brak logo

BUDIMEX

Rzeszów

Opinie o BUDIMEX

ptak 2015-07-17 21:54
wszędzie kłamią a na kontrakcie w Wilburgstetten klan rodzinny ojciec synkowie przyszła synowa no i swat a Krzysio dalej kręci lody panowie z Krakowa mu przytakują ciekawe czy ktoś zrobi z tym porządek może pan jestem albo mnie niema wiemy o kogo chodzi panowie wstyd totalna poraszka tylko kontrole wam ściągnć
1
mbk 2015-07-23 22:59
witam gościu z filii budimexu w Rzeszowie dał ogłoszenie o pracę że szuka elektryków i pracowników fizycznych, interesowało mnie raczej to drugie bo elektrykiem nie jestem, dzwonię do niego a on mi mówi że nie ma problemu, że wyśle mnie na kurs i uprawnienia będą, chodzi o podłączanie i rozłączanie jakiś maszyn do przeróbki konkretnych materiałów, pytam się go ile miesięcznie na rękę, a on mi mówi że 3500tys., z tym że podpisując umowę wyraża się zobowiązanie ze jest się do dyspozycji firmy na min rok (w praktyce jakieś pół roku, bo inaczej trzeba zwracać im kasę za kurs), sam nie wiem czy się w to pakować bo wydaje mi się to trochę podejrzane, zbyt piękne żeby było prawdziwe, tym bardziej że przecież elektrykiem nie stanę się z dnia na dzień, jeżeli ktoś wie coś więcej na ten temat to proszę o info.
12
pan 2015-07-28 12:48
Witam chciałem ,się dowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku spawacza czy idzie tam zarobić , czy tylko taka ściema co piszą , jak z mieszkaniem bo szukają spawaczy proszę o informację.
12
scyzoryk 2015-07-29 20:16
Najlepiej nagraj sobie rozmowę z WIERCHUSZKĄ czyli z A lub B. A odnośnie płacy i zakwaterowania to poproś o czyste i jasne ujęcie tych spraw w umowie o pracę!! Czyli wynagrodzenie netto za rzeczywiście przepracowane godziny w miesiącu jak również ujęcie w tejże umowie w jakich warunkach będziesz mieszkał i dojeżdżał do pracy?! czy będzie to normalne mieszkanie i dojazd do pracy firmowym autem, czy też będzie to np. kontener a do pracy będziesz chodził pieszo lub dojeżdżał rowerem o ile będziesz miał pieniądze na zakup tegoż rowerka? Powodzenia:):):)
4
premier 2015-08-03 20:29
W co w końcu wierzyć
Zdzich Z. 2015-08-05 09:57
Drogi Janku,
pojechałem na kontrakt Masburg i koledzy NIE MIESZKAJĄ w żadnym kontenerze, tylko w mieszkaniu w miejscowości Cochem (kurort nad Mozelą). Owszem przejściowo mieszkaliśmy tam w kontenerze, ale wszyscy to wiedzieli ze to PRZEJSCIOWE ROZWIAZANIE do momentu znalezienia mieszkania. Dlatego nieuczciwym jest z Twojej strony pisanie rzeczy nieprawdziwych. A może uczciwym byłoby sprostowanie tej informacji?
1
Zdzich Z. 2015-08-05 17:19
Kolego scyzoryku wypisujesz niedorzeczności. Obrażasz uczciwych ludzi,bo każdy pracownik wyjeżdżający na kontrakt dostaje informację ile zarobi netto, choć z uwagi na wprowadzenie przez Niemców brutto, stało się to dość trudne do określenia w 100 % - nie wiem czy wiesz, ale podatek zależny jest od wielu czynników i właściwie dla kazdego człowieka okreslony jest indywidualnie. Niemniej jednak 99,9% pracowników z 1200 jakich zatrudnia Budimex wie ile zarobi za dany miesiac i chce dalej pracowac z Budimexem. Wydaje mi sie,że Twój post to klasyczne topienie frustracji, napisz o sobie ile usterek zrobiłes, i czy Cie za nie obciązono. Odpowiedz znam, na pewno powiesz zdarzyły się i nie obciazono mnie, bo TAKA jest prawda. Czasem warto sie zastanowic, jak sie o kims pisze i zacząc od siebie, czy samemu jest sie w porządku
m,ody34 2015-08-06 17:04
panowie mam oferte pracy jako betoniarz w kolonii. Jak tam jest? atmosfera jaka?
