brak logo

Shinchang Poland sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Shinchang Poland sp. z o.o.

UST 2015-11-27 23:19
A ilu jest ustawiaczy na zmianie?
ja 2015-11-28 20:32
ludzie pracują za najniższą krajową
lolek 2015-11-28 21:05
jeden
UST 2015-11-30 12:41
Jeden na tyle maszyn?! Paranoja....
1
A 2015-12-05 06:03
Żadna paranoja. A to DaeDong właśnie :-)
3
głodna 2015-12-14 06:52
Średnie zarobki to ok 5tyś brutto biorąc pod uwagę prezesa i pracownika linii
1
ehh 2015-12-17 14:01
zarobki super hehehe// to byl żart chyba przeciez tam manager zarabia ledwo 6000 brutto ludzie a na linii grosze do tego systematyczne zmuszanie do nadgodzin pod groźba zwolnienia. Bo umow stalych praktycznie brak.
1
ehh 2015-12-21 11:00
6000 stawka managera, ci najstarsi maja moze z 8000. Na linii ogolnie najniższa krajowa osoby po 8 latach w firmie moze 300 zl wiecej. Ogolnie poziom wiedzy tych specjalistow na poziomie pracowanika z linii zreszta wiekszosc tych specjalistow z biura to wlasnie osoby z linii wziete zeby moc nimi sterowac tak jak koreance chca, nawet dyrektor pelni ta sama funkcje.Specjalisci z prawdziwa wiedza techniczna juz dawno tam nie pracuje hehe
1
spokojny 2015-12-30 22:25
Ludzie pracujący na linii zastanówcie się spokojnie jeszcze w starym roku,
Czy stara ekipa przed Shinem pseudo prezesem i Bonim pseudo dyrektorem:
1. Zmuszała ludzi nakazami do nadgodzin w Soboty, Niedziele i w tygodniu?
2. Czy kiedykolwiek chodzenie na nadgodziny miał wpływ na podwyżki?
3. Czy kiedykolwiek przez 6 lat nie było obiecanych podwyżek nawet jak były małe to co rok były?
4. Wkońcy czy kiedykolwiek ktoś z poprzedniej ekipy legalnie zabrał wam pieniądze z socjalu żeby zrobić impreze która to i tak dużo taniej wypadła żeby podnieść wyniki finansowe?
5. Czy kiedykolwiek nie było z socjalu dodatku za święta?

Prezes robi z wami co chce a związki są max zastraszone ludzie nie mają umów stałych to się boją no masakra... a tak gadaliśmy na tych manageró produkcji i kierowników to teraz mamy. ludzie z linii mądrzejsi niż specjaliści z biura do tego z linii wybiera się osoby najbardziej podatne na wpływ trzecich osób i takie które nie mają swojego zdania.
Odeszli już najstarsi managerowie, księgowi wszyscy mają dość. Dyrektor toleruje przemoc w firmie były przypadki pobicia osób na niższym stanowisku a dyrektor nie zrobił nic.
Nie polecam pracy w tym obozie dla Polaków jaki Koreanczycy nam zgotowali a My te auta kupujemy - szkoda gadać
6
ehh 2016-01-05 19:01
Znowu tylko nakazy juz teraz oficjalne hehe piesek koreanczyków Boni sie nauczyl , niedługo ludzie ruszą do sądów to zrozumieją że to już praktycznie planowanie nadgodzin. Co robią Ci pseudo specjalisci , ze nie potrafia rozwiazac problemów , brak słów ta firma to porażka totalna. Dobrze, że finansowanie z Korei i HMMC i KIA sa.
1
bolek 2016-02-04 20:36
Hej. Co tam w Daedongu słychać. Dalej Shin rządzi?
Załamana 2016-02-08 15:30
Wiecie co? Jesteście okropni! Tu się wyzywacie, grozicie sobie, a w oczy nic sobie nie umiecie powiedzieć! A jeżeli już tak dobrze wiecie kto z kim pisze, to piszcie sobie gdzieś na privie a nie na forum opinii O ZAKŁADZIE. Ludzie chcą się tu czegoś dowiedzieć o firmie, a nie o tym, kto co robi, kto jest głupi, a kto fajny. Jesteście dorosłymi osobami i się tak zachowujcie - a nie jak dzieci w gimnazjum. Wiem, wiem, wiem. Zaraz poleci na mnie fala hejtów w stylu " przemądrzała się znalazła - nie chcesz to nie czytaj " Ale pracuje tutaj długo i widzę jak to wygląda. Jedna z drugą obgadują trzecią, a za chwilę druga leci do trzeciej i obgaduje pierwszą. To jest normalne? nie! Zastanówcie się nad sobą. A jak praca wam się nie podoba, to wypier***ać do innej firmy!
3
ehh 2016-02-13 13:17
Nie nie!!! to nie jest tak, że jak się nie podoba to droga wolna bo obowiązkiem pracodawcy który chce okradać Polaków z godności jak DDPL, jeżeli zakład otwiera się w Polsce to musi w pełni podporządkować się przePISą w Polsce a nie naginać je lub całkowicie ignorować. To jedyna sprzeczna rzecz z którą się nie zgadzam z "Załamaną" ponieważ praca sama w sobie jest ok niestety zbiór zasad, norm i podejść pseudo managerów i kierowników a tym bardziej pseudo dyrektorów jest poniżej krytyki osoby pracujące na hali produkcyjnej nie mają pojęcia co dzieje się w biurze i jak celowo omija się prawo żeby zmusić ludzi do pracy chociażby w nadgodzinach, prosty przykład darmowych godzin za puszczony bubel i darmowa selekcja poza godzinami pracy, która podobno to była konsultowana z PIP - BREDNIE!!! pokaż mi przepis który pozwala przebywać w zakładzie a tym bardziej pracować za darmo na jego rzecz przez to że człowiek się pomylił ma przecież do tego prawo. (Nie myli się tylko ten kto nic nie robi czyli Shin i Boni) Wmawiaja ludzią takei brednie a ludzie za free siedzą po godzinach noo brak słów.
4
Załamana 2016-02-28 13:56
Mi nie chodzi tutaj o pracodawców tylko o pracowników. Chodziło mi tutaj o to, że na tym forum pracownicy się tu wyzywają, oczerniają i cholera wie co jeszcze, a w zakładzie gdy się widzą, wszyscy są dla siebie falszywie mili. Ale tu się z Tobą zgodzę, że nadgodziny i nakazy zostania by naprawić bubla. I jeszcze wiem, że osoby są za to zwalniane. Dla mnie też to jest chore, ponieważ wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i każdy ma prawo popełnić błąd. Więc masz rację z tym, że dyrektor i Koreańczycy bezprawnie zmuszają do pracy a szczególnie do naprawienia pseudo szkód. Mi tu bardziej chodzi o zachowanie pracowników wobec siebie. ;)
2
swietny ubaw 2016-04-19 10:41
Słuchajcie najbardziej bawi mnie to ze pracodawca jest idiota daje umowę dziewczynie z jakości ktora jest w ciąży to jest sprawiedliwe? Wobec tych którzy czekają dwa lata? 3? Laska powinna miec poczucie winy a po racodawca oczu na miejscu
2
niezły ubaw 2016-04-19 12:01
Pracodawca niech osadza dobrze bo jedni zapierdalaja jak osly a drudzy maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i taki ma szanse przejsc pod firme nawet w ciąży heh debile!
2
jedna z was 2016-04-22 23:10
Martuniu i Madziu z jakosci ale za to chodzila trzezwa do pracy
1
Bebilon21 2016-04-30 08:00
W tej firmie na układy niema rady.
2
olaboga 2016-05-22 18:37
witam...juz opisane było biuro, key set multifunction remocon a co z cpadem??? tam jest fajnie? może tak....gdzie najlepiej haha
1
Bebilon21 2016-05-29 09:45
Cpad- nudy!!! Najlepiej jest na jakości, ale tylko na górze u Anety, bo na dole też nudy.
1
Trampkara 2016-06-05 16:55
No i znowu słyszę iż nasza Koczu niegdyś z reworka zaszalala...
;) 2016-06-07 17:52
Tak? To bardzo ciekawe.. Zapraszam na spotkanie ze mną twarzą w twarz. Więcej odwagi ;)
1
Trampkara 2016-06-08 15:33
Odważna się odezwala a chodzi i nadaje na kogoś wiecznie do swoich koleżanek albo do kierownika a w twarz nie potrafi powiedzieć hihih ...
2
;) 2016-06-08 17:18
Widać, że za bardzo mnie nie znasz bo tak się składa, że wszystko mówię w twarz ;) wiesz w sumie cieszy mnie to, że tak bardzo interesujesz się moim życiem, jednocześnie szkoda mi Cie, bo nie masz za grosz odwagi, żeby stanąć ze mną twarzą w twarz tylko tutaj piszesz jakieś brednie a to oznaka słabych ludzi ;) myślisz, że się przejęłam ha, wręcz przeciwnie. Zazdrość przez Ciebie przemawia a to zrozumiałe zapewne jesteś nijaka i potrzebujesz się tutaj dowartosciować obrazajac przy tym innych, zresztą tak jak większość osób, które tutaj piszą ;)
2
robi 2016-06-08 18:36
można wiedzieć z czym znowu zaszalała ta gwiazda?
Neutralna 2016-06-09 14:49
Ah te (usunięte przez administratora) które nie mają własnego życia. Zajmijcie się czymś pożytecznym i zostawcie dziewczyne w spokoju. Żal wam (usunięte przez administratora) ściska taka prawda. Ma racje zero odwagi z waszej strony.
Mateusz Figas 2016-07-13 06:29
Menagerowie oraz starsi specjaliści którzy są marionetkami koreańców, Liderzy produkcji bez znajomości języka angielskiego, na wysokim składzie operatorzy wózków którzy nigdy wózkiem nie jeździli na dodatek z ilorazem IQ mniejszym od kontenera (przykład - "lufa").
Wojtek gratuluję rekrutacji w końcu operator wózka za najniższą krajową to skarb :)
Marzenko dziękuje za Oskara :)
Dziękuję również wszystkim którzy tak długo ze mną wytrzymali \o/
15
rj 2016-07-16 21:23
z tymi zarobkami to was nieco poniosło hahha :D 3,5k brutto max jako specjalista robisz po 12h a a czasem dłużej, żyć nie umierać
2
Eureka 2016-08-05 20:27
Ileż to mam czekać na Ciebie:)
chyyt 2016-08-06 10:55
jasne 4500 netto sa szanse na takie zarobki na stanowiskach Managerskich, manager poczatkujacy dostawal 6000 brutto a najdluzsi stazem max 10000 brutto. specjalisci wzieci z linni maja max 4000-4500 brutto na liniach leaderzy duzo duzo mniej w zaleznosci od stazu. te wysokie stawki biora sie z masy masy masy nadgodzin bezprawnych smuszania ludzi do pracy w weekendy, dwie listy godzinowe i wtedy faktycznie maja 4 soboty 4 niedziele i w tygodniu po 12 zarobic naprawde dobre pieniadze.
Pozdrawiam stara kadre ktorej juz nie ma
4
Freek 2016-08-13 20:54
Zapomnij o podwyzkach i premiach, podstawa i koniec plus nadgodziny i to wszystko.
1
LEADER 2016-08-19 23:33
Mateusz wracaj brakuje nam ciebie ;) pozdrowienia od leadera jakości ;)
1
ja 2016-09-02 11:16
oczywiście są przyjęcia przez WORK EXPRES za najniższą krajową -przejścia pod firmę po ok 2-3lat
1
Mateusz 2016-09-22 00:08
może jeszcze kiedyś będziemy mieli okazję razem pracować w normalnej firmie :) najważniejsze że Marzenka w końcu osobiście wypisała mnie z tego psychiatryka :D pozdrawiam dziewczyny!
????? 2016-09-25 20:47
Jeżeli ktoś chce pracować a nie opieprzać się to pod firme przejdzie po 6 lub 8 miesiącach. to się nie chodzi na l4. Nikt nikogo do pracy nie zmusza.............
hm 2016-09-26 12:37
Są takie co zamiast pracować siedzą ciągle na fonie i piszą sms-y i jakoś nikt się nie czepia a pod firmą pracują już od dawna.
nigdywiecejkoreanczykow 2016-10-18 13:01
kasa spoko, zero komunikacji, kierownictwo żałosne, ogólna ocena = 1,5/5
3
3 2016-10-18 13:04
kasa spoko czyli jakiego wynagrodzenia się mogę spodziewać?
Zla 2016-11-17 01:21
Najniższa krajowa plus nadgodziny których teraz za bardzo nie ma
Ciekawa 2016-11-20 15:52
Orientuje się ktoś czy są przyjęcia do pracy w biurze? A jeśli tak, to jakie trzeba spełniać wymagania, jakie wykształcenie?
Oczywiste 2016-11-27 18:31
Wykształcenie żadne trzeba tylko przytakiwc przełożonym a najlepiej jak byś pracowała na linii i sprzedawała koleżanki wtedy raz dwa dostaniesz się do biura + prefekt angielski!!!!
2
nigdywiecejkoreanczykow 2016-12-07 13:02
po co angielski perfect, skoro koreanczycy nie potrafią? zawołaja inu i się dogadają
2
Mat 2016-12-25 23:26
Pamieta ktos moze rudego adama z biura? Odszedł jakieś 2 lata temu. Mam pracowac pod jego rzadami ale slyszalem ze to kawal.....wuja. Ktos cos?
1
Rozgoryczona 2016-12-26 01:38
Ja go nie pamiętam ale tam nie ma co pracować tylko sam wyzysk pomiatanie ludźmi jest a szacunku brak plus do tego mnóstwo nadgodziny i mało spędzanie czasu z rodziną.jak ja masz . Nie polecam firmy .wiem co mówię bo w niej pracuje. Czy w biurze czy na produkcji.!!!!!!
1
ehh 2016-12-27 08:42
"Pamieta ktos moze rudego adama z biura? Odszedł jakieś 2 lata temu. Mam pracowac pod jego rzadami ale slyszalem ze to kawal.....wuja. Ktos cos?"
- Ma swoja firmę więc raczej jaj już zarządza to małą garstką ludzi i nie ma ciśnienia to zaplanowania którego wykonać się nie da bo zamówneinia zmieniają sie poprostu cały czas.
2
:) 2017-01-12 09:48
:)
kasik 2017-01-14 08:13
Witam, czy praca na produkcji jest non stop stojaca? Czy da się przejść pod firmę? Ewentualnie po przejściu ile można zarobić? Dziękuję.
1
Rozgoryczona 2017-01-19 20:39
Tak jest stojąca. Da się przejść pod firmę po pół roku. Zarobki najniższa krajowa plus premia oczywiście pod firmą.
1
kasik 2017-01-20 10:55
dziękuję za informację.
1
AuTpI 2017-04-29 15:21
JAK SIĘ LUDZIE BEDA GODZIC NA TAKIE ZAROBKI TO SIĘ ONE NIE ZMIENIĄ
1
Zostaw swoją opinię o Shinchang Poland sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shinchang Poland sp. z o.o.