Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Heisterkamp Transport

Pracowałeś w firmie Heisterkamp Transport i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-02-07 17:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No zgadzajcie się dalej to na bank będą płacić za takie jeżdżenie. Ja za kierownicę busa nie siądę bo nie będę odpowiadał za czyjeś życie proste.
zdjecie uzytkownika
kriskros - 2015-02-11 01:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Koledzy
Czy auta w Heisterkamp są w manualnych skrzyniach biegów czy w automatach?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kriskros - 2015-02-11 02:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Koledzy
Czy w Haisterkamp mają auta z manualną skrzynią biegów czy też są to automaty
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-02-11 10:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
i manuale i automaty i rupiecie też
zdjecie uzytkownika
Whitesnake - 2015-02-19 12:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca - 2015-02-11 10:20:41]:
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają testy z j. angielskiego w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
aktualny kierowca - 2015-02-22 19:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jako - 2015-02-03 16:38:17]:
-Tylko jak odmówisz prowadzenia busa to pani z dyrekcji grozi że zostaniesz tydzien dlużej w domu (i tak robi).Stosuje szantaż co jest niedopuszczalne.Związki zawodowe niebawem zajmą się tą sprawom.
zdjecie uzytkownika
reptewie - 2015-02-27 00:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bus - 2015-02-05 13:25:56]:
nic na ten temat nie wiem bo jechałem ostatnio jako pasażer..
zdjecie uzytkownika
bus - 2015-03-02 04:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wracam do domu po pracy busem zimno jak( usunięte przez administratora ) tragedia
zdjecie uzytkownika
formoza - 2015-03-03 19:03:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Parę słów o firmie:
Jestem w firmie niecały miesiąc ale to co zobaczyłem i z czym się spotkałem to przerasta wszystkie inne firmy w których pracowałem.
1. Jazda w busie do Oldenzall ponad 13 godzin osiem osób...
2. Po przyjeździe jesteś pozostawiony sam sobie.
3. Zameldowanie się na bramie u ciecia w Oldenzall, dostajesz kluczyki do auta i zapierd....asz i szukasz po parkingu o 21-ej w nocy i jeszcze Ci każą jechać za 4 godziny, a gdzie pytam się pauza...?
4. W autach brakuje wszystkiego od płynu do szyb po przez lodówki, przewody do przedmuchiwania, apteczek, żarówek, bezpieczników itp., itd. Jak pójdziesz do ciecia na dyżurce to może i ci coś da.
5. Najlepsze są ja to nazywam telewizorek w kabinie... masakra!! nie dość że nie masz czasu na pisanie to non stop jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] klient bombarduje cię sms-ami na te komputerek, ale sprubój napisać coś po polsku to dyspo zaraz to widzi i ma pretensje dlaczego po polsku..!!??? A co ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z Wietnamu jestem???? Ale spedytor z wielką łachą Ci to przetłumaczy, no chyba że masz słownik wielojęzyczny.....? i tak w kółko jak nie spedytor to jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;klient" ci wypisuje a ty masz się domyślić co ci napisał!!!?
6. Na wyposażeniu auta praktycznie nic nie miałem nawet pudła kartonowego by pasy, klamry itp gdzieś schować
7. Wozisz naczepy w kółko (odczepiasz i podczepiasz inne) a pasy i inne pierdoły do kabiny więc robisz sobie sam syf!!!
8. w autach śmierdzi, są zaniedbane jak po typowych rumunach (sam ich nie widziałem na firmie)
9. Komunikacja z firmą czyli z dyspo i klientem tylko przez w/w telewizorek, no i oczywiście dostajesz z firmy kartę SIM (łaskawcy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mać) a w telefon już musisz sam zainwestować by tą kartę włożyć, oczywiście tel bez sim locka....!!
10. Jedyny atut w tej firmie to kasa płatna na czas, ale gdzie już nie płacą na czas..?
11 Podsumowując to zdecydowanie nie polecam tej firmy kierowcom zaczynającym dopiero ten fach jak i osobom podatnych na nerwy. Mnie potrzebna jest kasa i dlatego na razie zaciskam zęby i udaję że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo inaczej się tutaj nie da z wariatami!!!natomiast zwolnie się za jakiś czas bo wracam do poprzedniej firmy gdzie pracowałem w spokoju. Jednak pieniądze to nie wszysko!!
Pozdrawiam.
