Magnes Media sp. z o. o.

Wrocław

Opinie o Magnes Media sp. z o. o.

Anka 2014-08-12 15:44:41
Ja byłam i powiem szczerze, że całkiem miło wspominam, choć czasami bywało naprawdę spoooro pracy. W sumie dużo się nauczyłam. Praktyka jest trzymiesięczna, ale spokojnie można się jakoś dogadać, jeśli się ma studia czy coś innego :)))
2
kama 2014-08-13 20:06:59
napiszcie, ile mozna zarobic na tej sprzedazy i co dokladnie i komu sie sprzedaje?
Zlozylam swoje cv bo lubie pracowac w sprzedazy, ale glowne pytanie, czy da sie z tej pracy godnie zyc, czyli czy zarobie 2000-2500zl netto?
xyz 2014-08-13 21:23:48
nie ma szans....
Kazik 2014-08-27 10:45:24
Ja się akurat handlowaniem tam nie zajmuję(nie nadawałbym się do tego), ale otworzone zostały dwie nowe gazety i szukają nowych handlowców. Zadzwoń do firmy, to Ci powiedzą gdzie wysłać CV. Jak wszędzie opinie są różne, jedni sobie chwalą, inni narzekają. Ale nikt nie kwestionuje tego, ze pracują tam świetni ludzie i atmosfera jest bardzo w porządku. Są oczywiście też minusy, ale to jak wszędzie.
luiz 2014-08-27 11:20:40
Jeśli zarobki grają dla Ciebie mniejsza rolę to z całego serca moge ci polecić pracę w MM
stary prawconik 2014-08-28 13:46:25
Owszem, ludzie swietni poza kierownictwem i szefostwem. A to chyba najwazniejsze xD no i minusy sa jak najbardizej.. szkoda ze jest ich na tyle duzo, ze nie warto podejmowac tam wspolpracy. Nie wiem w sumie po co pisze ten komentarz skoro i tak zostanie usuniety, ale niebawem napisze jeden wielki nt wspolpracy z MM. Powodzenia :D
1
była pracownica 2014-09-12 15:20:31
Piękny, dość skrócony opis działalność MM! Koleżanka ma w pełni rację i nie kłamie. W tej firmie tak się dzieje. Zwolniłam się z tamtą i nie żałuje, żal mi jedynie czasu który tam zmarnowałam.
(usunięte przez administratora)
9
vvv 2014-09-17 18:40:11
Konkretnych kwot nigdy sie nie dowiesz. Raz, nie mozna tego mowic publicznie na forum. Dwa, kazdy w tej firmie jest inaczej/osobno rozliczany. Jak jestes po studiach, szukaj stazu, praktyk by nabrac doswiadczenia. (usunięte przez administratora)
Kama 2014-09-19 22:42:36
Młodzi, gniewni, roszczeniowi, ale bez doświadczenia i sukcesów. Pojawiło się kilka wpisów o MM, gdzie autor jedzie po firmie z góry na dół, ale nie pisze ani słowa czy przepracował więcej jak dwa tygodnie, jakie miał wyniki i za co go wywali… No ale wiadomo forum anonimowe i każdy leje pomyje…
Kolega 2014-11-13 02:10:55
Mówicie, że prezes jest osobą w czepku urodzoną? Cóż - i tacy mają szczęście, chociaż jeżeli jest to młoda osoba to dobrze by było jakby zadbała o swój dalszy rozwój skoro planuje dalej działać w firmie. Zastanawiam się ile realnie można zarobić na stanowisku handlowca i co ma do tego podpisywanie umów za ponad 2000zł Wyjaśnicie?
Tans 2014-11-27 10:31:48
Młodzi ludzie mają to do tego, że szukają miejsca idealnego i odpowiedniego do ich wyobrażeń o pracy. Wcale się nie dziwię, że jest taka rotacja skoro ludzie szukają jak najlepszego miejsca dla siebie.Powiedzcie chociaż czy rzeczywiście warunki oferowane przez Magnes Media można uznać za przeciętne czy ponadprzeciętne?
mikołaj 2014-12-05 15:08:30
miłych mikołajek :-)
1
Prawda 2014-12-16 21:10:50
Czytam twojego posta i tyle żółci nie czytałam dawno, To wygląda już na prywatną wojenkę. Dobrze, że mnie nie przyjęli, trzymam za Ciebie kciuki, jestem z Tobą.
