logo PGB Human Resources Sp. z o.o.

PGB Human Resources Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o PGB Human Resources Sp. z o.o.

Kate 2015-07-24 21:14
Negatywne komentarze bolą, ale powiedźcie sami: czy nie są one na własne życzenie ? Przecież gdyby wszystko było by w porządku, każdy traktował by się z szacunkiem, każdy wywiązywał ze swoich obowiązków, a nie zganiał na innego - nie było by teraz takiej afery..
ciekawe! 2015-07-24 23:01
Mam koleżanke, która pracuje w siedzibie. Jak w każdej firmie są oczywiście praktykanci, natomiast każda z osób na stanowisku koordynator ma umowę o pracę. Powiedz skąd Ty wiesz co jest teraz pracujesz tam? Nigdy nie wspomniała, że ludzie są nie zgrani. Atmosfera jest w porządku, na prowizje też nie narzekała, więc za bardzo nie rozumiem skąd te wszystkie Twoje pomysły.
taka prawda 2015-07-24 23:03
to fajną masz tę koleżankę, taką prawdę Ci mówi.
ciekawe! 2015-07-24 23:34
Jeśli byłoby prawdą co piszesz miałbyś/ miałabyś odwagę podpisać się.
Tak więc proszę podpisz się Pani/ Panie/"taka prawda".

Ja pracowałam w pgb moja koleżanka pracuje tam nadal. Odbyłam praktyki uczelniane, na prawdę warto! To, że byłam praktykantem to nie znaczy ,że byłam głupia. Nikt mi nie proponował po miesiącu zespołu. W każdej firmie są praktykanci, stażysci i jeśli któryś miał potencjał to dlaczego nie zaproponować mu zespołu?
1
laura 2015-07-24 23:43
jakiej afery? Czy wy myślicie, że inteligentne osoby sugerują się takim forum? Przygotowuje się właśnie do rozmowy kwalifikacyjnej... mam w poniedziałek. Piszą zawsze Ci co nie udało się . Jestem zarzenowana, że firma zatrudniła osoby na tak niskich ilorazach inteligencji, które nie potrafią prosto z mostu powiedzieć swojemu szefowi to czy tamto. Tchórzostwo !!!! Mam nadzieje twórcy postów, że nie pracujecie juz w firmie PGB
student_prawa 2015-07-24 23:52
Pierwsza rzeczowa wypowiedz. Każda krytyka nawet bolesna jest wskazana, aby wyciągnąć wnioski. Osoby, które pracowały w pgb lub pracują pytam po co podpisaliście umowy zlecenie, umowy o dzieło? Po co? Nie potraficie negocjować? Jesli się tak cenicie i macie wiedzę na najwyższym poziomie to pytam kto was zmusił do podpisu? Czy byliście do tego w jakiś sposób zmuszani? Wolny kraj, wolni ludzie. Trzeba było pójśc do innych Agencji i "pokazać się" co potraficie. Moze tam zaproponowano by wam lepsze warunki pracy. Jesteście sami dla siebie niewolnikami.
ciekawe! 2015-07-25 00:01
Szukaj , szukaj jeżeli masz wiedzę i doświadczenie nie musisz zamartwiać się ,że nie dostaniesz umowy o pracę.
1
Joanna 2015-07-25 08:58
Tak, pracuje jeszcze.. bo pewnie zaraz decyzją zarządu wylecę.. Brak niczego! Bo tylko słyszę: zrobisz standardzik.. blaneczki mam..
1
Iza 2015-07-25 09:48
Za te "blaneczki" to masz jak podpiszą umowę swoją część procentową, a "standardziki" to zawsze beda i kazdy je robi. Więc jak Ci plan zajec nie odpowiada to po co pracujesz jeszcze w firmie pgb?
1
były pracownik 2015-07-25 10:34
A ja robilem blanki, zajmowalem sie wyszukiwaniem firm do head -huntingu, i inne portale, standary robilem nie sprzedawalem , bo nie chcialem , sam wybralem umowe zlecenie i dzielo, lepiej na tym wychodzilem niz o prace. Moja praca owocowala, poniewaz z moich blanek wychodzily umowy, z wyszukanych kandydatow byly zatrudnienia. Te zadania mi odpowiadaly. Zarzad nie widzial zadnego problemu (usunięte przez administratora) na tego typu zadania. Nie miala nic przeciwko , bo dokladalem sie procentowo w zespole i mialem z tego pieniadze. Odeszlem sam tylko i wylacznie dlatego,że dostalem (usunięte przez administratora) Pozdrawiam.
były pracownik 2015-07-25 14:17
Pracowałem w (usunięte przez administratora) a Ty nie wiem kim jesteś i mam prawo ,żeby się również podzielić swoimi wrażeniami.
Masakra 2015-07-25 14:52
To się w głowie nie mieści (usunięte przez administratora) Gdy rzeczywistość była zupełnie inna..
Mały 2015-07-25 15:00
Haha aż z tapczanu spadłem. Taki mądry jesteś to się podpisz.. a nie teraz wymyslaj, że z (usunięte przez administratora) Śmiechu warte. (usunięte przez administratora)
były pracownik 2015-07-25 15:34
Nie muszę się podpisywac , zainteresowani wiedza jak było. A wam o co chodzi? bo nie wiem z jakiego Oddziału w ogole jestescie , widze ,ze mieliscie podobna sytuacje. A ty maly widze, ze tez nie chcesz sie podpisac ciekawe dlaczego? ha ha Ja pracowalem w 2011 i moim koordynatorem (usunięte przez administratora) ale nie sadze,zeby nu sie chcialo tu siedziec
Ona 2015-07-25 22:30
Kolego, ale to jest forum dotyczące pgb. (usunięte przez administratora) o po co się wypowiadasz? Bo czegoś tu nie rozumiem. Chyba, że ktoś cię prosił abyś dodał pozytywną opinię? ???
Bystry 2015-07-25 22:45
Wytłumacz mi kolego dlaczego dodajesz komentarz nie pod firmą, w której pracowałeś? (usunięte przez administratora)
Lolitka 2015-07-26 21:46
Nagle po telefonie od.... trzeba było zmienić linie obrony ;-)
1
Ania 2015-08-05 23:06
Czy po stażu z urzędu pracy firma ma obowiązek mnie zatrudnić na 3 miesiące? Czy tak jest tylko w przypadku stażu finansowanego z UE? Pytam bo nie wiem jaki staż wybrać
Ciekawa 2015-09-08 15:27
Czy PGB organizuje szkolenia z pisania cv? Czy możecie polecić kogos?
notega 2015-09-22 21:47
PGB to agencja rekrutacyjna. Stanowisko, o którym piszesz jest przez nich realizowane na rzecz jednego z klientów. To nie praca w PGB.
1
yhy 2015-10-23 11:06
co?
1
jadaw 2015-12-21 14:42
płacą wam za te pochwalne przymiotniki? ;)
5
asssia 2016-02-14 14:06
Firemka rekrutacyjna która zamiast Ci pomóc to Cie zdenerwuje, kilka spotkań, czas poświęcony rekrutacji, po czym oferta pracy dla firmy którą każdy omija z daleka... a w ogłoszeniu napisali, że dla znanej i renomowanej firmy
3
myslacy- ty- ja -wy-oni :) 2016-02-17 00:39
Nikt Cie nie zmusza do pracowania na dziele, mowisz ,ze inne agencje maja umowe o prace , jestes dobry to jakie obawy? Zastanow się dlaczego Ci nikt jej nie zaproponowal tutaj ....Nie bedziesz" musial sie szturchac lokciem".

Własny pokój, samochód służbowy, bo przecież jesteś znakomity, efektywny sprzedawca z sukcesami? Prawda? To jest zrozumiałe wobec tego, że masz oczekiwania.
Głowa boli?
tak... od mało inteligentnych osób , które nie wiedzą co podpisują. Proponuje konsultacje z prawnikiem może wytłumaczy Tobie na czym polega zlecenie, dzieło.
Pozdrawiamy kolegę, koleżankę z "klubu dyskusyjnego".

