brak logo

Grupa Kapitałowa VOX

Czerwonak

Opinie o Grupa Kapitałowa VOX

lipa75 2014-01-30 09:41:21
I jeszcze do tego kwestia odmiennych zdań. Kontrole jakosci to trzeba by krotko za ( usunięte przez administratora ) zlapac i kazac sie im ogarnac bo co zmiana to inne zdanie na temat wad. Jedni przepuszcza inni zatrzymaja a pakowacz potem nie wie co ma zrobic a brygadzista z liderem dra papy ze ma pakowac jak mu kj mowi ze nie. Najlepiej tu maja kapusie i wazeliniarze,czlowiek ktory ma odmienne zdanie dlugo nie porobi
sam 2014-02-10 14:43:55
Weżcie przykład z kolegów z Czarnkowa i przyłaczcie się do "Solidarnośći"
Tam dopiero związek okazał się szanowany i się go słucha.Pojedyńczo nie macie żadnych praw!
1
adam 2014-02-15 13:30:08
Posiadanie Organizacji Zakładowej zawsze się opłaca,pojedyńczo nic nie załatwisz a tylko się narażasz. Szukacie kontaktu do chłopaków z Cz. to dajcie znać na tym forum.Aha , wasi pracodawcy oczywiście będą wam odradzać.Bo im patrzycie na ręce!
1
hjkkkk 2014-02-15 13:32:45
Jak możecie marnie zarabiać skoro wasza firma przynosi największe zyski w całej grupie Vox?
4
autopsy 2014-03-10 06:52:18
Panowie adam i hjkkkk,obawiam się że przy mentalności pracowników nikt się nie odważy wychylać ze związkami,także zastanawiam się nad sensem ''łapania ''chłopaków z Cz.
Jak możemy marnie zarabiać? Od,prosty przykład-wypłata za luty 2014 na poziomie szeregowego pracownika czyli tzw pakowacza 1200+- 50. Pytam zatem-gdzie jest ten największy zysk w grupie VOX? Odpowiedz jest jasna-w kieszeni zarządu,który i tak wpadł na genialny pomysł i tegoroczne wczasy pod gruszą już umniejszyli o jakieś 200. Gratulujemy pomysłowości,panie wspólniku komandytariuszu.
kol 2014-03-28 08:00:07
Mentalność we wszystkich firmach jest taka sama .Najpierw nie wyobrażasz sobie założenia związku a potem nie możesz sobie darować że tak póżno powstał.
Jakbyście szukali kontaktu z Organizacją w Czarnkowie to piszcie na voxsolidarnosc@wp.pl lub kontaktujcie się z nami w Poznaniu na Metalowej.
NSZZ "Solidarność"
2
lol 2014-04-11 17:54:33
To ja może coś o pracy w biurze. Od kilku lat nie jestem już pracownikiem Vox-a i już nigdy tam nie wrócę. Za to ile tam trzeba robić, to płacą marnie. Jedyne co można oczekiwać po Vox-ie to stres, rozchwiane nerwy, brak szacunku do pracownika i jego pracy, ciągłe dowalanie roboty jakby jej było mało i do tego nie płacone nadgodziny. Cieszę się że nie mam już nic wspólnego z tą firmą. Z pozytywów to tylko ekipa była super. Niestety tam gdzie są fajni ludzie trafia się kierownictwo do bani...Wszystkim odradzam...
blacha 2014-04-12 08:12:44
(usunięte przez administratora)Zacząłem tam robić i nikt nic nie wie ! W ogłoszeniu podali zarobki 2200 - 2400 brutto, kierownik hali A pitoli, że 1900 brutto, a umowa do podpisania na 8,17 brutto + jakaś premia, której nikt niby nie widział na oczy. Ten okres próbny trwa tam ponoć w nieskończoność. Zobaczę po pierwszej wypłacie co będzie i jak w(usunięte przez administratora)zagrają to strzałka i mnie tam nie ma i może do sądu pracy pójdę. Zresztą rotacje tam ciągłe, a ludzie robią po 2 lub trzy dni i dziękują. Za to prezesi mająpo 200 - 300 tyś. na miesiąc, a zwykłemu robolowi żałują tych paru stówek za takie tyranie. (usunięte przez administratora)
1
aaron 2014-04-12 18:58:26
witam,
teraz pojawiła się oferta na specjalistę ds. obsługi klienta eksportowego w vox profile. Jakie zarobki wchodzą w grę? i na czym polega praca ?
4
nowyPŃ 2014-04-23 21:45:36
Witam jak wyglada praca na prdukcji w czerwonaku i na czym polega oraz mam pytanie jak wygladaja zarobki netto ? babka przez tel mowila mi cos o 2000 brutto co mozecie mi doradzic ??? Pozdrawiam
1
marek 2014-04-26 09:42:36
do "autopsy" wyjaśniam kolego że dzisiaj przynależność do "Solidarnośći" jest anonimowa, więc nikt się nie wychyla poza zarządem związku który jest do tego wręcz zobowiązany. Praktycznie wszystkie komentarze na temat Voxa W Czerwonaku to narzekanie ale niestety w ten sposób nic nie załatwicie.Pojedyńczo możecie sobie ponarzekać ale nie macie żadnych praw, chyba że za brama (znacie to przecież).Dzisiaj się trzeba ORGANIZOWAĆ a nie marudzić!Odezwijcie się do chłopaków z Cz. niech wam pokarzą co udało się załatwić bo tam nikt dzisiaj nie zarabia 1200!
biały murzyn 2014-05-10 20:08:00
zarobki rzędu 1200 zl , nadgodziny "niespodzianki" a czasami praca od 6 do 21 ... czyli auschwitz się chowa ...
1
marek 2014-05-16 12:29:09
do "
biały murzyn"
i zrobisz coś czy tylko pomarudzisz?
pola 2014-06-22 18:11:45
praca w niedziele i swieta za marne grosze (usunięte przez administratora)
1
Leon 2014-07-09 00:05:38
Pracuje w składzie w dużym mieście, takiej biurokracji i jednocześnie bałaganu nie widziałem nigdy wcześniej. System wynagrodzeń jest tak skonstruowany, ze niemożliwe jest zarobić więcej niż 200-300 złoty więcej ponad to co jest w umowie. Praca nerwowa i bardzo stresująca , brak możliwości rozwoju.
Leon 2014-07-27 22:40:20
Maciej - 1600 netto + premia (jak się "uda") 2-3 razy w roku to wg. ciebie dużo?
1
blacha 2014-08-08 17:05:25
Właśnie odebrałem wypłatę za 184 godziny w świątki piątki za lipiec - 1500 zł. Za czerwiec gdzie mnie jeden dzień nie było 1750. Wałek jak cholera !
vox 82 2014-08-12 21:33:22
wyzysk człowieka przez człowieka kierownicy napychają sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pracownicy-niewolnicy za 1200zł za soboty i nadgodziny razem,jak napisał poprzednik premia dwa razy do roku.
1
beni 2014-08-19 10:56:43
To załóżcie związek zawodowy i negocjujcie a nie płaczecie na forum.Pracodawcy się organizują w lewiatany itp a wy nie możecie?odwagi panowie
niezadowolony 2014-09-14 13:51:18
Niedawno pracowałem w szczecińskim składzie VOX i przyznam że jestem zdegustowany zarówno zarobkami pracowników, jak również traktowaniem ludzi oraz fatalną organizacją pracy!!! Fatalne jest również podejście kierowniczki składu, która według mnie nie posiada ani cech osobowościowych ani predyspozycji do pełnienia funkcji szefa oddziału. Ludzie zmieniają się tutaj jak w kalejdoskopie a w Centrali jakoś nikt tego nie dostrzega??? Kompletny brak wiedzy oraz kompetencji. Stanowczo odradzam tego pracodawcę.
1
aich 2014-09-26 13:57:58
bardzo niestabilny pracodawca, zarobki w zalezności od stopnia układania się, nie dotyczy produkcji, gdzie jest totalna klapa, cieżka praca niezapłacona nawet w połowie, na stanowiskach administracyjnych tez szału nie ma a dochodzi ciagły stres i wieczne szukanie dziury w całym, wdrażanie nowych systemów inf mocno nietrafione prowadzi do chaosu w pracy, no i najgorsze to chwila rozstania z firma czy to z własnej woli czy nie zawsze jest niemiłe i można sie spodziewac wszystkiego poza uczciwoscia, niestety te piekne meble czy inne prosukty kryja wiele ludzkich dramatów :(
3
teta 2014-10-02 16:36:37
Pracowałam w firmie vox 1 miesiąc ,niestety po miesiącu kręgosłup odmówił mi posłuszeństwa.Ale nie jest to dziwne jeżeli kobieta nosi worki po 25kg i podnosi ciężkie kartony.A co w tym czasie robią pomocnicy pakowaczy, którzy są od tego jak sama nazwa mów; WALĄ PIERDOŁY Z BRYGADZISTĄ zamiast pomagać.Na dzień dzisiejszy nie mogę wrócić do wyuczonego zawodu bo straciłam przez VOX czucie w palcach rąk,cały czas jestem pod opieką lekarza ,dlatego przestrzegam nie podejmujcie pracy w tej firmie.Ja pracowałam na hali B na listewkach i uważam że trzeba być desperatem żeby tam wytrzymać,a firma płaci niewiele 1680zł za miesiąc sierpień.Zamiast logo firmy VOX Profile proponuje logo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ph 2014-10-31 16:04:16
Witam wszystkich. Orientujecie się może jakie samochody są przeznaczone dla nowych PH w Profile VOX?
3
gk 2014-12-23 23:51:37
Pracowałem tam jakiś czas temu jako PH. Wytrzymałem pół roku. Ze starej brygady nie ma nikogo, ci co odeszli mówią, że warunki się pogorszyły (rotacja, nierealne plany, słabe finanse).
Fajne konferencje ale odradzam pracę w VOX profie.
1
Józef Stalin 2015-01-30 20:41:06
Znacjonalizować firmę.
2
bambo 2015-02-02 18:29:11
Przez ostatnie 3-5 lat profile przynosiły średnio 14 mln zysku ze sprzedaży. Jak możecie mówić że marnie zarabiacie? Wygląda na to że więcej nie oczekujecie skoro się nie domagacie. Myślicie że sami dadzą?
killer 2015-02-10 16:35:56
uwaga ludzieee!!!! jest nowa łapanka na pehowców do profili, uwazajta ludzie zeby zadka nie zmoczyc!! czuwaj!!!! z Bogiem! amen!!!!
1
GTI 2015-02-21 12:17:43
Odradzam, chyba, że ktoś ma nóż na gardle. Miałem epizod w tej firmie i nigdy więcej profile vox! Dostałem region w którym handlowcy zmieniali się co trzy miesiące, klienci wku......, plan nie do zrobienia, inne współczynniki też.
Atmosfera fatalna, ludzie zdemotywowani, gadają po kątach jak to im źle, ale publicznie nikt nic nie powie. co miesiąc zjazd na którym trzeba robić scenki przed "komisją" - śmiech na sali, jadą po wszystkich. "Kultura" osobista, odzywki do ludzi, co drugie słowo k..., ch.... to norma. z to z tego co wiem, przedstawicieli ze stażem większym niż rok jest chyba z trzech może czterech, reszta sami nowi. dużo osób uciekło ostatnio, nawet z wyższych stanowisk. Plus za kierowników, mój był spoko, inni z tego co mówili też.
Kasa. praca na działalności, podstawa 2500 zł netto, od tego trzeba odjąć podatek dochodowy, chyba 18 procent. maksymalna premia drugie 2500 zł (tak było w zeszłym roku, teraz nie wiem). realnie można było wycisnać 1000 zł. starzy handlowcy brali po 2000 zł-2500 zł.
Samochód. Renault Clio (niektóre jeszcze 2-osobowe), fajne bo można było jeździć prywatnie (są bez GPS), ale i tak trzeba lać za swoje, bo limit na paliwo jest tak niski, że ledwo, ledwo wystarcza na dojazdy do klientów.

Z tego co mówią starzy pracownicy kiedyś było lepiej. teraz tak jak napisałem.

Warto zastanowić się dwa razy, czy chcecie tam pracować, bo może okazać się, że założycie działalność a po dwóch miesiącach wam podziękują.
