brak logo

BUDIMEX

Rzeszów

Opinie o BUDIMEX

andrzej 2015-07-17 06:26:49
Przeważnie umowy są czasowe do konca kontraktu a to do konca roku bardzo rzadko na stałe ryczałt za nadgodziny to nie ryczałt poniewaz jest on ruchomym składnikiem wypłat ! Praca dla osób starszych chcących juz doczekać swego na tym łez padole
2
ptak 2015-07-17 21:54:09
wszędzie kłamią a na kontrakcie w Wilburgstetten klan rodzinny ojciec synkowie przyszła synowa no i swat a Krzysio dalej kręci lody panowie z Krakowa mu przytakują ciekawe czy ktoś zrobi z tym porządek może pan jestem albo mnie niema wiemy o kogo chodzi panowie wstyd totalna poraszka tylko kontrole wam ściągnć
1
mbk 2015-07-23 22:59:03
witam gościu z filii budimexu w Rzeszowie dał ogłoszenie o pracę że szuka elektryków i pracowników fizycznych, interesowało mnie raczej to drugie bo elektrykiem nie jestem, dzwonię do niego a on mi mówi że nie ma problemu, że wyśle mnie na kurs i uprawnienia będą, chodzi o podłączanie i rozłączanie jakiś maszyn do przeróbki konkretnych materiałów, pytam się go ile miesięcznie na rękę, a on mi mówi że 3500tys., z tym że podpisując umowę wyraża się zobowiązanie ze jest się do dyspozycji firmy na min rok (w praktyce jakieś pół roku, bo inaczej trzeba zwracać im kasę za kurs), sam nie wiem czy się w to pakować bo wydaje mi się to trochę podejrzane, zbyt piękne żeby było prawdziwe, tym bardziej że przecież elektrykiem nie stanę się z dnia na dzień, jeżeli ktoś wie coś więcej na ten temat to proszę o info.
4
pan 2015-07-28 12:48:31
Witam chciałem ,się dowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku spawacza czy idzie tam zarobić , czy tylko taka ściema co piszą , jak z mieszkaniem bo szukają spawaczy proszę o informację.
4
scyzoryk 2015-07-29 20:16:48
Najlepiej nagraj sobie rozmowę z WIERCHUSZKĄ czyli z A lub B. A odnośnie płacy i zakwaterowania to poproś o czyste i jasne ujęcie tych spraw w umowie o pracę!! Czyli wynagrodzenie netto za rzeczywiście przepracowane godziny w miesiącu jak również ujęcie w tejże umowie w jakich warunkach będziesz mieszkał i dojeżdżał do pracy?! czy będzie to normalne mieszkanie i dojazd do pracy firmowym autem, czy też będzie to np. kontener a do pracy będziesz chodził pieszo lub dojeżdżał rowerem o ile będziesz miał pieniądze na zakup tegoż rowerka? Powodzenia:):):)
3
premier 2015-08-03 20:29:08
W co w końcu wierzyć
Zdzich Z. 2015-08-05 09:57:47
Drogi Janku,
pojechałem na kontrakt Masburg i koledzy NIE MIESZKAJĄ w żadnym kontenerze, tylko w mieszkaniu w miejscowości Cochem (kurort nad Mozelą). Owszem przejściowo mieszkaliśmy tam w kontenerze, ale wszyscy to wiedzieli ze to PRZEJSCIOWE ROZWIAZANIE do momentu znalezienia mieszkania. Dlatego nieuczciwym jest z Twojej strony pisanie rzeczy nieprawdziwych. A może uczciwym byłoby sprostowanie tej informacji?
1
Zdzich Z. 2015-08-05 17:19:39
Kolego scyzoryku wypisujesz niedorzeczności. Obrażasz uczciwych ludzi,bo każdy pracownik wyjeżdżający na kontrakt dostaje informację ile zarobi netto, choć z uwagi na wprowadzenie przez Niemców brutto, stało się to dość trudne do określenia w 100 % - nie wiem czy wiesz, ale podatek zależny jest od wielu czynników i właściwie dla kazdego człowieka okreslony jest indywidualnie. Niemniej jednak 99,9% pracowników z 1200 jakich zatrudnia Budimex wie ile zarobi za dany miesiac i chce dalej pracowac z Budimexem. Wydaje mi sie,że Twój post to klasyczne topienie frustracji, napisz o sobie ile usterek zrobiłes, i czy Cie za nie obciązono. Odpowiedz znam, na pewno powiesz zdarzyły się i nie obciazono mnie, bo TAKA jest prawda. Czasem warto sie zastanowic, jak sie o kims pisze i zacząc od siebie, czy samemu jest sie w porządku
m,ody34 2015-08-06 17:04:26
panowie mam oferte pracy jako betoniarz w kolonii. Jak tam jest? atmosfera jaka?
