Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hobij

Pracowałeś w firmie Hobij i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
danio - 2014-09-15 19:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam czy ktos pracowal moze w firmie van oers pakowanie warzyw i owocow salatki prosze o opinie jak wyglada tam praca przez hobbij ? pozdro
zdjecie uzytkownika
luna - 2014-09-23 18:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam na Van Oersie ale przez inna firme Spoko robota tylko trza pracowac a nie sciemniac
zdjecie uzytkownika
kadi - 2014-09-26 20:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kto by pomyślał, a na stronie pisza o sobie tak ładnie: HOBIJ jest rzetelną, certyfikowaną, holenderską agencją pośrednictwa pracy, oferującą bardzo dobre warunki zatrudnienia. Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie, zakwaterowanie, dojazdy do pracy, a także możliwości rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Regularnie poszukują pracowników na stanowiska: tokarza, frezera, operatora i programisty CNC, kierowcy wózka widłowego, magazyniera, pracownika działu logistyki i pakowacza. Oferujemy również wiele miejsc pracy w branży żywnościowej. Co z tego jest prawdą?
zdjecie uzytkownika
ares - 2014-10-15 15:00:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jedzie ktos/jest ktos w okolice Rotterdamu? Na brukselki? Prosze o kontakt pacioha@interia.eu
zdjecie uzytkownika
andreon - 2014-10-23 18:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jol - 2014-04-17 16:23:53]:
HOBIJ w VEGHEL TO ZŁODZIEJSKIE BIURO BO PRACUJAC PRZEZ 2 MIESIACE OKRADALI MNIE Z KAŻDEJ TYGODNIÓWKI tzn.SALARISY OPIEWAŁY NA KWOTĘ WYŻSZĄ NIŻ TA KTÓRA WPŁYWAŁA NA MOJE KONTO DO BANKU. WIĘCEJ: BRAK SŁÓW !!!
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-10-26 20:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może jest tutaj ktos, kto pracował w Holandii przez Hobij przy pakowaniu warzyw? Praca podobno polega na obsłudze maszyn oraz linii produkcyjnej (trudne to, czy do opanowania w 1h?), pakowaniu gotowych produktów czy naklejaniu etykiet na opakowania (to akurat chyba proste). Prac ana pół roku, wymagają głównie angielskiego na A2/B1. Warto?
zdjecie uzytkownika
agnes - 2014-10-29 15:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ania - 2014-10-26 20:39:17]:
do ania, jeśli masz za dużo kasy i nerwy ze stali to możesz jechać na wakacje , bo pracy ta firma nie ma, dużo i pięknie mówią , a jak się już jest na miejscu mają ludzi za nic. Ja tylko straciłam pieniądze i czas, nie mówiąc o nerwach . Kpina i nic więcej , to biuro jest zakłamane i nie godne polecenia . Poszukaj sobie czegoś innego bo u nich pieniędzy nie zarobisz. Ja właśnie wróciłam , jedna wielka masakra!!!
zdjecie uzytkownika
wojtek - 2014-11-29 17:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, nadal są w tej firmie kary za wszystko jak pod koniec strony w tym temacie?
forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=74498
dzięki za info
zdjecie uzytkownika
oferty - 2014-12-12 17:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
AKTUALNE OFERTY
AKTUALNE MIEJSCA PRACY JAKIE SA WOLNE ???
Van Oers w okolicach Rotterdamu
Hessing w okolicach Hoorn lub Helmond
AA Bakery w okolicach Born
Doc Data w okolicach Tilburga
Fashion Wheels w Helmond
zdjecie uzytkownika
Gadzixor - 2014-12-26 17:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm, a zapowiada się dobrze... Niedługo ma do mnie zadzwonić Pani z HOBIJ na szczegółową rozmowę w sprawie pracy/wyjazdu.
Zanim przeczytałem powyższe opinie, nie przypuszczałbym że z tą firmą mogą być problemy. W razie czego, na szczęście mam w Holandii znajomego, który to z kolei ma brata prawnika :-) także wrazie jakichkolwiek problemów/niezgodności zaczynam afere :P
zdjecie uzytkownika
zibi - 2014-12-27 15:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gadzixor - 2014-12-26 17:50:36]:
Jak będziesz w Holandii to uważaj na Lucyne Pleśn....k to taka specjalistka od robienia dobrej miny do złej gry ,ale ja ją rozpracowałem bardzo szybko,dla mnie to jest taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co zrobi ....każdemu za pieniądze,i tyle
zdjecie uzytkownika
iwona - 2015-01-20 11:21:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złodzieje i nic więcej mi karolina wymyśliła że podałam nr konta obcego człowieka paranoja a pieniędzy oddać nie chcą pracy też nie bylo .
zdjecie uzytkownika
Edyta - 2015-01-22 09:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam tej firmy nikomu, nie szanują swoich pracowników, dla nich jesteś tylko pionkiem, który do pracy iść musi. Wynagrodzenia karygodnie niskie, kłamstwa i oszustwa na porządku dziennym. W wielu firmach do których kieruje biuro Hobij jest mobbing i skrajny wręcz wyzysk, także trzeba uważać ( ja do dzisiaj sie śmieje że ludzie jadący przez Hobij to osoby często z niespełnionymi ambicjami w Polsce/ Litwie, mający skłonności psychopatyczne i z problemami psychicznymi, takie są moje wnioski po przepracowaniu w Hobij roku i w tym czasie pracowałem w 8 firmach! Także uważajcie ludziska bo szkoda czasu na nerwy, jest wiele innych, godnych uwagi miejsc do usytuowania się w Holandii, Hobij mnie najbardziej oszukal
zdjecie uzytkownika
Bartek - 2015-02-03 17:11:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To siedziałas tam rok skoro bylo tak zle???
zdjecie uzytkownika
jam - 2015-02-04 18:50:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ma ktos z was firme jednoosobową F.I.A B.V???? jesli tak to prosze o kontakt mlasnijpitonga@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Pleśniawka - 2015-02-07 19:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Pracuje w Hobiju troche ponad 2 tygodnie i mimo, ze czas jest niedlugi to naprawde moge stwierdzic ze to nie jest Firma a tylko żart i to bardzo niesmaczny. A wiec od poczatku.
Mieszkam w hotelu w Warder a pracuje (chociaz nie wiem jeszcze jak dlugo wytrzymam) w Hessingu. Jesli chodzi o zakwaterowanie to na dzien dobry przywital mnie odór zgnielizny i wilgoci.
Pokoj, w ktorym obecnie mieszkam jest tragiczny: mimo zamknietego okna przeciagi sa takie ze slychac wiatr w szczelinach, zagrzybiona klimatyzacja, ktora jest jedynym ratunkiem na odrobine ciepla w pokoju, grzyb pod prysznicem i stechlizna.
Kuchnia jest wpolna na ok.100 osob. To cud ze jeszcze nikt sie niczym nie zarazil. Istny raj dla salmonelli.. Nie zapominajac oczywiscie o grzybie, ktory jest nieodlacznym partnerem kazdego pomieszczenia. Pralnia, znajdujaca sie tuz obok kuchni.. Hmm na 6 pralek dzialaja 3 wiec jest calkiem niezle.. Na 6 suszarek dzialaja tylko 2 wiec tu juz jest gorzej.
Internet za ktory placi sie 8 euro tygodniowo, dziala przy dobrych wiatrach.. Czyli prawie nigdy. Dojazdy do pracy sa wporzadku, gorzej jest z powrotami. U mnie maks czekania na busa wyniosl 45 minut, znajomi czekali po 1,5-2h. Kochany koordynator, ktory zawsze kazal dzwonic jak tylko sie skonczy prace obiecywal ze zawsze ktos podjedzie jak On nie bedzie mógl. W rzeczywistosci wyglada to innaczej. Po wykonaniu telefonu uslyszysz tekst: no to ogarnij sobie kogos tam na Hessie bo Ja teraz nie mam kierowcy.. Porazka jakas. Rada dla przyszlych jesli ktos zdecyduje sie tu przyjechac: zakumpluj sie z kierowcami i z ludzmi z ktorymi mieszkasz. Oni sami wtedy beda szukac Cie po calym zakladzie i pytac czy juz konczysz i czy masz jak wrocic:)
A teraz troche o samej pracy. Jestem na dziale Schalke wiec na godziny nie narzekam, znajoma trafila na dzial Continoue.. Tam juz jest troche gorzej bo praca jest srednio po 5-6 godzin.
