FOB-Decor Sp. z o.o.

Zawiercie

Opinie o FOB-Decor Sp. z o.o.

mocna 2015-11-13 17:09:09
Nie polecam !!!kilka dni wystarczy zeby sie połapać jak jest w tej firmie,
zorientowany 2015-12-13 18:26:56
odp meso
od razu nie rzecz jasna! lecz w FOB po kilku latach pracy nie dają nawet 2000tys zarobic to (to troche zapracować) według ciebie to jaki czas?!! za nic nierobienie tam NIE płacą a narzekają ci co robią lata za minimalne wynagrodzenie...dobrze zarabiają w tej firmie nieliczni(po układach,lizidupy,i wybrancy losu)
xyz 2016-02-09 01:17:28
Kasa to porażka kierownik świrniety tylko porzadek sie liczy opierdziel za złe wypełnienie karty nadgodziny w sobote oczywiście są ale by było to widać 10/15 na koncie raczej nikła suma Szukajcie czegoś lepszego
zyx 2016-02-09 11:40:52
No to masz się czego czepiać, idź do innej firmy, na pewno pogłaskają Cię za bałagan i źle wypełnione karty.
ASDF 2016-03-09 19:30:45
DOKLADNIE POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ZGADZAM SIE NADGODZINY SOBOTY I NIEDZIELE LICZONE 20% DODATOKO A POWINNO BYC INACZEJ
pis 2016-04-13 23:56:11
za pracę trzeba zapłacić, nie dawać jałmużny 1300,podpisuje się za innymi POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
nikoś 2016-05-05 23:01:55
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] może nie, ale praca za marne grosze to już tak ...
hary 2016-05-09 10:29:46
Dziekuje bardzo za taka prace....nastawiacza wiedze i umiejetnosci trzeba miec ,ale nia za taka stawke poza tym z kierownikiem ciezko podjasc dialog i współpracę..Nie polecam
1
WOLNA 2016-05-14 19:59:02
BRAK SŁÓW!!!!
1
Aaa 2016-05-18 18:53:55
NIE MA PREMII,MOŻLIWOŚCI PODWYŻKI PO KILKU LATACH (JESZCZE POTRAFIŁ ZABRAĆ Z NAJNIŻEJ KRAJOWEJ ZA "WPADKI" PRAKTYCZNIE NIE Z PRACOWNIKOW WINY TYLKO SYSTEMU I PRACOWALIŚMY NA 3 ZMIANY Z OGROMNYM ZAKRESEM OBOWIĄZKOW ZA 900 ZŁ, BRAK PODSTAWY SOCJALNEJ,NIE POLECAM.
2
Aaa 2016-05-18 19:05:19
To prawda zgodze sie z tym.mASZYNY STARE STRUPCIE LEDWO DYSZA ,NASTAWIACZE CIAGLE JE NAPRAWIAJA,przez to nie ma wydajnosci lub jakosci a Dział Handlowy naciska i kierownictwo.!aLBO POPRZYJMUJA TAKICH NIBY NASTAWIACZY ZA NAJNIZSZA KRAJOWa co potrafia tylko przez rok nawet nozyk tylko wymienić!Brak szkoleń,motywacji.na Turzej to Prezesika firma tam sa zyski to ich docenia i sie stara.Zlecenia na Fob daja z Tradepolu i ciagle zwracaja korki te ktore im nie pasuja a koszty oczywiscie ida na Fob a nie na Tradepol.Prezesik cwany i kto pracuje w TRADEPOL to 100% lepiej nA TYM WYCHODZI!
1
pracownik 2016-05-25 09:13:03
Witam pracuję tam w TREDPOL na Turzej, płaca bardzo zła, najwięcej zarobi sie tam tam 1100zł na umowe zlecenie ale pod warunkiem, że są same dniówki liczone po 50zł na 3 zmiany a nie praca na akord gdzie za 8 godz. pracy zarobi się 30-40zł (jak toś podoła), jak to często bywa. WYZYSK!!!!!!!!!!!!!!
xxx 2016-05-25 22:54:19
Kaka ciepła posadka a tu masz takie niepowodzenie skończyło się szkoda ze
wyciągasz te wszystkie brudy ale wiesz co ludzie bardziej niż na FOB skarżyli się na twój oddech.
