logo Heisterkamp Transport

Heisterkamp Transport

Szczecin

Opinie o Heisterkamp Transport

exdriverhkp 2015-03-27 19:55:14
Czy jest jeszcze co pisać o tej firmie...? Przerobiłem w tym kołchozie kilka lat i nigdy w tej firmie nie szło ku lepszemu, a wręcz w przeciwną stronę, począwszy od zabrania bonusów za rozł/zał itp. do dnia dzisiejszego gdzie znaleźli sposób jak zaoszczędzić na kierowcach pakując ich po 6ciu albo i więcej do jednego busa. Za te zaoszczędzone pieniądze mogą się pochwalić że firma się rozwija i kupuje nowe auta. Szkoda tylko ze najczęściej tymi najgorszymi starymi klamotami jeżdżą kierowcy którzy domagają się swojego i mają spięcia na lini CW i tel. z dyspo i panią I na czele.
Janko muzykant 2015-03-30 20:03:43
Tną koszty gdzie to tylko możliwe,za prowadzenie busa płacą 80 euro ,ale nie w jedną stronę tylko tam i z powrotem,co daje za jedną strone na dwoch kierowcoow po 20euro.Skąpstwo graniczące z bezczelnością i arogancją w stosunku do kierowców.Kandydatom do pracy oferują od 10 do 300 euro,pracuje tu ponad 8 lat i nigdy nie dostalem premii.Tak traktuje nas HKP.Co turę zwalnia sie średnio 5 kierowcow ,i na to miejsce przyjmują kierowcow bez doświadczenia na podwojną obsadę do przeszkolenia.I nikt nie zastanawia sie co zrobić aby powstrzymać to chore poczynania .Wystarczyło by podniesc podstawę brutto i wypłacać obiecane premie ,ale to nie leży w interesie HKP Szczecin,nie ma spotkan z zalogą w celu porozmawiania i wysluchania uwag kierowcow.Oldenzaal nie będzie rozmawiał z plebsem a Szczecin rowniez nie poniży się do kontaktow z kierowcami.Myślą ze ci w dyrekcji Szczecin już sa tak wspaniali że nie muszą wysluchiwać:bełkotu: kierowców i zyja w blogim zadowoleniu ze są najlepsi.Jest coraz to gorzej,brak nadzieji na zwiazanie sie z tą firma na dlużej.Większośc kierowcow szuka zatrudnienia w innych firmach a HKP jest dla nich tylko krótkim przystankiem.
pan kleks 2015-04-01 01:57:23
Witam koledzy
Napiszcie jak wygląda sprawa z tymi busami, jeżeli jestem z okolic dolnego śląska to jest tak jak oni piszą że bus odbiera z pod domu i odwozi pod dom lub okolice? i jaki kierunek w stronę granicy ? czy to jest sprawą dogadania czy sa jakieś określone kierunki graniczne np ŚWIECKO Lub Olszyna albo Zgorzelec jak wygląda sprawa z ciuchami dają jakiś kask okulary ciuchy,apteczkę, itp? a jeżeli tak do w Szczecinie? czy na bazie w NL lub w Be? czy są jakieś szafki na bazie aby schować swoje manele by wszystkiego ze sobą nie wozić, po prostu by za każdym razem ze sobą nie taszczyć wszystkiego bo to przecież nie możliwe aby za każdym razem zabierać ze sobą wszystkie manele
pozdrawiam
1
pan kleks 2015-04-01 02:18:23
