brak logo

Technicoat

Bestwina

Opinie o Technicoat

Fujara Janusza 2016-10-04 20:42
Panie Antoni, a co to za cyferki SĄ? Można bardziej po ludzku?
obserwator 2016-10-04 20:57
Trzeba być szczerym. Za kadencji Grądkiewicza taka sytuacja miała miejsce po raz pierwszy( mówię o spóźnionej wypłacie)wcześniej miało to miejsce za Herczka. Nie myślcie że bronię tu Grądkiewicza. Koleś albo doprowadzi oddział do ruiny i zamknięcia albo dostanie KOPA W DUPSKO. Sikorze też się należy zresztą nie tyle kop w dupsko ale konkretny liść. Chyba większość się domyśla w co i podziela tą opinię.
olala 2016-10-04 21:00
Sprawdź sobie w kodeksie pracy.
1
Fujara Janusza 2016-10-04 21:10
Up, hg, gg, wf, sb, USA ;) który z was to Gradkiewicz, a który Sikora. Olala na pewno sprawdzę, myślałem , ze może Pan Antoni mam się trochę bardziej rozpisze ;)
Fujara Janusza 2016-10-05 11:31
W przypadku gdy pracodawca nie wypłaci Tobie wynagrodzenia w terminie możesz rozwiązać umowę bez okresu wypowiedzenia do 30 dni od zaistnienia szkody ( opoznienia), jest to bowiem ciężkie naruszenie prawa pracownika- więc nie opowiadaj nam tu o tym co jest w pożądku, a co nie. W zaistniałej sytuacji ta osoba ma prawo wypowiedzieć umowe bezterminowo do 13.10.2016 powolujac sie na kodeks pracy.
olala 2016-10-06 18:16
Człowieku przestań pisać te brednie nie było i nie będzie ofert pracy w tej firmie na stanowisko brygadzistki. Nie wiem skąd Cię wypuścili ale zrobili to zbyt wcześnie.
1
olala 2016-10-07 07:11
Nowoczesne urządzenia? Przestań pisać głupoty. Tylko na stronach internetowych jest to tak ładnie pokazane. Owszem w czechach jest nowoczesny zaklad który zbudował Kortus ale w bestwinie jest manufaktura rodem z czasów PRL-u.Co do kobiet to na produkcji pracuje kilka ale żadna nie miała awansu ani nie była brygadzistka na przestrzeni tych prawie 12 lat jak ta firma działa w bestwinie.Może któraś zechce kiedyś wypowiedzieć się na tym forum to bedziesz mieć odpowiedź.
obserwator 2016-10-09 08:02
Artykuł 283 kodeksu pracy naruszony w całości Sprawdź sobie o czym mówi a potem wypisuj te bajki na forum.Firma była i jest w porządku i dba o bhp?Ha,ha,ha. Pewnie inspektorzy z PIP-u wyssali sobie z palca te zarzuty będąc na kontroli,albo co lepsze przeprowadzili kontrolę nie w tym zakładzie.Daj spokój człowieku jeżeli pracujesz tam lub pracowałeś to pisz prawdę. Ciężko jest odbudować zaufanie i wizerunek a ta firma wyjatkowo efektywnie wizerunek swój niszczyła przez ostatnie kilka lat. Podziekowania należy składać pod adresem przede wszystkim pana J.Kubasa,a nastepnie pana P.Herczka. za traktowanie pracowników jak bydło i brak reakcji ze strony dyrekcji na skargi i zachowanie ówczesnego kierownika J. Kubasa. Mało tego facet został zdjety z stanowiska i został kierownikiem utrzymania ruchu. Nie zmienił ani swoich nawyków ani stosunku do ludzi. Nie dziwi wiec fakt że ludzie nie chca tam pracować a ci którzy tam pracują składają wypowiedzenia. Tyle jeżeli chodzi o tą porządną firmę
mała19 2016-10-12 11:17
Haha
mala19 2016-10-12 11:54
Masakra opinie o tym Zakladzie karygodne..Szefostwo wròcic z powrotem do szkoly podstawowej Pana Janusza na lekcje etyki ,nauka od podstaw ,dzieci z 1 klasy podstawowej majá lepsze predyspozycje zachowania-ten zaklad pracy idzie na dno .Dopoki sie warunki wspolpracy,wspoldzialania z ludzmi nie poprawią szanse marne na pozytywne mniemanie o Technicoat.Co do Pana Przemyslawa ,obstaje za szefostwem,ignoruje prosby,starania pracownikow,a gdy praca robola swietnie wykonana to pan Przemyslaw zbiera laury za nieswoje dokonania
4
olala 2016-10-13 08:54
No mała nic nowgo nie napisałaś,ale spoko że jednak.Co do tej dziewczynnki( przemka)to takie buraki z mnicha tak mają. Myśli że skoro skończył bielską ATH to jest kimś a tak naprawde to kuźnia dla matołów. Jeszcze prośba ignorujcie wpisy od nijakiego staszka albo pisze te brednie sikora albo czlowiek chory umysłowo. Zresztą jedno nie wyklucza drugiego.
Like 2016-10-17 08:50
zamykają już tą firme czy jeszcze nie
luźny22 2016-10-17 11:22
Jeszcze funkcjonują oby jak najdłużej, ale nie w tej formie i nie z tymi zarobkami oraz tym kierownictwem.
poal 2016-10-20 18:09
tfuu cóż by powiedzieć o tej firmie?? równia pochyła w dół, dziwny sposób postępowania nowego Dyrektora, czy na zlecenie czy z jego inicjatywy nie wiadomo.... ale mówcie co chcecie, Herczek był jaki był, ale była praca, a nawet nie szło tego przerobić...szło się zarobić w tej robocie... było minęło, to se newrati... do tego totalna samowolka Pana Sikory w działaniach na produkcji, zero słuchania ludzi, zero realizacji i mnóstwo improwizacji... ale chyba dla jednego i drugiego kończą się dobre czasy i Czesi wezmą się i za nich....natomiast generalnie - syf, kiła i mogiła...
olala 2016-10-20 19:30
Nie sądzę że czesi się wezmą za tych dwóch baranów. Faktem jest że jest kicha,na święta raczej nie bedzie na tak zwanego karpia i to jest wersja optymistyczna. Z drugiej strony skoro ta panienka sikora zachęca do tego by składać wypowiedzenia bo oni nikogo na siłę trzymać nie będą to nie wiem o co chodzi tym dwóm księżniczką.
prorok 2016-10-24 21:41
Jutro przyjeżdża Kortus może zrobi w końcu porządek z tymi debilami [czyli pseudo-kierownikiem Sikora P oraz baranem niby pseudo Dyrektorem Technicoatu. Niestety dalej szantaż, obowiązkowa sobota i niedziela robocza. W poniedziałek przed Wszystkimi świętymi cofnięte wszystkie urlopy, ludzie, nie pojadą na groby bliskich przez tych 2 gnoi. Aby oni poczuli zapach kwiatów ale od dołu.
luźny22 2016-10-25 07:34
Bez obrazy,ale ilu w tym zakładzie ma jaja żeby się postawić tym dwóm przygłupom?Jest kilku, a reszta potrafi tylko się wygrażać na szatni rozglądając się w koło czy aby nikt z obmawianych ich nie słyszy. No i ten który ma standardowe powiedzonko,,UWIERZ MI ŻE ICH TAK WYPUNKTUJE'' Ha Ha Ha.Żal Punktuje i owszem u tego barana Grądkiewicza. No ale na pewno ma swoje powody.Konkluzja jest taka, przestańcie narzekać tylko sami coś z tym zróbcie. Są instytucje które stoją murem za pracownikiem,a jak nie to zróbcie to o co prosił sikora nikogo na siłę nie trzymają,wszędzie zarobicie więcej niż u nich.
Poal 2016-10-29 11:36
Dalej mnie zastanawia że sobie na to pozwalacie.. nie dość że jest tyle instytucji co staną za wami to jak nic nie protestujecie tylko przytakujecie to tak będzie...poza tym musicie naucUc szacunku do siebie a nie żeby ktoś się po wqs woził i pozwalalnsobie na traktowanie ludzi jak niewolników i parobkow, do tego z kompletnym brakiem szacunku i wykanczaniem ludzi po kolei.. tu niby zakład chcą utrzymać a tu jak chcesz to idź w cholerę... A został ktoś jeszcze sensowy w pracy czy wszyscy mądrzejsi już poszli???
1
Dobry 2016-11-18 17:41
Witam w firmie technicoat chyba warunki się unormowały bo nikt dawno się nie wypowiadał

Polepszyły się wynagrodzenia i terminy podwyżki i etc
luźny 2016-11-18 21:26
No co Ty wszystko jest po staremu a nawet gorzej. Okradają już jawnie na nad godzinach i udają że wszystko jest w porządku. Ludzie nie piszą bo chyba nie warto już pisać o tej firmie,a raczej zacząć szukać nowego pracodawcy bo ten nie wart jest funta kłakòw. Pozdrowienia dla tych którzy jeszcze trwają w tym cyrku.
Ciekawy 2016-11-21 23:04
Ale jest jakieś światełko w tunelu, szansa na poprawę, jakieś deklaracje dyrektora? Jakiś sensowny pomysł na rozwój, zmiany kadrowe.... czy raczej stagnacja i oczekiwanie na górę lodową? (Nie mylić z Górą J. - pozdrawiam serdecznie sympatyczną koleżankę)
obserwator 2016-11-22 10:34
Żeby choć mały robaczek świętojański w tym tunelu się pokazał to było by już coś.Niestety nic nie wskazuje żeby szybko nastąpiła poprawa. Grądkiewicz dalej mydli oczy pracownikom, choć mineły cztery miesiące jego urzędowania to nikomu podwyżki nie udało się dostać,za to mister sikora w jego imieniu chodził i obiecywał co po nie którym złotówkę więcej i na obiecywaniu się skończyło.Co do zmian kadrowych jest dziewczyna jak na razie pracuje( chyba Grądkiewicz nie traktuje jej jak Moniki.Jeszcze)Natomiast gratulację się należą Agnieszce K. to że zależy jej na pracy ok,ale żeby przywozić maleńkie dziecko do tego syfu(opary farb,pył dym z wypalanych elementów to wszystko jest obecne na terenie zakładu również w pomieszczeniach biurowych)no cóż to skrajna nie odpowiedzialność. Tak więc reasumując Technicoat zmierza do celu jak Tytanic. A przynajmniej tak to wygląda.
500PLUS 2016-11-22 22:56
Haha matka- polka, mała ma kilka miesięcy i przyprowadzanie jej do tego syfu to nie jest nieodpowiedzialność,-nieodpowiedzialność jest wtedy kiedy zapomnisz zmienić pieluche przez kilka godzin, albo dasz zbyt ciepłe mleko. Ta sytuacja to jest świadome, wielogodzinne narażenie dziecka na działanie szkodliwych substancji ....zaden normalny rodzic Tak tak nie robi! To tak jakby w ciąży waliła Ruski spyrol...
1
poal 2016-11-28 17:44
no cóż, przyglądając się wszelkim działaniom w tej firmie, to zderzenie z górą lodową dawno nastąpiło... teraz coraz szybciej nabiera wody i leci na dno... zgoda na odejście kilku ważnych osób w firmie i to że nie szukaja nigoko na ich miejsce to już znak... co to za firma co nie szuka innego handlowca?? co dział handlowy będzie w Czechach? biuro - hmmm.. przemilczmy. wcześniej wszystko było zrobione, a teraz to wielka komedia na górze jest. i ci co najbardziej namieszali to teraz się wybielają i robią z siebie świętych i jacy to oni niby wspaniali są, a syf to M. zostawiła, osoby, ktore kupe gnoju przewaliły i czyściły wszystko zostały zniszczone. na dole nie wiele lepiej - zero zatrudnienia kogokolwiek, roboty też coraz mniej, a coraz wikesze wymagania i coraz mniejsze wypłaty. no i zero premii na święta. Grądkiewicz - jedynym osiągniećiem i powodem do dumy dla niego jest to, że w ciągu 4 miesięcy zszedł z zatrudnieniem do 21 osób....
Seba, Monia powodzenia Wam bo na pewno macie lepiej niż my... co do Agnieszki - ciekawe czy w końcu mąż wie gdzie z dzieckiem przebywa....
Były 2016-12-04 18:47
Oj oj cisza nastała! Znowu rozkaz od góry "wykasowac wszystkie posty" czemu bo p.Przemus się wystarczył że żona i rodzice się dowiedzą jak traktuje ludzi - żal wielki. A co do odejścia ludzi ważnych lub mniej ważnych patrzeć kiedy odejdą nastepni co coś umieją robić w tej firmie a nie taych co tylko straszą że złoża wypowiedzenie a dalej tego nie robią i zgrywania twardzieli. Pozdrawiam resztki załogi
1
Miły Doradca 2016-12-08 22:08
Jak to wykasować posty? Ktoś wydał takie polecenie pracownikom? To management tej firmy nie ma już nic lepszego do roboty? Ktoś tu chyba jaj nie ma żeby krytykę na klatę przyjąć ;) Szacunek u podwładnych trochę inaczej się buduje Panowie.... jeżeli nie wiecie jak to zachęcam do wzięcia udziału w szkoleniach z zarządzania zasobami ludzkimi. Dużo cierpliwości, dobrej woli oraz poprawna transparentna komunikacja- popracujcie nad tym, a może się przerodzić w sukces:)
Były 2016-12-09 09:02
Myślę że dobrze pasuje tu stare powiedzenie." Mówił dziad do obrazu a obraz ani razu" :-D Patrząc na to,to chyba nie powinno dziwić zachowanie obecnego kierownika i byłego mieli przyzwolenie od byłego dyrektora na takowe zachowanie. Pan Piotr H. reagował na skargi gdy pan Janusz K przesadzał,a że pan Janusz K przesadzał bardzo często to pan Piotr H reagował bardzo rzadko, a wręcz w ogóle. Reasumując tak im zostało,a nowy dyrektor cóż okazał się człowiekiem któremu nie zależy na utrzymaniu ani stanu załogi ani poprawnych relacji z tą garstką ludzi którzy jeszcze tam trwają. Myślę że nic nie jest w stanie zmienić tej trójcy.
Miły Doradca 2016-12-09 15:11
Były, a ty wiesz coś w temacie kasowania postów - kto kazał , jak to było przekazane, czy tam się obecnie zastrasza ludzi? Jakich argumentów używają, przecież nie mają wiele do zaoferowania... wiele więcej do stracenia, chyba , że im nie zależy.
Były 2016-12-09 16:39
Posty kasować kazał Sikora,przekazane zostało na zwołanym zebraniu, oczywiście postraszenie prokuratorem i policją było jak najbardziej na miejscu plus obietnica zwolnienia dyscyplinarnego przez J Kubasa.Nadmienię tylko że człowiek zajmuje fikcyjne stanowisko kierownika utrzymania ruchu więc jak może kogoś zwolnić? A no może bo w tej firmie wszystko jest możliwe. Więc czy zastrasza się ludzi w tej firmie? Myślę że nie.No chyba że wymaga tego sytuacja? Od chociaż by wpisy na gowork. Czy im zależy? odnoszę wrażenie że nie,ale cóż mogę się mylić.
Miły Doradca 2016-12-09 17:46
Drogi Były, prokuraturą, policją? Poważnie? Na jakich podstawach przejrzałem dwa razy to forum i przestępstwa tu nie widzę, jako czyny zabronione to występki z Art. 216 KK i z Art 212 KK, a z tego co wiem takiego czegoś prokurator nie ściga.

Oskarżenie w tym wypadku z powództwa cywilnego, więc oskarżycielem w tym wypadku jest osoba "poszkodowana" - nie prokurator- czyli kto - panowie z managementu. Aby sprawę z powództwa cywilnego założyć danej osobie należy wpłacić na rzecz rozprawy 300 zł. Jeżeli oskarżyciel nie chce być zgnieciony przez prawnika drugiej strony musi sam uzbroić się w "papugę"- koszt papugi to ok. 200-300 zł za rozprawę. Przyjmijmy, że na tym forum pod 216 i 212 KK kwalifikuje się około 20 osób to jest 20 osobnych aktów oskarżenia!
Każdy z oskarżonych może się domagać zwrotów kosztów poniesionych w trakcie procesu ( w tym koszt adwokata) jeżeli wina nie zostanie mu udowodniona. A w przypadku Art 212 i 216 jeżeli informacje rozpowszechniane dobrej wierze i są prawdziwe nie ma mowy o złamaniu prawa. Również na każde oskarżenie ze stopy cywilnej można wnieść w każdej chwili gdy trwa sprawa oskarżenie wzajemne.
Na pierwszej lub pierwszych dwóch rozprawach sędzia dąży do polubownego zakończenia sporu.
Oskarżyciel ma przedstawić sędziemu czego się domaga- czyli najczęściej chodzi o rekompensatę finansową . A oskarżony może się przyznać lub nie. Najprościej dla sędziego jak wtedy wszyscy się dogadają. Ale jeżeli nie to zaczyna się never ending story.... i tutaj może być nawet kilka rozpraw po kolei, oskarżony może powoływać świadków, przedstawiać dowody ( przypominam, że sądy pracują raczej pomiędzy 7 a 15 tą a jak oskarżyciel tak oskarżony albo ich "papugi" muszą na sali być.

Taka sytuacja dla obu stron jest uwierzcie mi bardzo nieprzyjemna i kto chce się sądzić musi mieć dużo czasu i pieniędzy.

Także jeżeli ktokolwiek na poważnie straszył prokuratorem i policją to najprawdopodobniej nie ma zielonego pojęcia o czym mówi!!!

Tak wogóle to tak się szacunku nie zbuduje, dwa kto do cholery własnych ludzi straszy prokuratorem....
Fragles 2016-12-20 06:34
Co tam słychać w technikredkach? Chyba Mikołaj był szczodry w tym roku skoro nikt nie ma nic do powiedzenia na forum. Pokazało się ogłoszenie na olx że przyjmą pracownika produkcji po przeczytaniu zakresu obowiązków zastanawiam się za jaką stawkę? Chyba marną bo chcą zatrudnić przez randstat. Bądźcie czujni bo tam miodu nie ma a praca po godzinach to norma. Wesołych świąt życzę wszystkim twardzielą którzy tam dalej pracują.
poal 2017-01-20 20:52
albo już tak dogorywa to wszystko, że nikt nie ma siły pisać... :D
1
Fragles 2017-01-22 19:53
Chyba tli się resztka nadzieji ale nie będzie lepiej, nawet jezeli ma być nowy kierownik. Nie rozumieć tylko dlaczego tego niudolniaka przemka chcą zrobić kierownikem jakości. Zamiast po prostu go zwolnić,lepiej stworzyć fikcyjne stanowisko jak w przypadku Janusza. Nic to nie jest ludzie dalej będą przychodzic po półtorej zmiany na dobę zeby zadowolić tych trzech darmozjadów.
1
lotla 2017-03-06 16:00
czy coś lepiej?
Fragles 2017-03-07 20:10
Nic na lepsze się nie poprawiło,nowy kierownik jest ale do końca nie wie z kim ma do czynienia.Grondkiewcz dalej mami ludzi że dostana podwyżki,a ten jego latrelek sikora chodzi i próbuje go wybielac w o oczach załogi.Ogólnie rzecz ujmujac syf,żenada,smród,brud i ubóstwo.Wyrazy współczucia dla ludzi którzy tam jeszcze pracują.
Ciekawy 2017-03-30 07:45
I co zmienilo sie cos?
Poal 2017-03-30 19:27
Oczywiście :-) na gorsze ;-)
luźny 2017-03-31 10:45
Na pewno nie na lepsze. Wciąż brakuje ludzi. Zarobki w miejscu jak stały tak stoją.Swoją drogą ciekawe kiedy ludzie którzy tam pracują zrozumieją że praca w tej firmie to strata czasu i zdrowia.
Pok 2017-04-01 14:09
Nigdy nie zrozumieją poniewaz twierdza ze na lepsza prace ich niestac i dlatego traca czas i zdrowie
Ojczulek 2017-04-01 20:11
Coś w tym jest? Co by nie mówić każdy kieruje swoim losem i śpi jak sobie pościele Choć kilku było którzy w porę przejrzeli na oczy i odeszli bo jak długo można pracować pod kierownictwem ignorantów i ludzi którzy udają ze znają sie na robocie a rzeczywistość jest zgoła odmienna. Cóż by nie mówić cześć ich pamieci
Konrad 2017-04-06 12:39
Tam na produkcji u was był taki facet z brodą co wygląda jak Święty Mikołaj, który połknął z tuzin elfów - jak on się nazywał ?- wydawał się sympatyczny.
Były 2017-04-06 21:42
Jest tam dwóch obaj smoki. Choć jeden to zwykły szaraczek wydaje się dość sympatyczny i na pewno nie pożarł żadnego elfa. To Bogdan G. Drugi to Janusz K. były kierownik produkcji kawał chłopa z siwą brodą wielkim brzuchem i furiackim charakterem. Elfów paru zeżarł i to w całości.Dziś piastuje stanowisko kierownika utrzymania ruchu i tak naprawdę to brakuje mu elfów które robiły by za tego nie roba.
1
Bestwina 2017-04-21 15:07
Były : Pamiętam tego Janusza on super facet był zawsze pomógł, czasem krzyknął, ale jak ktoś nie radzi sobie z robotom to się mu nie dziwie - ale on chyba już na emeryturze powinien chyba być?? Kto tam teraz rządzi - dalej Przemek??
Były 2017-04-22 11:14
No w większości to się zgodzę że jak przyszło co do czego to potrafił stanąć za ludźmi,ale raczej dbał tylko o swój tyłek i tyłek Herczka. Do emerytury jeszcze troche mu brakuje ale kto wie czy renta nie okaże konieczna. Kto rządzi? To jest dobre pytanie. Sikora nigdy nie nadawał się na kierownika ale władza została mu we krwi. Nowy kierownik jest jaki jest. Jak mówi przyslowie.poszles miedzy wrony kraczesz jak i one. Ogólnie dno.
DelPiero 2017-04-25 14:43
o, ciekawe, to jest nowy kierownik ... ale chyba się nim za bardzo nie chcą pochwalić bo na stronie www dalej kierownikiem jest Przemek...?
Były 2017-04-25 19:17
To chyba nie to że nie chcą się nim pochwalić. Raczej to pan Tomasz Gabryś nie chce się chwalić gdzie teraz pracuje,ale cóż im wyżej się siedzi tym niżej się spada. Zatrudniając się w Technicoat już niżej się raczej nie spadnie.
Ojciec PIO 2017-04-27 14:18
Były - ty to darzysz ten Technicoat szczególną miłością...taką głęboką... bardzo głęboką hahahaha
Spokojnie będzie lepiej 2017-05-01 08:55
Haha ten były to dalej tam pracuje bo strasznie dużo wie o tym zakładzie tylko na forum podaje że "były"żeby nikt nie mowil co ty tam dalej robisz niestać cię na lepszą prace itd.jest ten plus że ci najkopetentniejsi z tego obozowiska pracy za minimum socjalne uciekli.zostali ci co tam beda robić do usranej śmierci za wyzysk totalny
gość 2017-05-03 09:10
Może i racja może i pracuje tam dalej,ale w sumie to dobrze że jest ktoś kto coś wie co tam się dzieje i pisze o tym a nie tylko robi swoje i godzi się na takie traktowanie. To forma protestu, że anonimowo? Cóż może ma rodzinę na utrzymaniu,a może po prostu brak mu odwagi.Ważne aby to było prawda co pisze.
1
Gość 2017-05-31 18:52
Có tak ucichło na forum na forum?Czyżby taka poprawa,oczywiscie na lepsze że ludzie milczą?
Zostaw swoją opinię o Technicoat - Bestwina
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Technicoat