Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Bank Ochrony Środowiska

Pracowałeś w firmie Bank Ochrony Środowiska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Karim - 2014-04-30 11:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Jak na dzień dzisiejszy kształtują się zarobki na stanowisku doradcy-kasjera w Warszawie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
roko - 2014-05-27 19:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
brałam kredyt i wszystko jest w porządku, jakie macie z nimi doświadczenia, bo mi sie wydaje, że to zalezy też od osoby na która się trafi i tyle
zdjecie uzytkownika
PULA - 2014-06-15 11:19:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten bank nie wypłaca premi, wręcza wypowiedzenia zmieniajace płace, degraduje pracowników, afera za afera w internecie pełno artykułów na ten temat, jeśli chcesaz byc kasjerem, pisać umowy kredytowe, estymację pisać 4 razy dziennie, zostać telemarketerem, ulotkarzem, przedstawicielem handlowym i asystentką dyrektora, kurierem, wysłuchiwać od klientów że ta firma jest niekompetentna to praca idealna dla ciebie! Uwaga za 2400 brutto! Dla mnie to wstyd że musze wpisać w CV że tam pracowałam....
zdjecie uzytkownika
ana - 2014-06-27 10:11:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witajcie, ktoś może ma info o pracy na infolinii w boś? niedługo mam rozmowę, będę wdzięczna za informację o zarobkach telefonistów :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, jestem jeszcze obecnym pracownikiem Boś, czytam z czystej ciekawości co tu ludzie pisza. nie zgodzę sie z połowa wypowiedzi, pracuję ponad dwa lata, znam bardzo wielu współpracowników z polski.spotykamy sie na wyjazdach na szkoleniach, często możemy prównać opinie, rzadko ktokolwiek mówił mi na temat mobingu. jednak siedzi obok mnie dziewczyna która czwarty miesiąc nie sprzedała niczego nikomu i się boi o skórę. kiedy dyrektor pyta ja o sprzedaz stroszy sie i poci, później żali sie że boi sie uśmiechnąć bo za chwilę dyrektor zobaczy i będzie sie jej czepiał.

wydaje sie że opinie o mobingu snują słabe ogniwa, Bank to jest praca w sprzedaży, nie ma czasów gdzie na kasie siedziało sie cały dzien i wszyscy byli za to wdzięczni,

w Bankach nie ma podwyżek i wysokiego wynagrodzenia zasadniczego, "chcesz zarabiać rób plany" tak było zawsze i raczej sie nie zmieni.

Ktoś napisał że 2400 brutto, tak to jest podstawa w boś, nie jest wysoka, jendak w pocztowym jest 1600 więc jeszcze gorzej.

prowizje się rzeczywiście zepsuły, obniżyli nam podstawy dająć w zamian prowizji przyjemne, zarabiałem wtedy dużo więcej niż przed zmianą, teraz jednak prowizje idą w dół
szczerze mówiąc nie idą w dół, one się zmieniają wraz z polityką banku znaczenie ma czego aktualnie potrzebuje bank, hipotek, gotówek. kart czy czegoś innego, płaci najwięcej za główny nurt stragtegii finansowej.

czy polecam prace ? ciężko powiedzieć, ja zawijam się bo chcę sie nadal rozwijac a ani finansowo ani merytorycznie Bank nie jest w stanie mi niczego juz zaoferować. Praca jest dobra o ile robi sie plan, od zawsze jak tu jestem robię to czego ode mnie oczekują więc nigdy nie miałęm żadnej nie przyjemnej sytuacji. przeiwjały się osoby które odpadały z powodu tempa, jednak były to słabe jednostki.

Osobiście polecam pracę, jeśli ktoś zaczyna, kontynuuje prace w branży, zarobki dla średnio chcącego myślę że 2400-3200 nawet przy tych obniżonych prowizjach. mówię to z mojego doświadczenia i mojej fiszki. A mnie się juz nie chce :)
pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2013-12-27 12:17:40]:
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
zdjecie uzytkownika
obecny pracownik - 2014-07-16 16:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient - 2013-12-27 12:17:40]:
bardzo prosto możesz zrobić debet bez karty. wystarczy że wybierzesz wszytkie pieniądze z konta, opłata za konto pobierze się i będziesz miała debet na koncie. zwykle konto kosztuje 10 zł do tego karta debetowa 3 zł. trzynaście złoty miesięcznie, nie używane konto przez pół roku zrobi duży debet.
zdjecie uzytkownika
majki098 - 2014-08-27 15:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To fakt, ja mam też taką kartę i nie zawsze coś na niej jest, bo mam dwa konta, a nie przelewam tak często pieniędzy i takie debety to dość często się tworzą, w sumie nie wiem czemu takie wysokie opłaty są za to, nie rozumiem tej polityki w ogóle. W innych bankach nie spotkałem się z takimi zasadami
zdjecie uzytkownika
John - pracownik BOŚ - 2014-09-22 01:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ogólnie praca byłaby ok, gdyby popracowano nad kompetencją ekspertów w centrali(obecnie poniżej krytyki), wyszkolono dyrektorów aby zaczęli używać mózgu, infolinię aby potrafiła cokolwiek przekazać, konto internetowe aby było zdecydowanie bardziej na czasie (podobno wprowadzono super szatę itp. goście z centrali prawie się nie posikali z zachwytu w rzeczywistości jest to odświeżony Kredyt Bank, który nie istnieje już od 2 lat), administratorzy (którzy mają nierówno pod sufitem), wyższe podstawy (najmniej zarabiający pracownicy na kasie po 15 latach pracy w BOŚ 1750 zł netto i do tego 6 miesięcy przed emeryturą zostają zwolnieni). Sam odpowiedz sobie CZY CHCESZ TAM PRACOWAĆ!!!
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-09-26 15:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu, aplikowałem do owej instytucji do jednego w warszawskich oddziałów. Rozmowa odbyła się w oddziale, potem jeszcze test psychologiczny. Szczegóły ustalone. Ba, zbliżał się październik, więc Pani dyrektor zależało, abym podjął pracę w wyznaczonym czasie. Zbliżała się połowa września, dostałem pozytywną odpowiedź, że mogę - a nawet powinienem złożyć wypowiedzenie z obecnej pracy, żebym zdążył zakończyć współpracę przed podjęciem nowej pracy. Nie było czasu na inne ustalenia (choćby jakiś list intencyjny o podjęciu zatrudnienia w wyznaczonym terminie). No i cóż, spokojnie sobie pracowałem, odbierałem urlop, który mi pozostał z poprzedniej pracy, a tu nagle dostaje telefon, że "ktoś", "coś" powiedział, że mnie nie mogą przyjąć. CUDOWNA KORPORACJA, jeszcze z takim zachowaniem w 17-letniej karierze się nie spotkałem. Słowo przepraszam w tym przypadku nabiera naprawdę gówniane znaczenie. Nie wiem kto tym zarządza, ale zaufać takiej instytucji odradzam.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2014-09-26 18:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też słyszałem, że na początku własnie jest rozmowa, a potem jakiś test, którego wszyscy się obawiają, bo podobno strasznie trudny i podchwytliwe pytania są, możliwe punkty ujemne itd.A teraz to już jestem całkiem skołowany.. Ale przeczytajcie to co napisał @bezrobotny.. nieźle można się zawieźć na tym.
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-09-26 23:43:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie jest żadna ściema, tak traktują przyszłych pracowników w oddziale w W-wie przy Wojciechowskiego. Nawet k..wa nie mogę pozwać ich o odszkodowanie.
zdjecie uzytkownika
poszukujący pracy - 2014-10-02 22:09:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po rozmowie kwalifikacyjnej z dyrektorem oraz po teście i mnie zdarzyła się podobna sytuacja co bezrobotnemu.Wszystko niby dogadane. Telefon od "przyszłego" pracodawcy z informacją, że mnie jednak nie zatrudnia. Każdemu kto chce zmienić pracę stanowczo odradzam. Ten bank nie traktuje poważnie kandydatów do pracy.Jeżeli chcesz zmienić pracę to uważaj bo mogą Cię w Boś Banku nie zatrudnić.!!! nawet po pozytywnej rozmowie i zdanym teście:) Ja nie skorzystałem z innych propozycji pracy po pozytywnej informacji po rozmowie kwalifikacyjnej w BOŚu. I dzięki Bośowi zostałem z ręką w nocniku. Odradzam!!!!
zdjecie uzytkownika
janko - 2014-10-15 13:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ale jak to, bo czekoś tutaj nie rozumiem @poszukujący pracy, byłeś normalnie na rozmowie i Cię przyjeli, a potem zadzwonili, że jednak nie? przeciez to kompletny brak profesjonalizmu, to jest naprawde niepowazne zachowanie, które już w szczególności nie przystoji takiej instytucji jak bank.. no cóż, mają darmowa antyreklame.
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-10-18 00:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
zdjecie uzytkownika
niki - 2014-10-18 00:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BOŚ z daleka tylko nie do pracy . Jeśli chcesz leczyć się psychiatrycznie to tak bardzo polecam.Będziesz nikim,plany ,plany i jeszcze raz plany. Tam nie liczy się człowiek tylko sprzedaż a do wszystkiego się przyczepią.Praca 8 godzin dziennie zapomnij,płaca tak za 8 godzin.Szkolenia? a nie łacha brać regulaminów do domu i w nocy się uczyć?Atmosfera w Centrali i w Oddziałach kiepska,nikt i nigdy nie wie kiedy go wyrzucą .Jeżeli chcecie mieć problemy to tak proponuję pracę lub współpracę z tym bankiem.
zdjecie uzytkownika
kiko - 2014-10-30 02:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko, ze prawda jest taka, ze w kazdej firmie czy przedsiębiorstwie liczy się sprzedaż, realne wyniki i do tego bezpośredni zysk. Taką już mamy ekonomie i taki jest rynek, tego się nie zmieni już raczej, a że praca po godzinach jest to to się wszedzie zdarza, tylko powinno być to dodatkowo płatne jeszcze.
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2014-11-02 13:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w korporacji - zdecydowanie nie polecam!!! Nie masz czasu na życie prywatne. Od rana do wieczora w banku i ciągle słyszysz, że nic nie robisz. Liczą się udzielone kredyty, założone rachunki i lokaty. Słowem sprzedaż, sprzedaż, sprzedaż. A co z pracą przy już udzielonych kredytach i opieką nad portfelem istniejąćych klientów? Tego szefostwo widzieć nie chce, no chyba, że coś zawalisz . Wtedy szybko zmyje Ci głowę, że nie dopilnowałeś jak trzeba. Tłumaczenia, że nie zdążyłeś, nie dajesz rady choć pracujesz po 10-12 godzin dyrekcja nie przyjmuje do wiadomości. W odpowiedzi usłyszysz, że chyba żartujesz, nie tylko doba ma 24 godziny, ale również twój dzień pracy. Nie dajesz rady, to na pocztę znaczki stemplować. To prawie mobbing. No cóż, nacisk idzie z góry. Na szczęście mam to już za sobą i pozostały niestety złe wspomnienia. Szkoda mi tylko klientów i koleżeństwa z oddziału. Pozytywne jest to, że BOŚ terminowo płaci wynagrodzenia i ma ciekawy pakiet medyczny ( możesz w ostateczności podperować swoje zszargane zdrowie - jak oczywiście znajdziesz czas. Pob18- tej jest to trudne....).
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2014-11-13 05:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest tak źle na prawdę? nie pracowałęm jeszcze nigdy w KORPORACJI bo zawsze to były jakieś małę firmy, ale teraz chciałem przejść na poziom wyżej żeby załapać się w firmie gdzie jest większa szansa na awans. nie mam rodziny więc argument z brakiem życia do mnie nie przmawia intersuje mnie jak łatwo jest tam awansować ?
zdjecie uzytkownika
zly wilk - 2014-11-13 19:14:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po co pytacie o wynagrodzenie i tak wam zmienią pensje wypowiedzeniem zmieniajacym...do poziomu który jest dla nich akceptowalny...
radze negocjować 600zł więcej
zdjecie uzytkownika
zły wilk - 2014-11-13 20:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry.. ale w tym banku masz instrukcję rejestracji karty po angielsku... wszystko robi doradca pobiera składkę na ubezpieczenie... lub wpisuję oprocentowanie w umowie ach tak zapomniałam tam musisz w umowie zmienić dużo opcji np. zmienić oprocentowanie... przeliczyć dzienne odsetki jakie klient zapłaci wpisać kwotę na egzekucji także umowę piszemy cała tak było z umową na kolektory słoneczne... jak robisz wniocha na kartę kredytową to sama robisz to w systemie... z instrukcji nie ma że klikniesz i jest.. niestety... tak samo jest z limitem firmowym musisz sobie zapisać w kalendarzu kiedy masz opłatę pobrać za rok używania... no masakra... jak się ma 100 limitów... (usunięte przez administratora) cały dzień pobierasz opłatę ... sorry ten bank to jak mówmy nie ten level... dla dzieci windows i kalkulatora to nie jest do ogarnięcia ... w normalnych bankach robi to wsparcie sprzedaży ...a tu obsługa kasowa i w między czasie pobierać opłaty za karty limity i prowizję za udzielone kredyty... musisz zapisywać kiedy jak kto zamyka konto i jaka ma wpłacić kwotę ... paranoja...i wręczą ci plan naprawczy bo na 16 produktów masz sprzedaż tylko w kredytach i kontach ...
to ich dziwi mnie nie... po jasną dupę mam robić karty i limity jak mam robotę później z tym...? nie polecam ... zawsze czytam opinie o pracy jak szukam.. mam nadzieje że komuś otworzę oczy... komuś pomogę jak masz inną ofertę pracy to ją bierz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
zły wilk - 2014-11-13 20:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mirek - 2014-09-26 18:09:07]:
(usunięte przez administratora) psychologiczny test to żen. w internecie ten test można ściągnąć.. to zwykły test osobowości... flegamtyk, choleryk itp.
zdjecie uzytkownika
zły wilk - 2014-11-13 20:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obecny pracownik - 2014-07-16 16:41:56]:
sorry albo jesteś gejem albo z rodziny.... nie znam nikogo... kto powie BOŚ bank to firma godna polecenia tam doradca VIP nie wie jak konto biznesowe złożyć ... ma plan naprawczy i pracuje od 20 lat nie ma kasy i się trzyma... chodzi 15 razy dziennie na fajkę, a ty masz 150 operacji kasowych i plan na 16 produktów...
gejem i lizusom mówimy nie..........................
pracuje w banku przeszło 10 lat i wiem co mówię.............. plany robię w innej firmie i zarabiam 3 razy więcej niż w BOŚ .... także ....
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-11-20 20:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daniel - 2014-11-13 05:15:10]:
awans jest możliwy jeśli wykonasz plan powyżej oczekiwań, wszyscy mają plan naprawczy.. wiec ...
zdjecie uzytkownika
Bruts - 2014-11-27 08:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co zakłada taki plan, czy jest on w jakiś sposób zmodyfikowany w stosunku do tego na podstawie czego wcześniej się pracowało? Nie jestem trochę w temacie, ale co takiego BOŚ chce naprawiać? Niby nigdy nie liczyli się jakoś mocno na rynku, czyżby tracili resztę klienteli na rzecz konkurencji - bo tak to wygląda.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bank Ochrony Środowiska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Bank Ochrony Środowiska?
Zadaj pytanie
x