Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Telemedycyna Polska S.A.

Pracowałeś w firmie Telemedycyna Polska S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
x - 2014-08-12 11:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem tam dwukrotnie na rozmowie. Pierwsza była na pracownika technicznego, gdy pani mi objaśniła obowiązki, to nie wiedziałem czy to żart, ukryta kamera czy jeszcze coś innego. W tygodniu od 8-16 miałbym wykonywać obowiązki pomocy biurowej, jednocześnie konserwatora i zaopatrzeniowca, pani powiedziała, że mam mieć eleganckie ubranie do biura i ubranie robocze do przebrania, np. trzeba wymienić uszczelkę, przebieram się, jadę do sklepu budowlanego, kupuje uszczelkę, wymieniam ją, przebieram się w krawacik i wracam do biurowej roboty. W wekendy natomiast miałbym obsługiwać kampanie terenowe na terenie całego
kraju. Jechać gdzieś samemu dostawczakiem, poprosić o pomoc w rozstawieniu namiotu i sprzętu. Praca 7 dni w tygodniu, za wekend można teoretycznie odebrać wolne w tygodniu, ale pani stwierdziła, że potrzebuje kogoś w biurze i wolne nie wchodzi w grę. Podsumowując, praca na 4 etaty bez wolnego. Druga rozmowa miała być na pracownika biurowego. Ogłoszenie w necie było eleganckie, żadnych podejrzanych aluzji między wierszami. Pomyślałem, że poszli po rozum do głowy i rozdzielili tamte etaty. Na miejscu okazało się, że to telemarketing z normą miesięczną pozyskanych pacjentów. Tyle moich doświadczeń. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hamid - 2014-08-12 17:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2014-08-12 11:42:13]:
szczerze mówiąc to ani pierwsza ani druga z Twoich przygód z Telemedycyną Polską nie zachęca do kontaktu i współpracy z nimi. Przynajmniej jeśli chodzi o relacje pracownik - pracodawca. Bo jeśli mówimy o relacjach klient - firma, to klienci są podobno z Telemedycyny bardzo zadowoleni. Oczywiście są to starsze osoby i może wpływa na fakt ich zadowolenia to, że ktoś się o nich w końcu troszczy, ale jednak to zadowolenie z usług rzeczywiście występuje. Przypomnę tutaj, że Telemedycyna zajmuje się głównie świadczeniem usług teleopieki kardiologicznej już dla kilku tysięcy Polaków i podobno liczba ich klientów stale rośnie..
zdjecie uzytkownika
fąfel - 2014-08-31 19:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Pracowałam w Telemedycynie na tyle długo, żeby wyrobić sobie ugruntowaną opinię na ten temat. Praca nie jest łatwa-przez blisko 7 godzin nawijasz do telefonu (doskonale o tym wiesz wcześniej, bo informacje o tym masz już w ogłoszeniu lub podczas rekrutacji). Każdy pracownik ma blisko godzinę przerwy, rozłożonej po kilkanaście minut w ciągu dnia (przerwa oczywiście jest płacona i liczy się do czasu pracy). Wynagrodzenie płacone jest zawsze dokładnie na czas bez żadnych opóźnień, a jego wysokość zależy tylko od Ciebie, bo system jest prowizyjny. Produkt idealnie pasuje w naszych chorych czasach, gdzie pacjenci są olewani na każdym kroku, a do kardiologa czeka się po kilka miesięcy lub nawet lat, a tutaj możesz sobie dzwonić 2h/dobę i lekarz jest do każdej twojej dyspozycji. Nie można oszukać badania dostajesz jego wydruk) czy olać pacjenta, bo rozmowy między pacjentem a lekarzem są nagrywane i każdy klient o tym wie, i może to w każdej chwili wykorzystać, gdyby coś mu się w kontakcie z lekarzem nie podobało (w ośrodku zdrowia w gabinecie rozmowy sobie nie nagrasz)
Dlaczego w takim razie się zwolniłam? Nie jestem odporna na stres, a stres w tej pracy jest i to nie z winy pracodawcy, tylko klienta. Wiecie ile razy klient mnie zbeształ, zwyzywał, kazał iść w cholere?
A kierowniczka za każdym razem miała jakieś dobre słowo w zanadrzu, coś po czym jakoś mogłam znoić czasem naprawde parszywych ludzi.
Cieszę się że tam pracowałam, bo dzięki temu jestem dużo bardziej cierpliwa w kontaktach z innymi ludźmi i dużo bardziej otwarta.
A ludzie, którzy wypisują tu bzdury o śmieciowym traktowaniu, powiem tylko tyle, że jak ktoś jest leniwy i żyje w zgodzie z maksymą "czy się robi czy się leży 2 tysiące się należy" - życzę powodzenia. Skończy się to dla was tak, że wylądujecie na bezrobociu, bo każda praca jest "fe" a pracodawca "be" i wkurza mnie to tym bardziej, że ja i inni pracujący będziemy was musieli utrzymywać z naszych podatków i tak zwanej "gównianej kasy"
zdjecie uzytkownika
chomik - 2014-10-02 16:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam tam bardzo krótko, jako telemarketer. Ogólnie uważam, że praca nie jest zła, siedzisz w ciepłym, ludzie pozytywni, nawet kierowniczka daje dużo wsparcia i pomaga. Owszem wielu osobom ta praca nie odpowiada ze względu na dzwonienie po przypadkowych ludziach i nawijanie o badaniach, bywa różnie. Jest to praca dla osób odpornych na stres i dla tych którzy będą się starać, żeby wyrobić sobie większą wypłatę. Fakt że o umowie o pracę można pomarzyć, ale na zleceniu idzie wyciągnąć nawet 1500 na rękę więc nie jest źle. Ja odeszłam, bo nie dałam rady i mnie ta praca wykończyła psychicznie, mimo świetnego zespołu i kierowniczki ;) jestem z tych co wolą w sadzie od 5 zasuwać niż gadać przez 6 godzin na słuchawkach...
zdjecie uzytkownika
Gabriela - 2014-10-11 13:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak tragedia,
pierwsze odczucia straszne i z tego co piszą powyżej okazuje się,że to prawda.
Przyszłam na rozmowę kwalifikacyjną. Pani przy biurku bardzo miła i pomocna, pomogła mi z CV -wydruk. W biurze cisza i atmosfera wyczuwalnego napięcia. Osoba rekrutująca tragedia - zero szacunku siedziała gdy weszłam, przez całą rozmowę huśtała się na krześle. Chodź ogólnie nawet sympatyczna, ale jeśli tak traktuje się potencjalnego kandydata to...... Stawki tragedia -- na umowę zlecenie 1100 Brutto + premia jeśli wypracujesz(jakie kategorie przyznawania) czarna magia.Za 8 h/ aplikowałam na stanowisko recepcjonistki a okazało się po prostu, że to obsługa telefoniczna. Szkoda czasu przynajmniej MOJEGO.
zdjecie uzytkownika
ona - 2014-10-13 14:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a pracował ktoś w biurze? wrzucili teraz ogłoszenie na stanowisko kierownka biura, czy to też jako telemarketer?
zdjecie uzytkownika
zagar - 2014-10-29 02:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gabriela - 2014-10-11 13:25:01]:
w jaki sposób oni mieli Ci w tej telemedycynie jeszcze naliczać jakieś premie skoro do Twoich zadań należało tylko odbieranie telefonów ? jakieś to wszystko zagmatwane co można o nich przeczytać. Nie mówię, że nie jest to prawdą i nie poddaje Twojego postu w wątpliwość, bo jest więcej tego typu wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
? - 2014-12-10 20:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w dziale sprzedaży 1100 zł netto (a nie brutto, jak napisała Gabriela) + premia. Premia uzależniona od wyników, tj. pozyskanych zamówień.
zdjecie uzytkownika
Tragedia - 2014-12-22 13:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szczerze odradzam tę firmę, pracowałam tam przez jakiś czas, ludzie są traktowani jak przygłupie dzieci. Prezesi, byli sprzedawcy garnków, którzy chodzili po domach, teraz udają wielkich bosów, a tak prawde miałam juz dość takeij dziecinady. Jeden z pseudo szefów jako poczte do wszystkich pisze za wazna informacje, iz od dizs bedzie sie wital tylko skinieniem glowy i nie ebdzie juz podwał reki bo nie chce sie zarazic. Żenada. To firma ktora bazuje na naiwnosci ludzi starszych wciskajac im miesieczny abonament na badania telefoniczne serca, musza jakies plastikowe urzadzenia przykladac do sluchawki telefonu i czekac na operatorke. Starsi ludzie nim sie zorientuja ze im to jest niepotrzebne, i za drogie, chcą odeslac i tu ich firma ma jako zrodlo dochodu. Bo jak minie 10 dni to juz nie mogą i firma nalicza duze kary. NIe pomoga placz i lament starszych osob które nie maja srodkow do zycia. FIrma jest bezwgledna. Zarzad nigdy nie odpusicił. Sprawdźcice ile wysyla telemedycyna pozwów o egzekucje do sadów. TO żenujące. Mam nadzieje, ze ktos wkoncu im dokopie za te praktyki. Ja juz nie potrafiłam patrzec na to wszystko i te tragedie starszych ludzi. Teraz wynajeli sobie dziwczyne która nic innego nie robi tylko pisze hymny pochwalne na takich portlach i na innych stronach jaka fajna jest ta firma. Ta firma upadnie. Nie wspomne juz o tym ze rotacja ludzi tam jest bardzo duza, zadna kompetentna osoba tam nie wytrzyma dlugo takeigo traktowania. Donosicielstwo do prezesow jest na porządku dziennym, nawet niektórzy maja progrma szpiegujacy na swoich komputerach pozakładane. Jezeli rozwazasz zatrudnienie sie w tej firmie to przemysl to dobrze. JA wolalem isc na bezrobotne tlumaczas sie wzgedami zdrowotnymi niz dalej pracowac w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Hrabia - 2015-03-25 07:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli się nie spodobasz kierowniczce to skompiluje Ci taką baze że będziesz z badaniami serca do przychodni dzwonił a nie do prywatnych ludzi zupełnie jak u mnie
pozdrawiam odział w katowicach
zdjecie uzytkownika
zło - 2015-05-28 21:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Moja mama przez tą firmę została oszukana, w grudniu przysłali umowę przez kuriera przy którym musiała Ją podpisać, telefonu który poprzedzał te wizyte nie pamięta , nadmieniam ze mama ma 86 lat słaby słuch zniszczony przez cukrzycę./w tym czasie mama podpisała jeszcze Dwie Inne Umowy Które Zostały Rozwiązane /Ja dopiero dowiedziałam się o tej firmie gdy przysłali aparat z faktura aktywizującą Obrazu Odesłałam Aparat Z Pismem INFORMUJACYM Ze Mama Nie Da Sobie rady z obsługą I Nie Jest przydatny .cały czas przychodzą faktury a dzisiaj wezwanie do zapłaty 249,00 a jak chce rozwiązać umowę to kara 500, 00 czy to jest firmą ratująca życie czy zabierająca pieniądze na zakup lekarstw.
zdjecie uzytkownika
leniuszek - 2015-06-24 16:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Napiszę parę słów od siebie bo sam tutaj zaglądałem zanim poszedłem na rekrutacje i miałem bardzo mieszane uczucia... A że akurat awaria systemu to mam czas ;)

Pracuję 3 miesiąc, na słuchawce. Generalnie OK. Oczywiście, jak to w sprzedaży, trzeba mieć wyniki. Ale nie jest to trudne.. Umówić 1 pacjenta dziennie na badanie to nie jest problem, pod warunkiem, że umiesz się wysłowić i opowiedzieć parę zdań o badaniu. Koleżanki pomocne, nie ma wyścigu szczurów czy niezdrowej rywalizacji. Atmosfera jest naprawdę w porządku.
Dziwię się poprzednim wpisom odnośnie "wciskania czegokolwiek ludziom", ja jak raz puściłem wodze fantazji to od razu dostałem reprymendę. Była raz nawet pani pielęgniarka z jednej z przychodni do których umawiamy i chwaliła za rzetelność w przekazywaniu informacji... Także pod tym względem jest ok, nikt nie każe nikogo mamić.

Reasumując, jak ktoś leniwy to szukać gdzie indziej ;) jak ktoś lubi gadać i ma dar przekonywania to praca przyzwoita (i płaca też niczego sobie ;)
zdjecie uzytkownika
iweko - 2015-06-28 20:09:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe jak często zdarzają się takie awarie systemu, bo pewnie wpływa to niejako na pracę i końcowy zarobek. Jak rozumiem wynagrodzenie jest jakieś prowizyjne, to nie każdy może pochwalić się zarobkami ponad minimalną krajową. Gorzej jeśli trafi się na grupę trudnych klientów i większość telefonów to strata czasu.
zdjecie uzytkownika
znzz - 2015-07-01 23:58:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnośnie call center. Co do płacy - na zlecenie płaca jest mniejsza niż najniższa krajowa a premie mało kto dostaje, udaje się najlepszym bo za pierwszych parę badanie nie płacą w ogóle. Co do umowy o prace? Zrobią wszystko aby Ci jej nie dać.
Co do atmosfery? Nerwowa, napięta, a Pani kierownik zależy na tym aby ludzie się nie lubili, bo jeśli ze sobą rozmawiają to mają mniejsze wyniki. Ciągle przesadzanie pracowników, bo jak zaprzyjaźnią się z kimś z miejsca obok to przecież wyniki są gorsze i trzeba takiego pracownika przesadzić jak najdalej od osoby przy której czuje się dobrze. Wyścig szczurów jest, a jak masz gorszy dzień i nie umówisz paru badań to zabierają cię na "Odsłuch" a nie jest to przyjemne. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Sonia - 2015-07-03 11:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
buhahahaha znów jakiś leń i obibok się rozpisuje który myśli : czy się stoi czy się leży to mu się należy ...... w robocie się pracuje a nie zaprzyjaźnia !!! dobrze ze tam już nie pracujesz , szkoda by było firmy na takiego pracownika pożal się Boże idź się zaprzyjaźniaj do Pośredniaka ....
zdjecie uzytkownika
roxi - 2015-07-07 10:32:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Generalnie czytając te wpisy wniosek nasuwa się sam: Jeszcze się taki nie narodził, coby ludziom dogodził.Tu źle tam niedobrze,przeglądałam ostatnio wiele ofert pracy i wszędzie narzekanie!!!Ludzie, czy Wam cokolwiek pasuje?!! Wzięlibyście się do roboty!!Byłam na rozmowie w tej firmie i było ok.Potem szkolenie i do pracy.Będę pracowała przez okres wakacyjny, bo później studia.Ludzie pomocni, atmosfera super,mają niesamowite poczucie humoru. Jak przeczytałam wpisy, to bałam się przyjść. LUDZIE MIEJCIE SWOJE ZDANIE,a nie kierujcie się opiniami innych nieudolnych obiboków!!!
zdjecie uzytkownika
xani - 2015-07-12 15:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co do kolorowych opinii "koleżanki" wyżej, fakt do pracy przychodzisz po to aby pracować, lecz czy twoją motywacją jest 1100zł? Za 20 pierwszych badań ci nie płacą a przecież mało komu udaje się mieć ich więcej, a jeżeli uda ci się wykonać 30 badań, to ile za to dostaniesz? 1100zł plus 80zł premii. Życzę powodzenia przyszłym pracownikom! :)
zdjecie uzytkownika
Tajemniczy - 2015-07-20 09:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No pewnie, lepiej siedzieć w domu za 0 zł niż przyjść do pracy za 1100 + premia. To jest właśnie myślenie naszego społeczeństwa.

Ja w Telemedycynie nauczyłem się rozmawiać z klientem. Nie posiadałem wcześniej żadnej wiedzy na temat sprzedaży przez telefon i Pani Aneta wszystkiego mnie nauczyła.

Nie mówię, że zarabia się tam kokosy, ale praca jest przyjemna z bardzo fajnym zespołem.

Polecam wszystkim, którzy siedzą w domu za 0zł a chcą coś zarobić a nie tak jak te lenie z komentarzy..
zdjecie uzytkownika
Tajemniczy - 2015-07-20 09:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I dodam jeszcze, że sprzedaje się coś co ludziom jest naprawdę potrzebne (badania oceniające ryzyko wystąpienia chorób serca). A nie tak jak niektórzy dzwonią i sprzedają książki telefoniczne czy inne..
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-03 22:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
xnxx - 2015-08-03 22:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się zapowiada to koniec telemedycyny. Pracować już nikt nie chce a wszyscy stali pracownicy którzy utrzymywali tą firmę odeszli. Jak widać to koniec.
zdjecie uzytkownika
lux - 2015-08-04 09:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Starzy" pracownicy zostali i nadal pracują, a odeszli Ci, którzy chcieli z firmy zrobić swój własny folwark zwierzęcy i przez których te opinie się ciągną, wystarczy spojrzeć wstecz-same negatywne opinie....
zdjecie uzytkownika
Fro - 2015-08-23 12:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lux według mnie to chyba dobrze, że tak się stało. Skoro starzy pracownicy zostali, to widocznie jest im w firmie dobrze i nie mają na co narzekać. A jednak co zgrana i stara ekipa, to lepsza praca. A nowi pracownicy widocznie mieli zbyt duże wymagania, tak wnioskuję po komentarzach poprzednich. I się zdziwili.
zdjecie uzytkownika
dari - 2015-08-23 13:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2 starych pracowników, reszta odeszła.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Podane godziny od-do , żeby można było sobie dobrać wygodna godzinę , a nie na jakąś określoną i potem czekać na przystanku albo się spóźnić.Sama rozmowa konkretna i a Pani rekrutująca miła i nie trzeba było się stresować . Dokładnie wyjaśniła na czy polega praca i odpowiedziała na te co jej zadałam. Nie mam doświadczenia w kontakcie z klientami , ale jest szkolenie. Dostałam wizytówkę do kontaktu i zaprosili mnie na szkolenie.
Pytania: 1. Co zachęciło mnie do wysłania CV.
2. Przebieg kariery.
3. Moje doświadczenie
4. Moje oczekiwania
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-26 13:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
Zainteresowana - 2015-08-26 13:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,
Zwolniło się teraz stanowisko Managera Projektu - co o tym myślicie?
Ktoś wie jak to wygląda u nich?
zdjecie uzytkownika
byłem tam - 2015-09-03 06:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprzedawałem badania serca-ok, ale lekarzom klinikom nzoz ogólnie branży lekarskiej bo pani koordynator taka baze mi ustawiała a potem dziwic się że nie było wyników i wielki żal jaki to ja słaby pracownik jestem

jeśli nie potraficie wchodzić w pupe szefostwu to ta praca nie jest dla was
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telemedycyna Polska S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Telemedycyna Polska S.A.?
Zadaj pytanie
alert