2
robot 2016-05-26 00:04:34
Lepiej bym tego nie ujął
KAKA 2016-05-27 21:37:27
lepiej miec smierdzacy oddech niz smierdzacych kierowników:-)
1
mkl 2016-05-28 13:12:02
Witam, ja też tak uważam,jeszcze w tej Firmie pracuje ale szukam innej.To prawda co piszą bo dużo osób o tym mówiło.Ludzie nawet co niektórzy byli tak zdesperowani ,że niestety dochodziło do kradzieży.A teraz następna nasza koleżanka złożyła wypowiedzenie po kilku latach pracy.Dlaczego?Już piszę-przez atmosferę i rządy przełożonych.Kto bedzie następny?Żebyście przez Wasze rządy nie obudzili z tzw"ręką w nocniku"
koleżanka 2016-05-29 10:15:02
Witam,w sumie to dobrze,że daja szanse ludziom nie wykształconym,ale takie osoby powinny podnosić swoje kwalifikacje a Firma powinna im to umożliwić tylko trzeba miec jeszcze motywacje.Jak wiemy najlepsza motywacja jest uczciwe wynagrodzenie i szacunek oraz dobra atmosfera w pracy.Bardzo dobrze ,że powstałą taka strona o pracodawcach bo nie tylko oni mogą krytykować i wytykać błedy pracowników a my nic ze strachu nie możemy się odezwać w pracy a tu przynajmniej można napisać anonimowo prawdę.Opinie te zapewne zależa na jakim się jest stanowisku i jaką się pensje dostaje oraz jak blisko się jest władzy.To przykre ale prawdziwe.Odkat tam już nie pracują mój byt dużo się polepszył.Jesli komus nie pasuje praca to nie powinien sie w niej męczyć.Ludzie nie bojcie się zmian!To nie prawda ,że nie ma pracy w Zawierciu i okolicy.Ja w ciagu miesiaca znalazłam kilka oczywiscie na roznych warunkach ale wybrałam najlepszą i jestem bardzo zadowolona,jest miła atmosfera w pracy,super Prezes,bardzo dobrze płaci,szanuje ludzi.I co najlepsze ludzie sami przychodza wczesniej do pracy z miła checia.A to w zyciu jest bardzo wazne bo zycie mamy jedno i nie mozna tracic czasu na prace w ktorej się zle czujemy i jesteśmy sfrustrowani.
2
pracownik 2016-06-02 14:28:06
Ludzie dajcie spokój sobie z tą firmą na Turzej, tam to moga sobie dorobić emeryci lub renciści. Mlody człowiek na umowe zlecie nie zarobi 1000zł pracujac na 3 zmiany. Nie ma zadnych dodatków za prace nocna lub weekendy. NIECH PIP ZA TO SIE WEZMIE. Z tego co mi wiadomo od pracownicy w pipie w Z-ciu to donosy juz były. Ale teraz poszło to dalej niz do PIP w Zawierciu. Może góra sie tym zajmie w koncu!!!!!! Bo w Zawierciu pracownicy PIP nie chetnie sie tym zajmowali. Moze korupcja?????
1
pracownik 2016-06-04 00:11:57
Skoro na 250 osób pracujących narzeka 10 (w tym jedna bo została zwolniona) no chyba nie jest źle:) Ja nie narzekam, zarobki nie są szczytem marzeń ale w tym roku drgnęło. Podwyżka była, hala zaczęła się budować, więc chyba idzie w dobrym kierunku. Poczekamy - zobaczymy.
2
pracownik 2016-06-07 13:41:31
Pytanie czy 10 osób co stanowi niecałe 5% kadry pracowniczej to dużo czy mało? - biorąc pod uwagę fakt iż nie wszystkim się chce wypowiedzieć, lub nie wiedzą że mogą, że istnieje takie narzędzie lub mają to gdzieś i szukają innych rozwiązań. W pracy niezależnie od stosowanych przez właścicieli mniej lub bardziej profesjonalnych i skutecznych technik zarządzania firmą, stosowania systemu wynagrodzeń, technik interpersonalnych ważny jest poziom jaki wszyscy wobec siebie prezentują, od Prezesa po sprzątaczkę , a przykład powinien iść przede wszystkim z góry. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ludzie mówią i narzekają i się ich nie zmieni. Niech każdy popatrzy na siebie i zada sobie pytanie czy jestem w porządku wobec siebie i innych a potem niech wyciągnie kamienie i zacznie rzucać w swoich kolegów, przełożonych i właścicieli. Życie zawsze daje nam wybór. Szanujmy to co mamy.
2
admin 2016-06-09 11:15:30
Ale nikt nie powie, ze panie w tradepol sa szanowane, nie zarobią nawet minimalnej podstawy, wynagrodzenie przewaznie w granicach 500-800zł na 3 zmiany po 8h. Czy to jest w porzadku w porownaniu do osob które sa zatrudnione na umowe o prace za 1350zł a wykonuja te same czynnosci co panie na umowe zlecenie. Jest to stanowczo nie sprawiedliwe.
tom 2016-06-12 12:23:34
Nie ważne czy Fob czy Tradepol.. Ludzi traktuje się tutaj podmiotowo.. Są tylko czynnikiem obsługującym maszyny.. Nie należy im się zrozumienie czy szacunek.. Oczywiście są tu też wyjątki, ale bardzo nieliczne..Pensje porównywalne do całego Zawiercia, jednak pracownik, który tyra i jest traktowany gorzej niż bezdomny pies na ulicy nie będzi chciał pracować w takiej firmie.. Zero jakiegolkiwek szacunku, zastraszanie, mobingowanie, im wyżej stołek tym gorzej.. Życzę z całego serca wszystkim tak postępującym kierownikom, aby kiedyś doświadczyli na swojej skórze takiego trasktowania.. Ludzi należy traktować z szacunkiem, a krytykę należy wyrażać w sposób kulturalny bez przekleństw.. Emocje należy zostawić przed zakłądem pracy.... Przenoszenie swoich humorków na innych jest czymś niedopuszczalnym, bądź wyżywanie się za swoje niepowiedzenia w życiu prywatnym na innych ludziach/podwładnych/ współpracownikach aby sobie ulżyć..... Bądź dobry dla ludzi a ludzie będą dobrzy dla Ciebie...
3
Pracownik 2016-06-12 13:51:25
Ludzie zacznijcie doceniać to co macie, wiele osób odeszło i wróciło.
Kilka osób niezadowolonych na tylu zatrudnionych to niewiele, doradzam aby znaleźć inna prace będzie lepiej. Tylko tego nie robicie i narzekacie może warto wziąć się do pracy a zostaniecie zauważeni, ja tak zrobiłem i dostałem premie. Zmiany są na dobre i trzymam kciuki aby dalej szło w dobra stronę. Wlasciciel wyciągnął zakład z ruin i daje prace może należy się trochę szacunku. Powinnismy być zespołem a nie tylko narzekać, ważne ze większość już rozumie zmiany i w nich uczestniczy.
3
Tomi 2016-06-12 13:54:22
wystarczy dobrze pracować a nie obijać się to zarobisz
4
uczestnik 2016-06-14 23:21:45
Co to ma byc za firma jak nastawiaczowi proponują minimalne wynagrodzenie ??dla porównania operator ,operatorka czy inny pomagier zarobi tyle samo i nie obchodzi ich nic innego...Smieszne... Czasy sie troche zmieniły ,fachowców którzy maja cos w glowie i mają pojecie cos zrobic jest b.mało,Dobre czasy dla pracodawców powoli sie konczą
1
Tomek Atomek 2016-08-09 08:53:15
Właśnie myślę o zatrudnieniu się w tej firmie , czytam te wszystkie opinie i i tak się skuszę dlatego że słyszałem że firma się rozbudowuje a to oznacza że się rozwija a nie zwija i zwalnia albo nie płaci. Nie może być tak źle skoro mój kumpel mówił mi że pracuje tam ponad 200 osób gdyby było tak źle to chyba każdy by nie pracował na siłę. Ja jak mi coś nie pasuje to się zwalniam i tyle zresztą na każdą firmę jak wejdę to są pozytywne komentarze i negatywne tak to chyba działa. Dlatego sprawdzę i się przekonam na własnej skórze :)
Piotr P. 2016-08-09 09:13:39
Właśnie myślę o zatrudnieniu się w tej firmie , czytam te wszystkie opinie i i tak się skuszę dlatego że słyszałem że firma się rozbudowuje a to oznacza że się rozwija a nie zwija , zwalnia albo nie płaci. Nie może być tak źle skoro mój kumpel mówił mi że pracuje tam ponad 200 osób gdyby było tak źle to chyba każdy by nie pracował na siłę. Ja jak mi coś nie pasuje to się zwalniam i tyle zresztą na każdą firmę jak wejdę to są pozytywne komentarze i negatywne tak to chyba działa. Dlatego sprawdzę i się przekonam na własnej skórze :)
2
Matrix 2016-08-10 11:50:58
Słuchaj ja się zatrudniłem 3 miesiące temu i jestem zadowolony jak na razie .
Jeśli chodzi o ogłoszenia pracy to na ich stronach czasem są ale ja sam przysłałem CV na maila kadr.
Dokładny adres mailowy masz na ich stronie.
Pozdrawiam.
1
Richter P. 2016-08-10 12:26:23
Na stornie Fob-Decoru w zakładce kariera są oferty pracy.
Wczoraj wysłałem Cv czekam na kontakt. :)
Richter P. 2016-08-10 12:26:51
Na stornie Fob-Decoru w zakładce kariera są oferty pracy.
Wczoraj wysłałem Cv czekam na kontakt. :)
Nikoś 2016-08-10 13:25:45
Zarobki zależą od stanowiska i od stażu ja pracuje kilka lat i nie narzekam :)
2
FOB-DECOR Sp. z o.o. 2016-08-10 13:40:35
Co do kwestii wypłaty jest wypłacana terminowo, nie zdarzyło się aby było inaczej.
2
Centuś 2016-08-10 14:32:40
Co do kwestii wypłaty jest wypłacana terminowo, nie zdarzyło się aby było inaczej.
1
fobman 2016-08-10 17:29:47
11zł brutto na godzine czy to nastawiacz czy wózkowy pomocnik drukarza to samo , pożniej póżniej może złotówe więcej Ci rzucą, tak wiec daj sobie spokój z fobem

PS.Nikoś jakież ty stanowisko zajmujesz ?pochwal sie aby uwiarygodnic swoją opinie
1
mobik 2016-08-10 17:43:40
na jakim stanowisku pracujesz ? bardzo jestem ciekaw
Nikoś 2016-08-11 08:29:39
Na produkcji a ty ? Podejdę do ciebie :) chyba że nie pracujesz już w tej firmie i wylewasz tu swoje smutki i żale? Ja pracuje i ciesze się że mam stałą pracę.
1
Adam 2016-08-11 08:49:06
Jest zawsze w terminie a pracuje od 2 lat. Ogłoszenia są nawet na go work z tego co wiem szukają pracowników bo firma się rozwija na Turzy ogromny zakład stawiają.
2
Zadowolony 2016-08-11 14:05:27
Ja też pracuje i jestem zadowolony dziwne że tyle tu negatywnych komentarzy może działania konkurencji ? :)
2
Zawierciok 2016-08-11 14:43:01
A ja wam powiem że bardzo się rozwijają słyszałem że halę wielką budują w Turzy , wymieniają maszyny , mają strony internetowe w przebudowie ogólnie progres. Mój kumpel tam pracuje , robię w podobnej branży i myślę nad przenosinami bo u mnie w robocie spóźniają się z płaceniem a tu z tego co czytam i słysze od kumpla zawsze wypłata na czas.
Pozdrawiam.
2
zibi 2016-08-11 16:22:24
Bardzo się rozwija szczególnie zarobki dajcie spokój nie piszcie bzdur i nie nakręcajcie ludzi
1
Wojtek XXX 2016-08-12 12:16:17
Uwielbiam takie komentarze , ja pracuję w tej firmie kilka miesięcy i nie narzekam i dziwią mnie te wszystkie komentarze negatywne. Chyba zibi nie pracowałeś w złej robcie nigdy... Stary szanuj pracę tak mi zawsze mówili w domu i taka rada jeśli pracujesz i coś ci nie odpowiada... nie męcz się tylko odejdź ... znajdź lepszą pracę i nie narzekaj...
Małe dzieci płaczą i się skarżą i płaczą że im źle , bądź facetem i pokaż na co cię stać a nie obrażaj firmy
która zatrudnia tyle osób daje im pracę i ciągle się rozwija żeby nie tylko więcej zarabiać ale i żeby ludzie pracowali w super warunkach.
Jeden zarabia w tej firmie więcej drugi mniej tak jest wszędzie...
2
antywojtek xxx 2016-08-16 08:51:17
Ten zaklad to jedna wielka kupa. Nic wiecej i nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ty prawdziwy mezczyzna ze robota za 1300 zl to super sprawa, w brudzie smrodzie i pyle, ale z kamerkami nad kazdym stanowiskiem. Zenada, zal i kupa jak wczesniej wspominalem. Aha umowa smieciowa na poczatek to standard.
2
Marcin 2016-08-16 09:09:01
Całkowita bzdura :) Mam nadzieje że ktoś w końcu poprosi o numery IP i zakończy ten czarny PR.
Bo wypisywanie takich głupot jest karalne i chyba sam kierownictwu podsunę taki pomysł bo takie wpisy to już przesada... To nie jest komentarz tylko oszczerstwo a to jest karalne.
To że są kamery to chyba normalne zwłaszcza że wkoło jeżdżą wózki widłowe i pracują ciężkie maszyny...
Trzeba nie mieć oleju w głowie żeby tego nie rozumieć... Reszty bzdur wyssanych z palca nie mam zamiaru nawet komentować. Co do zarobków odniosę się że zależą od stanowiska i wykonywanej pracy oraz stażu ja nie narzekam za to płaczków jak widać zawsze się znajdzie...
2
Nikoś 2016-08-16 09:17:40
Hahah pusto w głowie widzę :) ciekawy wywód że jak firma się rozwija to nie szuka pracowników :)
Widać że nigdzie nie byłeś i nic nie widziałeś delikatnie mówiąc...
Co do twojego zdania to powiem jedno ponad 200 osób pracuje a tylko ty piszesz takie negatywy :)
Pozdrawiam !
2
Antek 2016-08-16 14:39:32
@Wojtek XXX 2016-08-12 12:16:17
Co racja to racja. Praca z natury nie jest przyjemna.
mat teusz 2016-08-16 08:33:56 zastanów się jak wyobrażasz sobie firmę w której chciałbyś pracować, a najlepiej załóż działalność, daj ludziom pracę, daj im wynagrodzenie wg ich oczekiwań, stwórz im warunki pracy takie jakie chciałbyś Ty mieć, i czekaj i czekaj ... jak po miesiącu przyjdą z roszczeniami, że im mało, że w czasie dniówki za którą Ty płacisz (stawka godzinowa) nie mogą wyjść i zapalić papieroska albo zadzwonić, bądź wysłać smska. Daj im podwyżkę, a po miesiącu ten sam scenariusz, a tu trzeba zapłacić podatki, zusy, srusy. Potrzeby zmieniają się w miarę ich zaspokojenia.

Firma ma swoje wzloty i upadki, wzloty dzięki ludziom którzy w niej pracują i upadki również dzięki ludziom którzy w niej pracują. Polacy to naród wiecznie narzekający.
1
Nastawiacz 2016-08-25 10:51:21
Wskaż jedną osobę, która jest nastawiaczem (a nie na stanowisku nastawiacza) i zarabia najniższą. Było tu wielu na stanowisku z wymaganiami ale bez umiejętności i chęci do nauki. tacy raczej nie dostaną za piękne oczy kokosów.
leemon 2016-10-15 12:51:18
Nie polecam ta firma jest przereklamowana objecuja wszystko to co czlowiek chce usłyszec ,pózniej okazuje sie ze jest inaczej
1
meso 2016-10-15 13:04:17
Czytałem, że w sumie wykształcenie średnie nie musi być poligraficzne choć jest mile widziane. Zastanawiam się tylko jakie trzeba mieć doświadczenie żeby poważne w ogóle spojrzeli na moją aplikację
plotka1 2016-11-08 14:39:43
Pragnę przeprosić za opinię którą kiedyś napisałam pod wpływem negatywnych emocji.Pragnę ją usunąć jednak jest to nie możliwe.W tej pracy można nabrać ogromnego doświadczenia co z biegiem czasu zrozumiałam jest bezcenne.Ludzie pracują różni jak wszędzie i w stresie każdego mogą ponieść emocje.
sok 2016-11-14 20:34:56
Widzę ogloszenie na automatyka .Powiedzcie czy warto ile można zarobić wymagania mają duże
Zostaw swoją opinię o FOB-Decor Sp. z o.o. - Zawiercie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FOB-Decor Sp. z o.o.