logo Sanatorium Mielec

Sanatorium Mielec

Krynica-Zdrój

Opinie o Sanatorium Mielec

trzy kuracjuszki 2016-05-13 14:00:26
Jesteśmy właśnie na turnusie od 28.04.2016-19.05.2016 i na gorąco spróbujemy w miarę obiektywnie ocenić sytuację w sanatorium Mielec. Stołówka: posiłki są bardzo ubogie w warzywa,a owoców brak. Produkty słabej jakości wykorzystywane dwukrotnie np.skrzydełka (twarde) z zupy podane na drugie danie a warzywa z przewagą ziemniaków podane na kolację w formie sałatki- śniadania ciągle składają się z białego sera i trzech plasterków wędliny,czyli ogólnie brak urozmaicenia.Czara goryczy przelała się gdy dwukrotnie w ciągu tygodnia otrzymaliśmy na obiad wątróbkę drobiową w sosie "?"!!! Natomiast pozostały z posiłków chleb jest przerabiany na grzanki i podawany do zupy trzy razy w tygodniu. KO - brak, istniejąca kawiarnia zamknięta " wieczorek" w cenie 5 zł. tylko na początek turnusu potem kuracjusze siedzą w ciemnych i niedogrzanych pokojach (leczenie zimnem - krioterapia:)Za TV i Internet trzeba płacić wysokie opłaty.Baza noclegowa - czasy późnego Gierka. Czystość i sprzątanie ok. Panie sprzątające bardzo miłe i solidne. Przerwy w dostawie ciepłej wody w godzinach ok. 9.00- 13.00. Firanki i zasłonki zakurzone,koce przechodzą bez prania z turnusu na turnus.W łazienkach śmierdzi kanalizacją,papier toaletowy najgorszego sortu-makulatura.Brak reakcji administracji na uwagi kuracjuszy.Baza zabiegowa: ogólnie skromna, gimnastyka ogólna wliczona w zabiegi,ilość zabiegów wodnych bardzo mocno ograniczona.Kosztowniejsze zabiegi typu:masaż klasyczny,hydromasaż,kąpiel perełkowa-tylko płatne.Personel medyczny na na ogół sympatyczny,p. Monika od borowiny i p.Stasio od gimnastyki-super!!! Zwykła mata masująca wliczona w zabieg jako łóżko masujące.Ogólnie jesteśmy rozczarowane i zdegustowane. Wszelkie niedogodności rekompensuje nam malownicza Krynica, czyste powietrze,las,góry,pijalnia wód oczywiście za własne pieniądze
9
Ela 2016-05-15 13:31:58
Nie jedzie ktoś z okolic Torunia na turnus od 19-ego maja ?,
Marianka 2016-05-18 15:34:34
Zapoznałam się z opiniami na temat sanatorium Mielec.Również jestem trochę przerażona tym co czytam.Jadę do "Mielca " od 9 czerwca.Mam nadzieję że pogoda dopisze. Okolice cudne (prawdziwy cud natury) , dni długie .Nastawiam się na rehabilitację ( podobno kiepska )No trudno .Myślę że z głodu też nie umrę. Za to uwielbiam długie spacery , kijki.Będę zwiedzać okolice ,wędrować górskimi szlakami ( choć z racji wieku może to już tym razem nie być łatwe). Liczę na miłe towarzystwo i to wszystko . Bardziej przeraża mnie podróż z północy na południe .Pełna optymizmu pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych kuracjuszy. Do zobaczenia w Krynicy .
5
kelner 2016-05-27 16:00:38
dziękuje za miłe słowo ;) Niestety, albo raczej STETY już tam nie pracuję!
ela 2016-06-01 10:33:35
witam, wszystkich kuracjuszy - byłam w Mielcu maju. Obsługa jadalni była bardzo miła i sprawna. Potrawy skromne ale smaczne. Usługi rehabilitacyjne bardzo dobrze wykonane, obsługa rehabilitacyjna w skromnych warunkach.
jurek 2016-06-01 10:58:17
Chętnie też wrócę ponownie do tego sanatorium. Obsługa ośrodka, zabiegi rehabilitacyjne bardzo dobre. Wszystkie panie są bardzo miłe ale najbardziej zasługują na miano najlepsze p. Stanisław z gimnastyki oraz p.Monika z borowiny.
2
kuracjusz 2016-06-01 11:10:38
nie ma co się martwić. Pokoje ładne, czyste, stołówka schludna a jedzenie ok. Wspaniale, że wszystkie zabiegi są na miejscu. Podziękowania dla p. Basi od borowiny i p. Gosi od zabiegów wodnych.
2
hm2 2016-06-04 10:10:33
rzeczywiście atmosfera w ośrodku jest przyjazna dla kuracjuszy. Bardzo miła obsługa pań w recepcji i pań sprzątających. Do tego punktualność zabiegów oraz super gimnastyka.
5
kazia 2016-06-08 14:43:09
Sanatorium jest położone vis a vis Góry Parkowej, z dala od zgiełku centrum. Obok obiektu liczne szlaki spacerowe a na wycieczki zapisuje przychodząca pani z Jaskółki. Jedzenie pyszne, podane na czas. Do niedzielnego obiadu pieczone ciasto, co mnie zaskoczyło. W słoneczne dni można się poopalać na tarasie albo przed budynkiem na przygotowanych leżakach. Wieczorem potańcówka w kawiarni przy muzyce na żywo. Jestem zadowolona i wypoczęta na 100%.
wiesia 2016-06-11 14:08:01
Też byłam przerażona tymi negatywnymi wpisami. Po przyjeździe jestem pozytywnie zaskoczona. Zabiegi profesjonalnie dobrane na moje dolegliwości i doskonale wykonywane przez rehabilitantów - pomagają na kręgosłup. Jedzenie naprawdę smaczne.
staszek 2016-06-25 14:21:59
Mam do końca turnusu cztery dni.Jest to moje pierwsze sanatorium . Generalnie jestem zadowolony. Zabiegi są prowadzone przez wspaniałych ludzi , panie starają się zawsze pomóc lub doradzić i mimo że (szczególnie na borowinie) praca jest ciężka , nie okazują tego. Martwią tylko wydatki , bo praktycznie pokój dwuosobowy + parking + TV + internet(1,50 zł/doba)to koszt 1042,20 zł.Brak foteli w pokojach, świetlicy do wspólnego wypicia kawy , to główne mankamenty pobytu ( byłem w czerwcu).
elka 2016-06-25 17:16:47
też jestem na czerwcowym turnusie - pogoda piękna aż żal wyjeżdżać. Szkoda, że tak mało czasu do końca, zostałabym jeszcze dłużej. Personel i obsługę, zabiegi lecznicze oceniam na bardzo dobry. Zwłaszcza niesamowite doświadczenie pana Stasi z gimnastyki indywidualnej - bardzo, bardzo, bardzo dobry. Panie z borowiny równie sympatyczne, uwijają się jak mrówki.
2
elka 2016-06-28 12:24:05
pewnie, że warto. Posiłki smaczne, gotowane na miejscu , nie żaden catering. Zabiegi profesjonalnie wykonane. Pobyt naprawdę udany. Pozdrawiam
Magnolia 2016-07-06 12:37:31
W MIELCU byłam na przełomie maja i czerwca. Po przeczytaniu opinii jechałam z mieszanymi uczuciami, ponieważ nie były najlepsze. Na ośrodek nie narzekam, pokoje czyste, ładne z balkonami. Obsługa sympatyczna, panie z gabinetów miłe, punktualne ale też wymagające punktualności (zwłaszcza P.Basia z "prądów"), "BOROWIANKI" zapracowane ale zawsze uśmiechnięte i sympatyczne, wykorzystują każdą wolna chwilę, żeby przyspieszyć kuracjuszom zabiegi. W sąsiednim ośrodku duży basen 22 m - 10 wejść na karnet 80 zł. Wyżywienie smaczne, urozmaicone, podawane gorące, pyszny chleb. Jedynym mankamentem jest kawiarnia, której praktycznie nie ma, bez pomysłu dostępne jedynie woda, piwo, alkohol i tylko w czasie wieczorków. Może należało by
pomyśleć o czymś słodkim i godzinach pracy np. 19-22. Do centrum jest 10-15 minut z górki i pod górkę,
wiec chętnych na wieczorną kawkę czy herbatkę z dodatkiem pewnie by nie brakowało. Krynica i okolice oczywiście cudne. Koniecznie polecam zwiedzić Tylicz i Muszynę. Miłego odpoczynku.
1
Marianka 2016-07-12 21:17:41
Byłam ,widziałam .Nie jest źle .Pewnie można by się czepiać tego czy owego .Nie było to moje pierwsze sanatorium więc mam porównanie . Powiem tak - jest dobrze . Pozdrawiam obecnych i przyszłych kuracjuszy i mogę stwierdzić nie bójcie się "Mielca ".
2
olo 2016-07-21 00:17:44
Witam!Jedzie ktoś 25.07 z Wroclawia do Krynicy Zdruj chetnie sie zabiore lat 39
1
olo 2016-07-21 00:18:31
Witam!Jedzie ktoś 25.07 z Wroclawia do Krynicy Zdruj chetnie sie zabiore lat 39
5
kris 2016-07-24 14:01:22
Witam Ja jade Polskim busem z Wroclawia do krakowa i potem autobus do Krynicy mam również 39 lat pozdrawiam do zobaczenia....
MaBell 2016-08-07 23:21:29
Czy ktoś się wybiera od 15 sierpnia?
Ewa 2016-08-08 09:18:46
Wybieram sie 15 08 jade z libina do zobaczenia
Ewa 2016-08-08 12:01:50
Tez sie wybieram w tym terminie jade z lubina pozdrawiam
Ela 2016-08-12 10:57:58
Witam, czy jedzie ktoś na turnus od 15.08.2016 z okolic Płocka, Włocławka, Torunia??
1
Danuta 2016-08-13 11:43:54
Ja jadę od 15.08, a Pani skad wyjeżdża?
hak 2016-08-13 18:04:16
Byłem zimą , to wszystko prawda, a co do telewizji- właściciel chyba POwiec bo promuje TVN i jej szczekaczkę TVN24, a TVP INFO nie ma choć jest w telewizji naziemnej, materace w łóżku zniszczone i ohydnie poplamione
hak 2016-08-13 18:17:37
To wszystko prawda co pisali poprzednicy o oszczędnościach które widać wszędzie, kawiarnia zamknięta-dokuczliwe to gdy turnus jest zimą, jedzenie takie jak pisali poprzednicy -mierne
Bozena 2016-08-13 21:06:52
Jedzie ktos na turnus od 15.08 o godz. 7:00 z Łodzi???
zbyszek 2016-08-15 20:53:08
witam, piszę bo taki byłe zmieszany tymi wpisami - właśnie przyjechaliśmy z żoną na turnus NFZ - wszytko na plus obsługa miła i życzliwa, ładny pokoik z balkonem tak jak chcieliśmy, szybko i sprawnie z załatwianiem formalności na przyjęciu w recepcji i u pielęgniarek.
Blondi 2016-08-21 20:36:58
W czasie pobytu w sanatorium Mielec najważniejsze jest towarzystwo kuracjuszy z jakimi przyjdzie nam spędzać turnus. Ja miałam to szczęście spotkać wspaniałych ludzi, z którymi spędziliśmy świetne trzy tygodnie nie zwracając uwagi na smutną długowłosą w recepcji, na brudne obrusy i szklanki na stołówce, pasty węgierskie ze zmielonych parówek i inne przerobione ponownie produkty. Po porostu jak nam coś nie pasowało - nie jedliśmy w zamian piliśmy wody zdrojowe i wyszło nam to na zdrowie.
Ukłony dla Pana Stanisława z gimnastyki, Pani Moniki od borowiny oraz Pana portiera nocnego. Pozdrawiam kuracjuszy 25.07 - 15.08
Blondi
3
Ania 2016-09-01 16:46:21
Witam czy jedzie ktoś z Kielc na turnus od 12 września?
mała 2016-09-07 09:43:58
JADĘ NA TURNUS DO KRYNICY OD 26 WRZEŚNIA 2016 Z OKOLIC KIELC SZUKAM OSÓB Z KTÓRYMI MOGŁABYM SIĘ ZABRAĆ ZA DOPŁATĄ DO PALIWA. PROSZĘ O KONTAKT. TEL.531996294 Pozdrawiam
ana 2016-09-08 16:01:13
Czy ktoś z okolic Oświęcimia jedzie na turnus od 24 października????
pobyt 2016-09-11 06:15:14
Wyjeżdżam do MIELCA z Radomska 12.09.206-poniedziałek. Mogę jechać przez Częstochowę lub Jędrzejów. Janusz
Ania 2016-09-11 18:26:48
Ja również jadę do Mielca 12.09 ale PKS już kupiłam bilet :) do zobaczenia na miejscu :)
MaBeel 2016-09-13 00:01:06
Korzystałam z turnusu od 15.08.2016r do 05.09.2016r i nie ma co narzekać! To sanatorium a nie wczasy! Jedzenie dobre,wystarczające porcje,zabiegi w porządku.obsługa również,tak jak ktoś wyżej zauważył;najważniejsze jest towarzystwo,z kim się zżyjemy i jak spędzimy wolny czas:) Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy:)
wiesia 2016-09-13 22:00:57
jestem na turnusie od 12 września nfz - jedzenie bardzo dobre, obsługa sprawna i miła, pokój z balkonikiem od południa trzyosobowy - wspaniałe koleżanki, które pozdrawiam
ELA 2016-09-18 18:47:53
BYŁAM W SANATORIUM W SIERPNIU ,NIE NARZEKAM ZABIEGI DOBRE POKÓJ ŁADNY Z BALKONEM ŁAZIENKA CZYSTA .DO CENTRUM MIASTA BLISKO WIDOKI ŁADNE A RESZTA ZALEŻY OD TOWARZYSTWA CO SIĘ TRAFI .
krysia 2016-09-23 18:25:41
byłam w połowie sierpnia na turnusie NFZ- jestem zadowolona z pobytu - pokoje ładne, czysto wszędzie, wspaniałe borowiny, bardzo dobre i smaczne jedzenie, pozdrawiam koleżanki z pokoju 307 oraz cały personel
kuracjuszka 2016-09-23 19:48:15
Do wszystkich!! Jestem od września, pokòj mamy na ostatnim piętrze (bo mogłam wybrać) .W pokoju super, wszystko co trzeba, TV z kilkudziesięcioma kanałami. Mamy balkon i leżaki. P.doktora mamy super, jedzenie b.dobre personel miły.pogoda piękna (jak narazie) atrakcji. nie ma na co narzekac
krzych 2016-09-24 16:26:25
towarzystwo w pokoju i nastawienie to połowa sukcesu pozdrawiam kolegów - turnus lipcowy!!!
Piast56 2016-10-06 12:22:46
Witam przyszłych kuracjuszy. Jeśli macie tylko możliwość to omijać szerokim łukiem to sanatorium bo nie tylko ja ale wielu moich współlokatorów jest zszokowanych tymi warunkami tutaj ( 3.10 -- 23.10.2016r) Budynek z epoki wczesnego Gierka. Parking drogi i ciasny 155zł a obok po 100zł za turnus, internet jak nigdzie płatny 1,5zł za dzień, telewizory z ubiegłej epoki płatne 28zł od osoby. łazienka smierdzi stęchlizną a na te uwagi obsługa nie reaguje. Meble w pokojach jakby wzięte z wystawki w niemczech a może i gorsze.
Wieczorki zapoznawcze też płatne jak nigdzie indziej dotychczas nie spotkałem a w barze drogo jak w Continentalu 100g wina 6zł, piwo 6 zł, szklaneczka coli nalewanej z butli 2 litrowej 3 zł. Zakazów cała masa jak dla dzieci w przedszkolu. Pokój studio wyglada tak że przez pokój przechodzi się do łazienki i potem do następnego 2 osobowego także ten w pokoju przejściowym nie ma spokoju ani prywatności. Dziwimy się kto z NFZ-tu podpisał z tym właścicielem tą umowe, chyba za bardzo wielką kase.
5
terka 2016-10-09 21:31:49
Byłam z mężem w m-cu wrześniu br. Trafiliśmy na piękną pogodę. Najważniejsze oprócz zabiegów były spacery i picie wody zdrowotnej. Jeździliśmy na wycieczki z biurem Jaskółka. Wspaniały przewodnik profesjonalista w tym co robi p. Konrad umilał nam każdą wycieczkę. Jeśli chodzi o zabiegi to gimnastyka indywidualna z p. Stanisławem zrobiła cuda z moimi bólami kręgosłupa. Podziwiałam ciężką pracę pań na borowinie i na kąpielach. Cóż jedzenie średnie, po prostu nie jedliśmy tego czego nie lubimy. Cena za tv w pokoju z mężem 56 zł za 3 tygodnie i za parking nie strzeżony 155 zł to skandal. Poza tym pokój ładny, panie sprzątające bardzo dbały o czystość. Da się przeżyć, w innych sanatoriach podobnie. Najważniejsze to dobry humor. Pozdrawiam przyszłych pensjonariuszy. TERKA
janko 2016-10-11 21:34:11
jestem na październikowym turnusie co prawda prawie cały czas zimno i mokro na dworze ale na szczęście w budynku cieplutko (to najważniejsza rzecz o tej porze roku), co do jedzenia to rzecz gustu - jeden czegoś nie lubi a inny uwielbia - jak dla mnie jedzenie smaczne i wystarczające, obsługa sympatyczna Pozdrawiam współ kuracjuszy z lubelskiego :)
Barbie 11 2016-10-17 10:11:27
Na jakie stanowisko chcesz się zatrudnić?bo szansa by była na pokoje kuchnię lub jadalnie ....
hmm 2016-10-17 11:36:24
@babie 11 ale w jakim sensie byłaby szansa? Jak ja nie widzę rekrutacji
@LOLek 2016-11-03 16:09:21
hi, hi naprawdę??? pobierają opłaty przecież powinni pracować za darmo - przecież życie nic nie kosztuje @LOL
JA 2016-11-16 14:05:16
Witam.
Pobyt w sanatorium Mielec w listopadzie tego roku oceniam na bardzo kiepski. W pomieszczeniach mieszkalnych temperatura nie przekracza 17°C , koce brudne przez trzy tygodnie ani razu nie była zmieniana pościel , naczynia i sztućce brudne , początkowo zabiegi w zimnej wodzie. Personel bardzo negatywnie nastawiony na kuracjuszy. Po opadach śniegu drogi nie odśnieżone , po zgłoszeniu tego faktu recepcja twierdzi ze nie jest od tego , próba kontaktu z Prezesem bądz osoba odpowiedzialna za obiekt zerowa . W moim odczuciu sanatorium Mielec służy tylko do pobierania pieniędzy a kuracjusze sa traktowani jako zlo konieczne.
Nie polecam pobytu w tym ośrodku.
2
ja 2016-11-20 18:09:34
Potwierdzam wasza opinie wszystko prawda w 100 % bylam na turnusie od 24 .10.2016.do 14 .11.2016.
w@222 2016-11-20 23:01:40
a w którym pokoju byliście albo na którym piętrze ? ja się wybieram w grudniu ponoć to jest kilkupiętrowy budynek
3
namad 2016-11-21 22:25:36
w@222 kiedy wybierasz się do Mileca ? ja mam turnus od 5.12.2016 do 26.12.2016 i jadę z Lublina
2
luk 2016-11-28 18:59:00
Bardzo miło wspominam pobyt - wszystko fajnie i w porządku
Zostaw swoją opinię o Sanatorium Mielec - Krynica-Zdrój
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec