Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-03-05 14:03:36 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Elbest - Bełchatów. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
pracownik - 2010-10-26 17:16:07 odpowiedz | cytuj
to bardzo chora firma jak tylko znajdę coś innego to spadam z tej firmy pracuje w ochronie szew ochrony to porażka sam kiedyś był wartownikiem a teraz nas gania jak psów za byle co zabiera premie za brak pasa, czapki, identyfikatora, za brak wyników(musisz łapać pijanych robić notatki, itd,) zmuszają żeby chodzić na mecze piłki nożnej, imprezy typu koncerty dożynki itd. choć w umowie masz że chronisz obiekty elektrowni i nic poza tym a kasa jest do bani praca z bronią obiekt strategiczny a ty dostajesz 1400zł i praca w systemie elbest ma własną gastronomie a nam ciepłe posiłki się w zimie nie należą jeszcze słowo o dowódcach obserwują przez kamery nas a nie teren elektrowni maja przy sobie swoich przydupasów którzy jak kiedy pracujemy na rano to mają najlepsze posterunki a pozostali zapierdalają na niektórych posterunkach nawet nie ma wody i wc i to jest XXI w mam wrażenie że jeszcze trochę a kilkanaście chłopaków się zwolni bo tam można się tylko garba dorobić i dużego stresu
anonim - 2010-11-04 14:41:05 odpowiedz | cytuj
pracownik - 2010-10-26 17:16:07

Z twoim intelektem tylko Roka cię przygarnie
zgadnij kto? - 2010-11-07 20:31:34 odpowiedz | cytuj
Czytając te wszystkie opinie nie trudno wywnioskować że osoby które umieściły tu swoje wypociny są wkurzeni że ktoś ma lepiej niż oni, nikt ich nie dowartościował, za mała kasa a tyle obowiązków po prostu straszne :):), ale tak to jest i nie tylko w waszej firmie że ktoś ma lepiej. Obsmarowywanie własnej firmy, zła jakość usług oraz brak lojalności to krótkowzroczność i błąd jaki popełniają niezadowoleni pracownicy większości firm. Takim zachowaniem przyczyniają się iż zleceniodawca po przez niezadowolenie z oferowanych usług rezygnuje z danej firmy - efekt, zakład z braku zleceń upada. Gdybym był przełożonym osób które stawiają firmę i jej pracowników w złym świetle dążył bym do ujawnienia tych osób (adres IP) ale na szczęście to nie mój problem. Pozdrawiam Elbest
xxx - 2010-11-07 20:45:49 odpowiedz | cytuj
Zapomniałeś dodać: Michał G, Piotr K, Piotr P, Marcin K, Jerzy K, Piotr C, Maciej G, Bogusław K, Andrzej T, Marek M, Łukasz S, Grzegorz H, Piotr S, Zbigniew B, Tomasz O, i wielu wielu innych np: agent Bond
Ktoś - 2010-11-07 20:49:42 odpowiedz | cytuj
To nie pisz i nie czytaj tego .Ok
anonim - 2010-11-07 22:18:50 odpowiedz | cytuj
zgadnij kto? - 2010-11-07 20:31:34

hmm... a nie zastanowiłeś się nad tym dlaczego mają lepiej... bo jeśli ja miałbym mieć lepiej za wypisywanie dowódcy wszystkich książek, robienie mu kawki i sprzedawanie kumpli to ja dziękuje... szanuje się. a jeśli tego nie rozumiesz to jesteś zapewne taką samą osobą jak ci wymienieni przez ciecia. z tym upadkiem firmy też trochę przesadzasz... no i ten adres IP... jeśli każdy za to że ktoś go obraził żądałby IP to wyrażanie własnej opinii nie miałoby sensu, bo każdy by się bał konsekwencji, a tym samym portale tego rodzaju nie miały by klientów.
pozdrawiam wszystkich dobrych chłopaków z Elbestu.
PorazKolejny - 2010-11-07 22:25:24 odpowiedz | cytuj
xxx - 2010-11-07 20:45:49

