brak logo

caterpillar poland

Sosnowiec

Opinie o caterpillar poland

furiat 2017-03-10 09:07
fred to powinnien sie wstydzic patrzec w oczy pracownikom z tym swoim usmieszkiem. z jednego powodu jakim jest wynagrodzenie pracownika. ciekawe jestem jak on by sie czul gdyby dostal 500$ wyplaty i mialby przezyc caly miesiac.
6
kolo 2017-03-10 17:19
śmieszna firma wykorzystywanie ludzi za gówniane pieniądze szkoda czasu i nerwów
8
Okipo 2017-04-12 01:53
Robilem tam kiedys. Teraz zarabiam 10000zł miesiecznie jako spawacz i tam nie wroce
1
jestem lepszy 2017-04-13 18:25
a ja tez tam robiłem teraz zarabiam 50000 tys zł i moze tam wróce
1
Ja to ja 2017-04-14 09:48
A ja zarabiam 65000 zl i juz zlozylem cv do cata bo nie chce tyle zarabiac
2
Pstrowski 2017-04-19 08:22
Ja zarabiam 1500, a i tak robię ponad normę. Kto da więcej niż Ja?
2
Symulant 2017-04-28 17:37
A ja zarabiam 3200 i siedze sobie na l-4 naiwniacy.
2
ZMB 2017-04-28 19:00
odpuść sobie praktyki w biurze w Sosnowcu, firma nie przyjmuje na praktyki do 1 działu tylko do 2 naraz, (najczęściej 2 dział nie ma nic wspólnego z twoim kierunkiem studiów) i przez większość czasu będziesz robił tak, gdzie akurat będziesz potrzebny, żeby odwalić najprostszą robotę, a nie tam gdzie mógłbyś się czegoś nauczyć. Ja np. zostałem przyjęty to dwóch działów i po przepracowaniu połowy praktyk w dziale, który nie miał nic wspólnego z moim kierunkiem i został mi narzucony, dowiedziałem się, że w dziale do którego chciałem się dostać nie mają dla mnie pracy, więc kolejne 2 tygodnie spędziłem "parząc kawę" w dziale pierwszym. I nie jest to odosobniony przypadek.
2
białykask 2017-04-28 19:02
wkrótce
2
he:( 2017-04-29 08:08
fiu ,fiu,fiu.....ha,ha ,ha dostałem podwyzke 52 gr...nawet nie wiecie jak się ciesze...ha ha ha ...
3
Kasia 2017-05-04 23:44
Jeśli wam się nie zgadza wypłata i nie dostaliście kasy za nadgodziny za ostatni okres rozliczeniowy to juz wam tlumacze.
Kierownicy stracili uprawnienie do wpisywania godzin w komputerze i jeśli sie nie odbiles to nie ma tego w systemie.
Byles w piątek na 2 zmianie i pszyszedles na rano w sobote i sie nie odbiles bo ci kierownik obiecał ze ci wpisze godziny... Przepadlo dymałes za darmo.
2
he:( 2017-05-09 09:25
Kaska dziwne bo większość z nas ma więcej nadgodzin niż przepracowalo .tak licza i takie uprawnienia maja kierownicy,a znajomym jak pisza ,he
Zezowaty 2017-05-10 10:49
Dumnij się w pusty łeb biurowa biurwo haha
Ona87 2017-05-17 19:56
A co powiecie na temat stanowisk biurowych w tej firmie? Jaka atmosfera i zarobki? Duża rotacja?
1
kRak 2017-05-21 13:51
Ten pijak jedzie do Francji???????????
2
jaro 2017-05-23 17:43
witam
pojawiła się oferta na inżyniera wsparcia technicznego .
Warto aplikować bo po opisach wyżej raczej nie wygląda to kolorowo?
ile taki inżynierek może tam zarobić? i jak tam wyglądaja relacje miedzy ludzkie?
Jack 2017-05-25 09:14
A pan r. Latose.. .. Co możecie powiedzieć?
Anty utrzymanie ruchu 2017-05-30 08:37
Pan L to gamoń i tyle. Króciutko
2
Zezowaty 2017-05-31 13:12
Nie jedzie. Fallus jego kierownika nie wyraził zgody na wyjazd stała.
Symulant 2017-06-02 04:53
Dlaczego pytasz?
Jacki 2017-06-02 10:04
Z ciekawosci
wyluzowany 2017-06-05 18:34
oj znowu przyjmują spawaczy czyżby nawet ukraińcy nie chcą pracować w tym obozie ha ha ha
1
135/PF/PC 2017-06-09 08:35
Może niech wietnamców przyjma albo hindusów oni spawaja w krótkich spodenkach,klapkach i bez przyłbicy
1
spawacz 2017-06-23 16:18
ha ha ha znów przyjmują do tego obozu pracy za gówniane pieniądze tam juz nikt nie chce pracować nawet ukraińcy żenzda
4
135/PF/PC 2017-06-26 21:19
To jest fabryka przyszłosci.Nigdzie nie ma tak dobrej wypłaty jak w cat Sosnowiec hahaha
1
SWS 2017-06-30 15:27
20.60 zł/h brutto dają nowym na start... pracownicy ze stażem ok 5 lat tyle nie mają... ze stażem 7 lat mają jakoś o złotówkę więcej... więc roboty w CAT będzie dużo bo dużo ludzi się !@#$%^&* i zwolni. W końcu motywacja do szukania lepszej roboty.
Zezowaty 2017-06-30 15:31
Znajdzie się pała na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Szymusia
2
Związkowiec 2017-06-30 18:57
Proponuję rozpocząć strajk włoski. Data rozpoczęcia strajku 10.07.2017. Akurat w miesięcznicę smoleńska. Druga opcja- niech każdy pracownik fizyczny wezmie w poniedziałek na szychtę taczkę. Wywieziemy białe kaski. Może nawet w Fakcie o tym napiszą
1
Fifek 2017-07-06 07:14
Smiech na sali. Bo zyjemy w kraju uni europejskiej i daja nam zarobic 500€ na miesiac. Za to powinna byc kara. Ale ich to nic nie obchodzi wystarczy siedziec w klimatyzowanym pomieszczeniu pic kawe i jesc ciasto a wszystko sie samo robi
1
granatradzieck 2017-07-06 13:57
Kurna narzekacie i narzekacie jest tyle firm nowych wystarczy się rozejrzeć
Nie macie odwagi i JAJ żeby się zwolnić jesteście pośmiewiskiem dla innych szanujących się
spawaczy na śląsku.
Każdy z nas ma wpływ na to jak będzie żył i jaki będzie jego los nie dajcie sobą manipulować
Ja się zwolniłem i mam inną pracę i powiem wam jestem Mega szczęśliwy kurna :):):)