Pracującej i zadowolonej z PGB.

"Koordynator przyjaciel"



1
popieram 2016-05-12 19:04
wreszcie ktoś się odważył napisać co myśli o całej tej sytuacji!
3
praktyka kwiecien 2016-05-13 15:38
miałam praktyki i była jedna umowa, ustalenia sa w opisie stanowiska podpisywane obustronnie, ustalenia po podsumowaniach mialam elektronicznie wysyłane. Dziewczyny bardzo mi pomagaly w zadaniach. dziekuje za mozliwosc spotkan z klientem i pomoc w rekrutacjach.
2
kjbnhjufyvyjh,c 2016-05-13 21:05
ciekawe jaka kwote na umowie bys dostal/a np na tzw. "dogrywce" :D wtedy dopiero widac jak mają sie ustalenia do rzeczywistosci (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) zeby się tylko wybielic w oczach zarzadu i innych pracowników... (usunięte przez administratora) niezly sposób, tylko warto sie zastanowic nad sobą czy postepuje sie ok wobec swoich pracownikow wezcie ludzie otworzcie oczy, nie dajcie sie wykorzystywac i sterowac
6
praktyka 2016-05-13 21:29
jak krowie na rowie ..projekt + umowa ni masz to nara jak masz zostajesz, lub dogrywka , (usunięte przez administratora) chyba (usunięte przez administratora) w target (usunięte przez administratora) proste. mnie sprzedaz nie bawi wiec odeszlam a czytac umiem wiec wiem co podisuje
1
firma dobra na start 2016-05-14 15:17
popieram w 100% ja sie nauczylem duzo i po 6 miesiacach odeszlem do duzej korporacji. Trudno wyrobic minima. Ja wolalem robic rekrutacje , sprzedaz raczej nie. Ustalenia byly w opisie. Nie ktore firmy po studiach proponuja umowe o prace tu zlecenie. Ludzie to jest kazdego wybor!
1
były pracownik on 2016-05-15 20:45
(usunięte przez administratora) . wskazowka dla (usunięte przez administratora) , z tego co ja widzialem to ona nie ma osob w zespole (usunięte przez administratora) tam pracuje? nie źle czepie kasy praktykantow , ktorych wymienia jak rekawiczki, zeby w targety nie brac. Ladnie Cie tam porabiaja kobieto. Nikogo nie znajdziesz z takim (usunięte przez administratora) na forum. MNie nie chciala. (usunięte przez administratora)
2
poznań... 2016-05-18 20:58
(usunięte przez administratora) że wszyscy praktykanci rozmawiali miedzy sobą do jakiego (usunięte przez administratora) kto trafił.. nikt nie chciał być tam gdzie nie ma wyników, a wiekszosc tak musiala trafic :/ jedni mieli szanse na zostanie, bo mieli (usunięte przez administratora) ktory dał im projekty, zadzwonil i pomogl podpisac umowe, a drugi takiego jak ja... sam targetu nie ma a ode mnie wymaga! komedia. jak sie dostalo po 5 projektow od swojego kordynatora to ten ktos mial szanse a pozostali dostawali jakies (usunięte przez administratora) . to bylo bardzo niesprawiedliwe ja nie mialam szans na zostanie wlasnie przez taka sytuacje. a wiem, że chlopak ktory przyszedl jakos tak jak ja szybko dostal fajny projekt i podpisal umowe i chyba pracuje. taka sprawiedliwosc (usunięte przez administratora) nistratora)
5
tak było 2016-05-23 18:29
Zgadzam się w 100%! Albo masz kogoś ogarniętego, albo tak jak ja laskę, ktora nawet nie umiała robić standardów w bazie :D i ledwo co utrzymywała się w firmie :( Ludzie ogarnijcie troche czego praktykanci wtedy sie uczą!? ale ja całe życie miałam pecha, to i tym razem było tak samo.
4
co to ma teraz za znaczenie? 2016-06-02 20:28
chore jest (usunięte przez administratora) , bo pewna osoba nie może spojrzeć prawdzie w oczy i zrozumieć co inni myślą. takie moje zdanie i wiem, że nie tylko moje
1
koleżanka/kolega z pokoju 2016-06-02 21:02
chore jest to ze nie potrafisz podpisac sie tylko co dziennie myslisz o tej osobie i systematycznie wchodzisz tu nie majac swojego zycia. Zloz wypowiedzenie i przestaniesz sie meczyc czlowieku a nie farmazowny wypisujesz pod roznymi nickami codziennie. "Kazdy " domysla sie kim jestes i wszyscy juz o tobie gadaja. Krystynko, co to ma zaznaczenie, kdhdhsjks, były praktykant.
2
żal!!!!!! 2016-06-02 21:13
w końcu się ktoś odważył napisać o tym przecież tego już słuchać nie da , mysli ze gada kazdemu z osobna i cos wskura, denerwujac wszystkich dookola narzekaniem / NIECH IDZIE I JEJ POWIE OTWARCIE, (usunięte przez administratora) kazdy ma swoje zdanie na ten temat a gada, ze wszyscy .co maja robic przytakiwac jedynie, polemika nie wskazana , bo bede najgorszy/a, łązi i marudzi, że to nie wychodzi, że tamto nie wychodzi ,że znowu nie odbierją i że przejezyczyła sie
2
Obserwator 2016-08-18 22:29
No ci to są dobrzy. Jak dowalą wymagania na byle stanowisko to tylko usiąść i ..... oczywiście paść ze śmiechu. Na jakieś super wysokie stanowiska to może i mają jakąś skuteczność ale na te związane z pracą fizyczną to raczej są beznadziejni. Mówię tutaj o stanowisku np. serwisant. Zakłady raczej tak wysoko poprzeczki nie stawiają dlatego sądzę, że PGB dodaje coś od siebie nie mając pojęcia o tym, że zwykłemu robolowi biegła znajomość języka obcego jest tak potrzebna jak pewnym paniom majtki.
agn 2016-10-21 18:00
produkcją? serio? :)
vanilka133 2016-12-21 17:56
Firma nie płaci za wykonane audyty, już 3 miesiące czekam na zapłatę, proszę o rozwagę zanim zaczniecie współpracę.
3
Audyt meble_stala wspolpraca 2016-12-22 22:32


a ja współpracuje z nimi już rok.

Raz musialem poprawiac audyt niezgodnie z kryteriami , przyjetymi standardami.
I w takich sytuacjach trzeba czekac za kasa , bo trzeba poprawnie wykonac zadanie.
Kolega , którego poleciłem nie wpisal konta -nr powiadomili go nawet pisemnie.

Niestety nie kazdy sie nadaje do aktorstwa ha


2
Audyt meble_stala wspolpraca 2016-12-22 22:33


a ja współpracuje z nimi już rok.

Raz musialem poprawiac audyt niezgodnie z kryteriami , przyjetymi standardami.
I w takich sytuacjach trzeba czekac za kasa , bo trzeba poprawnie wykonac zadanie.
Kolega , którego poleciłem nie wpisal konta -nr powiadomili go nawet pisemnie.

Niestety nie kazdy sie nadaje do aktorstwa ha


2
PGB Human Resources. 2016-12-22 22:41
Szanowny Panie/ Pani

dziękujemy za informację.

Prosimy o kontakt : info@pgbhr.com lub 61 85 33 141

Chętnie porozmawiamy , przede wszystkim odsłuchamy nagrania i przeprowadzimy ponowną analizę przeprowadzonego audytu.

Wyjaśnimy wszelkie wątpliwości co do wykonanej pracy.

Z wyrazami szacunku,

Zespół Doradztwa HR

2
Magdalena 2017-01-10 14:00
Wszyscy jesteście normalni jak te Wasze opinie w internecie, Wan się też nudzi?! Nie macie co robić? Odpowiedzialne stanowiska macie, a użeracie się pracownikami najniższego szczebla - ktoś tu powinien się wziąć nie za pracę, lecz.. :) Za ludzi - ludzie są firmą ale czy firma ludźmi?
Milutka 2017-01-22 19:19
Kiedyś widziałem ofertę na młodszego specjalistek sprzedaży czy jest jeszcze aktualna? Może ktoś wie i mógłby przekazać, a przy okazji jakie zarobki możną dostać na początek? Czy są jakieś premie albo inne bonusy możne socjalne? Będzie mi łatwiej podać decyzję.
Becia 2017-01-24 17:49
O pracy w firmie się nie wypowiem, natomiast mogę powiedzieć jak to jest ze stażem w PGB. Polecam z całego serca! PGB jest idealną firmą na sam początek "przygody" z rekrutacją. Zaczęłam z zerową wiedzą. Zasypali mnie wewnętrznymi szkoleniami, ale najwięcej daje samo wsparcie zespołu podczas pracy. Jednakże jeśli nie odnajdziesz w sobie drygu i serca do rekrutacji to na pewno Ci się nie spodoba. Ja weszłam w temat jak w masło i sprawia mi to ogromną przyjemność. Uczysz się sprzedaży, rekrutacji, doradztwa, odpowiadania na potrzeby Klientów, skutecznego Head Huntingu... Jest to doskonałe miejsce żeby rozwinąć skrzydła. :) Atmosfera jest bardzo przyjazna co sprzyja pracy. Czy jest jej dużo? Tak. O to chyba chodzi. :) Na pewno nie ma nudy. Są rekrutacje łatwiejsze i trudniejsze. Są jasno sprecyzowane oczekiwania wobec Twojej pracy, doszkalanie jeśli masz z czymś trudność. Bardzo często zdarza się, że jeszcze podczas stażu "huntują" Cię już inne firmy rekrutacyjne, bo pracownicy PGB są wartościowi na rynku pracy. Jeśli ktoś oczekuje kokosów na początek to niewątpliwie się rozczaruje. Ale jeśli jest nastawiony na rozwój, zwiększenie własnej skuteczności, przełamanie barier do rozmów z Kandydatami czy potencjalnymi Klientami to tutaj to odnajdzie. Polecam.
3
Felek 2017-01-31 10:17
Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji.Słyszałem o firmie dobre opinie ale chciałem się upewnić. Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć za jaką kasę dostanę pracę na magazynie? Czy podczas rozmowy rekrutacyjnej są pytania związane z pracą jaka mógłbym dostać.? Mam troszkę małe doświadczenie.
1
ex Researcher 2017-02-19 12:44
Jeżeli chodzi o bezpłatne praktyki czy staż - warto, a nawet bardzo. To jest jedno z najlepszych miejsc na start i do nauki, do wdrożenia się w branżę i wejścia w świat rekrutacji 360.

Jeśli zaś chodzi o pracę w agencji jako researcher/jr consultant/consultant/team leader - ODRADZAM. Rotacja ogromna, KPI spełnia mało kto. Poza tym klienci są słabi, a co za tym idzie - płacą słabo za pozyskane i zrealizowane projekty. Idzie za tym wspomniania masowa rezygnacja konsultantów - po prostu po jakimś czasie wymieniany jest skład. To jest słabe, ale tak jest w bardzo wielu agencjach w tej branży.
4
Maniek 2017-02-24 08:50
Pracuję tu już długo i mam wyrobiona opinię. To jest dobra firma ale nie dla każdego. Są osoby, które sie nie nadają do takiej pracy. Wiem jedno, że jak człowiek poczuje pracę to będzie zadowolony jak ja.
1
Paulina 2017-02-28 14:33
Czytaliście już wywiad z PGB Human Resources Sp. z o.o.? Coś Was szczególnie zaciekawiło/zaintrygowało? :)
anka 2017-04-22 19:25
składasz cv na jedno stanowisko, a oni dzwonią z czymś innymi
Paulina 2017-04-24 09:07
@anka, spotkała Cię taka sytuacja? Czy zdecydowałaś się wybrać na rozmowę kwalifikacyjną na zaproponowane przez firmę inne stanowisko? Jeżeli tak, to jak przebiegła rozmowa?
Zostaw swoją opinię o PGB Human Resources Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PGB Human Resources Sp. z o.o.