brak logo

Frito Lay Poland Sp.ZOO

Grodzisk Mazowiecki

Opinie o Frito Lay Poland Sp.ZOO

wqrwona 2011-05-18 10:41:51
co sie dzieje z telefonami , na jaki numer by człowiek nie dzwonil nikt nie odbiera, a polączenie idzie od razu , sprawy nie załatwisz a za połaczenie musisz zapłacić. za co ludzie biora pieniądze jak są nie osiągalni . dzis zaplcilam za 4 puste połaczenia , czemu tak sie dzieje?
1
tak jest 2011-05-20 11:48:27
we frito tak jest z tymi telefonami tez tak mialam ale nie wiem dlaczego
a mialem do was przyjsc 2011-06-16 12:21:22
ale widze ze jest gorzej niz w Kongsbergu . tutaj alkomatow nie bylo ha ha . ja pitole . TRW bylo najlepsze jak do tej pory
anonim 2011-10-20 22:56:12
niebawem wyniki OHITÓW ciekawe czy będą jakieś czystki
takitam 2011-11-05 20:36:55
Sorry, ale strasznie niewyraźnie piszesz, nie rozumiem Cię wogóle, jakie półki dokładają, kto, gdzie? Co to za "m..dy", co to wogóle znaczy?
Po co pisać, jeśli Cię nikt nie zrozumie. Przecież pisanie, tak, żeby można było zrozumieć o czym piszesz, jest proste.
Rokki 2011-11-06 17:09:48
Gosc pomylil fora , to handlowiec :)
Pracownik. 2012-02-20 09:31:44
Nic się w dalszym ciągu nie zmieniło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracownicy FL , dyktują warunki pracy: rozporządzają sposobem dysponowania ludzmi tzn. osoby pracujący przez pod firmę dostają gorsze pracę i stanowiska. Dotyczy to w szczególności zmiany C,jest to nie dopuszczalne żeby kierownik ulegał takim wpływom ,są nawet wyrażane opinie że tylko pod firma jest od (usunięte przez moderatora), wybranki błąkają się po zmianie i przesiadują na palarni 10 razy w ciągu 8 godzin po ok 10 minut.Natomiast ,ludzie z pod firm nie mają możliwości wyjść do łazienki , ponieważ niema osoby aby ich wymienić.
Może to wołanie o pomoc , nie pozostanie bez echa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam.
pati 2012-02-21 02:32:52
to się zwolnij. nie daj się poniżać.
szczery 2013-03-09 18:21:57
popieram w 100% i od razu mam pomysł.... zmień pracę na lepszą.

Józwa 2013-04-27 09:36:26
Szczery, zrezygnowałem z pracy w Lays w Grodzisku Mazowieckim po dwóch dniach, bardzo krótka piłka. Nie uważam, że jak nie ma pracy, to można dać się zgnoić przez pracodawcę.
anonim 2013-06-15 18:56:22
Jak wygląda praca na produkcji w Frito Lay? Słyszałem dziwną plotkę o fontannie chipsów dla pracowników, prawda to?
Józwa 2013-11-14 11:11:43
Pracuję przez w FL przez Randstad od niedawna. Muszę przyznać, że takiego zapieprzu myślałem, że już się nie spotyka - zupełny wyzysk w XIX-wiecznym stylu. Zadziwia mnie, czy ci ludzie tam zatrudnieni nigdy nie podniosą swojego robotniczego łba, czy do emerytury będą śmigać jak automaty przy taśmie, przy układaniu kartonów? Ludzie, mamy XXI wiek, są jakieś prawa pracownicze, prawa człowieka, jest coś takiego, jak czas wypoczynku, BHP, jest w końcu godność człowieka. O pieniądzach powiem tylko tyle, że jest się całkowicie na zawołanie agencji pracy tymczasowej, z 25% etatu na umowie (umowy podpisywane są co miesiąc, może to trwać nawet parę lat, bo z FL współpracuje parę agencji, więc można przeskoczyć do innej, a umowy z FL nie dostać - dla wybranych, zaprawionych w bojach), podsumowując: zarobki 600-1600zł/m-c, zależy ile się razy będzie wezwanym do pracy.
Motto: nie dawaj nabijać kiesy kapitaliście owocami twojej krwawicy.
szczery 2013-11-20 11:40:31
(usunięte przez administratora)pewnie masz racje pod pewnymi względami... praca jest wyczerpująca a przez agencje mało opłacalna zakładam jednak, że praca przez agencję jest dla np osób które nadal się uczą i w ten sposób dorabiają, osób bez wykształcenia które nie mogą znaleźć innej pracy np biurowej która podobno jest lżejsza, osób które mają wykształcenie lecz nie ma na ich zawód zapotrzebowania... reasumując czasy kiedy praca była przymusowa już są za nami. Każdy może kierować swoim losem jak chce i wybrać pracę która mu odpowiada a jeśli nie ma wyboru to niech nie marudzi bo najczęściej jest to własnie jego wina... zawsze jednak jest czas na to by pomyśleć jak życie zmienić zainwestować w siebie np dodatkowy kurs i poszukać pracy która będzie lepsza.
1
Szczery 2013-12-28 12:56:04
Wyczerpująca = nie ma czasu na obijanie. przerwy są standardowo 30, 10, 5 min oczywiście wszystko zależy od tego z kim się pracuje ( mogą być lewe przerwy jak ktoś w tym czasie dopilnuje twojego stanowiska) no i oczywiście od tego gdzie się pracuje np na procesie pod pewnymi względami łatwiej na podmianę lub wyjście poza standardowymi przerwami, na pakowni trudniej ale tez jest to możliwe, końcówka pakowni zależy od obsady oraz ilości SKU czasami jest lżej a czasami tak, że po jednym dniu przydałyby się dwa dni odpoczynku. Na mwg nie wiem bo nie pracowałem.
Józwa 2014-01-08 16:31:44
Szczery, wiesz co znaczy wyzysk w wydaniu Frito Lay? Oświecę Cię. To wtedy, kiedy nie masz czasu popełnić błędu, na przykład źle postawisz karton na kartonie, to te 10 sekund, kiedy go poprawiasz, jest za dużo, bo kolejne kartony, które schodzą z taśmy, spadają na ziemię. To jest wyzysk. Był taki film z Chaplinem, jak przykręca śrubki przy taśmie - polecam.
To jest wyzysk za marne pieniądze, praca totalnie odmóżdżająca człowieka. Dlatego ja nie jem niczego firmy Lays, nie dam im zarobić, bo wiem jak wygląda ich biznes od środka.
Stażystka 2014-07-29 11:16:51
Witam,
Aplikuje do Frito Lay na staż jako mechanik w dziale utrzymania ruchu, czy ktoś się orientuje cy warto. Oczywiście studiuję powiązany kierunek związany właśnie z produkcją. Będę wdzięczna za pomoc.
Mr.K 2014-08-02 15:15:30
A czemu nie .... po stażu sama zdecydujesz czy warto czy nie...
Mechanik 2014-10-26 11:08:25
A można wiedzieć jak udało Ci się znaleźć ofertę na taki staż? Bo ja poszukuję jakichkolwiek informacji nt. pracy w pepsico i niestety nie widzę nigdzie ofert, a wydaje mi się, iż do tak dużej Firmy rekrutacjie powinny być prowadzone dosyć często...
GOSC 2014-10-30 08:47:05
A JAK WYGLĄDA PRACA KADRY ZARZADZAJĄCEJ? MAJĄ CZAS DLA SIEBIE ?:)
Stalowa12 2015-02-20 12:21:18
Jak wygląda sprawa kierownika zmiany Wojciecha O, który molestował pracownice. Ktoś wie jak potoczyła się ta sprawa ?. Ja na miejscu tych kobiet strzeliła bym faceta w pysk !.
jurek 2015-03-18 09:47:47
Z tego co wiem, facet zostal uniewinniony i teraz bedzie sprawa przeciwko tym paniom za falszywe zeznania.
miki 2015-03-19 12:02:26
Firma Frito to dziadostwo pracowałem w niej kilka lat, na niektórych oddziałach pracują ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia, zatrudnia się na kierowniczych stanowiskach zieleniaków byłem tego świadkiem przez kilka lat. Nikt z góry tego nie widzi szkoda nerwów. Cieszę się że już tam nie pracuję.Największym błędem było połązenie Pepsi, dlatego że marka "Pepsi" tj. coś a" star" to jest dziadostwo wiejskie klimaty!Jeżeli kiedyś Firmy by śię rozłączyły i wrócili by ludzie którzy pracowali w Pepsi to oczywiście było ok!mam taka nadzieję że do tego dojdzie! na razie nie polecam
LILA 2015-07-20 19:17:41
Dziadostwo to mało powiedziane oszuści i buraki.Obóz pracy ,wyzysk brak szacunku chamstwo.Nie radze nawet próbować.Szambo
zen 2015-10-01 21:01:04
interesuje mnie opinia o dziale spedycji ,ktoś coś wie? czy tam też jest taki "kołchoz"? czy pracownicy Frito Lay mają możliwości jakiś benefotów? tj opiekę medyczną, karty multisport?
Zestresowany 2015-10-13 18:05:40
Zwykłe korpo. Fabryka została najlepszą w Europie i co w . Uscisk dloni prezesa, czy firmowa kurteczka z hujowym napisem ,wreczona przez szefa na forum publicznym w spa. Morze wodki, pierdolenie tych samych lasek z manedzmentu. Ekstaza poziom 99999. Cala lays. Potem placz ze zdjeciami. Kazdy wyjazd to chlanie, ruchanie i zyganie.
bez kitu 2015-11-02 18:51:03
buhahahahaha podwyżki??? no to dla ścisłości
"Dla naszego klienta, firmy FRITO LAY, Agencja Pracy Tymczasowej RANDSTAD poszukuje osób do pracy tymczasowej na stanowisko:
PRACOWNIK MAGAZYNU (kobiety i mężczyźni)

Wymagania:

a) posiadanie książeczki sanepid
b) dyspozycyjność do pracy trzyzmianowej
c) uprawnienia na wózki widłowe

Oferujemy:

a) Wysoką stawkę godzinową (13,50 – 15,00 brutto /godz)
b) Wysoki dodatek za pracę w porze nocnej (4,00 zł brutto/godz)
c) Premie w wysokości 1,35 – 1,50 zł brutto za brak nieobecności nieusprawiedliwionych
d) Umowa o pracę tymczasową, podpisywaną co miesiąc lub na pół roku na pół etatu z możliwością dopracowania do całego etatu
e) Elastyczny grafik
f) Praca od zaraz

Aplikacje można składać w skrzynce pocztowej RANDSTAD umieszczonej na dyżurce ochrony firmy FRITO LAY w Grodzisku Mazowieckim przy ul. Zachodniej 1 lub przesłać na adres mailowy lub kontaktować się telefonicznie"

Jakieś pytania?
1
Pracowała kiedyś 2016-02-24 11:24:56
Żenada firma wywaliła z roboty Edzia kierowcę i Agatę bhp. Ludzi co robili we Frito od początku po 20 lat od Makowieckiej jeszcze. Nie polecam tej firmy! Traktują ludzi jak bydło
były pracownik 2016-03-07 07:37:33
pracowałem w wielu różnych firmach, ale nigdzie nie doświadczyłem takiego syfu jak tam. kadra zarzadzajaca ma za nic ludzi (Szczegolnie gs), liczą sie tylko sztucznie windowane wynik, odrealnione od technicznych i organizacyjnych możliwości. Ci sprytniejsi mają opanowaną sztukę manipulacji innymi, ci mniej sprytni są poprostu bezradni jako pseudomanagement. cały czas patrzą ci na ręce. Atmosfera tragiczna. Ludzie poznali się na tej firmie i mają mega problemy kadrowe- zaczęli mamić ludźmi dodatkiem 1,5zł i innymi podobnymi. I dobrze.
1
Pracowała kiedyś 2016-04-17 16:10:23
Co się odjeb... to hicior. Pamiętacie jak Krokocka żona sipowca się ( usunięte przez administratora ) wzywali karetkę a pogotowie nie chciało jej zabrać. Nie było wypadku ale Krokocka polazła na zwolnienie. Jak zawsze kiedy nierób nie chce( usunięte przez administratora ) Nie chcieli jej uznać wypadku i dostałaby po wypłacie. Jej mężuś jak nigdy świrował i latał po BHP i szefostwie w sprawie żonki. ( usunięte przez administratora ). nigdy w niczyjej sprawie tak nie latał a jak nic nie załatwił to poszedł do wiadomego lekarza i zapłacił żeby napisali po dwóch miesiącach że miała uraz. ( usunięte przez administratora ) ma niż sra a zwykli robole jak zawsze przejeb... Ciekawe czy za innymi sprawami będzie tak latał bo jak mi kręcili z wypadkiem to gadał, że nic nie może bo BHP ma rację.
7
xxxx 2016-05-13 11:56:28
połowa pracowników frito jest z ransztada
1
ala 2016-05-13 16:59:02
teraz tylko na Sochaczew mozna liczyc , bo dowoża ich za darmo wiec im sie kalkuluje bo z okolic juz nikt nie chce
1
buruś 2016-05-15 18:21:45
Panie z Randstadu jakie są takie są ja tam nigdy nie miałem z nimi problemu, umowy mam, wiem kiedy przyjśc do pracy, zawsze są uśmiechnięte. Przyjdą inne to będą tylko gorsze. Buty by mogli jedynie wygodniejsze zapewnić.
ana 45 2016-07-24 19:31:12
no tak sochaczew ma darmowy dojazd to jakes 200 -300 zł w kieszeni im zostaje to im sie kalkuluje , dlaczego innym nie zwracaja za dojazdy?
ana 45 2016-07-24 19:31:59
no tak sochaczew ma darmowy dojazd to jakes 200 -300 zł w kieszeni im zostaje to im sie kalkuluje , dlaczego innym nie zwracaja za dojazdy?
ana 45 2016-08-07 00:16:07
takie same stawki maja jak inni
Ciekawy 2016-09-06 19:30:15
Ile osób tak mniej więcej zatrudnia zakład w Grodzisku?
nikt ważny 2016-09-08 11:46:40
w 2015 stwaki 13,50 i 15zł

tymczasem (ogloszenie z dnia dzisiejszego czyli 2016-09-08

Dla naszego klienta, firmy FRITO LAY, Agencja Pracy Tymczasowej RANDSTAD NR 47 poszukuje osób do pracy tymczasowej na stanowisko:

PRACOWNIK PRODUKCJI (kobiety i mężczyźni)

Wymagania:

a) posiadanie książeczki sanepid
b) dyspozycyjność do pracy trzyzmianowej

Oferujemy:

a) Wysoką stawkę godzinową (13,00 – 14,00 brutto /godz)
b) Wysoki dodatek za pracę w porze nocnej (4,00 zł brutto/godz)
c) Premie w wysokości 1,30 – 1,40 zł brutto za brak nieobecności nieusprawiedliwionych
d) Umowa o pracę tymczasową, podpisywaną co miesiąc lub na pół roku
e) Elastyczny grafik
f) Praca od zaraz

Aplikacje można składać w skrzynce pocztowej RANDSTAD umieszczonej na dyżurce ochrony firmy FRITO LAY w Grodzisku Mazowieckim przy ul. Zachodniej 1 lub kontaktować się telefonicznie 605-303-608, 695-404-604


po roku obniżki?
były pracownik 2016-09-11 01:02:18
człowieku, tam ty i twoja pensja nikogo nie obchodzi. Jeśli chcesz być traktowany jak śmieć i t manipulowany trybik który tylko ma układac kartony na palecie, to herzlich willkomen. Byłem kiedys KLP w tej firmie. pracowników produkcji ma sie za nic, są takim samym towarem jak kartofle, przyprawy czy olej. A spróbuj być "ludzki", rozmawiać, wspierac itp, to pożałujesz szybko (pozdro dla kierownika produkcji, który poza excelem widzi tylko chyba swoje kotki). Wydzwoń kilka produkcji w okolicy- dają zdecydowanie mniej. Dlaczego? Bo w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nie chce juz robić, niezależnie od kasy (wykruszyły się nawet spady z radomia, sochaczewa itp).
były pracownik 2016-09-11 01:02:30
człowieku, tam ty i twoja pensja nikogo nie obchodzi. Jeśli chcesz być traktowany jak śmieć i t manipulowany trybik który tylko ma układac kartony na palecie, to herzlich willkomen. Byłem kiedys KLP w tej firmie. pracowników produkcji ma sie za nic, są takim samym towarem jak kartofle, przyprawy czy olej. A spróbuj być "ludzki", rozmawiać, wspierac itp, to pożałujesz szybko (pozdro dla kierownika produkcji, który poza excelem widzi tylko chyba swoje kotki). Wydzwoń kilka produkcji w okolicy- dają zdecydowanie mniej. Dlaczego? Bo w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nie chce juz robić, niezależnie od kasy (wykruszyły się nawet spady z radomia, sochaczewa itp).
1
rf 2016-09-11 22:20:45
Hej hej ojj no ale może po prostu jednak jest ktoś kto jest zainteresowany podjęcie pracy tam u nich w firmie i dlatego pyta o zarobki chce teraz wiedzieć
1
Bylo 2016-10-30 14:34:29
No no dobrze napisane "kotki"kierownika:-D...., ale patrzmy w przyszłość.
123 2016-11-03 20:25:38
Tak czasami bywa, że firma pozbywa się swoich długoletnich pracowników z różnych powodów i przyczyn,albo zawala ich tylko ze stolka i dalej pracują;-)
1
, 2016-11-05 16:54:25
krzykacz
łapa
6
Aleksandra 2016-11-18 19:06:21
Heeee widzę , że po moim odejściu z pracy w 2010 roku nic się nie zmieniło na lepsze ,co gorsza Ludziska stali się gorsi udają , że na ulicy nie poznają . No coz niektórym awans uderzył na mózg , cieszę się ,że już nie pracuje tu , mogę się rozwijać zawodowo a nie Pakowanie torebeczek . Jedyne co mi pozostało po tej firmie to atmosfera jaka zapamiatalam ,że zm D i ludzi ,którzy też już tu nie pracują było super . Pozdrawiam zm D
2
Czesław 2016-11-19 18:24:50
Doskonale Masz rację Olu :) Jeśli Masz jeszcze do mnie telefon to proszę puść mi hallo - bo mam takie same odczucia odnośnie naszej współpracy - miło będzie Cię ponownie zobaczyć - Serdecznie pozdrawiam Cię - MK :)
Krzysiek.B 2016-11-24 19:40:58
Dla mnie praca w Frito Lay = porażka, praca na pół etatu, za grosze, pensja to przeważnie ok1500-1600, idealna dla ludzi bez ambicji, idealna dla tych którzy nie mają własnego zdania, kierownictwo traktuję ludzi jak zwykłych murzynów, nikt się nie odezwie, nie upomni o swoje, i nawet jeśli kierownik nie ma racji to spuszczają główki w dół i przepraszaj jeszcze... a jeśli się postawisz to jesteś gnebiony, a za karę masz mniej dni pracujących, pracowałem tam prawie 1,5 roku, na zmianie B u Pani Marii W., aż dziwię się że tyle wytrzymałem, Mobing, mszczenie się, zabieranie dni to norma, masz zapierdalać i siedzieć cicho. tylko grupka uprzywilejowanych pracowników (donosicieli) ma dobrze, reszta nie lepsza, jeden drugiego sprzeda za awans, agencja pracy (Randstad) która zatrudnia ludzi o wszystkim wie i można sobie zgłaszać, nic to nie da.... nie dajcie się namówić, będą mamic dobrymi warunkami, ale to kit, nie mają ludzi więc in jak leci,każdego, mnie też prosili żebym wrócił ale pluje na nich już, nie polecam.
6
Koxxx 2016-11-26 17:55:34
pracowalismy razem we frito na zmianie B u Pani Walczak, kolega wyżej wymienił chyba wszystkie patologie tam panujące, kary za własne zdanie, zabieranie dni ,zwłaszcza nocy (dodatek nocny), jeśli siedzisz cicho, wtapiasz się w tłum i zapier.. jak maszyna jest ok, ale jak masz własne zdanie i nie pozwolisz sobie wejść na głowę (tak jak ja) odrazu jesteś pod obserwacją dupolizow Pani W. którzy są nietykalni, przykład, mimo że panuje całkowity zakaz jedzenia chipsów i wznoszenia czegokolwiek na produkcję Ci "uprzywilejowani" bez problemu mogą nosić telefonu w kieszeni i wpierdalać chipsy pod kamerami... raz mi się zdążyło że podczas kontroli miałem 10groszy w kieszeni i odrazu zostałem postraszony utratą premii albo zwolnieniem.. byłem jedna z niewielu osób które nie ulegały panującej hierarchia stażu pracy i ukladzikow, to jest kur.. chore że ktoś może mi cisnąć, rozkazywać i wydawać paluszkiem rozkazy tylko dlatego że pracuje tam 10lat, hahaha, na mnie to nie robiło żadnego wrażenia :D robiłem swoje i miałem wyje... , dawałem zły przykład innym więc byłem ciśniety i obserwowany na każdym kroku (miałem jedynie bekę z nich) Pan Kalinowski nawet liczył ile byłem na przerwie xd spóźniłem się 5min to poleciał do kierowniczki, żal typa... kiedy wprost zapytałem Pani Walczak dlaczego udaję że nie widzi tego co jej pupile robią i dlaczego się uwziela na mnie to odpowiedziała że "tylko ja sie jakoś tak jej rzucam w oczy" kur.. jeb..na xd , historia się skończyła tak że zostałem zwolniony bez podania przyczyn, agencja dała mi do podpisania porozumienie stron, podpisałem bo ta gówniana praca nie jest warta latania po sądach xd nie polecam nikomu pracy tam, a zwłaszcza na zmianie B u Pani Walczak, nie pozdrawiam.
5
łysy z brazzers 2016-11-27 11:29:58
Brak autorytetów wśród kadry kierowniczej powoduje , że taka korporacyjna firma wraca do działalności jak przysłowiowy ,, Janusz " spod wiaty . PRZYKRE !!
3
Marcin.L 2016-11-27 17:42:20
W 100% prawda, pracuje tam (na zmianie B) ale to już moje ostanie dni.. nie warto nawet sobie zawracać głowy ta firma, w okolicy jest o wiele więcej lepszych firm.
4
Kryspin 2016-11-30 00:07:05
Taki koncern a tu jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] PH TT podstawy ma 2010 zł BRUTTO + 37,5 % BRUTTO dodatku za nadgodziny( takie zabezpieczenie żeby ktoś ich nie podał za nadgodziny. NADGODZINY - standard pracujesz od max 7mej do minimum 17-19 codziennie. Jeżeli święto wypada na tygodniu to do odrobienia w sobotę. Jak już Cię przyjmą to jedziesz na 2 tygodnie w Polskę na szkolenie z książki, która obowiązuje w firmie. Sprzedajesz, zbierasz kasę za fv, jesteś codziennie po pracy na poczcie zdać kasę. Brak wsparcia na przeceny (200 zl/mc, a na przeterminy calkowity brak ) a plany wyżyłowane że towarem jesteś zasypany. Brak możliwości sprzedaży od hurtowni, sprzedaż z własnego magazynu producenta. Ceny od producenta sporo wyższe od cen lokalnych hurtowni - porażka i kopanie się z koniem. Ciśnienie, obowiązki i pranie głowy korpo nie adekwatne do wynagrodzenia.
Zostaw swoją opinię o Frito Lay Poland Sp.ZOO - Grodzisk Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frito Lay Poland Sp.ZOO