brak logo

Mediatorship Insurance Group Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Mediatorship Insurance Group Sp. z o.o.

Pracownik 2011-02-22 17:41:20
Witaj,
praca polega na odbywaniu spotkań z klientami umówionymi przez telemarketerki. Masz limity ( 20 skutecznych umów). Wynagrodzenie składa się, z podstawy 1380 zł plus premie za skuteczne umowy.
Mankamentem jest to, że te premie wypłacane są kwartalnie, ale z drugiej strony raz na 3 miesiące spływa niezła kasa. Średnio możesz i musisz zarobić ok. 4000 zł
Ochotnik 2011-03-02 17:20:54
A jeśli nie spełnie limitu 20 umów tylko np. podpisze 5 to dostane podstawe 1380zl?
anonim 2011-03-02 20:03:35
Oczywiście, że nie dostaniesz całej podstawy, tylko proporcjonalnie. Ale zanim do tego dojdzie podziękują Tobie za współpracę. 5 umów w miesiąc oznacza, że nic nie pracowałeś. Średnio na dzień telemarketerki umawiają dla jednego Doradcy 3 spotkania, nie ma szans nie zrobić tego limitu, jeżeli chcesz go zrobić.
MK 2011-03-22 19:47:22
Atmosfera w pracy jest przynajmniej nie przeciętna:). Co do wypłat, to mogłyby być premie częściej niż, raz na kwartał. Częste szkolenia, pogłębianie wiedzy o istniejących i zdobywanie o nowych produktach. Polityka firmy jest na stałą opiekę nad klientami, a nie na słupki, chodź konkursy motywują do pozyskiwania nowych klientów. Co do tych nie zadowolonych to niech sobie wezmą do serca, że zarobki za podpisanie umowy to jedno, a stała opieka to inna sprawa.
Pracownik MIG Poznań
anonim 2011-03-23 20:27:07
dostałam oferte pracy w firmie MIG jako doradca finansowy. mam pytanie! na czym ta praca polega? czy to jest to samo co doradca emerytalny? bo ze strony głównej nic nie moge wyczytać.
Adam 2011-05-30 16:54:25
Bo to zła firma była. Ty im ogromny zysk robisz, a oni Tobie wypowiedzenie...
Agent Ubezpieczeniowy 2011-06-02 11:36:17
Firma dobra jak każda inna, i działa też jak każda inna. Jedyna różnica jest taka, że wychodzi frontem do pracowników i proponuje etaty. NIGDZIE w tej branży nie ma etatów. Wszędzie trzeba mieć działalność. W MIG-u nie. Ale w ubezpieczeniach pieniądze dostaje się za wyniki a nie za "przychodzenie do pracy". Pozdrowienia dla leniuszków, których wywalono z pracy i skarżących się w necie! :).
niurka 2011-06-03 10:16:53
witam! w czwartek byłam na rozmowie na stanowisko telemarketera w olsztynie...po waszych opiniach nie wiem co robić...ja bardzo potrzebuję tej pracy...jak to wyglada od strony telemarketera?prosze niech ktos mi odp. z góry dziękuje!!!
Adam 2011-06-03 12:37:58
Witaj, z tego co pamiętam tam managerem jest [usunięte przez moderatora], jest spoko. Warunki znasz, jeżeli Tobie odpowiadają to niczym nie ryzykujesz.
anonim 2011-06-03 12:41:27
przed chwila dzwoniła do mnie pani manager i kazała przygotować z 5 kontaktów na pn bo niby mamy sie miedzy soba wymieniac...
niurka 2011-06-03 12:45:45
no właśnie o warunkach mało było na tej rozmowie...ja jestem z poza Olsztyna i mnie najbardziej przeraża ten miesiac gdzie pracujesz tylko za prowizje... jak dla mnie troche za dlugo... nie zamierzam tez pracować za darmo...
anonim 2011-06-03 13:18:08
Zapytaj wprost managera. Przecież nikt nie pracuje w tej firmie za darmo.
fasolka71 2011-06-06 12:07:23
Niurka - jeżeli czegoś jeszcze nie wiesz to poprostu zapytaj. Dlaczego zakładasz, że będziesz pracować za darmo - jeżeli wykonasz limit to zarabiasz kasę. Zawsze wychodzicie z założenia, żę pracujecie za darmo - jak robisz to dobrze to nie masz co się martwić!!!!
kiti 2011-06-26 13:32:00
Witam nie polecam tej firmy sama tam pracowałam a na szkoleniu we wrześniu 2010 roku były prawie same nowe osoby które dopiero zaczynały prace i tak na prawdę jeszcze nic o tej firmie nie wiedziały.
Łukasz 2011-07-11 12:58:51
Pół roku temu, gdy zadzwoniła Pani z tej firmy i zaprosiła mnie na rozmowę kwalifikacyjną pierwsze co zrobiłem to poszukałem opinii o tej firmie. I prawie nie poszedłem na tą rozmowę. Właśnie po przeczytaniu tego co jest na gowork. Mija 4 miesiąc od kiedy współpracuję z nimi ( zaczynałem od systemu wielopoziomowego) na umowie biurowej, o której tutaj jedni wypisują, że to banda [usunięte przez moderatora]
I wiecie co Wam powiem?? To prawda jest ciężko. Tutaj nikt Cię nie kontroluje nie zagląda przez ramię. Ale taka jest praca w tej branży. Masz podstawę za zrobienie określonego celu. Nikt nie zapłaci Tobie za przychodzenie do pracy. Większość nawet jak usłyszała, to na rozmowie kwalifikacyjnej to zakodowała sobie, że jest podstawa i wysokie premie. Płaczecie, że mieliście setki spotkań, że firma dostała kasę a Wy nic. No sorry w umowie jest jasno napisane co należy zrobić, żeby podstawę i premię dostać. w ofe to było 20 skutecznych umów, teraz jest to określony przypis. Ktoś wyżej napisał, że wydał kasę na bilety, paliwo itd i jeszcze jest w plecy. Jak ja miałem rozmowę kwalifikacyjną to jedno z pierwszych pytań dotyczyło tego tematu i otrzymałem jasną odpowiedź: NIE ZWRACAMY.
Ostatnia kwestia to mega duża ilość wpisów pod oddziałem poznań. Tak mnie to zaciekawiło, że ostatnio poszedłem do managera o to zapytać. Okazuje się, że ponieważ jest pierwszy na liście, to wszyscy z całego kraju wypisują tutaj. Macie zakładkę, że swoim miastem to tam piszcie swoje żale.

