logo Kobold Public Relations

Kobold Public Relations

Katowice

Opinie o Kobold Public Relations

xxx 2014-07-31 19:21:44
Atmosfera wśród pracowników sfrustrowanych kiepskimi warunkami pracy koszmarna. Szefowe zadowolone z siebie, przekonane o swoim geniuszu, ślepe na sytuację w zespole. Strategiczni pracownicy pracują na umowę zlecenie lub o dzieło, nie mają co liczyć na podwyżki. Duża rotacja. Nie polecam jeśli szukasz stabilnej pracy. Plusem jest możliwość pracy z dużymi klientami.
5
kajtekBEZmajtek 2014-09-11 21:04:24
Oj XXX, nie bądź zły... Wiemy, że podróże bywają męczące, a odległość jaką codziennie musiałeś przebyć do pracy powodowała Twoją frustrację. No i nie tylko dziewczyny są przekonane o swoim geniuszu. Pozostali pracownicy -w tym i ja- też ;)
Wpadnij kiedyś na kawkę, pogadamy o starych karabinach :)
2
yyy 2014-10-15 17:03:07
xxx ma zupełną rację. Beznadziejna atmosfera pracy, śmieciowe umowy, niskie wynagrodzenia, brak stabilności, OGROMNA rotacja. Panie "zarządzające" schlebiają donosicielstwu, upokarzają pracowników. Nie polecam.
8
tentego 2014-10-16 17:27:23
Jeśli szukasz pracy stabilnej, która da Ci wewnętrzną satysfakcję, gdzie ktoś Cię doceni i pomoże rozwinąć skrzydła, to to nie będzie agencja Kobold. Szkoda czasu, bo po wstępnej umowie śmieciowej nagrodzą Cię kolejną śmieciówką. Szkoda, bo mają fajnych Klientów i trafiają tam zdolne osoby, szkoda, że odchodzą niezauważone. Na szczęście inne agencje na śląsku potrafią docenić ludzi.
9
SW 2014-10-16 19:32:24
Wystarczająco dobre miejsce, żeby zacząć pracę w PR: jest możliwość współpracy z dużymi klientami z różnych branż, nawiązania kontaktów z dziennikarzami i poznania różnych technik PR. I tyle.

