Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o unitech.sa

Pracowałeś w firmie unitech.sa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-09-10 14:18:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sprawy już były nikt z unitechu nawet nie był co z tego komornik i tak nic nie zajmie
zdjecie uzytkownika
szuka roboty - 2013-09-11 15:53:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dostali [usunięte przez moderatora] kase za sierpien
zdjecie uzytkownika
pracownik holandii - 2013-09-12 11:29:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to jest, że prezes ma zakaz niby od nadzorcy sądowego wypłaty wynagrodzeń dla pracowników, którzy pracowali w Holandii, a pracownikom krajowym może wypłacać? skąd taki podział? może ktoś wie o co chodzi ? może jest bliżej korytka prezesa?
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2013-09-12 15:48:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam nie wierzcie bzdurom do puki Unitech istnieje komornik zajmnie ja jestem po sprawie i mam wyrok komorniczy
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-12 17:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy wiecie kiedy zaczną wkońcu płacić? za holandię i na miejscu. To jest nie do pojęcia. Czemu nikt się za to nie weźmie prokurator, telewizja. a ludzie ni mają co do garnka włożyć
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-17 21:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Unitech wracajcie na holandie potrzeba tu takich jak wy co to za darmo pracuja..Nauczka na cale zycie jeden dzien brakuje wyplaty to stoicie nie robicie a pieniadze by sid znalazly a jak nie to wdzystko bhlo by wiadome w temacie.Bolesna nauczka dla Was.Tu teraz Grypa panuje [usunięte przez moderatora] i kazdego rozklada jesli widcie co mam na mysli ;-)
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-09-18 10:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaległe wynagrodzenia nie podlegają układowi z wierzycielami, także dalej nie wiadomo czy jakaś kasa będzie za maj i czerwiec. Oczywiście dalej mogą działać, ale po co w takim razie są utworzone 2 nowe spółki? a no po to,że jeżeli jakiś wierzyciel gdy nie dostanie raty z zawartego układu to w każdej chwili może zgłosić Unitech do sądu o upadłość likwidacyjną, wówcza jest zabezpieczenie dalszego działania i zachowanie stanowisk w nowych spółkach.Jak będą jakieś wiadomości z sądu to proszę o wpis.
Aha, a nowe spółki już coś robią na swoich kontraktach? ktoś ma takie info?
zdjecie uzytkownika
Speyson - 2013-09-24 22:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj dostałem wynagrodzenie za sierpień zaliczka 1000zł :/ pracownik huty pieniążki z kasy PKZP zablokowane :/
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-25 15:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ma ktoś wiedzę kiedy będzie reszta wypłaty?Czy w ogóle będzie ?
zdjecie uzytkownika
oszukany 2x - 2013-09-25 15:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panowie slyszalem ze unitech dostaje pieniadze od mitala za remonty i takie tam ,ale te pieniadze zamiast do pracownika trafiaja na konto prawdopodobnie innej spolki dlatego pieniedzy nie ma .Tak chca ciagnac pewnie do konca roku a puzniej ruszy nowa spółka unitech 1 od nowego roku i wezmie wszystkie przetargi dla tych co nie chcieli kasy i lojalnie pracowali do konca Zlodzieje maja miejsce na oranie w unitechu 1.co racja to to ze nasze kochane panstwo utrudnia nam wziecie naszych pieniazkow ciezko zarobionych.sam czekam na wyrok prawomocny aby udac sie z nim do komornika,ale poczta z sadu pracy w DG idzie juz dokladnie 10 dni
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2013-10-02 20:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno jest już Postanowienie o układzie, czyli coś zacznie się wreszcie dziać. Ciekawe czy jakieś wypowiedzenia będą, odprawy itd. no i wreszcie chyba kasa za maj, czerwiec Holandia będą może coś płacić. Prosze o jakieś wieści.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-10-03 10:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak podobno. Z tego co mówili przez tel. to jest ,tego 2 unitechu ma nie być. A na wypłaty z holandi mają 3 lata. Taką decyzję podobno sąd wydał . Każdy co innego mówi a i tak wiadomo ,że firma to [usunięte przez moderatora] i na kasę możemy czekać latami.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-03 11:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
być może w układzie jest tak zapisane, że 3 lata mają na wypłatę za Holandie, ale jeżeli w międzyczasie będzie upadłość likwidacyjna, taka może być jak nie zapłacą jakiemuś wierzycielowi i ten wkurzy się i złoży wniosek o upadłość likwidacyjną wówczas nic nie będzie kasy bo pewnie z majątku likwidacyjnego mało co zostanie.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-03 13:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie ogółem nie ma co liczyć na ciężko zarobione pieniądze. Sąd nic nie da. Wszystko może się wlec w nieskończoność . Przecież już mija 5 miesięcy .Teraz to już normalne ,że na koncie nic nie ma.
