brak logo

Hotel Wy&Spa Gabriela Krull

Pobierowo

Opinie o Hotel Wy&Spa Gabriela Krull

anonim 2011-05-03 15:01:41
Ogólnie nie jest źle, ale jeśli chodzi o ilość przepracowanych godzin do wynagrodzenia to rzeczywiście człowiek źle na tym wychodzi. Mało tego niby oddaje te dni w późniejszych terminach, ale Pani ( usunięte przez administratora )nawet liczyć nie potrafi i zmiejsza ich ilość, a wymaga od pracowników logicznego myślenia. Najpierw niech sama nauczy się logicznie myśleć i zacząć szanować pracowników. Lepiej mieć stałych i zaufanych ludzi, niż Bóg wie kogo z ulicy. To bardzo psuje renomę firmy, ale co my tam wiemy przecież to oni są najmądrzejsi.
anonim 2011-06-21 10:51:43
Tłumaczenie oferty pracy:
1) umowa o pracę (PRACA NA STAŁE) = umowa zlecenie (na miesiąc, może dłużej, jeśli ktoś wytrzyma), a po sezonie podejrzewam, że podziękują, bo co roku szukają kogoś nowego (osobiście do tego momentu nie wytrwałam)
2) zakwaterowanie = tułanie się między budynkami hotelu (a jest ich 4) i przeprowadzanie się często z dnia na dzień z pokoju do pokoju, a jak hotel cały wynajęty to poza jego granice sobie wyniesiesz łóżeczko polowe i kocyk i przekimasz u kogoś
3) praca w Pobierowie = praca w Pobierowie lub Rewalu lub Świeradowie Zdroju – obiecują wtedy kasę na dojazdy, ale ja nie dostałam ani grosza
4) recepcjonistka = recepcjonistka + sprzątaczka + pomywaczka + kelnerka + inne (w Pobierowie niekoniecznie, w Rewalu bezdyskusyjnie, w Świeradowie nie wiem, bo tam nie zdążyli mnie wysłać, ale ośrodek niewielki to podejrzewam, że podobnie jak w Rewalu)
recepcja 2011-08-21 22:52:40
Nie polecam !!!!( usunięte przez administratora ) mesjasz niezgody praca w recepcji 6 osob w ciagu roku !!!! wykorzysta ciebie do konca i nastepna ofiara a placa za 250h pracy na miesiac 1500 zl smiech !!!!! nigdy wiecej
2
Kelner 2011-09-20 22:24:23
Praca jak to na barze po miesiacu okazalo sie 300 zl mniej do wyplaty. NIgdy wiecej praca u nowobogackich niemieckich polakow. Sam lokal Ok jak na takie Pobierowo
2
BAMBI 2012-04-10 20:23:39
Właśnie taką opinię mam o właścicielach po pobycie w tym miejscu - strasznie obliczeni na każdą złotówkę, byle tylko jak najwięcej się "nachapać"... Widzę, że w stosunku do pracowników jest podobnie...
kibol 2012-12-24 03:14:49
dziś na święta straciłem prace ona jest bez serca nie patrzy na ludzi tylko na kasę
anonim123 2013-08-09 22:02:28
adam - 2013-05-20 17:52:05

Witam. Poszukuje jakiś aktualnych informacji na temat tego jak teraz pracuje się w hotelu Wy&Spac Gabriela Krull. Zostałem tam zaproszony na rozmowę w sprawie pracy i chciałem dowiedzieć się więcej zanim tam pójdę. Jak tam traktują pracowników? Jaką kasę tam sie bierze średnio miesięcznie i jaką dają umowę?
jak się komuś nie chce pracować to niech nie zawraca gitary na wyspie jest ok tylko szefostwo nieufne wobec pracownikow ale po ostatnim posunieciu z dyrektorem!!!
masa 2013-08-12 21:25:05
zarobki nie najgorsze ale szału nie ma niedawno tam pracowałam atmosfera do bani zdrowie mi wysiadło
masa 2013-08-13 21:40:43
zarobki na wyspie sa ok.nie wiem jak kto ale kelnerzy maja po1800zl no i napiwki ale z tym jest roznie.jak pojdziez tam do pracy to sie przekonasz powodzenia.
masa 2013-09-01 18:26:35
kwota i kwota pisze przecierz ze 1800 a ty swoje popracuj a zobaczysz teraz potrzebuja kelnerow bo znów ktos wylecial jak zwykle. tam pracuja kelnerki ktore walcza o byt i coś wiecej///////....
Kanti 2014-03-05 01:45:39
Ważne żeby dali już parę groszy w tych napiwkach, bo za podstawę to raczej daleko w tej firmie się nie zajedzie...
1
Spałec 2014-05-14 08:59:51
Na napiwki nie ma co się nastawiać codziennie, bo lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować gdy nic nie dostaniesz dodatkowo.
pleciuch 2014-09-19 05:28:40
Tak wyrafinowanej pary pracodawców ze swieca szukac.Urzadzili sobie Big Brother pracowniczy.Zeruja na ludzkich uczuciach.Kto wiecej donosi ma (rzekomo) plusy.Predzej ,czy pozniej zrobia z Ciebie szmate.
2
Jhony 2015-01-07 09:34:38
Mam za Sobą pierwszy dzień pracy jak narazie nie mam zastrzeżeń. Przepracuję tydzień i wówczas będę mógł napisać coś więcej. Praca bezstresowa, współpracownicy są sympatyczni i otwarci. Właścicieli jeszcze nie poznałem. Mam nadzieję, że zagrzeję tak miejsca na dłużej, każdy potrzebuję stabilizacji w życiu.
arecki 2015-02-24 00:12:14
Tak się zastanawiam, czy aby nie zaaplikować do Hotelu Wy&Spa Gabriela Krull. Jednakże mam podejrzenia, ze nie jest tam zbyt kolorowo, bowiem w Internecie znalazłem informację, że zatrudniają około 20 osób, a nie trudno znaleźć ogłoszenie, że szukają kelnera, czy recepcjonistki. @Jhony, możesz napisac, jak Ci się teraz pracuje?
byly pracownik 2015-02-25 10:09:25
Tego miejsca nie polecam nikomu, kto jest przy zdrowych zmyslach. Tam sie traktuje ludzi jak szmaty, ktore mozna wykorzystac ile sie da, a pozniej z dnia na dzien po prostu wyrzucic bez slowa wyjasnienia. Wszedzie kamery, by podgladac pracownikow, ktorym szefowie za grosz nie ufaja. Kazdemu przypisuje sie tylko najgorsze i o najgorsze sie kazdego podejrzewa. Szefowie maja ubaw z tego, jak traktuja ludzi- kazdemu daja poczucie, ze jest debilem, ktory nie wie, ile jest 2+2. Co chwila slyszy sie od nich, ze trzeba logicznie myslec, wlaczyc glowe itp. teksty. Do pracownikow mowia, ze zuzywaja tylko ich czyste powietrze. W tej firmie panuje mobing w najczystrzej postaci.
Rotacja pracownikow jest tam zaskakujaca. Wiekszosc ludzi pracuje tam po 3-4 miesiace. Nic dziwnego, w takich warunkach nikt normaly nie wytrzyma.
Naprawde nie polecam nikomu tego miejsca, choc slyszalem, ze poszukuja znowu recepcjonistek do osrodka w Rewalu. I tak w kolko kogos szukaja, bo nie szanuja swoich pracownikow. jak kogos zatrudniaja, to od razu ich "zaufani" maja prykas z gory, zeby znalezc na niego jak haka i dowiedziec sie o nim jak najwiecej z jego zycia prywatnego.
Ale jak ktos ma ochote, to niech sie tam zatrudni i sam przekona, jak sie pracuje w osrodku Wyspa.
2
masa 2015-02-26 17:29:15
glupoty glupoty pracuje tu tak dlugo ze nie pamietam ile bo szczesliwi czasu nie licza i tu jest de best a jak komus sie nie chce pracowac to niech sie puknie w glowe i glupot nie pisze bo szefostwo jest ok ok
bobik 2015-02-28 17:20:05
tez tam kiedys pracowalem tak jakos nie ciekawie
bobik 2015-02-28 17:20:11
tez tam kiedys pracowalem tak jakos nie ciekawie
meggi 2015-03-13 00:08:33
Moi drodzy, pracowałam tak bardzo dlugi czas, atmosfera tragiczna, czlowiek się tylko zastanowi z jakim humorem przyjedzie wielka pani szefowa, jak ma zły ( czyli 99.9% dni w roku) to lepiej uciekaj, bo zmiesza cie z błotem nawet za to że oddychasz, są okropni, uważają pracowników za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i głupków nie szanują nikogo. Szczerze nie polecam tam pracy, człowiek powinien mieć do siebie szacunek i nie pozwolic sobie na takie traktowanie. Godziny pracy tragiczne brakuje ponad połowy personelu i latają dziury resztą załogi. T R A G E D I A!!!
1
nick 2015-03-16 00:51:47
Już długo dumam nad tym czy to była moja iluzja, czy naprawdę było tak tragicznie. Lecz kiedy słucham ludzi, którzy wytrwali (nie wiem jakim cudem)i mówią że jest tak samo jak było za czasów gdy pracowałam w jednym z obozów koncentracyjnych z wielkim napisem nad bramą LICZY SIĘ KASA. Zwycięża nade mną zdrowy rozsądek. A więc, nie ma co być naiwnym w moim wypadku naiwną... Cała firma stoi na takich samych zasadach jak wszystkie wielkie firmy w tym państwie a szczególnie władza naszego państwa. Czyli, z zewnątrz tak słodzi naszym zmysłom, że wyłączamy zdrowy rozsądek, niby wszystko legalnie, kolorowo dowództwo okey i konkretne. A po czasie się człowiek budzi ze snów, nagi, z komorą gazową przed sobą i Goebbelsem za plecami, i marnie myśli kiedy się zmienił z normalnego człowieka w ofiarę, a w gorszym wypadku szmatę. Odpowiedz jest prosta, ofiarą się stajesz kiedy nie akceptujesz faszystowskich metod, typu, wyciskaj z drugich życie dzięki gnojeniu jego osoby i wykorzystuj go dopóki nie zdechnie, bo martwemu nie trzeba płacić(czyli jak się nie poddasz chorym zasadom, lecz pracujesz doskonale,zostajesz usunięty). A szmatą się stajesz kiedy przyjmujesz pozycje konfidenta i doprowadzasz ludzi, którzy tak naprawdę zarabiają pieniądze tej firmie, do psychicznego zdewastowania... Różnica pomiędzy szmatą a ofiarą jest taka Że ofiara jest gnojona a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyniesiona do niebios. a wiem jako była recepcjonistka ze szmaty mają wypłaty w tysiącach złotych i zapewnione miejsce pracy(dopóki się nie pojawi jeszcze lepsza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a ofiary wypłaty w setkach a jako premia jest im zapewniony krótki czas wytrwania i zajechany mózg. Czyli nadchodzi finał mojej opinii, praktyki pracodawcy są godne praktyk złodziejskich firm które wszyscy znamy.(narzekać jak jest żle, ale kraść jak się da, pare wybrańców ma miliony a tysiące głodują). A jej sekret jak być ważnym i bogatym jest ten sam jak naszych polityków, wszędzie pisz i mów jak jest wszystko zgodnie z prawem i piękne i jak strasznie dużo dajesz ludziom (pracownikom) a tak naprawdę opierdzielaj te prawo jak sie tylko da i nie mów o tym ile na ludziach zarobiłeś i jaką cenę za to twoi ludzie musieli zapłacić... Kiedy się skończą czasy gdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest oceniany a okradziony karany? Ale to już inny temat... jedyne co zycze tej firmie jest aby ludzie którzy byli i są w porządku nie dali się złamać by zostać ministrem konfidentstwa i krzywej propagandy dyktatorskiego państwa, lecz uciekli jak najszybciej by nie zostać ofiarą a jest was wielu..a tym którzy już zostali złamani życzę by jednego dnia przyszedł konfident wiekszego formatu i sami zostali ofiarami... Kto nie jest głupi zrozumiał co chciałam powiedzieć...a kto tam pracował czy pracuje wie doskonale...
Zrezygnowany pracodawca 2015-03-18 16:11:17
Te opinie zaczynają wyglądać jak ściana płaczu i sposób na wyżycie się na pracodawcy, który jest wymagający i nie ufa pracownikom. Nie pracowałam w tej firmie, ale znam właścicieli i nie chce mi się wierzyć, że tacy z nich tyrani. Jestem również pracodawcą z okolicy i borykam się z zupełnie odwrotnym problemem. Mianowicie z pracownikami, którzy szukają takiej pracy żeby się nie narobić ale dobrze zarobić, bez żadnej odpowiedzialności, bez żadnej inicjatywy, na zasadzie: rano przychodzę do pracy zresetowany, nie pamiętam co się nauczyłem, co robiłem wczoraj i pokażcie mi palcem co mam robić, bo inaczej zgonię na pracodawcę, że nie mam co robić. I takich pracowników jest niestety najwięcej, wykańczają nas - pracodawców psychicznie. Nie możemy wziąć dnia wolnego, bo wtedy nie pokażemy tym przysłowiowym palcem co pracownik ma robić, a więc nasza wina, że siedział cały dzień na Facebooku. To się robi już chore. Cały czas słyszę narzekanie na pracodawców, ale gdzie są dobrzy pracownicy!!! Ja swoich pracowników bardzo szanuję i wierzcie mi mam duże wątpliwości czy robię dobrze, bo oni nie odwdzięczają się za to, oni uważają, że to im się po prostu należy. Boże! gdzie ci pracownicy z inicjatywą, którzy czasem powiedzą Szefowo a może byśmy zrobili tak.... żeby zwiększyć sprzedaż, albo: mam taki pomysł żeby pracowało nam się lepiej....itp. Nie ...to już za wiele.
Drodzy ludzie szukający pracy. Pamiętajcie, że wasz szef to też człowiek i na nim spoczywa ogromna odpowiedzialność również za was. Jeśli czasem ma zły humor, to może warto pomyśleć jak go poprawić.
Przypominam, nie mam nic wspólnego z firmą WySpa, ale nie mogłam już tego czytać.
Jhony 2015-04-13 10:33:49
Jeżeli ktoś prawidłowo wykonuje swoje obowiązki to może spokojnie pracować i nie musi obawiać się krytyki.
Jhony 2015-04-23 21:05:46
Jeśli ktoś jest cieciem i jego praca polega na otwieraniu bramek od parkingów, to rzeczywiście nie musi się obawiać krytyki. Popróbuj Johny na jakimś bardziej ambitnym stanowisku tam popracować, a później się wypowiedz.
Jhony 2015-04-30 17:45:50
Pracowałem, kiedyś na bardzo odpowiedzialnym stanowisku. Można powiedzieć, że życie kilku osób było uzależnione od tego czy prawidłowo wykonuję swoje obowiązki. Do podjęcia obecnej pracy zmusiły mnie względy osobiste. Reasumując, każdą pracę należy traktować poważnie i sumiennie wywiązywać się ze swoich obowiązków. P.S Nie obraża mnie określenie: cieć, jestem ponad takie zachowania.
Jest ok 2015-05-10 09:30:18
Ostatnio duzo myslalam o Pani G i pracy w Oasis. Pracowalam Tam prawie rok. na początku bylo super potem gorzej i odeszlam. Potrafila Zmieszac czlowiek z blotem, ale teraz po kilku Latach stwierdzam Ze pani G. Miala Racje. Nie znalam Dobrze jezyka Wiec jak mialam pracowac na recepcji. Na wyspie Byl poziom. Na Oasis w lecie Brak jezyka nie robil problemu. Wazne Ze goscie byli Zadowoleni. Napiwki super. Nie wiem jak jest teraz. Bo to bylo przed czterema Laty. Moglabym Teraz tam wrocic Ale tylko do Oasis. Do tego jeszcze Szkole mój niemiecki. No ale to juz tylko marzenie. takie ciche. Pozdrawiam
Anna 2015-05-11 17:20:49
Tez tam pracowalam....!!! NIE POLECAM!!!!!!!!SZKODA NERWOW!!!!!! obojetnie czy masz doswiadczenie czy nie!!!!!!!.i tak na poczatku jak ciebie potrzebuja i jest duzo gosci to jest super, pracodawcy sa mili,wszyscy sa zadowoleni, a jak nie ma gosci to szefostwo szuka dziury w calym, i czepia sie wszystkiego,naprawde!!!bylam swiadkiem jak szefowie wchodzili na kuchnie i wprowadzali sztuczny stres i dopytywali sie kelnerow, ktorzy byli zajeci skladaniem zamowien na bierzaca kucharzom o zamowienia sprzed paru godzin gosci ktorzy juz poszli lub putali kucharzy o brakujace skladniki gdzie kucharze byli skuieni na nakladaniu dla 20 osob dan a nie wszyscy maja podzilenosc uwagi i potrafia wykonywac pare czynnosci jednoczesnie niestety( bezsensu zupelnie gamiest dad gym lidxim dobrze wykonywac swoja prace to wprowadzaja stres i zamieszanie za co potem oczywiscie obwiniaja bezmyslnych pracownikow,
aby tylko udowodnic ze pracownicy nie nadaja sie do niczego i nie zasluguja wogole na wyplate i slusznie bedzie im odtracane z pensji!!!Jak nie wierzycie to zachecam do pracy tam bo nikt nie uwierzy jak sie nie przekona, bo to co mozna tam przezyc......i to obojetnie na jakim stanowisku, serio!!!!
3
kasiek 2015-06-01 23:29:37
A potem się dziwią, że ludzi nie mają do pracy.
1
ja byla praco 2015-06-06 22:04:14
nie radze wracac wiem co mowie nie radze
ktos 2015-06-06 22:13:08
to napisz jhony za co cie zwolnili tylko szczeze
masa 2015-06-06 22:15:24
nie masz czego zalowac i nie radze tam wracac
byly pracownik 2015-12-30 16:49:50
szczególnie pani kroll jest bardzo wylewna swoje zdenerwowania wylewa na pracownikach kto tam pracuje na umowe o prace to wali z ucha nie polecam tam pracy bardzo duza rotacja i wyzysk
hilulu 2016-02-13 20:36:21
Witam. Pracuje na wyspie już długi czas także na umowę o prace I jeszcze nigdy nie "waliłam z ucha" nie każdy jest taki sam, że leci i Gada. Na dzień dzisiejszy rotacja jest o wiele mniejsza. Faktem Jest, że nie jest kolorowo Aczkolwiek idzie przeżyć. Praca nie jest zła, także zapraszam chętnych. :)
jack 2016-05-13 16:51:18
Znajomy który pracuje w tej firmie mówił , że czuje się spełniony pracą tutaj. Przede wszystkim dlatego , że w pewien sposób może się rozwijać i uczyć przy okazji łapiąc doświadczenie. W dodatku dobry hotel ;)
Zostaw swoją opinię o Hotel Wy&Spa Gabriela Krull - Pobierowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Wy&Spa Gabriela Krull