Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BUDIMEX

Pracowałeś w firmie BUDIMEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
AsAd - 2014-10-15 22:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma bardzo dobra ale jak trafisz na dobry kontrakt. System premiowy dla kadry umyslowej zawily i nie do konca jasny. Sa tacy szefowie w tej firmie którym im bedziesz bardziej (usunięte przez administratora) to zajdziesz daleko. Szczegolnie jak do pana (usunięte przez administratora) trafisz to uwaga gosc bez kultury az dziwne ze taka szanowana firma ma takich dyrektorow.
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-10-24 22:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Maly kierownik-w twoim modelu, ktory oczywiscie mozna przypisac wielu polskim firmom pojawia siejeden problem i pytanie - jaka jest wiec rola osob jadacych na wozku? Skoro zadna, to najlepiej sie ich pozbyc, ale niestety nie bedzie mial kto firma zarzadzac, bo bez urazy dla wszystkich, ale czesc szeregowych pracownikow nie wiedzialaby o co w ogole chodzi.
zdjecie uzytkownika
margarynka martynka - 2014-11-12 14:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szukam pracy i polecano mi właśnie Budimex na początek mojej kariery zawodowej. odnosząc się do poprzednich wpisów na jakie stanowisko aplikować żeby nie pchać tego wózka tylko na nim jechać? jako kobieta nie chce się pakować w jakieś ciężkie prace fizyczne albo stukanie w klawiaturę za marny grosz. pozdrawiam ambitnych
zdjecie uzytkownika
Miruś B. - 2014-11-16 13:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Koledzy z Budimexu! Nie musicie na siłę siedzieć w Budimexie. Ja też myślałem, że poza tą firmą nic w okolicy nie znajdę. Znalazłem się od roku w firmie Wilsko z Tarnobrzega na kontraktach w Belgi i Holandi. W tej chwili nawet "obalamy flaszkę" w groni kilku pracowników z byłej firmy Budimex. Jak wspólnie stwierdzamy, że Budimex to porażka.Kłamstwo, chamstwo i obłuda tej firmy przechodzą ludzkie granice! Od rozmowy wstępnej po każdą wypłatę byliśmy oszukiwani na maxa. Nic dziwnego, że niektórzy nagrywają rozmowę w Rzeszowie z panem A. lub B. Mają przynajmniej dowód na to co obiecują a co później wyczyniają oni z pracownikami. Powiem wam koledzy, że w firmie Wilsko w Tarnobrzegu pracuje nas coraz więcej. Każdy ma stawkę godzinową , której nikt i nigdy w Wilsku nie zaniży. Wypłatę praktycznie na koniec miesiąca, każdy wylicza sobie sam. To takie proste: przepracowane godziny x stawka. Za godzinę pracy najmniejsza stawka w Wilsku to 8 Euro na rękę. Firma w pełni wypłacalna i wypłaca na czas. Zaprzeczenie Budimexu. Nie będę wspominał Budimexu gdzie kwota 1600 Euro była nie do przejścia nawet gdy pracowało się tam cały miesiąc po 11 godz dziennie. Nikt w Wilsku nie wypiera się oferowanej godzinnej kwoty , którą oferuje się nowemu pracownikowi.Po prostu dostaje się to co mówi Pani Katarzyna w rozmowie z pracownikiem. W Budimexie natomiast to normalne gdzie zaprzecza się faktów z rozmowy wstępnej. Wstyd panowie A i B z Budimexu w Rzeszowie!!
A wy koledzy pracownicy zawsze możecie przejść do Wilska gdzie pieniądze są wyższe i tak wielkiego zakłamania nie ma. Mamy dobre kwatery opłacane przez firmę jak również codzienne dojazdy na i z budowy. Wyjazd na budowę i z jazd do kraju również na koszt firmy. Rozważcie to i nie zamartwiajcie się, że poza Budimexem nie ma innych firm. Są!
zdjecie uzytkownika
Niewazne... - 2014-11-25 01:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Mirusiu B"....strasznie zalatujesz mi "wysłannikiem firmy Wilsko " próbujacy robic ludziom wodę z mózgu....wystarczy zobaczyć opinie tej firmy Wilsko, które mowia same za siebie ;]....a co do budimexa rzeszów odradzam......to co piszą w ofertach prawie wogole sie nie zgadza z tym co oferuja na miejscu po probkach....poza tym wymagali 'magicznej zaliczki 100zl' ktora po probkach mieli spowrotem oddac tym co zdali ......do dzis nie mam tej kasy...
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-11-26 18:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm tak sie zastanawiam czemu to wszystko sie nie zgadza z tym co jest w ogloszeniach niby, nie wiem czy przypoadkiem to nie powinno byc jakies wiazace czy cos. tak szczerze wam powiem, ze szukam stalej roboty i nie chce pakowac sie w jakies bezsensowne miesjca pracy dlateog prosze o pomoc czy warto tutaj pracowac?
zdjecie uzytkownika
pako - 2014-11-26 18:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Niewazne... - 2014-11-25 01:01:00]:
zgadzam się z @nieważne. Moim zdaniem to przykre myśleć, że jakaś firma Wilsko będzie potrafiła zaproponować lepsze warunki pracy i zatrudnienia niż Budimex. To jest przecież firma , która nie dosyć ,że jest znana ze swoich realizacji to rozpoznawalna jest również ze względu na swoje podejście do pracownika
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-11-26 18:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mnie zainteresowało ogłoszenie pracy od Budimex, chodzi mi o stanowisko ŁADOWACZ / POMOCNIK KIEROWCY. Praca ma polegać na wytaczaniu i wstawianiu pojemników z odpadami, zbieraniu worków itp. Wymagania w sumie spełniam, ale czy warto? Bowiem napisali, że oferują umowę o pracę, system dwuzmianowy, opiekę medyczną i ubezpieczenie na życie.
zdjecie uzytkownika
on - 2014-11-29 16:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie - 2014-09-17 22:54:17]:
Witam a ma Pan namiary na normalna szwedzka firme
zdjecie uzytkownika
nada - 2015-01-25 21:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie tak zrobiłem- złożyłem cv i zostałem zaproszony na rozmowę. Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo..Jak mam sobie poradzić, czy mogę liczyc na wasza pomoc w tej sprawie, może opiszecie swoje doświadczenia pracy w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
Wariatkowo - 2015-02-09 08:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakby do rozmowy w Budimexie podejść bezstresowo tak żeby mieć dobre doświadczenie? Zastanawiam się czy trzeba się w jakiś konkretny sposób przygotowywać, żeby nie wyglądało to zbyt sztywno i oficjalnie. Oczywiście firma z branży budowlanej tym bardziej tak jak budimex może wymagać odpowiedniego ubioru i ubrań co nie jest żadnym zaskoczeniem.
zdjecie uzytkownika
Zawodowiec - 2015-02-23 10:36:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
piszą bzdury 8.5 euro/h i że 40 godzin tygodniowo wygląda to tak najmniej jest 10 godzin sobota 6 więc jest tygodniowo 56 godzin X 4 tygodnie po 54 to się = 224 godziny przy okazaniu 160 godzin bo tyle firma BUDIMEX wykazuje w papierach 224 GODZIN X 8,5 = 1904 EURO PRZY TYCH GODZINACH CIĘŻKO WYCIĄGNĄĆ 1500 a tyle co wykazuje BUDIMEX CZYLI JAK PISZĄ 8,5 X160 GODZIN TO SIĘ ZGADZAM 1360 EURO I TO JEST WŁĄŚCIWA CENA W BUDIMEKSIE

ps ROBIĘ FORUM ODNOŚNIE TEJ FIRMY BUDIMEX SA RZESZÓW znajdziecie nie wątpię ją i wtedy może i władza właściwa BUDIMEXU poczyta o przekrętach ich pseudo KIEROWNIKÓW I POCIOTÓW
zdjecie uzytkownika
okkkik - 2015-02-23 13:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podobno Pracują dla nich najlepsi w branży specjaliści, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i umiejętnościami. Budimex zatrudnia głównie specjalistów, firma bierze udział w realizacji wielu prestiżowych kontraktów dlatego tak istotne jest zaangażowanie pracowników --może jest szansa aby jeszcze którys z tych pracowników wypowiedział się szczególowo na temat zatrudnienie
zdjecie uzytkownika
michał - 2015-03-09 18:05:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy teraz Budimex kogoś zatrudnia, mają wolne miejsca u siebie obecnie? co ? bo tak grzebie trochę w internecie własnie w poszukiwaniu pracy ale niestety nic nie widzę, nawet nie znalazłem ich strony innterenowej, a w dzisiejszych czasach to chyba raczej nie możliwe żeby jej po prostu nie mieli? wiecie coś o tym?
zdjecie uzytkownika
Gambi - 2015-03-25 02:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie branża budowlana ostatnio mocno kuleje po perturbacjach z 2012 roku, nie mniej jednak firmy typu Budimex mające spory kapitał,działające na terenie Rzeszowa czy innych miast Polski powinny podnieść budżet jeżeli coś zostanie zgłoszone z firmy. Wiadomo, że trzeba poza tym oczekiwć, akrótcej się kkiekpni
zdjecie uzytkownika
on - 2015-04-10 20:45:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsza firma tylko jak nie pracujesz u nich .trzeba być ulubieńcem kierownika żeby zarobić pozdr a wszędzie dobrze gdzie ciebie nie ma
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2015-04-18 17:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z was pracował w oddziale budimex budownictwo infrasrtuktralne południe
zdjecie uzytkownika
do A i B - 2015-05-10 16:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda , ze pracownicy Budimexu Rzeszów na budowach zewnętrznych (w Niemczech) śpią w kontenerach bo firma nie chce im wynająć normalnych mieszkań z kuchnią, łazienką, pralką itp.? proszę o odzew pracowników tejże firmy. Czy to prawda czy tylko plotki? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-05-12 12:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@od A i B pierwsze słyszę, że pracownicy Budimexu śpią w kontenerach, w ogóle nie mam pojęcia skąd wziąłeś takie informacje. Mam znajomych, którzy tam pracują i nie słyszałem podobonych rzeczy. Poza tym firma raczej dobrze się rozwija, bo cały czas kogoś szukają, ostatnio było sporo ofert na mistrza budowy i inżyniera budowy.
zdjecie uzytkownika
Masburg - 2015-05-12 21:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2015-05-12 12:17:36]:
Bzdury kolego o nicku janek wypisujesz!!! Przyjedź na budowę do firmy MARTES w Masburgu. Zobaczysz w czym śpimy!!! Czy teraz będziesz dalej upierał się przy swoich kłamstwach? A instytucja FKS w Koloni lada dzień powinna rozwiązać ten problem!!!
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2015-06-04 21:17:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Masburg - 2015-05-12 21:02:19]:
To mam to rozumieć, że rozpoczynając pracę W Budimeksie w Rzeszowie trzeba domagać się umowy, w której będzie wyszczególnione, że firma zobowiązuje się zakwaterować mnie w normalnym mieszkaniu ze wszystkimi z tym związanymi wygodami typu kuchnia, łazienka, pokój , łóżko:) itp. Inaczej wsadzą mnie do kontenera lub zmuszą do zakupu np. roweru abym dojeżdżał we własnym zakresie do pracy!! Wstyd panowie z Rzeszowa i Krakowa!!! Wielki wstyd!!
zdjecie uzytkownika
WEHIKUŁ - 2015-06-07 11:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spawacz - 2015-06-04 21:17:45]:
a tobie idioto ile zapłacili byś tak obstawał za Budimeksem a może jesteś czyimś pociotem nie robiąc nic bo nie znasz się tylko jako sztuka jak to firma BUDIMEX zatrudnia takich słuchając takich wypocin jak ty rzygać się chce dalej pracuj w tej złodziejskiej firmie a najlepiej byś trafił do WYBITNEGO SPECJALISTY OD NICZEGO BO NIEMA TEN GOŚĆ POJĘCIA O NICZYM JEST TYLKO DOBRY W ZAPIERDZIELANIU LUDZIOM KASĘ MOWA O PANU ST............CZU ZWANY POTOCZNIE 'BRODA'
zdjecie uzytkownika
oleksy - 2015-06-11 15:20:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warto do nich iśc, bo Budimex to chyba jedna z najbardziej rozpoznawalnych firm w barnży budowlanej i wiem, że zatrudniają Cię na stałe, a nie tylko do jdnego projektu i koniec. Poza tym warto też zastnawić się czego tak naprawde szukamy, pracy jako kierownik robót mostowych to maja chyba z 6 na różne regiony.
zdjecie uzytkownika
tlen - 2015-06-14 17:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janek - 2015-05-12 12:17:36]:
tak to prawda.
zdjecie uzytkownika
felix - 2015-06-17 07:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie jakie na stałe zatrudniają na umowy czasowe i jak jest robota kontrakt to pracujesz dalej a jak nie mat to do widzenia praca po od rana do nocy dokładają ryczałt za nadgodziny oczywiście na rozmowie nic nie mówiąc ustalasz stawkę a potem ją dzielą na pensję + ryczałt czyli tak naprawdę ryczałt wynosi ZEROOOOOOOOOOOOOO złotych WYZYSKIWACZE NIC WIĘCEJ
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BUDIMEX ?
Zadaj pytanie
alert