zdjecie uzytkownika
monter z Holandii - 2013-10-04 12:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I stal sie cud.Dostalem cala kase za Holandie.Wlacznie z odprawa.Dzieki Bogo skonczyla sie ta gehenna.No to juz beda placic wszystkim.Zycze powodzenia.
zdjecie uzytkownika
aleto - 2013-10-04 14:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciekawe jakim cudem i dlaczego tylko jedna osoba ?Chyba Pan tu żarty robi z kolegów po fachu
zdjecie uzytkownika
do montera z Holandii - 2013-10-04 19:17:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba człowieku marzy ci się taki finał, ale nie licz na to
zdjecie uzytkownika
były - 2013-10-07 10:53:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że cisza w unitechu. minął juz miesiąc jak pracownicy nie otrzymali pełnego wynagrodzenia za sierpień. Czyżby przyzwyczailiśmy sie do zaległośc. Kiedy zapłacą nam resztę kasy. I kiedy kasa za wrzesień.
zdjecie uzytkownika
git - 2013-10-07 14:42:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to kiedy . Nigdy .Ma kto pracować za darmo ,to po co płacić? Taka wielka firma i nie ma kasy.? Niewiarygodne.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-07 18:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie zapłacą z Funduszu Gwarantowanych Świadczeń, mają już Postanowienie więc wezmą kase z Funduszu, mogą wypłacić 3 m-ce wstecz dla obecnie zatrudnionych czyli mieszczą się, natomiast dla tych co się zwolnili z winy Unitechu to wszyscy co odeszli w ciągu 9 m-cy dostaną kase za niewypłacone wynagrodzenie do 3 m-cy oraz należne odprawy i ewentualne odszkodowania za skrócony okres wypowiedzenia jeżeli taki był, Przynajmniej dostaną kase zwolnieni, natomiast pracujący np. w Holandii za maj już nic nie dostana z funduszu, a za czerwiec pewnie za kilka dni. także kicha
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-08 14:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
za 3 mies a nie do 3 mies trzeba umiec czytac dokladnie
zdjecie uzytkownika
afrad - 2013-10-08 17:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może potwierdzić , że jest już postanowienie o upadłości czy to kolejna plotka.
zdjecie uzytkownika
karol - 2013-10-09 08:11:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest otwarcie postępowania upadłościowego z mozliwością zawarcia układu. Więc frima ma kilka miesięcy bysię ułożyć z wierzycielami. Sąd w kazdej chwili może układ zawiesić i wprowadzić likwidację.
zdjecie uzytkownika
monter - 2013-10-09 13:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
23 września sąd podpisał upadłość układową
zdjecie uzytkownika
konar - 2013-10-10 09:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziś 10, pora na wypłaty za wrzesień? I do dnia dzisiejszego nie ma reszty wypłaty za sierpień.
zdjecie uzytkownika
Janek coPływa - 2013-10-10 09:53:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie ma pieniendzy i nie bendzie. Cieszcie sie, rze macie prace ludzie, a tym osobom kture zamierzaja sie zatrudnic benddzie uzbroieni w cierpliwozc. [usunięte przez moderatora]--->prezes ciagne line jak jego kochanka ciagla jemu i go zostawila bo nie widziala dalszej kariery i PLN. To juz jest koniec. Ide wynosic boshe i elektrody upychac w garazu
zdjecie uzytkownika
praownik unitechu - 2013-10-13 18:03:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-09-25 15:12:43]:
Sami sobie jestesmy winni!!!!! Juz po drugim razie jak obiecal ze ma byc wy[lata a nie było ,to trzeba było sie zebrac i isc w tych brudnych, potarganych ciuchach do biura iniech sam idzie robic te remonty. Jestem przekonany ze kasa by była odrazu i na czas. On nas wyczułi pirzyzwyczail do tego ze wyplaty nie ma.
zdjecie uzytkownika
były pracownik Holandii - 2013-10-26 08:12:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam ja już mam po problemie odzyskałem wynagrodzenie za maj i czerwiec za Holandię przez komornika nareszczie koniec tylko same nerwy były unitech tylko mi zalega za lipiec a tak jestem już rozliczony
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2013-10-27 11:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś wie kiedy będzie kasa za maj i czerwiec za Holandie? Czy wynagrodzenie to idzie do układu czy nie podlega układowi?
zdjecie uzytkownika
spawacz (dobry) - 2014-01-24 08:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy w Unitech-1 dobrze płacą? jakaś konkretna robota jest?
zdjecie uzytkownika
Gość - 2014-01-28 12:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jk stoi teraz Unitech?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany pracą - 2014-04-11 11:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy Unitech robi tylko na hucie? czy ma jakieś inne realizacje? ktoś może odpowiedzieć?
zdjecie uzytkownika
oczekujący - 2014-04-29 09:56:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jednak się stało, upadłość likwidacyjna. Ciekawe jak będzie z kasą zaległą no i z odprawami
zdjecie uzytkownika
Daro191919 - 2014-06-27 13:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
szukam pracowników z doświadczeniem w przemyśle (monteży, spawacze- wszystkie metody z papierami.) Prace modernizacyjne w energetyce, ciśnieniówka (rurociągi) itp. Zainteresowanych proszę o przesłanie CV na daro.daro@vp.pl
zdjecie uzytkownika
maciek - 2014-06-27 17:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wicie może czy ta firma jeszcze działa? Na ich stronie nie ma żadnych informacji o upadłości, więc skąd te wnioski? Może to tylko kryzys chwilowy, bo nie ma też nowych ogłoszeń od nich
zdjecie uzytkownika
Czajor - 2014-07-30 00:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota do bani, omija szerokim łukiem.
zdjecie uzytkownika
wojtuś - 2014-07-30 16:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chce poszukać jakiś konkretów o firmie, wchodzę na google plus i tak owszem jest firma, ma zdjęcie ale zero informacji, dokładnie zero..Zdaje się, że ogłosili upadłość, bo nawet strony internetowej nie mają, nie mówiąc już o nowych ofertach pracy lub jakichkolwiek ofertach...wydaje mi się, że zamknęli firmę na amen, tylko zastanawia mnie przyczynę, bo różnie to wychodzi w zależności od nakładu kapitału, jakiś zaległości itd albo może był konflikt gdzieś w strukturach firmy czy na zasadzie relacji pracownik- pracodawca, bo po wcześniejszych komentarzach to można sądzić prawie wszystko....no ale jeśli taka była ostateczna decyzja to szkoda, że tyle miejsc pracy zostało straconych, tyle ludzi pozbawionych pracy, no ale są inne firmy na rynku, które są konkurencją, więc może tam znajdzie się jakieś zatrudnienie dla fachowców, bo przecież w każdym dziale są potrzebni ludzi i pracownicy z doświadczeniem.
zdjecie uzytkownika
oszkani - 2014-07-31 00:04:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niepoinformowanym,pracownicy którzy parcowali pod nitechem w 2013 roku ,w holandii ,nie dostali swoich pensjii. Niektórzy się pozwalniali,niektórzy swoich praw dochodzili na drodze sądowej ,wyroki prawomocne mają w rękach I co z tego . Komornik zamyka sprawę ,bo nie ma podobno z czgo sciągac .Firma oglasza padłość najpierw układową ,potem likwidacyjną. Na dzień dzisiejszy wszystko przejmuje
Syndyk .Czy pieniądze kiedyś wrócą, do tych ,którzy je ciężko zarobili? Wątpię...Ale druga Spóła działa,kto ma potrzebę żyć w stachu czy dostanie swoją wypałte na czas,lub czy ją w ogóle dostanie,to fajny pomysł żeby tam pracowac.
zdjecie uzytkownika
kamikadze - 2014-08-09 08:49:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż, prezesura się bawi za nasze pieniądze.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lilka - 2014-08-26 13:07:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy, że w tej firmie nie m co liczyc na to, że dyrekcja zrobi jakąś impreze integracyjną raczej..a szkoda, bo zawsze wtedy inaczej praca idzie jak się lepiej zna swoich współpracowników i pozna się ludzkie oblicze swojego szefa, że i pogadac się z nim da normalnie, a nie tylko na sztywno, potrzeba takich spotkań moim zdaniem
zdjecie uzytkownika
Kastyse - 2014-12-16 08:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co dadzą spotkania przy piwku czy kawce jeżeli ludzie generalnie są niezadowoleni ze sposobu funkcjonowania firmy i swoich wynagrodzeń? Niestety, ale takie hulanki tego nie zmienią. Może warto byłoby pomyśleć o jakimś atrakcyjnym systemie premiowań pracowników, którzy chyba żyły sobie wypruwają w niektórych momentach?