9
135/PF/PC 2017-07-07 06:13
Chłopaki idą jeszcze pusch arm na tym duzym obrotniku? Kiedys je spawałem u Mackowskiego.Pozdro dla spawacza od długiej nogi 20 m posów drutu a potem żlobienie bo same przyklejenia.NORMA MUSI BYĆ POŁOWE DNIÓWKI PRZED CZASEM haha.
1
Dominika 2017-07-19 14:05
@Fifek Czy jako pracownik firmy Caterpillar Poland możesz napisać coś więcej o warunkach, jakie panują w tej firmie? Na jakim stanowisku pracujesz?
Fifek 2017-08-08 09:49
Dominika ja w higiena system papier w kiblach uzupelniam
ja to ja 2017-08-16 10:30
musisz być nie złym kapusiem idioto.kto ty jesteś,. misu malutki.,
135/PF/PC 2017-08-21 09:54
To ty Lesiu fajansie? Może na solówke wyskoczysz haha
Freta 2017-08-31 12:52
Jedyna wina pracowników którzy tam pracują i zgadzają się na takie zarobki mi się nie podobało podziękował do widzenia. Klimat na zakładzie ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeden drugiego masakra jakaś. Takie oficjalne niewolnictwo w Polsce.
1
135/PF/PC 2017-09-02 22:34
I masz racje.Pracuja za drobne pieniadze i najwiecej na forum maja do powiedzenia a w pracy kierownik jak sie pojawi to gęba w kubeł i stoja na bacznośc.Dziwni ludzie naprawde.
1
Dominika 2017-09-07 12:49
@135/PF/PC, @Freta czyli uważacie, że pracownicy powinni żądać podwyżek to płace w firmie, by się zwiększyły? A może komuś odpowiada taka pensja? Nie jest to miejsce do oceniania pracowników. Szczególnie jeżeli chodzi o płacę, bo każdego może coś innego satysfakcjonować. Zatem może powiecie coś ogólnie o samej firmie? Wy pracowaliście i odeszliście? Czy nadal pracujecie?
Przystojny Rocco 2017-09-09 20:56
Caterpillar jest firmą w ktorej robi się punkt w CV, tylko i wyłacznie dlatego ze jest rozpoznawana marką. 2 lata i uciekać. Nie można tam nauczyć się niczego i nie ma od kogo.
3
Dominika 2017-09-22 09:57
@Dobra Rada wstawiłeś tutaj link do ofert pracy na spawacza w całym śląsku. Czy to miała być dla kogoś adresowana wypowiedź? @Przystojny Rocco czyli z Twojej wypowiedzi wynika, że to prestiż pracować w Caterpillar Poland i pracodawcy dobrze patrzą n pracowników z tej firmy? Dlaczego tak jest? Piszesz, że nie można się nic nauczyć, a przecież inni pracodawcy raczej chcą pracowników dobre wyszkolonych. Więc jaka jest opinia ogólna o firmie, że pracownicy z niej są pożądani?
Zuzanna 2017-09-22 16:59
Nikt nie napisał że to prestiż pracować w CAT. Jest napisane że to rozpoznawana marka i z racji tego taki wpis w CV może zostać zauważony u potencjalnego pracodawcy.
padłem 2017-09-23 21:29
hahaha
HR widzę,sam ze sobą pisze.
1
ferdek kiepski 2017-09-25 12:37
