brak logo

Wavin Metalplast Buk

Sochaczew

Opinie o Wavin Metalplast Buk

suchy 2009-08-12 12:37:09
Witam
Czy pracuje ktoś z Was w firmie WAVIN z Buku? Jakie są warunki i jak wygląda praca mobilnego handlowaca/przedstwaiciela
Były członek bukowskiej mafii 2009-09-02 22:13:08
Żenada, nie ma nic gorszego niż nieświadoma niekompetencja. Nie polecam, szkoda czasu.
mały 2009-10-30 17:48:13
bardzo fajny zkład pracy polecam
Linde 2010-01-04 18:30:57
Jak każdy zakład ma swoje plusy i minusy, ale generalnie pracuje się dobrze. Zarobki były ponoć kiedyś lepsze, ale wg mnie konkurują z Poznańskimi. Warto dojeżdżać w każdym bądź razie;)Handlowcy nie narzekają- mają dużą swobodę jeśli chodiz o organizację czasu pracy i o narzędzia do tego potrzebne (auto, komórka, laptop)
Osobiście mogę polecić
anonim 2011-04-11 21:36:27
Zarobki indywidualna sprawa ale nie odbiegają od tych na rynku na podobnych stanowiskach, firma inwestuje w szkolenia pracowników i wymaga wiedzy tech. i merytor. zgodnie z zajmowanym stanowiskiem - w takich korporacjach sa do tego odpowiednie procedury i wszystko jest opomiarowane. W pracy handlowców wyraźnie lepiej niz u konkurencji, starasz się, masz efekty lub jesteś zaangażowany nikt nie dzwoni i nie sprawdza gdzie jesteś co 5min.
1
tyttyrytek 2011-04-27 23:21:19
A jak tam u was z pracą? Przyjmują nowych ludzi?
1
pracownik 2013-05-21 22:28:04
o jakiej pracy myslisz? fizyczna czy umyslowa? u nas to duza różnią...

2
ja 2013-06-21 05:22:55
żadnej oferty nie znajdziesz na stronie. mało kto dostaje sie z zewnątrz, na ogól rodzina, znajomi, znajomi znajomych itd.
2
2013-10-09 06:37:37
Zarobki są dość różnorodne w zależności od regionu 2,5-4tys netto to indywidualna sprawa i odzwierciedla raczej poziom wynagrodzenia w danym regionie na podobnym stanowisku. Weryfikacja jakości pracy handlowca to codzienne raporty sprzedażowe, odbywanie wizyt i wpisywanie ich przebiegu w crm, lokalizacja przez gsm, badanie satysfakcji klientów przez agencje pr. Firma jest bdb poukładana, polecam.
grzyb 2013-11-26 20:16:27
znam kilku handlowców z tej firmy, kiedyś tam aplikowałem ale się nie udało.
Generalnie nie narzekali, zawsze są jakieś minusy pracy w dużej korporacji. Ale to raczej wyższa półka pracodawców. Prywatna medycyna, wyjazdy zagranicze, faje fury, bogaty socjal itd Wystarczy popatrzeć na targach budowlanych jak wyglądają. ja to poznaję po ogłoszeniach o pracę też. Jak firma jest ok to ogłoszenie jest jawne czytelne i konktetne a nie " firma z branży X szuka"
Powodzenia dla wszstkich szukających
radek 2014-11-17 14:31:35
no i jakoś cisza w eterze jest na razie, więc nie wiem czy firm działa na pewno dobrze, czy wszystko jest w porządku? jak coś wiecie to dajcie znać jak to wygląda wszystko, ok? bo nie wiem czy na pewno to jest praca dobra, bo mój znajomy się chce zatrudnić i nie wiem co mu poradzić do końca.. także czekam
praktyki 2014-11-17 14:31:45
Ktoś próbował się dostać na praktyki do Wavin Metalplast w Buku ? widziałem na stronie, że istnieje możliwość odbycia takich rpaktyk tylko jestem ciekawy jak to tam jest iczy to warte w ogole zachodu i jjakie stanowisko albo dzial jest najlepiej zaliczyc podczas takich praktyk... szkoda, że są bezpłatne, ale cóż zrobic...
1
IN 2015-01-16 14:41:50
rzeczywiście cisza w eterze- zastanawiajace jest z czego to wynika? ja tam chciałbym załapać się do pracy, chce osobiście zaniesc papiery a wiecie że rozmowy kwalifikacyjne stały się elementem współczesnego życia i nie sposób ich uniknąć,przebiegają na ogół według pewnych określonych zasad. Znając te zasady można się do niej przygotować i tu moja prośba: możecie napisać mi jak jest w tej firmie pod tym względem i jaka jest sytuacja z wynagrodzeniem?
Robert 2015-01-29 18:10:30
ruszyły zwolnienia grupowe 2 lub 3 już edycja raczej chętnych nie szukają ;)
ex 2015-01-29 21:04:14
Kiedyś to tam naprawdę warto było pracować. Profesjonalne zarządzanie, ludzienzmpasją, dobre produkty, etc. Ale potem było coraz gorzej, trzeba było szybko szukać sobie innej pracy.
jeszczechwila 2015-02-03 16:51:15
Firma kiedyś była najlepsza na rynku pracy. Teraz należy do mexichemu i się skończyło. Redukują zatrudnienie i likwidują działy. Grupowe zwolnienia nie śa grupowymi bo pracowników zaczęto zwalniać za drobne przewinienia tak żeby oszczędzić na wypowiedzeniach.
2
ader 2015-02-19 10:00:40
NIECH ZWALNIAJA !! SAMI BĘDA ROBIC CI POD KRAWATAMI , A DO PRACY W OKOLICACH BUKU LUDZI CO RAZ MNIEJ A CI CO MAJA PRACE NAPEWNO SIE NIE ZWOLNIA ZEBY ISC DO WAVINU ZA 1600
3
hitek 2015-03-30 23:17:38
No te informacje o zwolnieniach to całkiem niepokojące, mam nadzieje, żę tonie oznacza, żę firma przestaje działać na naszyc hterenach, bo czytałem, że wiele instalacji produkująz tworzyw sztucznych. Myślałem o tym miejscu jako miejscu do rpacy, ale faktycznie po tych informacjach czuje niepokoój. pozdrawiam
reks_SSC 2015-04-07 19:12:04
SSC w poznaniu koszmar!! wmawiaja ze przyjemna atmosfera a potem trzeba pracować w niektóre weekendy i święta, praca czesto w weekendy przy zamknieciach okresu.i tam poznalem mobing.
4
reka_ssc 2015-04-09 06:04:49
sa zwolnienia w buku co miesiac zwalniaja ludzi aby uniknac zwolnien grupowych
były pracownik 2015-09-29 08:45:46
w Wavinie "fajnie" to juz było. I nie wróci więcej. Od czasu jak wykupił go mexichem jest tylko równia pochyła. Oszczędności na każdym kroku. Meksykanie chcą wyniku a 2 lata teoretycznie go nie było więc mieli pretekst do zwolnień. Zwolnienia by podpadały pod grupowe, ale cwaniaki zwalniali co miesiąc więc nie podchodzili pod warunki grupowych zwolnień. Ja nie jestem wcale rozgoryczony że mnie zwolniono, bo to co tam się dzieje, łącznie z decyzjami generalnego to zahacza powoli na obłęd. Słyszałem od znajomych co tam zostali, że szykują się kolejne zwolnienia, może już nie ta spektakularne ale jednak. SSC - tragedia jeśli chodzi o atmosferę - tyle słyszałem bo tam nie pracowałem.
1
juzek 2016-02-11 14:37:27
tak zwyklych zostana sami w biurach i beda patrzyc na maszyny , po czym zatrudnia androidów z tego filmu lowca androidow i oni beda produkowac dalej a ci w biurach dalej beda patrzyc i pic kawki jedna za druga
1
jck 2016-03-19 10:41:10
to chyba ty sobie zartujesz , psie zarobki az wstyd
ssc 2016-04-04 18:06:15
Pojawiła się oferta na specjalistę ds. rachunkowości w polskim teamie. Czy w polskiej księgowości też zdarza się praca po nadgodzinach, w soboty i niedziele? Nadgodziny są płatne czy do odbioru? Jest to praca raczej związana z danym obszarem jak w typowym ssc czyli np. wprowadzanie tylko FV zakupowych czy sprzedażowych czy dostaje się szerszą działkę? No i godziny pracy - od której można zacząć pracę i ile wynosi przerwa obiadowa? Będę wdzięczny za info
Markus 2016-04-14 19:17:54
Parcowałem w Wavin jako PH kilka lat, czytając te bzdety które tutaj ludzie wypisują postanowiłm dodać coś od siebie podsumowywując kilka wspisów ..

- tak w firmie były zwolnienia (odeszły osoby ktore mało wnosiły w końcu, jakoś po ich odejściu było przez chwilę wiecej pracy ale po miesiącu wszystko wróciło do normy a nawet zaczeło się bardziej sprawne działanie)
- pracowałem w dziale handlowym więc ne wiem jak się zarabia czy pracuje w ksiegowości czy na proodukcji, wiem tylko że ludzie cigle przysyłają mnóstwo ofert pracy żeby tam pracować
- pensje w dziale handlowym nie najwyższe, ale na granicy chęci szukania czegoś innego
- handlowcy pracuja tu już po ponad 10 lat wieć nie wierzę że im żle
- jeśli szukasz pracy gdzie nie trzeba się wyśilać, bez ambicji, bez planów to nie jest miejsce dla ciebie
- pensja jak w zegarku, prywatna opieka medyczna, bony, fajne auta i zabawki do pracy
- presja bardzo duża, w końcu to korpo
- bardzo fajni, rozrywkowi ludzie , ach te zjady firmowe ....
- dużo polityki miedzy działami ale w korpo każdy dba o swoje krzesło wiec to raczej normal
- ogólenie polecam zwłaszcza z perspektywy obecnego pracodawcy :(
1
jojobuk 2016-05-14 08:59:13
Do póki wavin był wavinem to nie było źle ale od czasu gdy wykupił go mexichem już tak kolorowo nie jest. Wprowadzono zasadę zwiększania wydajności i sprawdza się jak długo ludzie dadzą radę. Gdy ktoś nie daje rady lub zacznie wyrażać swoje niezadowolenie jest mu proponowane zmienienie pracy. Jest też zakład w Sochaczewie ale z tego co wiem od znajomych tam pracujących to tamto miejsce chyba jest skazane na zamknięcie. Produkcji tam prawie nie ma a wymagania co do pracowników mijają się ze zdrowym rozsądkiem. choć to może być wina ich dziwnego dyrektora, który nie wydaje się być dość kompetentny.
1
@markus 2016-05-16 19:20:48
Bywasz jeszcze na forum? Miałbym kilka pytań na Priv.
karol 2016-05-20 17:17:35
pensja jak w zegarku hahahah ale jaka ? kompletna zenada od 1500 do 2000 zl dla pracownika szeregowego to jest kpina i zenada oczywiscie nie liczymy garniturkow bo tym tam to ok tylko podstawa kazdej firmy jest pracownik fizyczny bez nich garnitury nie przezyja a placenie jalmuzny pracownikowi fizycznemu okresla szacunek firmy dla pracownika w tym przypadku kompletne dno i kilometr mułu
Potencjalny 2016-07-19 16:25:30
Podzieli się ktoś rzetelną informacją dotyczącą pracy na stanowisku Menadżer ds. Inwestycji?
Mile widziany również przedział zarobków.
Potencjalny 2016-07-19 21:30:22
Zajrzyj do Nich na stronę.
Potencjalny 2016-07-19 21:39:10
Jakieś wady/ zalety/ widełki? Jestem zainteresowany. Pomoże ktoś?
Freelancer 2016-07-23 23:24:11
Jakie kryterium jest dla Wavin priorytetem w przypadku zatrudnienia na stanowisko PH?
Rejonizacja radykalna wzgledem miejsca zamieszkania i dotychczasowego rynku pracy?
Ja mógłbym zrobić relokację do innego województwa na chwile obecna.
Freelancer 2016-07-23 23:24:54
Jakie kryterium jest dla Wavin priorytetem w przypadku zatrudnienia na stanowisko PH?
Rejonizacja radykalna wzgledem miejsca zamieszkania i dotychczasowego rynku pracy?
Ja mógłbym zrobić relokację do innego województwa na chwile obecna.
Zna 2016-07-24 12:41:26
A mi się tam zdecydowanie podoba co widzę, nie mogę w ogóle nic złego powiedzieć w tym temacie koledzy
Pracownik 2016-11-21 11:52:42
Zakładam, że negatywne opinie powyżej wystawiają byli rozżaleni pracownicy, nie potrafiący pogodzić się ze zwolnieniem. Owszem jakiś czas temu miały miejsce zwolnienia, jednak firma wyszła z założenia, że za kiepski wynik odpowiedzialne są osoby decyzyjne w związku z czym zwolnienia dotyczyły w głównej mierze wysokich stanowisk. Biorąc pod uwagę dobre zarobki + pewną pracę w fajnej firmie nic dziwnego, że te osoby mają teraz niezbyt pochlebne opinie. Prawda jest taka, że gdyby nie decyzje zarządu to znakomita większość pracowałaby tam po dziś dzień...więc chyba tak źle w firmie nie jest. Sama pracuję tam już któryś rok z rzędu. Wynagrodzenia fajne, rynkowe, są możliwości rozwoju- kiedy pojawiają się nowe oferty najpierw zawsze jest rekrutacja wewnętrzna chyba, że nie ma chętnych wówczas szukają ludzi spoza firmy, ale szanse na rozwój firma daje. Jeden z lepszych pracodawców z jakimi miałam przyjemność współpracować. Również praktyki, nie ograniczają się do parzenia kawy, stażyści otrzymują konkretne odpowiedzialne zadania - sama z kilkoma współpracowałam i współpracuję do dziś gdyż otrzymali propozycje współpracy. Owszem jak w każdej firmie, są sytuacja nerwowe, pracy jest dużo, ale warto. Także jeśli ktoś ma ochotę/okazję dołączyć do teamu to polecam.
Zostaw swoją opinię o Wavin Metalplast Buk - Sochaczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wavin Metalplast Buk