Pracownik Budimexu 2015-09-15 08:55
(usunięte przez administratora) z podpoznanskich ląk, chyba najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kontrakcie, gdzie sie pies nie zesra to leci do kierownika. Metr 50 w kapeluszu gówna. Tepic,tepic,tepic
1
ewelinkaw24 2015-10-14 09:12
Szukam fachowców na budowę. Zabudowa k/g obiekt przemysłowy.

Ktoś chętny??
1600-1700e miesięcznie (w tym mieszkanie)
(usunięte przez administratora)
4
sun 2015-12-14 13:47
A inżynierowie spawalnicy co robią? Spawają, tną szlifują. Firma zatrudia ińżynierów spawalników do pracy fizycznej.
2
pracownik BUD.RZESZOW 2016-01-29 09:51
Panowie kieruje tą opinie przedewszystkim do przyszłych pracowników spawaczy i monterów P.od rekrutacji,,,,,wiadomo kto,,, pobrał opłatę za próbki 100pl.i nie dotrzymuje słowa oferty nie aktualne ,,,próbki zdałem czekam już ponad miesiąc i nic,,moje koszta 120pl paliwo +czas jeden dzień urlopu + oczekiwania nie przedłużyłem umowy w firmie której pracowałem i NIC,,,Radzę się zastanowić zanim nawiążecie jakąkolwiek wspólpracę z tą firmą z RZESZOWA>a jeszcze jedno kolega mnie polecił a sam uciekł z tego bagdna inni znajomi też to zrobili
1
pracownik 2016-02-02 18:30
Chlopie, w tym twoim pracuje 1000 osob, zazwyczaj sa to wieloletni pracownicy i sobie chwala, mamy poczatek roku i z robota jest cienko ale jak wszystko ruszy wiosna roboty bedzie wbrod. Chlopie jak cie nie stac zaplacic 100zl za probki to czego ty szukasz, bardzo dobrze ze wprowadzili oplaty za probki bo czasem rece opadaly jak sie ogladalo spoiny nowych pracownikow, mlodych gniewnych co probki zdali w rzeszowie a 6 polozyc nie potrafili
brawo 2016-02-04 15:25
Ten post od pracownik to własnie idealnie oddaje kulturę i strategię firmową:) "Chlopie jak cie nie stac zaplacic 100zl za probki to czego ty szukasz?"- ano pracy chłopina szuka i uczciwie zapłacił a tu jeszcze robienie łachy, że niech się koles cieszy że w ogóle mógł zapłacić i spowrotem nie dostać bo on młody i się nie nadaje? Takie pyskówki już do nowych ludzi co nawet jeszcze nie pracują? Rewela:) To nie bierzcie se młodych już od początku niedojdów wcale, korzystajcie z "wieloletnich zadowolonych" i zacznijcie starszych doświadczonych brać, szanować i więcej im płacić:) i tu boli nie?:) pozdro...
6
gosc 2016-02-07 22:42
Witam. Jestem spawalnikiem i wiem że Budimex szuka inzynierów spawalników. Ale piszą ze w postach ze spawalnicy szlifują, tną spawają itd. Czy to prawda?
