Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hobij

Pracowałeś w firmie Hobij i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
halszka - 2014-04-24 11:00:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez dostalam propozycje pracy w Hoorn, czy to jest prawdziwe,czy tylko chca mnie wykorzystac ?
zdjecie uzytkownika
sick - 2014-04-25 16:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dołączam sie do pytania na temat wyplaty wakacyjnych, wie ktos jak to wyglada i kiedy wyplacaja?
zdjecie uzytkownika
jol - 2014-04-27 00:36:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [halszka - 2014-04-24 11:00:05]:
Spokojnie jedz, ja tez mam oferte w Hoorn (a tu jakies bzdury wyzej pisza mysle... hehe), jade prawdopodobnie na poczatku tygodnia, wszystko wyglada okej- moj email: lucas6577@wp.pl, pozdro
zdjecie uzytkownika
przeczytajcie - 2014-05-22 22:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Pracuję w Hobiju już od listopada w firmie Hessing w Zwaagdijk-Oost.
Co do zakwaterowania: mieszkasz w hotelu robotniczym, w którym jest całkiem przyjemnie. Pokoje są w miarę zadbane (ale są i te ''zniszczone''). Jest przestronna kuchnia, jadalnia, salon z bilardem, piłkarzykami i tenisem stołowym (Warder). Jest także dostęp do Internetu.
Co do Pań z biura:Panie szefowe są bardzo miłe. Pod jednym warunkiem: jeżeli Ty jesteś wobec nich fair. Każdy problem da się z nimi rozwiązać.
Praca w firmie Hessing: praca bardzo fajna jak dla mnie (każdy ma inny gust). Ludzie są mili jeżeli Ty również jesteś. Ale praca jak praca, w każdej znajdzie się donosiciel i idiota, tak więc najpierw należy ludzi poznać. Językami wymaganymi są angielski lub holenderski, aczkolwiek pracują tam również ludzie nie znający żadnego języka poza polskim.
Płaca: nigdy nie miałam problemów z wypłatą. W każdy piątek pieniążki są na koncie (pomimo świąt itp.) oraz salaris, na którym jest napisane czarno na białym za co i ile Ci potrącili.
Także ja osobiście bardzo polecam pracę w Hobij w firmie Hessing.
zdjecie uzytkownika
cao - 2014-05-26 17:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja Hobij na pewno nie przestrzega przepisów CAO
Artykuł 28 Zwrot kosztów
Pracownik tymczasowy ma prawo do otrzymania takiego samego zwrotu kosztów, jak pracownik
zatrudniany przez zleceniodawcę na takim samym lub porównywalnym stanowisku, jeżeli i o ile
agencja pracy tymczasowej może go wypłacić w formie rekompensaty wolnej od obowiązku podatkowo-
składkowego. Chodzi tutaj o koszty podróży, koszty wyżywienia i inne niezbędne koszty
ponoszone w związku z pracą na danym stanowisku.
Komentarz:
Krótko rzecz biorąc jeżeli jeździsz swoim autem nie dostaniesz zwrotu za paliwo, co jest gwarantowane w przepisach CAO, więc agencja ich nie przestrzega. Skoro do tego punktu się nie stosują to pewnie i inne pozostawiają wiele do życzenia.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-19 21:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powaznie nie zwracaja nic z paliwo z Hobij? To ile sie zarabia, bo może wliczaja to po prostu orientacyjnie w pensję?
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-06-24 20:28:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej czy jedzie ktos w ten weekend do Hoorn przez posrednictwo Hobij ?
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-24 23:35:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowa, a do jakiej pracy sie wybierasz? Jakie formalności musiałaś spełnić, by wyjechać? Z góry dzięki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-06-24 23:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jade na pakowanie sałatek na produkcji.wyslalam tylko meila i oddzwonili do mnie ze mam sie stawic w biurze na podpisanie umowy,jestem juz po wizycie, mialam test z angielskiego ale nie jest on wymagany perfekt wystarczy umiec podstawy..
i byc dyspozycjnym przez najblizsze 6 miesiecy
zdjecie uzytkownika
HOOBIJ - 2014-06-30 21:22:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta agencja nadaje się do kryminału co najwyżej ktoś
chce stracić czas i pieniądze na wyjazd to jak najbardziej
.Pracowałem w kilku agencjach ale to co tam zobaczyłem to
można się złapać za głowę warunki mieszkalne tragiczne
bez ogrzewania i pokoje 2x2 w śmierdzącej pleśnią pokojach
za pralki po 6 euro trzeba płacić 0 kontaktu z Karoliną
jak ona coś chciała to dzwoniła,jak jesteś chory to
idziesz do pracy albo wyjazd nawet z gorączką nie ważne :)
z dojazdem tak samo rower dali agencyjny
za 75 euro ukradli rower to mieli to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> jak chcesz to sobie kup nowy a o służbówce
zapomnij za blisko do pracy masz co z tego
że ponad 10 km kpina po prostu biuro oczywiście
bardzo dobrze wygląda wiesz na kogo pracujesz :)
1 raz jestem mam tak złą opinie o agencji że
chciało mi się tyle pisać i nie używać nie cenzuralnych
słów żeby mojej opinii nie skasowali.Ale po prostu
ludzie nie radze :)ps.wszystkie komentarze pozytywne to
wygląda normalnie jakby sam hoobij to pisał
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-30 23:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nowa, a ten test angielskiego był pisemny i ustny? Cos jeszcze pytali na tej rozmowie o prace, czy to juz bylo wszystko?
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2014-07-20 22:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedziałam na ogłoszenie zamieszczone przez hobij. po dwóch tyg.dostałam tel., że mają pracę i kiedy chcę wyjechać. Miła pani powiedziała, że będzie w kontakcie bliżej terminu wyjazdu.Pomimo wysłanych maili z prośbą o kontakt, nadal cisza. Chociaż wg ich obietnic od tygodnia powinnam już pracować w Holandii.
Podsumowując jedna wielka lipa i totalne lekceważenie klienta. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
yanekp - 2014-07-31 09:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam, amatorstwo
zdjecie uzytkownika
uwierzcie - 2014-08-12 13:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przyjechałam do holandii z tego biura dwa tygodnie temu, to jest jedna kpina wielka co sie tam dzieje. Biuro jak wszyscy pisza w holandii bardzo ładne, panowie pracujący ubarni w tomiego hilfigera, a widać ze sobie mogą na "głupich" polaczkach i litwinach oraz łotyszach zarobic. Pierwszy tydzien siedzielismy na domku bez pracy, drugi tydzien moze kilka razy po 5 godzin dziennie o o dziwio przybyli nowi ludzie z Polski i Litwy, tylko po co? Szefowie produkcji nawet juz nie sciemniaja ze bedzie wiecej godzin mowia ze nie bedzie, a bedzie jeszcze gorzej. Jestem tutaj dwa tygodnie, po co mnie sciagneli?? A po prowizje od załatwionego "głupiego" polaczka do pracy. Nie polecam, nie dajcie sie na prawde zrobić w konia ja chcialam tylko sobie we wakacje dorobic. Pomyslcie co czują teraz ludzie siedzący tutaj, którzy mieli zarobić pieniądze na rodzine. A Pani koordynator Karolina, powinna sie w piekle smażyć że swoich rodaków tak w konia robi i kobiety w polskim biurze tez. Mam nadzieje ze ktos z nimi zrobi porządek.
zdjecie uzytkownika
aniula - 2014-08-29 22:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie co wyprawia to biuro to skandal!!! Powinniśmy wystąpić o odszkodowanie. nie ma pracy, siedzimy... siedzimy, czekamy na wezwanie do pracy. W ciągu tygodnia przepracowała UWAGA!!! 4 godziny. Chyba będę musiała jeszcze dopłacić to tego interesu. Jedno wielkie oszustwo. Po powrocie do kraju udam się do prawnika i wystąpię o odszkodowanie. nie dajcie się nabrać. W umowie mam od 36 do 40 godz. tygodniowo. a tu raptem 4 godziny przez 5 dni. Porażka
zdjecie uzytkownika
pike - 2014-08-30 21:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe w takim razie, czy takie rzeczy, jakie opisała aniula dzieją sie cześciej w Hobij? Bo to raczej poważne biuro, nie powinno się dziac, tak, ze pracownik jest ściągany do Holandii i nie ma dla niego pracy. Kiedy taka sytuacja następuje to powinien miec płacone przestojowe lub biuro powinno znaleźc dla niego inna pracę.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2014-09-01 01:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pike - 2014-08-30 21:16:42]:
potwierdzam i prawda jest
firma hobij to dno i tandeta
dziadostwo straszne jest
uwaga na interland gdynia pośrednika do hobij
( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
jaca - 2014-09-03 12:23:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest przeprowadzany jakiś test językowy?jeśli tak to jak wygląda?
