brak logo

KUNCAR

Mikołów

Opinie o KUNCAR

anonim 2010-06-06 18:57:30
Firma fatalna, okropna atmosfera, okropny dyrektor, niedozniesienia prezes, kierownik działu sprzedaży bez kompetencji. Sam dział sprzedaży.....Boże!! Niekompetencja "do sześcianu", skąd oni się wzięli? Znajomi prezesa? Poza tym nie wróżę tej firmie długiego żywota na rynku, o ile jeszcze o niej ktoś na nim pamięta
1
BNYT 2010-12-07 10:17:58
Totalna porażka
1
Nowik 2010-12-07 10:46:19
Na drugi raz zatrudniając się w takiej firmie zlecę "wywiad gospodarczy, (usunięte przez administratora)
1 2010-12-29 11:25:33
Panie anonim, bnyt, sadu i nowik i ( usunięte przez administratora )widzę że pomimo upływu blisko roku wciąż bez pracy a może znowu bez pracy, mimo wszystko powodzenia
pracuję 2011-10-31 19:25:24
Właścicielu tej firmy proszę zastanów się nad ludźmi, którzy prowadza tę firmę, bo ciągną ją na dno brakiem kompetencji. Firma zatrudniała prawie 100 pracowników, teraz już mniej niż 50, zlikwidowano filię (gdzie maszyny?) znowu chałtura. Zwalnia się tylko produkcyjnych - biurowi pewni swego. Ludzie się odwracają od instytucji jaką a jest Kuria, bo na to pozwala. Jeszcze jedno - taki właściciel a takie traktowanie niepełnosprawnych.
jeszcze pracuję 2012-01-09 18:29:10
zanim skumają kim jestem mam pytanie, gdzie nasze premie na wielkanoc,ponoć były podpisane a pieniążki z funduszu socjalnego się rozpłynęły. Może by ktoś się tym zainteresował - to jestokradanie pracowników. Co na to szef firmy czyli prezesowa ?
dodam ze 2012-03-03 10:15:49
Premia tak ale te miały być z funduszu socjalnego a te powinny być odpowiednio wydane a nie na zakup materiałów do produkcji.
Dofinansowania: tak do wiadomości (usunięte przez administratora)pracowników:
Wysokość dofinansowania

1) 70% z 160% najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do znacznego stopnia niepełnosprawności;
2) 70% z 140% najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do umiarkowanego stopnia niepełnosprawności;
3) 70% z 60% najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do lekkiego stopnia niepełnosprawności

W przypadku pracowników niepełnosprawnych ze schorzeniami szczególnymi: choroba psychiczna, upośledzenie umysłowe, epilepsja, osoby niewidome wysokość dofinansowania wyniesie:

1) 90% z 200% najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do znacznego stopnia niepełnosprawności;
2) 90% z 180% najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do umiarkowanego stopnia niepełnosprawności;
3) 90% z 100% najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do lekkiego stopnia niepełnosprawności
pamiętajcie więc że prawie wszyscy jesteście opłacani przez PFRON a nie Firmę, dla nich jesteście darmowymi pracownikami.
Luzik 2014-12-11 00:07:27
A co z ludźmi dotychczas zatrudnionymi w KUNCAR? Czy zostały zaproponowane im jakieś inne stanowiska w firmach, które może są jakoś powiązane z firmą, bądź zostały wypłacone jakieś ekwiwalenty za likwidację oraz konieczność zakończenia/zerwania umowy między pracownikami a firmą? Sytuacja trudna i nieciekawa, ale wszystko może mieć zawsze szczęśliwe zakończenie.
awula 2015-01-23 00:11:04
Ja właśnie tak zrobiłem- złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo, lepiej wyrażać opinie i tym samym budować pozytywną atmosferę na spotkaniu z osobą rekrutującą jak to wygląda z waszych doświadczeń?
E.Molak 2015-02-09 16:34:53
Z tego co mi wiadomo to Kuncar jest w trakcie modernizacji i zrywa z Caritasową przeszłością. Przekształcił się w spółkę akcyjną, ma nowych inwestorów, a ci zapewne dopilnują, żeby firma wypłynęła na szersze wody. W takiej sytuacji należy trzymać kciuki.
inwestor 2015-02-21 20:47:53
Kuncar Sp. z o.o. i Kuncar SA to dwie różne firmy. Wszystkie negatywne opinie dotyczą Kuncar Sp. z o.o. które było Caritasową manufakturą i zakładem pracy chronionej. Kuncar SA działa od 2014 i ma się dobrze, ale faktycznie przez przejęcie nazwy i miejsca jest kojarzony ze starym Kuncarem.
2
inż_Zatrudniony 2016-05-13 14:58:02
Witam, firma powstaje niczym feniks z popiołów. Ciągle dostaje nowe i większe zlecenia. Poszerza swoje horyzonty, proponując ciekawe i innowacyjne rozwiązania. Na hali panuje koleżeńska atmosfera, a przełożeni zwracają uwagę rozwój i zadowolenie pracowników. Płaca godna z perspektywami awansu. Z tego co wiem ciągle poszukują pracowników. POLECAM
przedsiebiorca 2016-10-19 16:28:25
Żeby było jasne - jestem osobą związaną z firmą KUNCAR SA. Starych historii nie znam. Firma się faktycznie rozwija wiec w temacie pracy zapraszam do prezesa, bo żadnych publicznych rekrutacji nie prowadzimy. Z nowym rokiem zakład przenosi się do miejscowości Wyry do nowej własnej hali, bo się przestał mieścić.
Dejwis 2016-10-19 17:48:37
No powiem Wam, że mimo wszystko firma jest naprawde w porządku, nie można narzekać na nic co proponują
Zostaw swoją opinię o KUNCAR - Mikołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KUNCAR