brak logo

MOSTOSTAL Słupca

Słupca

Opinie o MOSTOSTAL Słupca

były 2014-06-29 21:49:55
zgadzam się. Brak jasnej strategii firmy. Pomysły prezesa o połączeniu wydziałów i chodzenie i mówienie jakie to są korzyści śmiech. Zaraz zacznie się palić grunt jak nie będzie miał kto robić. Można by dużo pisać. Szkoda tylko Właściciela zakładu.
1
Mostostalowiec białystok 2014-07-05 02:48:31
Panowie z tego co piszecie widzę ze mostotal slupca zaczyna padać tak jak białostocki mostostal właściciel ma was głęboko w poważaniu i uwierzcie mi ze to sie nie zmieni ja upadek MB na własnej skórze odczułem i NIE życzę wam tego samego.Jednak trzymam za was kciuki oby sie to nie stało co w białymstoku, może mam głupi pomysł ale pewnie jest was w zakładzie więcej niż w MB może po prostu wykupcie zakład jako pracownicy my mieliśmy takie plany ale zanim się je udało zrealizować to zakład przepadł.
Były pracownik z czerwonym kaskiem 2014-07-07 11:11:20
Kadra w MS Słupca jest bardzo podzielona. Nie szans na wykup firmy. Jedynym ratunkiem jest zmiana zarządu i kierowników wyzszego szczebla. To ci ludzie są odpowiedzialni za katastrofalny stan zakładu. Polityka płacowa nie istnieje. Masz opcję albo 2000brutto albo wypad (tam jest brama, jak zwykł mówić kierownik produkcji). Właściciel nie interesuje się firmą, byle co miesiąc wpadł ustalony %, reszta go nie obchodzi. Mostostale mają ten problem, że są zarządane od dziesięcioleci przez tych samych ludzi, co nie znają rynku jaki teraz jest. To nie komuna, że praca była dawana z góry. Bez walki o zlecenia żadna firma nie przetrwa.
3
slupca89 2014-09-03 08:25:14
Racja,pracuje tu ponad 6 lat i mam 10zł brutto,czyli na dsysto 8zł,wvezisiejszych czasach za te pieniadze żyć to jest sztuka. Jeśli dostaniesz prace jako pracownik umysłowy to źle nie jest natomiast jeśli fizyczny to odradzam,a warunki pracy są straszne.
mb 2014-09-25 09:06:42
i dzieje się mostostal powoli się rozpada ale przeciesz dyrektorów musi być tak z 8 bo 4 sobie nie radzi z załatwieniem pracy no a zapomnieli jeszcze że pracownikom powinno się płacić godnie a nie na opłaty podstawowe ciekawe ile nieudolny zażąd bieże za naszą prace ? zapomnieli przy przyjęciu dopisać ze sprzątaczka zarobi od nas więcej więc my zarabiamy marnie czyli mówi się ze 3zarabia tyle ile powinien zarobić 1 zeby godnie żyć . Motto zażądu niech pracują na nas obdartusy !!!!!!!!!!!!!!!!!!
jpg 2014-11-03 09:40:50
prosić ?? jak poprosisz to cię wyśmieją , a zarobki no pomyślmy ludzie pracujący po 10 lat mają 10 na godzine co miesięcznie daje 1300 zł a minimalna krajowa jak np w kwesti sprzątaczki wynosi na chwile obecną 1136 zł więc pomyślcie o różnicy kwotowej między tymi zarobkami a większość stanowisk w mostostalu oczywiście poza biurowymi to praca w hałasie pyle i nie ogrzewanej hali ale kierownik dob. powie ci ze przeciesz jest ciepło a jak ci zimno to się cieplej ubierz. więc kolorowo nie jest w tym zakładzie to tylko jeszcze strajku brakuje bo za głodowe stawki nie da się pracować na dłurzszą mete więc pewnie kierownicy wezmą się za prace bo jak tak dalej pujdzie zotaną się sami starsi przed emeryturą i emeryci i oczywiście kierownicy bez wyksztaucenia.
słupcaBB4 2014-11-06 17:22:32
Bardzo dziękuję dyrekcji Mostostalu za wolny piątek oddany za 11-listopada br.REWELACJA - może tak warto było pomyśleć,że większość zakładów w Słupcy ma wolny poniedziałek. Inni mogli połączyć te dni Mostostal zrobił inaczej - ma gdześ wypoczynek dla rodzin . Panie Dyrektorze niech nasi mężowie pracują najlepiej od 8 do 11 listopada br bez przychodzenia do domu , żony mają wolne więc prowiant dowiozą. Naprawdę warto dla tych 1700 zł. za m-c po 40-tu latach pracy .
Brawo w czwartek dajecie wiadomość o wolnym piątku -dla czyjej wygody.Jasne takie rzeczy dzieją się tylko w słupeckim Mostostalu.Jeszcze raz bardzo dziękujemy.Szacunek zawsze górą dla pracowników.Źyczę miłego wypoczynku.Barbara B.
1
jpg 2014-11-18 09:54:42
bo pan i władca gen naczelny pan kierownik (usunięte przez administratora)... ma w czarnej dziuże zażądzenie prezesa które mówiło o wolnym poniedziałku 11 listopada on jest ważniejszy od prezesa przeciesz może zwolnić każdego a potem dopiero się zastanawia czy zwolniony jest potrzebny to tak jak do władzy jest dopuszczany człowiek bez szkoły adekwatnej do stanowiska lepiej mianować kogoś kto ludzi ma za śmieci jak człowieka który by szanował pracownika który pracuje na wypłate kierownika. zresztą mostostal jak dak dalej pujdzie to tego vw nie zdązy postawić bo ludzie mają dość głodowych wypłat i pokręconej logiki pana i władcy na włościach mostostalu wodza naczelnego gen.(usunięte przez administratora)......................
aura 2014-11-30 21:06:39
Mysle ze jak by wam było zle szukalibyście innej pracy.
pozdrawiam
1
aura 2014-11-30 21:08:52
Mysle ze jak by wam było zle szukalibyście innej pracy.
pozdrawiam
jpg 2014-12-04 11:47:43
fakt ale jak daleko mamy szukać pracy?? młodzi rzeczywiście szybko uciekają ale co z ludźmi którzy nie mogą ryzykować w taki sposób ponieważ mają rodziny na utrzymaniu ? mostostal właśnie na tym korzysta bo nie ma u nas większej konkurencji w sprawie płac i przede wszystkim w sprawie stałego zatrudnienia więc nadal będziemy kiepsko zarabiać a ludzie będą dziwnie pytać dlaczego tam pracujesz?? odpowiem na takie pytane bo większość ma po prostu rodziny które trzeba jakoś utrzymać. a szukać każdy szuka tylko nie na śmieciówkach bo to nic nie da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Kierownik 2015-03-17 11:32:23
A teraz morał głupi narodzie
każdy powinien żyć w takiej zgodzie.
jpg 2015-04-02 20:49:18
a z morału wynika że kierownik chce pracować sam bo pracownicy tego (usunięte przez administratora)zwanego MOSTOSTAL SŁUPCA sami odejdą bo za wynagrodzenia z mototalu na żyletki nie będzie stać WIĘC MAŁY APEL DO KIEROWNICTWA I ZAŻĄDU docencie robola bo na was robi a jeśli nie to albo sami zaczniecie pracować zamiast roboli albo chluba słupcy splajtuje i będzie straszyć . Robol znajdzie prace a psełdo kierownicy i specjaliści jusz nie na tych samych stanowiskach bo brak wykształcenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tomi 2015-04-16 15:09:02
Płace kształtuje niestety rynek... Na słupeckim rynku pracy nie dzieje się prawie nic. Tak więc trudno wymagać żeby z dobroci serca ktoś dorzucił. To raz... A dwa... pomijając kompetencje to kasa jaką dysponuje zarząd czy kierownicy jest pochodną tego co rozkaże właściciel. Pamiętajmy że to do niego należy cały ten burd*l.
1
jpg 2015-05-18 08:32:07
to ludzie kształtują płace!!!!! jak by się tak postawili to zarobki by wzrosły bo zarząd nie miał by wyjścia ale ludzie w tym zakładzie nie potrafią się dogadać to ras a dwa to to że solidarność czyli zwiąskowców niewiem od czego mamy bo oni boją się prezesa o nic nie walczą tylko się zgadzają na to co powie pan prezes . tak w ogule to kto wierzy w tą premie za cały rok nie chorowania ???? to jest oznaka gdzie zażąd ma pracowników !! jeżeli pracownicy się nie postawią wszyscy w jedności to nie zmieni się nic oprucz podwyrzek dla mistrzów , rosnącej ilości kierowników od niczego no i pana i władce psa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tomi 2015-06-01 11:41:11
Pomijając to, że w Twojej wypowiedzi aż roi się od błędów... odniosę się to pierwszego zdania - nie, to nie ludzie kształtują płace. Oczywiście, mogą zastrajkować, wymusić coś siłą... Ale to nie jest rozwiązanie, które będzie miało skutek długoterminowy. Pomoże doraźnie. Sytuacja zmieni się dopiero, kiedy do Słupcy wejdą nowe duże firmy, które zaproponują atrakcyjną alternatywę.
jpg 2015-06-02 09:39:20
ta a mostostal zamkną bo nie będzie miał kto pracować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
akon89 2015-06-19 00:56:11
Witam. Ostatnio zostałem zatrudniony na stanowisku montera i mam 10zł brutto. Każda moja wypłata to 1230zł-1340zł w zależności od długości miesiąca. Pytałem starych pracowników to powiedzieli,że 10.50zł dostane bo samo mają 11.5zł-12.5zł ale pracują to ponad 20lat. ZAWIJAĆ I SZKODA ZDROWIA W TYCH WARUNKACH ZA TĄ KASĘ!!
jpg 2015-06-19 09:33:48
taki jest mostostal, zero zarobków godnych , wstyd się przyznać gdzie pracujemy bo dostajemy minimalne krajowe a prezes chwali się że ma fachowców których dobrze opłaca , wydaje mi się że tak ale tych z wynajmu bo oni mają po 22zł na godzine a my tak jak pisał akon89 mizerne zarobki . szkoda gadać ale w mostostalu sami ludzie są winni po trochu bo wszystkiego się boją bo pies mnie zwolni a bu :-((
były 2015-07-06 12:35:58
Witam. Słyszałem, że MS ma bardzo poważne problemy, że utopili 3mln i MS jest na skraju bankructwa. Co jak co ale estakada pusta, magazyn stali pusty..
jpg 2015-07-11 22:45:55
i pewnie upadnie albo będą tam pracować sami emeryci !!!!!!!!!!!!!!!!
Pracownik 2015-08-28 15:11:07
Utopić to nie utopili kasy,ale nie długo utopia firmę w,której będą robić emeryci lub dzieciaki,którzy nie potrafią się nawet wypowiedzieć i zamiast kłódka piszą kłutka hahahahah W dzisiejszych czasach 8zł netto w takich warunkach to szydera w tak dużej firmie !!!
ona 2015-08-30 02:37:39
Co to znaczy ludzie z wynajmu?????
Pracownik 2015-09-02 16:35:12
Są to ludzie wynajęci z innych firm i pracują tak długo jak Mostostal chce lub do kiedy mają podpisaną umowę-ludzie z wynajmu są brani bo nikt nie chce przyjść i robić za te grosze-pani w biedronce więcej ma podstawy hahaha
tomi 2015-11-24 20:03:10
Czy to prawda że zmienił się zarząd?
ACAB 2015-12-02 22:42:14
W Mostostalu trzęsienie ziemi. Wczoraj poleciał naczelny, dzisiaj kolejny dyrektor. Zmiana na lepsze, wątpie..
miejscowy 2015-12-06 07:25:27
Czy to znaczy ze M.D. Juz nie pracuje
onett 2015-12-07 08:04:17
Dranikowski wypadł. Ale jaki inny dyrektor? Mam nadzieje, że WK, poleciał.
miejscowy 2015-12-15 19:38:23
Z reguły każda ciszę wypełnia czy prędzej czy później burza. Oznacza to ze już wkrótce chaos w Mostostalu zamieni się na hałas załogi. Jak widać gwałtowność zmian w naszej firmie po utracie przewidywanego i z klasą prezesa bardzo zaszkodzi tym którym się zdaje. Tak się kończy amatorszczyzna i brak szacunku do załogi. Ludzie inteligentni inaczej rozgrywają takie zimny. Teraz widać przyjdzie nam szukać pracy dalej. Zresztą jaki poważny klient będzie szanować właściciela który przy pomocy podstępu i ironii traktuje swoich pracowników. Nie wierzymy Wechcie a nią za grosz. Jest on w naszych oczach skrajnie nie wiarygodny.
Pracownik 10zl brutto 2016-01-21 09:30:49
Słyszałem,ze na biurkach w kadrach lezy 30podan z wypowiedzeniem-czemu sie nie dziwie-rygor coraz wiekszy,wymagaja wiecej a pensje głodowe-pensje nieadekwatne to drogiego zycia. Sam nie długo sie zwalniam-moja dziewczyna w biedronce zarabia wiecej-wstyd!! ;)
ACAB 2016-01-26 20:15:08
Dokładnie tak jak piszesz. Mało tego nowy dyrektor P.K. "tnie" nadgodziny nie patrząc na głodowe pensje pracowników.
Ps. jeśli chcecie ambi pur na szatniach to zacznijcie od zakupu droższych butów dla pracowników!
jpg 2016-02-02 10:12:31
zaczyna się dziać to o czym myślałem jusz wcześniej czyli nowy dyrektorek wprowadza swoje zaostrzenia a płace nic ludzie z maszyn się zwalniają spawaczy coraz mniej coś czuje że dyrektorek jest po to żeby zakład tak naprawde upadł bo przeciesz niedługo co nioektóży dostaną więcej socjalu na dzieci jak dostaje wypłaty w zakładzie !!!!!! dyrekcjo ogarnijcie się wkońcu to robotnik pracuje na was a nie odwrotnie?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracownik 2016-02-02 23:35:00
Solidarność próbuje wynegocjować podwyżki dla wszystkich pracowników o 500zł sa jakieś szanse bo nie długo nie będzie mnie stać na dojazdy do pracy mimo taniejącego paliwa :( Z biurowca dochodzą słuchy,że przez minimum 3 lata nie będzie podwyżek-bo trzeba nadrobić dług do którego doprowadzili prezesi itp tylko ja się pytam dlaczego teraz ma cierpieć zwykły pracownik za błędy ludzi,którzy biorą ogromne pieniądze popełniając błedy i doprowadzając do takiego stanu firme to im tam powinni pozabierać na pensji,a nie zabrać pracownikowi,który swoja prace wykonał należycie i towar został sprzedany?!?
jpg 2016-02-04 12:28:35
solidarność nic nie da tesz słyszałem te pogłoski że przez najblisze 3 lata 0 podwyżek więc trzeba szukać innej pracy lepiej rokującej bo mostostal tak czuje upada a inwestycja typu estakada to remąt pod sprzedasz tak naprawde
szkoda tylko tych ludzi któży pracują tam po 20 lat i więcej!1!!!!!!!
były 2016-02-05 11:25:55
Chodziłeś do szkoły? Nie dziwię się, że płacą jak płacą kiedy ludzie podstaw ortografii nie znają..
jpg 2016-02-07 21:40:11
niema jak trol na forum
jpg 2016-02-16 08:55:40
no i co z podwyżkami? jednak to chyba prawda co gadają na Słupcy że panuje zmowa w kwestii wynagrodzeń czyli minimalna krajowa i ani trochę więcej. ciekawe czy te pisma coś dadzą o podwyżki ? zapewne będzie tak że jak coś dadzą to do 12 zł żeby minimalna godzinowa była i tyle bo przecież zakład w kryzysie a mistrzów coraz więcej a pracowników coraz mniej ciekawe ? Najgorzej to jednak mają ci staży pracownicy co mają stażu po 25 lub więcej lat bo gdzie oni pójdą? szkoda największy zakład w Słupcy a powoli upada:-(
ACAB 2016-02-21 21:56:05
Będą zmuszeni to dadzą, jednak w zamian zabiorą premię regulaminową (jeśli mogą) i pracownicy będą w zasadzie jeszcze mniej zarabiać.
jpg 2016-02-25 21:13:48
Z całą pewnością podwyżek nie będzie będą indywidualne rozmowy z kierownikiem czyli opier.... co my chcemy pżeciesz chorujemy itd.. a zapewne będą straszyć zwolnieniami bo zakład w kryzysie itd .. szkoda bo zostaną się sami starsi pracownicy a młodych wywieje..
gorzów wlkp 2016-03-02 20:23:02
co się dzieje z motem w Gorzowie wlkp? przez robote geodetów jesteście pk 3msc do tyłu. jak długo to będzie się wlekło?
Profesor 2016-03-16 06:57:15
Mostostal Słupca ma strukturę typowo więzienną. W kryminale często bywa tak że klawisz po podstawówce pilnuje profesora.
WSCIEKŁY SPAWACZ!!!!! 2016-03-16 20:16:04
zarobki słabe,wyzysk, pracowałem 10lat i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tego mam nawet na rachunki nie mam
WSCIEKŁY SPAWACZ!!!!! 2016-03-16 20:19:23
zarobki słabe wyzysk, po 10 latach pracy na rachunki mnie nie stac
Pracownik 2016-03-19 21:52:06
Ten zakład jest jeszcze mocno zakorzeniony w latach innego ustroju gospodarczego. Osoby odpowiedzialne za pozyskiwanie kontraktów w ogóle się z tego nie wywiązują. I to są zaniedbania Pana M.D który jest chyba osobą nie nadająca się do zajmowania takich stanowisk jakie zajmuje. Dobrze, że już go nie ma. Z drugiej strony osoby które teraz kierują też mają braki i są nastawieni aby jak najwięcej zarabiać dla siebie. Jeśli zakład ma taką złą kondycje finansową to ja się pytam czemu zarząd i kierownicy nie obniżą sobie pensji czasowo ??? A te wyliczenia które nam powiesili na produkcji to normalna rzecz każda firma musi płacić. Nich lepiej zaczną myśleć co dalej
ACAB 2016-03-21 23:06:15
No to jak drogie Panie i Panowie dłuuugie święta się szykują... Nie ma powodów do płaczu, pomożemy żoną przy wypiekach i sprzątaniu. Zrobimy duuuże zakupy za te nasze"pensje" a po świętach będziemy odliczać czas do 10 kwietnia.
Wesołych Świąt !!
byłymostostalowiec 2016-03-29 12:34:02
hehe zgadzam się :) Pan WK, szef markietingu to po angielsku umie mówić jak Franek z Chłopaków do wzięcia.. Gość, totalnie nie na to stanowisko. Styl bycia,.. nie te czasy.
Edek 2016-04-08 23:10:02
Pozdro dla MAKRELI pracującego w Mostostal Słupca i jeżdżącego skatowanym fiatem uno fiatem uno he he ten samochód powinien już dawno wylądować na złomie
Betonowy Łukasz 2016-04-08 23:31:11
Pracowałem kiedyś w Mostostalu jeszcze do dzisiaj pamiętam jak z kolegami pociągalim wódę w pracy to była praca po której takie wspomnienia pozostają
Januszek 2016-04-09 22:57:19
żadne kontrole TICO ja uważam że nie powinno się kontrolować przepływu alkoholu podczas pracy w żadnej firmie jedna setka przed pracą nie zaszkodzi a co
ular 2016-05-10 21:47:19
No i takie podejście @Januszek powinno być tępione. Dlatego też kontrole powinny być. Jak firma ma was szanować jak wy jej nie szanujecie, macie umowę o pracę i kasę na czas a pijecie sobie w miejscu pracy..
Zostaw swoją opinię o MOSTOSTAL Słupca - Słupca
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MOSTOSTAL Słupca