logo Hobij

Hobij

Gliwice

Opinie o Hobij

dyta 2015-02-21 10:59:45
Wymagane zaświadczenia o niekaralności? Żarty sobie stroisz? Wystarczy zerknąć na NIEDZIELA.NL co chwile się ogłaszają. Phumba - nie polecam, pisz jak coś na maila, opowiem ci o mojej 8 miesięcznej karierze, gdzie z braku perspektyw musiałam tam siedzieć, nawet ba, o tej sytuacji opowiem aby cie przestrzec...blueee.1992@wp.pl
edyta 2015-02-21 11:01:30
btw zamierzam opublikować na tym forum wszytkie salarisy!!
frog 2015-02-22 16:53:46
wyjechalem miesiac temu przez to biuro do pracy po 2 tygodniach wziolem busa do domunie dalo sie tam wytrzymac a na moje telefony o ogrzewaniu nikt nie reagowal.
strata czasu nie polecam
1
theraflu 2015-02-23 14:03:34
Witam
Pracowałam z Hobij w zakłądzie Van Oers w Rotterdamie ponad 2 miesiące. Na początku pojechaliśmy do Veghel i tam musielismy czekać 3 godziny rano zanim otworzą biuro o 8. Czekaliśmy więc, na miejscu było dośc przyjemnie, podpisaliśmy umowy, niekorzy pojechali do Eindhoven z jakimś holendrem wyrobić numery podatkowe (BSN). Po pół dnia czekania i formalności zawieziono nas do Rotterdamu. Mieszkania są w kamienicy bardzo ładne, skłądają się z 3 pokoi, dośc małych, ale są ok. Jest też duży salon z kuchnią szybkim netem duży tv, mikrofala, dobrze ogrzewane (regulator 22,23 st. w mieszkaniu), taras gdzie można sobie zapalić na dole jak i na dachu z fajnym widokiem (ulica Veerlann) dość blisko centrum ;) Praca w Van Oers to głównie rozładowywanie palet i np sprawdzanie jakośc papryki czy innych warzyw, trzeba je wyselekcjonować. Zawsze robi się coś innego, czasem nakleja tylko naklejki, czasem trzeba pakować w paczki na maszynie różne warzywa i potem te warzywa przepuszcza się rpzez maszynę która je foliuje. Dojeżdzało się do pracy rowerem 8 kn po dróżkach rowerowych pokonywało się to w 25 minut więc było lżej niż myślałam. Pierwszą tygodniówkę dostałąm coś ok 150 e, następna ponad 200 e, ale zdarzało się też że dostało się tygodniówkę 30 e albo 80 e.... więc róznie z tymi godzinami było. Wiele osób było bardzo złych że tak mało pracują bo takie pieniądze ledwo starczają na utrzymanie się. Pytaliśmy koordynatora o to czy będzie więcej godzin ale on nie mógł tego kreślić dlatego że dostaje z góry określone zapotrzebowanie na ilośc osó każdego dnia. Każdego dnia o 8 wieczorem dostawało się smsa z informacją czy idzie się do pracy jutro. Nie wiadomo ile się zostawało w pracy, ponieważ zależało to od ilości zamówień. Wypłaty zawsze były na czas. Bardzo sporadycznie zdarzały się małe pomyłki które łatwo dawało się wytłumaczyć. Tak to wygląda z Hobij i Van Oers. Moja ocena w skali 1-10 to 5. Bo nie było źle, ale zarobić też niezbyt się dało. Pozdrawiam i mam nadzieje ze moja opinia komuś pomoże ;)
Nowy 2015-02-26 09:45:20
CZy ktoś może mi powiedzieć jak wyglada praca na wózku w Hessing koło Hornu.dostałem oferte pracy ale juz sam nie wiem
edy 2015-03-01 10:10:16
to wyzyskiwacze nie polecam!!!!!!!!!!!
1
hehe 2015-03-01 14:13:42
Nie polecam nikomu. Byłem dwa tygodnie w Hobij w Asten w domkach wczasowych (zakwaterowanie). Domki całkiem nie złe, przyzwyczajenie. Kolega wyżej pytał jak wygląda praca w Hessingu otóż tłumacze przez 12 godzin stoisz przy taśmie, masz dwie pauzy (łącznie godzina), odbijasz się chipem do wyjścia chyba ze 6 razy by iśc do toalety. Zimno, mokro nudno i strasznie głośno. W święta też pracuje ta firma po 16 a nawet i ludzie po 18 godzin, i nastepnego dnia na nowo 12 :/ Byłem dwa tyg, wrócilem gdyż ponoć mnie zwolnili z powodu nie przyjścia do pracy, nie dostając sms i nawet maila a o telefonie nie wspomnę bym się wstawił do pracy. Już jestem w pl rodzina musiała zapłacić za mój powrót gdyż nie zarobiłem nic a teraz kazali mi zwrócić prawie 1200 euro za to ze przez tydzień nie dostałem informacji że mam iśc do pracy i siedziałem w domku. Porażka totalna, nie polecam nikomu tej agencji! więc chłopie nie ryzykuj! Ogólnie słyszałem dobre opinie o agencjach jak Otto, Sherpa i Interkosmos. Ocena ogólna nawet nie 1.
1
jaaan 2015-03-01 14:29:16
ja również nikomu nie polecam, hobij to najbardziej złodziejska firma do jakiej można trafić
1
gher 2015-03-09 00:03:26
musicie zrozumieć ze teraz duzo agencji włąsnie tak wygląda, pracodawca holenderski zgłasza zapotrzebowanie na 1 pracownika to agencja ściąga 3-4, aby w razie większego zamowienia dysponować wiekszą ilością ludzi, a jak tego zamówienia nie ma to agencji to nie obchodzi i potem się pracuje po 1,2 max 3 dni w tygodniu.
tina 2015-03-10 19:10:41
prawda jest taka, że w hobiju pracy nie ma, ściągają ludzi a nie ma dla nich pracy, zwyczajnie oszukują ludzi, mieszkasz w zagrzybionych domkach, albo z myszami, dojazd do pracy rowerem bez względu na pogodę, ale najgorsze jest to, że pracy nie ma, dla mnie praca skończyła się po 2 miesiącach, w tym czasie pracowałam dla trzech różnych firm, kolega już trzeci tydzień siedzi bez pracy, ponoć w czerwcu ma się coś ruszyć, on czeka na pracę, ja wróciłam do Polski, ogólnie przygodę z firmą hobij oceniam ujemnie, więcej włożyłam w to wszystko pieniędzy niż zarobiłam
1
Duśken 2015-03-18 12:11:58
HOBIJ hmm... Mieszkałam w Warder w hotelu Hobij,jakieś nieporozumienie,mowa oczywiscie o koordynatorach,którzy nie mają kwalifikacji no chyba że do sprzątania ,bo tak tam się awansuje na koordynatora LOL. Co do pracy...w Hessing koło Hoorn ,dobra dla tych co latają na _____ / opłacają sie tylko nocne zmiany bo dzienne to tygodniowo około 170e następne nieporozumienie.
Duśken 2015-03-18 12:12:57
HOBIJ hmm... Mieszkałam w Warder w hotelu Hobij,jakieś nieporozumienie,mowa oczywiscie o koordynatorach,którzy nie mają kwalifikacji no chyba że do sprzątania ,bo tak tam się awansuje na koordynatora LOL. Co do pracy...w Hessing koło Hoorn ,dobra dla tych co latają na _____ / opłacają sie tylko nocne zmiany bo dzienne to tygodniowo około 170e następne nieporozumienie.
Zuzia 2015-03-19 16:21:37
a ja mieszkam w Warder od dawna i juz dlugo pracuje na Hessingu. I nie narzekam bo nie ma na co. Pracuje sie w pelnym wymiarze godzin a na hotelu jest nawet przyjemnie. Co innego jak ktos ciagle melduje sie chorym a pozniej imprezuje na chotelu i chleje....przypomina ci to cos Dusken????
Duśken 2015-03-19 19:16:32
heh "zuzia" oczywiście że przypomina ...Ciebie :) O hotelu nic nie piszę bo ludzie fajni i pokoje też ;]
Dusken 2015-03-19 19:52:35
A pracujesz "W" a nie "na"
hahah chyba że chodzi o komin "na"którym siedzisz ;)
jghfgd 2015-05-09 01:12:29
ZBIERANIE ZAMOWIEN (Waalwijk) pracuje ktoś ? jak jest ??
M 2015-05-15 21:00:12
Kto ma za dużo pieniędzy niech jedzie do Hobij.Oszuści!Same straty biuro ma cię w 4 literach.Nie wierzycie jedzcie i się przekonajcie.Nie znasz języka obcego,będziesz traktowany jak chwast.
1
yuuuki 2015-05-25 16:18:50
jezeli sam sobie nie zadbasz o cos, nikt tego za Ciebie nie zrobi. tyle. pracowalam przy zywnosci, bylo ok. Chyba wszystko zalezy od tego kto z jakim nastawieniem i motywacja jedzie do NL.
1
szukajaca 2015-07-17 12:11:22
@klej masz racje odeszlam z jedne firmy bo zle sie pracowalo z szefostem nie chodizo do konca o prace ale brak szacunku. to fakt jezeli 2500 to nei sa male pieniadze, ale jak kazdy czlowiek nei stac w miejscu i swoja praca raczej pokazuje ze chce sie wznosic, a jak jest tuta czy zaangazowanie przelewa sie tez na pieniadze?
gosc 2015-08-12 02:18:46
a kryminalista potrafi mówić w j.Angielskim bo o ile mi wiadomo są przprowadzane interviev zanim kogos zatrudnią
jabol 2015-08-25 02:56:51
Wiem, że o firmie można usłyszeć w branży bardzo dużo. Nie dziwi mnie to ponieważ każde z liczących się przedsiębiorstw jest zawsze na językach innych. Hobij znajduje oferty pracy głównie w Holandii i tam wysyła większość swoich klientów. warto zauważyć , że oferty są na naprawdę dobrych warunkach finanswoych
1
michał 2015-08-26 15:50:19
jeżeli 1700 zł to dla ciebie majątek to faktycznie powinieneś tam jechać i pracować. Ja tyle właśnie dostałem za pierwszy miesiąc pracy.
nieznajoma 2015-09-06 23:03:07
Czy ktoś wie jak przebiega rozmowa po angielsku ?
1
gosia 2015-09-24 13:51:03
@michał są osoby, którym 1700 złotych w zupełności wystarczy. Ja akurat mam nieco większe wymagania finansowe i takie pieniądze w żaden sposób mnie nie satysfakcjonują. Ciekawe czy każdy tam tyle zarabia, czy może to zależy od rodzaju wykonywanej pracy. Może ktoś inny by się wypowiedział na ten temat.
doradca 2015-09-26 18:08:55
Pracujac 4 dni na dzien masz 30 godzini i po odliczeniu domku , ubezpieczenia zostaje ci 100 euro na zycie czyli masz 1600 zlotych na mc i jeszcze Cie szef spyta dlaczego tak wolno robisz? Osoby z ukladami, naturalnie dostaja 5 dni i wtedy masz odrobine wiecej. Jesli bedziesz pracowac na popołudniówki lub nocki to dochodzi ci dodatek za godziny nocne.
alicja janeczka 2 2015-10-24 19:59:41
@doracja nie wiem co ty bzdury wypisujesz, jak możesz mieć trzydzieści godzin na dzień. proponuję zajrzeć na wikipedię i zobaczyć ile dobra ma godzin. co do poporzednich komentarzy, ja również uważam że 1600 złotych to nie jest jakaś wielka suma, ale moim mzdaniem wiele osób będzie z takiego wynagrodzenia zadowolonych
turms 2015-10-26 09:05:58
chcem wrzucic solarisy, szczegolnie ten z tygodniowka 2,51 po trzecim tygodniu pracy, a obiecali 350-400euro. W biurze pracuja osoby bez szacunku -rasisci. Dyskryminuja ludzi.Na samym poczadku lamia swoje nie zgodne z prawem reguly.