mik 2015-08-10 21:28:47
sama pracowalam w budimexie. najpierw bylam tam na praktylach letnich jakie organizuja poznije na inzyniera budowy sie udalo jeszcze trakcie studiow. firma duza. nie kazdy moze sie dostac, a na budowie jak to na budowie raz lepiej raz gorzej. robic jest zawsze cos. a jaka umwoe dadza to tez zalezy od czasu. z tego co pamietam, ja dostalam jakies pol ettau ktos umowe zlecenie. roznie
1
Pracownik Budimexu 2015-09-15 08:55:49
(usunięte przez administratora) z podpoznanskich ląk, chyba najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kontrakcie, gdzie sie pies nie zesra to leci do kierownika. Metr 50 w kapeluszu gówna. Tepic,tepic,tepic
1
budowniczy_zawsze_da_radę 2015-09-15 11:59:34
Dokładnie tak jak mówi @mik. Wszędzie na budowie jest ciężko. Rotacja jest ogromna, ale przecież praca budowlańca takimi się rządzi prawami. Raz się uda, a raz nie. Z ich ofert pracy dobrze wygląda zatrudnienie w Niemczech np na stanowisko spawacza. Nie dość, że zapewnią zakwaterowanie to zarobki są w euro.
ewelinkaw24 2015-10-14 09:12:58
Szukam fachowców na budowę. Zabudowa k/g obiekt przemysłowy.

Ktoś chętny??
1600-1700e miesięcznie (w tym mieszkanie)
(usunięte przez administratora)
2
henryk 2015-10-15 15:04:48
hej wszystkim widizalem wczesniej kupe ogloszen z budemexu ze poszukuja pracowników do zatrudnien na umowę, mnie interesowalo stanowiski majstra robót drogowych w województwie łódźki, we worek zlozylem tam cv ale jeszcze nie odezwali sie ja mam doswiadczenie, moze ktos opisze mi jak wyglada praca tam przed pojciem na rozomoew
monia9 2015-11-06 11:53:28
kochani, tak sobie obserwuję te ich oferry pracy i może chętnie bym spróbowała się dostać na stanowisko specjalisty inżyniera, nawet zainteresowana jestem takim zatrudnieniem., widzę że w samej ofercie pracy są spore wymagania jeśli chodzi o kwestie administracyjne, napiszcie proszę czy codzienna praca rzeczywiście tego tak bardzo wymaga
1
erty 2015-11-08 15:54:14
@monia9 wydaje mi się że każda praca na takim stanowisku jest wymagajaca i raczej nie nadaje się dla kobiet
mik 2015-11-10 20:00:24
chyba @erty zartujesz ze nie jest to praca dla kobiet. wrecz przeciwnie..kobiety daja sobie rade np nad nadzorem realizacji inwestycji..
kalina 2015-11-13 00:56:46
to już pewnie moi kochani zależy od tego, jakie umiejętności kobieta posiada i czy to bardziej umysł ścisły, czy humanistyczny :)
sun 2015-12-14 13:47:03
A inżynierowie spawalnicy co robią? Spawają, tną szlifują. Firma zatrudia ińżynierów spawalników do pracy fizycznej.
1
mandarynka 2015-12-14 16:57:36
@sun i wiadomo że nie jest to praca lekka i w 100% bezpieczna, ale wynagrdzają to bardzo fajne pieniądze, takie przynajmniej jest moje zdanie odnośnie tej firmy
henryk 2016-01-07 17:57:12
Przeciez jezeli nie chcecie wykonywac pracy fizycznej to maja tez ogłoszenia do biura np,na stanowisko specjalisty do spraw kontrolingu,oczekuja wyksztalcenia ekonomicznego i dwuletniego doświadczenia
rpoao 2016-01-10 01:30:46
na razie jest tylko stanowisko jako specjalista ds. ekonomicznych w Warszawie i wydaje mi się, że w nich są najlepsz stawki, bo też w stolicy jest inaczej.
kosik 2016-01-12 20:21:11
@henryk, oczywiście, tylko nie kazdy ma stosowne 2 lata doświadczenia i wymagane przez nich wykształcenie. Już lepiej aplikowac jako Młodszy Specjalista ds. Administracyjno-Prawnych tu doświadczenie jest jedynie mile widziane.
Sed 2016-01-15 00:13:24
No jak się nie ma odpowiednich kwalifikacji to niestety trzeba pracować fizycznie. A jeśli nie chce się pracować fizycznie to trzeba zacząć się kształcić. Sprawa jest prosta. No i fakt, że nie każdy będzie miał te 2 lata doświadczenia. Nie wiem jednak co jest nie tak w pracy fizycznej, bo taki spawacz, który jedzie np. do Niemiec z Budimexu zarabia mega duże pieniądze i z pewnością jest to bardzo opłacalne. Akurat szukają kogoś na to stanowisko.
Dudek 2016-01-17 14:41:47
Wydaje mi się @Sed, że źle kombinujesz. Budimex właśnie udowadnia to, że nawet pracownik fizyczny znać się na rzeczy musi. Może szkoły nie ma ukończonej, ale jego doświadczenie to o wiele bardziej znaczące kwalifikacje.
pako 2016-01-19 19:06:54
jeden z moich braci ciotecznych pracuje w budimeksie. Mówił , że zaczynał jako inżynier budowy i już po kilku miesiącach dostał awans na majstra , także opcje awansu istnieją
pracownik BUD.RZESZOW 2016-01-29 09:51:42
Panowie kieruje tą opinie przedewszystkim do przyszłych pracowników spawaczy i monterów P.od rekrutacji,,,,,wiadomo kto,,, pobrał opłatę za próbki 100pl.i nie dotrzymuje słowa oferty nie aktualne ,,,próbki zdałem czekam już ponad miesiąc i nic,,moje koszta 120pl paliwo +czas jeden dzień urlopu + oczekiwania nie przedłużyłem umowy w firmie której pracowałem i NIC,,,Radzę się zastanowić zanim nawiążecie jakąkolwiek wspólpracę z tą firmą z RZESZOWA>a jeszcze jedno kolega mnie polecił a sam uciekł z tego bagdna inni znajomi też to zrobili
1
Fantas 2016-01-29 10:13:41
No to dobrze @pako chociaż na przykład ja wolę nie awansować (wiem, że to dziwne) ale lubię robić to co robię i przerażają mnie rzeczy nowe, dużo osób awansuje?
pracownik 2016-02-02 18:30:45
Chlopie, w tym twoim pracuje 1000 osob, zazwyczaj sa to wieloletni pracownicy i sobie chwala, mamy poczatek roku i z robota jest cienko ale jak wszystko ruszy wiosna roboty bedzie wbrod. Chlopie jak cie nie stac zaplacic 100zl za probki to czego ty szukasz, bardzo dobrze ze wprowadzili oplaty za probki bo czasem rece opadaly jak sie ogladalo spoiny nowych pracownikow, mlodych gniewnych co probki zdali w rzeszowie a 6 polozyc nie potrafili
łukasz 2016-02-02 20:53:54
ee tam, wiele osób na Budimex narzeka, że kasa za mała, że za dużo pracy i tak dalej i tak dalej, a według mnie nie ma potrzeby. Każdy pracuje za tyle, na ile sobie pozwoli.
brawo 2016-02-04 15:25:45
Ten post od pracownik to własnie idealnie oddaje kulturę i strategię firmową:) "Chlopie jak cie nie stac zaplacic 100zl za probki to czego ty szukasz?"- ano pracy chłopina szuka i uczciwie zapłacił a tu jeszcze robienie łachy, że niech się koles cieszy że w ogóle mógł zapłacić i spowrotem nie dostać bo on młody i się nie nadaje? Takie pyskówki już do nowych ludzi co nawet jeszcze nie pracują? Rewela:) To nie bierzcie se młodych już od początku niedojdów wcale, korzystajcie z "wieloletnich zadowolonych" i zacznijcie starszych doświadczonych brać, szanować i więcej im płacić:) i tu boli nie?:) pozdro...
4
skype 2016-02-05 09:44:35
@brawo w zespole na budowie nie mogą być sami starzy, doświadczeni pracownicy, musi być też sporo młodych żeby się uczyli. Firma chyba wygrała jakiś kontrakt bo szukają kierowników robót, podoba mi się że firma oferuje dużo dodatków socjalnych i benefitów
1
gosc 2016-02-07 22:42:48
Witam. Jestem spawalnikiem i wiem że Budimex szuka inzynierów spawalników. Ale piszą ze w postach ze spawalnicy szlifują, tną spawają itd. Czy to prawda?
1
arek 2016-02-08 11:22:58
W sumie nie zdziwiłbym się, gdyby tak było. Budmiex słynie z tego, że pracownicy znają się na kilku fachach, ograniczają w ten sposób zbędne zatrudnianie dodatkowych osób.
pracownik 2016-02-09 17:06:17
Sam jesteś chłopkiem od płóga oderwany i jeżeli Cię stać jeżdzić po polsce i za fri wydawać 250pl to sobie jeżdzij ,,mam 15-letnie doświadczenie w lipcu odnowidęm dokumenty spawalnika a teraz pracuje w Belgi za 12Eu i wuj kładę na RZESZÓw i na pana ródzielca co ściąga pociotków za moje 100pl i nazywa ich spawaczami ...Powodzenia życzę tym za 7.50eu..
Fantas 2016-02-10 11:39:31
A tam nie róbmy wielkiego problemu z tego @pracownik, ogólnie poczekajmy jeszcze na wiosnę i jak się zacznie to wszystko będzie normalnie i tak jak trzeba
pracownik 2016-02-13 08:09:07
Bardzo trafne spostrzeżenie .Już na początku podejście że szkoda pisać ..Znajomy pracował 2-lata i stwierdził że nigdy do nich nie wróci..
3
Adam 2016-02-13 11:25:29
Może lepsze jest podejście pozytywne z nadzieją, że Budimex poprawi standardy dla pracowników. Narzekanie wieczne nie pomoże i pensji na pewno wam nie podniesie.
Inżynier 2016-02-19 18:19:12
Pracuję w Budimexie od ponad 3 lat i niestety jak w każdej korpo, jak masz plecy i to masz szybko awans. Płaca też jest średnia ale nadrabiają benefitami. Ekipy są w większości młode. Niestety co lepsi inżynierowie i kierownicy uciekają do innych firm. O docenieniu pracownika nie ma co marzyć. Firma dobra na start by złapać doświadczenie i uciekać gdzie indziej :)
1
lobos 2016-03-23 07:48:43
Witam. Dostałem propozycje pracy w Budimexie na werk remscheid powie mi moze ktos czy warto tam jechac jaka atfosmera zarobki. z gory dzieki
roni 2016-04-21 12:43:34
Witam.
Tak dla wiadomości tych którzy wybierają się do Rzeszowa i zamierzają pracować w Niemczech wedle informacji z ogłoszenia.
Otóż sprawa wygląda tak praca jako zbrojarz betoniarz czy praca na formach to na początek 1500 euro,za 10 godzin co codziennie i 5 godzin w sobotę,nie trzeba być dobrym z matematyki,by wyliczyć ze wyjdzie 6,5 euro za godz.netto,niewiele.Warunki mieszkaniowe mogą być różne od wynajętych domów,przez adaptacje biur po kontenery,wszystko zależy od szczęścia.Dają na busa w obie strony,ubrania .Umowy są dwie jedna Polska na stawkę 20 zł/godz. druga Niemiecka tak aby wyszło 1500 euro ,wygląda to bardzie na delegowanie do pracy tam.Sama osoba pana z którym rozmawiałem sprawiała wrażenie dobre,reszta to zależy kto czego i za ile szuka,mnie ta oferta nie powaliła.
