logo Decora Collection Sp. z o.o.

Decora Collection Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o Decora Collection Sp. z o.o.

anonim 2013-06-01 12:59:26
Hej, czy w Decora Collection nadal jest ta straszna Pani Prezes? Może ktoś napisać więcej historii? Może jednak zdarzyły się jakieś dobre, że dała premię, dzień wolny, czy poszła jakoś na rękę, gdy była nagła potrzeba?
5
kozak 2013-07-09 08:55:51
Ciekawe kto by siedział w firmie 3 lata bez wynagrodzenia - bzdura
1
katarzyna 2013-10-28 14:56:57
Katastrofa pracowac dla Niej
13
olek 2013-12-13 23:45:30
tam już teraz byle kto nie wejdzie ,firma mocno stoi w przetargach i obiektach ma swoich nowych super ludzi ,firma ostro i zdecydowanie zdobywa zlecenia, działa w silnym zespole firm ,jest super,Pani Gosia jest otwarta i konkretna
olek 2014-01-05 17:57:37
w odpowiedzi ,raczej współpracuję i nie narzekam tak jak niektórzy ,tam trzeba działać a nie pier...w stołki ci co tak robią lecą i dobrze , bo sam widziałem i słyszałem jak się co niektóre panie obijają prędzej czy później konsekwencje muszą ponieść ,a są tam ludzie którzy siedzą po pare lat więc o czymś to świadczy
Pani (usunięte przez administratora)potrzebuje ludzi obrotnych a nie pierdoły ktore tylko na zasadzie czy sie stoi czy leży ,to jest żenujące , ja trzymam z silnymi
Budda 2014-07-23 20:35:38
Forma przekazu treści przez P.Prezes - język, styl pisania mówi sam za siebie... zgadzam się z lovly - na umowie pół etatu, najniższa krajowa - reszta do ręki, max. 2000zł Zastanówcie się zanim pójdziecie i zszargacie sobie nerwy. Pozdrawiam pomimo wszystko
7
Pani Prezes 2014-07-25 14:50:39
Budda powinna się zastanowić co mówi razem z lovly miały tak TRUDNE WARUNKI i powody do narzekania po 2 i 3 latach pracy ,że dzisiaj korzystają z kontaktów ,nabytej wiedzy i doświadczeń , wyuczone i przeszkolone w firmie i na jej koszt przeszły do dobrych firm :-) z wyrazami współczucia PP
P.P 2014-08-22 00:55:58
Ciekawe ile lat budda pracowała w tak cięźkich warunkach ? jak sobie przypominam to chyba było parę lat :--) ale musiałobyć strasznie!!! tak było ciężko źe warto było siedzieć i grzać d..pe w foteliku parę lat ??? Biedula; -) P.P
A. 2014-10-30 13:36:07
Oczywiście. Deccoracollection wyposaża obiekty hotelowe aranżuje wszystko. Firma z wielkim potencjalem w której pracują dwie osoby i wszystko bazuje na podwykonawcach (których traktuje się tak jak traktuje - celowo wprowadza w błąd, płaci się marnie o ile tą płacę się otrzyma, umowy oczywiście zawsze "na jutro", traktuje jak podludzi)Pani Prezes tego jak idealnego przedsiębiorstwa z tak ogromnym potencjałem, zachowuje się jakby prowadziła wielką korporację a nie mieszkanie w którym pracują dwie osoby, wprowadza korporacyjne zasady ale tylko do pracowników, używa bardzo wyszukanego słownictwa jefdnak bez znajomości znaczenia tych słów. Prawdopodobnie to ze ludzie wytrzymują po 3-4 tygodnie w pracy spowodowane jest tylko ich miernota i tym ze nie potrafią wytrzymać w blasku fantastycznosci pani Prezes.

Nie idzcie tam do pracy.
Przepracujecie prawie miesiąć, pieniędzy nie zobaczycie i jeszcze zostaniecie zwyzywani od nierobów, osób małointeligentnych, niegodnych nawet blogoslawienstwa wszechwiedzącej i wszystko potrafiącej pani prezes.

(która zawsze nie ma na nic czasu, ciągle zabiegana natłokiem obowiązków służbowych - czyli latania po sklepach - a ogarnięcia montażystów na statki nie ma siły) ale oczywiscie firmy dla których firma wykonuje zlecenia nie musi o tym wiedziec...
13
Antek 2014-11-13 14:15:25
Proponuje poszukac innych opinii i zweryfikowac "dobrze płacą" zeby sie potem nie rozczarowac :) i nie pisac tutaj tego co inni... czyli ze nie płacą i nie jest dobrze. lepiej byc madrym przed szkodą a nie po niej
12
Paweł 2014-12-16 02:16:42
Firma Decora Collection prowadzi rekrutację poprzez ogłoszenia w trójmiasto.pl ale swoje CV lub list motywacyjny można również wysłać na maila marketing@ decoracollection.com.pl do firmy. Wszystkie zgłoszenia są weryfikowane i w przypadku zainteresowania daną osobą wysyłane jest zaproszenie na rozmowę .W tej chwili jest nabór na Specjalistę d/s sprzedaży oraz Menadżera projektu , oba stanowiska wymagają dużego doświadczenia ale warto spróbować warunki są bardzo atrakcyjne praca bardzo ciekawa i kreatywna no i szansa na rozwój. W firmie pracują od wielu lat specjaliści z dużym doświadczeniem którzy wspierają i służą pomocą,jednak po okresie próbnym oczekuje się samodzielnej i aktywnej pracy.
1
Piotr 2015-07-21 16:00:16
W Firmie Decora Collection pracuję już prawie rok. Uważam, że jestem w stanie obiektywnie powiedzieć coś o firmie. Na samym początku przyjąłem na barki ciężkie wyzwanie, którego się podjąłem. W krótkim czasie posiadłem wiedzę dotyczącą elementarnych kwestii firmy od obsługi klienta przez materiałoznawstwo po handel i marketing. Jestem osobą, która nie odpuści dopóki nie uzyska zaplanowanego celu. Oczywiście nie miałbym takiej możliwości gdyby nie zaufanie, które otrzymałem od Szefowej. Od tego czasu do firmy doszły osoby, które zajęły się poszczególnymi działami, wspólnie stworzyliśmy team, podejmując się największych wyzwań w branży hotelarstwa. Z czystym sumieniem zapraszam do współpracy z nami.
Piotr Specjalista ds. handlu i marketingu
Bąbelek 2015-09-16 12:49:33
W Firmie pracowałem ponad pół roku i pewnie pracowałbym dłużej gdybym nie znalazł pracy zgodnej z moim wykształceniem. Przyjęty zostałem ciepło i z dużym zrozumieniem mimo mojego niewielkiego doświadczenia. Pochwalić mogę przede wszystkim fajny, młody zespół, z którym bardzo przyjemnie się pracowało.
Branża hotelarska - w której Decora Collection działa najaktywniej - przeżywa aktualnie dynamiczny rozwój, powstaje wiele nowych obiektów. Stwarza to z pewnością spore szanse dla aktywnych ludzi, którzy nie boją się działać i chcą w firmie coś znaczyć, zamiast być tylko trybem w maszynach korporacji.
adocha 2015-09-25 12:36:13
Idź dziewczyno i krzyż na drogę, tylko potem nie płacz, że się na tobie PP wyżywa. Pracowały tam dziesiątki, ba nawet i setki, nawet mógłby powstać pokaźny oddział skrzywdzonych. Niech każdy na sobie sprawdzi "cudowność i wspaniałomyślność" PP. Tylko niech potem tu wróci i napisze prawdę. Po oczach rażą te pijarowskie teksty w postach wyżej (najprawdopodobniej pisane ręką PP). I zakończę niniejszą opinię małym powiedzeniem, które idealnie określa pracę w DC: "nie wszystko złoto co się świeci"
12
jacek 2015-11-12 20:48:31
Do wszystkich krytykujących Decora Collection i Panią Prezes - najpierw pokażcie co umiecie i na co Was stać, dajcie z siebie wszystko - a potem oceniajcie jakąkolwiek firmę czy pracodawcę za stosunek do Was samych. Miałem okazję współpracować z tą firmą. Zajmowałem się konkretnie montażem szyn. Pracę tam wspominam bardzo miło. Ludzie, którzy tam pracują wiedzą co robią i czego chcą. Trzeba (niestety dla większości) równać w górę i cały czas podnosić poziom. Finansowo również można było być zadowolonym. Gdyby nie inne zlecenia, które pochłaniają mi cały czas chętnie dalej z Decorą bym współpracował.
Piotr 2015-12-08 21:31:56
Praca jest i potencjał też ,ogłoszenie aktywowane .Potrzebujemy osób zaangażowanych i kreatywnych dokładne informacje w ogłoszeniu na trojmiasto .pl
Ola 2016-03-29 12:37:00
Potrzebujemy dobrego marketingowca, ale może byc i taka osoba, która dopiero zaczyna i chce się sprawdzić w tym zawodzie. Pole do popisu jest dla osób z pasją i wizją. Zapraszamy do aplikowania.
Monika 2016-04-02 23:47:25
Ludzie, nie zastanawia Was dlaczego ciągle ukazują się ogłoszenia o pracę w tej firmie, przynajmniej raz w miesiącu!!!Po pierwsze umowę zobaczyć to cud,ciągle tylko "ach zapomniałam dziś zabrać z domu, jutro podpiszemy".. i tak na wieczne nigdy, a kasa tak gówniana,że nie warto było studiować,.W dodatku Pani prezes nie zapewnia podstawowych narzędzi pracy typu laptop czy aparat ,a wymaga full profesjonalizmu i rozlicza tylko z nie zrealizowanych zadań.Najlepiej jakbyś przyniosła swój komp z domu,a zdjęcia robiła telefonem.Wymaga działań marketingowych,nie dając ani złotówki bo wg p.Prezes" w dzisiejszych czasach, w dobie internetu i takich możliwościach pieniądze nie są potrzebne,trzeba tylko chcieć!! Tu Apel do Pani Prezes,kobieto ogarnij się i zejdź na ziemię, bo Ego Cię wykończy!!Przejdź się po mieście i zobacz jak wygląda konkurencja,bo 26 letnie doświadczenie o którym tyle wspominasz już nie wystarczy.Jak w dzisiejszych czasach można prowadzić sklep internetowy lub funpage i wrzucać mierne zdjęcia z telefonu,to po prostu kompromitacja i brak profesjonalizmu.A dla tych wszystkich którzy zastanawiają się nad aplikowaniem do decory czy do dekoracji okna serwis (stanowisko dekoratora doradcy to zwykła eskpedientka w sklepiku z tkaninami pamiętającym czasy lat 90-tych),mam radę- omijajcię tą firmę z daleka,no chyba że chcecie ciągle uczestniczyć w cwaniactwie i tłumaczyć się przed klientami gdzie jest ich towar na który czekają miesiąc czasu,( a prawda jest taka ,że z Panią Prezes mało kto chce współpracować i dla niej szyć.. i potem wozi po całym mieście zlecenia do obszycia szukając ratunku,potem jeszcze dochodzą reklamacje..ehh -POPROSTU SZKODA CZASU.
9
Max 2016-04-04 12:11:06
Znowu jest ogłoszenie na speca ds handlu/marketingu i na krawcowe PILNIE! hahahaha
2
maja 2016-04-04 12:13:31
Znów jest ogłoszenie o pracę Pilnie potrzebują speca do handlu/marketingu i krawcowe haha
A. 2016-04-06 12:47:36
Premia? znajdź osoby które tam pracowały... porozmawiaj z osobami które w ramach obowiązków (i oczywiście nawet po ustaleniu premii procentowej) dopinały szczegóły kontraktów, przetargów, znajdywały klientów na spore inwestycje (czasami liczone w dziesiątkach tysięcy) a później dostawały premie 50-100 zł ("no ale co ty sobie dziewczyno myślałaś? każdy głupi taki kontrakt dopnie, nie potrzeba filozofii, z resztą to twój obowiązek i za to dostajesz wypłatę- premia? 100 to i tak wiele jak za taką robotę).. a potem sie dziwić, że co chwila chcą pracowników... to nie Polska jest zła.. to rzeczywistość Polskich przedsiębiorców.. (a wątpie aby Pani Prezes takie praktyki wyniosła z Niemiec - w końcu taka dumna jest z bycia prawie niemką) nie pozdrawiam
8
MZ 2016-05-05 16:49:28
Jestem architektem i miałam bardzo wielką nieprzyjemność współpracować z Decora Collection. Przy zdobywaniu zlecenia Pani Małgorzata pojawiła się osobiście u mnie i była bardzo miła. Jak przyszło do rozliczenia, wyparowała, nie odbiera telefonów. Bardzo nieuczciwe zachowanie.
6
hahaha 2016-05-24 15:59:47
wiesz bo pewnie sama je wstawiłaś, nikt nie chce tam pracować po takich opiniach i bezczelności pani prezes. Wszystkim odradzam współpracy z tą "szefową"
7
LUKAS 2016-06-09 09:00:13
Firma od niedawna poszerzyła swój zakres usług o kompleksowe wyposażenie wnętrz we wszystko łącznie z projektami i ekipą wyposażeniową ,oprócz dotychczasowych potężnych zleceń i konieczności składania wielu ofert jednocześnie, wiąże się to z olbrzymim nakładem pracy ,realizacjami ,które wymagają wiele czynności organizacyjnych koordynacji i energii ,dlatego firma potrzebuje konkretnych fachowców, specjalistów sprzedażowych i marketingowych , ludzi do pracy w biurze sklepie pracowni i terenie , pracy jest całe mnóstwo jedna osoba na stanowisku to za mało. Stanowiska są samodzielne a warunki można ustalić podczas rozmowy kwalifikacyjnej,to jest praca dla ludzi zorganizowanych zdyscyplinowanych i odpowiedzialnych dlatego nie każdy się tu dobrze czuje . Referencje firmy i prawie 30 letnie doświadczenie w branży to zasługa przede wszystkim tych ,którzy przyczynili się do jej rozwoju ,wieloletnich fachowców i ambitnych fajnych ludzi ,niestety jak zawsze i wszędzie nie wszyscy się wpisali do tego grona.
Potencjał firmy jest nadal nie wykorzystany więc ogłoszenia będą się pojawiały w nasilonym nakładzie .
LUKAS 2016-06-09 09:39:31
Firma Decora Collection od wielu lat właściwie od zawsze korzysta z usług firm podwykonawczych czy to montażystów czy projektantów czy pracowni krawieckich jak również dużych fabryk produkcyjnych , zatrudnia osoby na umowę o dzieło zlecenie i kontrakty w zależności od konieczności potrzeby i charakteru określonych działań .Firma zawsze korzysta z najlepszych fachowców z różnych branż ,w razie konieczności ogłasza się w sieci na trojmiasto.pl każdy może nawiązać współpracę jeżeli spełnia warunki i jest w stanie podjąć się wykonania określonego zadania .W dzisiejszych czasach trudno o dobrych fachowców więc mimo stałych ekip podwykonawców z racji ogromu pracy nabór jest bardzo często po to aby sprostać potrzebom klienta .
K. 2016-09-08 12:01:59
Nabór głownie odbywa się przez brak zrównoważenia emocjonalnego u Pani Prezes, według której zakres obowiązków jest pojęciem wyjątkowo płynnym. W szczególności punkt ten, który mówi o wykonywaniu bieżących poleceń (uważajcie, bo może się okazać, że będziecie musieli wyprowadzać psa córki Pani Prezes).

Brak jej umiejętności zarządzania i długofalowej strategii, co jest tak bardzo charakterystyczne dla dalej popularnej polskiej szkoły 'Januszów' biznesu, która wyrosła na canvie popeerolwskich przyzwyczajeń. Przyzwyczajeń, w których pracownik jest tylko kosztem prowadzenia działalności, a prawo do jego urlopu lub dnia wolnego bezpośrednią stratą.

Mimo, że w początkowych relacjach P. Prezes sprawia wrażenie b. sympatycznej osoby (którą całkiem prawdopodobnie w relacjach prywatnych jest) ale im dalej w las tym coraz gorzej.

Ustalenia odnosnie zadań, które omówione zostały podczas rozmowy kwalifikacyjnej, mają mało wspólnego z brutalną rzeczywistością, z która przyjdzie się Wam zmierzyć. Rzeczywistością, w której reklamacje od tych klientów, których udało się zwieść obietnicami bez pokrycia (profesjonalizmu, rzetelności czy jakże podkreślanej na każdym możliwym kroku pracą zgodnie ze sztuką) są codziennością. Oszukiwanie kontrahentów, świecenie oczami przed inwestorami, tłumaczenie popełnionych błędów działaniami zwolnionych pracownikow, o których wyraża się w najgorszy z możliwych dla pracodawcy sposobów...

Na początku współpracy z P. Małgorzatą byłem przekonany, że to ona trafiała kiepsko i stad wynikają problemy firmy, która nie jest aktualnie w najlepszej kondycji. (mimo, to wynagrodzenia są raczej na czas) Z biegiem czasu przekonałem się jednak, że problem leży w mentalności, której myślą przewodnią jest, że z biznesu i ludzi należy tylko brać.

Jeśli jesteście w stanie zaryzykować Wasz czas, to proszę bardzo, ale ja zdecydowanie odradzam.
14
atomek 2016-10-13 18:24:17
na rozmowie kwal. itp to będziesz myślał że masz szanse na długoterminową stabilną pracę i rozwój, a prawda jest taka, że po miesiącu będziesz się zastanawiał czy dostaniesz swoją wypłatę w całości, a robić miesiąc za darmo i odejść bez niczego też ci będzie głupio. A i nie wiadomo ile to pociągnie przy takim zarządzaniu finansami, a raczej łataniu długu innym długiem
7
Ber 2016-10-14 20:54:07
Wyniki w firmie? Ciężko tą parodię biznesu nazwać firmą. Wyniki? Inkubatory przedsiębiorczości w liceum mają lepsze perspektywy i zarządzanie.
6
,fyifiu 2016-10-16 20:44:57
@ Ber - serio jest az tak źle? A moze mimo tego wszytskietgo są jakieś plusy - cokolwiek ?? powiem szczerze poszukuje pracy i myslałam, że tutaj właśnie uda mi sie zatrudnić, ale niektóre opinie zniechecaja
GoKa 2016-10-24 21:06:08
ha ha , pan K. to pewnie ten który został zatrudniony jako spec od marketingu ,robił zdjęcia do sklepu internetowego ,dostał od ręki nowy aparat i trzaskał zdjęcia na podłodze :-)))) opisy typu " ręczniki służą do wycierania " a zasłony do zasłaniania ha ha ha ,niestety pracował bez wielkiego nadzoru więc hulaj dusza, a niby specjalista :-) aż tu nagle kontrola i du..a pani P. podziękowała natychmiast po rozliczeniu wyników ,sam napisał wypowiedzenie bo groziła mu dyscyplinarka , opowiadał o koncertach cudawiankach i pracy jako menadźer w knajpach dla mnie lekko nawiedzony , jego zdziwienie przekształciło się w nienawiść gdy został również rozliczony przez panią informatyk ,która go przyuczała i przepuściła przez maszynkę okazało się że kłamał i bezczelnie obijał , wiedział że szefowa starej daty nie zna się na informatyce ale na szczęście są lepsi z którymi pracuje od zarania dziejów . Bez zaangażowania i samodzielności nikt tam nie zagrzeje miejsca pani P jest ciągle gdzieś klienci wyjazdy sklep pracownia ... więc szkolenie jest w trybie przyśpieszonym i trzeba działać na zasadzie albo łapiesz albo spadaj . Ja kasę dostaję czasem z opóźnieniem ale ok. wiem o tym wcześniej za to czasami ją dostaję wcześniej niż potrzeba . Teraz p P jest na etapie wyposażania statków duże zlecenia inwestycje jednocześnie prowadzi sklep ,obsługuje klientów jeździ na konsultacje organizuje pracę i zapieprza za czterech a to dlatego bo jej wieloletnia zaufana najlepsza pracownica ją okradała i uciekła , teraz jest zawzięta i nieufna do wszystkich dlatego sieje zamęt ale na szczęście jeszcze działa , ja mam co robić i mi to nie przeszkadza ,ale ci co próbują być cwani i myślą że Decora to jakaś przechowalnia niech lepiej siedzą w domu .
Marta 2016-11-22 10:10:52
firma - jak piszecie - posiada wieloletnich specjalistów z wieloletnim doświadczeniem a mimo to ciągle poszukuje nowych pracowników, głównie co czas jakiś specjalistów do marketingu / handlowców - czyli naganiaczy Klientów pisząc ogólnie. To ja się pytam - taka rotacja pracowników czy firma w tak zastraszającym tempie się rozrasta? A skoro nie wyrabia ze zleceniami to po kiego kolejni marketingowcy? nie kumam tu czegoś...
2
a 2016-11-28 22:15:43
zdecydowanie rotacja
2
bezstronny 2016-11-30 20:07:48
Zdecydowanie szefowa jest jedynym specjalistą w tej firmie 17 lat przy obsłudze inwestycji i 27 lat w obsłudze detalicznej , mimo dobrej woli nie łatwo jej dorównać doświadczeniem ale są tu Asy których trzyma za wszelką cenę Asy którzy świetnie sobie radzą uczą się szybko i pracują mając w tym satysfakcję czują się potrzebni i starają się być dobrzy w tym co robią ta praca to poniekąd ich pasja za którą otrzymują wynagrodzenie . Niestety większość kandydatów a szczególnie w biurze to porażka , przychodzą bo muszą ale nie czują że chcą , albo nie umieją języka i korzystają z błędami nawet z tłumacza :) albo liczyć nie umieją i trzeba ich ciągle kontrolować albo piszą z błędami teksty i korespondencję i ośmieszają nie siebie lecz firmę albo nie potrafią rozmawiać z klientami bo muszą się wykazać wiedzą niestety której nie przyswajają zbyt szybko a wręcz opornie . To nie jest miejsce dla tych którzy oszukują samych siebie a tym bardziej szefa. Papier przyjmie wszystko ale w tej firmie trzeba mieć te umiejętności o których się pisze w CV , osoby dlatego są wybierane do podanych w ogłoszeniu wymagań bo piszą i mówią że potrafią , sprawdzenie ich to kwestia kilku dni lub tygodni i już wiadomo czy inwestować czas i pracę w kogoś kto ma potencjał i będzie dobry ? czy jest samodzielny na tyle by mu powierzyć obowiązki ? czy wytrzyma ciśnienie czy odda walkowerem i ucieknie ? jeżeli wkurzy zespół i szefa swoją niekompetencją to i tak leci . szanse mają wszyscy ale nie wszyscy z niej korzystają. Niektórzy potrafią wyjść z tego z twarzą i rozstają się godnie ale większość się wścieka bo poległo na własnych błędach , przykre ale prawdziwe .Pozdrawiam
PANI PREZES 2016-12-01 17:22:32
INFORMACJA OGÓLNA
INFORMUJEMY, ŻE OD DNIA 01.12.2016 WSZYSKIE WPISY GODZĄCE W IMIĘ FIRMY DECORA COLLECTION NIE MAJĄCE ODZWIERCIEDLENIA W PRAWDZIE JAK RÓWNIEŻ NIE MAJĄCE ODZWIERCIEDLENIA W RZECZYWISTOŚCI BĘDZIEMY NA WNIOSEK FIRMY I OSÓB POKRZYWDZONYCH ZGŁASZAĆ NA PODSTAWIE ART. 212 KK LUB ART. 216 KK DO ORGANÓW ŚCIGANIA JAKO POMÓWIENIE ZNIESŁAWIENIE I UMYŚLNE SZKALOWANIE .
ZARZĄD DECORA COLLECTION SP Z OO
Aplikantka 2016-12-02 10:00:32
Szanowna Pani Prezes (czy ktokolwiek kto użyczył sobie tego stanowiska w podpisie, być może nawet bez wiedzy wspomnianej osoby). Gorzej jak okaże się, że to nie są pomówienia a powyższy wpis to próba ratowania wizerunku. A jeszcze gorzej jeśli okaże się, że ktokolwiek a firmy chciał nazwać kłamcą i oczernić osobę (czy też instytucję) wyrażającą tu swoją opinię. To działa w obie strony - ja osobiście byłabym ostrożna z takimi obietnicami. Zwłaszcza, że nie padły konkretne nazwiska.
4
Zostaw swoją opinię o Decora Collection Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Decora Collection Sp. z o.o.