logo Telemedycyna Polska S.A.

Telemedycyna Polska S.A.

Katowice

Opinie o Telemedycyna Polska S.A.

anonim 2011-03-09 16:49:31
Dlaczego powiedz coś wiecej na ten tema??
1
Młody 2011-08-23 22:58:18
Mnie zaproszono do tej firmy na rozmowe kwalifikacyjna ale sama rozmowa z ta pania przez telefon ktora do mnie dzwonila byla karygodna, odpowiadala naburmuszona a na sam koniec nawet nie powiedziala do widzenia tylko sie rozlaczyla. Wiec raczej powazna firma to nie jest...
1
japula 2011-08-24 17:48:11
JA PRACUJĘ TU OD MAJA I JESTEM ZADOWOLONA.PRACA OD 8-16,WEEKENDY WOLNE.PŁACA ZGODNA Z UMOWĄ,SĄ DWIE PRZERWY.FIRMA GWARANTUJE PRACOWNIKOM NAPOJE GRATIS(KAWA,HERBATA,MLEKO,WODA MINERALNA).ATMOSFERA TEŻ JEST DOBRA.WIADOMO KLIENCI SĄ RÓŻNI,ALE TO JUŻ NIE ZALEŻY OD FIRMY,LUDZIE JUŻ TACY SĄ.JAK KTOŚ CHCE PRACOWAĆ ,TO BĘDZIE ZADOWOLONY.A JAK KTOŚ MA LEWE RĘCE DO ROBOTY TO ZAWSZE ZNAJDZIE POWÓD DO NARZEKAŃ.
interek 2011-11-22 16:41:09
Dobra rada - od tej firmy najlepiej trzymać się zdaleka - zostają tylko desperaci
1
... 2012-02-01 12:12:52
a pracował tam ktos nan innym stanowisku niz telemrketing???
Np. coś typowo biurowego???
2
hjkl; 2012-05-24 10:28:06
właśnie obecnie szukają pracowników, ja tam nie idę niech sobie szukają (usunięte przez administratora)
kredka 2012-06-19 09:54:08
a ja była na rozmowie. Wybrałam się tam już drugi raz - kilka miesięcy temu szukali kogoś do współpracy z lakarzami - twrzenie grafików, organizacja pracy, ewidencja itp. Na dzień dobry usłyszałam w zasazie wprost, że z moimi wymaganiami finansowymi nie mam szans. Przyznaję, wymagania miałam spore (w końcu jak się zmienia firmę na inną firmę, to nie ma presji i mozna spokojnie szukać).

Teraz poszukuja kierownika Działu Obsługi Klienta. Pomimo wczesniejszych doświadczeń poszłam (to znaczy wysłałam CVm oni znowu zadzwonili).

MASAKRA polega na tym, że zarówno pierwsza rozmowa (z p. Prezesem) jak i druga (z jakąś uroczą dziewczynką, nie wiem jakie piastuje stanowisko) polegała na tym, że to były 10-cio minutówki. Siadziaąłm na korytarzu stłoczona między jedna i drugą panią, za chwile doszedł kolejny Pan (o dziwo - PAN). Itak sobie czekalismy spokojnie, bo rozmowy były umówione dokładnie co 10 minut.

Moim zdanim obliczone na dwa wrażenia:

1. dobre - jesli ciekawie wypadniesz przedstawiając swoje imię, nazwisko, zadania, z ktorymi dotychczas sie zetknęłaś (na więcej nie ma czasu)

2. złe - jak powiesz o swoich oczekiwaniach finansowych (no, chyba nie chcesz wiele).

Nie mam zdania na temat pracy jako takiej, ludzie byli uprzejmi. Nic ponad ścisk w korytarzu i debielne 10-cio minutówki mni nie uraziło.

pamiętam czasu, kiedy nie było internetu i dzwoniło się po ogłoszeniach z Gazety Wyborczej w poniedziałki. Wtedy umawiali ludzi na jedna godzinę i cierpliwie (lub mniej cierpliwie) czekało się na swoją kolej.
Terz to dość dziwne podejście... Trzeba było zrobić wstępny rekonesans telefonicznie. Po co ściagac ludzi...

o, własnie słysze w radio reklamame tej firmy :-)
co za zbieg okolicznosci
hahaha 2012-10-03 11:03:15
oni cały czas poszukują pracowników, cos jest nie tak z ta firmą
1
Wiktoriusz 2013-02-15 08:28:41
Jak można dziwić się, że w telemarketingu nagrywają rozmowy... Chyba logiczne.
dido 2013-06-29 23:37:18
Czy w tej firmie nikt nie pracuje na umowę o prace?
gerber 2013-07-29 17:08:22
Tak naczytalam się tych opinie o tej firmie że chyba jutro nie wstawię się na tej rozmowie kwalifikacyjnej :) po co mam tracić zdrowie na takie traktowanie.
1
ela 2013-07-29 18:17:02
Proszę mi napisać czy osoby 50+ mają szansę w tej firmie na minimalny szacunek??????
gość 2013-09-24 19:06:08
POPIERAM I POTWIERDZAM WSZYSTKO CO NAPISAŁ PRZEDMÓWCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
hahaha 2013-11-14 10:37:03
Co ty za głupoty opowiadasz i pod czyje dyktando to napisałeś
1
ja 2014-01-07 13:20:01
Pracowałam w tej firmie i byłam bardzo zadowolona. To prawda, że jest presja, ale gdzie jej teraz nie ma ??? To nie jest wciskanie kitów tylko uczciwe proponowanie pomocy dla osób starszych i schorowanych. Mnóstwo osób dzwoniło do firmy by złożyc zamówienie ( nawet dla dzieci) bo usługę polecił im ich lekarz kardiolog. Zwolniłam się tylko dlatego, że musiałam się przeprowadzic. Zarobic można naprawdę dobrze. Miałam umowę o pracę. Jak ktoś nie chce pracowac to żadna praca nie odpowiada.
1
Kala 2014-03-24 21:02:04
Może ktoś podać kwotę zarobków?
1
rrr 2014-03-31 20:36:33
"pełen profesjonalizm rekrutacyjny" :) :) :)
1
ozzy 2014-04-04 00:49:17
tak sobie czytam opinie niektórych z was i nie znając tej firmy mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć "beznadziejnej baletnicy to rąbek od spódnicy będzie przeszkadzał. już lata w handlu pracuję i wiem że złe opinie o każdej firmie wypisują tylko ludzie którzy nie dali sobie rady i nie potrafili sprzedawać produktów lub usług.
DzAgA 2014-04-17 17:30:50
DoklDNIE TAK ZGADZAM,SIE TEZ JUZ MAM PARE LAT DOSWIADCZENIA MARKETINGU JEST TO CIEZKA PRACA DLA WYTRZYMALYCH I SILNYCH LUDZI I TU SIE ZGODZE Z TA BALETNICA POZDRAWIAM :)
2
tygrys 2014-05-01 20:07:42
Prawda zawsze w oczy kole
weronika 2014-07-03 12:02:12
Pracuje ktoś na Bronowickiej w Krakowie? Zadzwonili, ale jak czytam opinie to zastanawiam się czy warto w ogóle iść.Proszę o opinię.
2
fąfel 2014-08-31 19:47:20
Pracowałam w Telemedycynie na tyle długo, żeby wyrobić sobie ugruntowaną opinię na ten temat. Praca nie jest łatwa-przez blisko 7 godzin nawijasz do telefonu (doskonale o tym wiesz wcześniej, bo informacje o tym masz już w ogłoszeniu lub podczas rekrutacji). Każdy pracownik ma blisko godzinę przerwy, rozłożonej po kilkanaście minut w ciągu dnia (przerwa oczywiście jest płacona i liczy się do czasu pracy). Wynagrodzenie płacone jest zawsze dokładnie na czas bez żadnych opóźnień, a jego wysokość zależy tylko od Ciebie, bo system jest prowizyjny. Produkt idealnie pasuje w naszych chorych czasach, gdzie pacjenci są olewani na każdym kroku, a do kardiologa czeka się po kilka miesięcy lub nawet lat, a tutaj możesz sobie dzwonić 2h/dobę i lekarz jest do każdej twojej dyspozycji. Nie można oszukać badania dostajesz jego wydruk) czy olać pacjenta, bo rozmowy między pacjentem a lekarzem są nagrywane i każdy klient o tym wie, i może to w każdej chwili wykorzystać, gdyby coś mu się w kontakcie z lekarzem nie podobało (w ośrodku zdrowia w gabinecie rozmowy sobie nie nagrasz)
Dlaczego w takim razie się zwolniłam? Nie jestem odporna na stres, a stres w tej pracy jest i to nie z winy pracodawcy, tylko klienta. Wiecie ile razy klient mnie zbeształ, zwyzywał, kazał iść w cholere?
A kierowniczka za każdym razem miała jakieś dobre słowo w zanadrzu, coś po czym jakoś mogłam znoić czasem naprawde parszywych ludzi.
Cieszę się że tam pracowałam, bo dzięki temu jestem dużo bardziej cierpliwa w kontaktach z innymi ludźmi i dużo bardziej otwarta.
A ludzie, którzy wypisują tu bzdury o śmieciowym traktowaniu, powiem tylko tyle, że jak ktoś jest leniwy i żyje w zgodzie z maksymą "czy się robi czy się leży 2 tysiące się należy" - życzę powodzenia. Skończy się to dla was tak, że wylądujecie na bezrobociu, bo każda praca jest "fe" a pracodawca "be" i wkurza mnie to tym bardziej, że ja i inni pracujący będziemy was musieli utrzymywać z naszych podatków i tak zwanej "gównianej kasy"
7
chomik 2014-10-02 16:56:43
Pracowałam tam bardzo krótko, jako telemarketer. Ogólnie uważam, że praca nie jest zła, siedzisz w ciepłym, ludzie pozytywni, nawet kierowniczka daje dużo wsparcia i pomaga. Owszem wielu osobom ta praca nie odpowiada ze względu na dzwonienie po przypadkowych ludziach i nawijanie o badaniach, bywa różnie. Jest to praca dla osób odpornych na stres i dla tych którzy będą się starać, żeby wyrobić sobie większą wypłatę. Fakt że o umowie o pracę można pomarzyć, ale na zleceniu idzie wyciągnąć nawet 1500 na rękę więc nie jest źle. Ja odeszłam, bo nie dałam rady i mnie ta praca wykończyła psychicznie, mimo świetnego zespołu i kierowniczki ;) jestem z tych co wolą w sadzie od 5 zasuwać niż gadać przez 6 godzin na słuchawkach...
1
ona 2014-10-13 14:13:06
a pracował ktoś w biurze? wrzucili teraz ogłoszenie na stanowisko kierownka biura, czy to też jako telemarketer?
2
? 2014-12-10 20:17:27
Praca w dziale sprzedaży (usunięte przez administratora) netto (a nie brutto, jak napisała Gabriela) + premia. Premia uzależniona od wyników, tj. pozyskanych zamówień.
leniuszek 2015-06-24 16:01:41
Napiszę parę słów od siebie bo sam tutaj zaglądałem zanim poszedłem na rekrutacje i miałem bardzo mieszane uczucia... A że akurat awaria systemu to mam czas ;)

Pracuję 3 miesiąc, na słuchawce. Generalnie OK. Oczywiście, jak to w sprzedaży, trzeba mieć wyniki. Ale nie jest to trudne.. Umówić 1 pacjenta dziennie na badanie to nie jest problem, pod warunkiem, że umiesz się wysłowić i opowiedzieć parę zdań o badaniu. Koleżanki pomocne, nie ma wyścigu szczurów czy niezdrowej rywalizacji. Atmosfera jest naprawdę w porządku.
Dziwię się poprzednim wpisom odnośnie "wciskania czegokolwiek ludziom", ja jak raz puściłem wodze fantazji to od razu dostałem reprymendę. Była raz nawet pani pielęgniarka z jednej z przychodni do których umawiamy i chwaliła za rzetelność w przekazywaniu informacji... Także pod tym względem jest ok, nikt nie każe nikogo mamić.

Reasumując, jak ktoś leniwy to szukać gdzie indziej ;) jak ktoś lubi gadać i ma dar przekonywania to praca przyzwoita (i płaca też niczego sobie ;)
1
Sonia 2015-07-03 11:39:15
buhahahaha znów jakiś leń i obibok się rozpisuje który myśli : czy się stoi czy się leży to mu się należy ...... w robocie się pracuje a nie zaprzyjaźnia !!! dobrze ze tam już nie pracujesz , szkoda by było firmy na takiego pracownika pożal się Boże idź się zaprzyjaźniaj do Pośredniaka ....
1
roxi 2015-07-07 10:32:40
Generalnie czytając te wpisy wniosek nasuwa się sam: Jeszcze się taki nie narodził, coby ludziom dogodził.Tu źle tam niedobrze,przeglądałam ostatnio wiele ofert pracy i wszędzie narzekanie!!!Ludzie, czy Wam cokolwiek pasuje?!! Wzięlibyście się do roboty!!Byłam na rozmowie w tej firmie i było ok.Potem szkolenie i do pracy.Będę pracowała przez okres wakacyjny, bo później studia.Ludzie pomocni, atmosfera super,mają niesamowite poczucie humoru. Jak przeczytałam wpisy, to bałam się przyjść. LUDZIE MIEJCIE SWOJE ZDANIE,a nie kierujcie się opiniami innych nieudolnych obiboków!!!
1
Tajemniczy 2015-07-20 09:43:01
No pewnie, lepiej siedzieć w domu za 0 zł niż przyjść do pracy za 1100 + premia. To jest właśnie myślenie naszego społeczeństwa.

Ja w Telemedycynie nauczyłem się rozmawiać z klientem. Nie posiadałem wcześniej żadnej wiedzy na temat sprzedaży przez telefon i Pani Aneta wszystkiego mnie nauczyła.

Nie mówię, że zarabia się tam kokosy, ale praca jest przyjemna z bardzo fajnym zespołem.

Polecam wszystkim, którzy siedzą w domu za 0zł a chcą coś zarobić a nie tak jak te lenie z komentarzy..
1
Tajemniczy 2015-07-20 09:45:02
I dodam jeszcze, że sprzedaje się coś co ludziom jest naprawdę potrzebne (badania oceniające ryzyko wystąpienia chorób serca). A nie tak jak niektórzy dzwonią i sprzedają książki telefoniczne czy inne..
1
Zainteresowana 2015-08-26 13:27:01
Hej,
Zwolniło się teraz stanowisko Managera Projektu - co o tym myślicie?
Ktoś wie jak to wygląda u nich?
JA 2015-09-23 11:16:38
To NIE ta firma! Nie Telemedycyna Polska w Katowicach, ale jakas firma w Warszawie tak oszukuje ludzi, Był na ten temat reportaż w uwadze. Zanim coś napiszesz, to sprawdź dokładnie!Telemedycyna Polska nigdy nie wysyła do ludzi nic przez kuriera,
1
Rekrutacja 2015-09-30 20:02:00
Witam, wprawdzie nie pracowałam w TMP, jednakże miałam okazję brać udział w procesie rekrutacji, który muszę podsumować jako dość nieprofesjonalny. Pomijając fakt, że na pierwszy etap trzeba było przyjść z CV (co najmniej jakby mieli zbiednieć o te 20 kartek) to jeszcze obiecywali kontakt po drugim etapie - który wprawdzie nastąpił ale po miesiącu, pomimo zupełnie innych obietnic! Zawracanie głowy i tyle (nadmieniam, że II etap trwał 4 godziny)
gigi 2015-10-01 08:03:08
Powyższe bzdury napisał ktoś, kto chyba brał udział w procesie rekrutacji w innej firmie. Raczej oczywistą rzeczą jest, że osoba przygotowana do rozmowy przychodzi ze swoim CV. Każda ogarnięta i rozgarnięta osoba to wie, ale to trzeba trochę pomyśleć, a nie tylko ciągle prezentować postawę roszczeniową.
lila 2016-01-15 14:34:19
To nie jest ta firma, która oszukuje staruszków! Były takie różne reportaże, ale tamta firma była z Warszawy chyba, a nie z Katowic... A wiesz chociaż, ilu osobom ta firma uratowała życie? Bo o pozytywach jakoś nikt nie chce mówić, co za naród!
2
moni68 2016-01-23 20:04:05
Cała moja rodzina jest zniesmaczona opiniami na temat Telemedycyny.
Dlaczego? Od ponad 8 lat moja mama choruje na migotanie przedsionków, lekarz do którego chodzi na kontrole, polecił nam monitoring kardiologiczny.Szukaliśmy w internecie informacji na ten temat i znaleźliśmy Telemedycynę Polską S.A. firmę, która oferuje swoim pacjentom taką usługę. Oczywiście zaraz też przeczytaliśmy opinie na ten temat zamieszczone w necie.Ręce opadają, co za zawistny i wredny naród, ale spróbować trzeba, bo zdrowie ważniejsze. Mojej MAMIE URATOWANO ŻYCIE WZYWAJĄC KARETKĘ NA CZAS !!!!Od razu wiedzieliśmy,że opinie piszą ludzie, którzy nie mają nic wspólnego z medycznymi usługami jakie ma w ofercie firma. Są to ludzie bez skrupułów,chcący zniechęcić innych, obrażeni, bo zapewne nie chciano ich przyjąć do pracy, albo się do niej zwyczajnie nie nadawali.Z głupoty nie zdają sobie sprawy,jak wiele złego mogą wyrządzić odgryzając się, bo są ludzie którzy czytają te fora i na podstawie nich podejmują decyzję. Nikt z tych osłów nie pomyśli o innych tylko o sobie i swojej urażonej dumie. Kompletny brak empatii.Żenada i Wstyd!!! TELEMEDYCYNA POLSKA S.A. JESTEŚCIE POTRZEBNI!!!!!!!
3
Ela890 2016-10-13 14:02:12
Pracowałam przez długi okres czasu w Centrum Monitoring Kardiologicznego Telemedycyny (przy obsłudze pacjentów). Na temat pracy w call centrem wypowiedzieć się nie mogę, ponieważ tam nie pracowałam, ale jeżeli chodzi o prace w biurze to nie wiem skąd te negatywne komentarze. Co prawda praca nie należy do najłatwiejszych, ale relacje między pracownikami i kierownictwem są bardzo pozytywne, zakres obowiązków jest jasny (nic nikomu nie sprzedajemy), pacjenci zazwyczaj są osobami życzliwymi i nie sprawiają problemów. Nie ma żadnych przymusowych nadgodzin a co do grafiku zawsze można się dogadać. Ogólnie pracę wspominam dobrze i gdyby nie przeprowadzka pewnie dalej bym tam pracowała. Polecam.
1
zadowolony pracownik 2016-10-18 20:47:01
Czytałam kiedyś powyższe opinie i nie ukrywam - mocno mnie zniechęciły do pójścia na rozmowę kwalifikacyjną. Na szczęście postanowiłam przekonać się na własnej skórze jaka jest prawda i od kilku lat jestem zadowolonym pracownikiem Telemedycyny Polskiej :). Tak, jak Ela kiedyś, pracuję w Centrum Telemedycznym (do niedawna było to Centrum Monitoringu Kardiologicznego) a ponieważ firma stale się rozwija będą też wprowadzane nowe usługi. Z resztą, w firmie zaszło wiele pozytywnych zmian choć nigdy źle nie było. W Katowicach nie ma już działu Call Center więc nie obawiajcie się, że traficie do miejsca, w którym będziecie musieli "coś wciskać". Ludzie sami do nas dzwonią i pytają w jaki sposób mogą zostać naszymi Pacjentami. Dodam jeszcze, że nie są to tylko osoby w podeszłym wieku. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ilu 30 i 40-latków boryka się z poważnymi problemami kardiologicznymi. Informacja dla tych, którzy twierdzą, że firma naciąga biednych staruszków: istnieje coś takiego, jak Narodowy Program Teleopieki Kardiologicznej i każda osoba może ZA DARMO otrzymać na 3 miesiące zestaw do badań EKG i nie ma tu haczyków. Praca daje wiele satysfakcji, szczególnie gdy słyszy się tak miłe opinie, jak ta od moni68. Trzeba być pracowitym ale to Pacjenci dają nam siłę i radość, na pewno nudzić się nie będziecie. Natomiast lekarze, z którymi pracujemy są sympatyczni i dzięki nim możemy poznać wiele interesujących zagadnień medycznych. Nasza kierowniczka - bo jak tu można o niej nie wspomnieć - jest bardzo życzliwą osobą i przyjemnie się z nią pracuje. Ponadto, obiema rękami mogę podpisać się pod tym, co napisała Ela :).
kasia 2016-10-18 21:34:36
Dobrze, że nie jest to nastawione na wciskanie czegoś @zadowolonypracownik bo tego bym nie zniosła. Powiedz w takim razie czy będziecie kogoś potrzebować w najbliższym czasie?
1
Zostaw swoją opinię o Telemedycyna Polska S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Telemedycyna Polska S.A.