Wyplaty sa tragiczne, mimo wyzszej stawki niz w poprzedniej firmie. Nie rozumiem tego kompletnie na jakiej zasadzie To wszystko jest wyliczane a w momencie kiedy chcesz sie w biurze kogos zapytac.. Nie licz, odpowiedz bedzie jednoznaczna. Wiekszosc zamieszkujacych hotel oczywiscie z malymi wyjatkami to kryminalisci, recydywisci, kazdy mozliwy margines spoleczny oraz moim bleden bylo by nie wspomniec o tych, co uciekaja przed alimentami.
Na zakladzie jest roznie w zaleznosci od zmiany na na jaka trafisz. Sa dni kiedy praca jest lekka wrecz monotonna a sa dni kiedy musisz sie nadzwigac tak ze silownia juz jst niepotrzebna.
Kiedy czlowiek zle sie czuje i ustawowo moze zglosic sicka nie ma co liczyc na godziny pracy przez najblizszy tydzien. W zeszlym tygodniu w pracy zdarzyl sie wypadek. Jedna dziewczyne skrzynki przygniotly i pogotowie zabralo, okazalo soe ze ma wstrzasnienie mozgu. Po dwoch niecalych dniach Hobij wyslal ja spowrotem do pracy gdzie zemdlala a szanowny pan koordynator nawet nie chcial po nia do Hessa przyjechac. Z tego wszystkiego nie taktem bylo by nie wspomniec o tym ze najblizszy sklep jest 6 km od hotelu a przystanek autobusowy 35 minut drogi pieszo. Tak po krotce wyglada praca i mieszkanie w Hobij w Warderze.
zdjecie uzytkownika
hanys - 2015-02-10 21:23:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o ja pierdylę ,kryminaliści i alimenciarze ludzie co to za agencja?
to tragedia jeśli to prawda.!

o mój Boże jak tak można.
zdjecie uzytkownika
Basiunia - 2015-02-11 17:36:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to moze ja tu troche wyprostuje obrazek. Panienkom cieplym siostrom sie nie podobalo w warder i na zakladzie bo nie przystosowane haha. Praca na Schalke jest najlzejsza i najprostrza, boze zeby sobie tam nie poradzic to juz poracha. Pokoje w hotelu sa remontowane wiec wystarczy poczekac na lepszy pokoj, chodzi tam jakis ciapaty i wszystko odnawia. za internet oplat zadnych nie ma co za bajki. pracuje tam juz 1,5 roku to wiem. dojazdy jakos kazdy sobie ogarnia tylko trzeba miec glowe na karku a nie czekac az koordynator za raczke wezmie i jeszcze w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocaluje. ze ludzie rozni przyjezdzaja to wszyscy wiemy, kazdego wlasna sprawa. firma jest solidna i koniec. wyplaty sa na czas i sie zgadzaja a to najwazniejsze.
zdjecie uzytkownika
marchewa - 2015-02-12 17:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam przez hobij dłuższy czas.. Gdyby było zle, pewnie nie zostalabym tam tyg. Wypłaty na czas w biurze tez bez problemow wszystko wytłumaczone.co do mieszkańców Hobij zwraca uwagę na ludzi których zatrudnia, chociaż by przez wymagane zaświadczenie o niekaralności a osoby z którymi jest problem zwalnia,bo nie chcą stwarzać zagrożenia dla innych mieszkańców. Co do warunków mieszkalnych- bywało różnie,pokoje są różne ale zawsze można bylo zmienic, a dodatkowo same nie doprowadziły się do takiego stanu w jakim sa ( choć podobno ostatnio coraz lepiej,remonty,kontrole) sa i takie z jacuzzy,prysznicem i jacuzzi i lodówka w każdym pokoju. za moich czasów do pralek,suszarek wzywany regularnie był serwis i tak dobrze ze pralnia byla bezplatna.co do transportu to z powrotem trzeba było dzwonic, czasem zaczekac ale bez tragedii,albo wyjść i transport juz czekał-roznie bywało. Praca jak praca na shalu light co do penscji przy normalnych godz 300e idzie wyciągnąć, wiec dobrze.zależy na co kto liczy,a robić trzeba jak wszędzie. Reasumując daje plusa
zdjecie uzytkownika
Phumba - 2015-02-13 10:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marchewa - 2015-02-12 17:47:23]:
Właściwie jedyna dobra opinia więc komu tu wierzyć. Napisz coś bliżej, jeśli możesz.
zdjecie uzytkownika
dyta - 2015-02-21 10:59:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wymagane zaświadczenia o niekaralności? Żarty sobie stroisz? Wystarczy zerknąć na NIEDZIELA.NL co chwile się ogłaszają. Phumba - nie polecam, pisz jak coś na maila, opowiem ci o mojej 8 miesięcznej karierze, gdzie z braku perspektyw musiałam tam siedzieć, nawet ba, o tej sytuacji opowiem aby cie przestrzec...blueee.1992@wp.pl
zdjecie uzytkownika
edyta - 2015-02-21 11:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
btw zamierzam opublikować na tym forum wszytkie salarisy!!
zdjecie uzytkownika
frog - 2015-02-22 16:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjechalem miesiac temu przez to biuro do pracy po 2 tygodniach wziolem busa do domunie dalo sie tam wytrzymac a na moje telefony o ogrzewaniu nikt nie reagowal.
strata czasu nie polecam
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-02-12
Żródło: Gowork.pl
Veghel
( )
Zdałeś maturę i nie wiesz co dalej? Masz przerwę w studiach? Szukasz pierwszej pracy? Chcesz być niezależny? Planujesz wymarzone wakacje, kupno samochodu lub potrzebujesz dodatkowych środków na inny cel? A może chcesz podszkolić język angielski lub nauczyć się holenderskiego i poznać nową kulturę?   Zgłoś się do nas! Mamy dla Ciebie pracę i nie wymagamy żadnego doświadczenia!     Poszukujemy do pracyosób zmotywowa
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
theraflu - 2015-02-23 14:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Pracowałam z Hobij w zakłądzie Van Oers w Rotterdamie ponad 2 miesiące. Na początku pojechaliśmy do Veghel i tam musielismy czekać 3 godziny rano zanim otworzą biuro o 8. Czekaliśmy więc, na miejscu było dośc przyjemnie, podpisaliśmy umowy, niekorzy pojechali do Eindhoven z jakimś holendrem wyrobić numery podatkowe (BSN). Po pół dnia czekania i formalności zawieziono nas do Rotterdamu. Mieszkania są w kamienicy bardzo ładne, skłądają się z 3 pokoi, dośc małych, ale są ok. Jest też duży salon z kuchnią szybkim netem duży tv, mikrofala, dobrze ogrzewane (regulator 22,23 st. w mieszkaniu), taras gdzie można sobie zapalić na dole jak i na dachu z fajnym widokiem (ulica Veerlann) dość blisko centrum ;) Praca w Van Oers to głównie rozładowywanie palet i np sprawdzanie jakośc papryki czy innych warzyw, trzeba je wyselekcjonować. Zawsze robi się coś innego, czasem nakleja tylko naklejki, czasem trzeba pakować w paczki na maszynie różne warzywa i potem te warzywa przepuszcza się rpzez maszynę która je foliuje. Dojeżdzało się do pracy rowerem 8 kn po dróżkach rowerowych pokonywało się to w 25 minut więc było lżej niż myślałam. Pierwszą tygodniówkę dostałąm coś ok 150 e, następna ponad 200 e, ale zdarzało się też że dostało się tygodniówkę 30 e albo 80 e.... więc róznie z tymi godzinami było. Wiele osób było bardzo złych że tak mało pracują bo takie pieniądze ledwo starczają na utrzymanie się. Pytaliśmy koordynatora o to czy będzie więcej godzin ale on nie mógł tego kreślić dlatego że dostaje z góry określone zapotrzebowanie na ilośc osó każdego dnia. Każdego dnia o 8 wieczorem dostawało się smsa z informacją czy idzie się do pracy jutro. Nie wiadomo ile się zostawało w pracy, ponieważ zależało to od ilości zamówień. Wypłaty zawsze były na czas. Bardzo sporadycznie zdarzały się małe pomyłki które łatwo dawało się wytłumaczyć. Tak to wygląda z Hobij i Van Oers. Moja ocena w skali 1-10 to 5. Bo nie było źle, ale zarobić też niezbyt się dało. Pozdrawiam i mam nadzieje ze moja opinia komuś pomoże ;)
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-02-26 09:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZy ktoś może mi powiedzieć jak wyglada praca na wózku w Hessing koło Hornu.dostałem oferte pracy ale juz sam nie wiem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobij
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Hobij?
Zadaj pytanie