2014-12-17 20:41:24
Współpracuję z firmą od ponad roku - jestem na działalności. Trzymam się tego co zostało ustalone w ramach współpracy i zawsze firma Magnes Media gra według zasad. Z tego co wiem u moich kolegów jest podobnie więc, dziwię się takim wpisom. W żadnej firmie nie ma 100 % zadowolenia i ja też mam pewne uwagi i też czasami szaleję, ale patrząc na całość współpracy nie zamierzam jej kończyć. Wesołych świąt
Praktykantka 2015-01-02 22:15:44
Byłam w Słowie na praktykach trzy miesiące, faktycznie trochę tekstów napisałam, ale nie uważam by były one słabe. Widomo, że nikt z praktykantów nie jest profesjonalistą, ale szczególnie na praktykach każdy się bardzo stara, aby artykuły były dopieszczone. Mi osobiście dało to dużą satysfakcję zobaczyć swoje teksty wydrukowane, obok tekstów innych, profesjonalnych autorów. Są rubryki stałe pisane przez naprawdę dobre osoby, które współpracują z redakcją np. prof. Natusiewicz, dr. Sutowicz, czy prawnicy z działu prawo. Nie były to jedyne praktyki na których byłam, ale za to na nich nauczyłam się chyba najwięcej. Każdy mój tekst był korygowany przed publikacją i dostawałam feedback, co jest dobrze, a nad czym muszę popracować. Praktyki są bezpłatne, to prawda, ale tego nie żałuję. Po ich zakończeniu dostałam propozycję pracy na stałe, nie przyjęłam tylko dlatego, że studiuję dziennie i rozpoczynałam jeszcze drugi kierunek. Odnosząc się do innych wypowiedzi, to szefa znałam właściwie tylko z widzenia, ale za to redaktor był zawsze bardzo miły i sympatyczny, nawet gdy było dużo pracy. Atmosfera bardzo koleżeńska, wszyscy bardzo przyjaźnie nastawieni, a co najważniejsze mimo, że byłam tylko na praktykach nikt mnie nie traktował gorzej.
3
Niepokorny 2015-01-10 20:36:18
Lista ludzi, którzy szczerze i oddanie nienawidzą słowa wrocławian jest długa, a to przede wszystkim konkurencja. Od kiedy słowo weszło na rynek zbankrutował tygodnik wrocławski, wrocławianin i kilku innych mniejszych, a wyborcza i wrocławska straciły znaczące wpływy z reklam. Zgadnijcie gdzie dziś są ci klienci. Tak, tak w magnes media… a wyżej wymienieni kupują słowo, żeby zobaczyć kto się reklamuje… A że się komuś gazeta nie podoba, to już jego problem, nie musi kupować i czytać. Pewnie nikt tam nie jest święty, wręcz przeciwnie… ale trzymają się już ponad 5 lat na powierzchni i się rozwijają. Pewnie, gdyby nie wywalili w mniej lub bardziej elegancki sposób balastu, to by sami tonęli. Znam ten rynek od kiedy wrocławska była jeszcze robotniczą i wiele widziałem. Dlatego ja im kibicuję, bo tworzą gazetę z innym punktem widzenia od mainstreamu.
Ja 2015-01-12 09:55:33
Ja też miałam przyjemność być na praktykach, ogólnie byłam zadowolona. Zdobyłam doświadczenie i nie uważam, że był to stracony czas.
Smile 2015-01-24 14:34:19
Pracuję w Słowie od pół roku, ekipa jest bardzo fajna, najlepszy zespół w jakim miałem okazję być. Kasa zawsze mogłaby być większa, ale przynajmniej zawsze terminowo no i umowa o pracę. To, że trzeba robić wyniki, to jak wszędzie w sprzedaży. Gazety są już w pięciu miastach, są nowe projekty, generalnie dużo się dzieje na plus. Nie jest to korporacja, czy firma marzeń, ale ja mogę polecić innym.
2
Rybka 2015-03-31 14:24:07
W gazetach tego wydawnictwa liczy się tylko kasa ze sprzedaży reklam, bez względu na dobro czytelników i reklamodawców! (usunięte przez administratora)
9
aaaaa 2015-03-31 16:24:13
Witam, proszę o informację ile można zarobic na stanowisku starszy specjalista ds sprzedaży pow. reklamowych. Jaka jest podstawa, oraz jak wyglądaja premie/prowizje?
1
Jajacek 2015-04-02 18:56:18
Co to znaczy starszy specjalista? Starszy wiekiem czy starszy stażem? Informacji o wynagrodzeniu udziela dział HR. Zapytaj o podstawę i premię, zapytaj o czas wypłaty - po miesiącu czy po wydaniu, zapytaj o minimalny prób sprzedaży, zapytaj o staż ludzi tam pracujących i rotację, zapytaj kioskarza o Słowo.
Powodzenia!
3
Widzący 2015-04-03 13:40:45
Zapytaj również o błędy, które robi ta sama osoba od paru postów :-)
3
tuitam 2015-04-08 08:34:32
witam jak mozesz napisz cos wiecej na temat tej firmy mam druga rozmowe
widzę od niedawna 2015-04-20 11:57:55
Od niedawna pracuję w Gazecie Słowo i śledzę forum, ogólnie nie widzę potwierdzenia w negatywnych postach. Naprawdę wiem, że posty są pewnie pisane w dobrej wierze, ale trudno im przyznać rację. W żadnej firmie nie ma miodu, a tu pracuje mi się dobrze. Pisanie takich rzeczy jak 5-10 osób to kompletne nieaktualne dane, albo zmyślone.. w samym moim pokoju jest 7 osób, już nie mówię o innych pokojach lub oddziałach.
1
Tak 2015-04-20 13:09:58
Zupełnie jest inaczej, niż piszesz pokojów jest 7 w samym Wrocławiu, a są oddziały w innych miastach. Więc chyba bardzo dawno tu pracowałaś.... nie sugeruję, że kłamiesz, ale jesteś kompletnie nie w temacie.
1
blinki 2015-04-20 17:11:25
komuna paryska nawet
Tak 2015-04-21 14:16:37
Nie chcę cię urazić, ale naprawdę piszesz dziwne rzeczy, Słowo Wrocławian to nie jedyna Gazeta jaką wydają, wystarczy wejść w internet i sobie sprawdzić. Jacy przedstawiciele handlowi w autach? Jaki byłby cel jeździć autem i szukać reklamodawców :-) ale pracowałaś w Słowie to wiesz :-) Pewnie też jeździliście autem po Wrocławiu i szukaliście reklam. Przepraszam cię, nie chciałam Cię urazić tak sobie wyobraziłam te auta.
Pracuję 2015-05-07 08:24:17
Pracuję w jednym z oddziałów firmy. Jestem zadowolona, atmosfera jest fajna, pensja w terminie, sprzedaż jak wszędzie, a do tego zbliża się Lato :-)
hary 2015-06-02 19:09:50
a jaka wypłata dla pracownika biurowego, ktoś się orientuje? bo mam niedługo rozmowę.
2
Jadzia 2015-06-08 17:11:26
Ja mam w środę rozmowę na stanowisko Pracownik biurowy z obsługą wierzytelności w tej firmie - czy ktoś był już może u nich na rozmowie lub pracował na tym lub podobnym stanowisku, aby coś doradzic?
6
Młoda 2015-06-16 08:18:52
W drugim mc udało mi się zrobić target i dostałam 3000 wypłaty. Ludzie i atmosfera super. Praca od pn do pt, mi pasuje.
szczęśliwa 2015-06-30 08:50:29
Ja również po ciężkiej pracy wykonam w tym miesiącu terget i dostanę premię :-) na wczasy jak znalazł.
Ania 2015-06-30 14:43:21
Nie zastanawia was to, że magnes media co chwilę poszukuje nowych pracowników mimo, że pracuje tam zaledwie kilka osób? Skąd ta rotacja? Dlaczego ludzie szybko stamtąd odchodzą i wciąż poszukiwania są nowi na ich miejsce?
11
Pracujący 2015-07-01 17:30:55
Ktoś nieżyczliwy, chyba na bieżąco śledzi i dorzuca jakieś głodne kawałki... We Wrocławiu nie było żadnej rekrutacji na handlowców od mniej więcej pół roku. Teraz będzie we Wrocławiu nowy oddział to jest rekrutacja. Ja pracuję i nie planuję się zwalniać, a jak ktoś szuka pracy i chce pracować to mogę polecić.
1
alpha 2015-07-06 20:32:01
jakie zarobki są w magnes media? Dziś pojawiło się ogłoszenie, że oferują wynagrodzenie od 3000zł brutto + podstawa. jak to wygląda w rzeczywistości?
1
Rzeczywista 2015-07-07 08:22:00
To praca dla handlowców, jak sprzedajesz to zarabiasz więcej, jak nie sprzedajesz to zarabiasz mniej. Taka jest rzeczywistość
alpha 2015-07-07 17:32:22
Podajcie proszę jakieś konkrety. Jak jest z ta podstawa, ile faktycznie wynosi. Jakie są premie netto? Jak to wygląda realnie, czy co miesiąc jest szansa na premie?
obecna 2015-07-28 13:32:55
Pracuję w jednym z oddziałów...... bardzo dobrze mi się pracuje POLECAM!!!!
2
bo to krętacze 2015-12-29 21:19:18
to jakaś dziwna firma
9
erergtfrgt 2016-01-01 21:44:20
hej hej moze ktos z was byłby zainteresowany praca w firmie Magnes Media Sp. z o.o. bo teraz poszukuja stacjonarnego specjalsty do spraw sprzedazy...
1
były pracownik 2016-02-10 13:39:18
nie polecam
9
szukajacy 2016-02-19 10:22:22
dz.dobry czy możesz rozwinąć wypowiedź? czy możesz sie ze mna skontaktować?chodzi o sposób pozyskiwania reklam?
3
richard 2016-02-23 19:20:16
A ile płacą grafikowi?
1
Kasia 2016-03-15 16:59:10
Mogę śmiało polecić te firmę innym pracownikom. Byłam handlowcem i choć niekiedy trzeba było walczyć o wyniki to firma była w porządku, a premie wynagradzały wysiłki. Po dwóch latach współpracy kończę pracować dla Magnes Media, ponieważ wyjeżdżam za granicę. Pozdrowienia dla wszystkich , trzymacie się :)
Spoko 2016-05-06 22:33:46
Pracując jako handlowiec w oddziale możesz zarobić łącznie(podstawa+prowizje+premie) jak jesteś dobry 3000-4000 netto. Nie ma korpododatków jak enelmedy, czy multisporty. Umowę o pracę można dostać, ale się nie opłaca, bo na zleceniu zarobisz więcej. Atmosfera i ludzie bardzo spoko.
miki 2016-08-06 08:34:32
Konkurencja jest duż pewnie, we wrocławiu jeszcze tym bardziej, wiec moim zdaniem to trzeba ludzi zachecic jakos by korzystali z ich usług a nie podwyższać ceny
zainteresowany 2016-09-09 12:42:37
a co konkretnie było nie tak?
1
MAREK 2016-09-28 10:43:26
BARDZO MOCNO NIE POLECAM...
8
detektyw 2016-10-19 15:47:44
Proszę o kontakt byłych pracowników
magnes media opinie 2016-12-02 14:58:31
Magnes Media to temat rzeka. Ot, chociażby tu taj kilka ciekawych opinii na ich temat: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/magnes-media-potrzebne-opinie,3754523/ , albo tu wpis na blogu jednego blogera: http://magnes-media.blogspot.com/2016/11/magnes-media.html ale to nie wszystko, bo w sieci na różnych portalach internetowych, forach, facebooku i tak dalej, znajdziecie też inne tego typu wpisy.
Zostaw swoją opinię o Magnes Media sp. z o. o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magnes Media sp. z o. o.