To jakiś żart chyba . Jak się zwolniłem z ...nie będę robił kryptoreklamy i nowy pracodawca zapytał gdzie wcześniej spawałem powiedziałem z uśmiechem na twarzy że w .... to jak zobaczyłem jego minę to już wiedziałem że o tej pracy mogę zapomnieć i się nie pomyliłem. Radze też innym spawaczom nie pisać w cv że w ... się pracowało bo się tylko z kompromitujecie.
He a tak przy okazji czy dalej macie okres rozliczeniowy 3 miesięczny ?
7
Dominika 2017-09-29 12:29
@ferdek kiepski to czemu @Przystojny Rocco właśnie poleca pracować choćby dla samego wpisu w CV, który się przyda? @padłem nie pracuję w caterpillar poland. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i jestem tu po to, aby pomóc w uzyskaniu jak największej ilości informacji o pracy w firmie dla osób, które są zainteresowane aplikowaniem. Czy masz może jakieś doświadczenia związane z pracą w caterpillar poland?
Prawda w oczy kole 2017-09-29 15:59
Dominiko, Ferdek pracował pewnie na hali. Przystojny Rocco w biurze. Przynajmiej tak mozna wywnioskować, ale moge sie mylic. Biuro, a hala to 2 rozne rzeczywistosci. Osobie swiezo po studiach rzeczywiscie wpis caterpillar w CV moze pomoc. Rocco pisze, ze nie mozna sie niczego tam nauczyc i taka jest niestety prawda. Ludzie w biurze nie wiem w jaki sposob pokonczyli studia. Oczywiscie nie pakujmy wszystkich do jednego worka, moze wsrod umyslowych pracownikow znajda sie kumaci, ale co z tego jak skutecznie sa tłamszeni przez niekompetencje innych pracownikow biura. Co do pracy fizycznej. Szczerze, wstyd sie przyznac, ze spawalo sie w Caterpillerze. Bogu dzieki, ze jest cos takiego jak weryfikacja umiejetnosci, potocznie probki. Wtedy juz nie ma znaczenia gdzie sie robilo. Praca na hali w cacie jest do bani. Ciagle poganianie, uklady ukladziki, a co najwazniejsze, smieszne pieniadze. Wiekszosc narzeka zamiast sie zwolnic i znalezc nowa lepsza prace. Tylko jak sie nic nie umie to jak tu prace znalezc. Niestety jak ktos tu popracowal dluzej niz 5 lat to juz tendencja wsteczna go dopadla, dokladnie ten zaklad cofa w rozwoju zawodowym, a powinno byc na odwrot. W sumie ciemnota sie latwiej steruje. Zgadzam sie ze wpisem granat radziecki. Niech kazdy pracownik cata wydrukuje sobie co on napisal i powiesi nad lozkiem. Mam nadzieje, ze w jakis sposob wyjasnilem ci Dominiko wszystko. Pozdro dla kumatych, a dla niekumatych tez pozdro i kubel zimnej wody na glowe, tak na ogarniecie
5
AA 2017-10-06 12:57
Chcę się zatrudnić w tej firmie ale po tych komentarzach nie mam odwagi złożyć podania.
Ile dają teraz na początek ? Słyszałem że nowy spawacz może dostać więcej od spawacza który robi nawet 5 lat
czy to prawda ?
Zuzanna 2017-10-06 15:32
17.50zł
Ja to ja 2017-10-06 17:13
Brutto
he:( 2017-10-10 11:52
ta szkoła wyższa za kase ,no nie kisjanek,glupku.
3
Zostaw swoją opinię o caterpillar poland - Sosnowiec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie caterpillar poland