Współpracuje z nimi w ich dwóch systemach pracy i mogę powiedzieć tylko tyle. Jak masz determinację do zarabiania kasy to nie przejmuj się i wbijaj w ich szeregi, ale jeżeli szukasz miejsca do przeleżenia to omijaj ją szerokim łukiem.
Manager 2011-08-25 14:19:10
I w Poznaniu powiedziałem Tobie o tworzeniu nowego oddziału?
Głównym problem, są niedowartościowani ludzie, którzy albo się nie dostali do pracy, albo dostali wypowiedzenie bo nic nie potrafili.

Pracownik 2011-09-08 12:08:01
No to dlaczego nie idziecie do sądu?!

Skoro ta firma Was oszukuje, to czas najwyższy założyć im sprawę.

Czytajcie dokładnie warunki umowy, jest tam jasno wszystko napisane.
Chyba, ze ktoś się podjara, że dostał pracę złoży podpis na umowie nie zapozna się z warunkami, a później płacze nad swoim losem. Ale w sumie to dobrze, że taka osoba z nami nie pracuje bo co jak co, ale czytanie Ogólnych Warunków jest podstawą naszej pracy.
animka 2011-10-23 14:56:43
Witam, a ja mam rozmowę kwalifikacyjną we wtorek....i szczerze mówiąc to chyba pojdę z czystej ciekawośći.....
Tomek 2011-11-15 17:43:26
Firma spoko, nie mają napinki na sprzedawanie konkretnego produktu, tylko dopasowywanie pod klienta. Trzy systemy współpracy, szkolenie też konkretne. Troche lat już są na rynku więc jak inne podobne nie znikną z dnia na dzień. Ogólnie to polecam
Magda 2011-11-15 17:46:37
czytam te wypowiedzi i zastanawiam się skąd biorą się ci ludzie co piszą ze ich oszukali. Ja byłam na szkoleniu, nie trafiło to do mnie, ale daleka jestem zeby nazywać ich oszustami. Od początku jasno i wyraznie jest napisane jak placa i za co placa. Jak ktos lubi prace z ludzmi to mozna ich polecic. Ja bylam w poznaniu i nie zaluje fajna ekipa z fajnym szefem
Ktoś 2011-11-16 23:11:35
o oddziale w Poznaniu:
Mili ludzie, sympatyczny manager :)
Szkolenia wyjazdowe to duża dawka wiedzy, która się bardzo przydaje.
Jeżeli ktoś zechce spróbować, a nie z góry sugerowac sie opiniami negatywnymi (wiadomo, to rozczarowani ludzie wypisują negatywne opinie, ci zadowoleni nie mają za często takiej potrzeby), zobaczy, że ma szanse pracować wśród ciekawych ludzi, uczyć się nowych, interesujących rzeczy, oraz poznawać nowych ludzi.
Natalia 2011-11-18 23:39:00
Witam... Praca w MIGu jest dla każdego, kto chce coś osiągnąć i nie interesuje go nudna praca na etacie... Fakt, wypłaty nie otrzymuje się za nic nie robienie, tylko za wyniki...Czasy " Czy się stoi, czy się leży 2 tys. się należy" już dawno minęły... A struktura zatrudnienia w MIGu na prawdę ma sens i przyszłość. To od nas zależy czy chcemy się rozwijać i osiągać poszczególne stopnie kariery, a tym samym powiększać swoje zarobki... Profesjonalne szkolenia, pomoc koleżeństwa, rewelacyjne atmosfera... -na pewno w Poznaniu... Polecam:) AAA.... i serdecznie pozdrawiam leniwe niedorajdy,które pragną poużalać się nad swoim losem na publicznym forum... ;P
Mała Mi... 2011-11-19 00:24:18
Jakiś czas temu zaczęłam współpracę w MIGu w Poznaniu i jestem mile zaskoczona... - Przede wszystkim indywidualnymi podejściem Pana [usunięte przez moderatora] do każdego pracownika ... No i oczywiście cotygodniowymi naradami bojowymi... xD Jakiekolwiek problemy, wątpliwości dotyczące pracy są wspólnie rozwiązywane- niesamowita atmosfera... A to oczywiście wpływa na naszą efektywność i wyniki... Pozdrawiam oddział w Poznaniu
marta 2011-11-19 01:37:35
Mam styczność z mig'iem stosunkowo od niedawna, ale i tak jestem zaskoczona wieloma negatywnymi opiniami na temat tej firmy. Myślę, że warunki umowy są klarowne. Niestety są osobniki na tej planecie, które najwyraźniej pragną mieć wszystko podane na tacy. Cóż w tej firmie płaci się za określone, wykonane cele, nie za siedzenie przy biurku i "coś tam robienie". Nie każdemu to odpowiada. Ok. Tylko po co wypisuje takie bzdury? Zarzuca coś firmie, kiedy nawet dobrze jej nie poznał. Szkoda, ponieważ można naprawdę wiele stąd wynieść. Nie chodzi mi tylko o pieniądze (można nieźle zarobić), ale przede wszystkim wiedzę, która przyda nam się na 100% w przyszłości oraz zdobyć nowe znajomości. Ludzie są naprawdę niesamowici w Poznaniu. Jeżeli ktoś ma w sobie odrobinę pasji, lubi stawiać sobie wyzwania, rozwijać się, otaczać się niespotykanie niezwykłymi ludźmi zapraszam do Poznania. Idealne miejsce do osiągnięcia samorealizacji.
Mirek 2011-11-20 21:29:35
Przygodę z firmą zacząłem pod koniec stycznia tego roku jako jeden z jej klientów. Poznałem Managera oddziału, jego kompetencje i fachowe podejście. Po podpisaniu umowy nie zostawił mnie na pastwę losu jak to zrobiła ze mną konkurencja z firmy Exxxx, w która wcześniej się mną "zajmowała". Przyjeżdżał nawet późnym wieczorem bo było coś do zrobienia. Teraz dopiero czuje, że mam doradcę, że moje ciężko zarobione pieniądze, które wpłacam w wykupiony produkt są obserwowane i jest ktoś kto nad nimi czuwa! Mogę zadzwonić obojętnie kiedy, zapytać się o cenę wykupu i zawsze usłyszę w odpowiedzi kwotę. Takiego doradcę to ja mogę polecać! Tyle moich uwag jako klienta.
Po iluś spotkaniach zaproponowano mi współpracę w systemie wielopoziomowym. Pojechałem na szkolenie, dowiedziałem się wielu przydatnych rzeczy, poznałem ciekawych, miłych ludzi i teraz sam działam :). Na co tygodniowych meetingach uzupełniana jest wiedza, są rozwiązywane problemy, omawiane nowe zagadnienia. Panuje super iście zespołowa atmosfera :). Teraz uwaga: fundamentalną zasadą systemu wielopoziomowego jest: JEŹDZISZ na spotkania - SĄ pieniądze. NIE jeździsz na spotkania - NIE MA pieniędzy. Nie ma "najpierw pieniądze a potem praca". Nigdy tak nie było i nigdy tak nie będzie obojętnie o jakiej pracy jest mowa!
Kariera i zarobki są jasno określone. Jeszcze jedna zaleta: praca w MIGu nie koliduje z moją pracą na pełen etat :) Dobrze, że z nimi pracuję!
Natalia 2011-11-26 20:23:02
Polemizacja z tak niewyrafinowaną formą impertynenckiej osobowości, jaka przedstawiona jest powyżej nie ma najmniejszego sensu. Biorąc pod uwagę wizualny aspekt tej kwestii zdaję się, iż mamy do czynienia z niebotycznie infantylną oraz niefrasobliwą jednostką osobową. Z przykrością konstatuję o braku profesjonalizmu oraz chłodnej analizy wydarzeń persony wypowiadającej się uprzednio.
Manager 2012-03-16 16:43:14
Ponad połowa ogłoszeń, dotyczyła pracy na etat. Nikt, kto ma już doświadczenie nie będzie pracował na etacie, bo zwyczajnie nie będzie się to opłacało takiej osobie. A teorie o bazie kontaktów itd itp, możesz wsadzić sobie na półeczkę obok Kubusia Puchatka i tym podobnych.

[usunięte przez moderatora]
SQRAM 2012-04-03 13:33:07
ależ jesteście zaślepieni ludzie. Przecież to jest praca typowa jak dla agenta ubezpieczeniowego. W większości firm agenci pracują na swojej działalności i firmy nie interesuje opłata składki na ZUS w wysokości prawie 1 tysiąca złotych. Koszty dojazdu do klientów i abonentu telefonicznego. Ludzie obudzcie się. Co wam się wydaje, że to jest praca za siedzenie i pierdzenie w stołek? Szczerze powiem wam, że nie wiecie o czym piszecie. Piszecie brednie. Tyle wam tylko powiem.
kM 2013-02-25 18:35:49
Jak wygląda praca na stanowisku Menadżer Regionu, Kierownik Regionu ? Jakie narzędzia pracy (samochód , laptop , telefon ) ? Jaka podstawa itp;?
tomek 2015-02-02 15:56:59
no ja wiem dokładnie jak sprawa się prezentuje, bo też mam na ten temat swoje zdanie, tylko, że to są opinie osób postronnych, które nie mają bezpośredniego połączenia z ta firmą. Inaczej jeśli jest tak, że po prostu macie już tutaj rekacje osobiste czyli jak pracownik się wypowiada szczerze na ten temat.
abi 2016-05-14 12:03:33
to dobrze, renoma jest budoweana, a wiadomo że firmy zajmujące się ubezpieczeniami jest zawsze na świeczniku, tym bardziej że tutaj ochroną rodzin i przedsiębiorstw się zajmują jak widzę w formie prawnej, tak?
Zostaw swoją opinię o Mediatorship Insurance Group Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mediatorship Insurance Group Sp. z o.o.