4
stary ph 2015-02-21 13:51:01
wyzysk jak na plantacji bawełny w Bangladeszu
2
flota 2015-02-21 14:03:20
po co gps jak masz limit na paliwo i do tego gówniany?
bambo 2015-02-27 11:09:54
Narzekajcie dalej. Tylko nie zapomnijcie spłukać po sobie bo efekt będzie równie spektakularny.Bez zorganizowania się pozostanie go work.
teta~ 2015-03-11 18:20:07
Po przeczytaniu waszych opinii,tak jak wszyscy uważam że trzeba być albo desperatem albo mieć finansowy nuż na gardle, żeby zatrudnić się w tej firmie.Sama tam pracowałam jeden miesiąc, bo nie byłam świadoma w co się pakuję, i jak myślicie czym zapłaciłam za swoją głupotę(bo tak to dzisiaj nazywam)leczę się już ortopedy 8 miesiąc przeszłam operacje ręki(zasługa noszenia worków po 25kg i nie tylko... dużo by pisać )wydałam więcej pieniędzy niż zarobiłam . Idąc tam do pracy przedstawiono mi to inaczej niż wyglądało.Powiem inaczej dopóki nie przekonałam się na własnej skórze nie sądziłam że istnieją takie miejsca jak z horroru a takim horrorem jest dla mnie vox i zapewne nie tylko dla mnie a dla tych którzy tam pracują.Są tam tacy co świetnie zarabiają tylko że oni wiedzą komu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać.Zapewne niektóre słowa może będą zlikwidowane przez administratora ,ale cóż nic na to nie poradzę,powiem inaczej zdziwię się jeśli to co napisałam pojawi się bez korekty.
A.....?? 2015-03-20 15:17:56
Każdy narzeka jak to zle w Voxie itd, to po jasna cholerę tam siedzicie, szukajcie pracy gdzie indziej tam gdzie będziecie w pełni usatysfakcjonowani :-) Jak sie dobrze pracuje i sumiennie to można zarobić całkiem fajnie, ale jak ktoś za nieróbstwo chciałby zarabiać krocie to faktycznie nie w Voxie;) w profilach w dziale sprzedazy ludzie są spoko, kierownicy tez na czele z najbardziej wyluzowanym dyrektorem M.T
2
... 2015-03-23 22:47:11
Zeszłoroczne ruchy kadrowe i odejścia na własne życzenie pokazują jak jest cudownie z profilach. jak ktoś chce i jest mu dobrze niech pracuje i nie marudzi, jednak wiele osób które były trzonem tej firmy w minionych latach dzisiaj dobrze odnajdują się gdzie indziej i jest im dobrze. po prostu życie.
1
nszz 2015-04-09 11:38:05
Zapraszamy do Solidarnośći, marudzeniem nic nie zdziałacie
`prawda~` 2015-04-26 19:21:20
Oczywiście w tej firmie nie da się zarobić ,można garba dostać ale nie pieniądze.Dlaczego tam ludzie się zatrudniają bo zostają bez pracy,i są zmuszeni gdzieś się zatrudnić JEŚLI TELEFON NIE DZWONI TO ŻADNA PRACA NIE HAŃBI ALE TU KRYJE SIĘ MAŁY ZONK W TEJ FIRMIE WYDUSZĄ Z CIEBIE WSZYSTKO A POTEM WYPLUJĄ I ZOSTAJESZ BEZ PRACY BO DOSTAŁEŚ UMOWĘ NA 3 MIESIĄCE I ŻEGNAJ.WIĘC NIE PIEPRZ MI CZŁOWIEKU TAKICH GŁUPICH FARMAZONÓW BO ALBO SIEDZISZ W BIURZE ALBO D U P Ę LIŻESZ.
misiek 2015-06-20 22:14:01
firma bez strategii i pomysłu na samą siebie. cały czas grają tą samą płytę, ale ich sztandarowy produktu (listwa flex, izzi) powoli się kończy.
1
mr X 2015-06-20 22:29:00
"Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma", ale profili vox nie polecam. fajne imprezy, ale nic poza tym. zarobki na działalności średnie, stara flota (auta sześcioletnie, nastukane 240000, strach wsiadać), plany nie do wyrobienia, cały czas zwolnienia i nowi ludzie, gadanie jak wam sie nie podoba to się zwolnijcie. na rekrutjacji zaprezentowali się jako największa firma na rynku, myślałem, że dobrze trafiłem, ale szkoda czasu na firmę vox. zmarnowany czas.
1
booo 2015-08-11 13:58:58
Do Filu....na początek zapraszamy na na szego Fejsa"Solidarność Meble Vox" tam zapraszamy do wysłania wiadomości prywatnej a dostaniesz zaproszenie na spotkanie .Na spotkaniu przedstawimy Ci wszystkie coroczne sprawozdania z naszej działalności oraz wszystkie bieżące sprawy z bieżącego roku.Po wyjściu ze spotkania będziesz mógł z pełnym przekonaniem opowiedzieć kolegom co to ostatnio może "Solidarność" albo raczej co zmienia zwykła ludzka solidarność i zwykłe pospolite zgranie pracowników. A zaufanie wobec siebie. To jest podstawa. Związki to już tylko formalność do postawy.
ewa 2015-11-12 21:03:49
Mogę wiedzieć jakie sa zarobki kobiet na produkcji które aja mowe na stałe i staz w firmie powiedzmy z 10 lat bo sama pracuje na produkcji tylko ze w branzy spozyczej i zarabiam na reke 2500zł na reke i tez przy pracy zmianowej i do tego bogaty socjal mam pytam tak z ciekawości bo lubie sobie porownac moja wypłatę do innych firm jak płaca.
ewa 2015-11-21 19:43:59
Nie nie mam ochoty zmieniac pracy tylko pytam z ciekawości i;e się zarabia na produkcji a wykształcenie to mam srednie a doświadczenie posiadam na produkcji bo długo w tej branzy pracuje ale sadzac po opiniach to praca ciezka i zarobki srednie z nadgodzinami więcej idzie zarobić ja mam 2500zł bez nadgodzin na reke i w tym niezły pakiet socjalny wiec zle nie mam a poza tym blisko mam do pracy i tutaj gdzie pracuje az takiej rotacji nie ma .
Max 2015-12-14 22:09:53
Pojawiła sie teraz oferta pracy na pH do profili na Podkarpacie czytałem wasze opinie i mam mętlik. Na prawdę jest tam aż tak złe ? Ile można na rękę zarobić ?
3
Jason 2016-01-08 22:57:56
Po firmie Vox spodziewałem się zupełnie czegoś innego po rozmowie, stanowisko magazynier kurwa to nie ma nic z tym wspólnego napierdalasz jakieś ciężkie gówna cały dzień w mrozie na dworze beznadziejna firma za jakieś marne ochłapy 12 Brutto za tyle to sobie mogą szukać ukrainców do pracy. co najśmieszniejsze robią wielką tajemnice z tego kto ile zarabia prosze nie chwalić itp... stanowisko magazyniera czy jak nazwać tą posadę wszystkim stanowczo odradzam jedynie co można dostać w tej firmie to garba i zjebe, zero jakiego kol wiek szkolenia na stanowisko ciuchów nic jakaś ruska firma ruskie pieniądze ruska jakość w sam raz dla ukrainców
3
N 2016-02-19 22:44:23
Schyłkowy temat, nie polecam. Praca w Profile vox to ostateczność. jeśli ktoś nie ceni sobie stabilizacji i nie chce zarabiać niech aplikuje! powodzenia! :)
znawca firm 2016-02-22 16:29:50
zapraszają kandydatów na ph na rozmowy kwalifikacyjne u siebie w siedzibie w Czerwonaku z dojazdem do nich po 200 i więcej kilometrów na koszt własny, robią rekrutacje kosztem kandydatów dziady kalwaryjskie!!!
2
RK 2016-03-05 22:14:33
to popytaj obecnych ph jak to wygląda. chcesz pracować za 2500 netto podstawy (+ kasa na zus) na własnej działalności? zapłacisz podatek i ile ci zostanie? to jest stabilizacja?
Specjalista 2016-04-19 23:33:11
Aktualnie firma poszukuje specjalistę ds. jakości. Jak myślicie czy warto próbować?? Jak tam wygląda temat Działu Jakości? Zarobki?
tata 2016-04-20 17:35:05
W skladach vox da sie pracowac, mala rotacja, ludzie dlugo pracuja i mozna normalnie zarobic. Profile vox to porazka, wyzysk, mobing. Dobrze ma tylko kilka osob z towarzystwa wzajemnej adoracji, reszta traktowana jest jak smieci. Smutna prawda o firmie vox.
3
wojtek 2016-06-01 20:53:14
Witam chciałbym się dowiedzieć jaka jest atmosfera w tej firmie i czy warto składać papiery do nich na wózek widłowy i jak z zarobkami tam jest?
erg 2016-06-04 18:33:45
a top szukają kogoś takiego na wózek widłowy? ja to moją żonę bardziej chciałem wysłać na doradce klienta do salonu w Bukowskiej - wiecie coś o systemie premiowym>
Zostaw swoją opinię o Grupa Kapitałowa VOX - Czerwonak
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa VOX