Jednak na dłuższą metę, miejsce ciężkie do wytrzymania. Szefowe, które pracowników doceniają, ale tylko "na pokaz", przed klientem lub przed nowo zatrudnioną osobą. A na co dzień: stałe krytykowanie, upokarzanie lub zupełne olewanie. Sprzyjanie donosicielstwu i wieczne przekonanie, że wszystko się samo robi w 5 minut. Płaca i umowy, jak już zostało wspomniane przez innych komentujących.
6
annienie 2014-10-31 10:26:07
Tak jak pisali poprzednicy, śmieciówki, marna kasa, klienci też żadni prestiżowi, a te dwie szefowe z nosami zadartymi cały dzień, a jedna jak zaczęła pisać książkę, to dopiero urosła, a zerowe pojęcie o pr...
9
alladalla 2014-11-13 11:01:04
Bardzo miło wspominam współpracę z tą firmą.
5
Czarny_Zygmunt 2014-11-18 19:44:12
Właściciel spożywczaka także może napisać książkę....
4
Tyrion 2015-07-01 09:20:14
No, Szanowne Szefowe, rewelacyjny PR - taka kawalkada zajefajnych komentarzy! Zwłasza Pani Szefowa Mniejsza - przekomincza osóbka, ale podziwami wiarę w swoją ''wielkość', hahaha
4
mateusz z. 2015-07-08 13:45:17
hmm... z tego co widzę, to większość komentarzy jest konkurencji właśnie. Więc najprościej będzie jeśli od razu spróbujesz u nich Hamilton :)
Pozdrowienia dla Ciebie i naszej kochanej "konkurencji" :)
? 2015-07-23 15:51:37
nie, drogi Dyrektorze Kreatywny w Koboldzie Mateuszu, to nie konkurencja.
Panie szefowe same sobie, bardzo ciężko zapracowały na takie opinie.
Hamilton, ze szczerym sercem, nie polecam. Nie istotne gdzie złożysz aplikacje, byle nie tam.
4
mateusz z. 2015-07-23 21:08:25
Drogi Znaku Zapytania tudzież Tyrionie. Odezwij się proszę do mnie na maila, którego zapewne znasz. Ciężko jest mi się ustosunkować do tego co wypisujesz, nie mając nawet pojęcia kim jesteś. Chętnie jednak z Tobą porozmawiam na ten temat. Serdecznie pozdrawiam, Mateusz
xxx 2015-07-29 17:46:21
Mateuszu, środowisko związane z PR nie jest duże i Kobold ma jedną z najgorszych opinii jako pracodawca. Pracownicy chętnie się dzielą swoimi doświadczeniami, bo panie szefowe niestety wyzyskują ludzi i manipulują. Ta opinia nie wzięła się z powietrza i myślę że tak naprawdę wiesz o czym mówimy, choć dzielnie starasz się ich bronić. Cóż, na tym polega PR ale czasem nawet najlepszy PR nie przy obroni tego, co po prostu jest z gruntu beznadziejne...
4
kdkkdmcj 2015-09-26 20:08:45
Tak
ncjjdkks 2015-09-26 20:11:07
Lub czasopisma
mcmcmc 2015-09-26 20:14:28
juz mnie to nie obchodzi, od miesiecy zarabiam 9 tys na miesiac siedzac w gaciach przed komputerem, niektorzy juz lata tak zarabiaja

DarekMałyPtaszek 2015-09-26 20:25:07
juz mnie to nie obchodzi, od miesiecy zarabiam 9 tys na miesiac siedzac w gaciach przed komputerem, niektorzy juz lata tak zarabiaja
newsy 2015-09-29 17:50:14
Znowu pierwsza! Ale akcja!!!

kasa 2015-09-30 20:48:37
juz mnie to nie obchodzi, od miesiecy zarabiam 9 tys na miesiac siedzac w gaciach przed komputerem, niektorzy juz lata tak zarabiaja
mateusz 2015-10-29 19:25:20
Cześć Alex, jeśli jesteś zainteresowana praktykami napisz do mnie na koboldowego maila. Pozdrawiam.
mateusz 2015-12-07 11:24:04
gwoli ścisłości, nie organizujemy żadnego programu stażowego. Odpowiedziałem jedynie Alex na pytanie odnośnie praktyk studenckich.
kbl 2016-01-14 14:19:12
Tak, można zdobyć cenne doświadczenie, szczególnie jak nie dać się wykorzystywać na śmieciówkach za parę groszy i nie ulegać manipulacji ze strony szefowych...
1
dziki kojot 2016-01-23 14:04:01
co za czasy, że luksusem jest to, że pieniądze są na czas... To powinna być norma, tak samo jak umowa o pracę, nie mówiąc już o jakimś socjalu. Mamy tyle, na ile się szanujemy. Przykre, że pracodawcy tacy jak Kobold wykorzystują ludzi i możliwości (sporych oszczędności!) jakie im stwarza chociażby umowa zlecenie.
3
Mamba 2016-02-04 00:56:00
Ochroniarze chwalą się ujęciem 'uchodźcy'. Tyle, że Syryjczyk przebywał w Polsce legalnie
Ojciec 2016-05-13 11:23:26
Ale wiesz co, wypłaty zawsze są na czas i nie raczej tylko tak no i warto zwrócić też uwagę na fakt, że właśnie nie zlecenie, a umowa o pracę, więc jest tego dobrego znaczeni więcej niż sądzicie tak powiem
Zostaw swoją opinię o Kobold Public Relations - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kobold Public Relations