Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BUDIMEX

Pracowałeś w firmie BUDIMEX i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
były - 2013-12-30 08:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na co liczysz kolego? Na dłuższą pracę w tej firmie? Nie masz na to szans chociażbyś był "orłem". Firma jest w miarę OK ale mafie na budowach nie pozwolą ci długo zagrzać miejsca. Każda budowa to kierownik i sprowadzeni przez niego kumple, znajomi i rodzina. I jeszcze trzeba dodać konfidentów , którzy na bieżąco każdego (usunięte przez administratora) I tylko oni pracują na budowach Budimexu. Ty możesz tylko dojechać na 2-3 tygodnie "podciągnąć" robotę gdy ci nieudacznicy nie dają rady. Zrobisz swoje i w jednej chwili ci podziękują. Będą ci obiecywać jak to za chwilę pojedziesz dalej ale to tylko mrzonki. Możesz znowu pojechać za jakiś czas na inną budowę na taki sam okres bo "pocioty" innego kierownika nie dają sobie rady z terminami. A może się mylę:) Pocioty kierowników nigdy nie robili próbek i cały czas pracują i dobrze się mają. Ciekawi mnie czy kierownictwo Budimexu myśli coś zrobić z obecnymi mafiami i nieudacznymi kierownikami?? Zyczę ci kolego powodzenia
zdjecie uzytkownika
realista - 2013-12-30 22:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były - 2013-12-30 08:25:34]:
jakie mafie?? jak ktos jest dobry na bank zostanie a gwiazdy ,ktore sa dobre "w swym mniemaniu" szybko zjezdzaja. chyba ktos zostal ofiara zimowych redukcji... wiadomo roboty mniej choc w tym roku tragedi nie ma ale niestety slabi ida 1 pod noz:)
zdjecie uzytkownika
obecny - 2014-01-01 12:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [realista - 2013-12-30 22:47:38]:
Oj realista, chyba coś ci się pognyćkało pod deklem:)) No ale na twoim stanowisku nie możesz inaczej. Przecież nie przyznasz się do stworzenia Klubu Wzajemnej Adoracji na budowie a o donosicielach nie wspomnę. Najgorsi jakich się widzi na budowach Budimexu to ci co im Bozia wzrostu pożałowała. Tzw.( usunięte przez administratora ) :) Ci czują się niedowartościowani i robią cyrk na budowie:) Potrafią nawet do każdego mieszkania dołożyć pracownikom po 1-2 donosicieli aby na bieżąco kontrolować czy aby coś na niego pracownicy nie mówią. Kolaboranci to wykorzystują i nieraz aby kogoś z mieszkania lub budowy się pozbyć, wygadują na niego zmyślone , rzekome wypowiedzi dołujące tychże delikwentów. W Nowym Roku 2014 życzę wszystkim pracownikom zdrowia i doczekania się zlikwidowania kumoterstwa i kolaboranctwa na naszych budowach. O nieudacznikach nie wspomnę:)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-01 17:04:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo ładnie to wszystko napisałes dokladnie tak to wygląda na budowach Budimexu, większosć donosi w szystko co się da,a po to aby utrzymać robotę (( usunięte przez administratora ) ) ale tacy co umieją cos robić i chcą (nie gębą) mają duże szanse zatrudnienia na dłuższą mete.
zdjecie uzytkownika
monter - 2014-01-02 11:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sytuacja jaką miałem osobiście na jednej z budów tej firmy:
Po kolejnej redukcji pracowników pytam się majstra (notabene brata kierownika) dlaczego tak dobrzy ludzie pojechali do domu a ten (i pokazałem jednego pociota - darmozjada) kręci się po hali bez żadnego zajęcia? Odpowiedź była wprost fantastyczna: NIKT TAK JAK ON NIE ZAMIATA HALI.
zdjecie uzytkownika
pio - 2014-01-12 19:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,jestem pracownikiem firmy fb serwis.robie na kielcach.mam pytanko jak ktos orientuje sie co laczy ta firme z budimexem.skad sie wzial kierownik kontraktu,pan (usunięte przez administratora).Czy on zostal zatrudniony z zewnatrz czy jest kogos pociotek.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2014-01-14 10:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a od jakiegoś roku szeregi(usunięte przez administratora)czy wzmocnili pracownicy transsystemu. gratulacje dla wszystkich którzy brak kwalifikacji i chęci do pracy nadrabiają pyskiem już od pierwszego dnia w pracy
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-03-17 11:34:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
;byly; masz stoprocent racji.Ja znam od groma takich pociotkow,nic nie robia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-06-24 02:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli kogoś wali praca i ma ją gdzieś to niech się nie dziwi, że prędzej czy później taki delikwent zostanie dostrzeżony.
zdjecie uzytkownika
trochę brak wam samooceny - 2014-07-01 18:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Umtan - 2014-06-24 02:19:03]:
To powiedz mutant co dalej porabiają na budowach te pocioty? To dlaczego nikt ich jakoś nie odstrzeli? Przecież oni swoją osobą i postępowaniem nie reprezentują przedstawicieli przemysłu metalowego. Chyba nie powiesz,że fryzjerzy, piekarze, murarze, ochroniarze i inni bezzębni i jajogłowi bankruci i podp......ze to jacyś wartościowi pracownicy wytwórni konstrukcji stalowej. Chyba to nie jest w interesie firmy tylko w interesie tych WIELKICH co reprezentują firmę na budowach.
zdjecie uzytkownika
pociotek - 2014-07-09 15:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [henryk - 2013-09-17 13:47:11]:
I tu jest 100 procentowa racja.Firma sama w sobie jest siper.Tylko kierownictwo za granica robi co chce bez wiedzy gory W Koln i w polsce.Np.pan kierownik z Isselburga placi sobie ludziom jak chce jak mu sie podoba . I nie wazne ze ktos pracuje wiecej godzin a ktos mniej. Ten co ma mniej godzin i tak ma wiecej wyplaty bo jest POCIOTKIEM kierownika. Moze by sie Rzeszow i Warszawa za niego w koncu wzieli. Moze by tez zajzeli w jego prywatny budzet.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-08-31 18:47:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zewszystkimi opiniami sie zgadzam,bo sam pracowalem u tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko na zbrojarce.Same paciotki,trzeba bylo uwazac co sie mowi i do kogo.Dotej pory pracuja nawet niewiedza o kturej skacza prace,tak bylo w Ulm.Poprostu zadzily przydupaski kierownika,a on przyzwalal na to bo mu oczywiscie bylo na reke heh.Poprostu zasada jest prosta...jak niestawiasz wodki i niekapujesz jestes niepotrzemny.Choc zdazaly sie super werki,ale tylko werki byyyhahahaha,bo nietrzeba bylo szukac nozyc po calym werku,bo byly tylko jedne....Pozdrawiam niektorych kierownikow,i znajomych,a wszczegulnosci tych z ktorymi delektowalem sie przy weekendzie piwkiem i mocniejszymi trunkami HEJOOOOL
zdjecie uzytkownika
nie - 2014-09-17 22:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zmieniłem na pracodawcę szwedzkiego, i wiem TERAZ, że żyję. budimexu nigdy więcej!
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-09-24 14:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mogę odpowiadać za działania kierowników czy szefostwa. W końcu oni postawili tą firmę na nogi i to dzięki nim jest dzisiaj tutaj gdzie jest. Zgadzam się z wami, że każde zachowanie, które jest niezgodne z zasadami i etyką powinno być piętnowane - nawet na wyższych szczeblach. W końcu wszyscy jadą na tym samym wózku.
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2014-09-25 21:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
haha
zdjecie uzytkownika
mały kierownik - 2014-10-11 08:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Umtan - 2014-09-24 14:20:25]:
Kolego o nicku Umtan!!
Z tym wózkiem to przegiąłeś:):) Pamiętaj, że wszyscy nie jadą na tym samym wózku!! Już wyprowadzam cię z błędu. Otóż aby wózek mógł jechać to jedni go pchają a drudzy w tym czasie na nim siedzą:)
Różnica wielka!!
zdjecie uzytkownika
AsAd - 2014-10-15 22:53:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma bardzo dobra ale jak trafisz na dobry kontrakt. System premiowy dla kadry umyslowej zawily i nie do konca jasny. Sa tacy szefowie w tej firmie którym im bedziesz bardziej (usunięte przez administratora) to zajdziesz daleko. Szczegolnie jak do pana (usunięte przez administratora) trafisz to uwaga gosc bez kultury az dziwne ze taka szanowana firma ma takich dyrektorow.
zdjecie uzytkownika
Umtan - 2014-10-24 22:20:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Maly kierownik-w twoim modelu, ktory oczywiscie mozna przypisac wielu polskim firmom pojawia siejeden problem i pytanie - jaka jest wiec rola osob jadacych na wozku? Skoro zadna, to najlepiej sie ich pozbyc, ale niestety nie bedzie mial kto firma zarzadzac, bo bez urazy dla wszystkich, ale czesc szeregowych pracownikow nie wiedzialaby o co w ogole chodzi.
zdjecie uzytkownika
margarynka martynka - 2014-11-12 14:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szukam pracy i polecano mi właśnie Budimex na początek mojej kariery zawodowej. odnosząc się do poprzednich wpisów na jakie stanowisko aplikować żeby nie pchać tego wózka tylko na nim jechać? jako kobieta nie chce się pakować w jakieś ciężkie prace fizyczne albo stukanie w klawiaturę za marny grosz. pozdrawiam ambitnych
zdjecie uzytkownika
Miruś B. - 2014-11-16 13:40:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Koledzy z Budimexu! Nie musicie na siłę siedzieć w Budimexie. Ja też myślałem, że poza tą firmą nic w okolicy nie znajdę. Znalazłem się od roku w firmie Wilsko z Tarnobrzega na kontraktach w Belgi i Holandi. W tej chwili nawet "obalamy flaszkę" w groni kilku pracowników z byłej firmy Budimex. Jak wspólnie stwierdzamy, że Budimex to porażka.Kłamstwo, chamstwo i obłuda tej firmy przechodzą ludzkie granice! Od rozmowy wstępnej po każdą wypłatę byliśmy oszukiwani na maxa. Nic dziwnego, że niektórzy nagrywają rozmowę w Rzeszowie z panem A. lub B. Mają przynajmniej dowód na to co obiecują a co później wyczyniają oni z pracownikami. Powiem wam koledzy, że w firmie Wilsko w Tarnobrzegu pracuje nas coraz więcej. Każdy ma stawkę godzinową , której nikt i nigdy w Wilsku nie zaniży. Wypłatę praktycznie na koniec miesiąca, każdy wylicza sobie sam. To takie proste: przepracowane godziny x stawka. Za godzinę pracy najmniejsza stawka w Wilsku to 8 Euro na rękę. Firma w pełni wypłacalna i wypłaca na czas. Zaprzeczenie Budimexu. Nie będę wspominał Budimexu gdzie kwota 1600 Euro była nie do przejścia nawet gdy pracowało się tam cały miesiąc po 11 godz dziennie. Nikt w Wilsku nie wypiera się oferowanej godzinnej kwoty , którą oferuje się nowemu pracownikowi.Po prostu dostaje się to co mówi Pani Katarzyna w rozmowie z pracownikiem. W Budimexie natomiast to normalne gdzie zaprzecza się faktów z rozmowy wstępnej. Wstyd panowie A i B z Budimexu w Rzeszowie!!
A wy koledzy pracownicy zawsze możecie przejść do Wilska gdzie pieniądze są wyższe i tak wielkiego zakłamania nie ma. Mamy dobre kwatery opłacane przez firmę jak również codzienne dojazdy na i z budowy. Wyjazd na budowę i z jazd do kraju również na koszt firmy. Rozważcie to i nie zamartwiajcie się, że poza Budimexem nie ma innych firm. Są!
zdjecie uzytkownika
Niewazne... - 2014-11-25 01:01:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Mirusiu B"....strasznie zalatujesz mi "wysłannikiem firmy Wilsko " próbujacy robic ludziom wodę z mózgu....wystarczy zobaczyć opinie tej firmy Wilsko, które mowia same za siebie ;]....a co do budimexa rzeszów odradzam......to co piszą w ofertach prawie wogole sie nie zgadza z tym co oferuja na miejscu po probkach....poza tym wymagali 'magicznej zaliczki 100zl' ktora po probkach mieli spowrotem oddac tym co zdali ......do dzis nie mam tej kasy...
zdjecie uzytkownika
wiktor - 2014-11-26 18:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm tak sie zastanawiam czemu to wszystko sie nie zgadza z tym co jest w ogloszeniach niby, nie wiem czy przypoadkiem to nie powinno byc jakies wiazace czy cos. tak szczerze wam powiem, ze szukam stalej roboty i nie chce pakowac sie w jakies bezsensowne miesjca pracy dlateog prosze o pomoc czy warto tutaj pracowac?
zdjecie uzytkownika
pako - 2014-11-26 18:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Niewazne... - 2014-11-25 01:01:00]:
zgadzam się z @nieważne. Moim zdaniem to przykre myśleć, że jakaś firma Wilsko będzie potrafiła zaproponować lepsze warunki pracy i zatrudnienia niż Budimex. To jest przecież firma , która nie dosyć ,że jest znana ze swoich realizacji to rozpoznawalna jest również ze względu na swoje podejście do pracownika
zdjecie uzytkownika
Antek - 2014-11-26 18:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mnie zainteresowało ogłoszenie pracy od Budimex, chodzi mi o stanowisko ŁADOWACZ / POMOCNIK KIEROWCY. Praca ma polegać na wytaczaniu i wstawianiu pojemników z odpadami, zbieraniu worków itp. Wymagania w sumie spełniam, ale czy warto? Bowiem napisali, że oferują umowę o pracę, system dwuzmianowy, opiekę medyczną i ubezpieczenie na życie.
zdjecie uzytkownika
on - 2014-11-29 16:58:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie - 2014-09-17 22:54:17]:
Witam a ma Pan namiary na normalna szwedzka firme
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BUDIMEX ?
Zadaj pytanie
x