Magnes Media sp. z o. o.

Wrocław

Opinie o Magnes Media sp. z o. o.

Rybka 2015-03-31 14:24
W gazetach tego wydawnictwa liczy się tylko kasa ze sprzedaży reklam, bez względu na dobro czytelników i reklamodawców! (usunięte przez administratora)
18
aaaaa 2015-03-31 16:24
Witam, proszę o informację ile można zarobic na stanowisku starszy specjalista ds sprzedaży pow. reklamowych. Jaka jest podstawa, oraz jak wyglądaja premie/prowizje?
2
Jajacek 2015-04-02 18:56
Co to znaczy starszy specjalista? Starszy wiekiem czy starszy stażem? Informacji o wynagrodzeniu udziela dział HR. Zapytaj o podstawę i premię, zapytaj o czas wypłaty - po miesiącu czy po wydaniu, zapytaj o minimalny prób sprzedaży, zapytaj o staż ludzi tam pracujących i rotację, zapytaj kioskarza o Słowo.
Powodzenia!
4
Widzący 2015-04-03 13:40
Zapytaj również o błędy, które robi ta sama osoba od paru postów :-)
4
tuitam 2015-04-08 08:34
witam jak mozesz napisz cos wiecej na temat tej firmy mam druga rozmowe
widzę od niedawna 2015-04-20 11:57
Od niedawna pracuję w Gazecie Słowo i śledzę forum, ogólnie nie widzę potwierdzenia w negatywnych postach. Naprawdę wiem, że posty są pewnie pisane w dobrej wierze, ale trudno im przyznać rację. W żadnej firmie nie ma miodu, a tu pracuje mi się dobrze. Pisanie takich rzeczy jak 5-10 osób to kompletne nieaktualne dane, albo zmyślone.. w samym moim pokoju jest 7 osób, już nie mówię o innych pokojach lub oddziałach.
2
Tak 2015-04-20 13:09
Zupełnie jest inaczej, niż piszesz pokojów jest 7 w samym Wrocławiu, a są oddziały w innych miastach. Więc chyba bardzo dawno tu pracowałaś.... nie sugeruję, że kłamiesz, ale jesteś kompletnie nie w temacie.
1
blinki 2015-04-20 17:11
komuna paryska nawet
Tak 2015-04-21 14:16
Nie chcę cię urazić, ale naprawdę piszesz dziwne rzeczy, Słowo Wrocławian to nie jedyna Gazeta jaką wydają, wystarczy wejść w internet i sobie sprawdzić. Jacy przedstawiciele handlowi w autach? Jaki byłby cel jeździć autem i szukać reklamodawców :-) ale pracowałaś w Słowie to wiesz :-) Pewnie też jeździliście autem po Wrocławiu i szukaliście reklam. Przepraszam cię, nie chciałam Cię urazić tak sobie wyobraziłam te auta.
Pracuję 2015-05-07 08:24
Pracuję w jednym z oddziałów firmy. Jestem zadowolona, atmosfera jest fajna, pensja w terminie, sprzedaż jak wszędzie, a do tego zbliża się Lato :-)
hary 2015-06-02 19:09
a jaka wypłata dla pracownika biurowego, ktoś się orientuje? bo mam niedługo rozmowę.
5
Jadzia 2015-06-08 17:11
Ja mam w środę rozmowę na stanowisko Pracownik biurowy z obsługą wierzytelności w tej firmie - czy ktoś był już może u nich na rozmowie lub pracował na tym lub podobnym stanowisku, aby coś doradzic?
8
Młoda 2015-06-16 08:18
W drugim mc udało mi się zrobić target i dostałam 3000 wypłaty. Ludzie i atmosfera super. Praca od pn do pt, mi pasuje.
szczęśliwa 2015-06-30 08:50
Ja również po ciężkiej pracy wykonam w tym miesiącu terget i dostanę premię :-) na wczasy jak znalazł.
Ania 2015-06-30 14:43
Nie zastanawia was to, że magnes media co chwilę poszukuje nowych pracowników mimo, że pracuje tam zaledwie kilka osób? Skąd ta rotacja? Dlaczego ludzie szybko stamtąd odchodzą i wciąż poszukiwania są nowi na ich miejsce?
15
Pracujący 2015-07-01 17:30
Ktoś nieżyczliwy, chyba na bieżąco śledzi i dorzuca jakieś głodne kawałki... We Wrocławiu nie było żadnej rekrutacji na handlowców od mniej więcej pół roku. Teraz będzie we Wrocławiu nowy oddział to jest rekrutacja. Ja pracuję i nie planuję się zwalniać, a jak ktoś szuka pracy i chce pracować to mogę polecić.
1
alpha 2015-07-06 20:32
jakie zarobki są w magnes media? Dziś pojawiło się ogłoszenie, że oferują wynagrodzenie od 3000zł brutto + podstawa. jak to wygląda w rzeczywistości?
1
Rzeczywista 2015-07-07 08:22
To praca dla handlowców, jak sprzedajesz to zarabiasz więcej, jak nie sprzedajesz to zarabiasz mniej. Taka jest rzeczywistość
alpha 2015-07-07 17:32
Podajcie proszę jakieś konkrety. Jak jest z ta podstawa, ile faktycznie wynosi. Jakie są premie netto? Jak to wygląda realnie, czy co miesiąc jest szansa na premie?
obecna 2015-07-28 13:32
Pracuję w jednym z oddziałów...... bardzo dobrze mi się pracuje POLECAM!!!!
2
bo to krętacze 2015-12-29 21:19
to jakaś dziwna firma
15
erergtfrgt 2016-01-01 21:44
hej hej moze ktos z was byłby zainteresowany praca w firmie Magnes Media Sp. z o.o. bo teraz poszukuja stacjonarnego specjalsty do spraw sprzedazy...
1
były pracownik 2016-02-10 13:39
nie polecam
16
szukajacy 2016-02-19 10:22
dz.dobry czy możesz rozwinąć wypowiedź? czy możesz sie ze mna skontaktować?chodzi o sposób pozyskiwania reklam?
5
richard 2016-02-23 19:20
A ile płacą grafikowi?
2
Kasia 2016-03-15 16:59
Mogę śmiało polecić te firmę innym pracownikom. Byłam handlowcem i choć niekiedy trzeba było walczyć o wyniki to firma była w porządku, a premie wynagradzały wysiłki. Po dwóch latach współpracy kończę pracować dla Magnes Media, ponieważ wyjeżdżam za granicę. Pozdrowienia dla wszystkich , trzymacie się :)
Spoko 2016-05-06 22:33
Pracując jako handlowiec w oddziale możesz zarobić łącznie(podstawa+prowizje+premie) jak jesteś dobry 3000-4000 netto. Nie ma korpododatków jak enelmedy, czy multisporty. Umowę o pracę można dostać, ale się nie opłaca, bo na zleceniu zarobisz więcej. Atmosfera i ludzie bardzo spoko.
miki 2016-08-06 08:34
Konkurencja jest duż pewnie, we wrocławiu jeszcze tym bardziej, wiec moim zdaniem to trzeba ludzi zachecic jakos by korzystali z ich usług a nie podwyższać ceny
zainteresowany 2016-09-09 12:42
a co konkretnie było nie tak?
2
MAREK 2016-09-28 10:43
BARDZO MOCNO NIE POLECAM...
16
detektyw 2016-10-19 15:47
Proszę o kontakt byłych pracowników
4
magnes media opinie 2016-12-02 14:58
Magnes Media to temat rzeka. Ot, chociażby tu taj kilka ciekawych opinii na ich temat: http://www.goldenline.pl/grupy/Pozostale/wasze-opinie-o/magnes-media-potrzebne-opinie,3754523/ , albo tu wpis na blogu jednego blogera: http://magnes-media.blogspot.com/2016/11/magnes-media.html ale to nie wszystko, bo w sieci na różnych portalach internetowych, forach, facebooku i tak dalej, znajdziecie też inne tego typu wpisy.
ciekawy 2017-01-13 13:32
a czy ktoś może napisać jak przebiega rozmowa rekrutacyjna na stanowisko sprzedawcy powierzchni reklamowej? czy sprawdzają jakoś umiejętności handlowe jeśli ktoś nie ma doświadczenia? jest jakaś scenka żeby coś sprzedać albo coś w tym stylu? z góry dzięki!! :)
Terazo 2017-01-14 15:58
Mam informacje nieco inne od Twojego wpisu. Jestem zaskoczony bo moja współpraca układa sie bardzo dobrze. Nie mam problemów w żadnej kwestii i nie rozumiem dlaczego miałeś takie kłopoty. Może jakieś niedomówienia są powodem różnicy zdań. Myślę że najlepiej rozmawiać z nimi.
Ludzik 2017-01-24 18:49
Magnes Media znam jako dobra firmę i nikogo nie zmuszają do pracy. Generalnie sprzedaż polega na przekonywaniu klienta aby zakupił daną rzecz lub usługę. Ja to robię i nie uważam, żebym robiła coś złego.
Kupczyk 2017-02-14 22:35
Bardzo fajna firma , pracuję tu w sprzedaży. Nie narzekam na warunki ani na zarobki ale osoby, którym nie chce się pracować maja problemy.
Patrycja 2017-03-01 11:03
Zastanawiasz się nad praktykami w Magnes Media sp. z o. o.? Koniecznie sprawdź zakładkę "Praktyki" i daj znać czy znalazłeś przydatne informacje. ;)
Olek 2017-04-15 18:25
Każdy rodzaj sprzedaży polega na polecaniu i namawianiu klientów do zakupu lub skorzystania z oferty. Jak ktoś słabo sprzedaje niestety nie jest dobrym pracownikiem. Firma oczekuje wyników i to jest akurat normalne!
Gregor 2017-05-05 12:25
Magnes Media to niezbyt duża ale fajna firma, dla fajnych ludzi.
Terazo 2017-05-24 22:15
Myślę, że Magnes zupełnie nie zasługuje na takie opinie. To przyzwoita firma , niestety ma wielu mało życzliwych ludzi.
Taki 2017-05-30 21:21
Typowe call center, namawianie klienta,zeby wykupił reklamę. Pracuje tylko kilka osob,reszta po kilku dniach rezygnuje. Ze swojej strony nie polecam.
3
Ewa 2017-06-15 12:44
Pracowalam tam kilka miesiecy, nie polecam. Ludzie stamtad szybko odchodza.
1
Terazo 2017-06-19 22:55
Nie rozumiem niektórych osób , jeśli ktoś podpisuje umowę to chyba czyta co podpisuje. Po co piszecie takie brednie, że oszukują. Zanim ktoś podpisze to powinien to przeanalizować ale jak ktoś chce dokopać firmie to tak robi.
Terazo 2017-06-22 23:05
Najgorzej jak niektórzy nie pilnują swoich spraw a później konsekwencjami chcą obciążyć firmę. Pracuję i widzę jak niektórzy traktują obowiązki, które do nich należą
Terazo 2017-07-02 23:17
Cały czas wałkujecie jeden temat. Umowę może podpisywać osoba dorosła i powinna czytać co podpisuje. Firma nie narazi się na problemy i umowa musi być ok. Często osoby które już podpiszą umowę dochodzą do wniosku że im coś nie odpowiada i robią problemy.
Analityk 2017-07-14 10:25
Czy osoby które w tak jawny sposób oskarżają firmę są przekonane o tym co piszą? Czy informacje które piszecie są sprawdzone? Oskarżać jest łatwo, czasami nie przemyślane wypowiedzi mogą zrobić wiele złego. Czy Magnes Media z całą pewnością zasługuje na to?
ktoś 2017-07-14 18:25
Tak
Teresa 2017-07-22 16:47
Dla chcącego nie ma nic trudnego. Tak jest w przypadku Magnes Media, wszystko wam nie odpowiada. Zawsze można zmienić firmę i będzie po kłopocie. Nie chce mi się wierzyć w te bzdury o których piszecie. Żadna firma nie będzie ryzykowała błędnych umów.
Bartek 2017-08-10 10:33
Czy firma nie ma aktualnie potrzeb kadrowych, nic nie mogę znaleźć?
Patrycja 2017-08-17 07:14
@Bartek a próbowałeś kontaktować się z firmą? Czasami rekrutacje ogłaszane są wewnętrznie i wtedy zbiera się cv od osób polecanych przez osoby już zatrudnione w firmie? To aktualnie coraz częstsza praktyka.
Zostaw swoją opinię o Magnes Media sp. z o. o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magnes Media sp. z o. o.