Profil firmy Bank Ochrony Środowiska

Bank Ochrony Środowiska

Warszawa

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Bank Ochrony Środowiska

majki098 2014-08-27 15:07:10
To fakt, ja mam też taką kartę i nie zawsze coś na niej jest, bo mam dwa konta, a nie przelewam tak często pieniędzy i takie debety to dość często się tworzą, w sumie nie wiem czemu takie wysokie opłaty są za to, nie rozumiem tej polityki w ogóle. W innych bankach nie spotkałem się z takimi zasadami
0
John - pracownik BOŚ 2014-09-22 01:37:42
Ogólnie praca byłaby ok, gdyby popracowano nad kompetencją ekspertów w centrali(obecnie poniżej krytyki), wyszkolono dyrektorów aby zaczęli używać mózgu, infolinię aby potrafiła cokolwiek przekazać, konto internetowe aby było zdecydowanie bardziej na czasie (podobno wprowadzono super szatę itp. goście z centrali prawie się nie posikali z zachwytu w rzeczywistości jest to odświeżony Kredyt Bank, który nie istnieje już od 2 lat), administratorzy (którzy mają nierówno pod sufitem), wyższe podstawy (najmniej zarabiający pracownicy na kasie po 15 latach pracy w BOŚ 1750 zł netto i do tego 6 miesięcy przed emeryturą zostają zwolnieni). Sam odpowiedz sobie CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ!!!
4
bezrobotny 2014-09-26 15:01:07
Jakiś czas temu, aplikowałem do owej instytucji do jednego w warszawskich oddziałów. Rozmowa odbyła się w oddziale, potem jeszcze test psychologiczny. Szczegóły ustalone. Ba, zbliżał się październik, więc Pani dyrektor zależało, abym podjął pracę w wyznaczonym czasie. Zbliżała się połowa września, dostałem pozytywną odpowiedź, że mogę - a nawet powinienem złożyć wypowiedzenie z obecnej pracy, żebym zdążył zakończyć współpracę przed podjęciem nowej pracy. Nie było czasu na inne ustalenia (choćby jakiś list intencyjny o podjęciu zatrudnienia w wyznaczonym terminie). No i cóż, spokojnie sobie pracowałem, odbierałem urlop, który mi pozostał z poprzedniej pracy, a tu nagle dostaje telefon, że "ktoś", "coś" powiedział, że mnie nie mogą przyjąć. CUDOWNA KORPORACJA, jeszcze z takim zachowaniem w 17-letniej karierze się nie spotkałem. Słowo przepraszam w tym przypadku nabiera naprawdę gówniane znaczenie. Nie wiem kto tym zarządza, ale zaufać takiej instytucji odradzam.
2
mirek 2014-09-26 18:09:07
ja też słyszałem, że na początku własnie jest rozmowa, a potem jakiś test, którego wszyscy się obawiają, bo podobno strasznie trudny i podchwytliwe pytania są, możliwe punkty ujemne itd.A teraz to już jestem całkiem skołowany.. Ale przeczytajcie to co napisał @bezrobotny.. nieźle można się zawieźć na tym.
0
bezrobotny 2014-09-26 23:43:29
to nie jest żadna ściema, tak traktują przyszłych pracowników w oddziale w W-wie przy Wojciechowskiego. Nawet k..wa nie mogę pozwać ich o odszkodowanie.
1
poszukujący pracy 2014-10-02 22:09:57
Po rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorem oraz po teście i mnie zdarzyła się podobna sytuacja co bezrobotnemu.Wszystko niby dogadane. Telefon od "przyszłego" pracodawcy z informacją, że mnie jednak nie zatrudnia. Każdemu kto chce zmienić pracę stanowczo odradzam. Ten bank nie traktuje poważnie kandydatów do pracy.Jeżeli chcesz zmienić pracę to uważaj bo mogą Cię w Boś Banku nie zatrudnić.!!! nawet po pozytywnej rozmowie i zdanym teście:) Ja nie skorzystałem z innych propozycji pracy po pozytywnej informacji po rozmowie kwalifikacyjnej w BOŚu. I dzięki Bośowi zostałem z ręką w nocniku. Odradzam!!!!
