Pharma Distribution Group

Wrocław

Opinie o Pharma Distribution Group

:-) 2012-06-11 13:20:03
Dodaj opinię o Pharma Distribution Group . Twoja ocena może okazać sie istotna podczas procesu rekrutacji.
4
Amia 2014-01-27 12:30:26
Praca spoko - w centrum, godziny pracy super 8-16, weekendy wolne. Praca w porządku - kontakt z aptekami, farmaceuci bywają różni, ale spokojnie target co miesiąc realizuję na stawkach 12zł-14zł za godzinę, w niektórych miesiącach i wyżej. Pracuję tu od paru miesięcy i polecam temu kto chce na serio popracować i przy tym fajnie zarobić. Osoby przychodzące posiedzieć nic nie robić i z pretensjami że ktoś wymaga dzwonienia raczej nie pozostają długo - takim raczej odradzam pracę w każdym cc. Trudno, żeby nie było parcia na projektach sprzedażowych. Jak komuś nie odpowiada sprzedażówka, to niech idzie do takiej firmy gdzie jest infolinia i wszystko! Co najważniejsze, pieniądze są zawsze na czas!
5
Monic 2014-02-15 17:48:37
Zgadzam się z opinią powyżej. Pracowałam w PDG ponad rok i byłam zadowolona ze stawek, które udało mi się osiągnąć. Wiadomo to cc sprzedażowe, więc ciśnienie było na wyniki duże, ale przecież wiedziałam to składając swoje cv i rozpoczynając pracę. Znalazłam zatrudnienie w zawodzie i dlatego zrezygnowałam z pracy w PDG, ale w sumie mam miłe wspomnienia.
3
Pojo 2014-02-19 21:55:06
Hmn, na innych portalach ten sam komentarz! To dodaje autentyczności opini.
3
nbhg 2014-03-05 19:10:56
Szkoda, że PDG usunęło wiele opinii pracowników, którzy pracowali tam kilka lat wstecz! Z pewnością nie byłyby to tak kolorowe opinie jak powyżej!
miki 2014-03-06 12:12:02
nbgh, dla mnie się liczy to co jest teraz i że firma zmieniła co komuś kilka lat wstecz się nie spodobało. Szkoda że tak mocno żyjesz historią i z sentymentem wyszukujesz opinii po kilku latach. Widać że biednie w rozwoju życiowym. Współczuję :(.
Do kirby: tak, stawki się zgadzają, można wierzyć :).
1
kleos 2014-05-15 10:43:25
Z tego co słyszałem rozmowa nie jest stresująca, mają fajne podejście do kandydatów. Firma nakierowana na studentów, także chyba można polecić. Poza tym znajomy mówił, że stawki są w porządku, jest stała podstawa plus do tego prowizja od sprzedaży i jakaś podwyżka do podstawy po pierwszym miesiącu pracy. No wiadomo, że zarobisz tyle ile wydzwonisz, ale chyba są w porządku.
1
kleos 2014-05-16 09:07:19
@bianco Pharma współpracuje z dużymi firmami farmaceutycznymi, ale nie powiem Ci jakimi, bo aż tak to mnie to nie interesowało:P w każdym razie znajomy nie narzeka i już trochę tam pracuje, więc pewnie jak będzie Ci zależało to się dorobisz:-)
kleos 2014-05-19 08:44:03
Nie wiem jak to dokładnie wygląda, myślę że dowiesz się szczegółów na ewentualnej rozmowie kwalifikacyjnej.
bianco 2014-06-18 20:56:03
powinni w takim razie lepiej dobierać swoją kadrę kierowniczą. To ona głównie na zewnątrz świadczy o firmie
Ewa Te 2014-09-05 23:12:28
Ja pracowałam były miesiące kiedy zarabiałam ok 1800 netto ale i były takie gdy było znacznie więcej, nie wiem jak jest teraz ale kiedy człowiek się starał to dało się na serio sporo zarobić. Praca przyjemna jak na CC farmaceuci rozni, z ńiektórymi mozna było fajnie pogadać na luzie czasem sie posmiać. Miło wspominam ten czas btw. Sporo sie tam nauczyłam i dzięki temu osiagnełam dość fajny status zawodowy teraz jestem na kierowiczym stanowisku w innej firmie. Osobiście uważam, ze kazdy młody człowiek powinien chwile popracować w takiej firmie, to uczy odpowiedzialności i dobrych kontaktów z ludzmi.
kolec 2014-11-29 20:16:57
niezbyt chętnie ludzie wypowiadają się o zarobkach w Pharma distribution. Na forum znalazłem kiedyś plotki o 12-14 złotych za godzinę w tej firmie, ale od razu ktoś zbulwersował się , że to nie jest za bardzo możliwe. Także z tego oburzenia chociażby wnioskuje , że kasa jest niewielka i raczej jedynka z przodu
jnasdfq 2014-12-01 16:04:32
siema

jak w tej firmie wygląda praca nie chodzi mi o kasę tylko jak wygląda kontakt z aptekami czy ludzie są myli czy ciezko sie rozmawia??
nn 2014-12-02 13:47:36
Pracowałam w PDG,a to moje spostrzeżenia:
1. Dają ogłoszenia, że szukają pracowników na infolinię przychodzącą, a i tak idziesz na sprzedaż. Mówią, że to tylko na miesiąc, ale prawda jest taka, że potrzebują ludzi do sprzedaży, a na przychodzącej jest pełna obsada.

2. Podstawa 10zł/h na rękę to wielkie naciąganie. Możesz dostać 1500zł podstawy na miesiąc, więc 10 zł/h zobaczysz jeśli w miesiącu będzie 20 dni pracujących...
ALE UWAGA: jeśli jesteś dobry w sprzedaży to warto tam iść, bo możesz wyrobić 20zł/h albo i więcej.Za dobrą sprzedaż trafiają się też bonusy, typu bilet do aquaparku.

3. Atmosfera jest ok. Ja akurat na dziewczynę od HR nie mogę złego słowa powiedzieć, bo jest bardzo w porządku. Szukają tylko uczniów/studentów także rotacja pracowników jest dosyć duża.

4. Farmaceuci są w większości w porządku. Zdarzają się rzuty słuchawką, czy pretensje że 10. raz już ktoś dzwoni, ale jeśli większość jest kulturalna.

Reasumując, jeśli jesteś dobry w sprzedaży i uczciwie pracujesz przez 8h, to spokojnie możesz tam iść.
1
asdw 2014-12-03 11:24:04
siemka

mam takie pytanie bo widziałem ze ta firma poszukuje pracowników ale ja nigdy nie pracowałem jako telehandlowiec i mam takie pytanie czy warto aplikować i czy sobie dam rade i jak tu wygląda za zwolnieniami chodzi mi o ty czy jak przez jakiś okres nic nie bd sprzedawał to mnie zwolnią?? proszę o odpowiedź
lkjawe 2014-12-10 11:28:44
Cześć

Też ostatnio widziałem ogłoszenie od tej firmy i też jestem ciekawy jak wygląda praca w tej firmie bo nigdy nie pracowałem w CC i czy bym sobie dał radę czy też nie i chodzi jak tu wyglada ze zwolnieniami czy jak nic nie będe podpisywał to mogę mnie zwolnić od tak?? Proszę o szybką odpowiedź
zainteresowany 2015-02-24 14:52:10
Siemka

Widziałem ostatnio ogłoszenie od tej firmy i mam pytanie jak wygląda w tej firmie praca np atmosfera , zarobki , godziny pracy , zapomniałem dodać nigdy nie pracowałem w CC i czy jak nie bd sobie radził to mogą mnie wyrzucić z dnia na dzień ?? Rozumiem ze są szkolenie i pomoce ale chodzi mi o to jak tu wygląda w tej firmie ze zwolnieniami?? Widze ze to jest CC farmaceutyczne i jaki tu jest kontakt z klientami?? Pozdrawiam licze na odpowiedź :) Pozdrawiam
Pomocnik 2015-02-27 09:22:45
Cześć, przede wszystkim twoim zadaniem byłoby kontaktowanie się z aptekami oraz doprowadzanie do sprzedaży określonych pakietów, tam nie podpisuje sie umów z aptekami. Godziny pracy to 8-16,a każdy weekend masz wolny. Jeżeli chodzi o zarobki to kształtują się od 10-19 zł plus premie uznaniowe i tzw stażowe. Nie słyszałem, aby kogoś z hukiem wyrzucili, bo wyniku nie miał,raczej prowadzą szkolenia i warsztaty aby sprzedaż podciągnąc. Mam nadzieję, ze byłem pomocny. Pozdrawiam
widz 2015-03-02 16:07:19
Zarobki masz w opinii wyżej
jew 2015-03-16 14:49:37
Cześć mam takie krótkie pytanie wiem ze to jest praca w call center ale chodzi mi o tryb pracy czyli czy jest łatwo czy trundo chodzi mi o to czy kontakt z aptekarzami jest łatwy czy trundy czy da sie z nimi dogadać i cos sprzedać??

Proszę o odpowiedź :)
dkrks 2015-03-16 16:56:05
Wiem ze to jest call center ale mam do was jedno pytanie czy kontakt z aptekami jest łatwy czy trudny i czy ogólnie idzie się dogadać z aptekarzami?? Ogólnie sprzedaż jest łatwa?
asdw 2015-03-16 17:25:31
Jak tu wygląda kontakt z aptekami chodzi mi o to czy idzie sie dogadać z aptekarzami i czy ogólnie kontakt jest fajny i czy sprzedaż jest łatwa??
Proszę o odpowiedź
Pracownik 2015-03-19 11:44:34
Cześć, otrzymujesz swoją bazę i budujesz z farmaceutami relacje, które później będą procentować w postaci zamówień. Farmaceuci są mili i otwarci, ale to od Ciebie będzie zależała sprzedaż. Jeżeli będziesz zaangażowany/-a, chętny do pracy i sumienny to będzie "łatwo", jeżeli nie to "trudno". Niczego w życiu nie ma za darmo.
ert 2015-04-09 23:44:37
witam wszystkich

ostatnio ta firma wystawiła ogłoszenie nie jako konsultant ds.srzedaży ale jako pracownik działu obsługi klienta i mam pytanie jak tu wygląda tryb pracy.
Chodzi mi ogólnie jak wygląda praca jako pracownik działu obsługi?? Proszę o odpowiedź. Czy na tym stanowisku też sprzedaje sie produkty czy nie???

Liczę na jakieś odpowiedzi :)
Manager 2015-04-13 09:06:24
Witam, obowiązki pracownika działu obsługi klienta są takie jakie zostały wskazane w ogłoszeniu, czyli:
- wprowadzanie zamówień do systemu,
- tworzenie i aktualizacja kompleksowej bazy danych,
- obsługa korespondencji z klientami,
- nadzór nad dokumentacją,
- kontakt telefoniczny z klientami,
- utrzymywanie relacji z klientami

Pozdrawiam
Orthodox 2015-06-30 20:11:02
Ktoś może powiedzieć coś więcej na temat działu Obsługi Klienta ? Jak wygląda praca od strony pracownika, nie od strony tego co napisane w ogłoszeniu : )
abcde 2015-09-15 11:25:03
umowa o pracę nie wchodzi w grę raczej, ale źle nie jest ;) Najgorsze początki
Mnich 2016-03-14 16:16:16
Z tego co ja słyszałem, to jest możliwość zatrudnienia na elastycznym grafiku, więc studenci dzienni też są brani pod uwagę.
Mimał 2016-03-22 08:43:45
40 h tygodniowo to przecież pełny etat. Na pół etatu trzeba mieć 20 h minimum, nie wypowiadaj się jak nie masz potwierdzonych informacji.
olga 2016-10-03 23:27:11
Nie wiem o co chodzi z elastycznym grafikiem ale to bzdura, bo albo się zostaje po godzinach na linii przychodzącej albo wychodzi punkt na sprzedaży, jak się chce mieć wolny dzień albo jego kawałek to i tak się liczy do wyniku. Linia przychodząca ma ze swoją nazwą tak naprawdę nie wiele wspólnego ale to idźcie na rozmowę i się dowiecie co tam robią. Atmosfera jest generalnie przyjazna, chyba że ktoś "stały" cię nie lubi - to masz problem, takie trochę liceum. Jest pokoik do relaksu, kuchnia dobrze zaopatrzona i łazienka bez specjalnych kolejek. Jak ktoś ma smykałkę do sprzedaży albo dar argumentacji to na sprzedaży może wyjść całkiem niezła wypłata, jak nie to praca na miesiąc. Na przychodzącej trzeba być dokładnym i szybkim bo każdy błąd to wypłata w dół. Reszta to w sumie podobna jak wyżej napisała osoba "nn" z różnicą pieniędzy, bo to jest zmienna, nawet teraz od nowego roku będzie się zmieniać minimalna stawka krajowa więc kto wie jak to będzie.
Gandalf 2016-10-06 09:08:54
Ja pracowałem w tej firmie przez ostatnie pół roku. I zainteresowanym mogę powiedzieć, że wiele zmian pozytywnych zaszło w czasie kiedy pracowałem. Ogólnie wydaje mi się, że są nastawieni pro pracownik. Kawę, mleko i cukier zapewniają, na przerwach można posiedzieć w Chillroomie zagrać w piłkarzyki, na sali gra radio. Jeżeli chodzi o samą pracę to jest spoko. Wiadomka, że target jest do realizacji, ale zawsze ta podstawa jest gwarantowana. Ja tam nie narzekałem, gdyby nie praktyki kilkumiesięczne zostałbym tam dłużej. Także jak ktoś się zastanawia to polecam!
1
Gandalf 2016-10-06 11:24:46
@olga jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Grafik elastyczny funkcjonuje, trzeba mieć min. 20 godzin tygodniowo. Jak chce mieć się wolny dzień to tylko trzeba zgłosić kilka dni przed i się nie liczy do targetu. Na infolinii nie wiem jak do końca sprawa wygląda, ale tam zespoły były jak pracowałem stałe i nie widziałem żeby ktoś się zwalniał z powodu "wypłaty w dół".
maja 2016-10-06 14:14:46
no ale jak to jest mozilwe przecież jak się na takim stanowisku pracuje to trzeba się na tym jednak znac
Zostaw swoją opinię o Pharma Distribution Group - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pharma Distribution Group