Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hobij

Pracowałeś w firmie Hobij i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mariusz - 2013-08-04 20:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam 4TYG TEMU WYJECHALEM DO HOLANDI PRZEZ TO BIURO W OPOLU PANI [usunięte przez administratora] OBIECYWALA PRACE PO 12H MIALEM JECHAC DO WARDER WIEC ZAJECHALEM OKAZALO SIE ZE NIKT NIE WIE O MOIM PRZYJEZDZIE Z TAMTAD ODESLANO MNIE DO BIURA W VEGHEL SIEDZIALEM NA DOMKU TYDZIEN BEZ PRACY PO TYG. DOSTALEM PRACE NA4 DNI MOWIAC I TLUMACZAC OKRES WAKACYJNY ZE NIE MA PRACY DLA MNIE ALE ZEBYM CZEKAL PO MIESIACU SIEDZENIA NIC NIE ROBIENIA ZACZELEM DOMAGAC SIE PRACY... SKUTKIEM MOICH PROSB I ZADAN BYLO TO ZE PANI [usunięte przez administratora] ZADZWONILA STWIERDZILA ZE JESTEM POD WPLYWEM NARKOTYKOW I ALKOCHOLU I ZWALNIA MNIE CHCIALEM BY ZABRALI MNIE NA BADANIA NA WYKRYCIE ALKOCHOLU I NARKOTYKOW NIC NIE ZROBIEONO W TYM KIERUNKU.. WCZESNIEJ KOLEGA ZOSTAL WYRZUCONY POD PRETEKSTEM ALKOCHOLIZMU CO BYLO BZDURA POPROSTU CHYBA MAJA TAKI SPOSOB NA POZBYCIE SIE CZLOWIEKA. NIE BEDE SIE WYRAZAL NA TEMAT PRACOWNIC BIURA HOBIJ JAK I W OPOLU TAKZE I W HOLANDI PONIEWAZ BRAK SLOW CO WYPRAWIA SIE Z PRACOWNIKIEM MAJA ZA NIC CZLOWIEKA. NIE POLECAM BIURA TEGO.. MOIM ZDANIEM OSZUCI NACIAGACZE NIE POWINNI MIEC POZWOLENIA NA ZATRUDNIANIE
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 10:02:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do jakich krajów można jeszcze wyjechać za pośrednictwem firmy Hobij? ile czasu trwają takie wyjazdy? czy są jednorazowe?
zdjecie uzytkownika
MARTYSKA - 2013-08-06 17:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM WSZYSTKICH! MIESZKAM W HOLANDII, ZADZWONIŁAM DO BIURA HOBIJ W OPOLU I B. MIŁA PANI [usunięte przez administratora] ZDZWONIŁA DO MNIE I ZAPROPONOWAŁA MI PRACĘ PRZY TORTACH MROŻONYCH TAK WIEC ZGODZIŁAM SIĘ I PANI [usunięte przez administratora]. KAZAŁA POJECHAĆ MI DO BIURA W TILBUGU GDZIE MAIŁAM PODPISAĆ UMOWĘ I OD WTORKU DO PRACY PO OCZEKIWANIU 2,5 GODZ PODESZŁA DO MNIE PANI I MÓWI ZE NIE MA ŻADNEJ PRACY PRZY TORTACH MROŻONYCH. JAK JUŻ TO JEST PRACA DLA MNIE POD AMSTERDAMEM NA JAKIEŚ 2 TYGODNIE A PO TYM SIĘ ZOBACZY. PO USYSZENIU CZEGOS TAKIEGO POWIEDZIAŁAM DOŚĆ I ZABRAŁAM SWOJE BAGAŻE W WYSZŁAM!!!!!!( WRĘCZ WYPROSZONO MNIE Z BIURA) TAK WIEC OSTRZEGAM WAS PRZED TYM BIUREM. JEST TO 1 WIELKA SCIEMA.OSZUKUJĄ LUDZI NA MAXA 2013.08.06
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-12 13:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś może powiedzieć jakie są warunki pracy bezpośrednio w biurze firmy Hobij? trzeba mieć doświadczenie w pracy biurowej aby tam pracować?
zdjecie uzytkownika
ju - 2013-08-20 13:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję przez agencję Hobij w Hessingu. Praca fizyczna, momentami ciężka, ale jak dla mnie dobrze płatna. Moje mięśnie nigdy nie używane w fizycznej pracy, są teraz jak ze stali. Nigdy nie byłam w tak dobrej kondycji fizycznej. Agencja jest uczciwa, co piątek wypłata na konto, plus tzw solaris na maila - wykaz ile godzin się przepracowało, za co są potrącenia - podatek, ubezpieczenie, itp. Wszystko można sprawdzić, jeśli ktoś jest nieufny może zapisywać sobie godziny pracy i potem porównać. W razie niezgodności można wszystko wyjaśnić z managerem, chociaż mi osobiście nic takiego się nie zdarzyło przez te kilka miesięcy. W hotelu pracują kompetentne osoby, nigdy nie miałam problemu z otrzymaniem szczegółowych informacji zarówno na temat wypłat jak i innych spraw. Wydaje mi się że negatywne opinie są wystawiane przez osoby które myślą że przyjadą do Holandii i za samą obecność, bez znajomości języka, będą zarabiać kokosy. Tutaj zderza się ich wyobrażenie o Holandii z rzeczywistością. Są słabi psychicznie, a potem winę zrzucają na Hobija. Ja osobiście polecam tą agencję nie wyobrażam sobie tutaj pracy przez innego pośrednika.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2013-09-11 20:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam. [usunięte przez administratora]. w Polsce obiecują prace a na miejscu okazuje sie ze oni nie odpowiadaja za oddział w polsce i nic kompletnie nie wiedza, co się w polskim biurze dzieje. Obiecują normalne domy do mieszkania a dają ludzi na domki letniskowe w ktorych nie ma nic, zadnych mebli, ogrzewania, tylko smród i chłód. To skandal. Po tel od nich trzeba się od razu zbierać z Polski bo praca podobno czeka a na miejscu okazuje się ze nie wiadomo kiedy praca bedzie.
Sprzataczce tez trzeba płacic za sprzatanie 5 euro a przychodzi co dwa tyg. Ciekawe co ma sprzatac w domku letniskowym jak tam nie ma nic, pewnie zeby szpiegowac, bo sprzatac trzeba samemu, bo sa kary sa bałagan. A ich nie obchodzi ze nie ma mebli, daja za to kary. Zostawiaja ludzi w jakichs lasach w domkach letniskowych i maja radzic sobia sami. Przetrzymują ludzi w swojej agencji do wieczora a potem wieczorem wywoza do tych domkow myslac ze ludzie wystraszeni zostana tam. Biuro ich jest ogromne i bogato wyposazone, pewnie z tych wszystkich biednych ludzi zdarli kase. Na miejscu w tej agencji udaja ze nie wiedza nic, robia z ludzi baranów.To oszusci, omijajcie ich z daleka
zdjecie uzytkownika
ktoś tu mija się z prawdą - 2013-09-25 13:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ju i gosc piszecie o tej samej firmie Hobij? bo po Waszych wypowiedziach ciężko stwierdzić, że tak rzeczywiście jest
zdjecie uzytkownika
Kaari - 2013-09-25 23:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie do ju. Jak można za pośrednictwem tego biura dostać się do pracy właśnie w firmie Hessing? Bardzo proszę o jakieś info na kaari1703@o2.pl.
zdjecie uzytkownika
nikita - 2013-09-30 12:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ju i gość, napiszcie czym zajmowaliście się w Hobij, bo rzeczywiście piszecie jakby to były różne firmy
zdjecie uzytkownika
ex worker - 2013-10-02 19:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Byłem tam pracowałem i opowiem o tym...
Na początku wszystko ładnie fajnie super w polsce obiecują złote góry..
Przyjazd do biura na 6-7 rano... czekamy 7 os do 15 na wypełnienie 3 kurtyna papierków... i jeszcze wielce zdziwieni ze ktoś jest zmęczony podróżą. No ale brak szacunku do ludzi to u nich norma..
Prace zacznie pan od pn. Ok wszytko fajnie jedziemy na domek.
Masakra zgroza szok tyle o domku syf jak diabli brudno jak by nie sprzątane przez miesiąc w kuchni stado much 50-70 szt. sufit czarny a i jeszcze pęknięty. Wchodze na góre pęknięcie jest przez całę piętro a zaczyna sie pod prysznicem..
Praca od pn nie wyszła zbyt dobrze czekałem 2 tyg na rozpoczęcie, w miedzy czasie poznałem kilka os czekających dłużej miesiąc dwa miesiące...
Moja praca była ok współpracownicy mili sympatyczni z szokowani tym ze na za nadgodziny płacą 124% a soboty 146%. z pieniędzmi po za tym niebyło problemów u mnie. zawsze na czas tak ze to jest plus a własciwie tylko ich obowiązek.praca trwała 5-6 tyg później znowu przerwa bo sie niewyrobili z przemieszczeniem mnie do innego miasta.podziękowałęm.
Wnioski pozostawiam państwu.
zdjecie uzytkownika
marciano - 2013-10-06 22:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ex worker, i zawsze Hobij wypłacał Ci taką stawkę jaka i przez Ciebie została wyliczona? nigdy nie przycięli na niewiadomo czym?
zdjecie uzytkownika
zib - 2013-11-29 22:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-06-20 13:51:41]:
Hobij jest agencją pracy ,a Sligro jest jednym z zakładów pracy i tyle
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-12-21 15:13:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również nie polecam tej firmy!
w biurze spędziłam 2 dni! stracone 2 dni!
w tym momencie mam problem z odzyskaniem niewykorzystanego ubezpieczenia a wiem że moge je odzyskać.
Szef w pracy mowił, że praca na 7, biuro pisało sms ze praca na 6 (i się jechało na 6) i niestety za tą godzine nie miałam płacone! a takich godzin było niestety kilka.
Domek sie trafił na prawdę super, nie mam na co narzekać, standard jak i cała okolica na wielki plus.
Mam jeszcze wiele innych negatywnych opowieści na temat Hobij ale aż mi szkoda czasu :)
Co najgorsze, koordynatorka mówiła zawsze to co się chciało usłyszeć. A często zdarzało się że nie było z nią kontaktu.
OGÓLNIE NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-01-08 21:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM!!! Pracowałam w UDEN na Hessingu na ekspedycji. Wypłaty tygodniówki, raz się zdarzyło, że dostałam wypłatę 5 EURO (tak, tak po odliczeniu wszystkich kaucji i opłat). Zakwaterowanie to jakaś porażka nie dość, że warunki kiepskie to towarzystwo również(usunięte przez administratora) Po paru tygodniach doszło do tego, że na tydzień było 28 H. Poszłam do biura spytać czy mogę porozmawiać z moją ''opiekunką'', ale ta nie raczyła ruszyć niemałego tyłka z krzesła i odpowiedziała mi NIE!! ( (usunięte przez administratora)Jak wyszłam tak już nie wróciłam. Wolę pracować za mniej, ale w Polsce wśród bliskich mi ludzi i w moim kraju, niż być tylko pionkiem na hobijowskim domku..
zdjecie uzytkownika
zjarana86 - 2014-02-12 13:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE POLECAM!!!!!!! (usunięte przez administratora)Obiecuja panie w Opolu ze bedziecie zarabiac gure eurosow, mieszkac w pozadnych hotelowych mieszkaniach, ze min 40 godzi tygodniowo...jak sie okazalo teraz zjezdza moj partner i jego znajomi z tamtad, bo po tym jak przeszli na nowe kontrakty , w ktorych pisze ze moga z dnia na dzien ich zwolnic , tak te(usunięte przez administratora)z hobij zrobily, byle pretekst znalazly, i to w dodatku gowniany, ani przepraszam, tylko z bomby prosze opuscic domek...tak domek letniskowy w lesie...pozal sie boze...jeszcze wdupiaja po 100 euro kary za to ze nie umyjesz kubka...juz nie jednego maila odczytalam od narzeczonego z zdjeciami smiesznymi...zdjecie kapcia na srodku pokoju, 1 talerz 2 kubki w zlewie, i kubek na stoliku i napis w mailu...jak to nie zniknie do wieczora po 100 euro kary..(usunięte przez administratora) za co...(usunięte przez administratora) sie tym pania w (usunięte przez administratora)chyba... (usunięte przez administratora) robota w kratke, moj narzeczony 2 razy na cale pol roku dostal pozadna wyplate taka jak obiecywaly panie w opolu...reszta nie przekraczala 150 euro, a 4 z nich byly smieszne 5 -9 euro, i przezyj tam w obcym kraju, chamstwo nic wiecej ... NIE POLECAM, NIE PRACUJCIE DLA NICH (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adrian K. - 2014-02-13 22:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja powiem tak, jak Was w domu nie nauczyli dbać o porzadek, to może chociaz hobij to zrobi, a że karami po 100 euro to trudno, przynajmniej skutecznie.
zdjecie uzytkownika
lili - 2014-02-16 21:18:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zjarana86 opowiadasz brednie!
zdjecie uzytkownika
gabi - 2014-02-20 09:57:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z lili, brednie straszne. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
rat - 2014-02-21 16:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jednak niektóre opinie są nieprawdziwe lub mocno przesadzone, ale jesli to rzeczywiście takie brednie, to moglibyście napisac jak jest naprawdę.
zdjecie uzytkownika
Kaat - 2014-03-03 19:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, naprawdę niewiem co mam sobie o tym myslec. Jak jest w koncu z tym Hobijem ? Podpisałem umowę na prace w Hessingu a zakwaterowanie Hotel w Warder ? Prosze o opinie kogoś kto był widział i może o tym opowiedziec. Sam juz niewiem czy nie podpisalem czasem na sibie cyrografu a wyjazd w niebawem :/
zdjecie uzytkownika
Janko - 2014-03-16 22:08:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie takie pisanie opinii powinno być pomocne a ja po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi to tak samo nie wiem jak bym nic nie przeczytał. Nie może ktoś opinii dobrej ogólnej, rozbudowanej i poprawnym językiem polskim napisać?
zdjecie uzytkownika
Markowski - 2014-03-20 16:37:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja staram się zawsze znaleźć jak najwięcej opinii by mieć średnią ważoną i weryfikować jedne wypowiedzi z drugimi. Jest też o nich na innych stronach *** powtarzają się te same negatywne wypowiedzi: można trafić na straszne zakwaterowanie ale niektórzy trafiają na dobre. Może się okazać po przyjeździe, że wcale nie ma pracy, do tego kaucje i dziwne kary, których w normalnych agencjach nie ma. No i dochodzą do tego powtarzające się opinie o wrednych babach z biura.
zdjecie uzytkownika
egoista - 2014-03-21 10:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o pracę i płacę to firma Hobij jest jak najbardziej wypłacalna. Co do zakwaterowania to jeśli chodzi o Warder... warunki mieszkaniowe znośne... gorzej z nudą na hotelu. lokalizacja bardziej pasuje do domu spokojnej starości. Jednak zawsze pozostaje opcja Volendam. Czyli miasto:)
zdjecie uzytkownika
niemazle - 2014-03-27 10:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema, tak się jakoś złożyło, że przez Hobij jestem zatrudniony już ponad pół roku. Powiem tak : na początku było parę problemów, biuro w Warder nie było poinformowane o moim przyjeździe, co przełożyło się na brak pracy. W związku z tym pierwszy tydzień przesiedziałem bez pracy. W tym czasie wyrobili mi numer Sofi i tyle...jednak później wszystko jakoś ruszyło, wpadła praca, ogólnie jest dobrze. Kasa zawsze w terminie, każde problemy da się jakoś wyjaśnić, ogólnie nie robią problemów, rozumiem jednak, że niektórzy trafiają gorzej...
zdjecie uzytkownika
jol - 2014-04-17 16:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktos wyjezdza z Hobijem do pracy po Swietach??
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
31 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobij
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x