napiszcie jak możecie jak wygląda sprawa organizacyjna typu czy na baziew nl lub w be są jakieś prysznice by się wykąpać czy parkuje się np w Anglii na płatnych parkingach? bo wiadomo jak jest z dzikusami w GB porażka i często wieczorem to można zapomnieć o zaparkowaniu na dziku i nie ma innej opcjii niż parking płatny z resztą marna opcja by nie zaparkować na bezpłatnym kto jeżdzi ten wie o czym piszę, czy kierowca ma jakąś służbową kartę płatniczą by płacić np za parking powiedzmy anglia, czy dyspozytorzy wyznaczają trasę którą masz jechać? czy firma wykupuje przez internet np winietę na anglię, czy np na francję są czytniki dkv w autach, czy np na szwajcarię dyspozytor wykonuje odprawę celną przez internet? promy np do anglii też są bukowane? czy podaje się jakiś numer firmy? przy odprawie, czy są n karty dkv do wykupu winiet na benelux i czy dyspo wykupuje np przez internet przed wyjazdem kierowcy z bazy? czy dają żarówki no do aut, płyn do spryskiwaczy itp.,itd, jak to wygląda kierowców nowo przyjętych do firmy którzy mają jakąś praktykę, bo wiadomo że każda firma ma jakąś swoją specyfikę i aby ją poznać to przydzielają na powiedzmy pare dni np do tygodnia czasu do drugiego kierowcy bo wszystko poznał czy od razu samemu się jedzie i prosiłbym jakiegoś prawdomównego nie bajkopisarza o normalną odpowiedż jak to faktycznie wygląda za dużo się nie dowiedziałem a nie ma to jak jak info od kierowcy
z góry dzięki
pozdro
3
cesky prismak 2015-04-01 02:31:10
jak wygląda sprawa z tymi nowszymi pojazdami czy faktycznie jeżeli jest klimatyzacja to jest odłaczana hehe czy po prostu piszą to kierowcy którzy mają jakieś zatargi z firmą i piszą na złość?
pzdr
3
kjlkj 2015-04-16 17:55:43
ja zadałem im te pytania (w oddziale w szczecinie) to mi do dziś nie odpowiedzieli. więc pewnie tak jest.. bo co mają tłumaczyć się... kolejni naiwni się znajdą. nie ten to następny będzie... :)
kjlk 2015-04-16 18:02:42
jak na moje to jakaś jedna wielka farsa. firma która ma dobry sprzeęt fajne warunki ( a płacą bardzo ładnie ) nie zmaga się z protestami wśród pracowników, ci nie zwalniają sie tak masowo jak w tej firmie. moim zdaniem oni naciągają nowych na "koszt szkolenia" czyli pojedziesz na miejsce zobaczysz wozy ich stan techniczny , zwolnisz się po tygodniu czy miesiącu i oddajesz im 4 tysie za nic :) dziekuje. ale to jest tylko przypuszczenie oparte na rozmowie logice i tym co pisza ci co byli i przeżyli
coval20 2015-04-17 07:23:17
we wszystkich nowych autach nie ma czegoś takiego, że jest demontowana klimatyzacja. We najnowszej flocie jest już klimatyzacja i lodówki dla kierowcy. We starszej flocie nie ma ani lodówki ani klimatyzacji jest jedynie klimatyzacja postojowa na dachu ale od niej nie można dużo wymagać bo nie schłodzi ci kabiny na tyle żeby jechać komfortowo. Pracuję w tej firmie już trzy lata ale muszę z przykrością stwierdzić, że flota jest wymieniana na nową ale zarobki nie wzrastają tylko maleją i doszły busy które nas wożą do baz w Holandii i Belgi i to jest największym powodem zwolnień z pracy.