grać w otwarte.... 2016-05-01 01:35:59
Panowie przyjmując się do pracy w Budimexie i będąc na rozmowie w Rzeszowie proszę nagrywać tą swoją rozmowę. To nic nie kosztuje włączyć dyktafon w telefonie! Jest to później bardzo przydatne gdy np. zostaniecie orżnięci przez tą firmę i zapomną o ustaleniach jakie z wami poczyniono. Nagrywać rozmowę wolno gdy to dotyczy was i wy w tym uczestniczycie! I pamiętajcie Panowie, że są na Podkarpaciu firmy które monterom i spawaczom płacą z góry ustaloną kwotę netto za przepracowaną roboczogodzinę! I nie zdarza się,że czym więcej przepracowanych godzin to wypłata jest zaniżana! Nie do pomyślenia jest aby kwota wypłaty 1600 Euro nie mogła być przekroczona przy przepracowaniu 200 godz w miesiącu!
2
Anonim 2016-05-20 22:15:40
Firma nie godna polecenia!
2
xxx 2016-06-28 20:11:36
8 euro netto to calkiem niezle tym bardziej ze masz zapewne za mieszkanie zaplacone i dupsko dowiezione i odwiezione...:)Jak Najniozsza pewnie jest neto 11-12 euro
1
Głodny wiedzy 2016-08-08 10:45:27
Witam wszystkich w temacie
Mam jedno małe pytanie ile zarabia monter konstrukcji stalowych w firmie budimex oddelegowany do Niemiec
2
pracownik 2016-08-18 16:39:54
Praca na budowach 10h dziennie przez cały rok. Większe premie budowy dla wybranych znajomych KK. I nieważne co obieca HR. Branżystów (elektryków, sanitarnych) traktuje się jak piąte koło u wozu. Na kontraktach często KK nie chcą branżystów (bo i tak mają podwykonawców) więc zatrudnienie po 1 kontrakcie niepewne.
Pracowni nie pociotek 2016-08-19 02:37:30
Sama w sobie to firma jest ok. Ale ci kierownicy tak jak ci w Isselburg to tragedia. I jesli chodzi o zarbki to my nie pociotki pracujemy na wszystkich pociotkow. Drugie zmiany trwaja juz od13:30do czesto sie zdaża 23:00:24:00. A czasami trzeba juz na 3:00-4:00 iscpo drugiej zmianie do pracy. Pracujemy w każdą sobote. I za tyle godzin pracy nie pociotki maja od1200-1500euro no pociotki oczywiscie wiecej1700. Czepiac sie nie mozna bo kazdy jeden pociotek jest majstrem. Juz jest chyba wiecej majstrów jak pracownikow. Ludzie zaczynaja uciekac. Niech góra wkoncu zacznie kontrolowac kierownictwo. A zastepca kierownika to chyba jeszcze gorszy. Innym razem opiszę
kierowca 2016-08-21 13:08:43
Mam pytanie:
Czy nowy kierownik kontraktu w Wangen zrobił już (a może wreszcie) porządek po swoim śp. poprzedniku?
Bo to co tam było to wołało o pomstę do nieba!! Czy zarząd Budimexu nie wiedział co się tam działo czy nie chciał wiedzieć? Życzę nowemu kierownikowi aby w pył rozbił tą dawną mafię rodzinno- koleżeńską dawnego kierownika! Wierzę, że obecny kierownik już pozbył się tych jajogłowych chamów , nierobów i podpier............dalaczy! Życzę dużo zdrowia i charyzmy w działaniu nowemu kierownikowi! Myślę, że pod Pana kierownictwem na budowie będą pracownicy znający temat i wykazujący się pracowitością! Wierzę, że raz na zawsze znikną podpierd....cze! I wstyd mi za młodych pracowników z Podkarpacia z okolic Przeworska , którzy tak dzielnie do dawnego kierownika (usunięte przez administratora) wszystkich!! Wstydzę się za was!!
6
T 2016-09-02 20:32:07
W Lublinie szukają kierownika robót elektrycznych czytaj frajera który namęczy się przy Hamptonie z firmą Supremus (która nigdy nie robiła poważnych inwestycji) a póżniej powiedzą : murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść:) T
1
Świętoniowa 2016-09-04 09:05:37
Z tymi donosicielami od Przeworska to prawda! Ale oni chyba myśleli, że jak nie będą podpi......alać to nie zarobią na chleb! To przecież młodzi ludzie i tak schamieli.
1
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX