brak logo

Akzo Nobel

Warszawa

Opinie o Akzo Nobel

Fr 2017-02-10 15:26
A skąd Ci imbecyle biorą info o wzrostach ? Czarna Magia
1
pawel 2017-02-23 08:51
Witam jestem poczatkujacym handlowcem mozna sie cos dowiedziec o projekcie dla AN w pmi comberra ? pojawily sie ogloszenia na cala Polske..
Zuzanna 2017-03-01 13:13
Pracujesz w firmie Akzo Nobel? Podziel się informacjami na temat tego jak wyglądał proces rekrutacji! Jakie pytania padły podczas Twojej rozmowy o pracę?
Fajny 2017-03-07 00:13
Kto Cię wyssał w AN?
Zuzanna 2017-03-07 14:58
Firma Akzo Nobel obecnie poszukuje osób na stanowisko Doradca Handlowy - Merchandiser. Zamierzacie aplikować?
ktoś 2017-03-08 21:58
Firma Akzo Nobel od około roku szuka pracowników do tej pracy. Ciekawe dlaczego trwa tak długo proces rekrutacji ?
2
Zuzanna 2017-03-09 11:06
@ktoś na stanowiska typu doradca handlowy, czy przedstawiciel firmy często rekrutują stale. Nie każdy sprawdzi się w pracy w tym charakterze, a dobrzy specjaliści są zawsze potrzebni. A Ty pracujesz w firmie, czy jesteś zainteresowany pracą w Akzo Nobel?
Dadzia 2017-03-13 16:06
Ja się zastanawiam- nie wiem jednak czy warto. Chce rzucić studia i iść do pracy tylko czy przez to źle na mnie spojrzą?
Zuzanna 2017-03-14 10:49
@Dadzia to już zależy od Ciebie oraz od wymagań jakie firma stawia kandydatom na dane stanowisko. Na jakie chciałbyś aplikować?
xxx 2017-04-12 13:55
piszesz same bzdury - ten człowiek właśnie wypromowal same rodziny, lubił tylko siebie i tych co mu donoszą, żył plotami i promował ploty i donosy jak konfident. Tylko jego WYBRAŃCY MIELI DOBRZE JESZCZE KILKU POZOSTAŁO ALE WIĘKSZOŚĆ WYLECIAŁA ZARAZ PO NIM.
przez niego do dziś jest jak jest, słucha [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i marnuie skończył.
pracownik ten i tamten 2017-04-13 16:10
i wywieźli grubego na taczce. tyle czasu zmarnowane
Zuzanna 2017-04-14 09:25
@pracownik ten i tamten co masz na myśli? Czy któryś z pracowników został zwolniony? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak duża jest rotacja w firmie.
ramirez 2017-04-21 19:26
witam bardzo panstwa z gory sorki za literowki szybko pisze.Pracuje w akzo jako kar praca fajna uczy myslenia i kreatywnosci nie powiem trzeba sie napracowac,.......ale chyba tego od nas wymagaja prawda??nic nie jest podane na tace wlasnie od tego mamy szkolenia konferencje ,praca z ph itp...ale z innej beki widzialem prace merchow z tikkurilli sniezki itp.....poraza brak komplementarnej wiedzy o produkcie wszystko to lakoniczne wyuczone slowa...a pokazy magnat ceramic.??.....pozal sie boze wolna amerykanka zero profesjonalizmu.wiec nie mylmy kochani prace karow z akzo na halach z praca merchow od ppg tikku....i sniezki bo to niebo a ziemia nic innego.byle koles z jakiejkolwiek firmy z praca na umowe zlecenie pofejsuje nam polki ale gdzie podejscie do klijenta ........sprzedaz persfazyjna...techniki negocjacji .....promocji....sprzedazy......dodam efektywnej.......i powiem wam jeszcze jedna rzecz.....nie wiem jak u innych ale mi mej pracy zazdroszcza na roznych marketach a wiecie dlaczego.... bo akzo dalo mi wolna reke sam sobie ustalam grafik zadania i sam sie kreuje inni tego nie maja lub dzialaja wedlug grafiku i to odemnie zalezy jaka mam pensje i premie dziekuje i pozdrawiam
4
nikt ważny 2017-04-24 22:26
widzę, że komuś się uruchomiło w mniemaniu kim ja to nie jestem, jaki ja jestem "fajny" inni be........ ( a to zwykły sprzedawca dedykowany, to samo tyle że na innych warunkach od tego samego) ciekawego z jakie miasta ten Pan ma takie mniemanie o sobie ?
:)
Joanna L. 2017-04-25 01:06
powiem Ci tyle, żal tyłek ściska albo jestes nie ogar. Chłopak dostal umowe o prace i jest ok. Inne firmy tego nie mają, pfffff..... warunki wręcz fatalne tam. Akzo zrobiło mega sprawę zatrudniając blisko 130osobowy team, ta grupa ma moc! i nie mają sobie równych, ja pracowałam4 miesiace ze wzgledu na to ze dostałam nową pracę, inne stanowisko. Pozdrawiam
1
nikt ważny 2017-04-25 08:38
wcale mnie żal nie ściska, bo wiem jakie są warunki dla grupy "Akzo" a jakie są warunki dla innych firm. Krótko mówiąc ta sama praca, a że to się nazywa tak a gnie indziej inaczej dla mnie to nie ma znaczenia. Warunki finansowe są bardzo zbliżone. Druga sprawa ile ten "projekt" w Akzo będzie funkcjonował to inna sprawa. Umowa o pracę tymczasową jest no tak, ale przez agencję reklamową.
Klaudiusz 2017-04-25 10:03
Nie wiem skąd masz takie przekłamane informacje :) i z pewnością nie jest to ta sama płaca co w konkurencji bo tam płacą o wiele mniej(uwierz, pracowałem) zwrot za paliwo(ryczałt 300zł) um.zlec i 1600netto w POZnaniu?? Żenada! Akzo to nie jest projekt z tego co mi wiadomo.
nikt ważny 2017-04-25 13:49
Znam to ofertę od podszewki więc co będę się : podstawa 2200 brutto + 100% podstawy jeżeli wykona się plan na hali na której się pracuję. Więc te 1700 zł netto na rękę a plany są pewnie urwane "z pupy". Druga sprawa że większość sklepów jest załadowane produktami tak mocno, że plany są awykonalne.
Jest to projekt tak to się nazywa więc niech mi nikt nie czaruje, że tak nie jest. Przekłamanych informacji nie mam. Praca jest tej samej kategorii czy ktoś z Akzo, PPG, Śnieżki czy Tiki na tym to samo polega sprzedawać farby danego producenta.
1
Marcin 2017-04-26 00:33
Za 2200brutto to ja bym w Wawie nie pracował :P Płacą o wiele więcej. Pozdrawiam
1
KB 2017-04-28 11:25
Witam,

Jak jest płaca w Pilawie na produkcji?
KAR 2017-05-03 20:36
Uwielbiam takich januszy internetu. Po co się gościu udzielasz na forum, dodatkowo nie mając pojęcia o czym piszesz.
Twierdzisz, że znasz tą ofertę od podszewki a cyfry i fakty jakie podajesz nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Myślę, że cały team Karów (z tego co kojarzę ok.130 osób) jest mega zadowolony ze swojej pracy i to wystarczy. Żaden internetowy trol tego nie zmieni.
Tak jak pisał ktoś wyżej, praca bywa ciężka, wynika to z dużych dostaw, negocjacji z kierownikami czy dyrektorami sklepów. Jednak jako jedna z niewielu firm oferuje naprawdę dobre wynagrodzenie. O plusach takich jak swobodny czas pracy nie wspominając.
A teraz idź trolu do swojej pracy za 1900 na rękę bez premii i według grafiku który ktoś Ci ułożył.
Nie pozdrawiam.
5
bos 2017-05-03 20:38
To nie jest projekt, to tylko potwierdza jak bardzo nie w temacie jesteś ;)
1
ktoś 2017-05-08 19:31
Właśnie udowodniłeś jakim jesteś chamem. Trolem to jesteś Ty. Wiem jak ta praca wygląda więc nie gadaj bzdur .... skoro ogłoszenie jest umieszczane na pracuj.pl to widać jaka cudowna i rozwojowa praca.
