brak logo

DORA PHARM Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o DORA PHARM Sp. z o.o.

oszukana100 2010-05-10 12:44:34
Dla mnie jest to firma na straconej pozycji wiem że w środowisku farmaceutów o tej kiepskiej firmie temat wrze!!Wszystkie osoby ,które tam pracowały i zostały oszukane może proces zbiorowy???
nikole 2010-05-11 21:14:21
nie wiem skad masz takie informacje bo pracowalam dla tej firmy i bardzo dobrze wspominam ten czas...po macierzynskim chetnie bym do nich wrocila jak tylko mi dadza szanse...hmmm chyba juz wiem dlaczego tak piszesz, .... chyba zostalas zwolniona... to takie typowe dla osob zwalnianych, ze zamiast pogodzic sie z porazka to na wszystkich pluja bo na wiecej ich nie stac..
ugo 2010-05-11 21:29:50
jak nie pracujesz to ci dziękują ...
Lilia 2010-05-11 23:43:47
Witam, uważajcie na tą firmę!!! spoźniają się z płatnościami za benzynę, o premię trzeba się prosić, jak jest problem z kasą to nagle szanowna pani prezes nie odbiera telefonów, poza tym znam kilka osob ktore nie dostaly ostatniej pensji (bez podania przyczyny). Ponadto umowy sa tak skonstruowane, że w razie rozwiazania umowy trzeba płacic kare, Łatwo zauwazyc ze jest duzo ogloszen od tej firmy - to oznacza duża rotacje wsrod konsultantek. Dla zainsteresowany proponuję zadzwonic do aptek z ta firmą wspolpracujących i sie zapytac. Na pewno nie bedzie pozytywnych opinii.
lara 2010-05-12 06:24:22
pracuje w aptekach i jeszcze nie slyszalam zeby ktos sie szczegolnie skarzyl na dore, owszem skarza sie na "konsultantki" ktore sie spozniaja sa leniwe i nie punktualne i zdaje sie ze to one wysylaja opinie o firmie
ktokolwiek czyta te opinie powinien uzywac wlasnego rozumu i zastanawic sie KTO wyraza opinie. Zapewniam, że ktos kto dobrze wykonuje swoja prace nie ma problemow z zadna firma.
Rozgoryczona 2010-05-12 08:47:46
i tu się z Toba nie zgodzę. Bo nawet jezeli dobrze się pracuje to nie dostaje się na czas pieniędzy. Widać masz w miarę nowe "apteki". Porozmawiaj z tymi co 2-3 lata wspolpracują z Dorą. Zwłszacza z wojweództwa mazowieckiego , wielkopolskiego i lubuskiego.Jak wyjaśnisz duża rotację w firmie? to nie jest normalne. Ponadto ciekawe jest to, że jak zabrakło pracowników to nagle nawet prezes i prezesowa zaczeli jeździć do aptek. Widać taka sytuacja wynika ze złego zarządzania. W ktorej dobrej firmie, prezes robi pracę konsultatki i pozyskuje nowe apteki? w zadnej - mają od tego ludzi bo o nich dbają,
Jezeli zaś chodzi o umowę to nie jest najlepsza. Albo umowa zlecenie albo własna dzialalność gospodarcza. Kręcą nosem jak chorujesz. Czesto jest tylko jedna konsultantka na jakiś teren.
Trzeba mieć własny samochod bo te firmowe to złomy;/ zresztą nie sa dla wszystkich.
O nagrody dla aptek trzeba się prosić. Ponadto, jest problem z wymianą produktow - na co apteki sie skarżą.
Ogólnie firma bagno!
Niki 2010-05-12 14:53:37
Ja też mialam wątpliwy "zaszczyt" pracować dla tej firmy.(usunięte przez administratora). Jesli coś chcą od Ciebie to są mili, jeżeli Ty masz jakieś zastrzeżenia to oni unikają Ciebie. Księgowa unika odpowiadania na pytania. Ponadto nie wysyła pensji tylko ta "wielka Pani prezes" -> stąd często opóźnienia (przynajmniej tak tłumaczą). Ciekawostka jest to , że kazdy na umowie ma inną kwotę wpisaną w związku ze szkoleniem (a szkolenie wygląda tak samo). Ale zawsze jest to więcej niż 1000 -2000 zł. Ta firma jest niewyplacalna. Nie maja praktycznie teraz pracowników. Ponadto nazywali się kiedyś I Cosmetici di Dora. Ciekawe , czy też sie zamkną.
anonim 2010-05-12 22:17:27
Widać, że osoby ,które bronią firmy choć jest już na przegranej pozycji są wytrwałe GRATULUJĘ cóż za oddanie ale czy warto??Broniąc firmy obrażając byłychych pracowników dajecie świadectwo o sobie dziewczyny z biura!Ale rozumiem brak ambicji i perspektyw cudów nie zdziałacie!Uważam że gdyby pracodawca był fair nikt by się źle nie wypowiadał!Co do pracy konsultantek warto zasięgnąć opinii aptek(kontakty na stronie dora pharm punkty " pseudo" autoryzowane z których 80% już nie współpracuje)
Faktyczna liczba wolnych wakatów w firmie jest efektem braku profesjonalizmu wszystkie regiony tak nagle po latach pracy straciły pracownice ....dziwne!Na szczęście ludzie czytajcy opinie będą potrafiły rozpoznać prawdę....pozdrawiam tym samym biuro - trzy podwładne samego szefa włocha(usunięte przez administratora) niech Wam dobrze czyni!!!
anonim 2010-05-12 22:46:26
A z tego co mi wiadomo, konsultantek zosta�o 1 lub 2. (no i dziewczyny z biura ktore zaczely robic konsultacje, ale je ominelam w tych obliczeniach)....
bello 2010-05-13 09:55:29
W pełni zgadzam się z Lilią, problem z płatnościami i przy tym umowy skonstruowane na swoją korzyśc.Atmosfera w pracy beznadziejna.Szefowa- beznadziejna kobieta
Kocica 2010-10-26 23:15:14
Koszmar - (usunięte przez administratora), co kilka dni zmiana w zarządzeniach, brak poszanowania pracownika, (usunięte przez administratora) złośliwe uwagi i wtrącania się pracownikow biura. Bezczelność, zwodzenie (usunięte przez administratora)
aw 2010-10-27 12:48:10
(usunięte przez administratora). Wszyscy w firmie od małego do dużego mają Cię gdzieś
GG 63366 2010-10-29 19:36:09
Witajcie
Poszukuję osób do procesu przeciwko tej firmie. Mam zdecydowanego prawnika, który po przedstawieniu moich problemów z tą firmą bardzo chętnie poprowadzi ten proces.
mimi 2011-02-10 20:23:21
nie bardzo was rozumiem, dla mnie firma była ok, pracowałam jako konsultantka, zawsze dostawałam pełne wynagrodzenie, zwrot kosztów paliwa i zużycia auta...Odeszłam sama bo zaszłam w ciążę i urodziłam dziecko wiec nie mogę pracować w nieregularnych godzinach, ale ogólnie oceniam firmę bardzo dobrze. sama ustalałam sobie grafik dopasowując go do własnych potrzeb czasowych, miałam dobry kontakt z centrala i Paniami z biura... nie dam firmie 12 punktów w skali 1-10 ale na 9 zasługują :) Pozdrawiam i życzę więcej wytrwałości, chęci d pracy i życiowego optymizmu.
Kłopoty 2011-02-17 18:58:52
Rozumiem osoby,które mają kłopoty z powyższą firmą-ja sama mam z nimi problemy,ktore ciagną się od zeszłego roku.Powiem krótko dobrze czytajcie umowy a juz na pewno ich nie podpisujcie!Ponadto kto im takie umowy cywilnoprawne układa?Za wszytko nakładaja kary pieniężne w bardzo wysokich kwotach.Nie polecam!!!
Pola 2011-02-23 14:28:04
Witam!zdecydowana jestem na proces zbiorowy i nie będę się ukrywała z danymi dobrze że trafiłam na tą stronkę!Proszę o kontakt (usunięte przez administratora)
agat 2011-03-02 12:46:13
tak sobie czytam te opinie i zastanawiam się o co chodzi osobom które tak skrzętnie opisują wszystko co się w firmie dzieje..., miałam kontakt z firmą poprzez wspaniałe produkty, poznałam też jedną z konsultantek z Wrocławia-super kobitka! Jestem w trakcie pierwszej pielęgnacji na łojotok i mocno sobie chwalę rezultaty... a to chyba najważniejsze, a poza tym jak tak strasznie psioczycie to raczej same o sobie wystawiacie opinię..... i każdy może napisać co mu się tylko podoba ale kogo to obchodzi... KAŻDY MA WŁASNY ROZUM A JAK POTRZEBUJE OPINII INNYCH LUDZI KTÓRYCH NA OCZY NIE WIDZIELI, ŻEBY PODJĄĆ ŻYCIOWĄ DECYZJĘ, TO ŚWIADCZY TYLKO O WIELKIM OGRANICZENIU UMYSŁOWYM ..., przykro mi to mówić ale jestem zdania, że internet jest zaśmiecany takimi opiniami...które tak naprawdę nie warte są funta kłaków..
mąż 2011-05-18 11:24:13
Do dermokonsultantek nikt nie ma pretensji. Proszę czytać ze zrozumieniem.
Wszystkie te opinie dotyczą właścicieli(usunięte przez administratora)"Dlaczego mamy nie wypłacić Pani ostatniego wynagrodzenia? Przecież to tylko 400zł".. Minęły już 4 miesiące, na wezwania do zapłąty nie odpowiadają. Na szczęście pozew w sądzie jest już złożony :)
POZEW 2011-05-19 19:07:28
W końcu niech ktoś się weźmie za ta firmę!Jak widać po sądach byłych pracowników ciagają a sami są niewypłacalni.Wierzę,że ktoś mądry się znajdzie i zrobi z nimi porządek.
mąż 2011-05-22 20:10:39
Wiesz o co skarżą pracowników?
Wiem, że w najbliżyszm czasie mają 3 rozprawy w sądzie cywilnym i mam nadzieję, że ktoś te pozwy złożył przeciwko nim.
Mój nuerm gg 63366 Prosze o kontakt w sprawie tej pseudo firmy:)
mąż 2011-05-22 20:16:51
Moja żona oddała sprawę do sądu ponieważ nie otrzymała ostatnigo wynagrodzenia. Czy któraś z was już składała sprawy przeciwko nim? Jak długo czekałyście?
Firma Porażka 2011-05-23 08:17:57
Witam, ja jestem już w trakcie trwania sprawy cywilnej- chca ode mnie wyciągnąć pieniadze za szkolenie.Firma wyłudza pieniądze,bazuje na ludzkim nieszczęściu,są bewzgledni i bardzo nieuczciwi.Powinni tego całego szefa wywieść na taczkach-niech wraca tam skąd przyjechał!!!
:)) 2011-05-31 10:18:19
Współpracuję z tą firma od kilku lat znam właścicieli osobiście i nie bardzo wierze w te opinie o nich... jakoś trudno mi porównać to co wypisujecie z ludxmi, którym miałam przyjemność poznać. A co do opisanych problemów : Nie można fałszować druków RMUA, składa sie je w ZUS. jeśli nawet jakaś firma ma zaległości względem Państwa i tak będzie je musiala zaplacic prędzej czy później, więc tym bym się nie martwiła.... a co do spraw w sądzie i telefinu podanego powyżej ..akuratnie Pani.(usunięte przez administratora) jest kiepskim sojusznikiem w walce bo ma sprawę karną w sądzie - a jak wiadomo prokuratura nie zajełaby się sprawą gdyby nie miała do tego podstaw. Jeśli już musicie sie sądzić z kimkolwiek sprawdzcie z kim się bratacie by nie wyjśc na tym jak Zabłodzki na mydle :)
ODPOWIEDŹ 2011-06-01 07:16:16
Osoba, która pisze na temat założenia sprawy karnej w sądzie jak widać jest świetnie zorjentowana co się dzieję w firmie.Dziwię się bardzo,żę podnosi tą kwestię na forum publicznym.Ponadto ludzie,którzy piszą tutaj wszystko wiedzą co się tam dzieje i pora najwyższa,aby zrobić porządek z tą firmą.FIRMA NIE SZANUJE LUDZI,NIE LICZA SIĘ Z NIKIM I NICZYM.
anonim 2011-06-04 15:58:56
:)) - 2011-05-31 10:18:19

Współpracuję z tą firma od kilku lat znam właścicieli osobiście i nie bardzo wierze w te opinie o nich... jakoś trudno mi porównać to co wypisujecie z ludxmi, którym miałam przyjemność poznać. A co do opisanych problemów : Nie można fałszować druków RMUA, składa sie je w ZUS. jeśli nawet jakaś firma ma zaległości względem Państwa i tak będzie je musiala zaplacic prędzej czy później, więc tym bym się nie martwiła.... a co do spraw w sądzie i telefinu podanego powyżej ..akuratnie Pani.Paulina jest kiepskim sojusznikiem w walce bo ma sprawę karną w sądzie - a jak wiadomo prokuratura nie zajełaby się sprawą gdyby nie miała do tego podstaw. Jeśli już musicie sie sądzić z kimkolwiek sprawdzcie z kim się bratacie by nie wyjśc na tym jak Zabłodzki na mydle :)

To ciekawe, dlaczego wzywają ludzi na Policję i każą zeznawać. Z tego co usłyszałam to mają jakieś podstawy żeby to robić.
Anonim 2011-06-05 10:50:34
Do osoby poniżej lepiej niech się osoba zastonowi co pisze,żeby sama nie wyszła jak zabłocki na mydle!Jak widać brak ewidentnej pokory,taktu i kultury,ta pewność siebie w tym wypadku może osobę zgubić.,bo jeszcze może pewnego dnia dołączyć do grona ludzi,którzy borykają się z kłopotami właśnie przez tą firmę. Ponadto do wiadomości osoby każda firma,która zatrudnia pracownika na umowę w tym wypadku na zlecenie-ma obowiązek płacenia składek na bieżąco(chyba że zachodzą przeslanki,iż osoba pracuje w innej firmie na umowę o pracę, a tutaj znalazła dodatkowe zatrudnienie na powyzszą umowę zlecenie). Co za bzdury,że prędzej czy później firma bedzie opłacać składki.Jeżeli znajdą sie osoby,które maja wątpliwości mogą to po prostu sprawdzić w Zusie czy składki zostały regularnie opłacane.Mozna wytoczyć firmie sprawę, Skoro oni robią dokładnie to samo i czują się bezkarni-do Sądu Pracy i Cywilnego złożyć konkretny pozew! Zyczę Wam wszystkim wytwałości i pomyslnego zakończenia spraw.Pozdrawiam
anonim 2011-06-08 19:28:39
Ja również życzę Wam powodzenia. Nie dajcie się.:)
anonim 2011-07-09 17:55:45
Widać, że na forum udziela się p.(usunięte przez administratora) (słynna pani prezes), bo chyba nikt oprócz niej, nie ma złudzeń co do beznadziei jaka panuje w tej firmie. Odeszłam już dawno temu, ale po opiniach widzę, że jest tylko gorzej.Oszustwo, kłamstwo to standard w tej firmie. Nie płaca komu się tylko da i jeszcze wciągają (usunięte przez administratora)...Jeżeli chce się firmę rozwijać i iść do przodu to pewne minimum pod kątem umiejętności managerskich by się przydało p. (usunięte przez administratora)Polska to nie trzeci świat i nie panuje tutaj niewolnictwo co ewidentnie marzy się pani i włoskiemu wspólnikowi. Żal patrzeć, bo był czas, że pracowali tam ludzie, którzy na prawdę mogli stworzyć fajny zespół i pchnąć to w dobrym kierunku. Jednak szefowa wie lepiej...bezgraniczna głupota...szkoda gadać. Dla potencjalnych pracowników..serdecznie odradzam, strata czasu i nerwów.
dermo 2014-04-03 16:13:40
pracowałam w tej firmie przez rok czasu (tylko dlatego, że gdybym sama zrezygnowała to musiałabym zwrócić koszta za rzekome szkolenie- które de facto i tak nie było nic warte, a na pewno nie 2000zł). generalnie firmy nie polecam. tak jak pisały moje poprzedniczki (usunięte przez administratora)
komar akrobata 2015-01-30 19:05:50
w zasadzie odpracowanie szkolenia to uczciwa i logiczna transakcja, jak najbardziej to zrozumiałe że pracodawca w ciebie inwestuje i nie chce być stratny. wszystko jest sprecyzowane zapewne odpowiednim paragrafem w umowie. natomiat mnie interesuje jeszcze jedna sprawa: zatrudnię się tam ale jaki jest okres wypowiedzenia ewentualnie?
now 2015-03-31 21:13:29
interesuje mnie obecna sutuacja firmy dorapharm - jesli oczywiscie znalazlem dobry watek to ta firma zjamuje sie komsetykami, jako mezczyznamam duze dosiwadzcenie w sprzedazy takich rpoduktow chociaz nikt temu nie chce wierzyc, znajde tutaj zatrudnienie czy lepiej jak poszukam czegoś innego. pozdrawiam
natt 2016-06-22 17:41:57
Kiedyś pracowałam w tej firmie kilka lat , zjechalam swój samochód i zostałam z kredytem . Płacili jak chcieli , wykorzystywali , jeździłam po całej Polsce , okropna firma , to straszne ze nadal funkcjonują .
Od wielu lat pracuje w innej firmie farm juz porządnej i nie ma opcji żeby weszli do jakiejkolwiek z aptek które obsługuje : ) na szczescie mam na tyle super relacje ze gdyby ludzie usłyszeli jak mnie potraktowali i wiele innych dziewczyn to mieliby wylotem natychmiastową .
Odradzam wspolprace
Zostaw swoją opinię o DORA PHARM Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DORA PHARM Sp. z o.o.