brak logo

Polkomtel

Warszawa

Opinie o Polkomtel

cz 2014-06-19 23:05:07
Cześć, czy może ktoś powiedzieć, ile jakie są zarobki brutto na stanowisku starszy specjalista ds. umów hurtowych? i może coś o pracy na tym stanowisku w ogóle?:)
6
idol 2014-08-13 19:47:15
Mi agencja pracy w dziale reklamacji zaproponowała 2100 Brutto
2
kamil 2014-08-18 12:10:54
to jest na sluchawce 2100 brutto wee to slabo myslalem ze ich stac na wiecej
pracownik 2014-08-30 16:48:30
Zacząłem pracę od niedawna, w dziale zatrzymania klienta, jak dla mnie praca jest rewelacyjna, pracuje się tylko 5 h dziennie, atmosfera jest jak najbardziej super- nie ma na co narzekać póki co. Można tam naprawdę duże pieniądze zarobić jak na 5 h pracy dziennie.
Z Plazy się przenoszą w ostatnim kwartale roku do Orco Tower przy dworcu centralnym i to jest już pewne.
vfdcv 2014-09-01 18:36:42
2100 brutto to podstawa do tego premia ok600 zl brutto i sprzedaz nawet do 4000 rutto
Zabiegana 2014-09-04 22:07:16
Mieszacie tutaj bardzo stanowiska DUK, osoby pracujące na 5h maja podstawę 1100 brutto i duże możliwości zdobycia premii i prowizji. Nie maja żadnych świątecznych benefitow, bo sa zatrudnieni przez agencje pracy tymczasowej. Ja osobiście pracuje na DUK-u ale jako pracownik stały, na dobra sprawę po roku dostałam umowę na czas nieokreślony, z podstawa całkiem w porządku. Jak sie robi cele (wcale nie jest tak cieżko) to da sie bardzo dobrze zarobić. Kierownicy, koordynatorzy bardzo spoko, atmosfera tez całkiem fajna. Wiadomo, ze wszędzie sa spiny jakieś, ale to typowe dla tego rodzaju pracy. Co do rotacji jak ktoś przychodzi tam posiedzieć i nie robi nic zupełnie to chyba logiczne ze nikt go nie będzie tam trzymał. W polkomtelu pracuje dwa lata, studiując zaocznie nie ma problemów nigdy ze zmianami grafikowymi, i dopóki nie skończę studiów nie mam zamiaru zmieniać pracy. Polecam bardzo :)
ZAPYTANIE 2014-09-19 13:52:38
a ile można zarobić w duk od podpisanych umów?
to samo 2014-09-23 11:36:42
Powiem tak, widzę że Polkomtel nie zmienił od 5 lat wynagrodzeń. Pracowalam tam 5 lat temu w dok i zarabiałam 2100 zł brutto
2
odradzam 2014-10-05 11:29:56
sa tak bezczelni, że istnieje zmowa między firmami i programistów w czasie trwania projektów nie podbieraja sobie. Czyli jak ktos wysle cv do asseco to asseco na polecenie polkomtela poczeka, az ten przyzwoli na przejecie pracownika. W ten sposob zanizaja stawki i utrudniaja przechodzenie z firmy do firmy.
anom 2014-10-16 18:54:05
czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć coś na temat pracy w dziale Back Office?
piter 2014-10-17 18:14:11
Mam pytanie do osób pracujących w Back Office, zatrudnionych przez agencję. Po jakim czasie nie przedłużają umowy - Po 2 czy 3 miesiącach? Czy jest możliwość zatrudnienia bezpośrednio w Plusie?
trevor 2014-10-19 21:55:04
nowi są zatrudnianie tylko przez agencje
2
sheela 2014-10-22 08:37:18
możliwosć teoretycznie zawsze jest jednak traktują tam ludzi z agencji jak zło konieczne i tak samo marnie im płacą
sheela 2014-11-18 09:37:48
a po Polsku ?
dance 2014-11-20 17:51:42
jest jakas mozliwosc zatrudnienia kogos z agencji pozniej do Polkomtel?
lala 2014-11-21 09:21:34
teoretycznie jest a praktycznie znikoma szansa
2
integrator1 2014-11-30 15:38:32
Witam
Czy ktoś pracujący w dziale sieci/telekomunikacji może wypowiedzieć się o pracy na stanowisku "Specjalista ds. Nadzoru Sieci"? Czy osoba mająca pewne doświadczenie w branży powinna się tym zainteresować, czy lepiej szukać zatrudnienia gdzie indziej? Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat, większość opinii dotyczy obsługi klienta/call center...
Pozdro
2
nick 2014-12-02 22:28:08
co autor ma na myśli
Chlamidia 2014-12-02 22:38:25
Jeśli ktoś idąc do pracy przez agencje pracy tymczasowej myśli że zostanie zatrudniony kiedyś bezpośrednio przez Polkomtel to jest w dużym błędzie. Szanse na to nie są nie wielkie są raczej żadne. Pracujesz dla agencji i będziesz przez nią cały czas zatrudniony w TMW wszyscy pracują przez agencje tymczasowe. Mam dobre wiadomości dla wszystkich tych którzy chcą pracować w plusie, już wkrótce a dokładnie od stycznia zwolni się miejsce w TMW. Zmienia się system prowizyjny i większość pracowników już zapowiedziało odejście. Jeśli ktoś jest chętny to zapraszam 838 zł na rękę (na prowizje nie ma co liczyć) i 5h pracy. Ogłoszenia można szukać na stronach work service i randstad.
3
Chlamidia 2014-12-02 22:40:58
Przepraszam mała poprawka pensja wynosi 832 zł na rękę. Serdecznie zapraszam
David Ross 2015-01-05 23:44:33
tak 5h ale dziennie.
Kafka 2015-01-20 21:09:07
Jak przenieśli TMW do Orco tower to się wiele zmieniło na gorsze. Zmienił się system prowizyjny. Aby dostać minimum musisz zrobić 80% celu a jak zrobisz 79% to masz 832 zł. Aby zarabiać musisz robić abonamenty na 36 miesięcy.. Co z tego że 5h dziennie ? Premia wypłacana po miesiącu czy przychodząc do plusa pracujesz za 832 zł pierwszy miesiąc. Jak odchodzisz pożegnaj się z prowizją.
3
DTW 2015-01-22 23:27:32
Pracuję w Polkomtelu od lipca 2014, atmosfera jaka panuje w pracy jest naprawdę świetna, nikt nie stoi nad głową, nie pilnuje ciągle, nie krzyczy. Pracownicy i koordynatorzy są naprawdę bardzo w porządku. Nie ma problemu z przerwami, urlopami wszystko jest do dogadania. Co prawda w Telemarketingu Wewnętrznym pracuje się po 5 h dziennie i jest się zatrudnionym sprzedawcą to jak się przychodzi tam pracować a nie siedzieć to można zarobić dobre pieniądze. To prawda, że teraz warunki finansowe się zmieniły, jednak mimo wszystko nikt tak nie płaci jak Polkomtel w chwili obecnej, za tyle godzin pracy w żadnym call center się tyle nie zarobi. Ponadto od paru miesięcy jest możliwość robienia dopełnień do etatu i nadgodzin, także jeszcze więcej sobie można zarobić. Ogólnie naprawdę bardzo polecam prace w plusie :)
3
DTW 2015-01-29 12:30:53
Jeśli robisz cel to spokojnie, bez większych problemów na te 5 godzin pracy zarobisz 2000 zł. Ja akurat zarabiam więcej, ale to zależy jak komu idzie, ile już pracuje itp.
Z awansem wewnętrznym jest akurat ciężko, rzadko są jakieś rekrutacje. Ostatnio była na Koordynatora ds. jakości i monitoringu, ale został chłopak, który już tam pracuje jakiś czas. W plusie akurat więcej zarobisz jako konsultant niż jako koordynator. I jeśli jesteś w Telemarketingu Wewnętrznym to tylko dzięki awansowi możesz być zatrudniony bezpośrednio przez polkomtel. Wczoraj mieliśmy spotkanie, każdy nowy kto przyjdzie do nas teraz będzie już zatrudniany na własnej działalności gospodarczej. Chociaż są jeszcze ostatnie miejsca dla osób na umowę o pracę przez agencje.
DTW 2015-02-26 00:08:16
Na słuchawce jak dobrze sprzedajesz to spokojnie zarobisz średnią krajową, nawet trochę więcej. Mało w której firmie na tyle godzin pracy można takie pieniądze zarobić.
agusia 2015-03-02 17:45:13
Pracuje tu już ponad dwa lata i nie narzekam na zarobki bynajmniej jeśli przychodzisz do pracy a nie po leżakować też nie będziesz narzekać szanse na przejście na umowę z Polkomtel są trzeba tylko swoje odczekać i wyrabiać cele a nie są specjalnie wygórowane i nie oszukujmy się do sprzedaż jest wszędzie nawet na kasie w markecie atmosfera bardzo dobra jak na pracę w korporacji ale nerwy trzeba mieć stalowe niestety klienci bywają bardzo różni .Jeśli chodzi wprost zarobki od 1500 do 7000 PL
ktoś 2015-03-07 19:11:10
Akurat kierowniczkę o której piszesz - M. znam od lat i od lat z nią pracuję. To jedna z najbardziej spokojnych i fair osób jakie znam. Nigdy nie uwierzę w to, że na kogokolwiek przeklina. A Ty z pewnością nie wiesz co to jest mobbing - doucz się zanim zaczniesz rzucać oskarżenia. Rozumiem, że jesteś rozżalona bo już nie pracujesz, ale bądź uczciwa i nie oczerniaj. Swoją drogą jeśli było Ci tak źle to szczerze dziwię się że wytrzymałaś tam całe trzy lata... W BO rzeczywiście są duże oczekiwania, trzeba być osobą rzetelną, skrupulatną i szybką, ale atmosfera pracy jest bardzo dobra a kierowniczka to po prostu bardzo dobry człowiek- informacje z pierwszej ręki.
7
poiuyytrew 2015-03-11 20:40:02
Ty chyba sobie żartujesz. To, że Ty przez te 3 lata nie mogłaś się dostosować do reszty zespołu, nie daje Ci prawa do oczerniania kogoś publicznie! Mobbing? Poczytaj najpierw trochę w tym temacie, zanim zaczniesz rzucać bezpodstawne oskarżenia.
Rytuał 2015-03-31 06:37:36
Praca w reklamacjach przez agencje pracy 2100 brutto, jak cię zatrudni bezpośrednio Polkomtel na tym samym stanowisku dają 2500 brutto
student 2015-04-24 13:11:51
Jakieś opinie o programie staży letnich w departamencie telekomunikacji i IT (np programowanie java)? Podobno trzy miesiące za jakieś marne pieniądze ale moze warto? Jest ktoś kto odbył staż i zaproponowali mu pracę?
Milena 2015-04-25 11:12:59
Pracowałam w Polkomtelu i musze stwierdzić że wszystko byłoby idealnie tz: kierowniczkę miałam świetna Sylwie. M. świetna osoba , koledzy z pracy również wspaniali wynagrodzenie raz lepsze raz gorsze, ale jedynym mankamentem jest to że zmiany sa różne, czyli jak ma się dziecko i chcesz w jego życiu uczestniczyć to odradzam. Cieżko pogodzić grafik z życiem rodzinnym.
6
nick 2015-06-15 19:25:23
tak jak ktoś wcześniej wspominał jeżeli ktoś ma nadzieje ze ostanie umowę z Polkomtelem, to się rozczaruje, ludzie którzy tam pracują po 2-3 lata jej nie maja, no chyba że zdarzy się jakiś cud, albo ktoś ma ogarniętego kierownika, niestety kierowniczka sklepu internetowego do takich nie należy, wydaje sie oderwana od rzeczywistości, z początku może wydawać się miła ale to tylko pozory, ma duuuuuże braki jeżeli chodzi o zarządzanie zespołem, nie umie uszanować pracowników, którzy co chwilę odchodzą co wiąże sie z tym ze cały dział nie jest spójny, zgrany może ale to dzięki ludziom którzy tam pracują i tworzą atmosferę. Generalnie praca sama w sobie jest mega banalna i normy, które trzeba zrobić można zrobić w 3 godziny i siedzieć przez resztę dnia, jeżeli ktoś ma nielimitowany internet to polecam ;) na początek spoko, studentowi spoko, na dłuższą metę słabo. Zarobki to 2100 brutto podstawy plus premia, która spokojnie można wyrobić na procesowaniu umów, no chyba ze ktoś chodzi na l4, to dyskwalifikuje cie do zdobycia premii, zmiany są niestety tragiczne, no ale Solorz oszczędza na wszystkim, stare kompy, brak wody, cukru, mleka.Jeżeli chodzi o urlopy to zależy tylko i wyłącznie od humoru kierowniczki i to czy cie lubi czy nie.
4
aaa 2015-10-10 19:32:26
NIEDOZWOLONE ??? praktyki PLUS – a
Faktura dla PLUSA w wysokości 49,97 zł/m – NIE uprawnia cię do skorzystania ze zniżki ofercie SmartDOM.
Jeżeli jesteś stałym klientem ( w abonamencie) i dokupujesz 1 lub 2 usługi.
DLACZEGO ???
Właściwa odpowiedź brzmi :
Abonament 40,63 +Vat 9,34 = 49,97 zł/m. - łączna opłata za FAKTURĘ.
Za abonament 40,63 - czyli zniżka ci nie przysługuje. Bo minimalna suma za ABONAMENT uprawniająca do zniżki wynosi 49,90 zł/m. Obojętnie co sprzedawca napisze Ci na Umowie.
GRA SŁÓW - abonament a faktura - a BULISZ TY :)
Do tej pory PLUSa uważałem za poważna firmę - MYLIŁEM SIĘ :(
Możesz PLUS – owi płacić i 100zł, ale jak abonament wyniesie poniżej 49,90 – nie dostaniesz ulgi tylko RACHUNEK. (Acha – od sumy którą płacisz odejmij nie tylko VAT ale i ULGI przyznane dotychczas , np. za e-fakturę, zniżkę za terminowe opłaty itp…. ) BARDZO FAJNE
korporacjusz 2015-11-02 21:24:41
Nie polecam tej firmy. Praca może być dla studenta na początek. Nic poza tym.
4
Marian_K 2015-11-04 18:51:25
We wrzesniu przedłużałem umowę na internet.

Przy przedłużaniu umowy zostałem poinformowany, że zmianie ulegnie tylko limit danych z 20GB na 25GB, a niestety okazuje się, że zostało mi zmienione:

- odłączona usługa dodatkowa internet LTE bez limitu, gdzie po wykorzystaniu podstawowego pakietu 20GB, przy zasięgu LTE mogłem korzystać bez limitu z internetu z limitem transfertu do 10MB/s, teraz po wykorzystaniu pakietu 25GB, predkość spada do tragicznej prędkośći 32 kb/s
- została zwiększona kwota abonamentu z 49,99 na 59,99zł o czym też nie zostałem poinformowany

Jestem bardzo niemile zaskoczony zaistniałą sytuacją, dlatego chciałbym powrócić do poprzedniej wersji umowy, jak przed przedłużeniem, czyli:

- pakiet 20GB, a nie 25GB jak jest obecnie
- usługa dodatkowa LTE bez limitu z limitem 10Mb/s po wykorzystaniu dodatkowego transfertu
- kwota abonamentu po rabacie za elektroniczną fakturę oraz kilka usług w plusie 49,99zł

Niestety firma odrzuciła reklamacje... dlatego z czystym sercem NIE POLECAM!
ycycuvi 2016-01-21 07:38:39
Tylko zarobki do kitu jak na kasie w markecie
5
Asia 2016-01-29 13:29:27
ja pracowałam półtora roku w Polkomtelu ( nie w agencji ) byłam bardzo zadowolona, wręcz uwielbiałam swoją pracę!! może nie byłam najlepsza ale robiłam to z pasją :) kierownicy i ludzie super tak jak i Pan Manager :) zarobki nie małe jeśli ktoś chce pracować. do tej pory moi znajomi których poznałam pracują w polku i jest im dobrze. umowę jak najbardziej podpisujesz, nie wiem co za bzdury piszecie.. powód odejścia to tylko wypalenie i ból głowy :) niestety nie da rady długo pracować na słuchawkach .
pozdrawiam
maxs 2016-02-10 14:47:51
Plus:
- w ogłoszeniach coraz częściej piszą, jaką umowę proponują, co nadal jest rzadkością nawet w branży IT za co duży plus i uznanie

Minusy:
- atmosfera donosicielstwa
- zatrudniają pracowników IT głównie przez agencje zatrudnienia (!!!)
- zatrudniają na śmieciówki i umowy na zastępstwo
- duże wymagania wstępne, bardzo duże wymagania w stosunku do oferowanych warunków
- przeciętne wynagrodzenia
- w przypadku negatywnej oceny nie przysyłają kandydatom żadnej odpowiedzi
9
Igigugg 2016-02-13 02:32:17
Asia pisze bzdury , prowizje od nowego roku to śmiech na sali.wypłata jak w markecie na kasie
8
Promyczek 2016-03-08 09:32:53
Zdecydowanie nie polecam pracy w Dziale Finansowym:
- komunistyczne praktyki w zarządzaniu - liczy się spolegliwość
- niekompetentna kadra kierownicza awansowana za posłuszeństwo i bycie w szyku
- brak programów adaptacyjnych dla nowo zatrudnionych pracowników, przekazania rzetelnej wiedzy przy wprowadzaniu do pracy, ścieżek kariery zawodowej - brak perspektyw rozwoju zawodowego
- niewaloryzowane pensje przez lata, ad hoc zlecane dodatkowe prace również bez wprowadzenie, brak monitorowania efektów pracy
- opinie faworytów nie są weryfikowane
- nic nie zależy od Ciebie
- przyzwoite wynagrodzenie, płatne zawsze terminowo
Jeśli lubisz zrobić co każą, wyjść i zapomnieć - polecam!
10
były pracownik 2016-03-19 12:36:42
Praca na słuchawkach dla firmy Polkomtel nie należy do łatwych z reguły przez klientów jacy się trafiają. Trzeba być odpornym psychicznie i lubić to co się robi.
Warunki zatrudnienia z roku na rok co raz gorsze. Istnieją dwie formy zatrudnienia, albo umowa zlecenie, albo zatrudnienie na własną działalność.
Umowa na zlecenie to praca 6 godzin dziennie (najlepsi mogą pracować więcej) a stawka to 12 zł brutto i do tego prowizje od zatrzymanych klientów.
Na własnej działalności na początek otrzymuje się stawkę 14 zł, a jak się pracownik okaże dobry to po 3 miesiącach może liczyć na 16 zł. Tak jak w poprzednim przypadku również dochodzi premia od sprzedaży umów.
Niestety z miesiąca na miesiąc premie są co raz mniejsze i to konsultantów wkurza, bo nie dość, że czasem trudny klient to premia niska.
Aby dostać premię trzeba wyrobić określoną normę i tak na własnej działalności zapłacą ci jeśli wyrobisz minimum 50% celu, a na umowie zlecenia 80% celu. Na cel składa się ilość zatrzymanych klientów na godzinę, ilość podwyższeń i do tego jakość rozmów (trzeba rozmawiać tak jak w arkuszu monitoringu).
Ostatnio wymagania poszły w górę, a premie spadły stąd wiele osób zaczęło odchodzić. Cały czas brakuje obsady, a nie ma wielu chętnych do pracy, bo przykładowo na działalności licząc 168 godzin w miesiącu można zarobić około 2352 + premia około 900 zł może trochę więcej, co daje nam 3252. Jak odliczymy mały zus i podatek to zastaje nam do ręki jakieś 2400, ale warunek jest taki, że robimy 100% celu, a np. w dziale rezygnacji na około 30 osób takich co to robią jest może z 5 osób. Każdy musi sobie odpowiedzieć czy to mu wystarcza czy nie.
Jeśli tak to druga rzecz czy jesteś odporny psychicznie na dziwnych klientów i ciągłą groźbę zwolnienia jak nie robisz celu.
6
michał 2016-04-22 01:18:48
Nie wiem jak jest w TMW, ale na IH możesz liczyć na 4000-5000 na rekę jak ogarniasz.
bajec 2016-06-28 12:51:47
Czy jest tu ktoś, kto wciąż pracuje w plusie? Potrzebuję zasięgnąć pewnej informacji, chętnie zapłacę.
bajec@vp.pl
zażenowany 2016-06-29 21:55:22
na stronie piszą pięknie o systemie rekrutacji. Idziesz na rozmowę, tracisz godzinę (nie mówiąc o dojeździe i kosztach podróży) a po spotkaniu nawet jednego zakichanego meila nie wyśle z feedback jak Ci poszło i czy jesteś dalej w procesie czy dziękujemy. Żenada po tym względem. Ale na stronie opisują jak przebiega proces i poszczególne etapy. Żenada, brak tutaj standardów korporacji.
6
rysiek666 2016-07-19 09:14:54
co świadczy o braku profesjonalizmu o czym pisał powyzej "ktoś"
Jarek 2016-09-20 11:36:52
Mam pytanie. Dostalem propozycje pracy w dziale utrzymania klienta plusa przez agencje pracy i moje pytanie brzmi czy oni płacą 12 zł netto czy brutto?
romek 2016-09-20 12:45:53
Ja to chętnie na tego pracownika inwenteryzacji bym się załapał, bo przecież zarobki są raczej adekwatne do powierzanych obowiązków. Ale czy wypłata jest na czas?
Aneta 2016-11-09 13:07:01
Poszukujemy pracowników w Warszawie do Telefonicznej i mailowej obsługi klienta/ umowa o pracę
Rozmowy przychodzące. 80% rozmowy przychodzące + 20 % obsluga mailowa ,Jest to infolinia dla klientów sieci elektromarketów, informowanie o dostępności produktów, rezerwowanie i sprzedaż, dosprzedaż dodatkowych produktów i usług (gwarancja, ubezpieczenie). Mile widziane osoby z pozytywnym nastawieniem do pracy i doświadczone w rozmowach telefonicznych Może być to także praca dodatkowa Osoby zainteresowane proszę o kontakt: amalanowska.linguajob@gmail.com
1
instrukcja_dla_aplikujących 2016-11-14 20:51:06
Ja akurat miałem pozytywne wrażenia z rekrutacji do starego Polkomtela, ale może to kwestia trafienia na odpowiednie osoby
W skrócie to jest tak:
- idziesz na rozmowę, potem czekasz 2 tyg na feedback
- nie dostałeś odpowiedzi? grzecznie się przypominasz
- jeżeli i na to nie dostałeś odpowiedzi, za 1-2 tyg. przypominasz się 2 raz
- jeżeli nadal nadał głucha cisza, próbujesz zadzwonić
Wyczerpałeś te wszystkie możliwości i nadal nic?
2
kropka 2016-11-23 09:08:40
Informacje zawarte na stronie tej firmy w dziale rekrutacja to kłamstwo. "W każdym przypadku informujemy o naszej decyzji" Zrobili to konkretni ludzie i ci ludzie są odpowiedzialni za te kłamstwo. Skoro tam kłamią to czy pozostałe informacje są prawdziwe? Jako firma (ludzie tam zatrudnieni) stracili swój wizerunek.
Zostaw swoją opinię o Polkomtel - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polkomtel