logo Lacan Technologies

Lacan Technologies

Warszawa

Opinie o Lacan Technologies

Maro 2014-05-12 12:08:58
Ilość przekładanych spotkań po stronie firmy plus brak odwiedzi na @ (co dalej) jak dla mnie klasyfikuje tę firmę w gronie tandeciarzy. Atmosfery pracy nie znam bo nigdy tam nie pracowałem i nawet nie dojechałem ze względu na wspomniane wcześniej próby przekładania spotkania :)
7
. 2014-05-19 22:43:48
ta firma to żart. system wynagrodzeń godzinno-zadaniowy, który polega na tym, że przełożony (powiedzmy.. cto ;)) wycenia taska na ilość czasu X, w którym cto uważa, że zadanie by zrobił. cto ceni się na 45 pln/h, więc za zrobienie zadania dostajesz 45 * X. Zadania bywają 5-minutowe. Aha, to nie wszystko. Pomoc techniczna cto kosztuje połowę stawki, więc za takie zadanie możesz dostać ~2 pln. strata czasu(usunięte przez administratora)
7
Admin 2014-06-16 13:00:33
Potwierdzam. Przykładowo zadanie instalacji linux/windows wyceniane jest na 10 min. W czasie instalacji możesz robić inne zadania :)
5
kpina z pracownika 2014-06-21 14:17:27
Miałem "przyjemnośc" zapoznania się z pracą w firmie LT. Początkowo odniosłem śwetne wrażenie, które jednak równie szybko jak przyszło - przeszło. Firma chyba utknęła w średniowieczu. System zadaniowy jest wielką porażką.
Nie polecam pracy w firmie lt.
6
kandydat 2014-11-13 23:46:15
na tego typu firmy należy uważać. Gdy po pierwszym etapie (rozbudowane ankiety internetowe: zadania, test psychologiczny) podjęto ze mną kontakt tylko w celu uzyskania tzw. koncepcji rozbudowy i wdrożenia (ich software`u) a potem żadnej odpowiedzi to wydaje się, że ich podejście do pracownika (nawet potencjalnego- kandydata) jest niepoważnie a nawet mam podejrzenie, że szukają twojego pomysłu na biznes a nie ciebie. Radzę unikać.
7
Były pracownik 2014-11-26 16:21:12
Firma cały czas prowadzi rekrutację i ma mega rotację. Zatrudnia osoby na 2 miesiące, daje umowę na czas nieokreślony i zwalnia po dwóch miesiącach podając za przyczynę likwidację stanowiska pracy. Mam nadzieję, że niedługo ktoś się im dobierze do *upy i zaczną traktować ludzi z szacunkiem.
9
kandydat 2014-11-26 16:32:54
były pracownik, napisz coś o tym jak wygląda praca wewnątrz firmy. Jak project managerowie, kierownicy, jak zarząd. Jak w ogóle się tam pracuje?. Czy dobrze płacą? Ile ludzi zatrudniają
3
robol 2015-01-07 15:57:09
miałem "przyjemność" pracować w tej firmie, każdemu kto ceni swoje zdrowie psychiczne sugeruję poszukać innej pracy. zgadzam się z przedmówcą, pracy w LT nie polecam nawet osobie bezrobotnej...
6
Zignorowana 2015-01-30 19:20:16
(usunięte przez administratora) Przed rozmową kwalifikacyjną czytałam powyższe opinie. Moja rozmowa dzisiejsza nie została odwołana.... Ale się nie odbyła. Zostałam umówiona na spotkanie a nikt nie poinformował mnie że warunkiem rozmów jest gotowość podjęcia pracy od zaraz. Pani wiceprezes w pierwszym zdaniu zapytała jaki jest mój status. Gdy usłyszała że mam 3-miesięczny okres wypowiedzenia, który mogę ewentualnie negocjować - powiedziała że nie mamy o czym rozmawiać, wstała odwróciła się na pięcie - totalny brak profesjonalizmu, szacunku dla kandydata (musiałam przejechać całą Warszawę aby dojechać na spotkanie, zwolnić się z pracy...). Mam wrażenie że ludzie w tej firmie całkowicie się nie liczą - nawet nie przeprosili za wprowadzenie w błąd! Szef który nie szanuje drugiej strony to coś najgorszego na świecie Nigdy więcej nie chcę mieć do czynienia z tą firmą - nie polecam!
8
były_pracownik 2015-03-07 19:44:34
Bardzo chaotyczne miejsce, bardzo duża rotacja pracowników, traktowanie osób pracujących jak własności, presja na zostawanie po godzinach, za kiepską kasę. Nie polecam.
6
pracownik 2015-03-17 15:06:13
Wszyscy piszą z perspektywy byłego pracownika, natomiast ja napiszę jako osoba pracująca. Początek w firmie takiej jak ta jest trudny to prawda, ale po kilku miesiącach mogę powiedzieć że lubię tu pracować. Pracy jest dużo jak wszędzie, ale gdyby pieniądze rozdawano za nic-nierobienie byłabym pierwsza w kolejce.
Prawda jest taka że rotacja wynika z faktu czy ktoś radzi sobie z obowiązkami czy nie. Raczej trudno na rozmowie kwalifikacyjnej stwierdzić czy osoba aplikująca sprawdzi się jako pracownik. Działa to także w drugą stronę pracownikowi może nie odpowiadać charakter pracy. Ile ludzi tyle charakterów.
W tej firmie pracują fantastyczni ludzie a atmosfera w pracy jest bardzo ważna. I choć raz w miesiącu chcę uciec, 20 razy przychodzę z uśmiechem.
Jeśli chodzi o doświadczenie nabyte tutaj, mogę powiedzieć z czystym sumieniem że jeśli kiedyś pracę zmienię żadna sytuacja ani żadne zadanie nie będzie mi straszne:D
3
. 2015-04-24 19:33:36
@pracownik

z ciekawosci.. ile zarabiasz?
2
miś 2015-06-07 20:07:21
Firma oparta na śmieciówkach. Jak może przyciągnąć doświadczonych pracowników-nie mam pojęcia. Stosunek do osób przyjmujących się do pracy poniżej krytyki.
5
Michał 2015-07-23 13:35:44
"Prezes" podczas rozmowy rekrutacyjnej powiedział, że mój profil nie odpowiada jednak do stanowiska. Na moje pytanie: po co w ogóle w takim razie zaproszono mnie na rozmowę odpowiedział, że źle zrozumiał opis poprzedniego mojego stanowiska pracy. Firmie gratuluję prezesa a jemu gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem i podejścia do potencjalnego pracownika
4
Lacan Technologies 2015-07-24 12:40:24 [pracodawca]
Proponujemy przyszłym pracownikom różne formy zatrudnienia, są to umowy o pracę, umowy zlecenie, o dzieło B2B. Jesteśmy dosyć elastyczni w tej kwestii, Każdy wybiera to co w danym momencie ścieżki zawodowej bardziej mu odpowiada.
Lacan Technologies 2015-07-24 12:42:59 [pracodawca]
Prowadzimy szkolenia wewnętrzne w zakresie naszej działalności. Warunki zatrudnienia ustala się w momencie przyjmowania osoby na dane stanowisko podczas rozmowy z przyszłym przełożonym. Trudno jest podjąć pracę nie znając zakresu swoich obowiązków, czasu pracy i wysokości zatrudnienia. Dziwny komentarz. Czy kiedykolwiek Pan/Pani podjął/podjęła pracę nie znając wymienionych kwestii?!

1
Lacan Technologies 2015-07-24 13:56:25 [pracodawca]
Najwidoczniej nieporozumienie wynikło z niedoprecyzowania przez kandydata swoich poprzednich obowiązków w CV lub rozmowa zweryfikowała rzeczywiste kompetencje kandydata...
były pracownik 2015-07-28 22:02:36
Jak zaczynałem pracę w LT to znałem swoje obowiązki ale… po 3 dniach dostałem informację że mam robić coś innego. OK co mi szkodze, po tygodniu firma stwierdziła że jednak pracownika wracamy do poprzedniego zakresu obowiązków. Po miesiącu znowu zmiana. No i najlepsze w tym wszystkim ustalone wynagrodzenie jakoś w magiczny sposób nie zgadzał się z tym co zarabiałem. Kropką nad i była "mieszana" forma zatrudnienia: jedna umowa w LT a druga w spółce powiązanej. Umowa podstawowa oczywiście na śmieszną kwotę i od niej był płacony ZUS, umowa dodatkowa to oczywiście umowa o dzieło z "prawami autorskimi". Szkoda czasu, lepiej dalej szukać pracy :)
4
mp 2015-08-19 15:48:13
Czytając poniższe komentarze jestem trochę zaskoczony. Pracuję w Lacan dopiero nie całe pół roku i pewnie ciężko rzetelnie ocenić mi wszystkie aspekty. Moje odczucie (zresztą ludzi pracujących to dłużej również), że firma idzie w dobrym kierunku. Zatrudnianych jest coraz więcej kompetentnych i doświadczonych pracowników, co pozytywnie wpływa i na organizację pracy, jak i na atmosferę.
Osobiście, nie mam jakiś bardzo negatywnych doświadczeń z kontaktów z przełożonymi, a pieniądze są płacone w terminie. Oczywiście, że zdarzają się problemy, ale chyba ciężko znaleźć firmę, w której ich nie ma.
1
weteran 2015-10-15 12:04:22
Ostatnio mieliśmy długą rozmowę w firmie na temat tego, jak jesteśmy postrzegani na zewnątrz i z ciekawości wszedłem tutaj poczytać co się pisze.
I muszę przyznać, że generalnie zgadzam się z większością komentarzy. Może to dziwić bo są tu i bardzo negatywne i pozytywne.
Ponieważ jestem jedną z najdłużej pracujących osób tutaj to chyba mogę powiedzieć, że przeżyłem wzloty i upadki. Na pewno pierwszy okres był słaby i było mnóstwo rotacji, słabej komunikacji czy nie najlepszych zachowań ze strony przełożonych. Chyba taka widoczna zmiana zaczęła się pod koniec zeszłego roku lub na początku tego - gdy zmieniło się zdecydowanie podejście do rekrutacji, komunikowania zadań czy samej realizacji projektów. Przyszło sporo sensownych ludzi (niestety trochę też odeszło w między czasie) i jak dla mnie to ta firma zrobiła kilka kroków do przodu jeżeli chodzi o całokształt działalności.
antek 2015-10-18 00:14:16
Bzdura. Nie prowadzicie żadnych szkoleń, chyba, że w ramach pozyskanych dotacji na program związany z kapitałem ludzkim.
3
p 2015-10-26 13:00:39
A mnie się podoba. Nie ma jakiegoś strasznego ciśnienia. Kasa płacona regularnie.
1
HardWorker 2015-11-10 08:23:28
Dno... Ta firma jest zbudowana od podszewki na oszukiwaniu zarówno pracowników i klientów. Nie polecam ani jednym - ani drugim.
3
X 2015-12-13 12:19:12
Przestańcie pieprzyć, jak to zwykle bywa, osoby, które nie pracowały w firmie mają najwięcej do powiedzenia:
- potrafisz zdyscyplinować swoją pracę - wychodzisz o stałych godzinach i nikt nie każe Ci robić nadgodzin
- pensje wypłacane regularnie
- fajna atmosfera, nikt nie boi się prezesa czy dyrektorów, są na luzie i można z nimi sobie na luzie pogadać
- warunki pracy są w porządku, pakiety medyczne czy sportowe to już standard w większości firm, ale jest fajny socjal, firma dba o zaopatrzenie rzeczy biurowych, spożywczych, są zorganizowane dostawy II śniadań i obiadów
- umowy o pracę, o dzieło, nikt nie wciska nikomu na siłę śmieciówki

Może i jest duża rotacja i chaos, ale wynika to z tego, tak jak ktoś wyżej napisał, że ludzie się nie sprawdzają. Firma zajmuje się dosyć poważną tematyką i nawet praca w dziale marketingu przy systemach ERP okazuje się wyzwaniem. Po to są 3-miesięczne okresy próbne, by każda ze stron mogła się przekonać czy się do tej pracy nadaje czy nie.

A byli pracownicy zamiast wylewać tutaj swoje żale, spowodowanie nieumiejętnością poradzenia sobie w Lacan, niechże zajmą się kształceniem, szkoleniem i podnoszeniem swoich umiejętności, by w innym, nowym miejscu się sprawdzić ;)
Grześ 2015-12-17 21:00:03
Otrzymałem zaproszenie na rozmowę na stanowisko specjalisty ds. rozliczeń lecz po lekturze powyższych opinii podziękowałem za zaproszenie. Swoją drogą trzykrotnie próbowałem się dodzwonić. Napisałem w końcu maila.
4
ppp 2016-02-02 11:46:56
@Ciekawy LACAN generalnie otwiera się na rynki Europy Środkowo-Wschodniej. Nowa usługa, która właśnie wchodzi na rynek dotyczy właśnie wspomnianego rynku.
Otwierając się na nowe rynki LACAN potrzebuje pracowników ze znajomością tych języków, aby usprawnić i przyspieszyć proces obsługi Klienta.
podnapięciem 2016-03-11 23:10:48
Minął już ponad rok odkąd zakończyłem współpracę z LT, od tamtej pory miałem okazję pracować u innych pracodawców, takie chłodne zestawie zalet i wad:
+ swego czasu niski próg wejścia na stanowisko programisty; nie było wymagane doświadczenie
+ młody zespół, bardzo miła i luźna atmosfera
+ możliwe elastyczne godziny pracy, na niepełny etat
+ możliwy wybór UoD/UoP

- duża rotacja
- młody zespół-czasem był problem z uzyskaniem pomocy na zawiły temat, ponieważ brakowało ludzi z kilkuletnim doświadczeniem(patrz 1-wszy punkt)
- BARDZO wąski stack technologii
- niskie zarobki
- słabe zarządzanie projektami
- niska reputacja na rynku, inni pracodawcy kręcą nosem widząc Lacana w CV
4
rustyk 2016-04-13 10:44:03
szkolenia...? hahaha pracoewałem tam ponad rok i mimo próśb, wniosków, a potem zapewnień, że tak - oczywiście... szkoleń nie było. Żadnych.
2
Barnaba 2016-06-06 15:33:37
Witam, zgłosiłem się do LT na stanowisko menedżera projektu w 2013 lub 2014 roku (oferowana pensja ok 3200 PLN na umowie o pracę). Dopiero na rozmowie powiedziano mi, że to już nieaktualne, ale zamiast tego mogą mi zaoferować stanowisko programisty w Pythonie. Nieco znałem inne języki, ale tego nie. Powiedziano mi, że to nie problem, że przejdę szkolenie i będzie ok, więc się zgodziłem. Szkolenie wyglądało tak, że przyszły-niedoszły przełożony przesłał mi maile link do samouczka Pythona i dał kilka dni na nauczenie się programowania w tym języku [SIC!]. Do tego zaoferowano mi umowę zlecenie na 1800 PLN... Nie skusiłem się.
3
kamil 2016-06-15 15:01:16
A ja słyszałem, że tam są znowu masowe zwolnienia? Czy to prawda? Ile osób tam zostało? Ponoć nawet bankructwo grozi firmie?
5
Woda 2016-07-06 11:08:00
Zgadza się. Firma skurczyła się z 60 osób do 10 od początku roku. Póki co to kiepskie miejsce do pracy.
3
elemele 2016-09-19 11:31:06
Firma bankrutuje, przestrzegam przed pracą tam!
3
PH 2016-09-22 16:21:07
wlasnie ogladalem o nich reportaz na tvp3 bron boze nie podejmowac zadnej wspolpracy !!
5
Michał 2016-09-22 22:41:52
jaki reportaz?
1
ismail33 2016-10-10 22:21:34
heh, jak to?
hAm 2016-10-11 15:40:54
Poszukaj w necie słów: TELEKURIER: 22.09.2016
Ja wstawialem juz tu linka ale widze ze nie opublikowali. Generalnie bardzo ciekawie opisana jest ta firma od nienajlepszej strony. Nie polecam.
5
Mizeria 2016-10-12 09:49:32
Firma sie zwija od lat a nie rozwija. Moich 4 znajomych tam pracowało w ciągu ostatnich 2 lat. Porażka sami odeszli.
Dochodzenie prokuratorskie trwa dodam tylko.
Co druga pozytywna opinia pisana na gowork jest przez prezia tak więc proponuję to wziąć pod uwagę.
5
były pracownik 2016-10-18 10:24:53
Przyjacielskie stosunki?? haha jakiś żart... z pewnością nie z kadrą zarządzającą - to zawsze pozostawiało wiele do życzenia.
4
były pracownik 2016-10-18 10:45:22
Jakub... mógłbyś wymyślić mniej "naprowadzający" nick...
2
ismail33 2016-10-24 00:48:52
Dzięki za link - znalazłem!
Też tam kiedyś pracowałem i słysząc słowa-klucze (jak "umowa marketingowa") aż mnie ciarki przeszły...
5
nucek 2016-11-02 17:48:47
Podobno panią prezes wyrzucili z Atrium, gdzie pracowała jako główna księgowa. Czy to prawda?
3
Zostaw swoją opinię o Lacan Technologies - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lacan Technologies