brak logo

Saltimbanco Italiano

Doha

Opinie o Saltimbanco Italiano

pracownik 2011-09-24 13:39:16
uważajcie!!!!! praca ok ale nie róbcie nic więcej co do was należy nic za to nei dostaniecie obiecują góry a nic nei dostaniesz
3
Evita 2013-07-20 17:57:17
Nierób? Albo jest się artystą, albo budowlańcem. Saltimbanco wymaga, aby ludzie pracowali po 20 h/dobę i robili wszystko to, czego nie było w umowie. Chcesz wystąpić? Zbuduj sobie scenę, podźwigaj sprzęt, posprzątaj. Słabe to.
3
raczek 2014-07-03 13:48:51
Pracować w saltimbanco Italiano? Nigdy więcej. Po pierwsze kasa wcale nie jest taka duża, zakwaterowanie niby miało być w dobrych hotelach a było w slumsach. Pracować trzeba bo jak nie to lecisz, nie jesteś traktowany jak artysta, rano wyjazd na pustynie do magazynu i niewolnicza praca w 50stC. Potem może praca, potem sprzątanie i tak w kółko. Atmosfera do niczego, tzw managment w postaci Włocha donosi szefowej o każdym twoim ruchu, a potem ogólna nagonka i masz dosyć...
2
karaluch 2014-07-03 15:23:35
jeszcze jakieś dwa lata temu ta firma była godna polecenia, nawet nie przeszkadzały "wyjazdy do magazynu" traktowało się to jak sposób odmóżdżenia po długim okresie występów. lecz teraz z tego co słyszę na piedestale kładzie się opinie managera Włocha nad to jak pracują ludzie, czyli cokolwiek byś nie robił/a , a mu nie przypasujesz to możesz liczyć że będzie gatki że źle pracujesz, powiedziałeś coś głupiego, czy też nie podoba ci się praca. ten człowiek buduję swoją pozycje w SI na donoszeniu na ludzi, a jak nie ma na co donieść to zaczyna wymyślać.
4
Jola R 2015-05-12 17:31:36
Niestety zgodzę się z poprzednimi opiniami. Ta firma jest jak tonący statek. Jeszcze do 2011 można było tam jeździć, zarabiać, pracować. Niestety czasy się zmieniają i management również. Od kiedy "zaufanym" Pani Celiny stał się Cosimo- pseudomenadżer ta firma opiera się wyłącznie na plotkach wyssanych z palca, pomówieniach, wzajemnych podejrzeniach i nienawiści. Ludzie którzy tam teraz jeżdżą to kółeczko wzajemnej adoracji pod skrzydłami Cosimo i jego laseczki. A poziom im tak spadł że szkoda gadać. ogólnie nie polecam...
3
pracownik 2015-07-30 19:23:38
Wszystko co zostało powiedziane wcześniej jak najbardziej się zgadza. Saltimbanco Italiano z roku na rok prezentuje coraz niższy poziom i coraz mniej ma do zaoferowania. Do obecnej sytuacji przyczyniła się zdecydowanie zmiana menadżera, który sprawił, że dotychczasową świetną atmosferę i super zgrany zespół ludzi , zastąpiły fałsz i obłuda. Nie warto się starać i angażować w pracę ponieważ i tak nikt tego nie doceni, a pochwały zbierze ten, co potrafi najlepiej uprawiać donosicielstwo. Kto pierwszy doniesie ten wygrywa!

Występy artystyczne stanowią zaledwie część całej pracy. W dużej mierze do zadań i obowiązków należą m.in. wyjazdy do magazynu (również latem, gdzie przy temperaturze 50stopni następuje cały dzień pakowania, sprzątania itp.),budowanie areny/sceny/miejsca występów i wiele wiele innych.

Jednym słowem - kilka lat temu pomimo wszystkich wad warto było przyjechać dla super atmosfery i super ludzi. Obecnie nie ma ani dobrej atmosfery, ani dobrych ludzi, ani dobrego poziomu pracy, ani dobrych pieniędzy. Niewiele pozostało z dawnego Samtimbanco. Nie polecam!
1
pracuś 2015-10-06 19:40:44
Heh widzę że czasami ktoś czyta nasze opinie. i widzę że większość z Was ma podobne odczucia... Szkoda mi tej dawnej atmosfery w firmie, gdy pracowało się ciężko, ale satysfakcja była. Janku, strona internetowa SI to już legenda, od co najmniej 10 lat niewiele na niej informacji... Filmik jest owszem dobry, zgrabnie złożony ale kto pracował w tej firmie to wie że wszystko co na nim jest to wydarzenia do max 2013... a potem to już zasłona żałości i wysiudanie najlepszych zrobiło "dobrą" robotę... Dodam tylko że ostatnia produkcja pseudomuzyczna to jakaś porażka, a zamiast oddanych pracowników SI woli zatrudniać za kieszonkowe dzieci z ruskiego cyrku... To jest poziom o którym Pani Celina nigdy wcześniej nie chciała słyszeć...
1
Ktosiek 2016-03-08 15:56:22
Nikomu nie polecam dużo z nimi jeździłem i jak piszą we wcześniejszych komentarzach jest to praca gdzie człowiek jest wykorzystywany na maksa. Zrób to zrób tamto i standardowo nic w zamian. Odzywają się do starszych artystów jak mają za dużo kontraktów i nie ogarniają tematu. I swoją drogą sodoma i gomora uważajcie mężatki i mężowie!!!!!!!!!!!!!!!!
2
Polak 2016-04-03 18:53:14
Witam wszystkich odwiedzających ten portal. Jestem jednym z pracowników tej firmy. Jednakże muszę sprzeciwić się poprzednim opiniom innych osób. Nie rozumiem dlaczego wasze komentarze są tak bardzo negatywne. Moja personalna opinia nie jest negatywna, lecz pozytywna. Dla wiadomości wszystkich zainteresowanych pracą z tą firmą, polecam jak najbardziej. Oczywiście każdy kto jest przyzwyczajony do pracy na stanowisku artysty na dużych czy też małych festiwalach ma pojęcie że czasem bywają takie cięższe i też lżejsze, ale jeśli ktoś lubi to co robi to wydaje mi się że "praca" nie wydaje się aż tak tragiczna. Jeśli jesteś multi skill artist i jesteś w stanie wcielić się w każdą role (szczudlarz, żongler, ubrać się w maskotkę, prowadzić warsztaty dla dzieci) To jest firma dla Ciebie!! Jeśli jesteś zmotywowany do pracy, masz skilla i lubisz wzbudzać uśmiech na twarzach innych czekamy na Twoją subskrybcje!Jeśli jesteś artystą który za swój cel stawia wystawienie swojej sztuki i poza tym nic więcej, ta firma może nie być dla ciebie. Jesteśmy jednym teamem który współpracuje w 100%. I jeżeli naszym zadaniem jest zbudowanie czegoś nowego, razem w grupie potrafimy stworzyć wszystko. Firmę oceniam jak najbardziej pozytywnie! Pozdrawiam wszystkich ARTYSTÓW i zachęcam do współpracy!
Łoś 2016-04-04 16:32:38
polska trudny język widać. no co zrobić jak się już przeprowadziło na stałe do emiratów i mówi się głównie po włosku... szkoda że nie podaliście jakiś argumentów bo by było łatwiej się odnieść do tego steku bzdur, ale z konkretami zawsze były problemy.

Może ktoś się nabierze na to gadanie o dawaniu uśmiechu dzieciom, ale to będzie osoba która jedzie pierwszy raz ( w sumie jak jedzie pierwszy raz to najlepiej za darmo, bo przecież dajemy takie możliwości rozwoju że żądając zapłaty powinno być ci wstyd). Całe to piękne gadanie weryfikuje się w pierwszych dniach festiwalu, lub po pierwszej przemowie szefowej :).

Prawda jest taka że wymagania rosną a płaca maleje, nawet jak lubisz pracować z dziećmi i "dawać uśmiech" satysfakcją się nie najesz.

dla osób które jednak się zdecydują polecam pracować w myśl reguły "miej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a będzie ci dane" (ludzie którzy tak postępowali zasiadają na kierowniczych stanowiskach w tej chwili, wiec ty chyba dobra droga kariery w tej firmie). nie pokazuj że umiesz więcej niż od ciebie wymagają, będzie to wykorzystywane na każdym kroku ( więcej zadań nie idzie w parze z większym zarobkiem, no może szefowa z łaską rzuci 50 $ na koniec a godzinowo wychodzi dwa razy więcej pracy niż inni .nie opłaca się).

czekam na odpowiedz pana "polak" może jakoś mnie sprostuje że gadam głupoty ( w co wątpię)

pozdrawiam nie polecam
2
Polak 2016-04-04 22:51:39
Stek bzdur ? Nie sądzę..
Satysfakcją się nie najesz" ? Mojej wypłaty nie odbieram jako "satysfakcji" ale w $ i sumą którą zarabiam jestem w zupełności usatysfakcjonowany. Póki co nie narzekam.
Nie pokazywać więcej niż potrzeba ?
No już ci tłumaczę, jeżeli nie ma zapotrzebowania na maskotki, żonglerów.. A wcześniej udało mi się pokazać że umiem też np. szczudła. Mam większe prawdopodobieństwo że będę miał pracę tak czy inaczej nawet jako szczudlarz.
Więc pokazywanie ze umiem więcej niż się ode mnie wymaga daje mi po prostu większe prawdopodobieństwo na pracę !!!!

A co do wymagań.. ehh zawsze są takie same a płaca zależna od tego ile z siebie dajesz.. więc..

A co do mówienia po włosku, myślę że jesteś osobą zazdrosną o to ze osoby poza nauką nowych trocków na maczugi, kroków na szczudłach, akrobacjach uczą się również w tej firmie języków, poprzez zróżnicowanie językowe osób pracujących w tej firmie. Więc...

Nie mam zamiaru prowadzić z tobą wojny, wyrażam swoją opinię..
Polecam jak najbardziej!
Prawdziwa POLKA 2016-04-05 11:55:36
Zauważyłam,że opini przybywa,wiec i ja postanowiłam podzielic się moimi odczuciami na temat tej firmy. Według mnie ta firma jest jak kobieta , ktora sie nie szanuje i daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a pierwszej randce... Czyli krótko mówiąc w sam raz na raz..., a na drugi dzień kasujesz nr i zapominasz... A teraz dlaczego? HMM po pierwsze brak opieki medycznej... zachorujesz? Owszem zawiozą cie do specjalisty:ale płać za siebie sam... Praca owszem nie zgodna z tym co w umowie, bo jej poprostu nie ma!!!! O dodatkowych zajeciach typu budowanie scen dowiadujesz sie na miejscu, a wymiar godzin zależy tylko od samopoczucia właścicieli firmy i antydepresantów ktore akurat tego dnia wziełą szefowa... Praca z obleśnymi starymi włochami!! fujj!! Owszem są laski ktore mowią, że może jest gruby, śmierdzi mu z ust, ale ma ten akcent i jest włochem.. ale nie wszystkie polki to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wbrew temu co podobno twierdzi szefowa... No ale akurat te kobiety sa jak ta firma... ,,na raz" Jednak najbardziej mnie przeraziło to że zabieraja paszporty!!!!!! a pużniej kłamią że są dla bezpieczeństwa na recepcji hotelowej!!! Idziesz na recepcje a tam ci mówia że główny menager zabrał wszystkie paszporty!!! Jak sie nie spodobasz, to są w stanie powiedziec że masz samolot do Polski za 5 godzin i wracasz bez kasy... Także, jeśli jesteś laska z instagrama gotową na przyjecie kału prosto do usyt tylko po to żeby zobaczyć najwyższy budynek na świecie to jest praca idealna dla ciebie...
3
Robot 2016-04-19 18:23:24
Popyt na Artystów??? Kaziu... tylko Ty i Twoja wazelinowa ekipa jeszcze się trzyma, reszta zmądrzała i znalazła sobie inne zajęcia. Jakoś nie słychać o wielkich festiwalach i dużych grupach artystów wyjeżdżających co rusz do Dubaju. Gdzie te kontrakty z Government? Czyżby studnia wyschła??? Coraz trudniej znaleźć ludzi którzy będą zasuwać jak motorki by uszczęśliwić szefową, która w ten sposób oszczędza na ekipach technicznych. Bo głupie polaki zrobią wszystko, a płaci im się niewiele.
2
Piotr bardziej znany jako Grisza 2016-05-13 18:56:02
Dziś kierowany sentymentem , trafiłem na tę stronę . Choć Celina pożegnała mnie już dawno temu , z mojej perspektywy ciężko czyta się tak negatywne komentarze . S.I. wspominam bardziej z warsztatów dla szczudlarzy (także w Polsce , niektórzy może pamiętają), wielkich parad , fajnej atmosfery chęci budowy czegoś wielkiego. Przykro patrzeć na zmarnowany potencjał pani Celino . Szkoda wielu ludzi którzy mogli stanowić o sile tej firmy . Kiedyś skrzynie nosili Pakistańczycy choć i my też nie raz ciężko pracowaliśmy . Ale widzieliśmy w tym sens , mieliśmy ambicje ...i niestety w wielu z nas zostały one zabite . Ja zszedłem z chmur na ziemię a bardziej ze szczudeł ... Pani Celino miała pani okazję zbudować w życiu coś naprawdę fajnego i wielu z nas chciało w tym uczestniczyć . Dziś widzę że się nie udało ...Jednak bez żalu i zawiści pozdrawiam Panią , Marco i całą pierwszą polską ekipę .
3
Jakub jako TATA 2016-07-29 10:43:03
Zgadzam się z Tobą całkowicie pozdrawiam
2
Truman 2016-10-14 22:54:36
No w tym momencie to ja uwazam, że pensje są okej.
Zostaw swoją opinię o Saltimbanco Italiano - Doha
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saltimbanco Italiano