brak logo

ROLPEK 2

Strzegom

Opinie o ROLPEK 2

anonim 2009-03-04 16:13:09
Nie polecam
4
anonimka 2012-01-06 15:05:55
Nie polecam tej firmy!!!Notoryczne wykorzystywanie pracowników. Kto by widział by dzis w świeto do pracy iść. Brak jakiekkolwiek kontroli z zewnątrz.Nie przestrzegany prawnie czas pracy.ludzie pracuja po kilkanascie dni pod rząd ,co niedziele,
1
fikus 2012-02-20 22:34:28
Firma którą należy omijać z daleka.....angielska produkcja( a raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ) litewska dyrektorka( z nazwy ) ukraińscy niewolnicy( ! )
3
mARIANNA23 2012-02-21 10:50:50
rolpek to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,ludzie są wykorzystywani,płacą najniszą krajową, (usunięte przez moderatora),tam ściągają z zagranicy ludzi i płacąim 400 lub 600 zł miesięcznie,
2
MIKI 2012-05-08 17:53:32
Witam, mam takie pytanie odnośnie pracy w Rolpeku. Czy to jest normalne by człowiek tam pracował nie otrzymawszy nawet umowy na okres próbny i musiał zostawać po godzinach? Kilka dni temu zanim tam zdecydowałam pójść czytałam na temat tego zakładu że tam jest 40godzin pracy tygodniowo wiec nadgodziny się nie mieszczą w tej 40 tak samo jak i sobota. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć więcej na temat tego zakładu? to mój e-mail aby ułatwić kontakt: katarzyna.kolodziej@spoko.pl
niezyczliwy ocym litwinkom 2013-01-15 19:13:17
MIKI - 2012-05-08 17:53:32

Witam, mam takie pytanie odnośnie pracy w Rolpeku. Czy to jest normalne by człowiek tam pracował nie otrzymawszy nawet umowy na okres próbny i musiał zostawać po godzinach? Kilka dni temu zanim tam zdecydowałam pójść czytałam na temat tego zakładu że tam jest 40godzin pracy tygodniowo wiec nadgodziny się nie mieszczą w tej 40 tak samo jak i sobota. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć więcej na temat tego zakładu? to mój e-mail aby ułatwić kontakt: katarzyna.kolodziej@spoko.pl
tak to jest jedyny organ w naszym kraju 'moze nie jedyny' jeszcze ale jednak az głowa boli godz pracy od pon do piatku i sobota i niedziela po 12 H to sporo ponad ..... a co dalejk nie wiem PIH nie daje rady
rolpek2 2013-01-15 19:35:39
fikus - 2012-02-20 22:34:28