chyba Cię coś ruszyło xxx...
nie wiedziałeś co napisać to wymieniłeś resztę zmiany, która jest akurat w miarę w porządku.
nie ma się co rozczulać...
tak w Elbeście było, jest i pewnie będzie.
tylko teraz na zmianie "B" może być jeszcze bardziej chora sytuacja.
polecam zakończyć to śmieszne pisanie. pozdr
tatata - 2010-11-08 21:14:51 odpowiedz | cytuj
sami jesteśmy sobie winni, przecież to nie jest prywatna firma pana waldemara nikt nie wspomniał że tak naprawdę to pracownicy ochrony nie zajmują się ochroną zakładu tylko wieloma innymi rzeczami: wożenie zup, wożenie sprzątaczek, może ktoś by się wreszcie zainteresował tym, że jeden pracownik ochrony jest w kilku miejscach jednocześnie a kasę elbest bierze za pełny stan etatowy, jak nie ruszymy dupy, to będziemy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tą dupę, pragnę zauważyć, że prezes też ma swojego przełożonego
depth - 2010-11-08 22:17:09 odpowiedz | cytuj
Tu zarobisz szybciej i łatwiej
chodzący bez premii. - 2010-11-09 00:10:25 odpowiedz | cytuj
Elbest ,to nie tylko ochrona.Zapraszamy do dyskusji dział utrzymania zieleni ,sprzątaczki,bufetowe,kucharki,pracownice z hoteli.
-15 - 2010-11-09 01:03:08 odpowiedz | cytuj
Do xxx,Piotrek P. roztał się z firmą wiele mieśięcy temu.
prcownik po przejściach - 2010-11-09 11:44:47 odpowiedz | cytuj
Sadzę,że nie pracowałeś w innej firmie ochroniarskiej poza Elbestem.Nie życzę ci tego abyś musiał pracowć.Elbest jest tak smo własnościa prezesa jak twoją.W innych firmach nie ma przełożonch,nikt nie wydaje poleceń,płacą ile żąda pracownik.Tak niestety nie jest.Każdy pracodawca najpierw musi zarobić pieniądze ,i tyle aby mógł zapłacić pracownikom.Elbest nam płaci w terminie.We wszystkich firmach tak nie jest-sam tego doświadczałem.Wszyscy mamy umowy o pracę,stałą pensję i dodatki do niej.Dla nas to rzecz normalna.Niestety niespotykana w innych firmach.To że prezes szuka dodatkowych zleceń to chyba dobrze.Szaujmy naszą firmę.Wierzcie mi może być znacznie gorzej.
też elbeściak - 2010-11-09 18:13:36 odpowiedz | cytuj
Uważam że,nikt ze starszych pracowników nie pisze takich opinii o Elbeście.Nie ma firmy idealnej która kazała by leżeć, kraść i jeszcze za to wszystko dobrze wynagradzała!!Sorki że to napiszę ale jeżeli przyjmuje się pracę ochroniarza bez uprawnień,sprzataczki, czy osoby która zagrabia liście-i to robi osoba młoda- to wybaczcie że zapytam: CO TUTAJ ROBISZ?! Człowieku nie marnuj życia, ucz się! wyjedź, skoro ci ta praca nie odpowiada to musisz coś zrobić ze sobą,no bo stoisz na najniższym szczeblu drabiny zawodowej a wymagania masz jak kierownik.Weź jakaś odpowiedzialność za swoje życie.A jeżeli się obrażasz to szukaj czegoś innego-tyle firm jest na Rogowcu, Biłgoraju,KWB...czy jest taka która daje więcej zarobić?Tak na prawdę to prezes pozwala wam robić co chcecie,a za to wszystko jeszcze płaci na czas, socjal się należy ,paczki na święta, jakaś dodatkowa kasa kilka razy w roku, 13-ta pensja, co prawda : kasa zapomogowo- pożyczkowa -trzeba oddać-ale można sie wspomóc 15tyś. dobrze jest wziąć nawet na 3 lata.Nikt nie ma pieniędzy zbyt wiele...więc-albo! pozdr.
anonim - 2010-11-09 18:22:38 odpowiedz | cytuj
tatata - 2010-11-08 21:14:51

