logo DJCHEM CHEMICALS POLAND S.A

DJCHEM CHEMICALS POLAND S.A

Wołomin

Opinie o DJCHEM CHEMICALS POLAND S.A

ktoś 2010-10-30 16:21:55
DJ CHEM CHEMICALS POLAND S.A. to bardzo( usunięte przez administratora )Plusem jest na ogól niezła kadra pracownicza poza nielicznymi wyjatkami Nie polecam.
Pani X 2012-01-09 07:57:42
Duma Wołomina ?Dążenie do standardów UE? Nowe technologie ...wszystko na pozór pięknie wygląda a co w środku ?
O grozo !!!( usunięte przez administratora ) Przecież tym ludziom się to wszystko należy. Warto chyba o tym pamiętać . Miło było by pracownikom , poczuli by się docenieni mieli by dobre zdanie o szefie jak by za cały rok ciężkiej pracy mogli dostać bony świąteczne czy premię roczną ze sprzedaży .
Jeśli każdy będzie milczał nic nie osiągniecie Panowie .
Pani X
anonim 2012-01-11 12:13:21
Wielki szacun dla Pani X zebym wiedział kto ma taka super zone osobiście bym podziekowal pozdrawiam
pracownik 2012-03-06 14:24:50
Firma jest straszna, nie wiem jak sanepid odbiera ten zaklad, tym ktos powinien sie zainteresowac.
Kierownictwo 2012-03-20 11:36:39
Zainteresowanych pracą i stanem faktycznym zapraszamy do zapoznania się z firmą na miejscu, a niezadowolonych zapraszamy do merytorycznej dyskusji.
Firma jest otwarta dla wszystkich.
1
enye 2012-05-27 21:05:06
Firma porazka na calej linii.
Najwiekszy truciciel w woj. mazowieckim, rakotworcze aminy, stalking itd
ericson 2012-06-19 09:48:39
Firma dno.[usunięte przez moderatora] pracowniczych, [usunięte przez moderatora] Wielki truciciel srodowiska. To mozliwe tylko w Polsce.
1
XXX 2013-05-13 07:28:43
Witaj Jesteś nowym pracownikiem?
anonim 2013-06-26 23:23:17
Chyba się zwiną skoro, jedyna-matka-zywicielka (PGNIG) zamknęła oddział Wołomin.
zik zak 2013-06-28 07:25:25
Jak możesz to szukaj coś lepszego , bo tu nawet za nadgodziny nie płaci
2
ZIK ZAG 2013-06-28 09:20:45
Nie są obowiązkowe oczywiście ale niestety nie masz innego wyjścia ( usunięte przez administratora ) ci dodatki i musisz być a jak się nie podoba to możesz nie pracować , przerwy ? chłopie do kibla nie ma czasu iść
ostrygi 2013-07-10 09:13:14
taaaak, widzę, że nadal trwają niewiele wnoszące rozmowy.. ktoś zadał pytanie, ja je z ciekawości podbijam - Ktoś był może ostatnio na jakiejś rozmowie? Jakie wrażenie odnieśliście po niej? No i czym kuszą na początek?
boss 2013-07-14 20:08:25
nie liczy sie pierwsze wrażenie lecz co jest następstwem pózniej...pierwsze wrażenie jak najbardziej ok ale potem po 4 latach już sam nie wiedziałem o co chodzi.wiec jak masz mniej jak 40lat to daj sobie spokój a widzę ze masz zadając tak ograniczone pytania jak wrażenia po pierwszej rozmowie.!!!!!!!!!!(a niby jakie mają być wrażenia z pierwszej rozmowy jak oni non stop potrzebują ludzi?!!!!-zastanów sie nad swoim mało rozwijającym pytaniu dzieciaku
).obudz sie zanim nie jest za pózno.i tak jak kolega napisał jesli masz 2 rece i 2 nogi i jak nie jesteś ograniczony to robote zbajdziesz.odstaw komputer i gry i sie ogarnij człowieku na boga!!!poczytaj opinnie ludzi i idz po rozum do zanim nie jest bedzie za pózno..ave
1
chętny do pracy 2013-07-14 20:13:04
rezygnuje
pracownik 2013-07-17 23:22:47
Waterllo. To super, że Twoja nowa praca dała Ci oddech - zwłaszcza z powodu niższego o 300 zł wynagrodzenia. Gratulacje za komfort psychiczny jaki zdobyłeś u nowego pracodawcy i wysokie wynagrodzenie . Mam duże wątpliwości, że to tylko 300 zł.bo wiem ile zarabia się w Naszej Firmie. Zastanawiam się tylko - gdzie tak dużo płacą? Daj cynk (...) Może dorobisz coś na pośrednictwie. A jeśli obecnie pracujesz za ok. 1600 zł na szmacie to Ci współczuję.