Nie znam gorszego biura. Polecil bym tylko politykom z polski.
1
doradca 2015-11-06 19:20:52
Droga Alicjo! Oczywiscie ze chodziło mi o 30 godzin na tydzien i kazdy przedszkolak wie ile godzin ma doba, wiec nie czepiaj sie przeoczenia i życzę Ci wypłaty 400 euro na miesiąc Badż zadowolona a niedlugo święta więc czas na zakupy tylko nie zapomnij ile masz na koncie. Powodzenia!
Ręka 2015-12-07 19:28:47
@doradca to dobrzer, że prostujesz informacje, dzięki temu przynajmniej wszystko mam jak na dłoni, jak czytam opinie, to wiem że mimo wszystko warto spróbować w Hobij i nie ma co z siebie robić ofiary czy lenia :)
damian 2015-12-09 07:02:00
No nie ma co z siebie robic ofiar i lenia 100 euro na tydzien, hu..j [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a, 250 do 400 tygodniowo ma byc a nie 100euro
damian 2015-12-09 07:02:05
No nie ma co z siebie robic ofiar i lenia 100 euro na tydzien, hu..j [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a, 250 do 400 tygodniowo ma byc a nie 100euro
fResHuu 2015-12-15 20:03:33
niespełna 2 tygodnie temu przyjechaliśmy z dziewczyną do Ommel... niestety zdecydowana większość ludzi zamieszczających negatywne opinie ma racje - pracy w HELMOND NIE MA DLA WSZYSTKICH !!! W 1 TYGODNIU 4 DNI PRACUJĄCE u SCHYŁKU 2EGO JUŻ TYLKO 2 :) wbrew temu wszystkiemu co piszą pozytywnego co tydzień nowa grupa 10 osobowa wpada na domki zarabiać pieniądze dla HOBIJA :D ktokolwiek to czyta, musi być świadomy, że jeśli nie ma noża na gardle lub gotówki na dalsze podróże po Holandii na własną rękę niech nie przyjeżdża.
Natłok 2015-12-17 22:47:56
A ja chętnie dowiem się, jakie powiązanie jest między firmą Hobij a Helmond. Pytam, bo zastanawiam się nad wyjazdem i nie chciałbym źle trafić. Pozdrawiam
Andrew 2015-12-18 23:20:23
Ktokolwiek czuje się pokrzywdzony ze strony HOBIJ Veghel proszę o kontakt(usunięte przez administratora). Przygotowywuję zbiorowe zgłoszenie odnośnie zaniżonych dodatków i nieprawidłowości połączonych z fatalnymi warunkami mieszkalnymi w Ommel. Jest nas już prawie 10 osób - pamiętajcie można donieść anonimowo wystarczą salarisy. W JEDNOŚCI SIŁA !! KONIEC Z OSZUKIWANIEM RODAKÓW !!! Nie musicie nic mi płacić dostarczam niezbędne dokumenty, kontakty do ambasady w Brukseli i w Hadze, ponadto dodaje linki do bezpośrednich jednostek zajmujących się nieprawidłowościami !!!!
1
lakus 2016-01-03 21:22:47
To co tutaj piszecie jest niepokojące, no ale ciekawi mnie jednak ile to ma wspólnego z tym co tak naprawdę się dzieje w tej firmie, warunki za granicą przecież nie są łatwe.
M 2016-01-25 12:04:24
Czesc czy Hobij rekrutuje pary na wyjazd? Jak jest z praca ? Jakie warunki mieszkalne?
Byly pracownik 2016-01-28 09:43:01
Prawnicy nic ci nie pomoga oni maja lepszych ... tak samo związki i inspekcja pracy robia co chcą 4 osoby na jednym pokju lizka pietrowe nieplaca dojazdówki zabierają kase za wszystko nawet za porysowana patelnie masakra i zenada ...
jabol 2016-02-10 13:29:14
dajcie spokój z jakimiś sądami. Lepiej zrobić swoje a problemów być nie powinno. Dla szukających pracy to info że szukają teraz kogoś na stanowisko: Recruiter Food Production and Warehousing
:) 2016-02-19 18:27:41
@jabol no ta oferta co o niej wspomniałeś fajna jest :) Właśnie widziałem jakie są wymagania i chcą kandydata z wykształceniem wyższym i przynajmniej rok doświadczenia na takim stanowisku. Czyli tak standardowo, bo teraz wszędzie wyższe i doświadczenie.
rysiek 2016-03-07 21:31:21
no to jak wykształcenie wyższe to nie powinno być chyba problemu, prawda? poza tym wydaje mi się, że na pewno jeśli chodzi o prace to sa premie zawsze.
bilon 2016-03-12 08:39:19
rysiek, z tym to nie byłbym taki pewien. Z tego co kojarzę to firma sporo zarabia na wykorzystywaniu wiedzy swoich pracowników, ale czy samym pracownikom to pensje podnosi ... wątpię.
zenek 2016-03-14 15:39:58
HOBIJ jest agencją zajmującą się pośrednictwem pracy i rekrutacją pracowników dla holenderskich firm.@ bilon,oferują zatrudnienie i zapewniają zakwaterowanie, dojazdy do pracy
abik 2016-03-16 16:51:02
zenek, tak, Hobij to znana agencja pracy. Warto tez dodac, że pracuje się na umowie holenderskiej i co za tym idzie musisz miec wyrobiony SOFI oraz stawka zależy od wieku pracownika.
minia 2016-04-15 17:54:54
najważniejsze, że pracujesz na warunkach holenderskich nie na naszych, bo przecież stawki byłyby o 70% pewnie mniejsze, poza tym masz opłacane składki, nalezy ci się urlop, zastanwiam sie czy teraz też suzkają kogoś.
wiemocb 2016-05-10 11:23:09
Powiem tak.. Również byłam, widziałam i w sumie dobrze wspominam pobyt przez to biuro, byłam na sałatkach i było spoko. Owszem ludzie narzekali ale ogólnie firma wypłacalna i wszystko w tym temacie się zgadzało. Natomiast jesli jedziecie na czekoladki przez Hobij to współczuję, również pracowałam u tego pracodawcy, przez nieco inną firmę ale dziewczyny z Hobij też tam robiły. Szef holender powinien brać jakieś środki na uspokojenie, nikomu nie życzę pracy tam.
jabol 2016-05-10 16:51:09
Hej Wam. Nie mogę ostatnio zagrzać miejsca w żadnej firmie na dłużej, a to z mojej winy, a to z winy pracodawcy. Jak tutaj wygląda sytuacja stabilności zatrudnienia? @Wiemocb co do kasy słyszałem że w terminie
wiemocb 2016-05-11 14:48:08
Jak dobrze pracujesz, to masz pracę. Tak, kasa w terminie :)
Ręka 2016-06-20 21:40:42
No ja też jestem tego zdania, że problemy mają tylko ludzie, którzy coś kombinują brzydko na boku i mają ciągłe wymagania.
no way 2016-07-01 14:14:37
Zdecydowanie NIE POLECAM!
Ręka 2016-07-01 15:41:49
A może tak zdecydowanie wyjaśnisz trochę bardziej co Ci się niby nie podoba i czemu nie polecasz, bo generalnie to mi nic nie mówi póki co, więc generalnie no
Zostaw swoją opinię o Hobij - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hobij