zdjecie uzytkownika
wujo - 2015-01-05 17:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kastyse - 2014-12-16 08:39:02]:
zgadzam się z @kastyse, że na nic ludziom jakieś ludzkie oblicze szefa skoro tak naprawdę będą go dalej nie lubić za to jakim jest w pracy. Na takich spotkaniach mogą wyjść tylko dodatkowe nieprzyjemne sytuacje. Już lepiej pogadajmy o tym za co mieliby lubić/nie lubić szefa w unitechu. Ktoś coś ma ?
zdjecie uzytkownika
białas - 2015-03-23 20:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wujo - 2015-01-05 17:38:40]:
rozumiem , że w dalszym ciągu jest to rozmowa o Unitechu z Dąbrowy Górniczej ? wiem , że może to głupie pytanie , ale pomyślcie po co te dywagacje na temat pracy w tym miejscu i szefa skoro Unitech jest w tej chwili w upadłości likwidacyjnej i prędzej czy później będzie można ich już tylko i jedynie "miło" wspominać...
zdjecie uzytkownika
Juzef - 2015-04-07 21:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę, że lubienie czy nie lubienie nie ma tutaj nic do rzeczy z takiego względu, że patrząc na praktyczny wymiar podjęcia pracy to nie podejmuje się jej po to by być przyjaciółmi ze swoimi przełożonymi bo można w łatwy i szybki sposób się przejechać. A tak będąc zdecydowanym i skutecznym można skoncentrować się na jednym to jest bycie dobrym pracownikiem.
zdjecie uzytkownika
Ludor - 2015-04-24 03:00:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś ma jakieś informacje odnośnie rekrutacji w unitech czy na chwilę obecną nie będzie nic tworzone ? Nie wiem czy na chwilę obecną jest to sytuacja optymalna dla firmy...
zdjecie uzytkownika
Alan - 2015-06-12 13:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ludor - 2015-04-24 03:00:48]:
Witam sa przyjecia. Bylem dwa dni zobaczylem ten syf i podejscie do sprawy pana Budynia i podziekowałem. Omijać szefokim łukiem ta firme chyba ze żle trafiłem do takiego kierownika.
zdjecie uzytkownika
wujo - 2015-06-12 20:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przyjecia do Unitecha teraz ? chyba sobie żartujesz . z tego co ostatnio było mówione to oni są chyba już w upadłości, więc nie sądzę , aby potrzebowali nowych pracowników. Firma miała swoje złote lata , o ile można je takimi nazwać, ale już od dłuższego czasu tylko się pogrążali i doszli do obecnego momentu
zdjecie uzytkownika
hz - 2015-07-15 16:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A macie potwierdzone info, że upadli, jak nie to cichosza. Nie jedna większa firma potrafiła się wygrzebać z zaległości o powstać jak fenix z popiołów. Co prawda do takiej raptownej zmiany potrzebny byłby ktoś z głową pełną pomysłów i przede wszystkim rozeznaniem rynku. Bez tego może być ciężko nie mówiąc już o ciągle drepczącej konkurencji.
zdjecie uzytkownika
duduś - 2015-09-02 12:19:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hz - 2015-07-15 16:53:39]:
dla informacji wszystkich.
powtsała od ponad roku firma unitech 1 sp z o.o.
spadkobiercy unitechu sa. dalej pracują i jest nieźle.
zdjecie uzytkownika
Oj - 2015-09-04 12:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@duduś to dziwne, bo jednak ludzie tutaj piszą, że firma upadła i wydawało mi się, że w dużej mierze są to właśnie byli pracownicy. A tu się okazuje, że byli pracownicy jednej firmy pracują w tym samym składzie w nowym przedsiębiorstwie. Może jednak komentarze tutaj były tylko od zasłyszenia, no ale grunt, że się potwierdziły.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie unitech.sa!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie unitech.sa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert