brak logo

Korporacja KGL S.A.

Mościska

Opinie o Korporacja KGL S.A.

były pracownik 2010-06-29 07:25:40
Spędziłam w tej firmie kilka lat i Twoja opinia wydaje mi się mocno przesadzona i naciągana, jeżeli Tobie się nie podoba w tej firmie, to ją zmień i wtedy się przekonasz jak "cudownie" jest poza KGLem, Nie twierdzę, że jest/było tam różowo, ale jak pewnie zauważyłaś, ludzie tam pracują po kilka lat, a niektórzy są od początku istnienia firmy, co chyba daje już 16 lat... Prawdą jest że można się czasami wkurzyć ale nie bardziej niż gdzie indziej... Takie są uroki pracy u kogoś. Pozdrawiam
cudowny KGL 2010-07-06 22:01:20
alez kochana skoro spedzilas tam tyle lat to nie wiem czy ci gratulowac czy wspolczuc... sama wiesz, ze za czasow LS ta firma wygladala inaczej, ja tak dlugo nie zabawilem w tej firmie i jedyne co moge powiedziec to - strata czasu... kiedys moja kolezanka przyszla na rekrutacje do tej firmy i po spotkaniu wybuchnela smiechem, zeby sprawdzic jej angielski zawolano pracownika bo ani prezes ani dyrektor nie odwazyl sie zamienic kilku prostych slow w tym jez. mnie osobiscie, od kilku lat, to juz nie interesuje ale niesmak prymitywnych zachowan pozostal:)
pozdrawiam wszystkich skladajacych aplikacje do firmy, ktora inwestuje w rozwoj swoich pracownikow:) good choise!
[usunięte przez moderatora]
1
obserwator 2012-01-10 09:52:22
Wszystkich czytelników serwisu informuję, że wpis zamieszczony w serwisie w dniu 22 czerwca 2011 dotyczący Korporacji KGL S.A. jest w całości nieprawdziwy, a wszelkie powołane w tym wpisie okoliczności i zamieszczone informacji nie mialy miejsca.
cezarycezary 2012-05-23 18:32:34
Praca na produkcji w tej firmie jest niemożliwa. Upał sięgający 40 stopni oraz hałas powodują że człwoiek po 8 godzinach nie ma siły na inne obowiązki.Wielki fafarafa kierowniczek uważa się za boga w tej firmie, gnoji pracowników jak oficerzy SS za czasów wojny. Najlepiej żeby człowiek [usunięte przez moderatora] i robił kilka rzeczy na raz,naklej prosto etykiety,ułóż kartony ładnie na palecie najlepiej jeszcze wsadz w tyłek szczotke i przy okazji zamiataj hale! A na koniec dostaniesz 1200zł wypłaty i 100 premii i ciesz sie?! żałosna jest ta cała korporacja, prezesi powinni wysłać kierowników na szkolenie z dobrego wychowania. Ta firma powinna być solidnie przeswietlona przez inspekcje pracy i to SOLIDNIE. a jak już szukacie do pracy to oczekujcie w cv uprawnień elektryka,mechanika,hydraulika etc bo nie spotkałem się nigdy żeby za 6.30/godz tak ciężko tyrać i narażać zdrowie dla \\\"dobra\\\" korporacji KGL.
nieznany 2012-08-16 08:51:39
zgadzam sie z poprzednia opinia,praca na produkcji to masakra goraco glosno i czlowiek jak konczy prace to sie ledwo trzyma na nogach chyba tylko [usunięte przez moderatora] sami tam pracuja bo normalny czlowiek to po jednym dniu juz rezygnuje mozna tam pracowac ale nie za takie pieniadze LUDZIE OMIJAJCIE TA FIRME SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!
2
zorientowany 2012-12-03 21:30:28
A jak ma wyglądać niby praca na produkcji, zwłaszcza latem przy maszynach? Klimatyzacja to w hotelach ***** gwiazdkowych :) Zastanówcie się ludzie jakie bzdury piszecie. W każdej firmie o takim profilu produkcji tak jest.
2
nicki 2012-12-14 20:15:49
Wie ktoś może jak kształtują się zarobki w tej firmie??
cezarycezary 2012-12-19 18:00:16
6.30zł / godz - pracownik produkcji
7.30zł / godz - operator maszyn ( trzymajcie się z daleka od tego stanowiska)

A dla szpeca od klimatyzacji polecam lekturę BHP :) pozdrawiam.
1
też zorientowany 2013-06-11 11:30:03
Bardzo kiepska organizacja,po obowiązki kierownika powinien być natychmiast wywalony.Jego pomysły to totalny absurd [młody i bardzo głupi]ale ryba psuje się od łba nie od ogona.Nie wolno wykazywać się jakąkolwiek inicjatywą takich niszczą w pierwszym rzędzie.Pamiętam jak postawili pierwszą [usunięte przez moderatora].Produkcja bez szkolenia w bardzo niskiej temperaturze/zima/ i bez oświetlenia,ale liczy się jakość i ilość.ta ostatnia najbardziej.Temperatura wysoka na hali to rzeczywiście norma ale można temu przeciw działać,ot choćby robiąc w dachu nad maszynami otwierane szyberdachy/tak żeby gorące powietrze mogło swobodnie wypływać wszyscy mądrzy prezesi tak robią ale nie tu.Lepiej doprowadzić do omdleń i wypadków przy pracy.
2
cezarycezary 2013-06-21 15:35:18
Niedawno ponoć był jakiś wypadek (chłopakowi wciągneło rękę) ciekawe czy to ich czegoś nauczyło. W tej firmie nie warto nawet pokazywać że coś się potrafi a już tymbardziej nie można angażować się, wtedy mydlą oczy awansem na operatora maszyn no i od tego dopiero zaczyna się cyrk, żadnego prawdziwego szkolenia z obsługi maszyn ( to naprawde nie jest prostą rzeczą ogarnięcie chociażby Kiefela a gdzie tu mowa o innych maszynach..) a oni myślą że pokaża człowiekowi coś i po 2 dniach wymagają od Ciebie samodzielnej osługi takiej maszyny. Ta firma powinna zniknąć z rejestru firm bo to ludzkie pojęcie przechodzi co tam się dzieje oraz jak traktuje się ludzi. Operator maszyn to powinien zarabiać w takim burdelu jak KGL ok 3500zł na rękę i to bez premii itp. A nie 1400 plus żałosne premie. Nie dość że nie ludzkie warunki to jeszcze totalne ciśnienie narzucane przez kierownika. O tej firmie można by książkę napisać. Nie bójmy się pisać o tym wszystkim, może to uchroni od kolejnych tragedii lub uszczerbków na zdrowiu przyszłych potencjalnych pracowników .. Swoją droga to warto by tam było jakiegoś dziennikarza wtajemniczyć i pokazać w TV warunki pracy w tej firmie.
zalamana 2013-06-22 17:06:01
wiem ze firma kgl produkuje pojemniki o pojemnosciach , 30,40,50,60,80 i 100 jaka jest waga jednego katrona oraz worka z tym towarem.
ostrzegam 2013-06-27 08:48:27
Widzę,że nie którym nie którym nie w smak są opinie tu wpisywane-czyli cenzura.Marzą się wam czasy PRL.Ale skoro tak to będę sukcesywnie sprawdzał tą stronę i uzupełniał.Pan [usnięte przez moderatora] p/o kierownik- uważajcie o czym z nim rozmawiacie-to jest największy plociuch KGLpo zatym żeby siebie wybielić kabluje na innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co się po [usunięte przez moderatora] szwęda.
też zorientowany 2013-06-27 11:31:06
A czy ktoś słyszał o takiej firmie:gdzie prezes przywozi z domu śmieci i wyrzuca je do pojemnika firmy,albo drugi zatrudnia teściową do sprzątania gabinetu.Ot to jest poziom prezesów "poważnej"firmy.Ja bym się wstydził.Wniosek: jak ma być tam dobrze skoro tacy żądzą.,
1
ja 2013-07-21 18:14:44
Niepoważni ludzie! Starałam się o stanowisko Kontroler jakości, byłam na dwóch rozmowach, które przebiegły pozytywnie. Zostały mi przedstawione warunki współpracy na które się zgodziłam, zostałam oprowadzona po zakładzie, nawet dostałam skierowanie do lekarza medycyny pracy. Na następny dzień byłam umówiona na telefon, aby podać termin podpisania umowy, gdyż musiałam wypowiedzieć umowę u obecnego pracodawcy. Wiem, że tak się nie robi, ale człowiek chciał być uczciwy wobec jednego i drugiego. Tak więc dzwonię na następny dzień i proszę o przygotowanie umowy. A pani księgowa oznajmia mi że oferta jest nieaktualna!?! Prosiłam o wyjaśnienia i nie dostałam żadnych, prosiłam aby prezes oddzwonił- nie odezwał się. Nie dość, że nie zyskałam pracy to jeszcze straciłam obecną. Ci Państwo pozbawili mnie środków do życia! Nigdy w życiu nie zostałam w ten sposób potraktowana! Istnieje coś takiego jak umowa ustna, mało tego mam od nich skierowanie na badania z ich pieczątką wiec zastanawiam się czy sprawy im nie założyć o odszkodowanie bo tak się z ludźmi nie postępuje!!!!!!! To taka mała przestroga jakby ktoś się wybierał do tej firmy jak i do Marcato w Rzakcie. Z mojej strony ta firma będzie obsmarowana wszędzie.
cezarycezary 2013-07-21 20:59:47
I słusznie! W tym przypadku nie powinna Pani tego tak zostawić bo to już jest kpina ze strony KGL ( proponuje Pani nawet udać się do prawnika i opowiedzieć zdarzenie). Widze że nie tylko sprawy dotyczące "produkcji" sięgają dna w tej firmie. O marcato też się wiele słyszało .. Naprawdę nie sądziłem że ta firma to takie bagno kiedy tam szedłem do pracy.
luna25 2014-01-27 23:10:42
Koleżanka ostatnio mówiła mi ,że w KGl-u jest nowy kierownik.Że na reszcie jakiś normalny człowiek z którym da się pracowac,pożartowac i normalnie porozmawiac.Nie to co jego poprzednicy-gbury i cwaniaki.Słyszałam że tam nie jest wcale tak tragicznie.O byłych firmach ludzie zawsze się będą negatywnie wypowiadac.
2
woj 2014-02-11 11:07:35
Tego kierownika już chyba niema
(usunięte przez administratora)
1
gość 2014-07-21 21:40:54
Jaki kierownik, od czego?
2
adrian 2015-01-10 16:01:43
Czyli Korporacja KGL jest dobrym miejscem pracy, czy jednak nie polecacie? Trochę boję sie pracować w takich wielkich korporacjach, bo czy tu pracownik nie jest aby malutkim trybikiem? Chyba łatwiej jest się wybić w małej firmie, nie? Może jednak i tutaj można liczyć na wiele szkoleń, szybki awans i tak dalej?
2
A2416 2015-01-30 10:17:03
Wszystko zależy jakim będziesz pracownikiem, ale zapewne, nie jest to korporacja, w której jesteś tylko trybikiem. Nie jest tak i nie pamiętam by było. Awans podobnie, zależy tylko od Ciebie, zaangażowania i chęci do pracy. Szkolenia są częste i pomocne, koleżanki i koledzy też otwarci na pomoc nowym pracownikom. Atmosfera bardzo dobra, ale chyba dostać się niezbyt łatwo, tego nie wiem dokładnie, jak rekrutacja obecnie przebiega....
1
realia 2015-02-06 17:36:54
KGl ma jakąś dziwną współpracę z Marcato.Nie polecam Pracy na Produkcji .(usunięte przez administratora) Największe Buraki i Chamy .Ludzie przychodzą i odchodzą bo z tymi ludźmi nie da się współpracować .Trzymają się swoich Brygadzistowskich posadek ponieważ doją dobrą Kasę od Prezesów firmy KGL. Jakie kolwiek zadanie pytanie do Brygadzisty jest dla nich zawsze Chamską odzywką . Robert.K super człowiek tyle w temacie oraz swojej dawnej kadencji Piotr.S .
beka 2015-05-03 17:43:22
chcE zapytać, czy ty byłeś/łaś w tym zakładzie bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym piszesz
beka 2015-05-31 11:54:37
tak
Pracownik 2015-06-24 19:16:47
KGL nie ma jakiś " dziwnych" powiązań z Marcato. Obie firmy to jedna grupa, obie mają tych samych właścicieli. Ludzie poczytajcie najpierw o obu firmach na stronach internetowych a nie wypisujecie bzdury w opiniach. A dla chcących pracować w którejś z tych firm, moja rada: nie czytajcie opinii ludzi, którzy tam nie pracowali, ani tych którzy pracowali i zostali zwolnieni z różnych przyczyn, bo widzę że tylko tacy tutaj wysypują swoje frustracje.
rdek 2015-07-28 15:34:28
stosunek do ludzi w KGL-u jest na poziomie feudalizmu, pomiatanie ludźmi za malutkie pieniadze, przykład idzie z gory od 4 prezesów, (usunięte przez administratora)
2
mrm 2015-08-04 12:13:09
Ile zarabia Przedstawiciel Handlowy ? Warto aplikować ? Czy można korzystać z samochodu służbowego w czasie wolnym od pracy?

Będę wdzięczny za odp.
dropsik 2015-10-23 00:09:22
Nie polecam, szczególnie w MARCATO w Rzakcie
MP 2016-08-20 08:43:47
Po negatywnych wpisach o firmie Korporacja KGL, nie dziwię się że zaczęła ona szukać pracowników przez rekrutacje ukrytą. A jeszcze zakłady mieszczą się się na peryferiach, gdzie dochodzą koszty transportu samochodem , co przy słabych płacach firma wypada słabo.
chips 2016-08-21 16:46:14
@ MP rekrutacja ukryta? Na czym to dokąłdnie polega? Że jest nieoficjalna, czy jak? No ale to nie miałoby za specjalnie sensu jak mam być zupełnie szczera. Dlatego nie chce gdybać, tylko prosze o wyjasnmienie
Zostaw swoją opinię o Korporacja KGL S.A. - Mościska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korporacja KGL S.A.