Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Enea S.A.

Opinie o Enea S.A.

Pracowałeś w firmie Enea S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tix - 2014-08-12 18:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie nie spóźniają się z wynagrodzeniem. To dobry pracodawca. Tyle, że spory bałagan organizacyjny (nowy Zarząd czyści wieloletnie zaległości) i trochę politycznych pociotków.
zdjecie uzytkownika
Mania - 2014-12-03 18:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma naprawdę godna polecenia. Bałagan co prawda organizacyjny ale jakoś powoli się układa. Nie szczędzi się na szkolenia. Układy wciąż są więc najlepiej trzymać się z dala od hejtowskich pomówień. Zarobki na Specjaliście są równe średnim zarobkom w Polsce (ok 4 tys. brutto)
zdjecie uzytkownika
leon - 2014-12-20 22:13:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo bym chciał by ktoś z kierownictwa przyjrzał się działalności spółki córki Energomiar.Co ta spółka wyprawia z pracownikami i finansami Enei.
zdjecie uzytkownika
Anastazja - 2015-05-07 15:45:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na infolini słaba, mało płaca, zatrudnienie przez agencje plus kara umowna za zerwanie szkolenia, ktore jest straszne i niczego nie wnosi. Nie polecam
zdjecie uzytkownika
były konsultant - 2015-05-26 22:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Praca na infolinii to istny koszmar!!! Firma nie ma porządnej lokalizacji, rozsiane Contact Center po trzech lokalizacjach w Poznaniu, w każdej istny syf!!! Nieraz kazali jechać z Dziadoszańskiej na Polną bo na pierwszej lokalizacji brak miejsca. Zatrudnienie w formie umowy zlecenia, stawka beznadziejna. Koordynatorzy tragedia, zero szacunku do ludzi, zero wiedzy, traktują ludzi gorzej niż szmate do podłogi!!! Nikomu nie polecam!!!
zdjecie uzytkownika
Mikers - 2015-06-04 01:58:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Branża elektryczna zbiera jeszcze w Polsce żniwo. Ciekawy jestesm jak długo jeszcze ten boom będzie trwał. Swoją drogą Enea też jakoś będzie musiała zareagować na zmiany w sposobach wytwarzania energii dla Polski - czy w ogóle w firmie ktoś tak daleko sięga myślami w przyszłość czy zajmują się tym co jest tu i teraz..
zdjecie uzytkownika
kolen - 2015-07-15 08:12:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Beznadziejne warunki pracy na infolinii. Umowa zlecenie za 10zł brutto. Na Poznań, to strasznie mało. 30 minut przerwy na 8 godzin, gdzie ciągle są połączenia za połączeniem. Olewanie klientów ze strony firmy. Bardzo nieuprzejmi HD-cy oraz liderzy. Brak dostępu do większości aplikacji. Polecam jedynie zdesperowanym.
zdjecie uzytkownika
irenka - 2015-07-15 11:20:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie przesadzajmy, przy umowie zlecenie 10 zł brutto to jeszcze naprawdę uwierzcie mi nie jest tragedią, ja bym tak tego nie demonizowała. Szczególnie jeśli to typowa praca na infolinii to jest ta stawka do zaakceptowania. Moja znajoma jest w enea regionalnym sprzedawcą i mówi ze na początku pracy dostała duże wsparcie także ja uważam że firma w porzadku
zdjecie uzytkownika
kici - 2015-07-17 21:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziadostwo, ogólny bałagan. Często odnosisz, że nikt nad tym bałaganem nie panuje. Dziewczyna od układania grafiku pracy wyraźnie sobie nie radzi. Nie umie się doliczyć ilości stanowisk pracy, by należycie zaplanować pracę Konsultantów. Proszą o wyznaczenie sobie godzin pracy częściowo od 6 rano, częściowo do 22. Mało kto się do tego stosuje, a szefostwo nie potrafi tego wyegzekwować. Jak przychodzisz na 13, musisz czekać na miejsce, bo wolnego stanowiska nie ma. W razie problemów nie wiadomo, kto jest HD. Liderów też nie widać. Samo szkolenie: szybkie, odwalone, byle jakie, jak na tyle nowości: parę dni i już masz rozmawiać niczym profesjonalista, bo przecież "tyle czasu tu pracujesz, a tego jeszcze nie wiesz" (głupie zdziwienie, wyrażane przez HD). Na szkoleniu grupa przyszłych Konsultantów ściśnięta jak śledzie w pomieszczeniu, gdzie wiecznie panuje półmrok - mimo świateł może rzeczywiście bardzo dużo wynieść z takiego wdrożenia w obowiązki. Koordynatorzy: grupa karierowiczów, rywalizujących między sobą, którzy podlegających im Konsultantów mają za nic. Wiecznie niedostępni, reagują dopiero, jak już się "mleko rozleje". Niby jesteś pracownikiem, ale na początku i tak nie masz dostępu do wszystkich aplikacji. Odnosi się wrażenie, że taki dostęp to coś w rodzaju wyróżnienia, a tak być nie powinno. HD - banda smarkaczy, w większości studentów początkowych lat studiów zaocznych lub mających ledwo średnie wykształcenie, z czego niektórzy są dumni. W większości ordynarni, wulgarni. Bardzo duża rotacja. Biorą ludzi "z ulicy", najwyżej podziękują Ci za współpracę. To kpina - wielka ENEA, korzystająca z usług agencji pośrednictwa pracy, nie mająca wewnętrznej rekrutacji. Samo ogłoszenie o pracę - niezgodne z prawdą, gdy chodzi o propozycje produktów. Tak też bezczelnie o ewentualnej propozycji dosprzedaży zapewnia na rozmowie kwalifikacyjnej kandydata do pracy osoba rekrutująca. W praktyce to żadne proponowanie produktów, bo później okazuje się, że chodzi o dosprzedaż (obowiązkową!), a jak nie będziesz miał wyników, to się rozstajecie. Same produkty dosprzedażowe - nic nie warte - musisz wciskać niemal na siłę Klientom. Po firmie z taką marką można by spodziewać się dużo więcej. Wielkiej ENEI nie stać na porządne umowy o pracę, tylko "śmieciówki" (umowy zlecenia). Szanowny Kliencie - nigdy nie miej jakichkolwiek kłopotów z tą firmą, byś musiał tam dzwonić, bo aż strach. Nasłuchasz się Czterech pór roku Vivaldiego, łatwiej do Papieża się dodzwonić, niż do nich. Trudno temu się dziwić, skoro ktoś "mądry" wszystko zrzucił na infolinię: obsługa + dosprzedaż, załatwione przez Konsultanta maksymalnie w 4 minuty! A jakie sceny dantejskie rozgrywają się w Biurach Obsługi Klienta, to osobna kwestia.
zdjecie uzytkownika
fiona - 2015-07-21 09:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zgadzam się z opinią.Zaczęłam pracę na infolinii i jestem przerażona.Nie jestem studentką-mam poza sobą duży staż pracy.Pierwszy raz zawarłam z Agencją umowę zlecenie.Tam naprawdę nie można liczyć na pomoc!Klienci chcą konkretnej pomocy-informacji.Jestem po tzw.SZKOLENIU-zostałam sama na stanowisku i nikogo nie interesuje co dalej.Czarno to widzę ...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-21 21:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ktoś coś wie nt. pracy z fakturami ? podobno nie ma mowy o dzwonieniu po klientach ? czy to prawda ? praca przez agencje.
zdjecie uzytkownika
veronix - 2015-07-21 21:56:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polityka firmy - zatrudnianie pracowników na "śmiecówkach", stawki 7 lub 8 zł na rękę, w tym umowa zlecenie, co nie daje żadnych gwarancji. Nic w tej firmie nie trzyma się kupy, brak procedur, co i jak robić, jak pojawia się trudna sprawa, wszyscy nawzajem się odpychają, żadnej premii, żadnych podwyżek, ciągła niepewność, przedłużą umowę czy nie.... Smutne, najlepiej mają tam członkowie rodzin, znajomi, karierowicze


zdjecie uzytkownika
hała bała - 2015-07-22 10:30:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [veronix - 2015-07-21 21:56:49]:
Ludzie piszecie takie opinie a zapewne żadne z Was nie miało wcześniej doświadczenia w pracy w call center. Myślicie, że w innych call center jest lepiej? W takim razie zapraszam do zapoznania się z opiniami na temat p4 (play), orange, inea itp. Zgadzacie się na takie warunki i później marudzicie. W Poznaniu jest najniższe bezrobocie w takim razie wybór macie spory, nikt nikogo w pracy nie trzyma na siłę. Ciėżko? To zapraszam do Amazona. Tu przykład z play'a:
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,197418
zdjecie uzytkownika
Ostoja - 2015-07-22 11:43:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [hała bała - 2015-07-22 10:30:30]:
Każdy narzeka na niską stawkę ale gdy jest możliwość dorobienia nadgodzinami płatnymi + 10zł brutto premii na godzinę przy dużej kolejce na linii lub na pogotowiu energetycznym przy dużej liczbie awarii to nie ma chętnych. Chcielibyście zarabiać krocie za siedzenie i nic nie robienie (przeglądanie allegro czy facebook) ale jak potrzeba przyłożyć się do pracy to jakoś zapału nie było widać. Po odbytym szkoleniu większość konsultantów nie poszerza swojej wiedzy merytorycznej tylko oczekuje, że inni zrobią to za nich lub podadzą im na tacy gotowe odpowiedzi, bo przecież oni tylko odbierają telefony i po pół roku nie mają pojęcia o podstawowych procedurach. Jeśli oczekujecie, że ktoś da Wam coś za darmo to przemyślcie swoje postępowanie i przyłóżcie się do pracy. Jeśli przykładasz się do swojej pracy to w przyszłości zaowocuje to profitami (odrobinę cierpliwości). Dodatkowo chciałabym przypomnieć, iż do marca obowiązywały konkursy takie jak: mistrz odbierania czy mistrz frekwencji. Każdy z konkursów premiowany był odpowiednią kwotą pieniężną. Najlepsi potrafili dorobić do podstawy po kilkaset złotych, dodatkowo leady dosprzedażowe również są odpowiednio premiowane ale premia zależy już tylko od Was...
zdjecie uzytkownika
miszcz - 2015-07-22 17:28:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Krzysiu to Ty?!
zdjecie uzytkownika
nie hała - 2015-07-22 17:30:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [kici - 2015-07-17 21:35:49]:
Krzysiu, nie idź tą drogą...
zdjecie uzytkownika
konsultanka z Polnej - 2015-07-22 19:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Atmosfera w pracy zależy od lokalizacji. Na Polnej jest bardzo miło. Liderzy i HD zawsze służą pomocą.
Pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
konsultant z Polnej - 2015-07-22 22:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jest chyba na drugim piętrze na Polnej. Na parterze totalna patologia. Liderzy nic nie pomagają bo wiedzy nie mają, odsłuchów brak, rozmów z konsultantami brak, spotkań brak. Jest nas mało, większość jest na tzw. wsparciu czyli ciągłej obsłudze enea. Jeden plus mają miłą blondyneczke która ich wspiera we wszystkim. A na dole jest wiecznie głodna pani która interesują tylko pierdoły i obrabianie wszystkim dupy i starszego pana z innego świata kompletnie nie ogarniającego młodych ludzi. Dodatkowo 4 boksy zajmują nam kolejni liderzy, którzy siedzą w świecie wykresów i tabeli, poganiania ludzi siedzących na pracy własnej, posiedzisz 5 minut to mniej pewność że wysoki lub niski do Ciebie zadzwonią. Powyżej była opinia że umowa o pracę była by lepszym rozwiązaniem. Mamy parę takich osób na parterze i jedyne co ich interesuje to allegro, gazetki ze sklepów, wychodzenie po zakupy na cały tydzień i rąbanie dupy wszystkim pracownikom w firmie z głodną panią. Niestety ale niski i wysoki nie egzekwują od nich wyjść po za firmę ale od umowy zlecenie już tak, to mocno demotywuje mnie do współpracy z nimi.
Podsumowując plusy i minusy pracy:
+ miła atmosfera wśród pracowników na umowę zlecenie
+ elastyczny grafik, idzie się dogadać co do zmian
- brak pomocy liderów w czymkolwiek
- brak oceny pracy (możesz pracować dużo lub mało i tak nadal tam siedzisz)
- pogadanie pracowników do pracy
- brak współpracy z doświadczonymi pracownikami, internet ważniejszy.
- brak wytycznych przełożonych
- tzw HD potrafi zniknąć na parę ładnych minut po za budynek i o pomoc pozostaje prosić innego pracownika na linii
- zdarzają się dni, gdzie nie mamy gdzie siedzieć i czekamy na wolne stanowisko
zdjecie uzytkownika
konsultantka z Polnej - 2015-07-23 06:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dokładnie, moja opinia dotyczyła Polnej na drugim piętrze :)
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-27 23:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
bez komentarza. - 2015-07-27 23:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Założę się, że opinia osób które wypowiadają się negatywnie polega głównie na tym, że nie są nauczeni ciężkiej pracy. Myślą że wszystko im z nieba spadnie i będą robić co im się żywnie podoba. Najlepiej jak by mogli co 5 min wychodzić na papieroska i nikt by nic nie powiedział. Niestety ale moim zdaniem wszędzie lepiej póki was tam nie ma. Każdy z liderów i hd kiedyś sam siedział na telefonie i borykał się z takimi samymi sytuacjami jak wy czyli był proszony o odbieranie telefonów itd... Jakoś przeżył a teraz ma coś więcej a większość myśli, że dostanie wszystko za to, że się pojawia. Nauczcie się ludzie ciężkiej pracy może kiedyś się to wam w życiu przyda. POZDRAWIAM WSZYSTKICH NARZEKAJĄCYCH!!!
Moim zdaniem praca i atmosfera jest super i ja na pewno nie zrezygnuję z tego miejsca pracy przez długi czas.
zdjecie uzytkownika
kolen - 2015-07-28 10:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To niech ciężka praca będzie nagradzana przyzwoitą wypłatą i umową o pracę, a nie śmieciową. W Poznaniu można znaleźć lepszą pracę z godnymi warunkami i ścieżkami kariery. Taką udało mi się znaleźć, bo ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie zmotywował. Jeśli komuś odpowiada taki wyzysk jaki jest w enei, to proszę bardzo, ale inni nie muszą tego tolerować. Obowiązkiem jest wręcz nakłaniać innych by tam nie szli.A tym co tam pracują życzę wiele szczęścia i ducha walki o swoje dobre imię
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-07-29 17:22:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a możecie coś powiedzieć o dziadoszańskiej ? ogłaszają się, że potzrebują pracowników biurowych. Pakowac się w to ?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-08-03 21:05:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca na Infolinii w Enea jest godna polecenia. Podstawa 10 zł brutto nie jest najgorsza, jeżeli chodzi o pracę na jakiejkolwiek infolinii. Bardzo szybko można przejść na stawkę 12 zł, wystarczy tylko trzymać się tego do czego zobowiązało się przy rozmowie rekrutacyjnej - dosprzedaży. Konsultanci, którzy to robią są naprawdę doceniani. Potrafią otrzymać kilkaset złotych premii i szybko przechodzą na wyższą stawkę. Tak jak ktoś wyżej wspomniał - co jakiś czas jest możliwość wyrobienia dodatkowych godzin na PE, które są płatne d10 zł/h (!) dodatkowo.
Procedury nie są tak straszne jak to niektórym się wydaje. Wystarczy tylko się przyłożyć, a nie przeglądać fejsa w każdej wolnej chwili.
Systemy są do ogarnięcia.
HD pomagają jak tylko mogą, są zgraną ekipą (przynajmniej na jednej z lokalizacji. Nie wiem jak sytuacja wygląda na drugiej). Na swój awans naprawdę musieli trochę pracować i się wykazać.
Liderzy - każdy z nich pracował kiedyś na słuchawkach. Wiedzą czym to wszystko pachnie. Tak samo zasłużyli na swój awans. Pomagają jak tylko mogą. Nie wymuszają, nie grożą - tak jak to bywa w innych firmach, gdzie jest obowiązkowa sprzedaż czy dosprzedaż.
Nie wiem czy ktoś z Was popracował dłużej w tej firmie, miał okazję poznać innych nie tylko od strony pracy. Tak naprawdę pracują tu fajni ludzie, oczywiście jak w każdej większej grupie znajdzie się ktoś komu nie będzie coś pasowało, ale większość ludzi jest sympatycznych. Zarówno konsultanci jak i liderzy, koordynatorzy i sam M.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-08-28
Żródło: Gowork.pl
Leszno
(wielkopolskie)
ENEA Operator Sp. z o. o. Oddział Dystrybucji Poznań, informuje, że poszukuje Kandydata/Kandydatek na stanowisko:   Specjalista ds. Rozwoju i Inwestycji   Miejsce pracy: RD Leszno, ul. Grunwaldzka 128, 64 – 100 Leszno Charakterystyka stanowiska: praca jednozmianowa, przy komputerze, praca biurowa Zakres obowiązków: Realizacja procesu przyłączania odbiorców do sieci. Przygotowywanie i rozliczanie zadań inwestycy
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-14 14:23:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-08-14 14:24:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to calkiem niezle warunki i fajnie ze pracownik jest docenianiy za swoja robote. widze ze wlasnie teraz poszukuja na stanowiska Specjalista ds. Organizacji Obsługi Klienta, Trener-Coach, Doradca ds. Klientów Biznesowych. ja osobiscie chce sie dostac na to pierwsze stanowisko. oferuja umowe o prace, pakiet swiadczen pracowniczych...
zdjecie uzytkownika
sierpien - 2015-08-25 13:45:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leon - 2014-12-20 22:13:42]:
Pracuję w Enea od 25 lat , takiego burdelu jak teraz jest jeszcze w życiu nie widziałem. A klienta to wszystkie zarządy mają głęboko w d.... .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enea S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Enea S.A.?
Zadaj pytanie
alert