Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
robol - 2009-08-30 18:52:53 odpowiedz | cytuj
Trzeba uważać na stawki i prawidłowe naliczanie wypłaty bo zdążają sie kanty. Poza tym raczej ok. Mają całe autobusy ludzi z wiosek pracujących w okolicznych większych zakładach.
Cieciorka - 2009-08-31 19:37:40 odpowiedz | cytuj
Uwaga oszuści !
Częste zmiany ustalonego wcześniej grafiku pracy; straszenie zwolnieniami; wymuszanie pozostawania na nadgodzinach i przychodzenia w dni wolne; przerzucanie pomiędzy magazynami ludzi jak bydło, to tylko niektóre ich grzeszki. Ja nie dałam sobą pomiatać jak wołem roboczym i odeszłam !
bold - 2009-09-04 19:45:39 odpowiedz | cytuj
Kiepsko wspominam klan [usunięte przez admina]. Braki w wyposażeniu pracowników nawet w podstawową odzież, gwarantowaną przez przepisy BHP i wypłaty, które prawie nigdy mi się nie zgadzały z ustalonymi stawkami ...
anonimka - 2009-09-06 20:10:19 odpowiedz | cytuj
Słyszałam że wzięły się za nich Urzędy Pracy i nasłały kontrole po nieprawidłowościach w opłacaniu składek, umowach zleceniach itp. Sama nie mogłam u nich załatwić sobie nawet przysługującego mi kluczyka do szafki więc po kilku miesiącach dałam za wygraną, szkoda zachodu. Wiecznie nie mają czasu dla własnych pracowników.
Niko - 2009-09-08 11:05:39 odpowiedz | cytuj
Od kiedy władzę przejął syn Pana K. przestali walczyć z molochami o egzekwowanie praw pracowników i nie potrafią już nic im wywalczyć. Ludzie są na łasce zagranicznych niewolniczych koncernów, u których pracują.
@ - 2009-09-09 22:33:27 odpowiedz | cytuj
Mam wrażenie, że na lepsze stanowiska przyjmują tylko po znajomościach.
@ - 2009-09-09 22:33:30 odpowiedz | cytuj
Mam wrażenie, że na lepsze stanowiska przyjmują tylko po znajomościach.
inspekcja pracy - 2009-10-22 00:53:29 odpowiedz | cytuj
znów jakieś zakazy brania urlopów, które się należą pracownikom zgodnie z polskim kodeksem pracy
nawet nie informowali o tym biorących urlop dzień wcześniej tylko od razu nieusprawiedliwiona nieobecność w ewidencjach - normalnie oszuści robią co chcą bo nie ma kto ich kontrolować
Elka - 2009-10-26 18:12:21 odpowiedz | cytuj
Obecnie po kolejnych przyjęciach zatrudniają więcej ludzi niż jest dla nich pracy. Skutki tego są opłakane - nawet 3 dniowe przestoje co jeden dzień pracy i wynagrodzenia stanowiące jakieś 30% średniej krajowej.
Jasna - 2009-11-23 19:25:10 odpowiedz | cytuj
Kiepska praca i do tego najczęściej na umowy zlecenia. Szkoda czasu więc się zwolniłam i mam już nową pracę. Pozdrawiam tych, którzy jeszcze tam wytrzymują.
Ewelina - 2010-02-03 14:34:23 odpowiedz | cytuj
Tak, ja tam wspominał miło, tak wiem że dla ludzi było by idealnie pracować wg grafiku jaki się dostaje, ale to nie jest wina Agencji, a Zakładu w jakim pracujecie, to on zgłasza zapotrzebowanie na tyle i tyle osób w danym dniu, znowu jak jest miesiąc gdzie pracy jest wiecej to znowu jest marudzenie bo za dużo. Z umowami to nie wiem jak teraz jest bo od 6 prawie 7 miesięcy jestem na zwolnieniu. Na wypłatę nigdy nie narzekałam bo mi sie zawsze zgadzała.
Fakt faktem jak się komuś nie podoba może się zwolnić.
Monika - 2010-04-07 10:05:52 odpowiedz | cytuj
Ja pracuję od 3 lat i złego słowa powiedzieć nie mogę. Gdy byłam chora bez problemu dostałam pieniądze za zwolnienie, gdy poinformowalam, ze chcę urlop nie było problemu. Wszystko jest do dogadania, tylko trzeba wczesniej poinformować pracodawcę.
Dragon z Marsa - 2010-05-15 00:20:18 odpowiedz | cytuj
Pracuję w tej agencji od 3 lat-jestem zadowolony- wiadomo jak wszędzie zdarzają się pomyłki, ale nie ma większych problemów- zawsze można wyjaśnić sprawę i odzyskać to co było nieprawidłowo naliczone.Ludzie w biurze mają humory, ale to chyba zrozumiałe zatrudniają setki ludzi i jak przyjedzie do biura cały autobus i wszyscy na raz wlezą -WSPÓŁCZUĆ!!! KAŻDY COŚ CHCE!!!.Normalni ludzie, tylko trzeba umieć rozmawiać. Narzekacie dlatego, że nie potrafiliście sprostać oczekiwaniom. Pracuję w Marsie i tam nie ma kłopotu z urlopem, zwolnieniem czy czymkolwiek. Koordynatorka na firmie żyleta- trzyma wszystko mocną ręką, ale dba o swoich pracowników i jak ktoś ma kłopot to można się dogadać. Potrafi nagadać do słuchu, ale i potrafi obronić. Babka z klasą- przykład managera. Nie ma problemu zestrojem roboczym, szafką. Wcześniej pracowałem w Marsie przez inne agencje (7lat),nigdy nie dostałem złamanego batona dla dziecka. Od kiedy jest p. Jola wszyscy pracownicy agencji dostali paczki świąteczne.Nic nie robią dla pracownika- NIE NARZEKAM!!! Szkoda, ze praca jest na telefon, ale jak się chce pracować to zawsze jest możliwość. Gorzej jest z p. Alą ta to wiecznie roszczeniowa i niezadowolona z życia.Trudno cokolwiek dostać od razu. Wszystko musi nabrać mocy urzędowej. Uważam, że to duża Agencja i wszystkim nie dogodzą. Moja ocena na dzień dzisiejszy 5-
anonim - 2010-05-16 20:59:49 odpowiedz | cytuj
wypłaty znów przelane dopiero w połowie miesiąca i znów jakimś cudem się wielu osobom nie zgadzają z liczbą godzin itp.
umowy o pracę zastąpiono zleceniami żeby nikt nie dostał płatnego drugiego dnia urlopu w miesiącu i nie śmiał iść na zwolnienie lekarskie w przypadku choroby, a do tego po raz kolejny brak ubrań roboczych
no ale cóż to tutaj normalne, moja ocena to 0
anonim - 2010-05-23 22:38:49 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-05-16 20:59:49

no ale cóż to tutaj normalne, moja ocena to 0

Zwolnij jak Ci nie odpowiada. Na umowie jest termin wynagrodzenia, więc negocjuj odsetki za zwłokę!
muslin - 2010-07-08 19:32:02 odpowiedz | cytuj
Podobno sporo płacą jak na sochaczew tylko trzeba bardzo negocjować. Ogólnie jest kultura.
anonim - 2010-07-18 18:47:32 odpowiedz | cytuj
Pracodawcy zatrudnieni przez zakłady pracy mają co roku podwyżki pensji uwzględniające inflację. Natomiast tutaj od kiedy władzę przejął młodszy Kowalski nic się nie zmienia, udają że inflacji nie ma, że ceny nie rosną więc trzeba pracować coraz więcej aby zarobić na ten sam bochenek chleba - parodia. Dlatego jest tak duża rotacja pracowników.
anonim - 2010-07-20 16:29:47 odpowiedz | cytuj
pracuje od dwoch lat i jestem zadowolona zero problemu z wyplatami ani umowami, w tej firmie liczy sie pracownik
Fizol - 2010-10-12 14:24:10 odpowiedz | cytuj
Fast servise to oszukańczy ja już siedze 4 dzień w domu i nie ma pracy i jak tu zarobic na rodzine
Jasno - niebieska - 2010-10-18 19:07:56 odpowiedz | cytuj
Ciężka fizyczna praca za niskie stawki. Do tego ostatnio na telefon. Siedzi się w domu i ma nadzieję że następnego dnia jeszcze będzie praca i da się zarobić na życie i rodzinę. Koszmar.
anonim - 2010-10-23 18:14:45 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-07-20 16:29:47

skoro się liczy pracownik - to nie żalcie się na stronie DHL, że tak mało zarabiacie...
Makumba - 2010-11-03 10:15:33 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-10-23 18:14:45

anonim - 2010-07-20 16:29:47

Tępy baranie, przecież widać że to "liczy się pracownik" pisał ktoś z biura Fast Service. A jeżeli źle ci w DHL to się przenieś do agencji i pracuj za 1tys. zł, będzie ci dożo lepiej.
turbodymo-women - 2010-12-10 17:16:50 odpowiedz | cytuj
Próbuj zatrudnić się przez np. Tesco. Daj sobie spokój z pracą przez agencję (Fast lub Personel) z wielu powodów:
- praca na akord - stawka godzinowa uzależniona od wypracowanej normy kartonów
- normę kartonów wyrabia się w pocie czoła w regałach a na pbl-u mają ją tylko nieliczni, którzy dostana lepszą strefę i towar od kierownika (dupowkrętki)
- brak świątecznych bonów i paczek
- praca na telefon - dzwonią że jutro nie pracujesz odrabiając to lub nie w dzień, który sobie inaczej zaplanowałeś/aś (grafik to fikcja)
- częste zakazy wykorzystywania dwóch dni urlopu w miesiącu (które ci przysługują) karane obniżeniem stawki godzinowej itp.
- traktowanie przez kierownictwo jako pracowników drugiej kategorii - ludzi od brudnej roboty
- wypłaty się często nie zgadzają ze stawką, którą masz wyrobioną
- praca na DHLu na czarno (oddelegowania do pracy do pracodawcy, którego nie masz w umowie)
- brak podwyżek płac o inflację - stawki godzinowe pozostały takie same od kilku lat, a ceny w sklepach poszły w górę
- najczęściej dostajesz umowy-zlecenia (nie wliczają się nawet do stażu pracy)
anonim - 2010-12-20 15:15:22 odpowiedz | cytuj
ca�e szcz��cie że odesz�a�, weź si� za robot� !!!
była robotnica - 2011-02-03 19:04:21 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-12-20 15:15:22

ca�e szcz��cie że odesz�a�, weź si� za robot� !!!

Twoje argumenty zakończyły się na słowach 'weź się za robotę', typowe dla tej agencji. Wiec powtórzę nowym: próbujcie zatrudnić się przez np. Tesco. Dajcie sobie spokój z pracą przez agencję (Fast lub Personel) ja zrezygnowałam z tej niewolniczej pracy z wielu powodów:

- praca na akord - stawka godzinowa uzależniona od wypracowanej normy kartonów + często tylko kilkanaście dni pracujących w miesiącu
- brak podwyżek stawki o inflację - stawki godzinowe pozostały takie same od kilku lat, a ceny w sklepach poszły w górę (Tesco ma podwyżki co roku)
- praca na DHLu na czarno a w Tescowej ewidencji przymusowy urlop (oddelegowania do pracy do pracodawcy, którego nie masz w umowie)
- teoretycznie masz płacone składki na ubezpieczenie a za chorobowe dostajesz nie 80% a kilkadziesiąt zł za tydzień zw. lekarskiego !
- najniższą normę kartonów wyrabia się w pocie czoła w regałach a na pbl-u mają ją tylko nieliczni, którzy dostaną lepszą strefę i towar od kierownika (dupowkrętki)
- brak świątecznych bonów i paczek oraz udziału w imprezach firmowych
- wypłaty często nie zgadzają się ze stawką, którą masz wyrobioną
- najczęściej dostajesz co miesiąc umowy-zlecenia (nie wliczają się nawet do stażu pracy)
- duża rotacja pracowników, nawet co miesiąc nowe szkolenia bo ludzie mają dosyć i odchodzą
x