2
kitttttt 2015-04-21 21:19:54
WITAM WSZYSTKICH JESTEM MŁODYM KIEROWCĄ NIE MAM DOŚWIADCZENIA A JAK DZWONIŁEM DO H.K TO ODRAZU GADALI ŻEBY PRZYJECHAĆ I SIĘ DOGADAMY TROCHĘ POCZYTAŁEM CO PISZECIE I SIĘ ZASTANAWIAM CZY IŚĆ TAM CZY SZUKAĆ CZEGOŚ INNEGO YYY KOLEGA TAM PRACOWAŁ KIEDYŚ I POKAZYWAŁ MI TAM JAK W KABINIE ROBAKI JAKIEŚ TAKIE JAK KCIUK CHODZIŁY KTOŚ COŚ DORADZI _ BO NIE POWIEM ZE ROBOTY POSZUKUJE DOSC PILNIE AA I JESZCZE COŚ UMOWA LOJALNOSCIOWA NA 3 LATA JAKIE CHACZYKI SA W TEJ UMOWIE
r 2015-04-21 22:22:44
żadnej lojalki nie ma.3 tygodnie pojeździsz z mentorem i ruszasz w solową podróż. jak dla świeżaka to dobra robota bo po roku w hkp przyjmą cię wszędzie z otwartymi ramionami. bo tu się robi wszystko. Warunki są jakie są ale da się to przetrzymać. Ja wytrzymałem 3 lata. Ktoś pytał jak z parkingami w uk. Moto costa ma wykupiony kredyt u hkp więc parkujemy za free a za reszte zwracają kase tylko że po 3 miesiącach. Dla świeżaków polecam ale jeśli ktoś ma doświadczenie to szkoda zdrowia na HKP
one 2015-04-24 22:33:49
kittt - kolego podaj e maila to popiszemy
pozdrawiam
exdriverhkp 2015-05-01 00:01:41
Przepracowalem w tej firmie ponad 5 lat. Przerobiłem wszystkie naczepy jakie tam były możliwe -m.in chłodnia + chłodnia hakówka, tank conteainer, platforme, silos i oczywiście plandeka. Dla kierowcy bez doświadczenia (takiego jak ja, który tam stawiał swoje pierwsze kroki za fajerą)to może byc dobra szkoła jazdy, zostanie rzucony na głęboką wodę a nie na krajwóę i wokół komina się kręcąc w PL. Jeżeli ktoś zaczyna swoją karierę w tym zawodzie to w HKP nauczy sie dużo a pozniej nic nie stoi na przeszkodzie przed zmiana firmy (tak jak ja to zrobilem)
1
bob 2015-05-14 21:05:19
Witam ,śmigałem w tej firmie 9 lat, co najmniej cztery lata za długo, przeżyłem w tym czasie zwolnienia około 2 tyś. polskich kierowców, a NL i D to armia kierowców, mówi to samo za siebie, pozdrawiam i nie polecam, żadnej przyszłości
byly 2015-06-10 22:13:30
omijac ta firme szerokim lukiem niedlugo mam z nimi sprawe w sadzie i zobaczymy czy mile panie z hkp w sadzie powtorza ze im wolno wszystko robic z kierowcami
maniek legnica 2015-06-29 22:25:23
Firma absolutnie niewiarygodna, już w procesie wstępnej rekrutacji. Współczuję osobom dającym się omamić niesamowitymi zarobkami. Zostałem zaproszony na rozmowę do Szczecina, dotarłem tam na własny koszt, firma HK nie zwróciła mi za nią ani centa. Na miejscu okazało się, że nie spełniam kryteriów ponieważ byłem w przeszłości karany za przestępstwo, które nie wyklucza mnie w myśl ustawy o transporcie drogowym, do podjęcia pracy jako kierowca zawodowy. Oczywiście szczerze opisałem to w kwestionariuszu osobowym, który otrzymałem na miejscu. Nadmieniam, że ten sam kwestionariusz osobowy był wysłany dużo wcześniej mailem, jednak sądziłem że wszystko jest OK, skoro dostaję zaproszenie do Szczecina. Na miejscu okazało się, że tłumaczenie było mniej więcej takie:
- wie pan, my wozimy silniki dla Rolls Roy'sa, nie możemy pana zatrudnić jako osobę w przeszłości karaną...
Dodatkowo nie dostałem zwrotu kosztów badań lekarskich, pomimo przedłożonego rachunku.
Pracownicy firmy HK, uważnie obserwujący wpisy na forum(za to też biorą kasę), bez najmniejszych problemów ustalą moje dane.
Dla wszystkich ostrzeżenie przed nieuczciwym, zagranicznym pracodawcą.
A dla firmy HK Transport Szczecin przysłowie: przyjdzie taka zmiana, że szpak będzie kopał bociana :)
maniek legnica 2015-06-29 22:26:26
Firma absolutnie niewiarygodna, już w procesie wstępnej rekrutacji. Współczuję osobom dającym się omamić niesamowitymi zarobkami. Zostałem zaproszony na rozmowę do Szczecina, dotarłem tam na własny koszt, firma HK nie zwróciła mi za nią ani centa. Na miejscu okazało się, że nie spełniam kryteriów ponieważ byłem w przeszłości karany za przestępstwo, które nie wyklucza mnie w myśl ustawy o transporcie drogowym, do podjęcia pracy jako kierowca zawodowy. Oczywiście szczerze opisałem to w kwestionariuszu osobowym, który otrzymałem na miejscu. Nadmieniam, że ten sam kwestionariusz osobowy był wysłany dużo wcześniej mailem, jednak sądziłem że wszystko jest OK, skoro dostaję zaproszenie do Szczecina. Na miejscu okazało się, że tłumaczenie było mniej więcej takie:
- wie pan, my wozimy silniki dla Rolls Roy'sa, nie możemy pana zatrudnić jako osobę w przeszłości karaną...
Dodatkowo nie dostałem zwrotu kosztów badań lekarskich, pomimo przedłożonego rachunku.
Pracownicy firmy HK, uważnie obserwujący wpisy na forum(za to też biorą kasę), bez najmniejszych problemów ustalą moje dane.
Dla wszystkich ostrzeżenie przed nieuczciwym, zagranicznym pracodawcą.
A dla firmy HK Transport Szczecin przysłowie: przyjdzie taka zmiana, że szpak będzie kopał bociana :)
1
? 2015-07-16 17:33:10
Współczujesz ludziom omamionymi zarobkami mimo ,że sam nie przepracowałeś tam ani jednego dnia?Pytanie po co wysłałeś cv?
bolo 2015-10-23 11:47:30
witam wszystkich tych co chcą pracować jak i tych co smierdza leniem na kilometr jak niby rzekome auta które sami sobie panowie przekazujecie i sprzątacie.Jako były pracownik tej firmy uczciwie ja polecam i nie widze na dzień dzisiejszy lepszej firmy dla ludzi którzy chcą uczciwie pracować. smiesza mnie wpisy o przeginaniu tacha bo ja przez 4 lata pracy jezdzilem wg przepisów.Relacje ze spedytorami tez miałem normalne bo powtarzam i zaznaczam raz jeszcze jeśli uczciwie pracujesz to i nastawienie do kierowcy jest tez normalne.Najbardziej dziwi mnie fakt ze opluwa ktoś firme a nie ma odwagi się przedstawić.Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi z Gentu i cale HKP Bolo z Recza
Gargamel 2015-11-02 21:49:15
trza sie myc a nie skrobac
kierowca bombowca 2015-11-08 16:01:32
w345ty i co w związku z tym ? Ogłoszenie takie jest od conajmniej dwóch lat więc co cię dziwi ?
Miros 2015-11-11 10:30:28
.Czy ktos bez doświadczenia sie wybiera na rozmowe 12,19.11 własnie, mnie nie zaprosili bez doświadczenia na rozmowe
maja 2015-11-12 07:41:10
let's cross that bridge, when we come to it
kierowca bombowca 2015-11-14 18:46:46
Do tej pory przyjmowali bez żadnego doświadczenia. Wczoraj mogłeś prawko odebrac i iść do HKP. Teraz widocznie coś im się odmieniło.
kafka 2015-12-27 03:09:06
By być w stanie mówić płynnie w języku obcym jest wspaniałe, większość ludzi nadal nie mają zaufania do tego. Jeśli jesteś atrakcyjną nauczycielką, należy rozważyć Preply. Dołącz baza ofert pracy dla Nauczycieli Polski w Szczecinie (usunięte przez administratora)
kierowca bombowca 2016-02-09 16:00:55
Z tak płytkim myśleniem i wypocinami jakimi jest twój post to dziękujęmy za takiego dysponenta, a po za tym całkiem prywatnie to moje zdanie jeste takie. Dysponent powinien być kierowca w przeszłości tylleeeeee
gumis 2016-02-16 15:53:56
Witam wszystkich kierowców.
Czy jest coś takiego jak umowa lojalnosciowa dla nie doświadczonych kierowców?
zamierzam iść do tej firmy ale raz Pani mówi ze jest na dwa lata a za pare dni jak dzwonił kolega to nic nie wspomniała.Pozdrawiam Prosze o odpowiedz
gumis 2016-02-18 12:12:14
Chodziło mi o to czy w tej firmie podpisuja ja kierowcy którzy przychodza jako świeżaki i w zamian za szkolenie zobowiazuja się pracowaćprzez okreslony czas.
Moze ktośzna jakąś dobrą firmę która przeszkoli młodego
memek 2016-02-18 18:20:03
Ja do nich dzwoniłem to powiedzieli,że nie przyjmują bez doświadczenia,dzwoniłem w grudniu
Pingu 2016-02-24 15:05:48
Po nabraniu doświadczenia nic nie stoi na przeszkodzie by zmienić pracę? Facet już nie ma pracy , bo tobie podobni właśnie zdominowali tę profesję.Skoro tyle sie nauczyłeś, i tak świetnie zarabiasz to po co chcesz zmieniać? Skoro nie przeszkadzało ci , że odbierają ci wszystko: dodatki za rozładunek, ekwiwalent za ciuchy robocze a ostatnio dojazd swoim autem , jeśli jazda w aucie które nie ma podstawowego wyposażenia/ tak, tak klima to podstawowe wyposażenie a nie kaprys/ to dla ciebie norma to znaczy , że godzisz się na wszystko tym samym pozwalasz by inni również tak traktowali ludzi.No bo skoro są tacy którzy jeżdżą to czemu w innych mają płacić lepiej, dbać o kierowcę itd . Jak godzisz się na wszystko to stawaj koło drogi razem z panienkami. Tam też się czegoś nauczysz , a że warunki trochę " niekomfortowa"? No trudno, potem zmienię robotę!!!!!! Jezuuuuu myślałem , że myślenie wieśniaków to tylko taki tekst a okazuje się , że to życie
kierowca bombowca 2016-02-26 18:47:59
tak normalnie wyśmienite. Pracujesz tu ? Pracowałeś, ze się ak wypowiadasz ?
bla bla bla 2016-03-04 23:07:48
praca kierowcy jaka jest taka jest , nie liczcie na to że pojedziecie do pracy leżeć,chodź i tak sie zdarza. Z mojego doświadczenia jest moge powiedziec wprost, na 3 tygodnie , średnio robię 4-5tyś km , wypłata jest terminowa, zawsze powyżej 6,4zł, bus pod drzwi, auta, jest różnie, ale górnicy też maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy ktoś komuś robi na złość, myślę że nie , chyba że ktoś pyskował i zdecydowanie został w negatywny sposób zapamiętany,tak mi się wydaje. To jest moja pierwsza praca, nie wiem jak teraz ale zatrudnili mnie bez problemu,nie musiałem nic im płacić, wręcz odwrotnie, zwrócili mo kosty dojazdu , koszty zakupu odzieży roboczej, robiłem na własną rękę adr więc też mi zwrócili, czy mogło by być lepiej,zawsze mogło by być lepiej , ale czy jest aż tak źle, wydaje mi się że nie. Pozdrawiam
Kierowca bombowca 2016-03-13 10:23:33
To jakiego ty masz klienta ze robisz 4-5 przez 3 tygodnie ?
Daro 2016-04-12 09:04:11
Ja na kontenerach robię w Hytrym 4-5 tys.km :)
pracownik 2016-06-28 10:29:13
Witam wszystkich a w szczegolnosci ludzi ktorzy chca sie zatrudnic na stanowisko kierfowcy. Powiem krotko i ogolnie. Nie masz doswiadczenia jest to idealna nauka jazdy dla nowicjuszy. Za nic nie zostajesz obciążony nawet jak położysz skład. Rozwalisz kilka osobowek, itd. Zostaniesz wezwany na rozmowe z holendrami ktorzy maja Cie za scierwo i nic wiecej. Zaplacą Ci podstawe (ubogą) i 51 euro diety za pobyt za granica. (teraz zostala od 23 maja podniesiona) jak zaczeli sie zwalniac na potege kierowcy. Kurs na ADR zostanie zrobiony przez Hytrego (oczywiscie nie zwracasz kosztow jak sie nie zwolnidsz przez 2 lata - jak oni Ciebie zwolnia tez nie zwracasz) Badania lekarskie pokrtywa hytrus. Oczywiscie nie ma premii za nic. MKiedys byly dodatki za prace , jazde w sobote, za rozladunki, zaladunki itd. Tabor jest wymieniany sukcesywnie ze starych turbo biedronek ( juz nie jezdza z 3 lata) teraz biale dafy i scanie z 2006 sa wymieniane na nowe. Fakt ze zakupili 300 nowych jak nie wiecej samochodow p[okazuje jakimi pieniedzmi obracaja. Klamstwo jest natomiast ze po 2 latach wymieniaja na nowe. Sampochody zaczynajce sie z nuimerami 10001 w zwyz zostaly kupione w styczniu 2013 i nadal jezdza one sa cale biale maja numer boczny i nazwe Heisterkamp w kolorze czarnym. natomiast reszta czyli od 1400 do 1850 sa to roczniki od 2006 do 2012. numery aut od 1600 ktoregos posiadaja lodowki ale klimatyzacje tylko od 1800 w gore oraz wszystkie ktore zaczynaja sie od 10000. Webasto zima jak padnie to naprawiaja tylko na bazach i w jednej miejscowosci kolo Antwerpii,, inaczej mowiac jak masz pecha i jestes w dalekiej francji lub na skandynawii nie naprawia Ci i bedziesz w zimnym siedziec. Bazy sa w Oldenzaal, Gent i Travemunde, teraz jeszcze chodza sluchy ze w Hamm ale tam tylko rumuscy kierowcy. Ogolnie super firma zeby nauczyc sie jezdzic. Fakt jest jeden wszedzie trzeba pracowac i jak robisz swoja robote nikt sie nie prztypiernicza do Ciebie. 3 x 15 godzin reszta 13 i pauza pierwsza 24h druga 45 i do domu w piatek na 3 tydzien. Samochod jak Ci sie zepsuje w trasie jest tzw serwis, TY nawet klucza nie musisz miec i nic nie dotykasz. Spali Ci sie zarowka jest serwis. Takze nawet mechanikiem nie jestes. Masz kapcia jest serwis itd. Plyny do spryskiwaczy i ohlej mmozesz pobrfac na bazie - w trasie juz nie kupisz (powymieniali karty paliwowe) moza tankowac tylko na shell od poniedzialku do piatku gdyz z zalozenia jestes zlodziejem i okradniesz firme. Dostajesz 1 pare rekawic na ture ( 3 tygodnie). Praca w 90% polerga na zaladunku i odstawieniu naczepy do portow na prom badz kolej,nastepnie nowa naczepa i jazda na rozladunek i zaladunek. Ja osobiscie jezdzilem z jedna naczepa pod klientem przez 3 tygodnie, zdarzaly sie oczywiscie zmiany naczep, ale mi sie bardzo dobrze pracowalo. Dyspo Ok - jezdzilem pod Szczecinem prowadzil mnie Mariusz i Grzesiek (moja opinia najlepsi w tym hytrym. Zawsze pomoga jak masz problem, wytlumacza czas pracy itd, z tego co mowili to jezdzili wczesniej w heisterkampie). Teraz troche o hotelach - o ile mozna nazwac to hotelem. D;la mnie jest to miejsce przytulku na ktorym nie chcialem byc. baza w Gent tragedia, same picie i mordobicie, Oldenzaal spanie w pokojach z 8 miejscami,. fakt wszedzie sa prysznice w lazienkach i kuchnia czyli nijakie zaplecze sanitarne jest. Dojazd busami jak wszedl w zycie ja odpadlem gdyz busy byly przystosowane do wozenia niepelnosprawnych po miescie a nie w trase po 1200 albo i wiecej kilometrow, kierowca ktory prowadfzil busa dostawal premie w wysokosci 80 euro jak nie byl spozniony na bazie , jak wolalem nie prowadzic po co sie meczyc za takie pieniadze i brac problem na glowe. Jak nie pijesz w busie znaczy ze jestes konfident takie jest podejscie kierowcow. Mam nadzieje ze trocvhe pomoglem. reasumujac super firma dla nowych bez doswiadczenia, aha dobrze jest znac jezyk bo czasami piszesz z klientem na ich komunikatorach. jeszcze jedno otrzymujesz karte do telefonu bez aparatu i jak wykorzystasz zqa duzo na prywatne rozmowy do kolegow to sciagna Ci z wyplaty , i tylko to moga sciagnac, w Uk sa parkingi gdzie stoi sie na konto hytrego
2
pracownik 2016-06-28 12:48:20
nie wiem o co pytasz dokladnie
pracownik 2016-06-28 17:57:27
Zalezy wszystko pod jakiego klienta pojdziesz jak w kolo komina to jestes co weekend na bazie albo na noc nawet na tzw. hotelu. Ale jak jezdzisz 3 tygodnie to pakujesz sie do auta i raczej marnie to wyglada zeby byc na bazie. Jezdzi sie prawie caly czas tak: Z bazy w Gent to masz strzały na Francje, Belgie i UK czasem Szwajcaria i Włochy a z Oldenzaal to Holandia, Niemcy, Austria czasem Włochy i Skandynawia tez czasem. Na baze do Travemunde nie puszcza Cie bo tam przewaznie Lotysze są i NIemieccy Kierowcy. Ogolnie trzeba pracowac ale jak robisz swoje to prawie zawsze wyjdzie Cio 11stka ale nie mozna oszukiwac z czasem. Oczywiscie jak poznasz trasy bo jak idziesz pod danego klienta to prawie zawsze miejsca sie powtarzaja i porty tez. Takze wszystko jest OK ale tak jak mowie jak sie przyjmowalem do firmy to byla to firma z renomą i nazwijmy to jakims poziomem. Od jakis 2-3 lat nie ma nawet jak pisza ze musi byc doswiadczenie. NIe ma kierowcow wiec biora jak leci i to jest smutne bo auta sa porozwalane przez mlodych i nie szanujacych taboru. Jak to mowia tonacy sie brzytwy chwyta
pracownik 2016-06-28 20:39:39
NIe jak jedziesz na 3 tygodnie to w piatek trzeciego tygodnia sie zjezdzalo zawsze na baze i wolne do nastepnej niedzieli wiec 9 dni wolnego Tadek. Jakby nie patrzec 6z przodu na wyplate sie ma ale teraz to dokladnie nie wiem bo juz troche tam nie pracuje. Trzeba podjac troche wyrzeczen na rzecz rodziny i tylko pytanie czy 6 z przdu jest odpowiednia na taka rozzłąke z rodzina.
pracownik 2016-06-29 14:31:43
Nie rozumiem zbytnio bo albo sie pracuje zeby utrzymac rodzine i siebie albo narzeka. Ja zaciskalem zeby i robilem. Mozna by bylo zrobic cos lepiej dla pracownikow ale nikt tego nie robi. Maja to w powazaniu. Tadek, powiem tak. Tacha nie gniesz, auta jakie sa takie sa jedne lepsze drugie gorsze, wyplata zawsze na czas, dojazdy busami byly makabryczne dlatego sie zwolnilem ale uwazam ze byly to dobre i nie stracone lata mojej kariery, auto jak jest popsute, polamane schodki itd zawsze przekazniki wysylaja na serwis (warsztat), jak sie zepsuje w trasie zaewsze jest serwis , czasem to trwa bo musi trwac ale jak pisalem wczesniej nic nawet palcem nie musisz robic. Tacha nie gniesz . Teraz chodza sluchy ze jest podwyzka diety ale nie wiem ile w tym prawdy, Ja moge polecic ta firme osoba ktore nie maja doswiadczenia albo chca popracowac. 3 tygodnie na tydzien wolnego. Piatek w 3 tygodniyu zjazdowy a nastepnie dop[iero w niedziele wyjezdzasz do pracy wiec 9 dni na miesiac wolnego. Dziecko jak masz male to bedzie roslo jak na drozdzach i omina Cie wszystkie najwazniejsze etapy jego rozwoju. spewnoscia lepiej niz u polskiego pana jezdzic i byc na weekend w domu w piatek o22 na 24h i jeszcze cos przy aucie pogrzebac w sobote bo sie zepsulo... Przemysl ale jak nie zaryzykujesz to nie zobaczysz jak jest w rzeczywistosci.
1
max8810 2016-06-29 18:53:59
a mam takie pytanko poniewaz w najblizszym czasie chcialbym tam zlozyc cv i czy jeszcze zwracaja koszty za przyjechanie do bazy wlasnym srodkiem transportu oraz jak to wyglada u nch jazda bez doswiadczenia CE bo na C jezdze od 5 lat bezwypadkowo w tym 3 miesiace na miedzynarodowce
pracownik 2016-06-29 19:27:42
wzajemnie. Mowie Ci sprobuj sa wyplacalni pieniadze na czas i to bez zadnej łaski. Robisz swoje to nikt nawet nie bedzie wiedzail ze jezdzisz tak tam jest. Trzymaj sie i jak cos to opisz swoje wrazenia i te pozytywne i negatywne dla nastepnych pokolen
pracownik 2016-06-29 19:30:52
z dojazdami Ci nie pomoge bo juz tam nie pracuje wiec sorki. Mysle ze sie dogadasz TYlko CE tam jezdzi zadna solowka musisz miec jeszcze karte kierowcy bo krazki poszly dawno w zapomnienie . pozdrawiam
digger 2016-06-29 23:30:41
@pracownik a jak wygląda szkolenie młodego?Jazda w podwójnej obsadzie przez 3 tyg i jak się sprawdze to następna tura samemu?
digger 2016-06-29 23:31:53
@pracownik a jak wygląda szkolenie młodego?Jazda w podwójnej obsadzie przez 3 tyg i jak się sprawdze to następna tura samemu?
pracownik 2016-06-30 10:25:06
Ktos moja wypowiedz wykasowal, przyjezdzasz siadasz z doswiadczonym kierowca i jedziesz TY robisz wszystko od jazdy poprzez zaladunki i rozladunki, odczepienie zaczepienie naczep i to jest dobre , kurs na przewoz rzezczy w praktyce wychodzi Ci i nie musisz placic za niego. Ogolnie super sprawa .... TYlko zalezy na kogo trafisz. Jak sie dogadacie to ok a jak nie to 3 tygodnie dymu. Twoj nauczyciel siedzi na siedzeniu pasazera i pilnuje czy wszystko dobrze robisz. Ogolnie tak jak na nauce jazdy. POzdrawiam
pracownik 2016-06-30 10:27:47
To musisz zapytac tych co tak jezdzili czyli swierzakow. Ale z tego co slyszalem to normalnie zaplacone podstawa + diety. mysle ze naprawde jak ktos chce sprobowac swoich sil w miedzynarodowce to super sprawa
nowy 2016-07-04 23:12:33
To tam jest sam transport kontenerowy czy plandeki tez jak to wygląda ?
papa 2016-07-05 09:13:20
Nie dziw sie jaka płaca taka praca wiec nic dobrego to nie wrozy
robert 2016-07-05 11:27:54
chyba brutto 2 tys to sie zgodze, podstawa nie poszla do gory nadal jest 1700zl netto wiec na emeryture dostaniesz 850zł i bujaj sie z tym. Ja dziekuje za taka wspolprace
pracownik 2016-07-05 20:09:32
wiec posluchaj, 51 euro diety za dzien pobytu za granica ale za 1szy i ostatni dzien czyli wyjazd do i powrot z pracy masz po polowie diety czyli 19diet x 51 eur + 2x 25,5eur do tego podstawa w wysokosci 1700zl netto i dojazd busem jest nie platny wiec jedynie osobowka jak oni Cie poprosza to dostaniesz pieniadze. Nie masz co liczyc na premie gdyz gowno wielkie daja. ja otrzymalem 15 euro premii kwartalnej - wiec mogli sobie darowac. reasumujac 1020eur za diete = 4488zl gdyz teraz jest 4,40 euro + 1700zl wychodzisz wiec 6180zl lacznie ale pamietajcie podstawa platna do 10stego kazdego miesiaca a diety do 15stego z miesiecznym opoznieniem. wiec jak wyjedziesz teraz to dostaniesz dopiero w sierpniu. wiec nigdzie wiecej nie zarobisz jak jestes swierzakiem
5
he 2016-07-05 20:29:59
Hej, wydaje mi się że ostatnio i tak pokazałol się oferty pracy chociażby dla kierowców czy dyspozutorów. Pewnie że trzeba posiadać odpowiednie doświadczenie, ale wiadomo czy sa jakieś dodatkowe benefity do zarobków do tego? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Heisterkamp Transport - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heisterkamp Transport