logo Heisterkamp Transport

Heisterkamp Transport

Szczecin

Opinie o Heisterkamp Transport

kafka 2015-12-27 03:09:06
By być w stanie mówić płynnie w języku obcym jest wspaniałe, większość ludzi nadal nie mają zaufania do tego. Jeśli jesteś atrakcyjną nauczycielką, należy rozważyć Preply. Dołącz baza ofert pracy dla Nauczycieli Polski w Szczecinie (usunięte przez administratora)
wiki 2015-12-28 16:50:25
jest u nich dobra praca jako Mechanik samochodów ciężarowych, naczep i przyczep, bo jest też normalna premia od nich od ilości klientów, wiec to się opłaca.
oh 2016-02-08 21:07:41
zastanawiam się, czy oferty są adekwatne do rzeczywistości.. Podoba mi się ogłoszenie na dyspozytorkę, ale nie wiem czy to nie jest zbyt czasochłonna praca dla mnie.
kierowca bombowca 2016-02-09 16:00:55
Z tak płytkim myśleniem i wypocinami jakimi jest twój post to dziękujęmy za takiego dysponenta, a po za tym całkiem prywatnie to moje zdanie jeste takie. Dysponent powinien być kierowca w przeszłości tylleeeeee
kierowca 2016-02-10 21:10:26
W sumie to cały czas poszukiwani są kierowcy w transporcie międzynarodowym. Wypłata jest na czas, jest umowa o pracę, a układ godzin wygląda tak, że się pracuje 3 tygodnie, a potem jest tydzień wolnego.
mero 2016-02-15 17:09:32
Ale przede wszystkim oferuja terminowe wypłaty pensji, 48 euro ekwiwalentu za pobyt w podróży służbowej, odprowadzenie składek emerytalnych, system 3 tygodnie pracy tydzien wolnego.
gumis 2016-02-16 15:53:56
Witam wszystkich kierowców.
Czy jest coś takiego jak umowa lojalnosciowa dla nie doświadczonych kierowców?
zamierzam iść do tej firmy ale raz Pani mówi ze jest na dwa lata a za pare dni jak dzwonił kolega to nic nie wspomniała.Pozdrawiam Prosze o odpowiedz
donny 2016-02-17 20:13:34
gumisiek, a na czym niby ta umowa miałaby polegać ? Dla mnie to jest trochę zabawne, bo chciałbym podjąć taką pracę, która mi będzie gwarantować stabilne zarobki. A tak to jako kierowca się chyba nie da tyle zarobić.
gumis 2016-02-18 12:12:14
Chodziło mi o to czy w tej firmie podpisuja ja kierowcy którzy przychodza jako świeżaki i w zamian za szkolenie zobowiazuja się pracowaćprzez okreslony czas.
Moze ktośzna jakąś dobrą firmę która przeszkoli młodego
memek 2016-02-18 18:20:03
Ja do nich dzwoniłem to powiedzieli,że nie przyjmują bez doświadczenia,dzwoniłem w grudniu
andrzej 2016-02-19 20:22:40
gumis, niestety, tu jak widziałem ogłoszenie na kierowce to wymagają minimum 2 lat doświadczenia. Wszystko wygląda ok, nawet dają 48 Euro ekwiwalentu za pobyt w podroży służbowej.
Pingu 2016-02-24 15:05:48
Po nabraniu doświadczenia nic nie stoi na przeszkodzie by zmienić pracę? Facet już nie ma pracy , bo tobie podobni właśnie zdominowali tę profesję.Skoro tyle sie nauczyłeś, i tak świetnie zarabiasz to po co chcesz zmieniać? Skoro nie przeszkadzało ci , że odbierają ci wszystko: dodatki za rozładunek, ekwiwalent za ciuchy robocze a ostatnio dojazd swoim autem , jeśli jazda w aucie które nie ma podstawowego wyposażenia/ tak, tak klima to podstawowe wyposażenie a nie kaprys/ to dla ciebie norma to znaczy , że godzisz się na wszystko tym samym pozwalasz by inni również tak traktowali ludzi.No bo skoro są tacy którzy jeżdżą to czemu w innych mają płacić lepiej, dbać o kierowcę itd . Jak godzisz się na wszystko to stawaj koło drogi razem z panienkami. Tam też się czegoś nauczysz , a że warunki trochę " niekomfortowa"? No trudno, potem zmienię robotę!!!!!! Jezuuuuu myślałem , że myślenie wieśniaków to tylko taki tekst a okazuje się , że to życie
piekarz 2016-02-26 18:05:22
oj widzę , że duży bulwers idzie z niektórych strony. Ja może zakończę to stiwerdzeniem , że kierowcy w Heisterkampie mają naprawdę dobre warunki pracy.