Firma którą należy omijać z daleka.....angielska produkcja( a raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ) litewska dyrektorka( z nazwy ) ukraińscy niewolnicy( ! )
tak zgadza się ale prace dają choc jak autor napisał do anglii przez klawiszkę litewską nadzorowane a ze " ukraincy i polacy pracuja " bo im nada niestety czas taki i rabotaja.....
jubilat32 2013-05-10 13:57:03
Umowa o dzieło później zlecenie. Nie bardzo chcą dawać umowę o pracę. nadgodziny to zależy też na jakim dziale pracujesz. Inni mają braki i ściągają im to z urlopów. A co niektórzy rypią nadgodziny tak że brakuje czasu na sen. Nie wiem czy coś się zmieniło ale niezły był tam bajzel. wszyscy zapierniczają tak samo i polacy i ukraińcy tylko ci drudzy nieźle też kombinują. Szczerze nie polecam.
matt29 2013-05-24 12:49:53
SZCZERZE NIE POLECAM I RADZĘ SIĘ ZASTANOWIĆ PRZED PODJĘCIEM PRACY W TYM ZAKŁADZIE.
Dobrodziej 2013-06-09 00:33:44
Nie wiem ile osób pamięta, ale był to Zakład Pracy Chronionej, niestety tylko z nazwy. Tyrało się tam po 12 - 13 godzin dziennie, wszystkie soboty i niekiedy też niedziele. Praca w zimnie i w wodzie, zakaz rozmów, do WC trzeba było obrócić w ciągu trzech minut, kierownik mierzył czas. Nigdy nie było wiadomo do której się będzie robiło...Płaca najniższa krajowa, nawet w umowie nie pisano tego co faktycznie się wykonywało, pijanych dopuszczano do pracy i obsługi maszyn, kierownicy pożyczali pieniądze na alkohol, zakład generował degeneratów, ci co nie chcieli donosić byli straszeni, że pierwsi pójdą do zwolnienia, pracownicy poniżani i ośmieszani.Traktowanie jak niewolników, po dniu urlopu pytano czy się szukało pracy.
ktosiek 2013-08-03 14:50:38
W 100% popieram i to całkowita prawda! Tak jest do dnia dzisiejszego a nawet i gorsze cyrki się dzieją. Ciągle są jakieś inspekcje, kontrole itp. a czego nie sprawdzą stanu rzeczywistego?! My pracownicy mamy chodzić jak roboty tak jak nas nakręcą albo groźba + odebrana premia lub od razu wypowiedzenie. Kto chce tam pracować a nie zna szczegółów i warunków pracy w tym zakładzie to całkowicie odradzam. Chcesz normalnie żyć i z godnością a nie jak pies posłuszny panu to omijaj ten zakład z daleka...
4
ktosiek 2013-08-03 15:00:36
Jako polak po 8 przepracowanych godzinach reszta godzin liczona jest jako nadgodziny. Przy większych zamówieniach robi się nawet do 16h dziennie. Pracownik nie ma żadnych praw! Zarobki śmiechu warte. Więcej wydasz na lekarzy i leki niż się wzbogacisz
3
niepolecam 2013-08-04 22:17:34
Nie polecam. Chociaz wiem ze przyjmuja teraz maja wieksza produkcje bo jest taki okres, wiec potrzebuja niewolnikow. Juz pracuja po 12 h przez 7 dni w tygodniu. A jezeli chodzi o rozwijanie sie w tym zakladzie lub podnoszenie kwalifikacji - to chyba nie bardzo. Moja naprawde fajnych pracownikow i zero poszanowania dla ich godnosci. Jezeli chodzi o ksiazecke to na poczatku nie wymagaja. Trzeba sie liczyc z tym ze nie ma zadnych szkolen bhp czy stanowiskowych. Cos tam pokaza i radz sobie sam.Podpisujesz papierek ze szkolenie bylo i tyle a jak sie nie podoba to pa pa. Organizacja to - brak organizacji, sterylnosc tez troche na bakier. Taka pokrecona polityka tam panuje ze ciezko sie polapac, jednak czasami lepiej nie wiedziec dla wlasnego dobra.
2
nie polecam 2013-10-02 19:10:44
Pracowalam w rolpeku dlugo,to prawda (usunięte przez moderatora) nie ma szacunku do ludzi,po 8 godz pracy chcialam isc do domu bo mialam wizyte u lekarza,nie puscila mnie (usunięte przez moderatora). Pracowala laska w ciazy po 10 a nawet12 godz, nocki tez. Kontrole na zakladzie tylko po wczesniejszym umowieniu sie. Anglicy gora,tak jak oni graja tak (usunięte przez moderatora) tanczy. Nawet do toalety nie puszcza Cie jak maja zly dzien. Nie polecam tego obozu.
3
ryszard 2014-01-04 20:07:28
Ludzie nie piszcie głupot bo ja pracowałem w tym zakładzie i są dobre warunki pracy, z wynagrodzenia też byłem zadowolony, praca nie była ciężka i była interesująca, dostałem umowę o pracę na dziesięć lat. Niestety zostałem zwolniony bo sobie opuszczałem po miesiącu i nie chodziłem wymyślając różne choroby. Teraz bardzo tego żałuję bo Rolpek 2 to bardzo dobra firma. Teraz pracuję w Firmie Drobiarskiej i też jest to bardzo dobra i solidna firma z której jestem zadowolony.
Ziutek 2014-01-24 16:11:23
Nie wydaje mi się żeby opinia Ryśka była prawdziwa.Pracowałem w fd przez rok na umowę o dzieło a w Rolpeku 2 lata na umowę zlecenie.Kiedyś te dwie firmy tworzyły jedną firmę,dlatego Rysiek chce je wybielić bo musi mieć w tym jakiś cel
2
dark 2014-03-31 21:31:28
@maleo, to według ciebie jakie umowy sa naprawdę w Rolpek 2? Tez o pracę, tylko jakiś krótszy okres czasowy, czy jeszcze inaczej.
prawdomówny 2014-04-13 09:59:22
Chyba jesteś kierownikiem w rolpeku że takie kłamstwa wypisujesz. Ta firma to prawdziwy obóz a pieniądze żadne.
1
prawdomówny 2014-04-13 10:01:38
Chyba jesteś kierownikiem w rolpeku że takie kłamstwa wypisujesz. Ta firma to prawdziwy obóz a pieniądze żadne.
Hanna 2014-05-13 19:32:44
To nie obóz tylko firma produkcyjna, a nie wczasy na Kamanach! Bardzo dobre warunki pracy i stawki jak wszędzie - robisz swoją robotę, czas szybko leci i do domu. Czysto, nowe maszyny, stołówka, 20min przerwy, wypłata na czas. Mnie pasuje i nie narzekam.
2
bez życia prywatnego 2014-08-08 15:57:10
jak tam Hanna po 3 miesiącach nadal się podoba ? Pewnie zaorana po 12 godzinach 31 dni w miesiącu w kazda niedzielę i dni wolne od pracy przymusowo bo jak nie to do zwolnienia ,bez życia prywatnego bo kiedy jak się zapierdala po 12 h, a życzliwe opinie mozna między bajki włożyć!!!
2
sebek 2015-01-31 04:46:17
o awansach tu się naczytałem, o tym jak wygląda produkcja też i jeszcze mase potrzebnych rzeczy ale zabrakło mi tu bardzo takich chyba spraw które są filarami - no wiecie, np. zarobków, rodzajów umowy, atmosfery w pracy jaka panuje - bo kolejnych przepychanek i wyścigów już nie zniosę bo obecnie mam. Więc może ktoś wie coś o tych sprawach w rolpeku 2?
;/ 2016-08-19 13:46:20
dopoki ludzie sie nie zbuntują tej litewskiej esesmance to nic sie nie zmieni ! Praca w Rolpek inaczej by wyglądała gdyby nie to pierdo*niete babsko. ona ma zero szacunku dla ludzi ! Razem z tym swoim kurduplem ! Pracownicy są tu zastraszeni zeby nie szli na skarge do prezeski !
4
anonim 2016-10-18 15:45:35
i
ZYTA 2016-10-18 15:49:29
czy ktoś pamięta panią E
1
henryk 2016-10-18 16:53:14
No tak, podatek to jest zupełnie inna kwestia. Niezależne od składek emerytalnych. zdrowotnych itd. Ja ogólnie jestem w tym momencie zdecydowany na zmianę pracy, ale nie widzę tutaj w tej chwili żadnych ofert pracy. Może gdzieś coś się pojawiło na ten temat?
Zostaw swoją opinię o ROLPEK 2 - Strzegom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROLPEK 2