Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BUDIMEX

Pracowałeś w firmie BUDIMEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
henryk - 2013-09-17 13:47:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale generalnie firma w większości przypadków pracownikom wypłaca w terminie kasę? A właśnie jeśli mowa o kasie to jaka ona jest?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-22 01:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
,,Dinklage ,,? oto jest pytanie . pracowałęm na kilku kontraktach Budimexu w niemczech , również w Dinklage , Kierownik ,który zarządza kontraktem to niezły kretacz , robota ciężka , zarabiałem najmniej ze wszystkich kontraktów , . często pracowaliśmy w niedzielę , jeżeli było dużo godzin w miesiącu to stawka za godzinę malała , papier toaletowy wynosiliśmy z niemieckiej firmy , ponieważ kierownik bardzo żadko kupował chemię gospodarczą , a jeżeli już kupił to śladowe ilości . pracowników nigdy nie nazywał po imieniu , tylko ,, ksywami ,, ktoś napisał że jest osobą wieżącą , tylko jego wiara nie miała się nijak do traktowania ludzi w sposób lojalny i poważny , częste telefony do dyrekcji na kierownika nie dawały skutku , polecam wszystkie kontrakty tylko nie w dinklage , nie chodzi o pracę , tylko o szefa tego kontraktu , któremu dużo brakuje do bycia człowiekiem
zdjecie uzytkownika
henryk - 2013-09-22 15:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie bardzo rozumiem dlaczego jeśli dużo roboty było to stawka za godzinę malała? Dlaczego tak się dzieje?
zdjecie uzytkownika
henryk - 2013-09-24 10:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobra ale czy ktoś z was może wytłumaczyć dlaczego jest tak że im więcej roboty tym mniejsza stawka?
zdjecie uzytkownika
henryk - 2013-09-25 12:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
spawacz to co tutaj napisałeś to mnie przeraziło i to wcale nie na żarty. Zrywanie w środku nocy jest conajmniej nie stosowne
zdjecie uzytkownika
henryk - 2013-09-28 16:21:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to co on mi tak powie? Bo tak szczerze powiem że po tym co przeczytałem to do biura nawet nie miałem zamiaru się wybierać
zdjecie uzytkownika
john - 2013-12-28 07:48:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to teraz panowie spawacze tak szczerze ile na początek daja na reke i co trzeba im zrobic na próbkach.
zdjecie uzytkownika
były - 2013-12-30 08:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na co liczysz kolego? Na dłuższą pracę w tej firmie? Nie masz na to szans chociażbyś był "orłem". Firma jest w miarę OK ale mafie na budowach nie pozwolą ci długo zagrzać miejsca. Każda budowa to kierownik i sprowadzeni przez niego kumple, znajomi i rodzina. I jeszcze trzeba dodać konfidentów , którzy na bieżąco każdego (usunięte przez administratora) I tylko oni pracują na budowach Budimexu. Ty możesz tylko dojechać na 2-3 tygodnie "podciągnąć" robotę gdy ci nieudacznicy nie dają rady. Zrobisz swoje i w jednej chwili ci podziękują. Będą ci obiecywać jak to za chwilę pojedziesz dalej ale to tylko mrzonki. Możesz znowu pojechać za jakiś czas na inną budowę na taki sam okres bo "pocioty" innego kierownika nie dają sobie rady z terminami. A może się mylę:) Pocioty kierowników nigdy nie robili próbek i cały czas pracują i dobrze się mają. Ciekawi mnie czy kierownictwo Budimexu myśli coś zrobić z obecnymi mafiami i nieudacznymi kierownikami?? Zyczę ci kolego powodzenia
zdjecie uzytkownika
realista - 2013-12-30 22:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2013-12-30 08:25:34]:
jakie mafie?? jak ktos jest dobry na bank zostanie a gwiazdy ,ktore sa dobre "w swym mniemaniu" szybko zjezdzaja. chyba ktos zostal ofiara zimowych redukcji... wiadomo roboty mniej choc w tym roku tragedi nie ma ale niestety slabi ida 1 pod noz:)
zdjecie uzytkownika
obecny - 2014-01-01 12:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [realista - 2013-12-30 22:47:38]:
Oj realista, chyba coś ci się pognyćkało pod deklem:)) No ale na twoim stanowisku nie możesz inaczej. Przecież nie przyznasz się do stworzenia Klubu Wzajemnej Adoracji na budowie a o donosicielach nie wspomnę. Najgorsi jakich się widzi na budowach Budimexu to ci co im Bozia wzrostu pożałowała. Tzw.( usunięte przez administratora ) :) Ci czują się niedowartościowani i robią cyrk na budowie:) Potrafią nawet do każdego mieszkania dołożyć pracownikom po 1-2 donosicieli aby na bieżąco kontrolować czy aby coś na niego pracownicy nie mówią. Kolaboranci to wykorzystują i nieraz aby kogoś z mieszkania lub budowy się pozbyć, wygadują na niego zmyślone , rzekome wypowiedzi dołujące tychże delikwentów. W Nowym Roku 2014 życzę wszystkim pracownikom zdrowia i doczekania się zlikwidowania kumoterstwa i kolaboranctwa na naszych budowach. O nieudacznikach nie wspomnę:)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-01 17:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo ładnie to wszystko napisałes dokladnie tak to wygląda na budowach Budimexu, większosć donosi w szystko co się da,a po to aby utrzymać robotę (( usunięte przez administratora ) ) ale tacy co umieją cos robić i chcą (nie gębą) mają duże szanse zatrudnienia na dłuższą mete.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-01-02 11:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sytuacja jaką miałem osobiście na jednej z budów tej firmy:
Po kolejnej redukcji pracowników pytam się majstra (notabene brata kierownika) dlaczego tak dobrzy ludzie pojechali do domu a ten (i pokazałem jednego pociota - darmozjada) kręci się po hali bez żadnego zajęcia? Odpowiedź była wprost fantastyczna: NIKT TAK JAK ON NIE ZAMIATA HALI.
zdjecie uzytkownika
pio - 2014-01-12 19:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,jestem pracownikiem firmy fb serwis.robie na kielcach.mam pytanko jak ktos orientuje sie co laczy ta firme z budimexem.skad sie wzial kierownik kontraktu,pan (usunięte przez administratora).Czy on zostal zatrudniony z zewnatrz czy jest kogos pociotek.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-01-14 10:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a od jakiegoś roku szeregi(usunięte przez administratora)czy wzmocnili pracownicy transsystemu. gratulacje dla wszystkich którzy brak kwalifikacji i chęci do pracy nadrabiają pyskiem już od pierwszego dnia w pracy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-17 11:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
;byly; masz stoprocent racji.Ja znam od groma takich pociotkow,nic nie robia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-06-24 02:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli kogoś wali praca i ma ją gdzieś to niech się nie dziwi, że prędzej czy później taki delikwent zostanie dostrzeżony.
zdjecie uzytkownika
trochę brak wam samooceny - 2014-07-01 18:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Umtan - 2014-06-24 02:19:03]:
To powiedz mutant co dalej porabiają na budowach te pocioty? To dlaczego nikt ich jakoś nie odstrzeli? Przecież oni swoją osobą i postępowaniem nie reprezentują przedstawicieli przemysłu metalowego. Chyba nie powiesz,że fryzjerzy, piekarze, murarze, ochroniarze i inni bezzębni i jajogłowi bankruci i podp......ze to jacyś wartościowi pracownicy wytwórni konstrukcji stalowej. Chyba to nie jest w interesie firmy tylko w interesie tych WIELKICH co reprezentują firmę na budowach.
zdjecie uzytkownika
pociotek - 2014-07-09 15:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henryk - 2013-09-17 13:47:11]:
I tu jest 100 procentowa racja.Firma sama w sobie jest siper.Tylko kierownictwo za granica robi co chce bez wiedzy gory W Koln i w polsce.Np.pan kierownik z Isselburga placi sobie ludziom jak chce jak mu sie podoba . I nie wazne ze ktos pracuje wiecej godzin a ktos mniej. Ten co ma mniej godzin i tak ma wiecej wyplaty bo jest POCIOTKIEM kierownika. Moze by sie Rzeszow i Warszawa za niego w koncu wzieli. Moze by tez zajzeli w jego prywatny budzet.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-08-31 18:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zewszystkimi opiniami sie zgadzam,bo sam pracowalem u tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko na zbrojarce.Same paciotki,trzeba bylo uwazac co sie mowi i do kogo.Dotej pory pracuja nawet niewiedza o kturej skacza prace,tak bylo w Ulm.Poprostu zadzily przydupaski kierownika,a on przyzwalal na to bo mu oczywiscie bylo na reke heh.Poprostu zasada jest prosta...jak niestawiasz wodki i niekapujesz jestes niepotrzemny.Choc zdazaly sie super werki,ale tylko werki byyyhahahaha,bo nietrzeba bylo szukac nozyc po calym werku,bo byly tylko jedne....Pozdrawiam niektorych kierownikow,i znajomych,a wszczegulnosci tych z ktorymi delektowalem sie przy weekendzie piwkiem i mocniejszymi trunkami HEJOOOOL
zdjecie uzytkownika
nie - 2014-09-17 22:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniłem na pracodawcę szwedzkiego, i wiem TERAZ, że żyję. budimexu nigdy więcej!
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-09-24 14:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mogę odpowiadać za działania kierowników czy szefostwa. W końcu oni postawili tą firmę na nogi i to dzięki nim jest dzisiaj tutaj gdzie jest. Zgadzam się z wami, że każde zachowanie, które jest niezgodne z zasadami i etyką powinno być piętnowane - nawet na wyższych szczeblach. W końcu wszyscy jadą na tym samym wózku.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-25 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
haha
zdjecie uzytkownika
mały kierownik - 2014-10-11 08:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Umtan - 2014-09-24 14:20:25]:
Kolego o nicku Umtan!!
Z tym wózkiem to przegiąłeś:):) Pamiętaj, że wszyscy nie jadą na tym samym wózku!! Już wyprowadzam cię z błędu. Otóż aby wózek mógł jechać to jedni go pchają a drudzy w tym czasie na nim siedzą:)
Różnica wielka!!
zdjecie uzytkownika
AsAd - 2014-10-15 22:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma bardzo dobra ale jak trafisz na dobry kontrakt. System premiowy dla kadry umyslowej zawily i nie do konca jasny. Sa tacy szefowie w tej firmie którym im bedziesz bardziej (usunięte przez administratora) to zajdziesz daleko. Szczegolnie jak do pana (usunięte przez administratora) trafisz to uwaga gosc bez kultury az dziwne ze taka szanowana firma ma takich dyrektorow.
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-10-24 22:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maly kierownik-w twoim modelu, ktory oczywiscie mozna przypisac wielu polskim firmom pojawia siejeden problem i pytanie - jaka jest wiec rola osob jadacych na wozku? Skoro zadna, to najlepiej sie ich pozbyc, ale niestety nie bedzie mial kto firma zarzadzac, bo bez urazy dla wszystkich, ale czesc szeregowych pracownikow nie wiedzialaby o co w ogole chodzi.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x