brak logo

ZPAS SA

Przygórze

Opinie o ZPAS SA

aa 2010-08-30 11:33:32
Jak się pracuje w Zpas. Są jakieś przyjęcia?
mpm 2010-09-29 09:22:10
Jak tam sibi? Lata po hali?
pracownik 2011-05-08 14:52:30
firma rodzinna, stabilna, wypłaty marne, socjal w porządku, w skali do 10 oceniam na 3,5
luk 2012-09-17 16:48:03
zaproponowano mi prace w zapas. Jakie są zarobki? warto tam pracowac?
Bogos 2012-12-04 22:14:39
Firma uczciwa, zarobki średnie, premie dość wysokie ale zawsze na czas. Miejsce pracy ciekawe.
2
Jasiek 2013-05-07 09:57:13
Pracuje w zpas od 3 lat. Robie na montażu mimo że ukończyłem studia,mam różne uprawnienia bardzo dobrze znam angielski. Pracuje uczciwie a mimo to nie miałem podwyżki i zarabiam 1600 w dół. Odradzam
6
grzech 2013-11-03 16:38:01
oferowany zarobek
1
gość 2014-03-20 18:41:04
Firma jak 1000 innych. Minimalne zarobki, umowa zlecenie itd. Pocieszające jest to że brak specjalistów odbija się takim firmą bolesną czkawką.
2
PRACOWNIK 2014-06-11 13:07:29
Najlepsza firma w tym regionie , zarobki nie najgorsze ,pieniądze zawsze na czas,socjal super,"góra" trochę zbzikowana,osobiście nie zamieniłbym na żadną inną.Ci co piszą negatywne opinie niech spróbują popracować u prywaciarza.
pracownik 2014-07-14 11:57:10
grusza, branżówki, zapomogi na święta
banan wąsik 2015-01-19 14:21:24
ponawiam pytanie użytkowniczki Cukrowa Laleczka odnośnie ZPAS SA, czy firma nadal funkcjonuje normalnie na rynku i czy może zatrudnia jakiekolwiek nowe osoby?bo ja bym bardzo się chciał zatrudnić u nich ale długie milczenie na forum może wiele znaczyć, także upadek firmy. napiszcie kochani jak jest realnie?
1
Stefan 2015-06-25 18:32:56
Firma ZPAS w tym momencie spada na całkowite dno, kiedy upadł dział montażu paczomatów firma ledwo wiąże koniec z końcem ponieważ bardzo nisko spadła sprzedaż produktów firmy, pracownicy nie dostają premii robią jak czarni za 1600 zł, a każdy pracownik jest specjalistą na swoim stanowisku kpina , czasy produkcji są tak ucięte ze pracownicy pracownicy już powoli szukają innego zatrudnienia , daje małe szanse ze ta firma utrzyma się jeszcze 2 lata, najlepsze w tej całej firmie jest te ze nawet kierownik jak z nim trzymasz to twój dobry kolega (kolesiostwo)
3
stefan 2015-09-20 09:30:15
Mistrz ty chyba sobie kpisz:) w tym zakładzie awansują tylko ludzie którzy podpieprzaja do kierownictwa lub robią pałki lub grilla i zapraszają szlachte kierownicza chyba że masz wykształcenie cukiernicze to też awansujesz
4
majster 2015-09-25 19:08:05
atomek olej tą firmę i trzymaj się jak najdalej, na rozmowie wymydlą ci oczy jak to firma jest wspaniała i ile to się w niej zarabia!! normalnie bzdury, jest to firma gdzie zarobisz 1600 zależy gdzie trafisz, niby sprzedaż jest a premii dla pracowników małe 70zł do 200 zł kpina! masz wypowiedz kolegi wyżej jak chce szybko awansowac
Elo 2015-10-10 23:59:02
UWAGA BĘDZIEMY W N NASTĘPNYM ROKIEM ZAMYKAĆ BRAMY ZAKŁADU
1
somi 2015-12-02 10:20:53
Olek człowieku zdradzę ci pewną tajemnicę w zpasie już nie jest tak jak kiedyś nie wiem gdzie chcesz trafić, ale wszędzie jest tak samo czasy na spawalni ucięte, czasy na maszynach ucięte itp. Ze każdy pracownik z ledwością wychodzi na premie tak jak piszą przedmówcy no chyba ze chcesz awansować to musisz zrobić grilla dla szefostwa tak jak to już paru ludzi zrobiło i mają już dobre stanowisko aaaa no zapomniałem jak jesteś cukiernikiem to zostaniesz kierownikiem ha ha ha chyba ze masz jeszcze pochodzenie rodzinne to może ciocia lub wujek gdzieś cię wciśnie na stanowisko trzeciego lub osiemnastego mistrza i będziesz tak ambitny to dostaniesz pseudonim „ Młody Jasiek” wiec ze szczerością ci mówię jedz do Dzierżoniowa będziesz miał lepiej
2
zorbas 2015-12-08 16:56:21
nie idz tam
1
ElMunio 2015-12-31 10:59:18
Sudany człowieku weź się w garść i się otrząśnij czytaj ze zrozumieniem wypowiedzi przedmówców i nie idź tam, bo naprawdę będziesz tego żałować, to firma rodzinna jak nie masz pleców skończysz marnie na montażu czy gdzieś indziej za 1600 plus śmieszna premia, a ci wyżej będą się z ciebie śmiali tak jak jest to do tej pory, zakład upada główny księgowy już powoli się zegna z zakładem i sprzedaje swoje akcję gdzie dzięki nim miał naprawdę dużą kasę, czyli wnioskując, dlaczego sprzedaje, bo zakład pada sprzedałbyś dojną krowę chyba nie, ale najlepsze jest to ze znaleźli się głupcy i kupili akcje I myślą ze coś zarobią w dobie kryzysu zakładowego ha brawo wy!
Sudany jedz lepiej do Czech czy gdzieś indziej, ale od zpasu naprawdę trzymaj się z dala.
Prezes firmy na naprawdę wyrugowane pomysły i w dobie kryzysu chce podciągnąć zakład na 15 milionów gdzie przy tak niskiej produkcji i zamówieniach jest to nie możliwe, bo klienci się od zpasu tez zaczynają trzymać się z dala, bo firma traci zaufanie ze względu na brak terminowości brak jakości w sowich produktach, szybko, ale na ilość, kupili teraz zakład po byłej „Diorze” remont będzie kosztował około 20 mil i tam właśnie są zagospodarowane pieniądze zwykłych pracowników gdzie prezes kiedyś powiedział ze może zatrudnić mały i też będą składać szafy widać, jaki ma szacunek a w gazecie Kłodzkiej zachwyca ze na najwyższym szczeblu Stawia właśnie zwykłych pracowników, bo są siła napędową zakładu, no takich bzdur kłamstw nigdy nie słyszałem, kogo nie zapytasz to prawdę ci powie.
Masz tu link do køamst Pana Prezesa
http://zapodaj.net/cf8186d80b94e.jpg.html
1
zulio cezar 2016-01-04 19:10:13
Ilonka, wydaje mi się ze jesteś bez obrazy ciężko myśląca, skoro masz akcje np. 2000 i zarabiasz na nich np. 50 000zł rok w rok to opłaca ci się sprzedać coś skro na tym zarabiasz, ja bym za Chiny tego nie sprzedał. I tu ElMunio mówi ze skoro miał dużo akcji i sprzedaje, czyli coś się je z firmą nieprawdaż
1
pracownik 2016-01-15 22:35:54
Kolego ja pracuję uczciwie ok.30 lat. Też mam studia, ale nie robię hałasu wokół siebie jak niektóre osoby. Jednak jakieś uznanie choćby skrzydła należałoby się w końcu. Musisz zaczäć upominać się o swoje bo inaczej kończysz jak ja.
elo 2016-01-31 11:27:05
pracownik bo nie kupiłeś akcji zpasu to się teraz meczysz :) albo idź na logistę już nic nie będziesz robić :D Sunday awans będziesz miał jak kupisz karnet na pierogi do smagopierogarnii gdzie pierogi lepi cukiernik :)
1
zjawa 2016-02-07 10:03:17
Bo żona dyrektora zpasu prowadzi pierogarnie w slupcu, juz wiesz :) ? ogolnie jest co raz gorzej planują niby jakieś podwyżki. Ale dostaniesz 200zł więcej max i pewnie kosztem premii. Po za tym masz być uniwersalny masz wszystko umieć na zakładzie bo jak robisz tylko na jednym stanowisku ( możesz być nawet najlepszy ) to podwyżki nie dostaniesz. Po za tym marnowane są takie pięniadze na pierdoły w zakładzie, że głowa mała, ale co z tego że maszyny psują się codziennie ważne zeby było czyściutko na hali (5s)
2
Zello 2016-02-08 22:41:00
Szanowny panie Prezesie zarobiłem 1.600 złotych plus premia,pan pewnie ze 30.000 złotych, jak panu nie wstyd!! Traktuję nas pan jak żebraków o jałmużnę ale z całego serca życzę panu wszystkiego dobrego,modlę się aby panu też kiedyś zabrakło :):)
3
Nikt 2016-02-10 20:13:42
Pracownicy: nikt was do stołka na siłę nie przywiązał. Jak się nie podoba to zmieńcie koryto! Przecież wylewanie żali na portalach nic nikomu nie da. Każdy niech stanie się prezesem swojego życia!!!
hmmmm 2016-02-11 15:15:51
hmmmm, sam nie wiem co o tym myśleć? cały czas piszecie jak to nie jest źle w tej firmie :) ale żaden z was nie myśli nawet o zmianie:) ciekawe. Z tego co piszecie, wypłaty są tragiczne to fakt, ale zarób gdzieś w naszej okolicy tyle.
ja 2016-02-20 00:16:38
no ale pierożki mają przepyszne....
XXX 2016-02-23 17:34:19
Socjal w ZPAS wygląda żenująco. Nie mówię, że go nie ma, tylko jest niski. Przyjmujesz się to dostaniesz 13-15PLN chyba, że masz kumpla kierownika już w środku. Powyżej widzę jakieś bzdury wypisywane przez obecnych pracowników chcących uratować dobrą opinię na temat tego zakładu. Karolinka te komentarze to pewnie twoja robota co?(Akcje już wykupiłeś pod przymusem?) Sama to wymyśliłaś?(Nick: Mistrz, Sunday, ilonka, Nikt.) Na rozmowie zgodzą się na twoje 2500netto a później dostaniesz 2500brutto. Firma jest obecnie na etapie rozdawania aneksów do umów zmniejszających ilość tzw. punktów premiowych. W rezultacie będziesz zarabiał tyle samo ale premii mniej w przyszłości. A tak szczerze to o zmianie myśli dużo ludzi ale po co jak można siedzieć i robić to co się robi. W obrębie powstały nowe firmy i proszę uwierzcie, że migrację się rozpoczęły. ZPAS przyjmie każdego, już niedługo sprzątaczki na stanowiska sprzedawców. Czas pracy jest nienormowany a to, że masz nadgodziny to fajnie i tak Ci nie zapłacą. Kto ma głowę na karku trzyma się od tego miejsca z daleka albo znika po roku. Dobra firma na początek kariery zawodowej. Kiedyś w ZPAS było lepiej tylko trzeba mieć predyspozycje do planowania a nie wszystko na pałę. Jak jest to nic nie robimy, jak nie ma to płaczemy. Wszystkie działania są przypadkowe a jak się coś udaje to jest to zasługa wyłącznie Dyrektora marketingu, który jest majstrem w przypisywaniu sobie wszelkich zasług co tam majstrem, dopracował tę strategię do poziomu EXPERT. Fajnie ktoś napisał wyżej: „Firma jak 1000 innych” ale ja powiem więcej ta firma jest wyjątkowa.
2
Gość 2016-03-07 15:32:56
po co firma daje na necie w ogłoszeniach przedział zarobkowy 2500 a 4500?
skoro szukają za najniższą stawkę?
Byłem na rozmowie, nie odezwali się wcale po niej.
Źle zareagowali, że ktoś chciałby zarabiać dobrze.
Brak zrozumienia dla przyszłego pracownika i sytuacji w Polsce.
Mają za duże wymagania wobec przyszłych pracowników, żeby ich potem poniżać, a za małe wobec siebie i firmy.
Dziwne było że osoba po mnie była podobna do jednego z komisji rekrutacyjnej.
Kto jest naprawdę właścicielem tej firmy? nie zasłaniajcie się spółkami zoo.
Ja się nie dziwię potem że nawet takie firmy plajtują, bo nie chcą ludzi inteligentnych którzy by mogli zwiększyć dochody firmy, bo boją się że ich wygryzą.
pracownik 2016-03-09 21:54:28
Witam. Pracuję w firmie długo, 30 lat. Bywało röżnie, ale atmosfera była dużo lepsza niż dzisiaj. Zarobki dla zwykłych pracowników nigdy nie były rewelacyjne, ale nie było kapłaństwa. Było poszanowanie pracy i pomoc. Jakość wyrobów znacząco wyższa niż dzisiaj. Nie wiem jak DJ sprawdza to wszystko. Wstyd... Brak nadzoru i odpowiedzialności. Niech nadzór pilnuje tabelki to niedługo sami zostaną w firmie.
1
Nikt 2016-03-15 20:55:52
Dlaczego tylko narzekacie na ZPAS, skoro jak piszecie niezbyt inteligentny "cukiernik" moze zrobić kariere to chyba nie jest tak źle ;)na co czekacie?róbcie kariere jak on
2
okowita 2016-04-08 12:09:58
Albo kariera w stylu Rumuna; najpierw został kierownikiem, a później kilkakrotnie podchodził do matury.
HAHAHA 2016-04-14 21:16:43
- Kto ty jesteś?
- Dynia mały.

- Jaki znak twój?
- ZPAS cały.

- Gdzie ty mieszkasz?
- w ZPASIE mym .

- W jakim kraju?
W polskiej nędzy.

- Czym ta ziemia?
- ZPASEM mym.

- Czym zdobyta?
- Złodziejstwem i Głupotą .

- Czy ją kochasz?
- Maszynki kocham.

- A w co wierzysz?
- W Giętacza wierzę.

- Czym ty dla niej?
- Wdzięcznym Mistrzem

- Coś jej winien?
- Czas produkcji

Dynia jest świetna :D:D:D:D
Heh 2016-04-19 15:10:06
W stylu Rumuna? ani jeden ani drugi nie ma matury, owszem mają po sto kursów organizaowanych przez zakład. zdobycie certyfikatu polega na tym że gośc wysiedzi odpowiednią ilośc czasu na kursie i ma zaliczone. nie oszukujmy się, jak prezes chce mieć dobrą kadrę kierowniczą powinien zrobić test kompetencji i sprawdzić iloraz inteligencji każdego z nich no ale lepiej tego nie robić bo połowa poleci a przecież jak to będzie wyglądać że kuzyn kierownika albo kolega jest nieodpowiednim kandydatem. firma ładuje pieniądze w osoby które zamiast chodzić do szkoły wtedy gdy był na to czas, organizuje im papierki żeby nie było że tylko w cv jest zasadnicza szkoła zawodowa w Bieganowie itd...niedługo podwyżki a co za tym idzie wynagrodzenie kolegów, podpalaczy grilla, donosicieli, kombinatorów i innych gości którzy zasłużyli sobie poza zakładem. ale co tu się martwić, tak jest było i będzie... szkoda bo firma ma ambicje bycia międzynarodową marką, która bazuje na zachodnich systemach zarzadzania...i co z tego jak żaden z tych certyfikatowiczów nie rozumie o co w nich chodzi...pozdrowienia dla fanów dyni
3
ja 2016-04-20 16:59:31
no co do Dyni ....to ja nie wiem jakie on ma wykształcenie ale był konkretny chociaż jak pracował w Słupcu.....cóż kompetencje miękkie do pracy z ludźmi też są potrzebne....jak dla mnie szkoda, że go do Przygórza przenieśli
noworudzki 2016-06-09 12:40:14
Firma notuje upadek. Wymagania od przyszłych pracowników mają jak z kosmosu. Do ZPAS-NET specjaliste ds. sprzedaży szukają od grudnia 2014 i wciąż oferta wisi na ich stronie.
Słyszałem takie opinie żeby tam się dostać to trzeba mieć wujka kierownika, albo być piłkarzem miejscowego klubu, bo często piłkarze pracowali/pracują w tej firmie. Po drugie firma ZPAS jest sponsorem klubu.
10
pracownik 2016-10-01 19:16:05
Kolego bo pewnie ciebie znam wbij sobie jedną rzecz do głowy , że za jakość nie odpowiada tylko Dj tak jak piszesz, lecz każdy pracownik wykonujący swoją pracę.
Kolega Oka 2016-10-20 13:09:40
Pozdrawiam wyjątkowa osobę nowego mistrza który dzięki cioci w kadrach odstał to stanowisk, teraz wielki Pan i władca, sam robił na produkcji jako operator czytał książki grał w karty o spaniu na nocnej zianie już nie wspomnę a teraz wieli figo fago nie pogadasz !! tak to się właśnie kończy jak z wieśniaka zrobią króla ... i ogólnie apeluje omijać firmę !
12
ha ha ha 2016-10-21 21:47:18
No i źle bo powinien odpowiadać dział DJ. DJ powienien określać kryteria odbioru detali a nie zabieracie im robote.
Nowy 2016-11-01 21:04:30
Pewnie nie dawał sobie rady na maszynach to go mistrzem zrobili. Znam ten typ.
3
lolo 2016-11-14 08:43:10
wyobraź sobie szota z testem iq
3
Zostaw swoją opinię o ZPAS SA - Przygórze
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPAS SA