brak logo

Greek trade

Kraków

Opinie o Greek trade

Weteran 2015-01-04 10:50:28
Co do płac jest różnie,jedni są zadowoleni inni mniej,każdemu życzę tej pierwszej opcji,ale jeżeli chodzi o bat ekonomów to bez przesady ..W firmie moim zdaniem panuje fajna atmosfera pozbawiona mobbingu czy innych form nacisku,przynajmniej z czymś takim się nie spotkałem.Wracając do kwestii ekonomii tak krawiec kraje jak mu sukna staje,czyli firma płaci tyle na ile ją stać,jakby nie było została stworzona po to by zarabiać,to nie fundacja
2
magazynier,jeden z wielu 2015-01-04 11:23:08
Z całym szacunkiem,z Twojej wypowiedzi wynika że pracujemy w innych firmach ,albo nie wiesz jaka jest atmosfera bo siedzisz za biurkiem,choć i tam jest różnie.
5
NIVE 2015-01-06 13:02:36
Weteran! W imię lepszej sprawy, z Twoimi talentami, zacznij także przekonywać decydentów spółki aby lepiej wsłuchiwały się w głos ludu-vox populi vox dei!
4
Weteran 2015-01-06 15:34:00
Nie postrzegam firmy tak jak Ty NIVE więc nie mam zamiaru walczyć o coś o czym nie mam wiedzy.Masz problem walcz o swoje nie szukaj wyręki u mnie.Jestem przekonany ,że Twoje argumenty zostaną wysłuchane i zweryfikowane.A tak nawiasem chcę zauważyć ,ze czasy komuny się skończyły,mamy gospodarkę rynkową,kapitalizm w czystej formie,nie czas na wystąpienia w stylu Wałęsy
. 2015-01-07 18:19:25
Widać, że pisze tu bidny proletariat albo służby prezesa i obie strony mają swoje racje... chociaż sympatyzuję z tymi pierwszymi, bo rzeczywiście zarobki są pod psem! Ja natomiast jestem w greku tylko dla niesamowicie pięknych i oddanych kobiet i tylko za to cenię naszego estetę, Prezesa-Greka.
2
(...) 2015-01-11 13:57:58
Jest tu sporo głosów z troską mówiących o firmie i poprawie jej funkcjonowania.
Zatem, co sądzicie abyśmy jakoś się zorganizowali wokół ważnych spraw?
3
vincit qui patitur 2015-01-11 16:29:14
To nie są sprawy do roztrząsania forach.W realu też nie widzę takiej możliwości.By mogło coś się zmienić,muszą chcieć tego Ci na górze.Masz jakiś pomysł który coś zmieni,a który nie narazi szeregowego pracownika na problemy ze strony osób którym nie zależy by coś zmieniło się na plus ?. W firmie pracują też ludzie którym zależy nie tylko na ciepłej posadce,wykonują swoją pracę z zaangażowaniem dbając również o wizerunek firmy i dobrą atmosferę,niestety w pojedynkę niewiele można.
1
Balala 2015-01-13 12:40:25
Proszę o opinie na temat pracy na stanowisku: pracownik działu handlowego? ogloszenie ukazało sie kilka dni temu
Czy praca stacjonarna czy wiecej w terenie? ile tam mozna zarobić podstawy?
mech 2015-01-14 20:18:42
Wszyscy "pokrzywdzeni"piszecie,jakie to macie złe warunki pracy.A przeciez sami piszecie o wózkach cytuję:"fakt niektórzy jeżdżą jak jeżdżą",wątek wyścigów też już byl tu poruszony.A może macie jakiś filmik o ciekawym wykorzystaniu wózków? No macie? Piszecie też (cytuję "miśka") pomyłki są i będą bo jest bałagan - ale to przecież wasza zasługa.Później "misiek" błaga "przymknijcie oczy na błedy i czas realizacji zamówień" a jednocześnie"góral" pisze,że mu robota pasuje bo można polezeć.TAK PRACOWAĆ NIE BEDZIEMY! Statystyka błedów i pomyłek w waszym wykonaniu nie moze być taka jaka jest.Wbrew temu co piszecie firma stwarza możliwości rozwoju osobom szczerze dbającym o jej interes.Weźmy się do roboty to wszyscy na tym skorzystamy.
2
NIVE 2015-01-14 20:32:48
Wydaje się, że w Greek Trade brakuje organizacji związkowej. W Unii Europejskiej prawo do obrony interesów pracowniczych jest podstawą nowoczesnego państwa, a nie tylko hasłem jakiegoś "Bolka", o którym mówi "Weteran".
4
Weteran 2015-01-15 17:37:10
NIVE chcesz w tak małej firmie znaleźć miejsce dla darmozjadów związkowców? Człowieku w jakiej Ty epoce żyjesz?Akurat jeżeli chodzi o tę firmę prawa pracownicze są ściśle przestrzegane,podobnie z BHP.Tu trzeba tylko pracować solidnie ,bez ściemy,handlowcy muszą "robić cyfrę" ,magazynierzy mają wysyłać towar z jak najniższym poziomem pomyłek,a logistyka ma korzystać z solidnego i przystępnego cenowo transportu.Firma ma zarabiać kasę i żywić nasze rodziny,występowanie przeciwko niej jest zwykłą głupotą i brakiem wyobraźni.Czasy mamy trudne,gdzie się nie obejrzysz jest coraz gorzej,utrzymanie aktualnego poziomu ekonomiczno-rozwojowego uważam za sukces.Oby nie było gorzej...
1
NIVE 2015-01-20 19:32:20
W atakach na związki zawodowe nie bez racji używa się jako głównego argumentu kontrowersyjnych zachowań liderów związkowych, jak to mówi Weteran- darmozjadów. Ale dajmy temu spokój, bo w ten sposób przysłaniamy inny, dużo ważniejszy problem. A mianowicie taki, że po jednej stronie rynkowej barykady stoi pracownik, który kieruje się strachem przed stratą pracy, a po drugiej menadżer-ekonom, który kieruje się interesem ekonomicznym przedsiębiorstwa. Wszystko byłoby w miarę logiczne, gdyby nie to, że tylko ta druga grupa ma luksus działania w warunkach wolnego rynku. Dlatego z wyrozumieniem traktujmy stronniczość Weterana, który oczywiście ma swoją rację!
3
Weteran 2015-01-21 21:51:29
Widzisz NIVE tu się mylisz..Tak naprawdę wszyscy jedziemy na jednym wózku,pracowników firmy nie dzieli nic prócz wykonywanych zadań ,uposażenia i poziomu oczekiwania ze strony przełożonych.Każdy z nas bez względu na zajmowaną pozycję ma możliwość wyboru ..Czemu moją postawę oceniasz jako stronniczą a nie obiektywną? Wydaje mi się ,że to właśnie Ty murem stoisz po stronie pracowników pomijając realia rynku i przeszkody z jakimi musi borykać się firma.Postawą roszczeniową zbyt wiele nie zyskasz,tutaj do interesu się nie dokłada jak do górników..
3
Luzik 2015-01-21 21:59:06
byłem na rozmowie na stanowisko biurowe. Ogólne pytania o swoje dotychczasowe obowiazki na stanowisku pracy, test z angielskiego i Exela. Ogólnie Pani na poziomie. Rozmowa ok. Czekam na informację, mają wysyłać nawet negatywną. W przypadku poztywnej ma być rozmowa z przyszłym przełożonym.
NIVE 2015-01-25 17:49:06
Rynek pracy jest zwichrowany, bezrobocie - wysokie, więc ludzie boją się o pracę, mają chaos w głowach, bo nie wiedzą, czego oczekiwać, a przy tym wszystkim jest duże rozwarstwienie płac - "poganiacze" zarabiają zdecydowanie więcej niż "niepoganiacze", co oczywiście budzi poczucie bycia niesprawiedliwie traktowanym.
To ostatnie jest najgorsze z punktu widzenia pracownika - kiedy widzi, że jest źle traktowany i źle wynagradzany w stosunku do swojego wkładu pracy. Tak rodzi się poczucie frustracji i bezradność, silnie związane z poczuciem bycia wykorzystywanym. Stąd już tylko krok do myślenia o sobie w kategoriach trybiku w niewolniczym systemie pracy. Dlatego stoję murem za poszanowaniem praw pracownika, zanim firma zrobi z pracownika niewolnika... w rynkowych realiach III RP.
5
Weteran 2015-01-25 19:28:10
Nive zbyt wyolbrzymiają problem,tak mi się wydaje.Naprawdę czujesz się poniżany.wykorzystywany itd? Co do trybika to się zgodzę,wszyscy nimi jesteśmy,firma to maszyna a ludzie to jej elementy.Tak było jest i będzie,a hierarchia jest wszędzie,w każdej organizacji ,firmie są przełożeni i podwładni to normalny układ.Nie rozumiem Twoich pretensji,ktoś Cię poniża?Podaj przykład.
Helik 2015-01-26 00:38:21

Brawo! Po dzisiejszych wyborach, GRECJA skończy z wyrzeczeniami!
T.u.s.k.- auf wiedersehen, to początek końca eurokołchozu!
Teraz zaprzyjaźnione media z TVN (T.u.s.kVisionNetwork) i gazetą wybiórczą na czele, będą szczuć na Greków, tak jak wcześniej na Węgrów, za to, że nie chcą być strzyżeni jak barany. Albo jak te pełowskie chłopy pańszczyźniane - frankowicze.
Statystyki czasu pracy: Holender ok 1500 godz. rocznie, Niemiec - 1700, Polak - 2000, a Grek? No kto zgadnie? 2100! Ot, niespodzianka! Kiedy my się obudzimy?!
4
. 2015-01-29 19:30:11
Pszepraszam !....- bo nie podoba mi się Twoja stronniczość(..) Ale mimo wszystkich spraw nas dzielących...tych społeczno-politycznych, bardzo Ciebie cenię ........z różnych względów. Pozdrawiam, NIVE.
maga 2015-02-04 18:26:59
Dziękujemy za posiłek regenarycyjny, chociaż nie był za bardzo
ciepły, ale to i tak dla nas wiele. magazynierzy.

villar 2015-02-07 23:38:38
przepraszam czy ktoś widział wkrętarkę....
robokop 2015-02-14 18:32:10
Zwiazki zawodowe? Chleba i igrzysk-tego trzeba. Ciepła micha zupy i
w piłkę kopaną , zresztą to także się liczy, że T. chce z nami biegać, no ale
przecież tworzymy zespół i wolę jego niż te wciąż skwaszone miny rządzących bab.
1
Batman 2015-02-14 19:39:17
Twój nick wszystko wyjaśnia i usprawiedliwia Cię troszkę-robokop,..czyli mózgu brak.
7
robokop 2015-02-15 22:24:38
nie tylko skwaszone ale i złośliwe są te rządzące baby - prawdziwe Badwoman.
1
Mnich 2015-02-16 21:52:37
Gdyby nie to,że to fałszywy wpis i manipulacja (Wszyscy tworzymy jeden zespół. Drużynę w której gramy na różnych pozycjach o jeden wspólny cel... bla bla bla pod oświeconym kierownictwem T.,który jest dla nas cieniem w upalne dni i słoneczkiem zimą... bla bla bla -czy ktoś się na to jeszcze nabiera?), to wyglądałoby na to drogi robokopie, że masz potrzeby na poziomie psa - miska i pobiegać.
8
oko 2015-02-16 23:36:15
Mistrz! W samo sedno! Miska, pobiegać i żeby pańcio był w dobrym humorze(bez "skwaszonej miny") i pogłaskał.
2
nicki 2015-02-16 23:54:23
Pańcio to mu rzuci patyk i obieca, że jak będzie szybko aportował to daleko zajdzie i dostanie nagrodę (premię). Oczywiście tylko obieca.
2
robokop 2015-02-17 19:12:18
Drogie panie, czasem jak idę aleją handlową, niektóre atrakcyjne kobiety mają dziwne miny, zupełnie nie adekwatne do sytuacji. Te miny krzyczą, jestem bardzo ważna, gardzę wami, wtedy uśmiecham się pod nosem. Na szczęście to tylko ułamek atrakcyjnych kobiet, nie każda...ale w Greku usadowiły swoje p..y na piedestale firmy i rządzą nami...a ja rzyg, rzyg ...rzygam...i wolę grać w piłkę, chociaż przyznaję,że JESTEśIE niesamowite.
NIVE 2015-02-19 18:23:16
@robokop, człowieku! Zajmij się sprawami ważnymi, także dla naszej firmy-myśl pozytywnie o przyszłości Swojej i Innych w NASZYM Greeku, szanuj i zostaw w spokoju "rządzące kobiety" bo One robią wszystko dla Nas i masz rację, że są ładne. Dobrze, że grasz w piłkę, ja też jestem pasjonatem footbolu.
Odkryj się ...(moze na fejsie).. i porozmawiajmy o firmie i nie tylko! Pozdrawiam.
k.o. 2015-02-26 18:48:50
Tak, tak , tak,...nie, nie ,nie,... bla, bla,..ble i .....
mamy PIP-e !
Może w końcu wezmą się za te urągające godności człowieka głodowe stawki godzinowe za pracę w świątek piątek i 1300zł na łapę!!! bo to GREK-WYZYSKIWACZ.
2
Weteran 2015-02-26 19:51:21
K.o. W takim razie Ty jesteś Polak frajer i leszcz powalony...Nie obrażaj jeżeli sam nie chcesz być obrażany,nie podoba się to możesz się zwolnić.
Szok 2015-03-01 20:41:33
1300 PLN???? To są jeszcze takie pensje gdziekolwiek???
2
Co.Bi. 2015-03-02 18:08:40
Weteran nie zaciemniaj i nie rrznij głupa
Kliknij w gogle najniższa pensja w Grecji i masz:
683,76 EUR na miesiąc (lip 2014) i na przyszłość zapamietaj że ludzie nie są glupie.
2
Weteran 2015-03-02 19:57:05
Co.Bi. Pomyśl jeszcze o kosztach egzystencji w Grecji i w Polsce,sam prąd ,woda,czynsz jest kilkukrotnie droższy.Zarobki to jedno,a siła nabywcza to drugie.Gwarantuję Ci ,że wolałbyś polskie 1500zł niż greckie 600 euro...
Małgorzata - taka jak wiele innych. 2015-03-04 17:55:43
Wytłumaczcie mi jak to (usunięte przez administratora) jest że tysiące ludzi w Polsce haruje za 1200zł bez umów albo i z umowami a koszt wynajmu mieszkania przekracza czasem tyle albo jest równe z kwotą zarobków. A gdzie żeby coś kupić, gdzie pieniądze na jedzenie ? Dlaczego w naszym kraju to wszystko takie (usunięte przez administratora)kto odpowiada za takie coś żeby pensja wynosiła tyle samo ile wynajem mieszkania. Przecież k***a na zachodzie sprzątaczkę albo zwykłego drogowego robola stać na własny dom, jedzenie, samochód a u nas człowiek haruje jak idiota i dostaje marne ochłapy.
3
Weteran 2015-03-04 20:27:40
Małgorzato,problem w tym,że na zachodzie po to by obecna nacja miała dobrze pracowały pokolenia.U nas demokracja,kapitalizm tak naprawdę dopiero startuje .To właśnie my dostaniemy najbardziej po dupsku jako pokolenie ,które płaci najwięcej ..Fakt faktem relacja między zarobkami ,a kosztami utrzymania w naszym kraju jest conajmniej dziwna.Wszyscy zarabiają mało i narzekają ,ale jakoś życie się kula .Niestety póki co w naszym kraju są albo bogaci,albo biedni ,brakuje klasy średniej,która na zachodzie jest fundamentem ekonomicznym społeczeństwa.Cóż uśmiechnij się Małgorzato,nasze dzieci będą miały lepiej
2
Mirosław 2015-03-08 19:58:33
Jak widać, po 25 latach, zupełnie zatracilśmy instynkt samozachowawczy i nadal
nie interesujemy się polityką od strony technicznej - wolimy zaglądać od strony fasadowej - kto ma ładniejszą buźkę,ładniej mówi i jest lepiej ubrany. Jesteśmy strasznie "rozpolitykowanym" narodem,który myśli,że wie wszystko na temat naszej polityki a tak naprawdę od lat wybiera te same towarzystwo od okrągłego stołu, zatem czas na zmiany rządu i prezydenta. Rząd powinien być techniczny,oparty na ludziach godnych zaufania i wykształconych,którzy mają w sobie chociaż krztę patriotyzmu, tylko tacy ludzie mogą zmienić bieg historii. Obecna sytuacja przypomina przykręcanie śrubki i czekanie kiedy w końcu Polacy zaczną padać z głodu lub pogrążą kraj w anarchii tak jak w roku 81. Jeśli nic się nie zmieni to możemy być pewni,że nasz kraj po raz kolejny stanie w obliczu konfliktu wewnętrznego. Tym razem nie będziemy mieli przeciwko sobie czołgów Jaruzelskiego z namalowanym orłem bez korony - teraz czekamy na interwencje stabilizacyjną Europolu - międzynarodowej milicji Unii Europejskiej.
4
kopacz 2015-03-09 19:07:36
Jestem zadowolony, chociaż mam inne ambicje ale rzeczywistość- tu i teraz, dziecko- i liczy się kasa, dlatego obiektywnie trzeba przyznać, że T. choć nieraz bywa wielkim skurwielkiem, to ostatnie premie zadowoliły. Grajmy dalej w tym zespole. Wielkie DZIEKI.

2
Ojciec dyrektor 2015-03-13 20:34:51
Co do premii,nie ma za co :-),nie założysz kasku to ci ją zabiorę i się wyrówna,ale grajmy dalej w tym zespole,.....tzn:jak wam zagram tak będziecie tańczyć
3
EMIG 2015-04-12 12:24:23
Nie ma co porównywać?.....Greckie rodziny funkcjonują lepiej pomimo kryzysu niż wy w najlepszych latach, co zresztą widać po efektach ostatnich ośmiu lat rządów PO. Zachodnie banki i korporacje finansowe usiłują zniszczyć kulturę i tradycję Grecką wykupując długi znacznie poniżej ich wartości, żądając ich spłaty ich pierwotnej wartości od rządu - czyli państwa - powstaje kolejny dług. Nie dlatego, że ktoś ma przerwę w pracy, z resztą was też to czeka. Czy to z euro wprowadzonym przez Komorowskiego, czy ze złotówką sprowadzoną do poziomu wartości papierka po cukierku, jeden kij. Chodzi o to, że pozwalacie bankom kreować pieniążki przy okazji udzielania kredytu. Jednak niezależnie od zawiłości w Grecji człowiek będzie zawsze człowiekiem nie albo numerkiem albo korposzczurkiem czy innym członkiem (lemingiem, słoikiem), systemu kredytowego stworzonego przez banki. U was pewnie zaraz koniec przerwy na zupkę błyskawiczną, a ja na plaży z żoną i dziećmi. Potem dobre jedzenie, po którym nie trzeba zmywać, bo zrobi to kto inny -w końcu mamy kryzys-. Pozdrawiam was moi byli rodacy i zapraszam zakosztować naszego kryzysu, biedy czy co tam sobie wyobrażacie:)
3
Weteran 2015-04-12 21:40:45
Ale teraz dowaliłeś zarozumiały pseudozarobasie...Nie znoszę traktowania innych z góry,a sytuację GReków znam dość dobrze bo mam tam sporo rodziny.Spójrz więc wokół siebie i zweryfikuj pozbawioną logiki odpowiedź,bo w GRecji jest źle,bardzo źle.Oczywiście jest margines społeczeństwa,któremu powodzi się dobrze.To piękny kraj wspaniałych ludzi,ale nie porównujpotencjału ekonomicznego Polski i Grecji bo się ośmieszasz,na tę chwilę Grecja to Polska lat 90 tych...
EMIG 2015-04-12 23:10:14
Weteran, trzeba tam pomieszkać i popracować aby dowiedzieć ile wart jest wasz czas. Jak ważny jest ten, który poświęcacie rodzinie i znajomym żeby zrozumieć, że to wy się mylicie i powinieneś wiedzieć, że grek jak dwa razy dziennie nie skłamie to jest chory. Grecy z dumą opowiadają o tym, że starożytnych czasach Hermes otrzymał zadanie aby rozrzucić trzy worki kłamstw nad ówcześnie znanym światem i przez "przypadek" dwa mu się rozsypały nad Helladą [Grecją]. Dzięki temu przetrwali [język i kultura] 600 lat pod tureckim jarzmem ale daleko im do prostoliniowości w myśleniu delikatnie mówiąc. Jako ludzie są przyjacielscy, mili i opiekuńczy, jako pracodawcy są szubrawcy, kanciarze i oszuści, jako pracownicy są leniwi, mało efektywni, kombinatorzy, fuszerka na co dzień - będą poprawiać przez tydzień ale zapłać za każdy.
Ale ty Weteran, widać, że żyjesz w platformerskim matrixie i opiewasz szczęśliwość i dobrobyt a to tylko "ciepła woda w kranie"
1
Weteran 2015-04-13 16:55:47
Rzeczywiście Polacy to same szczerowinki...Pakujesz wszystkich Greków do jednego wora,a wiesz dobrze ,ze w Polsce równierz jest mnóstwo nieuczciwych pracodawców tzw szara strefa z powodzeniem omijająca ZUS i podatki( zbyt wysokie notabene).Co do fachowości bez przesady tam także są fachowcy i partacze podobnie jak u nas różnica polega na tym ,że są poprostu drożsi od imigrantów.Jedyne co mogę im zarzucić to atmosfera lenistwa,ale może to wynika z klimatu?Jakoś Świat bez Polaków istniał i istnieje,bez Greków gorzej bo to oni pokazali starożytnemu Światu kulturę,sztukę,naukę,do dziś takie imiona jak Arystoteles,HIpokrates i inne padają na wykładach wyższych uczelni,a filozoficzne wywody są przykładem dla współczesnych..
1
pracownik 2015-08-02 15:27:11
Firma Greek Trade jest bardzo sprawna administracyjnie, także jeśli chodzi o dobór firm zewnętrznych, a wysokie wymagania merytoryczne niepozbawione są troski o warunki pracy ludzi - co nie jest częste w obecnej rzeczywistości rynkowej. Wydaje się, że przyczyną takiego stanu rzeczy jest wrażliwość rządzących firmą kobiet.
T. 2015-09-20 14:40:24
Potwierdzam zainteresowanie a wręcz troskę o pracownika (również odnośnie wysokości stawek). Odnoszę to do dyrektor J.-osoby konkretnej, zdecydowanej ale i taktownej, kobiety o dużym uroku osobistym.
2
byly pracownik 2015-09-28 23:38:18
Szkoda waszego czasu ,na prace w tej firmie niemila atmosfera male pieniadze;obiecanki cacanki.Odszedlem i jestem zadowolony
kafar 2015-10-10 22:33:03
Co z tym uzusowieniem od przyszłego roku ? Bo składki ktoś będzie musiał opłacić. Jeśli pracodawcy przerzucą ten koszt na pracownika, to realnie zmniejszy wynagrodzenie. A pocieszenie, że w końcu odkłada się na swoją emeryturę niekoniecznie wszystkich musi zadowalać. Boję się że mało zarabiając teraz w Greeku będę zarabiał jeszcze mniej.
1
Desper 2015-10-17 11:49:34
@kafar, ty lepiej zacznij szukać innej pracy, bo pewnie już niedługo nas wszystkich -tych z listy śmieciowej-zwolnią z greka i zartudnią emerytów i rencistów. Jesteśmy biednymi ludzmi. Gdzie my żyjemy!!!
G.F. 2015-10-31 18:05:08
Pani M. J. jest bardzo oryginalna i zawsze elegancka - ubiór skromny ale w swojej prostocie gustowny, dominują czerń i odcienie szarości-jest kobietą szykowną.
1
XYZ 2015-10-31 20:51:16
Twoja opinia na temat firmy jest bardzo rzeczowa,z pewnością teraz do pracy w GT będzie wielu chętnych ludzi ......pozdrawiam Ciebie i Twojego lekarza :-).
4
fiołek 2016-05-12 11:59:14
czy dobrze prosperują, to mi osobiście ciężko jest stwierdzić. Jedyne co wiem, to fakt, że mają ciekawe ogłoszenia o pracę. Teraz na przykład mają zapotrzebowanie na speca ds. handlu zagranicznego. To może być dobrze płatna praca, znajomość języka :)
Zostaw swoją opinię o Greek trade - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Greek trade