Ja w stosunku do Ciebie Pozdrawiam Serdecznie :)
2
BarOo 2017-05-14 11:03
Nie rozumiem po co jakiś gamoń wchodzi na forum które w ogóle go nie dotyczy i udziela się w temacie o którym nie ma pojęcia :D
4
Zuzanna 2017-05-15 09:58
@KAR rozumiem, że Tobie praca w Akzo Nobel odpowiada? Chętnie więcej usłyszymy na temat plusów pracy w firmie. Wspominasz o swobodnym czasie pracy. Co to oznacza dla pracowników?
Zależy nam na poznaniu Waszych opinii na temat pracy w firmie. Nie jest to miejsce do obrażania innych pracowników, czy też użytkowników tego wątku.
nie dla Akzo 2017-05-15 17:33
chętnie te plusy poznam, bo obrażanie personalne jest na bardzo niskim poziom, ale czego można się spodziewać od osób które mają zawyżone mniemanie o sobie .... firma jak cała banda "KAR-ów i BIC-ów" ciekawe ile to "coś jeszcze pociągnie" :)
pozdrawiam, KARÓW :)
1
Tajland 2017-05-16 23:15
Weź odejdź bo siejesz ferment a nikomu to nie potrzebne, chcesz sie dowiedziec wiecej idź na rozmowe bezobowiązującą na stanowisko KAR i nikt Cię nie zje, a jeżeli nei ma dla twojej miejscowości oferty to sorry, ale ktos Cię uprzedził.
1
Seweryn 2017-05-19 22:41
Nie porownujcie kompetencji merchow akzo ze sniezka, ppg czy tikku. Akzo zapewnia szkolenia więc siła rzeczy muszą posiadać wieksza wiedze
1
XX 2017-05-21 11:44
"Psy duluxa"
Ty wyzywasz kogoś od chama...
3
Zuzanna 2017-06-29 16:11
@Seweryn
piszesz o tym, że w firmie są szkolenia dla pracowników. Na jakie jeszcze możliwości rozwoju można liczyć?
@Tajland
wydaje mi się, że stajesz w obronie firmy Akzo Nobel. Rozumiem, że nie zgadzasz się ze stanowiskiem @nie dla Akzo. Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę?
Tajland 2017-07-03 22:16
To są opinie o pracodawcy a nie zdradzanie informacji co można uzyskać dzięki pracy w Akzo :D Od tego są rozmowy kwalifikacyjne na odpowiednie stanowisko, gdy Ciebie zaproszą wtedy możesz śmiało się dowiedzieć co możesz a czego nie itd.
Zuzanna 2017-07-04 09:06
@Tajland
myślę, że z doświadczeń obecnych pracowników firmy można zdobyć wiele ważnych informacji. Rozmowy kwalifikacyjne też wiążą się z poniesionymi kosztami i poświęceniem czasu, dlatego też warto wiedzieć coś więcej o firmie zanim się zaaplikuje.
Piszesz też, że jest to miejsce na opinie o pracodawcy. Chętnie poznam Twoją.
Tajland 2017-07-04 23:05
Moja opinia o pracodawcy:
Firma znana, odpowiednie warunki płacowe( dla mnie) pakiet świadczeń i możliwości rozwoju na plus. Jak ktoś chce pracować i potrafi troszkę pomyśleć a nie kombinować to się odnajdzie i bedzie tak długo jak chce. Najważniejsza jest aktywna współpraca z przełożonymi. Jak coś nie idzie po myśli trzeba rozmawiać o tym jak to można rozwiązać a nie czekać az się samo stanie. Od 5 lat jestem pod skrzydłami Akzo i jest mi tu dobrze.
2
Były... 2017-07-17 13:16
Strasznie dużo jadu wylewa się z opinii - w sumie to nie ma się co dziwić, bo to dość łatwe, trudniej jest zacząć rozliczenia od siebie.
Z perspektywy pracy dla Akzo i innych firmach radzę jednak zaczynać od siebie - jesteśmy kowalami swojego losu.
W każdej firmie są problemy i radości oraz ludzie, którzy wykorzystują szanse i krytykujący frustraci.
To kim my jesteśmy to nasze osobiste decyzje - nie firmowe wytyczne.
4
RH 2017-07-25 23:16
Witam

Czy mógłby ktoś napisać konkrety. Jaka podstawa , jaka premia ? jak z użytkowaniem auta służbowego ? Jakie inne benefity pozapłacowe? Czy w firmie jest duża rotacja i jeśli tak to czym jest spowodowana? Czy plany są do osiągnięcia ?
Seweryn 2017-08-15 19:01
@Zuzanna

Możliwości rozwoju w Akzo będąc KARem? Nie licz na to. Praca w Akzo w tym charakterze daje ci możliwość poznania branży, technik sprzedaży

Martyna 2017-09-14 11:20
Dokładnie, rozwój?? Chyba tylko jako PH, KAR-owie nie mają szans na cokolwiek.
na maksa szczery 2017-09-14 17:54
KAR- owie to zwykłe robole do wykonania ciężkiej fizycznej roboty. Rozwój , chyba nie do rozwój. Czym ten rozwój się przekłada ? Konkrety po proszę ? Taka prawda jest.
obecny w akzo 2017-09-18 17:48
Witam wszystkich,
Wybaczcie literowki.
Czytając wszystkie opinie chcialbym wyrazic swoje zdanie.
Mianowicie projekt KAR to nadal projekt, ktory pomimo dużej ciagłej inwestycji, jest nadal projektem. Fakt ciekawym, przynosi firmie zwiekszenie volumenu na hala sprzedażowych, ale czy jest rentowny??? Pytanie do osob które powinny go rozliczać a takowych raczej nie ma na ten moemnt.
Pracuje na rynku detalicznym w AKZO i praca KAR-ów jest fajna chciałbym takich widziec 2 mobilnych którzy by odwiedzali w ciągu dwóch tygodni 50% moich klientów.
Ale nie oszukujmy sie wsparcie jakie dostaja sieci miedzynarodowe jest bardzo duże, ciekawe ile byście zrobili bez niego.
Co do pracy jako PH w Akzo jest ona wymagajaca. Da się zarobić ale jak wszedzie trzeba się napracować i nastresować. Co do planów są one ułozone pod zeszły rok, ale to też zależy jak żyjecie z bezposrednim szefem. Czasami jak każdy z nas mam wszystkiego dosyc, ale jest wiele gorszych firm. Pracowalem w dwóch miedzynarodowych koorporacjach ale tu zarobiłem nawięcej. Pytanie czy ktoś jest wstanie dostosować stres do wymagań... Bo praca w akzo na stanowisku ph to praca korporacyjna, raport do raportu, plan z przyrostem do zeszlego roku i brak wpływu na reszte. Albo się z tym godzimy albo nie. a wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.
Pozdrawiam
3
ktoś 2017-09-21 08:23
Witam.
Wreszcie ktoś napisał jak to wygląda.
Zgadzam się z poprzednikiem. Ciekawe na jaki okres jest podpisana umowa z sieciami handlowymi DIY na ten projekt. Druga sprawa rentowność projektu.
Zapewne projekt KAR jest analizowany , nikt nie będzie ładował ogromnej kasy jeżeli nie będzie rentowny zostanie zmodyfikowany. Kolejna sprawa KARowie celowo mają umowy o pracę tzw. "tymczasową". Nikt z punktu biznesowego nie da stały umów o pracę, KAR-owie to tylko narzędzia do wykonania pewnego założenia biznesu.
Akzo to korporacja przez duże K, więc jeżeli coś nie będzie szło jak trzeba będzie trzeba to zmienić (zmodyfikować).
2
Zmeczony 2017-09-22 09:31
Przyszedł czas kiedy i ja stwierdzam, że wyrażę opinię,chociaż nie chcialem się mieszac . Jeszcze do niedawna Akzo było firma, która mimo narzekań wielu osób w miarę dbała o pracownika(benefity, opieka medyczna,ankiety zaangażowaniu). Doceniala zaangażowanie i dobrego pracownika. Ale jak to mówią "po dobrym panie jeszcze lepszy nastanie". Są jeszcze nieliczne działy, gdzie szefowie mysla nie tylko o sobie i pokazaniu się przed władzą, ale wiele kluczowych zmian w tym roku spowodowało, że teraz wymaga się jeszcze więcej pracy ponad normę, pracownik przestaje się liczyć, chcą wycisnąć z niego jak najwięcej kosztem jego czasu, życia prywatnego i zdrowia. Pracujesz aż padasz na twarz, z uśmiechem. W weekend zamiast poświęcić czas dzieciom pracujesz, ku chwale firmy. Firma już jakiś czas temu zapomniała, że umowy z ludźmi podpisała na 8godzinny dzień pracy przez 5 dni w tyg. Czasami mam wrażenie, że prowadzą jakieś badanie i sprawdzają wytrzymałość, ile jeszcze mogą komuś dołożyć. No nic, szukamy pracy. Może okaże się, że gdzieś indziej jest tak samo, ale tutaj psychicznie już ciężko dać radę, bo presja jest ogromna, a zdrowie ma się jedno.
Boy 2017-09-23 21:39
Po co ten jad człowieku? Że też chce Ci się specjalnie wchodzić na forum i żalić się jacy KAR'owie są źli.
2
ktos 2017-09-24 20:00
chłopczyku źle zrozumiałeś, ogromnie źle zrozumiałeś, po co a tak dla śmiechu, żeby tacy jak się denerwowali , ( m. in.) tak nie zrozumiesz.
dużo uśmiechu życzę :)
Boy 2017-09-24 22:01
Naprawdę daruj sobie :) Miłego wieczoru i więcej dobrej energii życzę.
3
taki jeden 2017-09-26 09:05
dlaczego miałbym sobie darować :) koleżko :) ( boy - ja tylko piszę jak to wygląda, jak Ty tego nie wiesz to ...) druga sprawa sam rzuciłeś reposte, więc nie będę "cicho siedział", czego mam się bać ?
Nick 2017-09-30 21:41
Firma Akso Nobel szuka ludzi najchętniej ze spozywki (płacą małe pieniądze jak na budowlanke) z firmy odeszło większość ph z uwagi na kiepska kasę i chore nierealne plany do realizacji. Nie polecam.
2
Zuzanna 2017-10-02 10:08
@Zmeczony piszesz, że obecnie pracuje się również w weekendy. Jak długo będzie trwał taki okres wzmożonej pracy? Często się to zdarza, czy też jest to dla pracowników coś nowego? Wspominasz też, że do niedawna firma dbała o swoich pracowników oferując dodatkowe benefity, czy też pakiety medyczne. Czy obecnie tego już nie oferuje?
ciekawy 2017-10-04 09:35
Przedstawiciele w tej firmie się zmieniają, to jak może być traktowany tzw. CAR. Zapraszam do rozmowy.
marianna 2017-10-08 21:54
normalnie jest traktowany KAR a jak ma być??
obecny w akzo 2017-10-12 17:51
Hej:)
stanowisko KAR jest zupelnie innym stanowiskiem niż PH w Akzo. I tu nie ma co porównywać.
Co do rozwoju KAR-a nie mam pojecia jakie są szkolenia z dedykacją dla tego stanowiska, ale uważam że podstawowe. Czyli poznanie produktu i krotki zarys technik sprzedaży. Wedlug mnie dla ludzi którzy w zupelności nie mieli styczności z praca w handlu jest to rozwój. Można tam nabrać pewnośc siebie, zobaczyc jakie pytania zadają ludzie, jak dostosować swoja wypowiedz do ich potrzeb, jak nimi manipulować. Uwierzcie mi, że o wiele łatwiej jest przekonać zwykłego kowalskiego do zakupu trzech puszek farby na podstawach handlu cecha-zaleta-korzyść niż właściela dużego punktu dystrybucyjnego ktory robi kilkumilionowe obroty w ciągu roku, do zakupy na coraz to mniej korzystnych warunkach...
I sluchajcie nikt nie zły... Czy to KAR czy inny pracownik on też musi wykonywać swoje zadania. On też jest z tego rozliczania przez swojego szefa.... A to jest korporacja i tu wynik jest najważniejszy...
A co do samego Akzo to niestety widać, że sie podzieliło na sukcesy czyli rynek nowoczesny i niestety porazki rynek tradycyjny. Szkoda tylko, że wsparcie dla tych dwoch działów jest tak nie równe.
1
Zostaw swoją opinię o Akzo Nobel - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akzo Nobel