logo Hitachi Data Systems Poland

Hitachi Data Systems Poland

Kraków

Opinie o Hitachi Data Systems Poland

2013-09-05 18:29:42
Ogólnie nie polecam, umowa na start najczęściej śmieciowa, płaca mniejsza jak w State Street czy IBM, ogólnie wyzysk po całości. Zero możliwości rozwoju, zero awansu, zero podwyżek (nie ma nawet tak zwanej inflacyjnej) a na codzien pranie mózgu po całości jak to nie jest wspaniale. Przy zamknięciu miesiąca co niektórzy bija rekordy w nie wychodzeniu z pracy - 18 H norma, a są i lepsi oczywiście głośno nikt o tym nie mówi bo jakże.
Ogólna ocena mierny i tak zawyżona tylko za to ze jak już dadzą umowę o prace - oczywiście na czas określony to dostajesz medicover i multisporta i to tyle.
5
ranolej 2013-11-26 20:37:34
Zastanów się porządnie. Wcześniej czy później będziesz chciał nawiać. Atmosfera fatalna, non stop ciśnienie, a nadgodziny to standard, rekord to cały dzień bez snu. Kasa też nie rzuca na kolana, podobnie płacą inne firmy. Jak nie masz życia, to pracuj w Hitachi, jak masz hobby, życie prywatne, rodzinę itp, tak olej.
2
Marko 2014-02-14 23:26:18
Nie macie co narzekac w BBH maja znacznie gorzej. Nietylko trzeba pracowac po 16H ale za o polowe mnniejsze zarobki anizeli w innych Krakowskich firmach.
Ernie 2014-03-22 10:11:48
Nie polecam. Jeśli zamierzacie zmienić pracę, na pewno nie szukajcie jej w HDS. Szczególnie omijajcie 2 działy - AP i RTR (GL), chyba że lubicie bić rekordy w ilości nadgodzin!!
Eli 2014-04-22 15:09:07
Zdecydowanie polecam. Bylam juz w 3 centrach i tutaj jest najlepiej z 3 powodow: 1. ludzie i atmosfera 2.sporo sie nauczylam, mam wiekszy zakres pracy niz w poprzednich firmach 3. mozna realizowac wlasne pomysly zeby ulepszyc / usprawnic prace. Nadgodziny sa w zamkniecia - ale w poprzednich tez tak mialam. Zeby nie miec zamkniec, trzeba sie pzeniesc np do continus improvement - ale taki dzial tez jest
1
asesor 2014-05-29 00:04:55
chyba mlodziutka i nierozgarnieta..poza tym wlacz sobie korekcje gramatyki w edytorze tekstu..widac kogo zatrudnili:)
1
Ja 2014-10-15 20:27:52
Ok, skoro płacą słabo, to mam pytanie do wszystkich: a kto w tej branży płaci dobrze? Bo pracuję już w czwartej podobnej firmie i wszędzie jest średnio. Może tak po prostu wygląda praca w in albo out - sourcowanych finansach?!
romek 2015-01-30 11:58:41
to pewnie wszystko zależy już od tego jak tam się ustali konkretnie warunki z szefostwem, a tak to nie wiadomo jak sądzę.. też powiedzcie mi konkretnie jak sprawa wygląda jeśli chodzi o wynagrodzenie, nie ma problemu z tym, że jest wypłata na kilka rat? dajcie znać jeśli wiecie coś na ten temat, oki?
Typ 2015-03-01 01:01:23
Sam pracuję w HDS ponad 3 lata i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Atmosfera super, płacą b. dobrze, jest możliwość pracy z domu, nie ma sztywnych godzin pracy, generalnie każdemu firmę chwalę... ale nie każdemu polecam. Bo pomijając swoje bardzo pozytywne doświadczenia - Nie jestem ślepy. Wiem, że są działy gdzie jest dużo gorzej (i to nie tylko z powodu finansów) dlatego rozumiem powyższe negatywne opinie. Natomiast pisanie, żeby od firmy trzymać się z daleka to kompletna bzdura, bo większość osób, które znam (a wydaje mi się, że znam około połowę personelu) tylko potwierdzi moje słowa.
xxx 2015-08-19 19:46:41
Pracując w tej firmie pracujesz w języku angielskim (bądź innym obcym jeszcze)-polski niewiele Ci pomoże. Stąd pewnie kierują informacje zachęcające do rekrutacji do osób znających ten język...
Joanna 2016-01-20 13:02:33
Mam pytanie dla jakich firm Hitachi prowadzi outsorcing?
Typek 2016-01-26 00:03:30
Joanna, HDS to insourcing, nie pracujemy dla żadnego zewnętrznego klienta.
AFP 2016-03-07 08:47:04
Witam,

Mam pytanie: JAK WYGLĄDA PROCES REKRUTACJI DO HITACHI DATA POLSKA W KRAKOWIE? Nie wylewajcie proszę tu swoich żali, tylko odpiszta rzetelnie, CZEGO SIĘ NALEŻY SPODZIEWAĆ, NA CO ZWRÓCIĆ UWAGĘ. Position: Junior Accountant. Osoba - czyli ja - z doświadczeniem we front office, ale bez doświadczenia w outsourcingu, offshore oraz procesach.
asdf 2016-03-30 11:09:54
Rzeczywiście jest tak źle w Hitachi? Wszędzie piszą o masakrycznych nadgodzinach (interesuje mnie dział księgowości).
gość 2016-04-05 00:43:35
Jakie sa zarobki w tej firmie? Na stanowisku accountant mozna dostać 6 tys?
ino 2016-05-07 19:19:59
a czy oni nadal szukają gl accountantów do pracy u siebie?
Zostaw swoją opinię o Hitachi Data Systems Poland - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hitachi Data Systems Poland