logo Outbox Sp z o.o.

Outbox Sp z o.o.

Warszawa

Opinie o Outbox Sp z o.o.

anonim 2011-10-20 12:28:23
HERON - 2011-09-17 14:04:57

Nie dorobiliscie sie dzialu PR? Wiesz takie kity to mozesz wciskac komus kto nie ma pojecia o tym jak funkcjonuje firma. Dzialania PR to podstawa dzialania firm, w szczegolnosci informatycznych. I moze nie jest to dzial,ale sa osoby ktore w firmie sie tym zajmuja. Twoja argumentacja jest typowo gburowata, w stylu \
a faktycznie :) jednak się już dorobilismy ;) Ale chyba póki co robią filmiki promocyjne a nie biegają po forach.
hefajstos 2012-01-08 19:25:49
Potwierdzam poprzednie opinie - jest mniej więcej tak jak piszą.
Straszny chaos, PMowie ktorzy nie maja pojecia o zarządzaniu projektami, harówka dzień w dzień (a o kasie za nadgodziny możesz zapomnieć). Do tego mocno średnia atmosfera między pracownikami.
Kuba 2012-03-12 13:34:12
Odnoszę wrażenie, że autorami większości opinii są ludzie, którzy okazali się za słabi i firma podziękowała im za współpracę. Większość negatywów jest z okresu kiedy mieliśmy sporą rotację i bywały projekty, w których w ciągu roku zmieniało się po 10 pracowników. Na szczęście te dzikie czasy mamy już za sobą i proponuję zaryzykować i wyrobić swoje własne zdanie, a nie kierować się opiniami niekompetentnych frustratów :)
Odpowiedź 2012-03-16 19:34:09
Kuba - 2012-03-12 13:34:12

Odnoszę wrażenie, że autorami większości opinii są ludzie, którzy okazali się za słabi i firma podziękowała im za współpracę. Większość negatywów jest z okresu kiedy mieliśmy sporą rotację i bywały projekty, w których w ciągu roku zmieniało się po 10 pracowników. Na szczęście te dzikie czasy mamy już za sobą i proponuję zaryzykować i wyrobić swoje własne zdanie, a nie kierować się opiniami niekompetentnych frustratów :)
Kubo, drugim i trzecim zdaniem zaprzeczasz pierwsze. To w takim razie ludzie stawiają negatywy bo są słabi czy dlatego że mieliście dziki okres? No chyba, że przetrwanie dzikiego okresu w Outbox jest równoznaczne z byciem dobrym, to wtedy ma to sens. Tylko w takim przypadku weźmy pod uwagę, że pracują w dzikich warunkach ci którzy nie otrzymują innych, bardziej intratnych ofert.
pilecki 2012-03-16 20:11:38
Jade na testy . Jakas matma. Opowiedzcie mi prosze cos o pracy w javie.w waszej firmie.
Kuba 2012-03-17 23:00:09
Odpowiedź - 2012-03-16 19:34:09

Kuba - 2012-03-12 13:34:12

Odnoszę wrażenie, że autorami większości opinii są ludzie, którzy okazali się za słabi i firma podziękowała im za współpracę. Większość negatywów jest z okresu kiedy mieliśmy sporą rotację i bywały projekty, w których w ciągu roku zmieniało się po 10 pracowników. Na szczęście te dzikie czasy mamy już za sobą i proponuję zaryzykować i wyrobić swoje własne zdanie, a nie kierować się opiniami niekompetentnych frustratów :)
Kubo, drugim i trzecim zdaniem zaprzeczasz pierwsze. To w takim razie ludzie stawiają negatywy bo są słabi czy dlatego że mieliście dziki okres? No chyba, że przetrwanie dzikiego okresu w Outbox jest równoznaczne z byciem dobrym, to wtedy ma to sens. Tylko w takim przypadku weźmy pod uwagę, że pracują w dzikich warunkach ci którzy nie otrzymują innych, bardziej intratnych ofert.
Niczemu nie zaprzeczam. Dziki okres wynikał z tego, że firma bardzo dużo rekrutowała - przyjęliśmy sporo bardzo kompetentnych osób, ale i też trochę takich, którzy okazali się słabi (mimo sensownych odpowiedzi na rozmowie i cv). Ta pierwsza grupa pracuje do dzisiaj praktycznie w 100%, druga w całości przeniosła się do konkurencji :)
Część negatywnych wypowiedzi potrafię bez problemu przypisać do konkretnych nazwisk i gwarantuję Ci, że w pracy nie byli tacy mocni (ani w tzw (usunięte przez administratora) ani w wiedzy). Niestety internet jest najbardziej demokratycznym medium - głos niepodpisanego przedszkolaka ma taką samą wartość jak profesora.
shn 2012-03-31 20:31:30
Czy ktoś może orientuje się jakie zarobki są w dziale testowania?

Pozdrawiam!
Haro 2012-04-01 22:25:10
Daj spokój, nie polecam.
pablo 2012-04-07 13:18:12
Tak jak piszą, naprawdę nie polecam, ogromny chaos, nie można się doprosić od działu HR o podstawowe sprawy, fatalne zarządzanie, znerwicowani menadżerowie. Firma znana jest, że bierze wszystko na klatę i pracownicy muszą pracować często w nadgodzinach, bo myślą przewodnią firmy jest "Nie ma problemów, są tylko wyzwania".
XYZ 2012-05-25 17:23:42
Testerzy zarabiają całkiem dobrze. Dodatkowo trzeba podkreślić, ze firma dba o ludzi. Nie jest to typowy mass outsource tylko consulting.
kabu7 2012-08-18 09:25:14
Prawda. Mam nieprzyjemność z nimi współpracować. Czasami mam wrażenie,że specjalnie (usunięte przez administratora) systemy bo konkurencja zapłaciła im za to więcej. Rozumiem, że pracują jak te (usunięte przez administratora) pod presją ale swojej niewiedzy i ignorancji nie powinni maskować pewnością siebie i zwyczajnym (usunięte przez administratora). Najmniej godna polecenia firma jaką znam. Nie maja pojęcia o swojej pracy, nie trzymają się terminów i są niewyuczalni. Chcecie pogrążyć swoją firmę-zatrudnijcie ich.
1
Tiaa 2012-09-07 11:32:19
To chyba pisał ktoś z konkurencji, radzę spojrzeć na innych dostawców, którzy dość blado wypadają przy Outbox\\\'ie. Mógłbym takich wymienić sporo. Jeśli już wypisujesz takie głupoty to podeprzyj się konkretnymi przykładami, bo w tym momencie jest to dosć bezwartościowe.
Bazz 2012-09-24 15:59:42
A macie tam jakieś dodatki pozapłacowe?
Warto iść do firmy która nic wiecej nie oferuje niż podstawowe zarobki?
maleskin 2012-10-23 18:54:57
Ja ze swojej strony moge powiedziec ze w OB jest wysmienita atmosfera pracy. Przeplyw informacji (gora - pracownicy) jest w mojej ocenie genialny. Jezeli ktos psy wiesza to albo nie wie oczym mowi albo jest wyjatkiem potwierdzajacym regule.
TSR 2012-11-13 21:59:57
Może bez przesady ale rzeczywiście jest nie najgorzej
ricco 2012-11-21 13:10:16
Zalety:
-wypłata zawsze na czas
-częste imprezy integracyjne
-umiarkowanie luźne godziny pracy

Wady:
-slaba kadra managerska (małe kompetencje PMow)
-bardzo napiete harmonogramy
-monotonne projekty

Podsumowujac firma w porzadku, dobra szczególnie na początku drogi zawodowej. Ludziom wymagajacym, z większym doświadczeniem, niektóre rzeczy moga nie pasowac.
pracujący 2012-12-29 17:01:04
Witam

co do nadgodzin to płacą, czasem się zdarzyło że prosili o odebranie godzin, ale zawsze miałem prawo głosu, wszystko rzetelnie rozliczane, tylko trzeba te nadgodziny uzgadniać i pilnować dodania alokacji w TS.
2
fist 2013-03-16 10:30:21
Widać, Kolego, jaki z Ciebie fachowiec obyty w wiedzę i mocny w gębie.
Jak cały Outbox. Wyjątek zaprzecza regule, a nie ją potwierdza ;)
to jest właśnie Wasze podejście do pracy - nie macie o niczym pojęcia...
Z 2013-04-24 13:54:36
Wysoka rotacja pracowników, niska kultura korporacyjna, brak dobrej organizacji, działanie na łapu-capu. Typowa partyzantka.

Nie wiedzieć dlaczego spółka uważa się za wielkie korpo.
1
J 2013-05-27 06:27:42
Odniosłem wrażenie, że spółce zależy na tanich pracownikach, którymi można manipulować i wykorzystywać.
byly pracownik 2013-06-21 16:28:05
Pracowalem tam ladnych kilka lat, wystarczylo odesci zarabiam 3x wiecej (słownie: trzy razy więcej), pracujac znacznie mniej. Praca zdecydowanie dla studentow (stawki znacznie ponizej rynkowych i brak wymagan odnoscie doswiadczenia) lub rodziny/bliskich znajomych zarzadu gdzie widac otwarcie i po fakturze ktora przypadkiem wpadla czesci pracownikom na maila. Studenci moga podlapac troche doswiadczenia do cv i sie czegos nauczyc, co jest mile widziane potem w pierwszej powaznej pracy. Do zalet nalezy zaliczyc liczne imprezy i coroczne wyjazdy integracyjne, gdzie alko leje sie trumieniami i daje ludziom poczucie docenienia przez co czesto zapominaja ze krok dalej ludzie zarabiaja naprawde rozsadne pieniadze...
2
albo 2013-07-01 20:43:15
Tak ale najlepiej jak byś pracował za darmo
J 2013-08-23 10:57:15
Radzę nie bazować na anonimowych opiniach o pracodawcy. Każdy może napisać co chce, nawet jeśli nie pracował w firmie, a na przykład został odrzucony na rozmowie kwalifikacyjnej.

Sugeruje, aby pisać do ludzi pracujących w Outbox na LinkedIn lub skontaktować się z działem HR. Opinie prawdziwych osób obecnie lub w przeszłości zatrudnionych w Outbox na pewno będą bardziej wartościowe.
:)
1
Tomek 2013-11-11 00:33:59
Tak zgadzam się, sugeruję się zapytać Ludzi na LinkedIn - najlepiej tych którzy przepracowali parę lat i odeszli...

PS dział HR firmy Outbox na pewno udzili ci obiektywnej opinii o tej firmie ;)
3
taki jeden 2013-12-12 15:50:35
tez nie polecam. odniesione wrazenie taniego outsourcingu informatycznego. duzo ludzi na kompach - jak w jakims centrum uslug. atmosfera- ogolnie ok. widac jednak ze dla firmy liczy sie bardziej taniosc niz kompetencje
kris 2014-04-10 10:35:07
a te wyjazdy integracyjne tak czeste i imprezy oraz pozostawanie po godzinach do poznych godzin nocnych nie przyczynilo sie przypadkiem do rozpadu wielu zwiazkow i rodzin? czy to nie zabawa dla mlodych pracownikow raczej?
1
nie wrócę 2014-05-05 22:42:31
Dziwna firma.
tez nie wroce 2 2014-05-28 23:30:32
firma to banda kolesi dymajaca pracownikow...to jak ma byc normalnie...?jest raczej dziwnie...zalecam omijanie szerokim lukiem jesli ktos cos umie...
4
mlody ale nie glupi 2014-08-24 20:21:55
> Sugeruje, aby pisać do ludzi pracujących w Outbox na LinkedIn lub skontaktować się z działem HR.

Pierniczenie dla podreperowania wizerunku firmy. Gdy kiedyś byłem zainteresowany pracą w Outboksie to wysłałem maila z zapytaniem o szczegóły oferty i stanowiska. I co? Nic, nie otrzymałem odpowiedzi a wyłącznie prośbę o CV.
2
cynik 2014-10-29 23:16:37
opinia z zewnatrz czyli od kogo? chyba sie nadajesz do outboxa..
Pracuję i nie narzekam 2014-11-06 00:49:09
Nadal pracuję, a jak czytam to co jest napisane to żal mnie bierze. Napisze kilka słów z wewnątrz - obiektywnie na plus i minus.

Na plus:
- atmosfera - mimo tego, że jest presja na projektach są tutaj naprawdę dobrzy i ciekawi ludzie. Co ważne ludzie traktowani są godnie co różnie bywa ostatnio na rynku
- struktura - płaska, mimo wielkości można na luzie porozmawiać z menedżerem, dyrektorem, czy członkiem Zarządu
- płaca - wiele osób się wypowiada, że mało płacą - przyszedłem z doświadczeniem, a nie po studiach i nie narzekam - płaca jest rynkowa

Na minus:
- firma się mocno rozwija i zmienia - jak ktoś szuka korpo to nie polecam,
- godziny pracy - nie zawsze jest 9-17 - pracuje się dla klienta, więc zdarza się, że trzeba więcej godzin włożyć
- podróże - tak jak w innych konsultingach IT - można się tego spodziewać, są projekty zagraniczne (dla tych, którzy mówią w innych językach), a czasami gdzieś w Polsce


Generalnie polecam. Dodam jeszcze, żę większość kadry zarządzającej wyrosła w firmie - są dyrektorzy, którzy zaczynali jako programiści czy testerzy. Jak ktoś jest ambitny to może być naprawdę ciekawa opcja.
1
ewaluator 2014-11-19 23:30:14
czyli bilans na zero. 3 za i 3 przeciw:) detka:)
CosWiemWTemacie 2014-11-29 21:48:26
@pracuję i nie narzekam - jeśli dla ciebie możliwość porozmawiania na luzie z członkiem zARZĄDU (najczęściej miernotą, która nie zaczepiła się w konkretnej robocie) jest zaszczytem, to masz człowieku problem. Leczą to odpowiedni specjaliści.
Partactwo outboxowych studenciaków znam, bo pracowałem w firmie, która przejęła utrzymanie rozwijanej przez nich aplikacji. Przez pół roku poprawialiśmy bugi. Firma ta przejęła również niektórych pożal się boże studenciaków. O niczym nie mieli pojęcia, a wydanie im polecenia wykonania jakiejś pracy traktowali jako ciężką obrazę majestatu. To co opowiadali o tym jak się tam pracuje i rozwija soft, woła o pomstę do nieba.
1
assessor 2014-12-06 19:53:55
Masz chyba problem ze zrozumieniem najprostszych spraw w funkcjonowaniu firm. płaska struktura właśnie oznacza, że nie ma odczuwalnego dystansu do przełożonego c wynika z charakteru stanowisk- więc jeśli "mimo tego" Twa rozmowa jest "na luzie" znaczy się w firmie jest problem:)albo firma zatrudnia inteligentnych inaczej:)
2
Paqer 2015-10-29 12:42:45
Pracuje w Outbox od 4 miesięcy i na razie mi się podoba. Pewnie trochę zależy od szczęścia do jakiego teamu się trafi i co się robi.
Godziny pracy - normalne, rzadko nadgodziny.
Atmosfera - bardzo spoko.
Zarobki - moim zdaniem dobre, rynkowe.

Moim zdaniem warto spróbować, firma cały czas się rozwija i szuka nowych ludzi.
Były pracownik 2016-01-19 13:13:06
Pracowałem w Outboxie ponad 3 lata i muszę przyznać, że przejście do tej firmy było strzałem w dziesiątkę. Sporo się w firmie nauczyłem, miałem okazję realizować bardzo ciekawe i różnorodne projekty w kraju i za granicą. Poza tym poznałem fajnych ludzi, z którymi do dziś utrzymuje kontakt. Jak w każdej firmie było kilka osób z którymi współpraca nie układała się najlepiej. Niemniej firma godna polecenia. Z innych plusów mogę wymienić.

Imprezy i wyjazdy integracyjne
Szkolenia i egzaminy finansowane przez firmę.
Wyjazdy służbowe (jeśli ktoś lubi podróżować)
Nauka j.angielskiego
Prywatne ubezpieczenie
Karta multisportu
Pensja w granicach rynkowych wtedy to było ok 10-12K + VAT na B2B
Możliwość pracy na umowę o pracę.
Elastyczne godziny pracy
Możliwość pracy zdalnej.
Miła atmosfera.
nie wiem 2016-05-06 09:55:45
na pewno pomyłka, bo widze, z etez szukają ludzi na stanowisko Business Consultant Salesforce.
Zostaw swoją opinię o Outbox Sp z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Outbox Sp z o.o.