pracownik 2013-07-17 23:59:15
"Chętny do pracy" . Jeśli poczytasz opinie "tych niezadowolonych "o innych firmach, którym ciągle się wydaje , że najlepiej leżeć od 01 do końca miesiąca i wpadać tylko po wypłatę ,i będziesz brał z nich przykład - to pewne - że zostaniesz bezrobotnym do końca swojego istnienia. Rezygnujesz? A czy zastanowiłeś się - czy Cię przyjmą do pracy u nas? To nie jest bazarek (sic !) .Pokory !!!!! Kolego.
anonim 2013-08-18 16:43:47
hej, na jaką umowę zatrudnią w djchem chemicals? zlecenie ani działo mnie nie urządza, tylko umowa z ubezpieczeniem..
777 2013-11-04 00:29:29
Byłem tam 3 lata. Nie polecam
lew 2013-12-10 17:42:32
Pracowalem tam dorywczo nie bylo zle. Chcesz pracowac trzeba sie przyzwyczaic. W kazdej firmie zawsze cos komus nie pasuje.
1
tik tak 2014-04-12 10:38:58
Niedawno byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w DJ Chemicals. Wrażenia bardzo pozytywne. Nie będę rzucać kwotami co i jak, zaproponowano mi umowę o pracę. Po za tym jak idziesz tam to przechodzisz szereg szkoleń, prowadzi Cię technolog który bierze za szkolenie kasę więc jest w jego interesie żeby przekazać Tobie wiedzę. Pracowałam w innych firmach i muszę przyznać że dbałość o bezpieczeństwo jest bardzo wysokie. Dwa komplety odzieży ochronnej, własna pralnia (zakaz wynoszenia ubrań roboczych do prania w domu), zakaz używania telefonów komórkowych na terenie zakładu. Jeżeli jakieś chemikalia się wyleją to trzeba to zgłosić i nie ma ukrywania bo jest pełen monitoring. A to co się wyleje jest neutralizowane inną substancją. Co do smrodu...to Ci co się wypowiadają to chyba nie mieli do czynienia wcześniej z chemią. Rzeczywiście w fabryce "śmierdzi", ale czemu się dziwić... muszę przyznać że nie jest to jakiś intensywny świeży smród chemikaliów. Jak wejdziesz do czyjegoś domu to też jest charakterystyczny zapach, podobnie jak wejdziesz do laboratorium czy na warsztat samochodowy tam też śmierdzi. Wyrazy uznania dla właściciela, od dwóch lat nie rozmawiałam z człowiekiem który ma wiedzę na tak wysokim poziomie. Po za tym widać duży wkład intelektualny w to co stworzył. Reszta wyszłaby w "praniu", jak zdecydowałabym się tam pracować.
pracownik 2014-04-13 21:57:14
"tik tak" to fajnie ,że tak dobrze oceniłeś naszą firmę. Ja pracuję tu kilka lat i wiem , że zasady , które wprowadza Szef Produkcji na polecenie Pana Prezesa są konieczne dla naszego bezpieczeństwa . Dzięki nim jesteśmy zdrowi.Dzięki nim nigdy nie było wypadku. Co do wynagrodzenia i terminowości jego wypłacania,to naprawdę są dobre i terminowe. To co pisali poprzednicy to bzdura. To pisali albo Ci co nigdy tu nie pracowali , albo Ci co nam zazdroszczą ,że tu pracujemy. Djchem to lider na świecie produktów do opon i wiem ,że produkty sprzedają się dziś jak " świeże bułeczki" do największych firm produkujących opony na świecie. Jak się zdecydujesz nie będziesz żałować , jeśli będziesz chciał oczywiście dobrze pracować. Mój ojciec mówił mi zawsze jak byłem dzieckiem - jeśli twoja firma będzie dobrze zarabiała na Twojej pracy a Ty będziesz najlepszy w swojej dziedzinie , będzie zabiegać o twoje względy. I ja staram się to robić.
ate 2014-06-04 13:32:55
Jak jest teraz nie wiem, ale 14 lat temu było nieciekawie i nieprzyjemnie (O szczegółach nie chcę pisać). Ostatecznie miło wspominam dzień, kiedy się firma ze mną rozstała. Ale znam opinie od kolegów z tamtych lat, kiedy tam byłem. Wypowiadają się że jest jeszcze gorzej. Nigdy więcej DJChem!!!. Omijajcie to miejsce z daleka.
pracownik 2014-06-08 16:53:06
Słuchaj "pieniaczu" 14 lat temu DJCHEM było jeszcze w budowie , a budowały Go zlikwidowane już firma z Pionek i Białegostoku. Mogłeś pracować tylko jako cieć lub kopałeś rowy. Więc wara od DJCHEM-u. Dobrze , że cię wywalili. A twoje informacje od kolegów z tamtych lat , z którymi ponoć pracowałeś to oszustwo.Ci co pracują ponad 12 lat są na wysokich stanowiskach. Zmień więc stronę oszczerco.
2
panna zasada 2015-02-02 12:17:05
a napiszcie mi szanowni użytkownicy jak jest z bezpieczeństwem i ogólnie przestrzeganiem bhp w firmie? robiłam już różne rzeczy w branży takiej w różnych zakładach i z niektórych musiała odejść bo nie dbali o zdrowie pracownika w kontekście długoterminowym, a i wypadki się zdarzały. możecie napisać jak jest w przypadku DJCHEM CHEMICALS POLAND S.A ?
Doxik 2015-07-01 23:57:08
Do dobra i uczciwa firma. Dobra kadra, dobrzy pracownicy i dobra atmosfera w pracy. Motywujący system płacowy. Wielka dbałość o bezpieczeństwo. Ogromna wiedza Prezesa.
jaro 2015-07-20 13:11:20
staram się o prace na stanowisko aparatowy ,jakie pieniądze można zarobić
ktos 2015-10-12 16:43:00
Najgorszy w tej firmie jest szef produkcji Marek W, osoba która kompletnie na niczym się nie zna a upowaznia się do wystawiania oceny innym. Zenujaca osoba, która nic nie wnosi i nic nie robi w tym zakładzie. Najwidooczniej ma jakies układy z prezesura tego zakładu, inaczej nikt by go nie trzymal
paula 2015-10-12 16:51:57
tam nie ma zadnych laboratoriów tylko malutkie laboratorium kantorek w którym prowadzi się si etylko kontrole jakosci
antypaula 2015-10-14 00:49:49
Ciekawy jest twój wpis. Zadam Ci pytanie. Dlaczego opracowywane tam nowe technologie, w tym małym kantorku cieszą się takim zainteresowaniem światowych koncernów chemicznych? Paula może coś więcej napiszesz na temat prowadzonych w tym kantorku badaniach?
Paula 2015-10-14 10:26:38
A co i kiedy zostało tam opracowane, owszem kiedyś przez prezesa i jednego pana z którym ich drogi się rozeszly. Teraz tam naprawdę jest tam sama masowa produkcja, chemik nie ma tam co szukac. Wrzucanie probek na chromatograf to nie jest żadna chemia
antypaula 2015-10-14 18:26:19
Paula. Widać,że twoja wiedza o DJCHEM jest zerowa. Taka sama jest na temat prowadzonych badań. Jeśli chcesz już coś pisać, to pisz, ale najpierw zapoznaj się z tematem. Jeśli jesteś tak wybitnym chemikiem jak krytykiem to zgłoś się do DJCHEMu to sprawdzą twoją wiedzę i umiejętności.
Paula 2015-10-14 19:31:05
sam jestem po doktoracie z syntezy organicznej i mam na pewno o niebo większą wiedzę chemiczna niż ktokolwiek w tej firmiw
new 2015-10-14 23:26:46
Paula Twoja wiedza o firmie jak i o syntezie organicznej jest taka sama jak Twoja wiedza o ortografii. Skończ dyskusje przegrywie źyciowy. Wracaj do szarego, poniźej przeciętnego życia i nie próbuj być kimś kim chciałbyś być w internecie.
1
Paula 2015-10-15 10:50:59
DJCHEM to zenująca firma. Wszystkie wysokie stanowiska mają w tej firmie osoby z wyksztalceniem nie wyższym ale srednim. Poza tym DJCHEM może upaść lub dużo stracic bo w USA w przyszlym roku ma być zbudowana instalacja DEHY w której N-tlenek otrzymuje się z trietyloaminy i nadtlenku wodoru nie katalitycznie ale enzymatycznie i produkt nie jest zanieczyszczony. Ma być to linia o wydajności
6000 tys ton rocznie. Poza tym nie będzie tam procesu pirolizy w której wydziela się etylen a ma być azeotropowany etanol
3
Docent 2015-10-16 15:40:25
Paula mylisz się. USA posiada przestarzałą technologię syntezy enzymatycznej DEHYY. DJCHEM opracował technologię z wykorzystaniem nanocząsteczek w przedziale 1,5 - 100 nm. Dzięki nanotechnologii powstaje produkt super jakości z niespotykaną wydajnością. DJCHEM czeka na ostatnią chwilę z uruchomieniem produkcji nową technologią aby stać się monopolistą na rynku światowym. To wszystko dzięki naszemu jak Ty to nazywasz "kantorkowi" i zaangażowaniu ludzi ze średnim wykształceniem. Ciekaw jestem jakie technologie Ty opracowujesz po swoim doktoracie.
Paula 2015-10-17 20:51:26
Czytalem w Przemysle Chemicznym ze w USA ma powstać jedyna na swiecie technologia syntezy DEHA metoda enzymatyczna z azeotropowaniem etanolu. Poza tym ja zajmuje się bardziej ambitnymi rzeczami-biomateriałami. Mysle ze prezes mogl się bardziej postarać i wybudować lepsze laboratorium a nie takie które jest zawalone tylko chromatografami, czyli kopiuj-wklej
1
so true... 2015-10-17 21:39:58
Djchem to zaawansowane technologie, podpisywane intratne umowy z zagranicznymi i polskimi firmami.To wszystko prawda. Jednak pod tą piękną otoczką kryje się pracodawca który nie szanuje pracownika ani jego czasu wolnego. Owszem oferuje umowę o prace, co w dzisiejszych czasach znaczy wiele. Stawka na umowie nie jest za wysoka, na całość wynagrodzenia składają sie różnego rodzaju dodatki i premie uznaniowe. Czyli nigdy nie wiesz ile dostaniesz, jest to czystą loterią i prawdopodobnie widzi mi się osób przydzielających premie. Bardzo łatwo za to stracić premie w ramach kary.... W zamian oczekuje się od pracownika pracy w nadgodzinach za które nie wypłacają pieniędzy a oddają wolne gdy im to pasuje. Bardzo źle widziane są zwolnienia lekarskie czy tzw dni wolne na żądanie. Na halach pojawia sie coraz więcej kamer, oficjalnie w celu zwiększenia bezpieczeństwa a tak naprawdę jest to pełna inwigilacja pracownika. Praca w trybie zmianowym czyli jak Ci wypadnie tak pracujesz : nocne zmiany, weekendy, święta. Pracownicy na halach mają styczność z "cięzką" chemią, która jest niebezpieczna dla człowieka bez odpowiedniego ubioru. Pracodawca zapewnia odpowiednie kombinezony, przydział to 3 sztuki kombinezonu na miesiąc. Na takim kombinezonie widnieje informacja, ze po jednorazowym użyciu należy go wyrzucić lub wyprać. W tej światowej firmie nie robi się ani jednego ani drugiego. Zostawiasz kombinezon w szatni a na następnej zmianie znowu zakładasz. Maski z filtrami są wspólne dla pracowników, czyli zakładasz maskę po innym pracowniku. Tak właśnie dba się o bezpieczeństwo w Djchem'ie. Praca dla osób mocno zdesperowanych, którym nie przeszkadza łamanie praw pracownika i brak poszanowania u pracodawcy.
4
xyz 2015-10-18 19:25:55
Byłem tam zatrudniony na okresie próbnym i sam zrezygnowałem. Firma dno... Beznadziejna atmosfera, ciężka i niebezpieczna praca, niewysokie zarobki. Nie polecam nikomu !!!!!!
2
ja 2015-12-31 08:57:02
NIC NA ŚWIETA... W TYM ROKU REKORDOWE DOCHODY... JAK CO ROKU... NIC!!
ja też pracownik 2016-01-06 23:13:03
ja-piszesz NIC NA ŚWIĘTA...W TYM ROKU REKORDOWE DOCHODY...JAK CO ROKU...NIC!! może nie miałeś wpływu na te rekordowe dochody. Ja dostałem. A może ci kasiurę podpierdzielił/a z konta twoja połowa. Proponuję kontakt "Detektywi w akcji".
1
ja też pracownik 2016-01-21 22:42:14
Uczestniczyłem w ćwiczeniach ratowniczych w zakładzie. Wielki szacunek dla kolegów i strażaków.
4
Taa 2016-04-20 18:59:33
Żeby u nich pracować trzeba najpierw nauczyć się pisać...
1
franek 2016-05-09 14:34:48
Magazyniera na razie nie szukają @yt ale są inne oferty u nich na stronie internetowej. Jeśli masz jakieś wykształcenie techniczne nawet średnie to można załapać się na elektryka czy mechanika a jak wyższe z chemii to i mistrza produkcji szukają
3
hipcio 2016-10-31 19:07:34
To niestety prawda.
1
Zostaw swoją opinię o DJCHEM CHEMICALS POLAND S.A - Wołomin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DJCHEM CHEMICALS POLAND S.A