Jak by co odpowiem na pytania w miarę moich możliwości
zdjecie uzytkownika
lol - 2015-03-03 21:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to na bogato firma ,a sie zastanawialem czy nie isc do nich do pracy
zdjecie uzytkownika
Karl - 2015-03-06 20:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie jak w temacie czy ktoś konkretny i solidny mógłby napisać prawdę
jaka jest obecna dieta dzienna słyszałem że 45 euro czy to prawda?
jak z dojazdem? jestem z dolnego śląska
jak wygląda sprawa tacha? czyste?
ile się wychodzi plus minus za 3 tyg pracy?
jak wygląda tydzień wolnego kiedy się zjeżdża z pracy i kiedy do pracy wyjeżdża?
jak auta? wymieniają coś? da się na nich przeżyć? tylko naprawdę proszę płaczków o nie wypowiadanie się proszę kogoś normalnego o racjonalną odpowiedż bez wieszania psów bo nigdzie miodów nie ma oprócz pasieki ; )
- jak praca wygląda?
pracowałem w jednej firmie rok czasu w i było tacho do końca heh i różnie bywało do tego czasem ciężko ale ogólnie nie narzekam żle nie było
i mam nadzieję że ktoś inteligentny da znać co i jak w razie jakby ktoś nie chciał tutaj to prosiłbym na e maila franekkimono-81@wp. pl będę wdzięczny normalnej osobie

pozdrawiam Karl
zdjecie uzytkownika
prawda - 2015-03-08 04:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kierowcy masowo się zwalniają z HKP, powodem są nowe umowy i busy
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-08 10:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Franek kimono nie da się wysłać do Ciebie meila. Pisze mi że konto zablokowane administracyjnie
zdjecie uzytkownika
formoza - 2015-03-08 12:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo franekkimono@...... to podstawka z HK..!!!
Trzeba być mało inteligentnym by nie rozumieć tego co ludzie tutaj piszą lub być wtyką z HK. Po co podawać swojego e-maila jak lepiej jest tutaj napisać na forum by przynajmniej innych ostrzec przed tą firmą!!!
Proste jak drut.
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2015-03-08 13:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to chyba mu chciałem prawdę napisać :) więc nawet jak to HKP to prawde by przeczytali ;)
zdjecie uzytkownika
fiuuu - 2015-03-08 15:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca - 2015-03-08 13:32:06]:
kierowca to napisz od swojej strony jak tam jest
zdjecie uzytkownika
franek kimono - 2015-03-08 19:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kierowca jeżeli możesz to napisz na e-mail heniecki82@wp.pl ten email hula dobrze z tamtym coś jest nie tak zgadza się a co do kolegi formoza podstawka z HK heh kolego wystarczy ze ktoś napiszę z innego e maila i co myslisz ze hk wyśle detektywa by sprawdzać kto i co napisął buhahha proszę cię zastanów sie co wypisujesz pozdrawiam kolegę kierowca i ciebie kolego formoza także, jestem zwyczajnym człowiekiem pracującym w tym wspaniałym zawodzie napiszczie jak możecie o co chodzi z tą nowa umową i z tymi busami i jaka jest dieta dzienna/dobowa teraz obecnie w firmie z góry dzięki
pozdro
zdjecie uzytkownika
franek kimono - 2015-03-08 19:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozmawiałem z paroma chłopakami po trasie/na firmie przed zalad./rozł ale to było z 5 miesięcy temu ogólnie mówili że podnieśli na 45 e. i opisywali firmę że jest jak jest, że różnie jest, auta nie są różne no ale ten kto wie sam decyduje czy mu to osp czy też nie przecież , a wszędzie przecież są i plusy i jakieś minusy nie dopasujesz wszystkiego pod siebie , ogólnie oopisali tak że robota w miarę , auta różnie bywa brak klimy lodówki i dodali że warunki pracy są jakie są ale że kasa na czas i że się zgadza także o ile kolego KIEROWCA możesz to napisz na email heniecki82@wp.pl ponieważ tak jak pisałem powyżej coś się tamten przyciął z góry dzięki
pozdro
zdjecie uzytkownika
kiwrowca wkur... na hkp - 2015-03-14 09:52:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka. 45e diety + najniższa podstawa i nic więcej. O premii uznaniowej możecie jedynie pomarzyć(przez ostatnie 15 miesięcy dostałem 20e), mają cię głęboko w d... . Dojazdy przeładowanymi busami (min 6 osób z bagażami przy ładowności busa 700kg). Auta syf totalny. Brudne i śmierdzące. brak lodówek i klimatyzacji. A jak trafisz na auto z klimą to okazuje się że jest odlączona bo oszczędzają w ten sposób na paliwie. Niby związki wywalczyły 13 wypłatę (750zł na rękę) ale zabrali wszystkie dodatki. (jazda w porze nocnej, za lotniska, jazda z chłodnią, jazda z wanną, jazda z silosem). Jak czegoś potrzebują od ciebie to potrafią przez telefon ci tak słodzić żebyś się aby zgodził a jak odmówisz nie zawachają się używać szantażu.
zdjecie uzytkownika
kiwrowca wkur... na hkp - 2015-03-14 10:01:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze że obojętnie z jakiej przyczyny pójdziesz na l4 to możesz być pewien, że po przyjeździe do pracy dostaniesz jakąś gównianą robotę(najczęściej śmieci do wożenia). Taki mają system kar. Dodam tylko że inwigilują pracowników. Montują kamery w lusterkach żeby złapać na gorącym uczynku złodziei paliwa.
zdjecie uzytkownika
dziadek - 2015-03-14 10:39:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pozdrawiam kolegow i znajomych z gentu,oldenzala.odszedlem z powodu pogarszjacych sie warunkow pracy i dojazdow busem.
zdjecie uzytkownika
dziobak - 2015-03-16 08:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja tam pracuję w HKP już 7 lat i nie narzekam :) miodu nie ma ale da się żyć :) ...a hu**wej baletnicy to i rąbek od spódnicy przeszkadza :P
zdjecie uzytkownika
formoza - 2015-03-19 09:50:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po trzech tygodniach pracy spier...niczam, obawaiałem się tylko bym jakiegoś choróbska do domu nie przyniósł z auta. Tragedia...
Jak wyżej brak klimy, lodówek, mało tego załadunki ponad 28ton!!!!!! ijeszcze ci wmawiają że jest ok....!!!!
Pozdrawiam pozostających, którzy dają się skubać w takim syfie...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: złożyłem aplikacje przez internet. Oddzwoniono do mnie rozmowa telefoniczna trwała około 5 minut. Kazano mi od razu po rozmowie telefonicznej przyjechać na wskazaną datę do Szczecina na odbycie kursu ADR. Hotel zapłacili sami bo szkolenie z przeszkoleniem bhp i Carrierweba trwało 3 dni.
Pytania: Dali testy do rozwiązania w języku Angielskim w moim przypadku bo można też w Niemieckim. Krótka pogawędka z P.Dyrektor Sylwią i to wsio.
zdjecie uzytkownika
były - 2015-03-21 15:49:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klima,retarder,lodówka,możliwość manualnej zmiany biegu przy skrzyni automatycznej to utopia którą karmią nowych kierowców na szkoleniu wstępnym.Rzeczywistość to zdewastowane,śmierdzące nigdy nie dezynfekowane wnętrza kabin.Okres świąteczno-noworoczny to czas wzmożonych działań działu kadr pod dyrekcją pani A by jak najwięcej kierowców spędziło samotnie w kabinach z dala od najbliższych.Urlop dostajesz kiedy jest to wygodne firmie a nie wtedy kiedy potrzebujesz.Kiedy zwalniałem się po czterech latach miałem ponad 70 dni niewykorzystanego urlopu(bez problemu wypłacili ekwiwalent).Torby ADR nie przypisane do aut tylko do kierowców.Przez cały czas wozisz taką torbę dom-praca -dom.Jedyny plus tej firmy to kasa na czas.Nie polecam!!!
zdjecie uzytkownika
exdriverhkp - 2015-03-27 19:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest jeszcze co pisać o tej firmie...? Przerobiłem w tym kołchozie kilka lat i nigdy w tej firmie nie szło ku lepszemu, a wręcz w przeciwną stronę, począwszy od zabrania bonusów za rozł/zał itp. do dnia dzisiejszego gdzie znaleźli sposób jak zaoszczędzić na kierowcach pakując ich po 6ciu albo i więcej do jednego busa. Za te zaoszczędzone pieniądze mogą się pochwalić że firma się rozwija i kupuje nowe auta. Szkoda tylko ze najczęściej tymi najgorszymi starymi klamotami jeżdżą kierowcy którzy domagają się swojego i mają spięcia na lini CW i tel. z dyspo i panią I na czele.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heisterkamp Transport
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Heisterkamp Transport?
Zadaj pytanie