brak logo

ANDARO INTERNATIONAL TRANSPORT

Szczecin

Opinie o ANDARO INTERNATIONAL TRANSPORT

kierowca 2015-06-21 02:47
Ciekawe skąd masz takie informacje. Pracuje w tej firmie kilka lat. Fakt kiedyś różnie bywało z przestrzeganiem przepisów ale nigdy kierowca nie podnosił za.to odpowiedzialności. Wiele można było zarzucić właścicielowi firmy ale napewno nie to że kierowca podnosił odpowiedzialność za jakiekolwiek "przecięcia". Od jakiegoś czasu wiele się zmieniło. Według mnie jest to solidna firma, która gwarantuje godne i terminowe wynagrodzenie.
1
Śruba 2015-10-10 20:05
Ale wy pierd....cie, ludzie normalna firma, jeżeli komuś nie wystarcza 130 zł dniówki na początek, to idzcie do pizzerii barany!!! Zadnego wyzyskiwania nie ma, jeżeli chcesz jezdzic dłużej, jezdzisz nikt cie do niczego nie zmusza. Wszystko na legalu, żadnych kombinacji magnesow i innych gowien nie ma. Po prostu zemsta tych, ktorym polepszylo sie o 500 zl na misiac niz mieli. czasami wiecej postojow niz jazdy bo
8
świezy do czasu 2015-10-15 18:50
kolego warto tam isc do pracy na drivera i jaki system pracy ???
seba 2015-11-17 16:08
święta racja jak kurwy stali po 50 h nad morzem przy plaży i chlali piwsko to było zajebiście ale jak trzeba pojechać bo pilna robota to juz firma (usunięte przez administratora)większość plująca na ta firmę to byli skoczkowie co dostali szanse żeby nauczyć sie jeździec a teraz świrują zawodowych kierowców firma jest ok
1
seba 2015-11-17 16:30
polecam każdemu na początek ta firmę uczciwa i solidna nowe zestawy co do przeginania czasu zdarza się ale to jest minimalna przeginka i zawsze możesz odmówić i nic sie nie dzieje z tego powodu wrazie mandatu wszystko pokrywa szef jeśli przegieles na polecenie spedytora pozdrowienia dla chłopaków z andaro jeśli chcecie pracować jeździć i zarabiać to tam da sie zarobić jeśli chcecie tylko sie palzowac i chlać to dajcie sobie spokój pozdro
2
seba 2015-11-23 22:02
właśnie dzięki firmie Andaro zdobyłem doświadczenie bo wszędzie minimum 6 miesięcy doświadczenia co dla mnie jest smieszne
5
thomson1@vp.pl 2016-01-31 13:40
witam właśnie się zastanawiam żeby iść do andaro na kierowcę bez doświadczenia może ktoś by coś napisał co i jak u nich pozdrawiam
seba 2016-03-01 21:40
pracujesz 2na 1 lub 3 na 1 taki system ale prawie zawsze musisz liczyć ze dwa trzy dni trasa się przedłuży taka praca niestety ale tak jak pisałem wyżej firma jest uczciwa i solidna ja latałem w podwójnej obsadzie czasami zapierdziel na maxsa ale czasem luzik więcej stania niż jazdy
1
dekiel 2016-04-05 14:23
Pracowałem w tej firmie jako skoczek. Poszedłem "Zielony". Jeździłem parę miesięcy. Trafiłem na bardzo fajnego kierowcę. Na początek umowa zlecenie. Jasne zasady. Wydaje mi się, że dla początkującego kierowcy firma stwarza na prawdę świetne warunki. Z tego co rozmawiałem z innymi nigdy nie było zwłoki z pieniędzmi. Jedyny minus to norma paliwowa której czasami nie dało się zrobić no i paru kierowcom zostało trochę potrącone z wypłaty. Jezdziłem pod Gracjanem. Bardzo fajny spedytor, chociaż w soboty był ciężko osiągalny- ale młody jest więc rozumiem. Przegięć czasu nie było. Towar "Na wczoraj" no ale nie ma co tutaj winić spedytorów, po prostu taki rodzaj przewozów. Ogólnie firmie daję duży plus. Wiadomo że zawsze może być lepiej, ale uważam że byłbym nieuczciwy gdybym narzekał na warunki jakie otrzymałem. Oczywiście można trafić w podwójnej obsadzie na różnych ludzi ale mnie akurat się poszczęściło. Ciężarówką już nie jeżdżę. Po prostu taki rodzaj pracy mi nie odpowiada, ale gdybym chciał powrócić na pewno bym zadzwonił do Andaro. Pozdrawiam kierowców, Gracjana, dziewczyny i pana pokemona.
1
Dekiel 2016-04-09 23:03
No pewnie że można przełknąć. W sumie właściciel dba o swój biznes i kasę. Ale z tym paliwem czasami przesadzał. Jeżeli przez Europę zachodnią przechodzą silne wiatry, auto ma nowe opony i na dodatek ładunek jest źle rozłożony albo przeładowany to chyba wiadomo, że tej normy nie będzie. Dołóżmy do tego takiego żółtodzioba jak ja za kółkiem i norma leci w górę. Nie wiem jakie nowe dafy mają skrzynie, ale moją pierwszą trasą były Alpy w manualnej skrzyni więc chyba nie muszę mówić jaki był wir w baku. Ale panowie w obecnej pracy często mam do czynienia z kierowcami. Gdy mi opowiadają na jakich warunkach pracują, jak widzę ich zestawy itp. to na andaro nie ma co narzekać. Jak to się mówi wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma.
1
Budapren 2016-04-25 21:06
6000? Proszę was. 6000 to mają Ci którzy pracują tam kilka dobrych lat. Nie licz że po roku czy 2 dostaniesz 6000. Praca nie jest zła, czasami faktycznie się więcej stoi niż jeździ. Z biurem różnie, bywa że źle traktują kierowców (suche teksty), lecz nie wszyscy(Gracjan mega spoko). Wypłaty zawsze były na czas. W ostatnim czasie w tej firmie trochę zarobki psują kierowcy z Ukrainy którzy jeżdżą za niższe stawki przez co ciężko o podwyżkę. Ale suma sumarum gdybym miał wrócić na miedzynarodówke poszedł bym do nich. Dlaczego? Dobre, sprawne auta i co najważniejsze WYPŁATA zawsze na czas!!!
3
Kiero 2016-07-01 21:28
Tak się zastanawiam czy do nich iść popracować na chłodnie. Czy pracować na miejscu za 2300netto
Obecny 2016-07-04 22:28
Na start bez doświadczenia(skoczek) masz 3500 później już lepiej;) no ale podwójna obsada;) kasa zawsze na czas,Czas pracy w miarę. U innych bywa gorzej;)
4
Kiero 2016-07-05 12:54
@Obecny no wiem bo dzwoniłem i mówiła Pani ze 3,5k-4k. Ja wole w podwójnej śmigać bo już też jeździłem, więcej pracy ale raźniej:P. A po okresie próbnym 4-5k?:P. Pozdro
Obecny 2016-07-05 20:37
5k jako główny;) no ale wiesz.... zależy nakogo trafisz w tej podwójnej;)
1
były 2016-07-10 12:35
ciekaw jestem czy w ogóle któryś tam pracował bo czytam takie bzdury ze aż głowa boli. no ale może trzeba osobiście się przekonać jak tam jest. spędziłem tam 4 lata . fakt wypłata na czas, ale zawsze cos się nie zgadzało. naprawdę trzeba być odważnym żeby polecać firmę ANDARO.
2
Kiero 2016-07-11 11:16
@były A możesz coś więcej powiedzieć więcej? Jak 4 lata spędziłeś w tej firmie to chyba znośna firma?
Szofer 2016-10-24 00:01
Ktos tam pracuje?? Warto tam isc?? Bo rozne opinie widze na forum...
1
Typowy Andrzej 2016-11-09 14:25
100% Prawda co napisał Maciek z Dafa. Ja też coś dorzucę. No zapomniałeś dodać że jeszcze na ringu Berlina na Esso CPN'nie podmiany są:D. Jak wchodzisz w trase to Padbrog lub Berlin i dzida. Padborg to najgorsza meliniarnia obcokrajowców. Krzaki pod tym nawozem ludzi to niedługo przemienia się w Palmy hehe. Do kibelka trza cisnąc do firmy BlueWater. Większość kierowców jest naprawde spoko, ale zawsze znajdą się też odrzutki.
Tak ten system trochę dziwny, skoczek,połówki i główny przecież robimy tą samą robotę ehh szkoda gadać. Ale dla początkujących szoferów firma może być.
Ze zjazdami to ja nie miałem problemów zawsze na ringu berlina zjeżdzałem. W piątek lub sobotę i o 16 już w domu, w tym przypadku miałem farta bo jak zjezdzasz z Padbarga o 18 to w domu na śniadanie hehe tak jak kolega wyzej napisał.
No i na koniec te przepinki w 3tyg w trasie chyba ze 10 przepinek jak nie wiecęj hehe. To jest plus dla początkujących kierowców.
No i koledzy z Ukrainy:))
Ogólnie to nie narzekałem zawsze to czas szybko leci.
Minusy to jak wyzej i Plusy też jak wyżej no i :D. Pieniążki na czas zero problemów
1
Robol 2016-11-10 21:46
No bazy bazami i przepinki przekinkami w trybie express hehe, ale trzeba to zniesc ale jako na skoka lub poczatkujacych to firma ma dobre warunki. Ale na dluzsza wspolprace bym sie zastanawial ze 10 razy bo po praktyce rynek jest otwarty... Najlepszy plus to trza chwalic ze kaska na czas zawsze. Firma do nagorszych nie nalezy tylko glupkowaty system maja, skok, polowki i glowny i przepinki;D. I pól dniowki jak wchodzisz w trase glupota totalna... Plus za stale trasy dania, wlochy, czasem hiszpania belgia sie trafi. I lauritzen na norwegie. Reszta tematu jak wyzej. Pozdro
Typowy Janusz 2016-11-13 15:01
Dziwne że kilka komentarzy zniknęło. Czyżby biuro maczalo w tym palce bo prawda w oczy kole?
8
xxx 2016-12-03 12:59
Witam. Szukają bez doświadczenia. Napisali że atrkacyjne wynagrodzenie. Prawada to? Bo jak daja na poczatek 3,5tysia jak wyzej ktoś napisał to wcale takie atrakcyjne to, to nie jest.
Spotkajmy się w weronie 2016-12-06 07:58
3,5k na start bez doświadczenia. A podwyżki już dalej zależą od tego czy mają braki wśród kierowców. Jednych na skoka trzymaja 3msc i połówka a innych dłużej.
Fabio 2016-12-13 20:33
Ogólnie firma ok. Jak każda ma plusy i minusy. Jak już ktoś wyżej napisał, jak się słyszy jak jest w innych firmach to w porównaniu z tamtym jest extra.
plusy;
Nowe zestawy, kasa na czas, czasami więcej postojów jak jazdy, dowolny system pracy, ogólnie szef i spedycja ok
Minusy:
W cholere przepinek, zmiana decyzji spedytorow w ciągu 15 min.3 razy, koledzy z Ukrainy czasami nie mający pojęcia o jezdzie, dzień wejścia i zejścia płatny połowę dziennej stawki bez względu duży wyjeżdżasz godzinę na dzień czy 23,5 h
Ogólnie?
POLECAM
3
Polecajacy 2016-12-16 21:17
Tak tak ja też polecam hihihi
Janusz 2016-12-18 16:26
Wesołych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku oraz podwyżek dla wszystkich Kierowców życzy Janusz:).
Szef Wam nie złoży dlatego ja wam życzę:))
3
Kacper 2016-12-29 22:45
Ja pracowałem w tej firmie od 2 miesięcy, do dziś czekam na obiecaną mi wypłatę. Firma jest nieterminowa i wykorzystuje młodych kierowców. Zdecydowanie odradzam, ja straciłem tam swoj czas, wszystkie negatywme komentarze są na bieżące usuwane przez biuro, zwykli OSZUŚCI
1
Andaro 2017-01-02 10:45
Proszę podać swoje prawdziwe dane. Jeśli wypłata nie była wypłacona na czas to prosimy o kontakt z biurem. W przeciwnym razie sprawa zostanie przekazana do prawnika jako pomówienia.
3
Romeo 2017-01-03 02:55
Nie łatwiej usunąć zbędny komentarz tak jak to zwykle bywa?
Owca 2017-01-04 10:22
Dlaczego usunąć komentarz ? Może czas załatwić prawnie tych śmiesznych "kierowców",którzy krytykują każdą możliwą firmę na internecie a wylatują głównie za złodziejstwo albo swoją pazerność...
Owca 2017-01-04 10:23
Dlaczego usunąć komentarz ? Może czas załatwić prawnie tych śmiesznych "kierowców",którzy krytykują każdą możliwą firmę na internecie a wylatują głównie za złodziejstwo albo swoją pazerność...
JarekWidmo 2017-01-04 11:52
Witam

Właśnie mam okazję podjąć prace w tej firmie w systemie pracy dwutygodniowej w obsadzie dwuosobowej na umowę zlecenie.
Pani z biura zaoferowała mi 2500zł ( niby 160zł dniówka) za 2 tyg. gdyż jestem kierowca nie doświadczonym na trasie Dania Włochy na chłodni.
Nie ukrywam że zależy mi na zdobyciu doświadczenia a to też mi zaoferowano.

Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć w tym temacie
Piter 2017-01-04 17:03
JarekWidmo. Zależy jak Ci wpadną te tygodnie za 21dni w miesiącu masz 3600pln. Zaś jak przerobisz te 2tyg w miesiącu bedziesz miał te 2500+/-. Kasa zawsze na czas po primo a po drugie to zapierdziel tak, 21 godzin w ciągu dnia, nieraz 23 godziny kierowania żeby dolecieć na styk. Czasem postoisz nawet 2dni. Dla początkujących firma ok. Jak by płacili na godziny to by my zarobieni po pachy byly my :D
Dzik 2017-01-06 21:19
Piter, 21 godz to jest maksymalny czas pracy w podwójnej obsadzie, a jazdy to jest 20 godzin. Może czasem jakieś przegięcia są ale żeby jechać 23 godziny to nie słyszałem a trochę tam jeździłem.
Piter 2017-01-07 22:20
Dzik sory pomyliło mi sie hehe. Nom 20h godzin mozna raz jechac reszta po 18h:). Ja tam przegięć nie miałem wszystko na styk
Salomn 2017-01-11 01:22
Pół roku szukałem pracy jako kiero bez doświadczenia,trafiłem na Andaro i wszystko było ok ;)
2
Koliber 2017-01-13 10:41
Do Szefa Andaro. Proponuje docenic kierowcow ktorzy jeszcze nie odeszli. Ta stawke ktora doataje kierowca po 2 latach pracy w podwojnej obsadzie, w 95% firm dostaje sie na dzien dobry bez ryzyka jazdy z "kierowcami" z UA.
7
Rambo 2017-01-15 17:39
Kiero z UA nie powinni jeździć z kierowcami z PL tylko razem z tymi od siebie,gdzie tu logika ? Polak z polakiem się dogada ale nie polak z ukraincem gdzie tu logika ...
4
Piter 2017-01-24 22:27
No UA swoją drogą. Kierowcy szacun. Tak zwiedzałem i powiem że Walter Koops płaci 6k dla początkujących za 21dni pracy. Firma jak każda nerwy i użeranie się. Pozdro.
Piter 2017-01-24 22:36
A jak ktoś by chciał naprawdę wporzo firmę to polecam vts h. verdijk chłodnie , też goleniów obok Andaro. Spedycja Holenderska, rozmowa z szefem po angielsku, spedycja kontakt tylko po angielsku sms, rekrutacja początkowa po polsku. Firma wypas ciężko się dostać, ale jak ktoś chce niech próbuje. Polecam.
Kuzwa 2017-02-03 23:17
Każdy powinien znać swoją wartość!
1
Kapitan. 2017-05-10 09:26
Dla początkujących może być bo się czegoś nauczą choć nawet teraz jest z tym problem. Ale ogólnie to słaba firma. Nie płacą za urlopy, 45 h nigdy nie zrobisz a właściciel zapewnia, że płaci mandaty. Co z tego jak Ci przerwa przysługuje a on jej nie oddaje. Płaca taka sobie i warunki socjalne też. Przeginki na czasie się zdarzają. Mają zatrudnionych w biurze z ITD i Inspekcji Pracy więc kombinują jak tu obejść prawo...Ponadto zatrudniają Ukrainców. Część z nich prawojazdy kupiła na Ukrainie i jakoś jeżdżą. Ciekawe co na to właściciel. Generalnie można zacząć jeździć przez kilka miesięcy a potem wypad. Konkurencja jest duża i lepiej płacą + warunki socjalne.
Piter 2017-05-12 22:35
Moja pierwsza firma :D.
Kapitan urlopy ok, jak robisz na zlecenie to jaki urlop, urlop to masz jak siedzisz w domu przez 6-7 dni:P nie mówiąc o świadectwie pracy:P.
45h pauzy w podwójnej? Co najwyżej to 24h według przepisów. A jak robiłeś w pojedynczej w co wątpię to się wydymałeś, nie znając czasu pracy kierowcy hehe.
Mandaty za Twoje błędy ma szef płacić? Rozumiem jak by był koniec czasu pracy i masz podjechać, ale nie zgodził bym się chociaż nigdy mi się to nie zdarzyło, zawsze jakiś kierowca się znajdzię w pobliżu jak to u mnie bywało.
Płaca i warunki na początek to się zgodzę.
Przeginki to się zdarzyły ale ale o 5-10min czasem.
ITD i IP pierwsze słyszę hehe.
Ukraińce tak jest ich trochę, z jednym jeździłem i tylko on tłumaczy lepiej jak rodak, złoty chłop. Mieszka w Polsce od paru lat :). A on na pewno prawka w czipsach nie znalazł :D.

Nie żebym bronił firmy, tylko opisuję moje doświadczenie. Jakoś starzy kierowcy się trzymają tam... :)
Chyba że coś się pozmieniało na gorszę, nie wiem, nie jeżdżę już tam:).
remek 2017-06-04 11:45
starych kierowców juz nie ma. Chlopaki pouciekali.
4
Zostaw swoją opinię o ANDARO INTERNATIONAL TRANSPORT - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANDARO INTERNATIONAL TRANSPORT