2
pracownik 2016-02-09 17:06
Sam jesteś chłopkiem od płóga oderwany i jeżeli Cię stać jeżdzić po polsce i za fri wydawać 250pl to sobie jeżdzij ,,mam 15-letnie doświadczenie w lipcu odnowidęm dokumenty spawalnika a teraz pracuje w Belgi za 12Eu i wuj kładę na RZESZÓw i na pana ródzielca co ściąga pociotków za moje 100pl i nazywa ich spawaczami ...Powodzenia życzę tym za 7.50eu..
pracownik 2016-02-13 08:09
Bardzo trafne spostrzeżenie .Już na początku podejście że szkoda pisać ..Znajomy pracował 2-lata i stwierdził że nigdy do nich nie wróci..
3
Inżynier 2016-02-19 18:19
Pracuję w Budimexie od ponad 3 lat i niestety jak w każdej korpo, jak masz plecy i to masz szybko awans. Płaca też jest średnia ale nadrabiają benefitami. Ekipy są w większości młode. Niestety co lepsi inżynierowie i kierownicy uciekają do innych firm. O docenieniu pracownika nie ma co marzyć. Firma dobra na start by złapać doświadczenie i uciekać gdzie indziej :)
1
lobos 2016-03-23 07:48
Witam. Dostałem propozycje pracy w Budimexie na werk remscheid powie mi moze ktos czy warto tam jechac jaka atfosmera zarobki. z gory dzieki
roni 2016-04-21 12:43
Witam.
Tak dla wiadomości tych którzy wybierają się do Rzeszowa i zamierzają pracować w Niemczech wedle informacji z ogłoszenia.
Otóż sprawa wygląda tak praca jako zbrojarz betoniarz czy praca na formach to na początek 1500 euro,za 10 godzin co codziennie i 5 godzin w sobotę,nie trzeba być dobrym z matematyki,by wyliczyć ze wyjdzie 6,5 euro za godz.netto,niewiele.Warunki mieszkaniowe mogą być różne od wynajętych domów,przez adaptacje biur po kontenery,wszystko zależy od szczęścia.Dają na busa w obie strony,ubrania .Umowy są dwie jedna Polska na stawkę 20 zł/godz. druga Niemiecka tak aby wyszło 1500 euro ,wygląda to bardzie na delegowanie do pracy tam.Sama osoba pana z którym rozmawiałem sprawiała wrażenie dobre,reszta to zależy kto czego i za ile szuka,mnie ta oferta nie powaliła.
grać w otwarte.... 2016-05-01 01:35
Panowie przyjmując się do pracy w Budimexie i będąc na rozmowie w Rzeszowie proszę nagrywać tą swoją rozmowę. To nic nie kosztuje włączyć dyktafon w telefonie! Jest to później bardzo przydatne gdy np. zostaniecie orżnięci przez tą firmę i zapomną o ustaleniach jakie z wami poczyniono. Nagrywać rozmowę wolno gdy to dotyczy was i wy w tym uczestniczycie! I pamiętajcie Panowie, że są na Podkarpaciu firmy które monterom i spawaczom płacą z góry ustaloną kwotę netto za przepracowaną roboczogodzinę! I nie zdarza się,że czym więcej przepracowanych godzin to wypłata jest zaniżana! Nie do pomyślenia jest aby kwota wypłaty 1600 Euro nie mogła być przekroczona przy przepracowaniu 200 godz w miesiącu!
4
Anonim 2016-05-20 22:15
Firma nie godna polecenia!
2
xxx 2016-06-28 20:11
8 euro netto to calkiem niezle tym bardziej ze masz zapewne za mieszkanie zaplacone i dupsko dowiezione i odwiezione...:)Jak Najniozsza pewnie jest neto 11-12 euro
1
Głodny wiedzy 2016-08-08 10:45
Witam wszystkich w temacie
Mam jedno małe pytanie ile zarabia monter konstrukcji stalowych w firmie budimex oddelegowany do Niemiec
5
pracownik 2016-08-18 16:39
Praca na budowach 10h dziennie przez cały rok. Większe premie budowy dla wybranych znajomych KK. I nieważne co obieca HR. Branżystów (elektryków, sanitarnych) traktuje się jak piąte koło u wozu. Na kontraktach często KK nie chcą branżystów (bo i tak mają podwykonawców) więc zatrudnienie po 1 kontrakcie niepewne.
Pracowni nie pociotek 2016-08-19 02:37
Sama w sobie to firma jest ok. Ale ci kierownicy tak jak ci w Isselburg to tragedia. I jesli chodzi o zarbki to my nie pociotki pracujemy na wszystkich pociotkow. Drugie zmiany trwaja juz od13:30do czesto sie zdaża 23:00:24:00. A czasami trzeba juz na 3:00-4:00 iscpo drugiej zmianie do pracy. Pracujemy w każdą sobote. I za tyle godzin pracy nie pociotki maja od1200-1500euro no pociotki oczywiscie wiecej1700. Czepiac sie nie mozna bo kazdy jeden pociotek jest majstrem. Juz jest chyba wiecej majstrów jak pracownikow. Ludzie zaczynaja uciekac. Niech góra wkoncu zacznie kontrolowac kierownictwo. A zastepca kierownika to chyba jeszcze gorszy. Innym razem opiszę
kierowca 2016-08-21 13:08
Mam pytanie:
Czy nowy kierownik kontraktu w Wangen zrobił już (a może wreszcie) porządek po swoim śp. poprzedniku?
Bo to co tam było to wołało o pomstę do nieba!! Czy zarząd Budimexu nie wiedział co się tam działo czy nie chciał wiedzieć? Życzę nowemu kierownikowi aby w pył rozbił tą dawną mafię rodzinno- koleżeńską dawnego kierownika! Wierzę, że obecny kierownik już pozbył się tych jajogłowych chamów , nierobów i podpier............dalaczy! Życzę dużo zdrowia i charyzmy w działaniu nowemu kierownikowi! Myślę, że pod Pana kierownictwem na budowie będą pracownicy znający temat i wykazujący się pracowitością! Wierzę, że raz na zawsze znikną podpierd....cze! I wstyd mi za młodych pracowników z Podkarpacia z okolic Przeworska , którzy tak dzielnie do dawnego kierownika (usunięte przez administratora) wszystkich!! Wstydzę się za was!!
7
T 2016-09-02 20:32
W Lublinie szukają kierownika robót elektrycznych czytaj frajera który namęczy się przy Hamptonie z firmą Supremus (która nigdy nie robiła poważnych inwestycji) a póżniej powiedzą : murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść:) T
1
Świętoniowa 2016-09-04 09:05
Z tymi donosicielami od Przeworska to prawda! Ale oni chyba myśleli, że jak nie będą podpi......alać to nie zarobią na chleb! To przecież młodzi ludzie i tak schamieli.
2
Skrzywdzona 2016-10-06 20:26
Pracowałam w Budimeksie około 8 miesięcy i uważam to za najgorsza porażkę w swoim życiu. Na stanowisku specjalisty ds ekonomicznych zaproponowano mi wynagrodzenie 2500 netto na okresie próbnym jednak nikt nie poinformował mnie że w tej kwocie będą się zawierały nadgodziny. Umowa jest tak skonstruowana że ryczałt za nadgodziny wkalkulowany jest w wynagrodzenie podstawowe i tym samym można pracować po 24 godziny i nie dostać ani grosza ponad podstawę.Praca na kontraktach to jedno wielkie oszustwo pracy jest dla kilku osób ale dlatego żeby obniżyć koszty kontraktu jest tylko jeden ekonomista na danym kontrakcie który zajmuje się papierologią od A do Z. ( NAWET UMOWAMI PRAWNYMI JEŚLI PRAWNIK NIE MA CZASU - BO AKURAT MA KILKA KONTRAKTÓW POD SOBĄ). Reasumując roboty było tyle że pracowałam minimum 10 godzin ( czasem zdarzało się że byłam w pracy od 8.00 rano do 21.00) dziennie za 2500 netto , po okresie próbnym otrzymałam pensję 2800 netto z tym że musiałam swoim prywatnym samochodem jeździć pomiędzy budowami a także dowozić dokumenty do biura ekonomicznego rejonu.Po odliczeniu paliwa zostawało mi 2200 na rękę za 10-11 godzin pracy dziennie. Nie wspominam o ogromnym stresie wszystkie robione pod napięciem bo miało być na wczoraj , do tego okropna kierowniczka która nigdy nie chwaliła i ciągle miała o coś pretensje - stara panna siedząca od rana do wieczora w robocie i wymagająca tego od innych. Nie wierzcie w to co mówią na rozmowie wstępnej to są wszystko brednie. Praca na kontrakcie jest nie do przejścia dla normalnego człowieka który chce być zdrowy fizycznie i psychicznie. Podczas rozmowy telefonicznej kiedy zaproponowano mi tę prace zapytałam o godziny - odpowiedź brzmiała : pracujemy od 8.30 do 16.30 czasem trzeba zostać ale to sporadycznie - nie wierzcie w te brednie !!! po pół roku pracy w tej firmie byłam już wrakiem człowieka. Podczas mojej obecności w Budimexie tylko z mojego kontraktu zwolniło się 5 osób. Krew człowieka zalewa jak zarobi parę groszy w takich nerwach a Ci u góry zbierają taką kasę za ogromne budowy a ich pensje to kilkadziesiąt tysięcy złotych !!! Nie cenią pracownika jak nie ty to kolejny i tak w kółko. Rotacja jest ogromna. Dlatego przestrzegam wszystkich przed praca w tej firmie - szczególnie tych którym zależy żeby jeszcze pożyć. Można nabrać doświadczenia ale również stracić wiarę w ludzi i sens pracy. Aha i jeszcze jedno - co pół roku wypłacane są premie uznaniowe za pracę którymi strasznie zachęcają na rozmowach wstępnych.Ja po pół roku pracy nie dostałam ani grosza bo okazało się że zabrakło mi tygodnia do pełnych 6 miesięcy pracy !!! Pozdrawiam wszystkich skrzywdzonych przez te korporację.
6
Łukasz 2016-10-20 16:26
Czy startując do pracy w tej firmie miałaś jakieś doświadczenie, czy zaczynałaś zaraz po studiach?? Czy musiałaś pracować też w weekendy? Jakieś obiady na budowie płacone przez pracodawce??

Staram się zrozumieć wysokość tego wynagrodzenia, bo słyszałem, że np. kierownikom budowy czy robót to płacom bardzo dobrze i niby nadgodziny i premie też płacom. Zastanawiam się czy tam aplikować na kierownika bo mam już trochę doświadczenia. Może jest tak, że ekonomistów traktują inaczej???


1
T 2016-10-22 18:11
Wszystkich nie z układu - traktują tak samo, czyli byle jak. Porządne premie budowy mają Ci co mają mieć ...
2
T 2016-10-23 20:06
Jak jest w Budimexie z zapłatą dla podwykonawców? Czy ktoś z województwa lubelskiego z zakresu instalacji elektrycznych i teletechnicznych może się wypowiedzieć o współpracy z budimexem?
biskup 2016-10-28 23:05
Traktują lepiej bo to zazwyczaj dziewczyny są. :)
Posiłki są.
Łukasz 2016-11-03 23:29
Czyli warto być w układzie :) Co trzeba zatem zrobić, żeby w nim być?? Dostać się do pracy po znajomości z kimś na kierowniczym stanowisku??
5
Szczery 2016-12-20 08:04
Widzę że potwierdzasz to że to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieudaczników tam pracuje . Bo jak można wysłać ludzi za granicę nie mając mieszkania dla nich . Dno i dwa metry mułu .
2
monter 2017-01-12 20:30
Jak się będziemy dawać tej ba......dzie to wnet zmuszą nas do wykopywania ziemianek i tam mieszkania!! Brawo, ze któryś z pracowników ujawnił ten temat na forum! Gdyby temat podjęła któraś z niemieckich instytucji antykorupcyjnych to firma może nieźle beknąć! Ale takich rzeczy wobec pracowników nigdy nie wolno czynić! Na szczęście na Podkarpaciu nie tylko Budimex oferuje pracę na terenie Europy Zachodniej!
2
klient budimexu 2017-01-14 22:27
Budimex to totalna tragedia.
Przestrzegam przed tą żenadą.
1
obiektywny 2017-01-22 19:34
Pracownicy zatrudnieni w Budimeksie powinni mieszkać w chlewach razem z trzodą chlewną.
W Rzeszowie powinni robić specjalne szkolenia aby to bydło umiało się zachować .
Podstawowy kurs zachowania się w WC, użytkowania sprzętu AGD, ogólnych warunków i zasad zachowania się. To co to bydło wyprawia na kwaterach przechodzi ludzkie pojęcie. Firma powinna obciążać finansowo tych pseudo ludzi. No cóż chama z zadupia można nauczyc kultury tylko przez kopnięcie w jego świński ryj.
4
Rambo 2017-02-06 19:52
Co powiecie o pracy spawacz czy warto wziasc jaka jest prawda i jak z zarobkami powiedcie cala prawde jak to tam wygląda
Juzwa 2017-02-07 08:45
A na co Ty liczysz. W miesiącach wakacyjnych dwujke dostaniesz a tak to 1800-1900. Zależy czy umisz...
hary 2017-02-07 11:25
Witam ile może zarobić ślusarz monter w niemczech czy nadgodziny są dodatkowo płatne jakie warunki mieszkaniowe? z góry dzieki za odp. Czy warto bo mam stałą robote i sie wacham
Rambo 2017-02-09 00:06
A podstawa ile jest ile się zarobi
Juzwa 2017-02-09 10:00
Ja tam sie na tym nie znam ale z rodziinym i kindergeltem wychodze dobrze i nie bende zmienial firmy, a pracuje jusz dobre 10 lat
Rambo 2017-02-09 13:14
W budimexe robisz 10lat
dila 2017-02-09 15:28
Dostałam właśnie propozycję pracy jako młodszy specjalista ds.ekonomicznych w 2800 zł netto + dodatek mieszkaniowy. Czy to dobra oferta jak na te firme? Powiedzcie jak to jest rzeczywiscie z pracą w nadgodzinach, jaka atmosfera? gdzie dają prywatna opieke medyczna? Z gory dziekuję wszytskim, którzy zechca się podzielić swoimi doświadczeniami.
4
przemo 2017-02-23 12:24
Dostłem ofertę pracy z Budimex Poznania na wyjazd do pracy w Niemczech czy ktos moze mi napisac prawde o tej firmie jak jest i czy oplaca sie wyjechac
piokoio 2017-03-04 08:21
Witam, chciałem się zatrudnić do firmy budimex jako spawacz wysłali mnie na próbki w spawaniu, za które kazali płaci 100 kałci jak nie przejdę próbek to 100 przepada i to ma być firma jęczę na rekrutacji chcą zarabiać to jakie kpiny robiłem dos sporo próbek po innych firmach i jeszcze mi płacili zatok, a nie odwrotnie za próbki się nigdzie nie płaci.
3
Tomek Z. 2017-03-06 16:39
mam nadzieję, że ty nie spawasz tak jak piszesz... Ja próbki tez zdawałem, jak zdałem i wyjechałem, pieniądze przyszły na moje konto. Pracuję do dzis i krzywdy nie mam
nuke 2017-03-07 16:53
Tomek Z. to na 10 zdałeś ty, a resztę skasowali hahaha.
Zostaw swoją opinię o BUDIMEX - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDIMEX