logo ENEA S.A.

ENEA S.A.

Poznań

Opinie o ENEA S.A.

xyz 2015-08-03 21:05:37
Praca na Infolinii w Enea jest godna polecenia. Podstawa 10 zł brutto nie jest najgorsza, jeżeli chodzi o pracę na jakiejkolwiek infolinii. Bardzo szybko można przejść na stawkę 12 zł, wystarczy tylko trzymać się tego do czego zobowiązało się przy rozmowie rekrutacyjnej - dosprzedaży. Konsultanci, którzy to robią są naprawdę doceniani. Potrafią otrzymać kilkaset złotych premii i szybko przechodzą na wyższą stawkę. Tak jak ktoś wyżej wspomniał - co jakiś czas jest możliwość wyrobienia dodatkowych godzin na PE, które są płatne d10 zł/h (!) dodatkowo.
Procedury nie są tak straszne jak to niektórym się wydaje. Wystarczy tylko się przyłożyć, a nie przeglądać fejsa w każdej wolnej chwili.
Systemy są do ogarnięcia.
HD pomagają jak tylko mogą, są zgraną ekipą (przynajmniej na jednej z lokalizacji. Nie wiem jak sytuacja wygląda na drugiej). Na swój awans naprawdę musieli trochę pracować i się wykazać.
Liderzy - każdy z nich pracował kiedyś na słuchawkach. Wiedzą czym to wszystko pachnie. Tak samo zasłużyli na swój awans. Pomagają jak tylko mogą. Nie wymuszają, nie grożą - tak jak to bywa w innych firmach, gdzie jest obowiązkowa sprzedaż czy dosprzedaż.
Nie wiem czy ktoś z Was popracował dłużej w tej firmie, miał okazję poznać innych nie tylko od strony pracy. Tak naprawdę pracują tu fajni ludzie, oczywiście jak w każdej większej grupie znajdzie się ktoś komu nie będzie coś pasowało, ale większość ludzi jest sympatycznych. Zarówno konsultanci jak i liderzy, koordynatorzy i sam M.
2
ela 2015-08-14 14:24:38
to calkiem niezle warunki i fajnie ze pracownik jest docenianiy za swoja robote. widze ze wlasnie teraz poszukuja na stanowiska Specjalista ds. Organizacji Obsługi Klienta, Trener-Coach, Doradca ds. Klientów Biznesowych. ja osobiscie chce sie dostac na to pierwsze stanowisko. oferuja umowe o prace, pakiet swiadczen pracowniczych...
3
sierpien 2015-08-25 13:45:26
Pracuję w Enea od 25 lat , takiego burdelu jak teraz jest jeszcze w życiu nie widziałem. A klienta to wszystkie zarządy mają głęboko w d.... .
6
siema 2015-09-02 15:13:17
czy ktos moze napisac jak wygladaja warunki jesli chodzi o prace w dzialach analitycznych/finansowych?
54revb 2015-09-13 17:27:09
hej widziałem jakiś czas temu parę ofert pracy od firmy Enea Operator sp. z o.o. nadal prowadzą rekrutację na stanowisko specjalisty do spraw organizacji klienta, koordynatora do spraw sprzedaży internetowej, specjalisty do spraw obrotu w Poznaniu oraz elektromontera pogotowia w Sławie, może ktoś byłby zainteresowany..
dyr log 2015-09-21 14:00:37
Ile zarabia dyrektor departamentu logistyki? wie ktoś przybliżoną kwotę? jak atmosfera ?jest oferta i pytanie czy jest sens aplikować...
asykar 2015-09-24 14:45:18
Generalnie dużo by pisać... w jednym zdaniu: omijać ich szerokim łukiem!!!
3
były 2015-10-13 17:53:12
Tak, omijać szerokim łukiem, jak śmierdzące jajo! Pracy w Poznaniu jest wyjątkowo dużo. To jest bodajże jedyna infolinia, która zatrudnia na umowę-zlecenie ("śmieciówkę"). Im po prostu nie zależy na wyszkoleniu dobrej jakości konsultantów: nie ty, będą najwyżej następni na Twoje miejsce. W Amazonie lekko rzeczywiście nie jest, ale masz wyższą stawkę i umowę o pracę.
1
tomek 2015-10-13 21:41:09
oczywiście enea zajmuje się egergią i działa w tej branzy już id naprawde kilkudziesiecu lat i wydaje mi się, ze teraz nic się nie zmieni. Cały czas są liderem branży i moim zdaniem jeszcze długo tak bedzie. Vzekam tylko jeszcze aż pojawi się jakieś ogłoszeni jako specjlista ds. energii elektrycznej.
1
art 2015-10-15 12:53:12
Z mojej strony raczej pytanie niż opinia. Pytanie kieruję do osób pracujących na infolinii- wymagane i przestrzegane jest przepracowanie min. 120godz w miesiącu? Podpisywana jest klauzula o co najmniej półrocznej pracy?
refek 2015-11-17 03:08:41
cześć, znalazłem od nich ogłoszenie, że szukają osoby na stanowisko specjalisty ds. gospodarki nieruchomościami. wymagają dwuletniego doświadczenia, wykształcenia dwuletniego, prawa jazdy. bardzo dużo napisali na temat zakresu obowiązków, ale nie ma ani słowa o warunkach zatrudnienia. mam nadzieję że firma z taką renomą daje umowę o pracę.
ela 2015-11-19 12:11:56
no doswiadczenie na takim stnaowisku jest wazne, a moze szczegolow zatrudnienia sie dowiadujemy na rozmowie jak cie zaprosza
Lala 2015-11-21 15:16:02
Tym bardziej, że firma chce zatrudniać już od grudnia, więc pewnie dowiesz się szybciej niż myślisz @refek :)
galmiesz 2015-11-23 20:03:16
@refek, chyba nie wymagają jednak wykształcenia dwuletniego, zapewne chodziło Ci o wykształcenie wyższe, w dodatku jest preferowane prawnicze.
Pyra 2015-12-14 19:04:34
Do Enea - zatrudnijcie więcej słoików na Polnej. Na odpowiedź na prostego maila trzeba czekać ponad kilka dni, a jak się odpowie na maila to jest cisza, trzeba pisać kolejne zgłoszenie - większa szansa na odpisanie. Na infolinie to nawet nie warto dzwonić - czeka się w nieskończoność, wisząc na drzewie IVR.
trtrtrrr 2015-12-14 22:20:32
czesc, całkiem ciekawe oferty pracy sa teraz w firmie ENEA Centrum Sp. z o.o. na przyklad na stanowsiko referenta do spraw obslugi klienta w Bydgoszczy
gggg 2016-01-08 21:16:05
co wy gadacie :D aktualnie sam pracuje w enei, liderzy są bardzo w porządku. Jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, gdzie hd mi nie pomogło, ale czasami trzeba mieć wyrozumiałość, ponieważ jeżeli jest ponad 30 konsultantów w biurze (dziadoszańska) , oraz dwie osoby z hd, to trzeba pamiętać, że oni też są tylko pracownikami,a nie które sprawy są dosyć trudne. Jeżeli chodzi o jakiś domniemany wyzysk - takiego czegoś nie ma, jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do fejsa i opierdalania to nie ma sensu składać cv, ale wtedy tak na prawdę nie ma sensu składać nigdzie cv.
e3frgt 2016-01-09 00:27:44
no no ja widze ze rekrutacja u nich spora trwa moze warto sporbowac aplikowac na ktores ze stanowsik na przykaadl na elektromontera pogotowia w Rawiczu
cichy 2016-02-12 20:43:50
W sumie to całkiem nieźle wygląda ogłoszenie na specjalistę ds. sprzedaży internetowej. Oczekują ponadprzeciętnych zdolności analitycznych i wyższego wykształcenia, ale nie określili wysokości zarobków.
julka (Dziadoszańska) 2016-02-19 19:37:24
Nie zobowiązywałam się do dosprzedaży. Wręcz przeciwnie - powiedziałam pani rekrutującej, że wiem z doświadczenia,iż nie nadaję się do sprzedaży. Rekruterka zapewniła, że to nie jest obowiązek ta dosprzedaż. Moim skromnym zdaniem, to jak ktoś ma smykałkę do sprzedaży to z łatwością znajdzie znacznie lepiej płatną pracę.
julka (Dziadoszańska) 2016-02-19 19:49:25
Też uważam, że HD są w porządku. Nie w porządku było tylko to, że naprawdę powinno się być lepiej przeszkolonym, aby potrafić dobrze obsługiwać klientów oraz ogarnąć ich systemy komputerowe. Na szkoleniu trzeba było zdawać "egzaminy", które polegały na przepisywaniu skryptów. Komedia!
P.S. Jeśli naprawdę jakaś Julka pracuje na Dziadoszańskiej (nie znam wszystkich), to z góry przepraszam za podszywanie się (w tej i w powyższej wypowiedzi) - nie chcę podawać swojego imienia.
pawel 2016-02-20 10:54:54
Mają kilkanasice ofert proacy dla kandydatów, jednak nie ukrywaja ze szukaja ludzi łwonie doswiadczonych, chociaz przyjmują tez stażystów a wiadomo, ze pozniej stazysta bedzie miał pierwszeństwo zatrudnienia.
Iwona 2016-02-26 13:30:12
Czy ma ktoś bezpośredni numer do enei na dziadoszańską? jestem zdesperowana a przez ich błąd za chwilę będę miała windykację, która nie powinna istnieć. Za chwilę rodzę i nie mogę podjechać osobiście. wysyłają mi nie moje rachunki! Proszę o pomoc! Infolinia od 4 miesięcy mnie zbywa !!!
pardo 2016-02-26 18:01:42
poproś kogoś ze znajomych aby się tam stawił. Tutaj raczej pomocy większej nie uzsykasz. Chyba , że planujesz aplikować do nich na stażyste którego szukają
anka 2016-03-01 11:13:53
Witam czy ktoś pracował W Enea przez agencje przy wprowadzaniu danych i tworzeniu umów? czy to jest dzwonienie?
staszek 2016-03-01 21:48:08
na pewno jest ciekawa oferta jako Młodszy/Specjalista ds. Telemechaniki, bo można tutaj do 3000 zł na podstawie zarobić, ale jednak wole mieć jasną sytuację w firmie tak jak mówicie.
pfffffff 2016-03-02 15:09:03
To jest jeszcze Biuro Obsługi Klientów. Gratuluję inteligencji, że przez 4 mies. nie wpadłaś na to, żeby zgłosić się osobiście.
dino 2016-03-04 08:56:43
pfff, nie wszyscy są tacy elokwentni jak Ty ;) enea ma sporo ofert pracy, a tak naprawdę mnie zastanawia oferta bardziej na specjalistę telekomunikacyjnego bądź podobne - tam podobno lepsze pieniądze są.
Saska 2016-03-13 16:38:01
@dino ja to i tak myślę, że najlepsze zarobki to ma taki radca prawny u nich. Co prawda jest to praca na zastępstwo, ale umowa o pracę jest zapewniona, tak jak i pakiet świadczeń pracowniczych i szkolenia.
On. elektryk 2016-03-14 16:17:34
Ja aplikowalem ale i tak nie podejmę tej pracy bo kiepsko płacą jak na tę prace nieraz w ekstremalnych warunkach. Na rozmowie byłem i maja dzwonić.
notoco 2016-03-14 22:16:27
@on.elektryk - na jakie stanowisko aplikowałeś?
Obierzyst 2016-03-15 17:50:20
No właśnie @on elektryk o jakim stanowisku tutaj mówisz? Raczej nie płacą tak źle. W szczególności nie na samodzielnego referenta ds. obsługi klientów, gdzie trzeba mieć minimum roczne doświadczenie w obsłudze klienta.
p.kow 2016-03-18 12:16:45
Byłem na rozmowie na stanowisko referent ds. obsługi klienta. Rozmowa ok, ale jak zaproponowano mi umowę przez agencję to się nie zgodziłem. Śmieszne pieniądze jak na taką firmę i takie stanowisko. I taka mała uwaga, jeżeli zadzwonią do kogokolwiek w sprawie pracy na jakimkolwiek stanowisku to zawsze zapytajcie czy rozmawiacie z kimś z enei czy jest to osoba z agencji, wtedy zaoszczędzicie czasu.
paweł 2016-03-18 12:22:39
zdziwiła mnie bardzo @p.kow, że piszesz o agencji skoro ogłoszenia są bezpośrednio od firmy..trochę to dziwne, napiszesz o jakich zarobkach mówimy bo dla jednego 3tys. to mało a dla drugiego duzo..
Milucha 2016-03-18 17:20:26
p.kow - dużo nie straciłeś,Pracowałam w tej firmie, ma ona zwyczaj oszczędzać na pracownikach, zarówno płacąc grosze, jak i nie przyjmując wystarcząjaco dużo nowych osób, bo "nie ma środków".
Poza tym kierownictwo zupełnie nie panuje nad chaosem organizacyjnym w firmie... Ogólnie szkoda nerwów.
1
marek 2016-03-20 12:25:43
proszę sprecyzuj cop dla ciebie znaczą grosze. wysyłając do nich na magazyniera teraz nie spodziewam się kokosów, ale to dl;a mnie szansa jako dla cżłowieka z wykształceniem średnim
lodzer 2016-04-24 13:42:53
Teraz w Poznaniu enea poszukuje administratora systemów informatycznych. Wymagania to wykształcenie wyższe magisterskie i minimum 3 lata doświadczenia w IT, mile widziane w obszarze infrastruktury serwerowej.
vb 2016-05-05 20:46:04
@lodzer to chyba dość spore wymagania. Jaka pensja?
klient 2016-05-10 18:07:02
skandaliczna firma!!!! wyłączenie windykacyjne pomimo zapłaconego rachunku!!! omijać z daleka polecam ENERGĘ!!!
1
tomek 2016-05-26 17:23:19
hej! ale jak obecnie wygląda praca u nich? wydaje mi się, ze stanowisko jako Asystent/Asystentka Wiceprezesa Zarządu (które jest co prawda na zastępstwo) nie wygląda tak źle jeszcze jak na to patzre no i kasowo jest dobrze, a to chyba najważniejsze moim zdaniem jest.
Enełeczki 2016-05-28 15:39:00
Właśnie siedzimy sobie w pracy i czytamy te Wasze śmieszne komentarze. A na ból [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polecamy maść. Pozdrawiamy :)
1
o94 2016-06-07 21:40:41
o czyli info z pierwsze ręki.. macie jqakieś wolne stanowiska?
pepe 2016-06-19 21:50:26
o94 - zejdź na ziemię, jeśli nie masz pleców to w tej firmie nic nie osiągniesz.. możesz iść pracować co najwyżej na zlecenie jeśli Ci to odpowiada. Albo polecam szukać pracy gdzieś indziej.
2
54revb 2016-06-19 23:00:49
maja maja wolne stanowsika na przyklad jako młodszy specjalsita w Szczecinie wazne jest wykształcenie wyższe minimum roczne doświadczenie w pracy w obszarze sprzedaży, wsparciu sprzedaży i/lub obsłudze Klienta
Ciekawa 2016-06-24 20:00:12
Ponowię pytanie, które tu już padło - czy ktoś pracował W Enea na Dziadoszańskiej przez agencje przy wprowadzaniu danych i tworzeniu umów? Jak to faktycznie wygląda i na czy praca polega? Dużo dzwoni się do klientów i odbiera od nich połączeń? Nie chciała bym trafić w kolejne miejsce typu infolinia, gdzie dziennie odbiera się 30-40 połączeń.
tola 2016-06-24 20:12:05
@ciekawa no na logikę to weź...jak to na infolinii. jak chcesz dzwonić mniej to przecież w Bydgoszczy szukają teraz kierownika do obsługi klienta, a zostaniesz w temacie
Wojtek 2016-08-19 17:14:29
Witam. Jako bezpośredni partner Enea S. A. proponuję współprace osobie zainteresowanej, która ma doświadczenie w pracy w Enea Operator lub Enea S.A. Kontakt: ( usunięte przez administratora )
gt6h8j 2016-08-19 23:19:28
@ Wojtek a na jakiej zasadzie ta współporaca miałaby polegać ? Będę wdzieczna za informacje w tym temacie, bo moze byłab ym zainteresowana??? Jeszcze nie wiem a tymczasem poszukują widzę Specjalisty ds. Układów Pomiarowych do Opalenicy
Wojtek 2016-08-29 10:58:31
Zasady współpracy do uzgodnienia, dogadamy się :)Skontaktuj się ze mną na maila tomalwoj@interia.pl Pozdrawiam
ewunia 2016-08-29 11:32:05
jak się u WAS PRACUJE jako magazynier? weekendy i święta pracujące?
Zostaw swoją opinię o ENEA S.A. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ENEA S.A.