logo Ipsos

Ipsos

Warszawa

Opinie o Ipsos

Madziulaa007 2011-10-25 19:46:18
Nie zgadzam się, że jest to praca za darmo. Bardzo cenię tą pracę i mi się bardzo podoba. Są wypłacalni, fakt, że czasem się spóźniają, ale myślę, że to są prolemy techniczne. Zawsze dostałam wypłatę i nigdy nie miałam problemu.
ADOLF 2012-01-26 16:30:06
Praca bardzo słabo płatna.
Nie jasny system obliczania wypłaty.
Brak dodatku na prąd i amortyzację sprzętu.
W razie awarii komputera, naprawa na koszt własny.
Firma organizuje dni wolne w ostatniej chwili, bardzo trudno wziąć dzień wolny.
pracownik 2012-02-09 23:22:09
Pracuję od miesiąca. Jeszcze wypłaty nie dostałem. Atmosfera jest wielkim plusem - nie ma spięć wystarczy robić swoje, no i fakt, że można siedzieć w domu i pracować przy swoim kompie. Praca jak praca, sporo gadać trzeba czasami respondent cię zj...e ale wiadomo - ludzie. Ponadto terminy można sobie ułożyć - są dość elastyczni. Stawka szału nie robi ale z drugiej strony nie płacisz za bilet ani paliwo. Na początek dla osoby nieśmiałej która chce otworzyć się na ludzi bardzo dobry start
anonim 2012-11-09 08:22:11
Piszę z płaszczyzny osoby, która zgodziła sie wziąć udział w ankiecie, Koszmar, siedzi sobie taka paniusia w kontroli, wydzwania do ludzi niemal po nocy i jest zbulwersowana , że ktos zwraca jej uwage że tak późno. Już dawno powinni ja wyrzucic z pracy, jak można ludziom zakłócać wieczorny spokój, nie zgadzajcie dla tej firmy na żadne wywiady
pracownica 2014-06-23 14:07:18
trzeba mieć wgrany xp lub viste i to jest konieczne, bo na innym systemie ich prehistoryczny program nie chodzi... Dobrze też mieć dobry internet bo na gorszym strasznie przerywa. Przez pierwsze 350h dają 7zł za godzine a potem 9zł. Ostatnio przez 3 dni nie mogłam pracować bo mają autoryzacje sondażu i to też troche lipa, ale nie wiem czy to się często zdarza
3
test 2014-07-03 07:58:26
praca jak praca placa 11 zl/h od poniedz do piątku i 14 zl/h sob i niedz kasa na czas pracowałem 3 m-ce jestem zadowolony system tylko xp lub vista 32 bit
1
pracownica 2014-07-08 14:02:51
pracuje stosunkowo niedługo, bez starego kompa ani rusz, ja też pracuje na złomku ;) to 11 i 14 zł jest brutto więc na ręke wychodzi 7 i 11 zł... Czas pracy sprawdza system, który rejestruje efektywnie przepracowany czas. Dodatkowo są premie w tym miesiący 6 osób) i odcięcia dla najgorszych ( w tym miesiącu 24 osoby), masakra z tymi przestojami... teraz znowu 2 dni przestoju
pracownica 2014-07-08 14:05:06
przepraszam, pomyłka nie 7 i 11 a 7 i 9 zł
pracownica 2014-07-17 21:10:36
przerwy są bezpłatne, liczy się tylko "efektywny" czas pracy...
pl 2014-09-17 14:19:50
Do tego są obcięcia nie wiadomo za co... Podobno efektywność? Ale co to jest efektywność? to nie wina ankietera, że ludzie nie chcą robić 20 minutowej ankiety.

Czas pracy jest liczony beznadziejnie, bo nie liczą się awarie systemu (nie z twojej winy), przelogowania, oczekiwanie na przydział badania. Nic. Tylko gadanie i czas oczekiwania na wybranie numeru.
1
luck 2014-10-03 11:48:04
Minus za nie opłacanie czasu awarii, ale na szczęście stawka bazowa została podniesiona ostatnio do 21zł brutto za godzinę, plus premia- niezbyt duża, ale można dostać od czasu do czasu...
2
hhgh 2014-10-07 15:25:38
te 21 zł to stawka w tygodniu czy weekendowa?
Ciekawy 2014-11-19 08:59:15
Witam 27go zostałem zaproszony na szkolenie na ankietera jestem ciekaw jak to wygląda, czy są jakieś testy na koniec?
1
ssfs 2014-11-19 09:40:41
szkolenie wygląda tak: trwa 8h, najpierw teoria, potem łatwy test a potem np przez 3 godziny już dzwoni się do ludzi. Zastanawiające jest dlaczego kiedyś ciężko było o przyjęcia do ipsosa, a teraz masowo uciekaja od nich ankieterzy i cały czas ą przyjęcia
1
Ciekawy 2014-11-19 10:12:13
A jak wyglądają same ankiety i scenariusze rozmowy?
ssfs 2014-11-19 11:33:21
Ankiety są dosyć długie i trzeba się trzymać tego co jest napisane w pytaniach itd
:) 2014-11-26 12:38:12
A jak jest z grafikiem mozna sobie samemu ustalić:)?
skdjkj 2015-02-24 11:16:12
w ogóle nie stresuj się rozmową kwalifikacyjną, bo u nich takiej rozmowy nie ma :) trzeba być naprawdę nieogarniętym żeby nie przyjęli. Od razu jest szkolenie teoretyczne, robisz notatki, potem prościutki test, który robi się z notatkami, ok 3h dzwonienia takiego próbnego i można zaczynać prace. Ale przyznam szczerze w Ipsosie jest coraz gorzej...
1
ankieter 2015-02-25 14:52:40
Ipsos to syf jakich mało!!! niby ustala się grafik, a potem dzwonią, że praca odwołana. Ipsos płynie, traci zlecenia, ludzie odchodzą bo to bez sensu pracować za pare groszy!!! Kontrolują i odcinają za byle pierdoły!! ankieterów traktują jak murzynów!!! Teraz przyjmują każdego bo nie ma kto dla nich pracować.Kłamią na potęge że niby poranna zmiana odwołana a potem okazuje się że jednak ktoś pracował!!!
2
jshdjs 2015-03-05 19:40:18
Motto Ipsosa: " co zrobić żeby ankieterzy nie mogli zarobić"- oczywiscie odcinki co miesiąc niewiadomo za co!!!!!!!!
1
pracownik 2015-04-21 19:39:53
popieram przedmówców- dodam JEST CORAZ GORZEJ!!!!!!! zero szacunku pracowników,wyzysk, kradną pieniadze!!!!
1
XX 2015-04-22 18:52:39
jedyne co sprawnie dziala w tej firmie to regularne odciecia od WYPLATY i "MONITOROWANIE" pracownikow. to ich ulubione i jedyne formy motywacji ;) bo zmotywowany ankieter to dobry ankieter :D
6
ja 2015-04-22 19:35:18
oo.. znowu awaria :D
1
ankieter 2015-04-22 19:38:36
Nie zapomnijmy dodać, że oczywiście supervisor "służy pomocą" ankieterom. Ale tylko wtedy gdy trzeba zrobić odcinke, lub opieprzyć za każdą błachostke. Żenada!!!!!!!!!!
matek 2015-06-15 18:47:36
pochwali sie ktos? ile udaje wam sie wyciagnac za miesiac?
1
ankieter 2015-06-18 12:02:40
Praca w domu ok ale przy dziecku raczej nie uda sie popracować bo trzeba wybierać cały czas połączenia. A kasa tragedia, coraz wieksze odcinki czyli kradzież zarobionych pieniędzy!
1
loks 2015-06-24 14:50:42
moze ktos napisze ile konkretnie netto udalo mu sie zarobic za miesiac? prosze
ankieter 2015-06-24 16:14:29
Kiedyś było lepiej teraz po ciąglych odcinkach 600 zl za miesiąc pracy
1
ankieter 2015-07-22 07:48:11
Odcinki to jest cos takiego ze np w danym miesiacu wypracowalas/wales 900 zl a oni Ci zabiora np 100 zl za rzekoma nieefektywnosc. Na szkoleniu mowiz ze tylko 10 najslabszych osob dostaje odcinke a w rzeczywistosci jest to nawet 40 osob. I to bardzo boli jak zabieraja nasze zarobione pieniadze
zua 2015-07-22 18:56:06
no coz, jedni mają odcinki a inni ciągle premie za wyniki. jedni pracują tak mało ze zarabiają 600zł a inni ok 2000zł więc sami sobie dopowiedzcie ile i jak kto pracuje :)
ankieter 2015-07-22 20:25:56
Nie wiem ile musialo by sie pracowac zeby zarobic te 2000 zl. No chyba ze ma sie znajomych sv
zua 2015-07-23 22:57:09
Nie mam znajomych sv, widocznie pracuję więcej godzin niż Ty. Dostajesz rankingi premii i odtrąceń to mniej więcej wiesz ile można zarobić. Ja się zastanawiam co trzeba robić albo raczej czego nie robić żeby mieć obcinkę 100zł lub więcej... Dodam, że to nie praca dla każdego trzeba mieć duży dystans do tego co się robi i co się słyszy od respondentów, ja sobie notuję co śmieszniejsze odpowiedzi :)
blue 2015-07-31 17:00:51
Zarobki są marne a supervisorzy (zwłaszcza jeden) czepiają się o jakieś głupstwa. Radzę szukać innej pracy...
szn 2015-09-22 17:54:52
Proszę o pomoc i odpowiedź na proste pytanie ? Czy to ipsos przeprowadza "ankietę z zadowolenia klienta" polegającą na wysylaniu listow z odrecznym pismem o treści " proszę o pilny kontakt pod nr.tel ..." i tu podane są za kazdym listem inny tel.kom.. Czekam na potwierdzenie , że to ipsos !
szn 2015-09-23 17:51:28
Tylko ze to wysylane jest listem zwyklym. Na pieczatce urzad pocztowy 22. Dostalismy w domu juz 3 takie listy wiec nie jest to przypadek. Dlatego proszę o pomoc.
Miro1 2015-10-30 21:12:41
Widzę, że chyba w większości jesteście młodzi i macie zbyt wielkie oczekiwania odnośnie pracy i wynagrodzenia w Ipsos. Ja pracuję już drugi rok i jestem bardzo zadowolona z tej pracy. Nigdy mi nikt nic nie narzucał odnośnie kiedy mam pracować aczkolwiek aby zarobić to po prostu trzeba wypracować sobie godziny bo to ich ilość decyduje o wysokości wypłaty. Supervisorzy są to osoby bardzo kulturalne i profesjonalnie przygotowane do zawodu.
kinga 2015-11-21 09:41:01
Przenoszę się do konkurencji bo lepiej płacą! Polecam zrobić to samo...
3
asia 2015-11-26 11:07:24
jak się wabi ta konkurencja to może i ja się przeniosę???
ada 2015-11-27 16:48:39
Praca w Ipsos to dno wykorzystują pracowników ten ich "SYSTEM" potrafi kraść godziny np pracujesz 8-16 a w systemie jest, że od 10-14, odcinają nie wiadomo za co jak raz dostaniesz się na listę odcięć to jak byś pracował i tak będziesz tam jakiś czas. stawka niby 11 zl minus podatek minus odcięcia minus przerwy to wychodzi 7 zl albo mniej, praca jest ciężka siada gardło od gadania i oczy od monitora ubezpieczeń żadnych umowa śmieciowa, ankiety koszmarnie długie mają 15-25 minut to standard, Trudno jest utrzymać respondenta przez taki czas jak trafisz na takie do firm to masz pewnego minusa na koniec miesiąca. supervisorzy ogólnie ok czasem zdarzy się jakiś chujec. co do godzin to prawo daje możliwość wyboru przez pracownika godzin inaczej kwalifikuje sie jako umowa o pracę wiec od czasu gdy PENTOR musiał zapłacić składki ZUS w Ipsos dają możliwość swobodnego wyboru godzin boją się żeby nie płacić na ZUS> Reasumując normalna praca na umowę śmieciową wyzysk itd mam nadzieję że zakażą tych umów choć a jak im za drogo to niech wynoszą się skąd przyszli do Francji tam Araby będą im pracować za 1.5 euro za godzinę, tu nie są godne zarobki biorąc pod uwage poświęcony czas i zdrowie.
4
ada 2015-11-27 17:00:13
dziadostwo na umowe śmieciową
2
magda 2016-01-14 15:27:45
Witam, a czy za pracę z domu jest inna stawka czy taka sama jak stacjonarnie?
1
ewcixx 2016-01-25 18:17:55
Pracujecie zdalnie? Poproszę o opinie, Chciałabym "dorobić" do pensji". Czy pracujecie w godzinach 17-21?
zenek 2016-01-26 22:22:45
Słyszał ktoś o podwyżkach w Ipsos?
do zenek 2016-02-06 15:43:41
w ipsos podwyżki??? żeby chociaż uczciwie płacili za godziny ale i z tym u nich słabo. Niby tak się chwalą że renomowana i międzynarodowa agencja a umowy o dzieła dają,żadnych bonusów nic od siebie nie oferują nawet na święta, powiem tyle szkoda czasu na nich, mają nas za głupich do czarnej roboty.
2
klaps 2016-05-08 13:33:33
poza tym, że ogłoszenie po angielsku, to jeszcze sama nazwa stanowiska nie pozostawia wątpilowiości że angielski w tym wypadku to jednak konieczność
Duszyczka taka malutka 2016-11-04 00:50:40
Cześć,warto iść do Pracy w Ipsos?Chodzi o ankietera nie zdalnego.Jest tam w ogole możliwość wyciągnać ze 3000?Przyznam ze znajoma tam pracowała,ale za wiele nie powiedziała po za tym iż,odcinają z pensji forse.Może ktoś coś więcej na ten temat napisać?Będę wdzięczna
Pracownik 2016-11-04 08:56:20
Nie ma szans na 3000, tam nawet na 1500 trzeba bardzo dużo pracować plus to że najzwyczajniej w świecie kradną zarobione przez pracownika pieniądze odcinkami!!!!!
2
Serwisant kiedyś 2016-11-15 03:03:37
Możesz rozwinąć tę kwestię?Rozumiem ze 40 godzin w tygodniu da 1500?
Pracownik 2016-11-15 07:58:34
To nie jest tak że pracując 40h tygodniowo można wycignąć 1500zl, bo oni mają jakiś złodziejski sprzęt ktory zlicza przspracowany czas, zwiesza się i bywa tak że przez połowe czasu pracuje się za darmo... to jest praca żeby dorobić sobie pare stów ale wyżyć się z tego nie da, choć obiecuja złote góry. Wiem bo sama przez to przeszłam, pracowałam nieraz po 10h godz dziennie a potem płakałam przy wypłacie. To nie jest prosta praca, przeprwy nawet na toalete nie są wliczane do czasu pracy, ludzie czasem ciężcy i ankiety po 30 min.
1
ffdfd 2016-11-15 14:40:34
Nie da rady 1500/mieś w 40/h tyg !!
Zostaw swoją opinię o Ipsos - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ipsos