zdjecie uzytkownika
danio - 2014-09-15 19:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam czy ktos pracowal moze w firmie van oers pakowanie warzyw i owocow salatki prosze o opinie jak wyglada tam praca przez hobbij ? pozdro
zdjecie uzytkownika
luna - 2014-09-23 18:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam na Van Oersie ale przez inna firme Spoko robota tylko trza pracowac a nie sciemniac
zdjecie uzytkownika
kadi - 2014-09-26 20:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto by pomyślał, a na stronie pisza o sobie tak ładnie: HOBIJ jest rzetelną, certyfikowaną, holenderską agencją pośrednictwa pracy, oferującą bardzo dobre warunki zatrudnienia. Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie, zakwaterowanie, dojazdy do pracy, a także możliwości rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Regularnie poszukują pracowników na stanowiska: tokarza, frezera, operatora i programisty CNC, kierowcy wózka widłowego, magazyniera, pracownika działu logistyki i pakowacza. Oferujemy również wiele miejsc pracy w branży żywnościowej. Co z tego jest prawdą?
zdjecie uzytkownika
ares - 2014-10-15 15:00:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jedzie ktos/jest ktos w okolice Rotterdamu? Na brukselki? Prosze o kontakt pacioha@interia.eu
zdjecie uzytkownika
andreon - 2014-10-23 18:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jol - 2014-04-17 16:23:53]:
HOBIJ w VEGHEL TO ZŁODZIEJSKIE BIURO BO PRACUJAC PRZEZ 2 MIESIACE OKRADALI MNIE Z KAŻDEJ TYGODNIÓWKI tzn.SALARISY OPIEWAŁY NA KWOTĘ WYŻSZĄ NIŻ TA KTÓRA WPŁYWAŁA NA MOJE KONTO DO BANKU. WIĘCEJ: BRAK SŁÓW !!!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-25
Żródło: Gowork.pl
Zwaagdijk-Oost
( )
Praca na linii produkcyjnej (sałatki warzywne i owocowe) polega na krojeniu, myciu warzyw oraz ich mieszaniu, obsłudze maszyn i linii produkcyjnej, pakowaniu gotowych produktów, naklejaniu na opakowania, układaniu w skrzynkach oraz zbieraniu zamówień. Praca na różne zmiany, również w porze nocnej. OFERTA PRACY NA 4 TYGODNIE (z możliwością przedłużenia) Wyjazd z Polski 07.12.2014 Wymagania: - komunikatywna znajomość j
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-26 20:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może jest tutaj ktos, kto pracował w Holandii przez Hobij przy pakowaniu warzyw? Praca podobno polega na obsłudze maszyn oraz linii produkcyjnej (trudne to, czy do opanowania w 1h?), pakowaniu gotowych produktów czy naklejaniu etykiet na opakowania (to akurat chyba proste). Prac ana pół roku, wymagają głównie angielskiego na A2/B1. Warto?
zdjecie uzytkownika
agnes - 2014-10-29 15:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2014-10-26 20:39:17]:
do ania, jeśli masz za dużo kasy i nerwy ze stali to możesz jechać na wakacje , bo pracy ta firma nie ma, dużo i pięknie mówią , a jak się już jest na miejscu mają ludzi za nic. Ja tylko straciłam pieniądze i czas, nie mówiąc o nerwach . Kpina i nic więcej , to biuro jest zakłamane i nie godne polecenia . Poszukaj sobie czegoś innego bo u nich pieniędzy nie zarobisz. Ja właśnie wróciłam , jedna wielka masakra!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobij
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x