brak logo

Vicim Poland sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Vicim Poland sp. z o.o.

Kalfas 2016-02-20 12:10
Praca na produkcji nie jest zła,trochę za dużo wypisywania dokumentów,zarobki są lepsze niż w innych firmach produkcyjnych,natomiast atmosfera masakruje wszystko.Zachowanie i odzywki brygadzistów,zupełny brak szacunku do pracownika,brak profesjonalnego podejścia,jak masz jakiś problem to strach czasem zawołać brygadzistę bo nie wiesz jaki ma dzisiaj humor,tak nie powinno być,bo to należy do ich obowiązków.Pracuje tam i podoba mi się ta praca,ale powaznie zastanawiam się nad poszukaniem sobie innego zajęcia..szkoda.
haha 2016-02-22 12:24
ostatni wpis to chyba na bank pisał ktoś z biura, bo aż wazeliną cieknie...
CENZOR 2016-02-23 17:35
NIE MIEJCIE ZŁUDZEŃ - WYKUPILI MOŻLIWOŚĆ CENZUROWANIA WSZYSTKICH WYPOWIEDZI (CZĘŚĆ KOMENTARZY ZNIKNĘŁA) WIĘC JEST TYLKO TO CO JEST NA RĘKĘ "KADRZE" - TO POPROSTU OSZUSTWO BO PRAWDA W OCZY KOLE I JEŚLI NASTAJE NA PROPAGANDĘ DOBROBYTU I JAKOŚĆ ZARZĄDZANIA TO KOLESIE Z GRUDZIĄDZA NIE COFNĄ SIĘ PRZED NICZYM ...
fizol 2016-02-23 18:18
Zgadzam się w 100 % z Kalfasem, praca nie jest najgorsza za to atmosfera i brygadziści tak. Myślą że są bogami i mają pracowników za nic. Większość jest znerwicowana i pracując tam nie znam osoby, która by nie narzekała. Ja też szukam czegoś innego, bo na dłuższą metę nikt tam nie wytrzyma.
opinia 2016-02-24 21:23
dawno nie widziałem tylu negatywnych opinii firmie, dziękuję to mi wystarczy aby nie skorzystać
tpe 2016-03-15 17:49
Mariusz to komu się podlizujesz ?A może ty jesteś "Ania"?
Firma zdecydowanie negatywna. Idealna dla donosicieli i lizusów!
Tu się donosi by awansować.
Takie moje zdanie.
Jak to komuś pasuje zapraszam.
Milej zabawy.
1
hejter 2016-03-16 19:53
TPE napewno to nie Ania , Ona nie zaczyna zdania od Mi , faktem jest , ze dla poprawy wizerunku firmy uczestniczy w tym forum " góra" , kazdy wie jak jest , prace nalezy szanowac, chyba ze w pracy Ciebie nie szanuja, to trzeba ja zmienic i tyle
żbik 2016-04-14 10:39
Każdy pisze o pracownikach biurowych a nikt nie wspomni o sprzątaczce które nic nie robi tylko gada jaka ona jest napracowana i donosi
żbik 2016-04-16 12:58
ale jak każda firma też ma i sprzataczkę
1
lary 2016-04-19 15:55
klana-nie możliwe żeby jakikolwiek zakład produkował sprzątaczki
Gnom 2016-05-01 19:09
Nasz wspaniały ra.. N. Wyleciał:)
Wybitnie nieudolny nie wesoły pan ... Cieszmy sie może kolejnejny bedzie lepszy...
A poza tym prosze o prawdziwe opowieści jak sie zachowywał. Włącznie z mobbingiem.
Takie referencje
nowy 2016-06-01 12:21
Cześć, możecie mi powiedzieć jak to jest tam z benefitami? Czy typowo jak w korpo, multisport i opieka medyczna? Wyżej przeczytałem, że można sobie kartę medyczną wykupić. Jaki jest tego koszt?
rekruter 2016-06-21 09:42
czy mogę prosić o kilka opinii (przykładów) nt. "ra.. N."?
jakim był managerem, dlaczego rozstał się z firmą, największe jego sukcesy, największe problemy, etc.
niezależny 2016-07-13 20:45
N.? straszny cham który lubił plotki i lizanie tyłka. dziwię się, że tak późno wyleciał. nie nadawał się na stanowisko. może polepszy się sytuacja
Ktoś 2016-07-27 12:31
Ale żałosne są te wszystkie wypowiedzi ;) Szkoda, że nikt z was nie miał styczności z innym krajem. Zrozumielibyście wtedy, że cała konwersacja na tej stronie jest przyziemna. A przede wszystkim, nie wnosząca nic sensownego.
Nieśmiały 2016-09-06 13:54
Skora Pani Ania chce konstruktywnej krytyki to proszę:
- Ludzie to nie woły. Każdy ma granice wytrzymałości. Zarówno w kwestii fizycznej jak i psychicznej. Zacznijcie doceniać podstawowych pracowników. Szczególnie wielka trójca. Niech się otworzą na pracownika i załatwiają sprawy w sposób odpowiedni. Niestety, zamiast poprawić sytuację o której ktoś wspomina (informacja na temat nieprawidłowości), ta osoba zostaje "olana". Zaczyna się na nią nagonka.
-"Równi i równiejsi". Niestety nie każdy pracownik jest traktowany równo. Osoby które się starają ale nie trzymają paluszka prosto, mają czasem inny pomysł, który też przynosi pożądany efekt, są wg "trójcy" źli. Nie liczy się doświadczenie, rzetelność i sprawność wykonywania obowiązków. Ważne jest, żeby trzymać się w odpowiedniej grupie i donosić, żeby być bardzo dobrym pracownikiem.
-Szkolenia, a raczej ich brak. Firma zatrzymała się w czasie. Jest tylko podstawowe szkolenie stanowiskowe a później? Zapada cisza. Standardy się zmieniają. Wchodzą nowe projekty. Ale czy wszyscy są szkoleni? Znów dociera to do grona wybrańców. Zacznijcie organizować szkolenia dla wszystkich.
-Zarobki. Skoro jest więcej pracy do zrobienia w szybszym tempie niech to przełoży się na fundusze. Doceńcie wszystkich a nie tylko siebie. Każdy ciężko pracuje na prestiż, jakoś wykonania i czas realizacji.
-Awans. Hmmm. Tu już tak naprawdę nie ma co dużo się rozwijać. Jak zaczniesz- tak skończysz. Czy nie można pokazać, że jednak chęci do samodoskonalenia do czegoś prowadzą? Jeśli nie macie pomysłu na stanowiska, stwórzcie nowe. Dajcie szansę. Dołóżcie obowiązków wtedy na nowym stanowisku a odciążcie osoby które są wyżej.
-Materiały. Pracownik otrzymuje niezbędne materiały do pracy. Zawsze są dostępne. Niestety nie zawsze odpowiednie ale rzadko to bywa. Wystarczy większa komunikacja podczas zamówień i będzie dobrze
-Atmosfera. Dużo stresu. Przewijający się mobbing. Zwykły pracownik staje się popychadłem. Brak zwykłego zrozumienia. Więcej słuchajcie i bądźcie bardziej otwarci.

Mam nadzieję, że to również Pani wywiesi i spróbuje to jakoś rozwiązać. Zadowolony pracownik do doceniony pracownik. Wystarczy tak niewiele, żeby praca była Efektywniejsza.
Pozdrawiam
12
piseefjf 2016-09-06 13:56
Może wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na lidera projektu? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że dbają o stabilne zarobki, a to zdecydowanie rzadkosć w dzisiejszych czasach. Dzięki za odpowiedź.
Ktoś 2016-11-13 23:14
Zgadzam się w 100 % z opinią nieśmiałego.Bardzo trafne spostrzeżenia.
Ktoś 2016-11-13 23:15
Zgadzam się w 100 % z opinią nieśmiałego.Bardzo trafne spostrzeżenia.
Tomasz 2016-12-08 06:29
Czy w administracji też jest taka patowa atmosfera? Rekrutują do działu księgowości i po opiniach wyżej nie wiem czy warto składać CV.
Jack 2017-01-06 13:51
Atmosfera patowa ? -żart!!Tu jest dramat i dno!!!!!!!!!!
8
Oburzony 2017-01-18 12:23
Ta firma to jakaś porażka dla pracownika, brygadzista masakra, i czego byś nie robił to źle i zawsze za wolno... Zero szacunku dla pracownika produkcji, tam traktuje się go jak popychadło, , ja osobiście nie polecam, jeszcze te śmieszne wynagrodzenie..... Chcą chcą żeby pracownik więcej robił i szybciej to trzeba więcej płacić. Nie pozdrawiam
4
juzniepracownik 2017-01-22 19:32
Trochę szwankuje kultura pracy, szczególnie wśród brygadzistów. Przydałoby się jakieś szkolenie z zarządzania ludźmi bo ewidentnie sobie nie radzą. Polecenia nie są jasne, wszystkiego trzeba się domyślać, no i oczywiście jak się domyślacie, na koniec okazuje się, że zrobione zostało nie po ich myśli.
3
Alouette 2017-02-24 09:41
Nie polecam! Nierówno traktują pracowników. Są ludzie lepszego i gorszego sortu!
4
batman 2017-02-25 08:05
witam a czym sie zajmuje pracownik transportu wozka recznego
Alicja 2017-03-01 13:09
@Alouette, co masz na myśli?
polak 2017-03-03 12:34
właśnie uczestniczyłem w tzw rekrutacji - PORAŻKA - niekompetentny,bezczelny, złośliwy, poniżający i tłamszący rozmówcę rekruter który o pracy przedstawiciela NIE WIE NIC- podobno z zarzadu - GRATULACJĘ - aha najniższa krajowa -życze powodzenia dzisiaj rasowy przedstawiciel a nawet kundel poniżej 4000 zł na ręke nie będzie rozmawiał z gamoniem -bo to ciężka praca jest
2
Alicja 2017-03-06 11:24
@polak a na jakie stanowisko aplikowałeś?
Nick 2017-03-29 22:56
Duża zagraniczna firma na jak najbardziej polskich warunkach... Do tego ta napięta,nerwowa atmosfera.
1
Alicja 2017-03-30 09:20
@Nick, a co Ci się w pracy podobało?
Ging 2017-04-01 14:54
Ktoś wie co to się stało, że ostatnio główna księgowa pożegnali?
1
Bing 2017-04-05 16:41
@Ging Czy to prima aprilis czy wreszcie ktoś przejrzał na oczy i zrobił porządek z wrednym i aroganckim babsztylem? Boże chroń przed takimi zakałami - jak można być tak toksyczną i chamską osobą ...
2
Alicja 2017-04-06 09:47
@Bing, proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat Vicim Poland sp. z o.o. Forum nie służy do obrażania pracowników.
Nicki 2017-04-06 10:55
W tym przypadku to jest nazwanie rzeczy po imieniu i brawo za odwagę. Popieram toksyka!
3
Bing 2017-04-06 14:01
@Alicja
Jeśli pani zdaniem informacja o stylu i zachowaniu kadry wyższego szczebla w firmie (w tym wyzywanie pracowników, ubliżanie im, chamskie traktowanie, mobbing, szerzenie toksycznej atmosfery i braku szacunku do innych ...) jest informacją niemerytoryczna i nieistotną to życzę pani takich doświadczeń i wówczas porozmawiamy merytorycznie ...
Czasy się zmieniają a przelewanie przeciętnego wynagrodzenia na czas to zbyt mało by przyciągnąć i utrzymać pracowników - nie wspominając o wysokim zaangażowaniu i motywacji ....
5
Nicki 2017-04-06 15:35
To fakt !szczęśliwie te czasy się kończą i jak widać firma zaczęła reagować. Może trochę późno ale jednak !
Nikt 2017-05-07 13:15
Nie wiem co to za szczęście,jak była ciężka atmosfera tak nadal jest!!!
1
Alicja 2017-05-08 09:30
@Bing § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje naprawdę zdarzają się w firmie?
regulamin 2017-05-16 00:11
Gdzie te wszystkie szkolenia z 5 S? Gdzie BHP?
Po hali nie można normalnie chodzić! Wszystko stoi wszędzie przewożone z jednego miejsca w drugie. Nie da się normalnie pracować, musi sie cos komuś stać żeby zarząd przejrzał na oczy?!
Pracownik Vicim 2017-05-28 23:52
Szkolenia z 5S I BHP są (aktualnie robione są okresowe), ale tutaj nie ma nic do rzeczy. Logistyka leży, według mnie jest zła organizacja wysyłek wyrobu gotowego :) To pracownicy biura (głównie Logistyka) powinni się wziąć za swoją robotę, żeby ta logistyka jakoś zaczęła działać. Irytuje mnie fakt, że czasami jest ciasno na hali, utrudnia mi to pracę, ale mówi się trudno. Robię swoje i nie staram się tym nie przejmować ^^ Da się przyzwyczaić do tego.
Atmosfera według mnie jest spoko, nie zawsze idealnie, bywa napięta... Głównie jak coś jest potrzebne "na wczoraj" ale lepiej jest niż w poprzedniej firmie której pracowałem... Tam dopiero był "drama i dno". Z każdym da się dogadać, tylko wystarczy odrobina cierpliwości i chęci. Jak z góry będziesz zakładać, ze każdy jest chamski, itp to z nikim się nie dogadasz, ani nic.
"Regulamin" jeśli tak bardzo Ci to przeszkadza, powiedz to Ci nie pasuje i krótka piłka - nie ma co owijać w bawełnę.
Pracuję tam już trochę czasu, zaczynałem przez agencje, nie byłem pewny swojej kariery tutaj, ale zostałem (dostając umowę o pracę) co dla mnie najważniejsze. Prawda jest taka, że im więcej potrafisz zrobić w firmie, że tak napiszę być "uniwersalnym" to lepiej dla Ciebie.
Pozdrawiam :)
ktosik 2017-06-20 13:11
@ Pracownik Vicim - Ile ci płacą za pianie bzdur i robienie dobrego PR ????
1
piernik 2017-07-11 13:56
A oferta planisty warto skladać ofertę?
Magazynier 2017-07-19 15:15
Pojawiło się ogłoszenie na magazyniera? Może jakieś informacje na temat pracy na tym stanowisku? Praca jednozmianowa? Ile dają na początku?
Magazynier 2017-07-19 15:15
Pojawiło się ogłoszenie na magazyniera? Może jakieś informacje na temat pracy na tym stanowisku? Praca jednozmianowa? Ile dają na początku?
Marek 2017-07-19 16:13
Odradzam stanowczo!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
ty 2017-07-29 21:29
Był wtorek z jabłkami wtorek z owocami i nie ma nic po cichu z dnia na dzień zlikwidowano "tradycję zakładu" standard firmowy, w zamian kolejne papiery - więcej pracy dla pracowników i mniej czasu na sprzątanie. Rozwój trwa
3
Alicja 2017-08-08 14:23
W takim razie @ty jakie benefity pozostawiono? Na co pracownik, który zaczyna może liczyć, czy jest pakiet socjalny? Ważne żeby podawać aktualne warunki pracy, na które ktoś może liczyć zaczynając.
nick 2017-08-11 15:35
Odpowiadasz kolokwialnie mówiąc ,żeby być delikatnym,jakbyś zerwała się z choinki.Te wpisy cały czas się powtarzają,jak firma ma takich pracowników ,to dziękuję za taką pracę.
1
Fan 2017-08-16 19:10
A to jest stawka godzinowa
Alicja 2017-08-20 14:45
@nick warunki w każdej firmie się zmieniają w czasie. Wszystkie firmy reagują na zmiany na rynku pracy, jak również na zmiany w prawie. Oczywiście - te same wątki powtarzają się i powtarzać się będą, bo aktualne informacje są najbardziej pomocne dla tych, którzy aktualnie pracy poszukują.
Zostaw swoją opinię o Vicim Poland sp. z o.o. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vicim Poland sp. z o.o.