logo Sanatorium Mielec

Sanatorium Mielec

Krynica-Zdrój

Opinie o Sanatorium Mielec

głodny emeryt 2016-12-16 11:49
Czekam na skierowanie lada dzień. Byłem w tym osrodku już trzy razy syf syf syf to co piszą ludzie to prawda porażka NFZ że wysyła tam ludzi Funduszu zdrowia masz leczyć a nie pogłębiać choroby ludzi ja po pierwszym pobycie na dzień przed zakończeniem turnusu wylądowałem w szpitalu w Krynicy na pięć dni tak mnie zrehabilitowali że straciłem przytomność kłopotów co niemiara zabrali mnie w piżamie nie było komu dostarczyć mi ubrania nerwy nerwy .Jedynie co miło pamiętam to panie w piwnicy od zabiegów borowiny ,i przesympatycznego Pana przewodnika z Jaskółki na wycieczkach .Boże ustrzeż mnie od następnego pobytu w tym sanatorium.
4
stszek 2016-12-17 19:52
tak czytam te opinie teraz z ciekawości to muszę napisać, że jestem na aktualnym turnusie z żoną - nie narzekam jestem zadowolony syfu nie widzę , nie ma go wszędzie czysto, wysprzątane, personel sympatyczny, a jak zgłosiłem uszkodzenie w łazience to szybko przyszli i naprawili
3
Monika 2016-12-17 22:53
Zaczynam turnus 16,01,17 .Czy jest może ktoś z Opolszczyzny na ten turnus?
1
janek 2016-12-21 18:39
jestem z żoną na świątecznym turnusie - jesteśmy zadowoleni i nie ma żadnego syfu jak ktoś pisze w komentarzu - wszędzie czysto i wysprzątane. Dzięki kuchni za gorące posiłki. Wyróżniamy borowinę, gimnastykę oraz zabiegi na parterze.
3
krzys 2016-12-22 14:17
jedziemy z zona na turnus od 16 01 2017 z bydgoszczy mozemy zabrac i mam nadzieje ze te opiinie to lekka przesada ale wszystko jest mozliwe bo bylem osobiscie w takim sonatorium np goczalkowice limba niepolecam
2
pracownik Mielca 2016-12-27 05:37
Owszem opinie są różne ale nie wszystkim można dogodzić ,niektórzy z przyjeżdżających gości wyobrażają sobie że będzie to hotel spa...Prawda jest taka że jest więcej zadowolonych kuracjuszy tylko nie wszyscy mają okazję wpisać się na forum,najlepiej się przekonać samemu a nie czytać a potem przyjeżdżać od razu negatywnie nastawionym do wszystkiego.
1
Adam 2017-01-01 21:22
Czy ktoś jedzie na turnus do Krynicy Zdrój od 04.01.2017?
Adam 2017-01-01 21:23
Czy ktoś jedzie na turnus do Krynicy Zdrój od 04.01.2017?
dosia 2017-01-05 10:55
Czy ktoś jedzie na turnus od 16 stycznia 17 roku z lubelszczyzny
1
mężczyzna 55 2017-01-08 00:36
Witam Pana bylbym zainteresowany wyjazdem.Proszę o numer telefonu aby moc sie z Panem skontaktowac.
2
Andrzej 2017-01-08 20:47
Witam jade do sanatorium w Muszynie na turnus 27 stycznia 2017r szukam kontaktu w zwiazku z dojazdem. Dołożę sie chetnie do paliwa. Jade z Czestochowy.Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA JAKĄŚ INFORMACJE.Z KRYNICY DO MUSZYNY JEST 10 KILOMETROW.ANDRZEJ 50 LAT
Andrzej 2017-01-08 21:01
Witam jade do sanatorium w Muszynie na turnus 27 stycznia 2017r szukam kontaktu w zwiazku z dojazdem. Dołożę sie chetnie do paliwa. Jade z Czestochowy.Z NIECIERPLIWOSCIA CZEKAM NA JAKĄŚ INFORMACJE.Z KRYNICY DO MUSZYNY JEST 10 KILOMETROW.ANDRZEJ 50 LAT
Bogusia 2017-01-10 15:51
Ja z mężem też zaczynamy turnus od 16.01. Jedziemy ze ŚLASKA
dario 2017-01-16 22:02
moze i nie wczasy, ale ja byłem 2 razy co prawda z zus-u i były to hotele 4 gwiazdkowe uniejów i połczyn zdrój i nie dopłaciłem ani grosza do turnusu, nawet za podróz zwrocili, jedynie za tv około 80 zł, warunki super bo za drzwiami konkurencja nie spi, dzis standard to warunki z dobrego hotelu, a nie pokoje z lat 80 tych, sorki ale leze i pisze jedna reka
1
dario 2017-01-16 23:46
Mam pytanie do Pani, jadę także z żoną, może nam Pani powiedzieć czy na ostatnim 4 piętrze z ładnym widokiem na Górę Parkową, są ładne wyremontowane pokoje z dużym łóżkiem? 783308145
2
głodna 2017-01-18 20:03
Jestem aktualnie w sanatorium Mielec i czuję się jak intruz. Panie z obsługi są bardzo nieprzyjemne, a rekord w tym bije obsługa kuchni i stołówki, dzisiaj sprzątnięto mi z przed nosa nie dokończoną jeszcze kolację. Panie prezesie, a morze Ukraińcy byliby milsi ?????????? Aktualnie na dworze jest minus 10 a w pokoju nie wiem czy wyciągają 18st. W kaloryferach nadal nie ma pokręteł a okna strasznie nieszczelne.
2
dario 2017-01-18 23:56
Mam pytanie do Pani GŁODNEJ, czy w pokojach na ostatnim 4 piętrze od strony Góry Parkowej, są wyremontowane nowe pokoje? Interesują mnie 2-ki zwłaszcza, bo jadę z żoną? 783308145
staszek 2017-01-19 15:29
byłem na zus to nie płaciłem , natomiast jak byłem w Mielcu rok temu na nfz to obowiązują dopłaty do pokoi i klimatyczne, z tego co pamiętam to ponad 300 zł zapłaciłem za 3 tygodniowy turnus w pokoju trzyosobowym
głodna 2017-01-19 20:06
Nie wiem czy pokoje są wyremontowane, ale trzeba dopłacić w pokojach dwuosobowych 370zł za telewizor ekstra ok. 50zł internet na jedno urządzenie 1,5 za każdy dzień a gwożdziem programu jest 155zł za parking, a jak spadnie śnieg to samemu trzeba sypać piach na podiazd bo inaczej się nie dojedzie na parking. Aż dziwne, że nie kasują za czajnik bo jest w każdym pokoju jak gratis. Proszę wżąć ze sobą ciepłą bieliznę.
1
kuracjusz 2017-01-21 09:39
Do Pana pracownika mielca nie każdy morze wypowiedzieć się na forum bo internet jest płatny. Byłam w innych sanatoriach i proszę mi uwierzyć, że to sanatorium daleko jest od standartu.
1
józek 2017-01-22 00:02
no ja byłem dzień wcześniej to za ten nocleg 70 zł jeszcze mi dowalili a co do przygotowania podjazdu - słabo odśnieżony ledwo dało się wjechać
1
mieszkaniec SPA 2017-01-27 21:52
Uważam, że jest wielce niestosowne porównanie do spa, wręcz zakrawa to na bezczelność . Nie wiem, jak można być zadowolonym widząc na śniadanie zupę mleczną z pływającą w niej pietruszką z poprzedniego obiadu. Porównując Mielec do spa pracownik chyba nie wziął pod uwagę wyżywienia. Na śniadanie zupa mleczna odrobina twarogu, trochę potartej rzodkiewki i dwa plastry wędlina, na kolację dla odmiany wędlina i ćwiartka pomidora i tak na zmianę, nieraz tylko dwie parówki i ćwiartka pomidora. Obiady względne tylko mało. Nie wszyscy kuracjusze piszą na forum, bo z tego co mi wiadomo będą pisali skargę do NFZ. Temperatura w pokojach na chwilę obecną jest przyzwoita, jednak na korytarzach jest ok. 18st.C i tak wychodząc z gorącej borowiny człowiek przeżywa szok termiczny. Szanowny pracowniku Mielca czy rzeczywiście jesteśmy w SPA ??????
1
narciarz 2017-01-29 18:53
byłem na turnusie grudniowym w pokoju ciepło i miło borowina doskonała, sympatyczna i wyrozumiała pani doktor, co do jedzenia mi wystarczało no ale każdy ma swój apetyt
1
Bogusia 2017-02-01 17:57
Witam , nie zgadzam się ze złymi wypowiedziami poprzednich kuracjuszy.Uważam , że jeśli ktoś wymaga sanatorium z wymogami hotelowymi za 17,30 dziennie to powinien pojechać na wczasy z zabiegami za min.120zł dziennie.
Uważam ,że nikt tu nie jest głodny, pokoje są czyste i sprzątane,ręczniki wymieniane 2 razy na pobyt,przy zabiegach borowinowych też dają ręczniki.W pokojach jest czajnik i szklanki.TV płatne /jak w każdym sanatorium/parking płatny/można zaparkować taniej poniżej koło sklepu, lub przyjechać komunikacją miejską /wtedy nie trzeba płacić za parking/.Panie z obsługi miłe, lekarze bez problemu.
3
krzys 2017-02-02 11:59
i to jest prawda czysto milo i przyjemnie tak trzymac mile panie my jestesmy zadowoleni i szkoda ze to juz koniec pozdrawiam
4
dario 2017-02-03 12:41
Do Pana Narciarza pytanie, czy udało się w niektóre dni tak poustawiać zabiegi, aby troszkę pojeździć w ciągu dnia na nartach? Jakie okoliczne stoki kolega poleca, biorąc pod uwagę średnie umiejętności no i możliwości oczywiście !
narciarz 2017-02-03 20:17
przyjechałem z rana to szybko poszło recepcja - pielęgniarki - lekarz i były wcześniejsze pory zabiegów, no i prosić o pierwszą turę posiłków. jedynie jak miałem borowinę to trzeba było odpocząć. Jak coś nie pasowało to prosiłem kelnerki o wydanie jedzenia na drugiej turze albo prowiant. Co do stoków to można uderzyć na Tylicz - niedaleko ok 5 km od sanatorium , bez tłoków tak jak na Jaworzynie. Powodzenia
1
Justyna 2017-02-13 09:25
Mam pytanie.Jadę do sanatorium Mielec termin leczenia 2017-03-20.Może ktoś zmierza na ten sam turnus z Gdyni.Podaję swój numer telefonu 728-326-762.
Basia 2017-02-16 16:10
Jade do Sanatorium Mielec w terminie 20.03.2017-10.04.2017 z Mysłowic woj.śląskie,czy ktoś z moich okolic się tam wybiera?
2
Basia 2017-02-20 22:28
Ja jadę :) choc jestem z Gda,,to wyruszac będę z podkarpackiego,,

2
Bara06 2017-02-22 18:07
Czy jedzie ktoś z Lublina na turnus od 27.02,2017 ?
anka 2017-02-24 18:37
też się zgadzam :) Bardzo miłe panie widać, że swoją pracę wykonują z zaangażowaniem, starają się by każdy czuł się dobrze. W pokojach czysto, bardzo wygodne spania. Miałam akurat pokój z dostępnym aneksem kuchennym. Posiłki smaczne, gorące, urozmaicone.
Olenka000 2017-02-25 10:46
Witam . Ja jadę . Proszę o pilny kontakt i o podanie numeru telefonu na mailu . Mój mail ola1988wlodawa@poczta.fm
Olenka000 2017-02-25 10:49
Jadę tak jak Pani z Lublina o tej godzinie 27.02
rysiek 2017-03-09 11:51
Witam, byłem na turnusie w Sanatorium Mielec w grudniu 2016, to moje drugie sanatorium wcześniej byłem już w Ciechocinku ale pobyt w tym Sanatorium był najlepszy. Szczególnie zadowolony byłem z warunków noclegowych oraz zabiegów wykonywanych w ośrodku. Najlepsze moim zdaniem są zabiegi z okładów borowinowych, których nie ma w innych sanatoriach. Spacery po Krynicy też są bardzo przyjemne. Pozdrawiam pracowników sanatorium oraz kolegów z turnusu.
ojorg 2017-03-09 20:13
Pierwszy raz w ogóle byliśmy z żoną w sanatorium trafiło się nam z łaskawości NFZ w Mielcu od 6.02 - 27.02.2017. Początek fatalny. Po wejściu do budynku zszokowała mnie temperatura panująca w holu - na termometrze 16 stC. Strach zdjąć kurtkę. Pani w recepcji umiała sprawnie podliczyć tylko opłaty. Parking 156 zł, telewizor chyba 56 zeta i co ciekawe opłata od osoby w pokoju a nie za korzystanie z odbiornika, wi-fi 1,5 zł dziennie, klimatyczne coś ok. 150 zł. Te rachunki poszły jej znakomicie. Po opłaceniu tego wszystkiego dostaliśmy klucz do pokoju i już. Żadnej informacji że najpierw trzeba iść do lekarza. Chyba wyszła z założenia że nikt nie jest pierwszy raz. Największym jednak minusem w czasie całego pobytu był brak możliwości wypoczynku w wyniku odgłosów remontowych (wiertarki udarowe, walenie młotami itp.) trwające od 7.15 do 17.00 nawet w soboty do 16.00, od których dosłownie łeb pękała. Interwencje nie przynosiły nic - odpowiedź: kiedyś trzeba zrobić remont. A teraz plusy. Czyste i dość ładne pokoje z łazienką - pani sprzątała chyba co trzy dni. Jedzenie wg mnie b. dobre i urozmaicone w ilości wystarczającej chyba dla każdego. Zabiegi również niezłe o ustalonym czasie. Ogólnie rzecz biorąc kuracjusz chyba nie ma wpływu na wybór sanatorium ale wolałbym tam więcej nie jechać.
ojorg 2017-03-09 20:15
Pierwszy raz w ogóle byliśmy z żoną w sanatorium trafiło się nam z łaskawości NFZ w Mielcu od 6.02 - 27.02.2017. Początek fatalny. Po wejściu do budynku zszokowała mnie temperatura panująca w holu - na termometrze 16 stC. Strach zdjąć kurtkę. Pani w recepcji umiała sprawnie podliczyć tylko opłaty. Parking 156 zł, telewizor chyba 56 zeta i co ciekawe opłata od osoby w pokoju a nie za korzystanie z odbiornika, wi-fi 1,5 zł dziennie, klimatyczne coś ok. 150 zł. Te rachunki poszły jej znakomicie. Po opłaceniu tego wszystkiego dostaliśmy klucz do pokoju i już. Żadnej informacji że najpierw trzeba iść do lekarza. Chyba wyszła z założenia że nikt nie jest pierwszy raz. Największym jednak minusem w czasie całego pobytu był brak możliwości wypoczynku w wyniku odgłosów remontowych (wiertarki udarowe, walenie młotami itp.) trwające od 7.15 do 17.00 nawet w soboty do 16.00, od których dosłownie łeb pękała. Interwencje nie przynosiły nic - odpowiedź: kiedyś trzeba zrobić remont. A teraz plusy. Czyste i dość ładne pokoje z łazienką - pani sprzątała chyba co trzy dni. Jedzenie wg mnie b. dobre i urozmaicone w ilości wystarczającej chyba dla każdego. Zabiegi również niezłe o ustalonym czasie. Ogólnie rzecz biorąc kuracjusz chyba nie ma wpływu na wybór sanatorium ale wolałbym tam więcej nie jechać.
1
kasia 2017-03-10 21:21
W sanatorium miałam okazję przebywać w sierpniu 2016 roku. To nie jest mój pierwszy wyjazd tego typu - w każdym sanatorium są opłaty do pokoi i inne ale to miejsce mogę naprawdę polecić. Obsługa jest naprawdę bardzo miła i profesjonalna. Masaże robione przez p. Stasia najlepsze - to pełen profesjonalizm.
1
zofia 2017-03-11 16:23
Jestem na obecnym turnusie, który niestety dobiega końca. To moje pierwsze sanatorium. Miałam obawy jak naczytałam się opinii a teraz oceniam bardzo pozytywnie .Miły personel,jedzenie na duży plus, wszystkie zabiegi w budynku rehabi­litanci sympa­tyczni i uczynni.Z uśmiechem będę wspominać pobyt i spacery po Górze Parkowej. Jak NFZ jeszcze raz tam mnie wyśle za jakiś czas to jeszcze raz pojadę.
1
Zibi 2017-03-11 19:27
Wybieram się do tego ośrodka 19 marca z okolic Bydgoszczy i mógłbym kogoś zabrać.Mój nr telefonu 731009914.
Maja 2017-03-13 13:01
Pracujesz w Sanatorium Mielec? Chętnie usłyszymy jak wygląda praca i warunki zatrudnienia. Co najbardziej podoba Ci się w codziennej pracy?
kuracjuszka 2017-03-13 15:13
Witam, wszystkich
Standard pokoi,bazy zabiegowej na dobrym poziomie. Czysto i regularnie sprzątane. Dla chętnych TV do pokoju (nie braliśmy z mężem bo mamy w domu), ale jak chciał ktoś oglądnąć ulubiony program to ogólnodostępny TV na świetlicy. Wszystkie zabiegi na miejscu.
Można było skorzystać z diety: normalna, lekkostrawna, cukrzyca. Jedzenie bardzo smaczne. Możliwość kanapek w wypadku wycieczki.
Położenie blisko lasu - pełno ścieżek spacerowych po Parkowej.
Kto lubi ciszę , spokój ,kameralność, kontakt z naturą (sarenki i daniele podchodzą na parking) będzie zadowolony.
Donor 2017-03-13 15:32
A skąd NFZ ma wiedzieć, że tam syf. Trzeba pisać skargi do RPO i do RPP.
Donor 2017-03-13 15:39
to nie jest za 17,30 bo dopłaca NFZ z naszych składek i podatków.
1
Jola54 2017-03-15 12:18
Wybieram się do tego sanatorium co Pani, jestem z Oświęcimia i chciałam się zapytać czym Pani planuje dojechać na miejsce. Jola
jurek 2017-03-15 15:30
Same plusy. Pokoik dostałem świeżo po remoncie, czysty zadbany sprzątany co drugi dzień. Jedzenie smaczne, urozmaicone. W niedziele moje ulubione schabowe z kapustką i rosołek. Wszyscy byli bardzo mili, życzliwi i uśmiechnięci. Miłośnikom tańców polecam niedaleką restauracje u Łysego oraz wycieczki organizowane przez zaprzyjaźnione z sanatorium biuro podróży „Jaskółka”. Podsumowując uważam swój pobyt za bardzo udany.
Basia 2017-03-16 08:26
jade autobusem z Katowic o godz. 5.40,bilet kupiłam na stronce www.e-podroznik.pl
kasia 2017-03-16 16:29
dobrze, dobrze że piszesz wybieram się za niedługo
Grażyna 2017-03-17 07:16
Czy wśród zabiegów jest kąpiel mineralna i zawijania borowinowe, bo w opiniach czytam wyłącznie o jakichś okładach a to diametralna różnica. Na tych dwóch zabiegach zależy mi najbardziej. Pozostałe nie mają większego znaczenia w leczeniu.
Bardzo proszę o odpowiedź bo mam skierowanie od 01.05.2017. Ciekawostrką jest ten 1 Maja. Czy oni udzielają zabiegów w dni świątwczne?
Jola 2017-03-17 16:18
Wybieram się do tego ośrodka 01.05.2017 z okolic Inowrocławia.Może ktoś jeszcze jedzie z tej okolicy ? podaję num.tel 511201127 Jola.
Zostaw swoją opinię o Sanatorium Mielec - Krynica-Zdrój
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sanatorium Mielec