brak logo

Akzo Nobel

Warszawa

Opinie o Akzo Nobel

ktos 2016-06-05 19:23:05
tak pracuje mi się dobrze, dobrze mi się sprzedaje farby, które mam sprzedawać , Przedstawiciel z Akzo jak mnie widzie to mnie bardzo , ale to bardzo mnie atakuje ,żebym przeszedł do grupy Akzo.
realista 2016-06-05 20:13:11
To zostań tam gdzie jesteś... W Akzo nie da się już normalnie pracować. A to za sprawą dyrekcji i menadżerki z B. Pozostając będziesz spokojniejszy i pewny jutra.
ktos 2016-06-05 22:21:02
Czyli nie ma co się pchać na tzw. kar (Reprezentant ds. kluczowych klientów) ?
Nazwa ładna , ale pracy jest multum , a głównie to wyładunek towaru.
Kasa kiepska.
ja 2016-06-06 21:39:58
Akurat reprezentaci handlowi maja dobra fuche.... akzo to nie firma kogucik. Ci co pracuja sa zadowoleni. Radzilbym brac ta fuche bo jest rozwojowa.
ktos 2016-06-06 21:55:13
Możesz dać jakieś na to dowody ? Konkretne ? Warunki jakie mi zaproponowano są gorsze w stosunku do obecnej pracy, a pracy 2 x więcej.
ja 2016-06-06 22:04:39
Z tego co wiem warunki sa ok. Dodatkowo telefon plus firma szykuje jeszcze benefity. Praca i ofszem jest bardziej wymagajaca umyslowo poniewaz zakres obowiazkow jest wiekszy i totwozy twój rozwój. Praca dodatkowo w fajnych godzinach pracy.
ktos 2016-06-07 08:24:10
To nie praca dodatkowa tylko normalnie masz pełny etat. Zakres obowiązków większy , a konkretnie ? Pracujesz na tym stanowisku. Wynagrodzenie jest kiepskie jak na ilość pracy.
usa 2016-06-08 18:28:01
Obowiązków jest w sam raz. Spoko robota.
realista 2016-06-08 19:31:07
usa ale z ciebie dowcipniś
ktos 2016-06-09 07:58:55
dobre żarty , spoko robota , jak lubisz być fizolem za kwotę poniżej 2000 zł to sory , ale nie .
usa 2016-06-09 21:14:44
Nie przekonam nieprzekonanego. Ludzie pracuja i sie rozwijają. Pewnie ze można lepiej zarobić ale tez trzeba więcej sie narobic i nadenerwowac. To nie jest umowa zlecenie tylko etat. Narazie nikt sie nie skarzy.
ktos 2016-06-14 09:12:38
jakie nieruchomości ?normalna praca na markecie
on 2016-07-04 08:48:34
Co masz na myśli mówiąc praca rozwojowa ?
ciekawski 2016-07-04 14:05:21
Witam.
czytałem ostatnio ogłoszenie na stanowisko: Merchandisera/ Reprezentanta Handlowego produktów Akzo Nobel.
zastanawiam się jakie są zarobki i jak praca wygląda ? Czy stawka jest godzinowa czy stałe wynagrodzenie + premia? rynek mazowiecki.
będę wdzięczny za odpowiedź.
on 2016-07-04 17:39:43
Ela nie będę tego komentował co piszesz , bo widzę że w tej firmie osoby widzą świat innymi oczami. Czemu nie napiszesz prawdy jaka to praca i kim naprawdę jesteś.
1
Malarz 2016-07-10 13:29:59
Niestety ale się z tobą niezgodze. Mam przykład u siebie w firmie i to są ludzie bez pomysłu na siebie, roboty które czekają na polecenie, brak kreatywności a jak już występuje to typowe kopiowanie tematów z fmcg które nie zawsze się sprawdzają w budowlance.
Pracownik 2016-07-12 07:26:33
Sokoro dobrze Ci się pracuje, zarobki w Akzo nie są lepsze to po co chcesz przechodzić? Z doswiadczenia wiem że nie ma co się pchać do tej firmy bo rotacja w sprzedaży jest bardzo duża a to o czymś świadczy.
Generalny to prostak który nie szanuje pracowników i myślę że jak jeden z drugim by się odważył na np. nagranie jego wypowiedzi, zachowań to polecial by na zbity ..., dyr sprzedaży to malolat bez doświadczenia w sprzedaży, którego Ktoś wsadził po zanjomości na to stanowisko i po półtora roku wymienił prawie cały dział sprzedaży, co niestety nie przyniosło oczekiwanego celu, bo sprzedaż leci na łep na szyje i koleś przestraszony o swój stołek spierdzielił na zwolnienie i myślimy że już nie wróci. Co chwile leci jakiś regionalny a za nim ph także nie zawracaj sobie głowy tą firmą. Szkoda że w internecie nie ma jakiś statystyk i danych dotyczących spraw sądowych, które toczą się przeciwko Akzo, bo jest ich wiele a to jest idealny dowód na to jaki to jest pracodawca.
2
hello 2016-07-12 09:11:04
Do romek. Stanowisko "Reprezentant Handlowy ds. Kluczowych Klientów" ,a kto to taki jest co konkretnie robi ? Niech ktoś napisze wyraźnie biało na czarnym :) Merchandiser , to tylko nazwa jesteś taka naprawdę ?
zainteresowany 2016-07-18 19:55:05
Hej,

w Poznaniu, Szczecinie i Gorzowie jest już nowy kierownik regionalny?
To prawda, że z Calsberga?
wypas 2016-07-25 18:23:43
Premia raz na trzy miesiące albo raczej jej brak. Dużo pracy mało pieniędzy. @
pokemon 2016-07-27 23:26:05
Fakty są takie że Akzo oferuje najgorsze warunki w branży. Takie podejście kończy się dużą rotacją i to się już dzieje. Konkurencja się cieszy.
raper 2016-08-24 17:55:41
Akzo to najlepsza firma w branzy. Po zmianach sa menadzerowie o wysokich kwalifikacjach. Prawie wszyscy robia plany. Firma sie rozwija.
magda 2016-08-26 17:17:43
Hahaha raper lecz się na nogi bo na głowę za późno
4
Ph 2016-08-26 22:28:17
Ciekawe która firma daje z miejsca umowę na czas nieokreślony? Czas próbny jest potrzebny zarówno firmie jak i pracownikowi.
Odchodzący 2016-09-13 12:23:47
Ja pracuje w Akzo jako ph, ale już odchodzę . Macie pytanie. To zadawajcie odpowiem.
olaf 2016-09-14 17:52:42
szukają PH do kluczowych klientów na podkarpacie - warto aplikować ? kto jest RKSem na tym terenie - da się z nim pracować ?
Cykcyk 2016-09-22 18:16:38
Hahahaha
Odchodzący 2016-09-26 23:23:10
Jak pH nie maja tak złe to czemu praktycznie co miesiąc odchodzi po kilku? Dlaczego firma nie ściąga nikogo z branży? Bo wszyscy z branzy wiedza ze Akzo to titanic i nikt tu nie przychodzi dlatego ściagają ludzi z fmcg bo nie znają branzy wiec nie wiedza nic tej korporacji. System jest motywujący bo tak naprawdę w teorii możesz zarobić naprawdę dobre pieniądze ponad 15 tys na kwartał podstawa plus premie ale tyle z teorii. W praktyce nie zarobisz nic dodatkowo. Masz tylko podstawę, plany brane z kosmosu dynamika po 40% na miesiąc , ciagle pretensje, motywowanie przez zastraszanie. Tak to wyglada.
1
Odchodzący 2016-09-26 23:27:22
reprezentant ds. Kluczowych klientów to tak naprawdę pracownik który zapieprza 8h na jakieś hali typu leroy lub castorama, wykłada towar, ulotki, zamawia towar, czyli w większości praca fizyczna.
ciekawy 2016-10-03 08:47:54
Ciekawe jaki mieli cel wprowadzać reprezentanta ds. kk , zmienili nazwę a co więcej? Głównie zajmujesz się sprzedażą to wykładanie towaru , tworzenie ekspozycji , czyli głównie to praca fizyczna. Ciekawe jaka będzie reakcja konkurencji w tej branży.
on 2016-10-04 09:59:30
wiesz no dobra , czyli wykładanie towaru i aktywna sprzedaż , to są zadania reprezentanta ds. kk , u konkurencji to się nazywa promotor sprzedaży (PS) , ale głównie wszędzie o to samo chodzi sprzedawać sprzedawać. Kilka osób napisało, że to stanowisko rozwojowe a na czym ten rozwój polega . Można wiedzieć. Tylko proszę o konkrety a nie ogólniki.
romek 2016-10-04 10:04:27
no dobrze, ale co powiecie na prace jako Merchandiser - Reprezentant Handlowy ds. Kluczowych Klientów?
opinia 2016-10-27 22:40:33
Dokladnie.
on 2016-11-01 14:29:47
reprezentant , czyli zwykły robol, ciekawe jaka kasa ?
ktoś konkretnie napisze ?
zadowolony 2016-11-02 19:33:01
Robolem jest kazdy:-) nawet dyrektor. Praca nie jest ciezka. Kasa po zrobionych planach przyzwoita. Rotacji nie ma chyba ze ktos kombinuje z godzinami pracy. Ludzie z casto czy leroy zarabiaja mniejsze pieniadze.
ktoś 2016-11-03 19:46:02
W jakim mieście pracujesz ?
Robolem dyrektor ? Jasne. Tylko on fizycznej pracy nie wykonuje.
ja 2016-11-04 22:04:19
To idz na dyrektora:-)
haha 2016-11-04 22:10:04
Po co sie pytasz o kase jesli uwazasz ze te stanowisko to robol. Dziwny jestes.
on 2016-11-05 18:27:01
Po prostu pytam, co nie wolno ? Każdy jest dziwny, myślisz że Ty nie jesteś dziwny ?
realista 2016-11-09 20:16:54
Obecny dyrektor z Akzo to nie robol tylko nic nie warty pajac!!!
1
Karo 2016-11-09 21:23:50
a jak się pracuje na sieciach międzynarodowych jako Przedstawiciel ds. Kluczowych Klientów ? jakie wynagrodzenie można otrzymać z premia i czy jest osiągalne ? jak atmosfera w firmie ? jakie narzędzia pracy ?
taki 2016-11-10 07:26:40
Takie stanowiska są załatwiane po znajomości. Wszędzie tak jest , jak ktoś wierzy w to , że to osoba z "ulicy" to jest naiwny.
John Malkovich 2016-11-15 11:22:39
Kilka słów całkiem obiektywnie. Nie narzekajcie na aktualnego Dyrektora bo człowiek zna się na biznesie i strategiach przeprowadzania efektywnych zmian jak mało kto na rynku. Uwagi, że jak był taki dobry to dlaczego odszedł z poprzedniej firmy są po prostu głupie. To właśnie on przeprowadził jej głęboką restrukturyzację i odegrał kluczową rolę w osiągnięciu dzisiejszej pozycji tej firmy na rynku. Po drodze też padały trupy i zebrało się grono malkontentów, dla których jakakolwiek zmiana jest zamachem na ich cały dorobek zawodowy. To błędne podejście ( w mojej ocenie ). Mam nawet wrażenie, że czasami bywa zbyt wyrozumiały. Jak każdy popełnia też błędy. Może nie do końca potrafi dobierać sobie najlepszych ludzi. Moja rada to dużo słuchać, wyrzucić z głowy to co było i skupić się na tym co jest, wziąć się do roboty, uczyć się od niego a wyjdziecie na ludzi i wasza firma też odniesie sukces :)
2
NIE dla kolesiostwa !!! 2016-11-17 13:47:25
Co ty piszesz John, to co wyprawia teraz w tej firmie to poprostu nic innego jak desperackie działania, gdyż doświadczenie wyniesione z tynku FMCG tu nie działa. Już niedługo panowie z wielkiego " B " zostaną rozliczeni ze swojej nieudolności napoczatku przez rynek co właśnie ma miejsce, a zaraz po tym przez przełożonych w Holandii. To tylko kwestia czasu. Szkoda tylko, że tylu wartościowych ludzi musiało odejść aby zrobić miejsce dla kolesiów, którzy bez swoich Panów i Władców zaginęli by w rzeczywistości, a tak naprawdę nic nie potrafią po za robieniem zamętu w rynku.
5
anonim 2016-11-21 19:19:27
"zadowolony 2016-11-02 19:33:01
@on - 2016-11-01 14:29:47
Robolem jest kazdy:-) nawet dyrektor. "
Wreszcie ktoś napisał prawdę o pracy w handlu :))) Jedno zdanie warte miliony!!!!!!
Nie dla kolesiostwa !!! 2016-12-08 10:01:52
No i nadszedł ten dzień. Co teraz masz do powiedzenia John, gdzie ten twój Pan i Władca, a to dopiero początek, trzymajcie się nieudaczniki Wielkiego Dyrektora, Wasze dni nadchodzą. Gdzie jest Wasza pewność siebie , zapewne zawalił się Wam świat, bo jak tu teraz się odnaleźć w rzeczywistości bez tatusia, oby szybko znalazł sobie jakieś zajęcie by was pozabierać, choć narazie nie widać śniegu i do łopaty nie potrzebują, a tylko tam się nadajecie.
11
XYZ 2016-12-08 11:12:25
John, prosimy Cie o wypowiedź teraz. Czego mam uczyć się od managera z wielkiego B? Nieprzestrzegania kodeksu panującego w Akzo? Wyjdę na ludzi, czy wyjdę z firmy w asyście ochroniarzy ze zwolnieniem dyscyplinarnym? Wasza buta, pewność siebie, zarozumialstwo rzeczywiście doprowadziły Akzo do pozycji: czwarta siła w tradycji. Wstyd mi za Was!!!!
15
KELA 2016-12-08 18:07:23
John Malkovich ja również proszę Ciebie o szczerą odpowiedz...
I ode mnie kilka słów obiektywnie.
Przypuszczalnie jesteś RSMowym lub PHowym zrytym "bic-usiem" zapatrzonym w swego tatusia. Coś tak patrzę ze twój idealny świat się zesrał...
Poszukajcie teraz roboty w kotłowni z nakradzionych zapalniczek będziecie mieli czym w piecu podpalać.
Żeby w tak krótkim czasie rozwalić firmę!!!!! - chyba wam konkurencja za to zapłaciła.
Tworzcie swój kolesiowy dream team zdala od ludzi którzy robili przed wami kawał dobrej roboty.
Poniżej jest ocena pracodawcy - szkoda ze nie ma możliwości wpisania - najlepszy ale do 2015....
10
Farba 2016-12-09 14:39:04
Zwolnili kogoś ?
Rassow 2016-12-09 22:04:11
Wszystkim wypowiadającym się proponuję, zacząć od nauki języka polskiego, poziomu podstawówki.
Zostaw swoją opinię o Akzo Nobel - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akzo Nobel