brak logo

maan

Grójec

Opinie o maan

Hello 2011-03-28 10:56:09
Firma hmn, bardziej napisałbym ze to obóz pracy. Praca woła a płaca pajaca. Zachrzan po 11 lub więcej godzin o sobotę wolną trudno się doprosić, wzięcie urlopu też źle postrzegane, nadgodziny niepłacone tylko goła kasa z godzin, premia - zależy od humoru kierownika, palic nie można, telefonów uzywać też nie, jedna przerwa 15 minutowa na 11 godzin, między pracownikami wyścig szczurów a kierownictwo wręcz beszczelne. Do tego mistrz zmianowy arogancki i przyczepiający się nie wiadomo o co. Ogólnie osoba sumienna i szczera oraz uczciwa nie zagrzeje miejsca w "tym czymś". Jeśli nawet się sprawdzi to po jakims czasie i tak wyleci. Kiedy najwięcej pracy to przyjmują i robią z ludzi baranów a później jak niepotrzebną rzecz wyrzucają ot tak bo np: pan za wolno pracuje. Może od czasu kiedy mnie zwolniono i do tej pory nie wiem za co, to coś się zmieniło ale wątpię w to.
stasiek 2013-02-11 14:38:39
firma krzak
tarpan 2013-02-11 14:40:43
To[usunięte przez administratora] ciągle pracuje i pracuje niedają mi cholery spokoju za 7zł netto
mak 2013-02-14 16:10:19
Czyli szkoda zachodu z ta firma.
Robson 2013-02-15 12:24:03
Maan to jedna z nielicznych firm w okolicy, która daje ludziom umowy. Pracuje się na akord, wiec jak ktoś chce pracować i stara się, to pracuje i zarabia
Sajmon 2013-02-19 15:09:18
Opinia frustrata! A w jakiej firmie produkcyjnej są mile widziane rozmowy telefoniczne i jaranie fajek w czasie pracy?
2
mak 2013-02-22 10:00:51
A jak tam z wynagrodzeniem,czasem pracy itp, proszę o odpowiedz
ja 2013-05-06 08:02:23
Zgadam się w pełni!

Ludzie to są dziwni, chcą przyjść do pracy, pół dnia pić kawki, palić fajki i pierniczyć przez telefon a na koniec są zdziwieni, że im marnie płacą..
1
Stefan 2013-05-17 21:02:08
Ta firma to krzak szkoda czasu na nią!!! Tu można pracować cały czas za 7 zł netto i być wykorzystanym na maksa, o sobotach zapomnij ,że są wolne tak jak o niedzieli ( niedziela jest u nich jak normalny dzień pracy) W tej firmie to chyba sprzątaczki maja dobrze bo pracują od poniedziałku do piątku przez 21 dni za 1340 zł i się nie na pracują a ty musisz robić jak bury osioł przez 31 dni za 1985zł. A wiec życzę wielu sukcesów w tej firmie i można poznać na żywo co to jest mobbing pracowniczy !

Pozdrawiam
Stefan
artur 2013-06-19 12:24:07
Co wy piszecie, tu nie jest tak źle na jakim byś stanowisku nie robił taką samą stawkę dostajesz 9,6 brutto. Mi się ta praca podoba chociaż ,że jestem burakiem żywcem od pługa oderwanym, to lepszej pracy nie znalazłem niż praca w Maan a układałem wcześniej kostkę brukową. Pozdrawiam ziomalów Ar je!
Szef 2013-08-30 23:54:31
Powinniście mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać że dałem wam pracę za 6,9 no i jestem wspaniało myślny ze pozwalam pracować w soboty i niedzielę sami przecież chcieliście robić to prasze się nie buntować.
sajmon 2013-11-17 14:33:03
dają teraz śmieciówy , tj umowę zlecenie chociaż mydlą oczy ze umowa o pracę jak jesteś na stawce na godzine to wychodzi Ci po 1200-1500 zeta w miesiącu
Doradca 2013-12-11 13:43:16
Ludzie pamiętajcie.
Pracujcie tylko na umowę o pracę, na pełny etat i wynagrodzenie miesięczne.
Tylko taka umowa powoduje że jest się pracownikiem ze wszystkimi prawami.
Jeśli pracodawca nie godzi się na te 3 warunki - szukajcie pracy dalej.
kowalski 2014-01-20 10:08:24
ta firma ma swe plusy i minusy jak każda inna umowa zlecenie oczywiście jest wielkim minusem czy też stawka godzinowa 9,60 brutto co w skali miesiąca 168 godzin nie wyda nawet najniższej krajowej która wynosi 1680,-brutto to jedno a drugie kierownictwo nie widzi nic dobrego w twojej pracy co byś nie zrobił to będzie złe ponieważ jesteś traktowany jak śmieć mistrzowie prawie wszyscy tacy sami tylko bat im dać a będą stali za tobą i cięgi rozdawać.
jak to możliwe że pracownicy tej samej firmy z dwóch lokalizacji odległych od siebie o 20km zarabiają różnie? nikt w tej firmie o zdrowych zmysłach lub z odrobiną honoru nie zabawi za długo moja opinia wielkie minus
1
oszukany 2014-01-26 19:20:33
umowa zlecenie to ogromny minus tej firmy a obiecuja umowe o prace
MAAN 2014-02-08 18:25:13
Przychylam si do ostatniej wypowiedzi cała prawda o tej firmie lecz można by jeszcze wiele dodac co uczynie póżniej.
1
szef 2014-05-29 13:43:44
Byłem dziś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie, rozmawiałem niby z głównym konstruktorem i zdał mi pytanie jakbym zaprojektował okap? Więc ja pytam, z jakiego materiału ma być wykonany ten okap, jakie wymiary mają być tego okapu, jaką metodą mają być łączone elementy (tzn. spawane, zgrzewne). Na wszystkie pytania otrzymałem odpowiedz BEZ ZNACZENIA. Pierwszą odpowiedzią jaka mi przyszła na myśl to, że ulepię z plasteliny, skoro dowolność konstrukcji. Po odpowiedziach na moje pytania osoby, która zadała mi pytanie dotycząc projektowania okapu, stwierdziłem, że nie mam o czym z nim rozmawiać, skoro każe mi pominąć najbardziej istotne parametry, które przydałyby się przy projektowaniu. Nie polecam firmy, straciłem tylko czas i około 2,5 km musiałem przejść pieszo, żeby dotrzeć na miejsce.
1
nie polecam 2014-06-12 11:54:53
Podzielam opinię szefa. Również miałem możliwość uczestniczenia w rozmowie kwalifikacyjnej u nich. Jeśli chodzi o rekrutację to w moim odczuciu wygląda to jak maszynka do mielenia mięsa - 15-20 min i następna osoba. Tak żenującego sposobu prowadzenia rozmowy jeszcze nie widziałem (rozmawianie przez telefon, wychodzenie z pokoju, znudzenie?). Oferowali pracę w Pruszkowie, a okazało się że to jednak w ich głównej siedzibie - Grójec/Podole. Po kilku minutach także stwierdziłem, że nie mam o czym z nimi rozmawiać. STRATA CZASU - NIE POLECAM!!!
1
Ola 2014-06-12 21:48:30
Jest jeden przedstawiciel i chyba nie narzeka. Praca w maanie jest ok.
Zły 2014-08-12 08:17:02
Maan to firma która nie ma dobrej opinii. Praca niewolnicza stawka godzinowa 9,6 zł brutto plus premia która zależy od humoru kierownika. Kadra nie przyjmuje odmowy pracy nadgodzinowej bądź w weekendy, nie pasuje to wylot.Żadnych setek i pięćdziesiątek dodatków nocnych, umowa zlecenie. Szef w chwili obecnej zalega z wypłatą pensji(dotyczy tylko Podola) ponieważ on ma swój KODEKS PRACY (czyli nie pasi to aut ). W tej firmie nie masz PRAW nie szanuje się ludzi. Praca akordowa wygląda tak że trzeba sobie samemu załatwić elementy żeby coś zarobić mistrz nie pomorze bo ma to w ( usunięte przez administratora )poza tym się nie znają. Mobbing w tej pracy to codzienność( jesteś słaby psychiczni to niedasz rady). Ludzie są zastraszeni utracą pracy wiedz kadra robi z nimi co chce. Polecam prace w Pruszkowie stawka godzinowa większa niż w Podolu i nie trzeba się znać na robocie a można dobrze zarobić niema żadnego stresu, pracujesz wolno a kasa leci. Stawki akordowe w Podolu są cały czas zmniejszane ponieważ szef nie chce tyle płacić ludziom za prace pomimo tego że zwolnił tylu ludzi.Często każą pracować za darmo.Podole a Pruszków niby jedna firma i jeden szef ale dwa różne światy (niema to jak dotacja Unijna). Ogólnie nie polecam pracy w Podolu( tam jesteś NIKIM ) a w Pruszkowie całkiem inne życie i kasa się zgadza, płacą na czas, zero stresu robota sama idzie. Nie polecam ( w Podolu zgłoszenia do Państwowej Inspekcji Pracy ponieważ osoba ta zaczyna inspekcje w gabinecie szefa ( czyli łapówka) i wszystko jest ok ). Resumując praca w Podolu to harówa za małe pieniądze i dużo stresu a w Pruszkowie większa kasa i mniej pracy, pewna wypłata przy małym wysiłku. Wybór należy do was. Jeśli macie jakiś pytania to proszę pytać odpowiem na wszystkie.
1
Magazynier 2014-09-18 12:16:39
Jakim cudem ten wpis jeszcze tu jest...Przecież to sama prawda. Mobbing na kazdym kroku którego nie wytrzymałem...Po półtorarocznej harówie odszedłem.
1
pietrek 2014-09-18 15:29:06
a na tym podolu na jakim dziale najlepiej spróbować?pytam bo składałem kiedyś cv i oddzwonili , mówili ze mozna sie szkolić na dowolnym dziale ale póki co chcą kogos na szlifierkę, jestem bez roboty to moze zaczne lepsze to niz nic a w międzyczasie bede szukal czego innego
1
Zły 2014-09-26 19:07:47
Najlepiej zarabia się na montażu finalnym i nitowni(stawka akordowa) oczywiście jest to kwestia zamówień.
Mariusz 2014-10-10 09:58:18
Byłem dziś w Pruszkowie na rozmowie w charakterze magazyniera,to co jest napisane w ogłoszeniu z tym co się okazuje to dwie różne sprawy.
Po co w ogłoszeniu świetny ms office? do kompletacji?czy ładowania ręcznie naczepy??
Na dzień dobry pytanie o nadgodziny,baner na wjeździe "szukamy pracowników"
stawka 13,50 brutto w tym już 20 sto % premia
Umowa śmieciówka,z zastrzeżeniem że po jakimś czasie zdarza się etat
od razu pytanie co ja na to?
więc odpowiadam że będę się starał być sumiennym pracownikiem i dążyć do umowy etatowej....
szybka riposta że to może potrwać pół roku,rok,etc...
podsumowując po rozmowie dochodzę do wniosku że nie potrzebne nikomu są tam jakiekolwiek kwalifikacje szukają silnych desperatów którzy pracują od 6 do 16
plus nadgodziny
ja dziękuję
1
Kalisto 2014-11-07 16:51:38
To mają być opinie o pracodawcy a nie o producencie. Jako ten ostatni to są owszem całkiem całkiem natomiast jako zakład pracy to dno i trzy metry mułu. Nienormalny właściciel i jego dwaj synkowie zmienią każdemu życie w koszmar gdy tylko sie u nich zatrudni. Nieważne czy szukasz pracy jako inżynier czy sprzątaczka lub monter. Jednakowo zrobią z człowieka szmatę. taka jest prawda.
3
nowy? 2014-11-21 13:54:52
Jak się pracuje w siedzibie głównej warto przyjść i się zaangażować? bardzo proszę o cenne wskazówki.
Dodek 2014-11-23 03:01:43
Najcenniejsza wskazówka jest nad Twoim zapytaniem - post wyżej.
Milena 2014-12-02 14:13:50
Praucuję na Podolu i mam 14 na godzinę. Źle nie jest.
bomba 2015-01-26 21:53:29
Według mnie firma wcale nie oferuje takich kiepskich warunków. Daję sobie głowę uciąć, że konkurencja oferuje albo takie same warunki albo nieco gorsze. Odnoszę wrażenie, że czasami pracownicy po prostu zbyt dużo wymagają, chociaż nie wszyscy oczywiście. Ciekaw jestem ile teraz nowym osobom oferują na start. Coś może nowy rok przyniósł nowego.
jas 2015-03-29 07:01:07
wcale sei nie dziwie, ze niektorzy wiecej wyamgaja bo troche zaczeli czytac takei meisjca albo ogladaja telewizje i wiedza jak to powinno wygaldac co prawda czasem zadanaia sa bezpodstawne ale to juz tym nic nie zrobimy. coz teraz powiedzcie jak wyglada tam teraz praca i waogoel warunki n przyszlosc.
konis 2015-06-12 10:58:59
bylem na rozmowie dogadalem sie na temat stawki za jaka mam przejsc do nich z innej firmy zlozylem wypowiedzenie poszedlem podpisac umowe a tu zonk zamiast obiecanej kasy 1/3mniej i co do pracy nie pozwolono mi wrocic zostalem na lodzie maan do lipa nie polecam nagrywajcie sobie rozmowy kwalifikacyjne
xyz 2016-06-11 08:28:26
3000?? hahaha chyba brutto
Były pracownik 2016-08-17 10:21:06
Polecam nagrywać wszystko.
Mobbing straszny.
Jak nie maja szacunku do człowieka niech płacą.
2
karol 2016-08-17 10:22:49
słuchajcie, a jak praca wygląda teraz u nich? bo chyba jest nowa oferta jako Menadżer zespołu Doradca Klienta ds. sprzedaży energii, ale mało w niej szczegułów.
Zostaw swoją opinię o maan - Grójec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie maan