logo Luks Kolor

Luks Kolor

Zamość

Opinie o Luks Kolor

Maciej 2014-12-09 07:52:14
Pracowalem w Luks Kolorze ponad rok i ten czas wspominam bardzo dobrze. Praca jak kazda inna, jak chcesz zarobic to musisz pracowac jak w kazdej firmie, za darmo nic nie ma. Starzy handlowcy luksu maja bardzo duzo doswiadczenia wiec mozna sie od nich duzo nauczyc tylko trzeba chciec. Zarobisz tyle ile bedziesz pracowal czyli sprawiedliwie. Polecam!!
Partyk 2014-12-09 17:20:56
Cóż za słodki wpis Macieja??????????????? tak jest kochajmy luksklor i jego zarząd za niewypłacanie kasy!!!!!!!!!!!!!!!!
A ten super zadowolony Maciej to przecież któryś z zaufanych..................
1
Pracownik 2014-12-12 12:45:47
W skrócie jedna wielka ch*jnia. Wyzyskiwacze i oszukują. Jak coś im się uwidzi od razu Cie zwolnią. A produkty to wszystko z chin badziewie. W 100% nie polecam
1
PAtryk 2014-12-16 08:30:55
Zawsze kogoś w między czasie się zrobi w konia
1
Marta 2014-12-17 08:33:36
Patryk, co teraz porabiasz, gdzie pracujesz?
master 2014-12-18 13:24:43
Nie wiem jak jest teraz, ja byłem na rozmowie kilka lat temu. Czekałem na faceta, chyba szef tej firmy dość długo, przyszedł około 30minut po czasie. W trakcie oczekiwania miałem ochotę wyjść, wiedziałem, że nie ma to sensu, ale z grzeczności poczekałem. Mało poważna rozmowa, 10 minut, nic o zarobkach, także sam podziękowałem:)
2
Michał 2015-01-13 09:23:10
Dajcie spokój z tymi tendencyjnymi pytaniami po każdym negatywnym komentarzu(pan właściciel na szkoleniach się tego nauczył)!!! Każdy kto tam pracował wie, że nikt, ale to nikt z byłych pracowników nie wypowie ani jednego pozytywnego słowa o tej firmie, ani o jej właścicielu. Oszukują własnych pracowników nt. jakości i pochodzenia oferowanego produktu, później pracownik nieświadomie oszukuje Klienta, a na koniec nawet pieniędzy za to nie weźmie. Jak przychodzi do rozliczeń to nie ma komu z Tobą rozmawiać. Jedynie jakiś parobek szefa, który w ogóle nie jest decyzyjny!!! NIE POLECAM!!!
2
Patryk 2015-01-14 18:53:43
No i jak wspomniał Michał , odezwał się głos zarządu dbającego o PR swojej super turbo firmy..... no i wychodzi ze na świecie same obiboki.... a zarząd luks kolor to tacy porządni, a tylko się ich tak czepiają i to oczywiście bez powodu
2
Michał 2015-01-15 10:08:14
Skoro nie widziałeś ogłoszeń pracy do tej firmy, to co tutaj robisz, tak po prostu bronisz firmy o której nic nie wiesz i nie widziałeś nawet ogłoszenia o pracę z tej firmy.!!! Żart.
1
pracownik 2015-01-15 12:00:24
Michał, czy jak się tam nazywasz, jeżeli pracowałbyś w firmie Luks Kolor, to wiedziałbyś, że nie ma właściciela tylko Zarząd a prezesem jest kobieta.
A tak wogóle to wpisy robisz około godz 9, 10. Zastanawiające, bo albo jesteś w pracy i pracujesz w konkurencji i twoja praca polega na dokonywaniu wpisów, albo jesteś w pracy i zamiast pracować to siedzisz w internecie, albo nigdzie nie pracujesz i realizujesz swoje ambicje dokonując wpisów, albo pracujesz na drugą zmianę, ale ambitnie wstajesz rano i dokonujesz negatywnych wpisów, bo taki masz cel w życiu.
Michał 2015-01-15 12:09:05
No to własnie powiedziałeś wszystkim, czym się zajmujesz w LK.
2
pracownik 2015-01-15 12:38:53
Widzisz Michał jest różnica, ja jestem pracownikiem, który dementuje plotki a ty bierzesz kasę za to, że siedzisz i tworzysz plotki na firmy konkurencyjne, bo tak ci szef każe. Współczuję ci takiej pracy.
Michał 2015-01-15 15:59:42
Ty nic nie dementujesz (a skoro masz tyle czasu, to poznaj znaczenie tego słowa, weź słownik w łapę i nauka). Prawda jest taka, że próbujesz na siłę pokazać LK w dobrym świetle ( i to tobie szef każe to robić, bądź ty nim jesteś) i gadanie o konkurencji nie zmieni tego jak lichwiarską firmą jest LK. Nie będę kontynuować dalej tech przepychanki z tobą, bo komentarze innych byłych pracowników mówią same za siebie.
2
Polek 2015-01-15 18:19:25
O, widzę że @pracownik popadł w kompleksy nie-płatnej pracy w luks kolor. Już naprawdę tak im się tam nudzi że po internecie serfują całymi dniami. Nie dziwne, przecież tego chińskiego złomu nikt nie chce kupować. Jedynie biedni emeryci. Pracę w luks kolor mogę jedynie porównać do sprzedawania garnków właśnie tym biednym emerytom. Pracowałem tam 6 miesięcy i chyba wolałbym pracować na budowie i wziąć za to pieniądze a nie za darmo w luks kolor. Przestrzegam Was przed tą firmą.
1
Marian 2015-01-23 16:35:57
byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej jakieś 1,5 roku temu. Mieścili się w jakimś domku na Bemowie(tragedia). Rozmowa z właścicielem totalna porażka, zero konkretów. Wychodziło na to że muszę przyjąć stanowisko, żeby dowiedzieć się coś więcej o warunkach, wszystko powiedziane półsłówkami...parodia!!! Ale ok...przyjąłem pracę na stanowisku PTH, bo nie miałem nic innego. To by wielki błąd. Nie mieliśmy podstawy, wynagrodzenie tylko z prowizji. Pierwsze parę tygodni jazda we 4 samochodem i "niby szkolenie" oczywiście za darmo. Później swoim samochodem. O zwrot za paliwo musiałem się prosić tygodniami. Po 2-3 miesiącach i podpisaniu pierwszych paru umów, czekanie na wypłatę....kolejne parę miesięcy. Zaczęło mi brakować na życie, ale szefo i cała ta przestrzelona ekipa tego nie rozumieli i nie chcieli rozumieć. W końcu zaproponowałem szefowi żeby płacił chociaż połowę za umowę, a po montażu resztę...na nic moje prośby. Zostało tylko zwolnić się i przeklinać tą firmę na wieki. Nawet nie zastanawiajcie się nad tą firmą, jest wiele innych ofert.
5
były handlowiec 2015-01-26 12:42:23
Ok 1,5 roku temu też pracowałem w LK, ale na początek dostałem umowę, w której wyraźnie było, że pieniądze za umowę dostanę po montażu, czyli trzeba było czekać na wypłatę ok. 3-4 tyg, czyli jak normalna wypłata. Z tego co wiem wielu handlowców próbowało pisać lewe umowy, żeby wyciągnąć prowizje od szefa, ale zapis w umowie nie pozwalał na takie lewizny. Podsumowując, ci co chcieli robić lewiznę nic z tego nie mieli i podejrzewam, że bardzo chętnie dokonują wpisów (pozdrawiam Mariana).
W firmie trzeba było ciężko pracować,często od południa do wieczora, ale niektórzy zarabiali po kilkanaście tysięcy zł. Aha, zaraz będę miał zarzuty, że jestem przydupasem lub z zarządu.Nie , nie jestem. Pracowało mi się dobrze w LK, ale teraz mam swoją firmę i sam jestem sobie szefem.
1
były-pracownik 2015-01-26 13:30:23
Hahahaha.... ciekawe jak można było pisać lewe umowy, skoro było dofinansowanie i konieczne zaciągnięcie kredytu w banku przez klienta.Po otrzymaniu przez klienta dotacji i kredytu, można było wypłacić połowę za umowę!!! Przecież szef miał potwierdzenie z banku i NFOŚ albo WOFŚ, że Kliet jest prawdziwy, więc nie ściemniaj ludziom że próbowali robić lewizny. I tak, właśnie uważam że jesteś przydupasem zarządu!
5
były handlowiec 2015-01-27 09:01:51
Doskonale wiesz Marian czy były-pracownik, jak się pisało takie umowy, bo sam tak pisałeś.Wystarczyło wypisać tylko umowę budowlaną z fikcyjnymi danymi klienta, a firma LK miała sama się starać o dokumenty od klienta, najlepiej za dwa tygodnie kiedy klient zza granicy wróci, wtedy nie można sprawdzić w banku wiarygodności kredytowej, ani nigdzie indziej. I taki handlowiec żądał prowizji od razu, a jak nie dostał to się zwalniał (czyt. uciekał z firmy, żeby oszustwo się nie wydało) i teraz siedzi na goworku i wpisuje opinie, bo myślał, że jest taki cwany i przechytrzy wszystkich w koło. Dobrą radę ci dam, WEŹ SIĘ DO ROBOTY, EW. SKORZYSTAJ Z PORADY DOBREGO PSYCHOLOGA, KTÓRY POMOŻE CI PRZEZ TO PRZEJŚĆ I PONOWNIE STANĄĆ NA NOGI.
były-pracownik 2015-01-27 09:43:52
Czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem??? . Napisałem, PO OTRZYMANIU PRZEZ KLIENTA DOTACJI I KREDYTU. To chyba fikcyjnemu klientowi by nie przyznali! Brak słów, taki jest cały Luks kolor, mówią co chcą i zawsze obracają wszystko przeciwko Tobie. Wam nawet już psycholog nie pomoże! Ale się zbłaźniłeś!
5
były handlowiec 2015-01-27 10:19:48
To bez znaczenia co piszesz, bo cały czas się motasz i nie wiesz co piszesz. Wcześniej napisałeś, że po podpisaniu umów nie dostałeś kasy, więc wyjaśniłem jakie były tego przyczyny. Teraz piszesz- po otrzymaniu dotacji i kredytu-.
Podejmij jakąś pracę lub załóż firmę. Ciągłe przeżywanie tego, co było 1,5 roku temu to nie życie, tylko zatrzymanie się w miejscu. Rozejrzyj się wkoło, twoi znajomi robią karierę, rozwijają się, idą naprzód, a ty wpisujesz swoje "złote myśli" na różnych portalach internetowych. Jak twoje frustracje znoszą bliscy?
były-pracownik 2015-01-27 12:26:16
Żenada, ty jak i ta firma.
5
monter 2015-01-27 21:47:09
jest tak i wylacznie tak- robie dla nich juz kolo 4 lat.cala zla passa i opinia to zdanie/zadanie przedstawicieli ktorzy doslownie niewiedzieli nic o towarze ktory oferuja klientom-goscie byli zieloni przy czym mieli taka fantazje ze glowa mala a czlowiek zamiast brac sie do roboty po przyjezdzie do klienta-musial zaczynac od tego ze np. kolektory w nocy nie grzeja...:)w 99% przypadkach to byly zyciowe kaleki ktore nie potrafily dobrac liczby osob do paneli( i tu wychodzi chinskie gowno) bo trodno zeby 200 litrow + 2 panele wystarczaly dla 8 osob:) nawet na sacharze:)ogolnie co do reszty to ja zawsze mam kase po max 14 dniach od daty wystawienia-przy czym(uwaga) ja dymam na stalych stawkach a jechowi( tak tak ich nazywalem) mieli procent-srednio ok 9,10...10 % od srednio 30 000 to latwo policzyc... a to nieraz byly dwa dni pracy w tygodniu bo starym wyjadaczom niechcialo sie siedziec samemu np w Wawie(bo mieli stala pensje) to pisali kwity na mlodych i dzielili sie kasa ... firma opylila okolo6000 instalacji moze i wiecej to i nic dziwnego ze czasem cos sie zesra ze sprzetu...Co do goscia ktoremu sterownik sie wieszsza- wyprowadz sie z glebokiej wsi do miastata albo kup sobie UPS z wyswietlaczem- fakt sterowniki nieraz przy napieciu 190V dostaja korby:):):):)
adam 2015-01-30 16:37:02
Ooo!!! Monter się odezwał, jak jest! No on przecież najlepiej wie co robią handlowcy. UWAGA! WYROCZNIA! Jego opinia jest najważniejsza!
6
Patryk 2015-01-30 21:26:55
Mnie tylko dziwi skąd takie wielkie zainteresowanie tym goworkiem tak bardzo zadowolonych pracowników ???????? To nie jest normalne zachowanie, chyba że w zakresie obowiązków mają wychwalanie w sieci Luk Koloru .
Ależ ten Zarząd dba o swój wizerunek- wowwwww
3
Anonim 2015-01-31 07:37:42
Tak samo jak Ty wchodzisz i zostawiasz negatywna opinie to ktos moze zostawic pozytywna wiec nie wiem czemu sie dziwisz? Problemy z logicznym mysleniem Patryczku?
monter 2015-01-31 09:39:59
Adas a moze tak nie bylo?- jezeli kotlownia miala 1,5m a bojler 2 metry to Hansa morda bolała od opie%^&lania was- klienci sie wkurzali, ja bylem stratny a przedstawiciele wissieli kase za dojazdy i dniowki dla chlopakow...zenada. poki bylo dofinansowanie to ciagneliscie a potem za 100% gotowki z klienta wszystko sie rozlecialo...jak przedstawiciel przychodzi w ortalionowym dresie do klienta to co najwyzej moze mu ulotke na rozpalke zostawic:)
Patryk 2015-02-02 00:15:52
Anonimku , czyżby nerwy puszczały zarządowi ? bo w tym budowaniu super wizerunku jakieś kwasy wychodzą cały czas. A z logiką w porządku, przez chwilę tylko zawiodła i pozwoliła na kontakt z Luks kolor
1
były-pracownik 2015-02-02 09:59:11
Skoro luks kolor zatrudnia handlowców w dresach to powodzenia !!!!! Firma poniżej jakiegokolwiek poziomu!!!
1
Mateusz 2015-02-18 13:26:06
Widzę że jestem kolejną osobą, której luks kolor nie wypłacił za pracę. Czytałem tutaj opinie i wiedziałem że coś jest nie tak, jednak podjąłem się tam pracy. Nie wypłacili mi żadnych pieniędzy!!!!! Ludzie uważajcie!!!
4
były 2015-02-18 15:50:33
... a jak długo pracowałeś ? Jak szła ci sprzedaż ?
adam 2015-03-06 15:46:23
Widocznie ta firma zatrudnia kogokolwiek (np. w dresach:/), tylko po to, żeby nie wypłacić im pieniędzy, bo tacy później nie dochodzą swego!
5
Alelipa 2015-06-25 10:04:15
Nie polecam tej tandetnej firmy! Te ich kolektory to jakas tragedia!
4
Aleksander 2015-07-16 11:15:22
Zgodze sie z powyzsza opinia, nie polecam produktow tej firmy ktore sa bardzo wadliwe i sie spelniaja swoich zadan nawet w polowie. Handlowiec obiecywal zlote gory a efekt jest totalnie odwrotny. Czuje sie oszukany.
5
Mich 2015-08-10 09:51:00
Sytuacja jest taka sama jak zawsze.... nie płacą!
4
Sprzedawca 2015-09-25 11:59:22
No wiesz, kiedyś Fiat 126p też był dobrym samochodem:/
2
pracownik 2015-09-29 16:11:08
Jest tak duża rotacja że nie wiadomo kto jest kim!
5
Patryk 2015-10-26 14:06:08
No jak widać Zarząd znowu dba o wizerunek na forach
1
pracownik 2015-10-27 15:15:14
heh....wejdę w tą twoją gierkę i krótko odpowiem.

Teraz już ma ogłoszeń bo z ogłoszeń nikt nie przychodzi bo opinia jest naganna i na forach i w mieście i wszędzie.
3
bts 2015-11-06 13:56:23
podsumowując, rotacja jest bardzo duża ale nie ma ogłoszeń, bo nikt nie chce pracować? czy coś pominęłam?
Pogratulować inteligencji!!!!!!!

pracownik 2015-11-10 10:02:31
Oczywiście że tak, uważasz że potrzeba ogłoszeń żeby przyjąć pracownika? Kiedyś nie było portali internetowych z ogłoszeniami a ludzie jakoś znajdowali i zmieniali pracę. Dziękuję za gratulacje, uzasadnione:) W twoim przypadku obejdzie się bez gratulacji.
4
pracowni 2015-12-03 10:15:15
Obiecanki cacanki...... już niejedna osoba to słyszała a odchodziła z tej firmy z zerem albo i na minusie!!!
4
super 2015-12-07 10:17:56
No wiesz atmosfera taka sobie, duża niekompetencja, a te 2000 tys to razem z premią i nie zawsze wypłacane.
2
bona 2015-12-09 18:34:23
Taka firma jak i jej usługi oraz jej pracownicy.Pozostałam z niedokończoną robotą,krzywymi drzwiami,uszkodzonymi szybami i uszkodzonym parapetem.Co mi po ich deklaracji dokończenia skoro na tę robotę wybierali dotąd nabardziej zimny i wietrzny dzień.Domyślam się, że chcą mi dokuczyć.A ja boję się już ich wpuścić do domu, bo zrobią kolejną usterkę i będą bez końca przychodzić.A czułam, że nie powinnam, ale wpłaciłam zaliczkę i głupio mi było się wycofać.Pozostało do zapłaty parę groszy i głównie o to się dopominają.Co za tupet nie wykonanie,nie efekt ale kasa się liczy.
3
LK 2015-12-16 18:04:37
Bona masz zrobiona robotę więc się tutaj nie wypłakuj. Robota odebrana to do widzenia.
czud 2015-12-18 09:27:11
Da się zarobić jak jesteś spokrewniony z kimś z firmy tak jak Pope!!!, bo inaczej to pracujesz za darmo! Niejeden się już na tym forum wypowiadał i więc tymi głupimi postami nic nie zmienisz!
2
Oleg 2015-12-18 16:27:34
Takie jest własnie podejście do pracy i pracowników w LK. Nic dodać nic ująć.
2
Łukasz K. 2016-02-21 15:44:41
Ta firma to bagno robiłem tam na magazynie. Jak ktoś chce się użerać i słuchać ględzenia niech się zatrudnia.
3
moka 2016-03-08 13:42:12
Łukasz, czy to ty kradłeś towar z magazynu i cię wylali i teraz hejtujesz bo cie przyłapali?
sprawiedliwy 2016-03-16 10:14:39
A ty co moka złapałeś go za rękę, że takie bezpodstawne zarzuty stawiasz? LK to dno!!! Trzymajcie się z daleka od tej firmy. Mówię tu do Klientów i potencjalnych pracowników>
3
enka 2016-05-07 11:50:48
wiecie czy nadal jest im na zatrudnienie potrzebny jnowy Przedstawiciel handlowy / Doradca techniczny? ciekawi mnie jakie miałabym, na takim stanowisku prowizje
Zostaw swoją opinię o Luks Kolor - Zamość
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luks Kolor