kierowca bombowca 2016-02-26 18:47:59
tak normalnie wyśmienite. Pracujesz tu ? Pracowałeś, ze się ak wypowiadasz ?
bla bla bla 2016-03-04 23:07:48
praca kierowcy jaka jest taka jest , nie liczcie na to że pojedziecie do pracy leżeć,chodź i tak sie zdarza. Z mojego doświadczenia jest moge powiedziec wprost, na 3 tygodnie , średnio robię 4-5tyś km , wypłata jest terminowa, zawsze powyżej 6,4zł, bus pod drzwi, auta, jest różnie, ale górnicy też maj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy ktoś komuś robi na złość, myślę że nie , chyba że ktoś pyskował i zdecydowanie został w negatywny sposób zapamiętany,tak mi się wydaje. To jest moja pierwsza praca, nie wiem jak teraz ale zatrudnili mnie bez problemu,nie musiałem nic im płacić, wręcz odwrotnie, zwrócili mo kosty dojazdu , koszty zakupu odzieży roboczej, robiłem na własną rękę adr więc też mi zwrócili, czy mogło by być lepiej,zawsze mogło by być lepiej , ale czy jest aż tak źle, wydaje mi się że nie. Pozdrawiam
:) 2016-03-12 17:47:43
Jak w 3 tygodnie robisz 4-5 tys kilometrów to nie jest tak źle. Raczej tak standardowo bym powiedział. Fajnie, ze po tych 3 tygodniach pracy jest potem tydzień wolnego oraz, że jest 48 Euro ekwiwalentu za pobyt w podroży służbowej.
Kierowca bombowca 2016-03-13 10:23:33
To jakiego ty masz klienta ze robisz 4-5 przez 3 tygodnie ?
Osowi 2016-03-14 19:09:37
No też mi się podoba to, że jest tydzień wolny od pracy. Niekiedy robią tak, że jesteś w trasie 2 tygodnie i na weekend zjezdzasz do domu. Więc z rodziną się widujesz rzadko. W dodatku jest ubezpiczenie dla kierowców.
1
Daro 2016-04-12 09:04:11
Ja na kontenerach robię w Hytrym 4-5 tys.km :)
tadek 2016-04-13 19:17:39
Daro' widziałem teraz dużo ogłoszen na Kierowce w Transporcie Międzynarodowym i zastanwiam się czy nie złożyć cv, chodzi mi o to bys tez powiedział w jakim systemie się pracuje, wiesz mam rodzinę i małe dziecko, musze być obecny w domu i czy dają umowe o pracę
piekarz 2016-05-05 19:13:45
jeśli chcesz być obecny w domu to chyba praca jako kierowca międzynarodowy nie jest przemyślanym wyborem
pracownik 2016-06-28 10:29:13
Witam wszystkich a w szczegolnosci ludzi ktorzy chca sie zatrudnic na stanowisko kierfowcy. Powiem krotko i ogolnie. Nie masz doswiadczenia jest to idealna nauka jazdy dla nowicjuszy. Za nic nie zostajesz obciążony nawet jak położysz skład. Rozwalisz kilka osobowek, itd. Zostaniesz wezwany na rozmowe z holendrami ktorzy maja Cie za scierwo i nic wiecej. Zaplacą Ci podstawe (ubogą) i 51 euro diety za pobyt za granica. (teraz zostala od 23 maja podniesiona) jak zaczeli sie zwalniac na potege kierowcy. Kurs na ADR zostanie zrobiony przez Hytrego (oczywiscie nie zwracasz kosztow jak sie nie zwolnidsz przez 2 lata - jak oni Ciebie zwolnia tez nie zwracasz) Badania lekarskie pokrtywa hytrus. Oczywiscie nie ma premii za nic. MKiedys byly dodatki za prace , jazde w sobote, za rozladunki, zaladunki itd. Tabor jest wymieniany sukcesywnie ze starych turbo biedronek ( juz nie jezdza z 3 lata) teraz biale dafy i scanie z 2006 sa wymieniane na nowe. Fakt ze zakupili 300 nowych jak nie wiecej samochodow p[okazuje jakimi pieniedzmi obracaja. Klamstwo jest natomiast ze po 2 latach wymieniaja na nowe. Sampochody zaczynajce sie z nuimerami 10001 w zwyz zostaly kupione w styczniu 2013 i nadal jezdza one sa cale biale maja numer boczny i nazwe Heisterkamp w kolorze czarnym. natomiast reszta czyli od 1400 do 1850 sa to roczniki od 2006 do 2012. numery aut od 1600 ktoregos posiadaja lodowki ale klimatyzacje tylko od 1800 w gore oraz wszystkie ktore zaczynaja sie od 10000. Webasto zima jak padnie to naprawiaja tylko na bazach i w jednej miejscowosci kolo Antwerpii,, inaczej mowiac jak masz pecha i jestes w dalekiej francji lub na skandynawii nie naprawia Ci i bedziesz w zimnym siedziec. Bazy sa w Oldenzaal, Gent i Travemunde, teraz jeszcze chodza sluchy ze w Hamm ale tam tylko rumuscy kierowcy. Ogolnie super firma zeby nauczyc sie jezdzic. Fakt jest jeden wszedzie trzeba pracowac i jak robisz swoja robote nikt sie nie prztypiernicza do Ciebie. 3 x 15 godzin reszta 13 i pauza pierwsza 24h druga 45 i do domu w piatek na 3 tydzien. Samochod jak Ci sie zepsuje w trasie jest tzw serwis, TY nawet klucza nie musisz miec i nic nie dotykasz. Spali Ci sie zarowka jest serwis. Takze nawet mechanikiem nie jestes. Masz kapcia jest serwis itd. Plyny do spryskiwaczy i ohlej mmozesz pobrfac na bazie - w trasie juz nie kupisz (powymieniali karty paliwowe) moza tankowac tylko na shell od poniedzialku do piatku gdyz z zalozenia jestes zlodziejem i okradniesz firme. Dostajesz 1 pare rekawic na ture ( 3 tygodnie). Praca w 90% polerga na zaladunku i odstawieniu naczepy do portow na prom badz kolej,nastepnie nowa naczepa i jazda na rozladunek i zaladunek. Ja osobiscie jezdzilem z jedna naczepa pod klientem przez 3 tygodnie, zdarzaly sie oczywiscie zmiany naczep, ale mi sie bardzo dobrze pracowalo. Dyspo Ok - jezdzilem pod Szczecinem prowadzil mnie Mariusz i Grzesiek (moja opinia najlepsi w tym hytrym. Zawsze pomoga jak masz problem, wytlumacza czas pracy itd, z tego co mowili to jezdzili wczesniej w heisterkampie). Teraz troche o hotelach - o ile mozna nazwac to hotelem. D;la mnie jest to miejsce przytulku na ktorym nie chcialem byc. baza w Gent tragedia, same picie i mordobicie, Oldenzaal spanie w pokojach z 8 miejscami,. fakt wszedzie sa prysznice w lazienkach i kuchnia czyli nijakie zaplecze sanitarne jest. Dojazd busami jak wszedl w zycie ja odpadlem gdyz busy byly przystosowane do wozenia niepelnosprawnych po miescie a nie w trase po 1200 albo i wiecej kilometrow, kierowca ktory prowadfzil busa dostawal premie w wysokosci 80 euro jak nie byl spozniony na bazie , jak wolalem nie prowadzic po co sie meczyc za takie pieniadze i brac problem na glowe. Jak nie pijesz w busie znaczy ze jestes konfident takie jest podejscie kierowcow. Mam nadzieje ze trocvhe pomoglem. reasumujac super firma dla nowych bez doswiadczenia, aha dobrze jest znac jezyk bo czasami piszesz z klientem na ich komunikatorach. jeszcze jedno otrzymujesz karte do telefonu bez aparatu i jak wykorzystasz zqa duzo na prywatne rozmowy do kolegow to sciagna Ci z wyplaty , i tylko to moga sciagnac, w Uk sa parkingi gdzie stoi sie na konto hytrego
mero 2016-06-28 11:32:30
Hej! Mam pytanie, czy Heisterkamp Transport zapewnia jakiś socjal?
pracownik 2016-06-28 12:48:20
nie wiem o co pytasz dokladnie
tadek 2016-06-28 12:50:53
ale wiesz niektore firmy oferują swoim kierowca jakieś zajzdy do bazy i w weekndy np, co 2 weekend masz wolny, zalezy jeszcze na jakich trasach jezdzisz, a oni glownie jakimi trasami sie zajmują? daleko?
pracownik 2016-06-28 17:57:27
Zalezy wszystko pod jakiego klienta pojdziesz jak w kolo komina to jestes co weekend na bazie albo na noc nawet na tzw. hotelu. Ale jak jezdzisz 3 tygodnie to pakujesz sie do auta i raczej marnie to wyglada zeby byc na bazie. Jezdzi sie prawie caly czas tak: Z bazy w Gent to masz strzały na Francje, Belgie i UK czasem Szwajcaria i Włochy a z Oldenzaal to Holandia, Niemcy, Austria czasem Włochy i Skandynawia tez czasem. Na baze do Travemunde nie puszcza Cie bo tam przewaznie Lotysze są i NIemieccy Kierowcy. Ogolnie trzeba pracowac ale jak robisz swoje to prawie zawsze wyjdzie Cio 11stka ale nie mozna oszukiwac z czasem. Oczywiscie jak poznasz trasy bo jak idziesz pod danego klienta to prawie zawsze miejsca sie powtarzaja i porty tez. Takze wszystko jest OK ale tak jak mowie jak sie przyjmowalem do firmy to byla to firma z renomą i nazwijmy to jakims poziomem. Od jakis 2-3 lat nie ma nawet jak pisza ze musi byc doswiadczenie. NIe ma kierowcow wiec biora jak leci i to jest smutne bo auta sa porozwalane przez mlodych i nie szanujacych taboru. Jak to mowia tonacy sie brzytwy chwyta
tadek 2016-06-28 18:13:35
pracownik' super bardzo Ci dziękuje, za odpowiedź, to dalekie trasy wiec pewnie w domu bywa się tylko gościem...
pracownik 2016-06-28 20:39:39
NIe jak jedziesz na 3 tygodnie to w piatek trzeciego tygodnia sie zjezdzalo zawsze na baze i wolne do nastepnej niedzieli wiec 9 dni wolnego Tadek. Jakby nie patrzec 6z przodu na wyplate sie ma ale teraz to dokladnie nie wiem bo juz troche tam nie pracuje. Trzeba podjac troche wyrzeczen na rzecz rodziny i tylko pytanie czy 6 z przdu jest odpowiednia na taka rozzłąke z rodzina.
romet 2016-06-29 10:18:52
a jak ktoś chce jednak na miejscu pracować to Dyspozytor w międzynarodowym przewozie rzeczy poszukiwany obecnie
tadek 2016-06-29 14:18:29
pracownik' czyli możesz mi polecici z perspetywy twego własnego doświadczenia? Wiesz mam małe dziecko dtatego też pytam o te dni wolne, rozumiesz...
pracownik 2016-06-29 14:31:43
Nie rozumiem zbytnio bo albo sie pracuje zeby utrzymac rodzine i siebie albo narzeka. Ja zaciskalem zeby i robilem. Mozna by bylo zrobic cos lepiej dla pracownikow ale nikt tego nie robi. Maja to w powazaniu. Tadek, powiem tak. Tacha nie gniesz, auta jakie sa takie sa jedne lepsze drugie gorsze, wyplata zawsze na czas, dojazdy busami byly makabryczne dlatego sie zwolnilem ale uwazam ze byly to dobre i nie stracone lata mojej kariery, auto jak jest popsute, polamane schodki itd zawsze przekazniki wysylaja na serwis (warsztat), jak sie zepsuje w trasie zaewsze jest serwis , czasem to trwa bo musi trwac ale jak pisalem wczesniej nic nawet palcem nie musisz robic. Tacha nie gniesz . Teraz chodza sluchy ze jest podwyzka diety ale nie wiem ile w tym prawdy, Ja moge polecic ta firme osoba ktore nie maja doswiadczenia albo chca popracowac. 3 tygodnie na tydzien wolnego. Piatek w 3 tygodniyu zjazdowy a nastepnie dop[iero w niedziele wyjezdzasz do pracy wiec 9 dni na miesiac wolnego. Dziecko jak masz male to bedzie roslo jak na drozdzach i omina Cie wszystkie najwazniejsze etapy jego rozwoju. spewnoscia lepiej niz u polskiego pana jezdzic i byc na weekend w domu w piatek o22 na 24h i jeszcze cos przy aucie pogrzebac w sobote bo sie zepsulo... Przemysl ale jak nie zaryzykujesz to nie zobaczysz jak jest w rzeczywistosci.
tadek 2016-06-29 15:24:38
pracownik' dużo mi pomogłeś, jasne jak sie nie przekonam to nie będe wiedział, mam doświadczenia w kilku firmach, jednka nie do konca uczciwych, dlatego ważne też jest by byli wzgledem pracownika uczciwi i wywiazywali się z warunków, odezwę się jak będa miały się sprawy ! życzę ci powodzenia!
max8810 2016-06-29 18:53:59
a mam takie pytanko poniewaz w najblizszym czasie chcialbym tam zlozyc cv i czy jeszcze zwracaja koszty za przyjechanie do bazy wlasnym srodkiem transportu oraz jak to wyglada u nch jazda bez doswiadczenia CE bo na C jezdze od 5 lat bezwypadkowo w tym 3 miesiace na miedzynarodowce
pracownik 2016-06-29 19:27:42
wzajemnie. Mowie Ci sprobuj sa wyplacalni pieniadze na czas i to bez zadnej łaski. Robisz swoje to nikt nawet nie bedzie wiedzail ze jezdzisz tak tam jest. Trzymaj sie i jak cos to opisz swoje wrazenia i te pozytywne i negatywne dla nastepnych pokolen
pracownik 2016-06-29 19:30:52
z dojazdami Ci nie pomoge bo juz tam nie pracuje wiec sorki. Mysle ze sie dogadasz TYlko CE tam jezdzi zadna solowka musisz miec jeszcze karte kierowcy bo krazki poszly dawno w zapomnienie . pozdrawiam
w345ty 2016-06-29 22:39:26
@max8810 ale to rozumiem ze na kierowce w transporcie miedzynradowcym chcesz aplikowac? taka rpaca to duze poswiecenie bardzo czesto nie bedzie Cie w domu
digger 2016-06-29 23:30:41
@pracownik a jak wygląda szkolenie młodego?Jazda w podwójnej obsadzie przez 3 tyg i jak się sprawdze to następna tura samemu?
digger 2016-06-29 23:31:53
@pracownik a jak wygląda szkolenie młodego?Jazda w podwójnej obsadzie przez 3 tyg i jak się sprawdze to następna tura samemu?
pierniczek 2016-06-30 09:36:14
to dobrze że jest taki system wdrożeniowy moim zdaniem, oby w czasie jego trwania było tylko normalne wynagrodzenie płacone, ciekawe ak to na umowie wygląda
pracownik 2016-06-30 10:25:06
Ktos moja wypowiedz wykasowal, przyjezdzasz siadasz z doswiadczonym kierowca i jedziesz TY robisz wszystko od jazdy poprzez zaladunki i rozladunki, odczepienie zaczepienie naczep i to jest dobre , kurs na przewoz rzezczy w praktyce wychodzi Ci i nie musisz placic za niego. Ogolnie super sprawa .... TYlko zalezy na kogo trafisz. Jak sie dogadacie to ok a jak nie to 3 tygodnie dymu. Twoj nauczyciel siedzi na siedzeniu pasazera i pilnuje czy wszystko dobrze robisz. Ogolnie tak jak na nauce jazdy. POzdrawiam
pracownik 2016-06-30 10:27:47
To musisz zapytac tych co tak jezdzili czyli swierzakow. Ale z tego co slyszalem to normalnie zaplacone podstawa + diety. mysle ze naprawde jak ktos chce sprobowac swoich sil w miedzynarodowce to super sprawa
Asia 2016-06-30 10:44:37
Oczywiście, że normalnie zapłacone, nie ma problemów z pieniędzmi i nigdy nie było, dajcie spokój więc
nowy 2016-07-04 23:12:33
To tam jest sam transport kontenerowy czy plandeki tez jak to wygląda ?
jn 2016-07-04 23:24:42
@nowy dobre pytanie. A widzieliscie już oferty na Dyspozytora w międzynarodowym przewozie rzeczy czy Kierowca w Transporcie Międzynarodowym? Szukają do wielu lokalizacji w polsce.
papa 2016-07-05 09:13:20
Nie dziw sie jaka płaca taka praca wiec nic dobrego to nie wrozy
jarek 2016-07-05 09:17:44
sporo teraz u nich pojawiło się ofert jako Kierowca w Transporcie Międzynarodowym tylko nie wiem jak teraz kasowo to wygląda, bo w ofercie niestety nie ma podanych konkretnych stawek. Wydaje mi się, że można u nich tak na podtawie mieć koło 2 - 3 tys z tego co wiem.
robert 2016-07-05 11:27:54
chyba brutto 2 tys to sie zgodze, podstawa nie poszla do gory nadal jest 1700zl netto wiec na emeryture dostaniesz 850zł i bujaj sie z tym. Ja dziekuje za taka wspolprace
hubi 2016-07-05 11:32:41
Z ogłoszenia wynika, że za 1 dzień masz 51 euro do tego umowa o pracę i zwrot za własny dojazd. Może nie jestem mistrzem matematyki ale nijak ma się to do tych 1700 złotych @robert, o których piszesz
pracownik 2016-07-05 20:09:32
wiec posluchaj, 51 euro diety za dzien pobytu za granica ale za 1szy i ostatni dzien czyli wyjazd do i powrot z pracy masz po polowie diety czyli 19diet x 51 eur + 2x 25,5eur do tego podstawa w wysokosci 1700zl netto i dojazd busem jest nie platny wiec jedynie osobowka jak oni Cie poprosza to dostaniesz pieniadze. Nie masz co liczyc na premie gdyz gowno wielkie daja. ja otrzymalem 15 euro premii kwartalnej - wiec mogli sobie darowac. reasumujac 1020eur za diete = 4488zl gdyz teraz jest 4,40 euro + 1700zl wychodzisz wiec 6180zl lacznie ale pamietajcie podstawa platna do 10stego kazdego miesiaca a diety do 15stego z miesiecznym opoznieniem. wiec jak wyjedziesz teraz to dostaniesz dopiero w sierpniu. wiec nigdzie wiecej nie zarobisz jak jestes swierzakiem
1
he 2016-07-05 20:29:59
Hej, wydaje mi się że ostatnio i tak pokazałol się oferty pracy chociażby dla kierowców czy dyspozutorów. Pewnie że trzeba posiadać odpowiednie doświadczenie, ale wiadomo czy sa jakieś dodatkowe benefity do zarobków do tego? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Heisterkamp Transport - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Heisterkamp Transport