nie mów z e nie podbierasz z kociołka....a panie, przecież too twoje znajome Laski, koleżanki. Na imprezy integracyjne chodzisz a dziewczyny nie chcesz przewieźć samochodem?...kalesony nie facet:)
g - 2010-11-09 19:46:09 odpowiedz | cytuj
socjal? - zobaczymy jak długo, naleje się wam wody do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] naleje
wartownik - 2010-11-10 11:43:29 odpowiedz | cytuj
Wszyscy potraficie dużo gadać.Panowie razem można zrobić wiele ,w pojedynkę tylko puścić bąka!!! Trzeba sie zebrać i zrobić strajk " włoski" tz. wykonywać obowiązki tak jak mówią procedury ,a zobaczycie jaka będzie jazda ,jak zacznie się kontrolować wszystkich bez wyjątku,jak zacznie się trzepanko samochodów i ludzi na wszystkich posterunkach, a jakie będą kolejki na bramach. Oj działoby się działo!!!!!! A poza tym w każdej jednej firemce związanej z ochroną nie jest różowo,wszędzie mało płacąi wszędzie sa tacy co podpier.......Trzeba robić z 400 h by coś zarobić.po za tym kto jest młody, sprawny, to niech się nie bawi w ochronę.Niech sie weźmie za normalną pracę.!!A co do ludzi pracujących w ochronie w Elbeście to niech każdy sie zastanowi co by zrobił gdyby był dowodcą." Apetyt rośnie w miarę jedzenia".Niejeden by pokazał na co go stać! To że szef ochrony o niczym nie ma pojęcia jest wiadomo.Trzesie porami przed każdym kto ma wyższe stanowisko od niego.Nie potrafi się postawić i zawalczyć o ludzi, robi to co mu każą .Wystawia ludzi na mecze gieksy w okrojonym składzie "sztuka jest sztuka".Ale kogo?! Jeden się chowa inny idzie gdzieś coś kupić,a inni {nie wszyscy} modlą się o szybki koniec meczu.Ma dużo szczęścia że się do tej pory nic nie stało.Pamiętajcie ,że jeśli się coś stanie to i tak on poleci bo prezes ma swojego chłopczyka do bicia.Generalnie to mi go trochę szkoda, ale tylko troche!!
oki - 2010-11-10 14:41:26 odpowiedz | cytuj
Masz rację. Chłopek dostał stołek, tylko nie może sobie poradzić. W domu nie ma nic do gadania, to w robocie chce coś pokazać, tylko jakoś mu nie wychodzi :). Ale z tym rozpisywaniem osób na kilka posterunków, to już przesada. Kiedyś ktoś za to beknie.
pracownik - 2010-11-10 15:33:21 odpowiedz | cytuj
...... wszyscy, którzy piszecie na poście potraficie tylko dużo gadać. Niestety czynów nie ma! Co dalej..gadu, gadu i nic. Wszyscy mają się za wielkich wojowników. Ci, którzy byli wielkimi wojownikami i coś chcieli zdziałać zostali skarceni i popadli w wielką niełaskę Pana Prezesa, jak również Szefa Ochrony, który niestety jak zaślepiony wilk podkłada im nogi. Wszyscy, którzy pracują w Ochronie ?Elbest? wiedzą o jakie osoby chodzi. Powiem więcej czeka to prędzej czy później wszystkich tych, którzy się udzielają. Wystarczy niewygodny głośny błąd i niestety będzie niełaska. Takich, co chcieli aby było lepiej, to już niestety nie ma bowiem odeszli z firmy, bądź się wycofali do drugiego rzędu. Jeszcze jedno ? proszę wszystkich, aby nie oceniali przełożonych, gdyż niech każdy sobie powie po cichu jak by dotarł swoich kolegów będąc na ich stanowisku ( wszystkim aż ślinka cieknie). Wszyscy pracownicy ochrony niech zrobią sobie rachunek sumienia ile razy wykonali swoje obowiązki tak jak powinien ? myślę, że by się wszyscy zawstydzili ...prawda ???? Piszecie, że 1400 zł pracownik licencjonowany, a 1000 zł dozorca ? tylko za jaką pracę, jak wykonaną- niech każdy sobie powie. Mało kasy- przecież nikt nikogo nie trzyma ? droga wolna. Tylko , gdzie, za ile i do jakiej pracy. Polak ma tylko jedno motto: czy się robi, czy się leży, a się należy heh. Zupy zjeść jakiś film by obejrzeć i najlepiej niech wszystko samo się zrobi, albo niech zrobi może dowódca taki, który nie będzie potrafił się odezwać-prawda. Panowie zasady, które kiedyś panowały już niestety nie powrócą - bowiem osób, którzy o to walczyli już nie ma. Więc do pracy Panowie do pracy....chyba że .....

podpiszę się jako ktoś bo co to za różnica
obcy - 2010-11-13 08:51:01 odpowiedz | cytuj
ciekawa dyskusja... warto się zainteresować tą firmą.
pracownik - 2010-11-15 14:33:30 odpowiedz | cytuj
a co myślicie o przejściu w system 12 godziny
wartownik - 2010-11-16 19:16:05 odpowiedz | cytuj
jestem za
ochroniarz - 2010-11-17 13:58:02 odpowiedz | cytuj
Ebestowcy chyba wam się poprzewracało w głowach.Macie takie płace,dodatki,świadczenia socjalne jakich nie ma w innych firmach ochrony.zwolnijcie tylko miejsca a my z innych firm bardzo chętnie tam pójdziemy.Chętnie będziemy chodzić rówież na zabezpieczenie meczy piłkarskich.Slyszę,ze nawet z tym macie problem.Ze stachu sr... w portki.Też mi ochrona.Banda rozkapryszonych,rozpuszczonych cieci.Jesteście żalośni z tymi swoimi utyskiwaniami.i żadaniami.
anonim - 2010-11-18 19:16:52 odpowiedz | cytuj
A na integracyjnych tance z kucharkami i sprzataczkami to ci gnoju nie przeszkadzaja :) do roboty sie wez, a nie w straznicy spisz.
werte - 2010-11-19 19:52:04 odpowiedz | cytuj
mysle ze pewne instytucje powinny sie juz zainteresowac tą firmom
x