2
janko 2014-10-15 13:22:58
ale jak to, bo czekoś tutaj nie rozumiem @poszukujący pracy, byłeś normalnie na rozmowie i Cię przyjeli, a potem zadzwonili, że jednak nie? przeciez to kompletny brak profesjonalizmu, to jest naprawde niepowazne zachowanie, które już w szczególności nie przystoji takiej instytucji jak bank.. no cóż, mają darmowa antyreklame.
2
niki 2014-10-18 00:15:22
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
2
niki 2014-10-18 00:16:04
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
1
kiko 2014-10-30 02:08:53
tylko, ze prawda jest taka, ze w kazdej firmie czy przedsiębiorstwie liczy się sprzedaż, realne wyniki i do tego bezpośredni zysk. Taką już mamy ekonomie i taki jest rynek, tego się nie zmieni już raczej, a że praca po godzinach jest to to się wszedzie zdarza, tylko powinno być to dodatkowo płatne jeszcze.
0
Były pracownik 2014-11-02 13:05:13
Praca w korporacji - zdecydowanie nie polecam!!! Nie masz czasu na życie prywatne. Od rana do wieczora w banku i ciągle słyszysz, że nic nie robisz. Liczą się udzielone kredyty, założone rachunki i lokaty. Słowem sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. A co z pracą przy już udzielonych kredytach i opieką nad portfelem istniejąćych klientów? Tego szefostwo widzieć nie chce, no chyba, że coś zawalisz . Wtedy szybko zmyje Ci głowę, że nie dopilnowałeś jak trzeba. Tłumaczenia, że nie zdążyłeś, nie dajesz rady choć pracujesz po 10-12 godzin dyrekcja nie przyjmuje do wiadomości. W odpowiedzi usłyszysz, że chyba żartujesz, nie tylko doba ma 24 godziny, ale również twój dzień pracy. Nie dajesz rady, to na pocztę znaczki stemplować. To prawie mobbing. No cóż, nacisk idzie z góry. Na szczęście mam to już za sobą i pozostały niestety złe wspomnienia. Szkoda mi tylko klientów i koleżeństwa z oddziału. Pozytywne jest to, że BOŚ terminowo płaci wynagrodzenia i ma ciekawy pakiet medyczny ( możesz w ostateczności podperować swoje zszargane zdrowie - jak oczywiście znajdziesz czas. Pob18- tej jest to trudne....).
2
Daniel 2014-11-13 05:15:10
To jest tak źle na prawdę? nie pracowałęm jeszcze nigdy w KORPORACJI bo zawsze to były jakieś małę firmy, ale teraz chciałem przejść na poziom wyżej żeby załapać się w firmie gdzie jest większa szansa na awans. nie mam rodziny więc argument z brakiem życia do mnie nie przmawia intersuje mnie jak łatwo jest tam awansować ?
0
zly wilk 2014-11-13 19:14:58
po co pytacie o wynagrodzenie i tak wam zmienią pensje wypowiedzeniem zmieniajacym...do poziomu który jest dla nich akceptowalny...
radze negocjować 600zł więcej
0
zły wilk 2014-11-13 20:03:32
sorry.. ale w tym banku masz instrukcję rejestracji karty po angielsku... wszystko robi doradca pobiera składkę na ubezpieczenie... lub wpisuję oprocentowanie w umowie ach tak zapomniałam tam musisz w umowie zmienić dużo opcji np. zmienić oprocentowanie... przeliczyć dzienne odsetki jakie klient zapłaci wpisać kwotę na egzekucji także umowę piszemy cała tak było z umową na kolektory słoneczne... jak robisz wniocha na kartę kredytową to sama robisz to w systemie... z instrukcji nie ma że klikniesz i jest.. niestety... tak samo jest z limitem firmowym musisz sobie zapisać w kalendarzu kiedy masz opłatę pobrać za rok używania... no masakra... jak się ma 100 limitów... (usunięte przez administratora) cały dzień pobierasz opłatę ... sorry ten bank to jak mówmy nie ten level... dla dzieci windows i kalkulatora to nie jest do ogarnięcia ... w normalnych bankach robi to wsparcie sprzedaży ...a tu obsługa kasowa i w między czasie pobierać opłaty za karty limity i prowizję za udzielone kredyty... musisz zapisywać kiedy jak kto zamyka konto i jaka ma wpłacić kwotę ... paranoja...i wręczą ci plan naprawczy bo na 16 produktów masz sprzedaż tylko w kredytach i kontach ...
to ich dziwi mnie nie... po jasną dupę mam robić karty i limity jak mam robotę później z tym...? nie polecam ... zawsze czytam opinie o pracy jak szukam.. mam nadzieje że komuś otworzę oczy... komuś pomogę jak masz inną ofertę pracy to ją bierz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
zły wilk 2014-11-13 20:10:18
(usunięte przez administratora) psychologiczny test to żen. w internecie ten test można ściągnąć.. to zwykły test osobowości... flegamtyk, choleryk itp.
1
zły wilk 2014-11-13 20:16:02
sorry albo jesteś gejem albo z rodziny.... nie znam nikogo... kto powie BOŚ bank to firma godna polecenia tam doradca VIP nie wie jak konto biznesowe złożyć ... ma plan naprawczy i pracuje od 20 lat nie ma kasy i się trzyma... chodzi 15 razy dziennie na fajkę, a ty masz 150 operacji kasowych i plan na 16 produktów...
gejem i lizusom mówimy nie..........................
pracuje w banku przeszło 10 lat i wiem co mówię.............. plany robię w innej firmie i zarabiam 3 razy więcej niż w BOŚ .... także ....
0
abc 2014-11-20 20:54:10
awans jest możliwy jeśli wykonasz plan powyżej oczekiwań, wszyscy mają plan naprawczy.. wiec ...
0
Bruts 2014-11-27 08:49:29
A co zakłada taki plan, czy jest on w jakiś sposób zmodyfikowany w stosunku do tego na podstawie czego wcześniej się pracowało? Nie jestem trochę w temacie, ale co takiego BOŚ chce naprawiać? Niby nigdy nie liczyli się jakoś mocno na rynku, czyżby tracili resztę klienteli na rzecz konkurencji - bo tak to wygląda.
0
wyrocznia 2014-12-11 12:22:56
a ktoś z was się może orientuje czy poszukują aktualnie naz słuchawkę jakichś konsultantów albo sprzedawców? taka instytucja na pewno ma coś na kształt call center tylko kwestia, gdzie i jak można się na takie stanowisko dostać? pracowałam już w kilku call center, z każdym poroduktem i klientem dam sobie radę. macie jakieś konkretne informacje w tym temacie?
0
zainteresowana 2014-12-11 20:17:45
Co myślicie o pracy w Katowicach bo jest tam ogłoszenie? Jak kierownictwo, jak z planami? Będę wdzięczna za info.
0
Anka 2014-12-25 15:25:57
ja właśnie @zainteresowana też widziałam tą ofertę i tu się zastanawiam ile można zarobić no i jakie mamją wymagania? czego oczekują od potencjalnych pracowników i według czego sobie ich wybierają.. jeśli uda mi się dostać na rozmowę kwalifikacyjną to chcę być bardzo dobrze przygotowana, mam nadzieję że pomożecie :)
0
emilka 2015-01-08 18:28:59
no i jak tam- zainteresowana i Anka- pracujecie? Mozecie juz pochwalic sie swoimi spostrzezeniami i doswiadczeniami bo ja złożyłam cv i jeżeli mogę to chciałabym uniknąć niemiłych przeżyć... Wogle zastanawia mnie fakt jakie kompetencje u kandydata są dla nich najważniejsze,jak jest na rozmowie kwalifikacyjnej i jakie sa zarobki w danej firmir?
0
gulon 2015-01-22 23:06:19
BOŚ prowadzi stałą rekrutacje dla osób na stanowiska doradcy i młodszego doradcy. Do zadań osób na tych stanowiskach należeć ma: pozyskiwanie i obsługa klientów detalicznych aktywna sprzedaż produktów bankowych obsługa związana z obrotem gotówkowym realizacja planów sprzedażowych produktów bankowych przygotowywanie ofert dla klientów detalicznych budowanie i utrzymywanie relacji z klientami detalicznymi Banku
0
daster 2015-03-24 18:23:52
Hej, w sumie to mógłbym zostać takim doradcą albo i na poczatek młodszym doradca, opis stanowiska brzmi nawet ciekawie. Zapytam jednak co takiego muszę spełnić, aby zostać takim doradcą w banku ochrony środowiska, no i co otrzymam w zamian na początek? W ogóle przyjmują osoby z niewielkim doświadczeniem w bankowości?
1
koper 2015-04-24 01:21:05
Właśnie niestety nie słyszałem o żadnych dodatkach takich jak mulisport czy coś, no ale zatrudniają poodbno na umowę o pracę, o którą dzisiaj ciężko, więc to wszytsko wynagradza
0
Szukający pracy 7 2015-05-01 20:23:04
Jestem po dwóch rozmowach w Boś. Teoretycznie chcą mnie zatrudnić, ale po tym co przeczytałem, powiedziałem im, że chcę list intencyjny lub umowę o pracę od razu. W jakim oddziale miałeś być zatrudniony? Gdzie byłeś na rozmowie? Pewnie dyrektor oddziału wykręcił Ci taki nume?
0
elka 2015-06-30 14:43:59
@szukający pracy 7 napisz proszę jak skończyłam się twoja historia w boś z tym listem intencyjnym i umową o praca. wiem że firmy muszą robić jakiś okres próbny ale jeśliby się taką umowę udało dostac od razu to byłoby genialne rozwiązanie dla mnie, poza tym banki nigdy biedne nie są więc i ja bym nie był chyba
0
ewc 2015-08-11 16:54:39
http://www.gowork.pl/praca_wyszukaj.php?trade=45®ion=Koszalin&oferta_opinie=pracuj.pl4052170 Płatna praktyka absolwencka w Banku Ochrony Środowiska S.A. witam czy moze mi ktos napisac czy to przypadkiem nie jest strata czasu praktyka na tym stanowisku? Prosze o odpowiedz. z gory dziekuje pozdrawiam
1
Bubu 2015-10-25 19:30:18
Dziwna rekrutacja. Wysłałem swoje CV i gdzieś po 2-3 tygodniach był odzew. Pani rekruterka z BOŚ nagrała mi się na pocztę głosową z informacją, że mam do niej oddzwonić to ona wtedy dowie się więcej o moim doświadczeniu itp. Żenada
0
elemelek 2015-10-25 22:41:26
@Bubu wydaje mi się że to właśnie dobre podejście, bo zazwyczaj jak rekruter raz się nie dodzwoni to olewa sprawę. a tak widać, że im zależy. ciekawy jestem jakie są zarobki w takim banku, pewnie to też zależy od stanowiska. z pewnością plusem jest że w większości dają umowy o pracę, także myślę że warto się zastanowić.
0
@karra 2015-11-04 14:05:12
Czy ktoś pracował w oddziale w Rzeszowie? może podzielić się doświadczeniem i opinią ?
0
xdcfgh 2015-11-05 20:07:31
@@karra jeśli chodzi o pracę w oddziale w Rzeszowie w Bank Ochrony Środowiska S.A to możesz teraz aplikować na stanowisko doradcy klienta detalicznego oferują pracę w dynamicznym, kreatywnym środowisku,wysoką płacę za efektywną pracę – atrakcyjne zarobki adekwatne do osiąganych wyników, możliwość doskonalenia zawodowego.
0
batman 2015-11-08 13:35:39
@xdcfgh - fajnie, że zatrudnienie jako doradca klienta detalicznego jest opłacane, zwłaszcza, że zapewniają jeszcze możliwość doskonalenia zawodowego.
0
romek 2015-11-10 16:54:22
dla mnie wazniejsze jest jednak zatrudnienie stabilne w tej ofercie pracy tak naparwde, nie wydaje mi się, żeby były u nich nadgodziny
0
monia 2015-11-12 20:01:23
no ale tez ciekawie mnie te wysokie place za prace.. moze ktos powie jak mniej wiecej sie to kreuje hmm..
0
Mcmc 2016-01-06 12:54:25
Możecie coś powiedzieć o płatnych praktykach w Boś-u, jakie jest wynagrodzenie, czy warto, czy to szkoda jedynie czasu?
0
ster 2016-01-06 16:00:23
nie znam stawek i w ogóle ciężko mi powiedzieć ile w banku jakimkolwiek można na praktykach dostać, ale jeśli juz tam się załapiesz, to warto, bo to jednak najlepsza nauka
0
Mcmc 2016-01-06 16:09:16
Doświadczenie, które trudno zdobyć gdziekolwiek
0
gulon 2016-01-08 20:34:53
Witam serdecznie. To co urzekło mnie w firmie i zrobiło największe pierwsze wrażenie to na pewno atmosfera...Ludzie lubią po prostu tutaj ze sobą pracować.
0
Iryk08 2016-01-10 21:42:56
Ktoś może wie ile można zarobić w Bos-u w charakterze młodszego doradcy?
0
fik 2016-01-10 23:45:38
atmosfera jest ważna, ale dla mnie ważniejsze jest to, czy firma oferuje umowę i wypłaca należności na czas. Wydaje mi się, że BOŚ należy do takich firm.
0
tomek 2016-01-13 02:58:00
@fik, no pewnie, że tak, Bank Ochrony środowiska z tego co wiem daje umowy o pracę. Nawet teraz jak patrze na oferte pracy - doradca klienta, to napisali, że oferują wysoką płacę za efektywną pracę – atrakcyjne zarobki adekwatne do osiąganych wyników.
0
Niki 2016-01-21 23:58:06
Na jakie zarobki może liczyć kierownik a ile dyrektor oddziału?
0
bna 2016-01-22 12:59:51
@Niki no kierownik to tak jakoś ponad 4 tysiące wyciagnie, a dyrektor już spokojnie 7 tysięcy, tyle, że trzeba pamiętać, że taka praca dyrektora jest jednak bardziej odpowiedzialna niż kierownika i ciężko się na taką załapać. Ale powodzenia! :)
0
bea 2016-02-06 23:45:23
2500 brutto i zapomnij o więcej, praca-masakra, odpowiedzialność kasowa-cala twoja, szkolenie w Warszawie 1,5 tygodnia gdzie robią wodę z mózgu i na zakończenie akredytacja-20 minutowa symulacja rozmowy z klientem z zachowaniem szablonu wymyślonego przez bank i punktowanego nawet za uśmiech.Zapewniam cię, że nigdy przenigdy nie poprowadzisz rozmowy z klientem tak jak na akredytacji bo musiałbyś obsłużyć 5 klientów dziennie-ABSURD,PORAŻKA, WIEJE Z TEJ ROBOTY
1
karmit 2016-02-07 11:24:31
Można zdobyć u nich duże doświadczenie ,przede wszystkim pracujesz w bardzo znanym banku, co pozniej brane jest pod uwagę u innych pracodawcow z tej branzy,jeżeli sprawia ci przyjemnosc kontakt z ludzmi to aplikuj,takich osob szukają.
0
sitko 2016-02-09 11:53:51
Doświadczenie, a dodatkowo prestiż, bo BOŚ to chyba jeden ze starszych banków w Polsce, z odpowiednią renomą. Według mnie warto aplikować na doradcę, nawet na kilka miesięcy.
0
ugugu 2016-04-06 11:22:11
Jasne, że warto aplikować na doradcę i nie tylko na kilka miesięcy, bo zapewniają umowę o pracę, a to moim zdaniem wiąże się ze stabilnością i dzięki temu mozna u nich długo pracować :)
0
MAREK 2016-04-07 09:37:13
astala vista bejbe :P
0
Włos 2016-05-05 21:45:58
Bank Ochrony Środowiska to duża firma, bardzo, fajnie można w niej zarobić jak się skończyło studia.
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Ochrony Środowiska