brak logo

Shinchang Poland sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Shinchang Poland sp. z o.o.

bass 2015-10-27 20:55:55
Kontrola jakości? Na zmianie od Anety pracuje najbardziej wredna i fałszywa osoba jaką w życiu spotkałem. Kiedys na Piekarni, teraz u góry. Przyznam że na jakości nie pracowałem, ale miałem okazje je obserwować z boku, i co najgorsze słyszeć tematy rozmów. Obgadani dosłownie wszyscy, na każdy temat. Sianie plotek.. A potem zgrywa z siebie szczerą i dobrotliwa osobe która ma na wszystko "wyjebane".
Trzymajcie sie z daleka od tego działu, na prawde. Znam kilka dziewczyn którym sie odbiła czkawką relacja z ta osoba. Marlena, Magda. Bardzo fajne babki które były skutecznie gnębione, za to, że były normalalne.
1
justyna 2015-10-28 20:52:09
Beata i wszystko jasne :D hahaha konfidentka jedna wredny babsztyl :D
Ania M 2015-11-03 11:08:10
jak można jechać tak na Beatkę która Wam nic nie zrobiła bardzo dobra kobieta bardzo pomocna nie wiem jak tak można oczerniać ludzi jej córka tez biedna przez was wszystkich tak to wszystko się skończyło.;(((((((
Arek 2015-11-04 10:07:46
Pewnie dlatego że przeciętnego pracownika produkcji od Beaty różni kolor krwi. My zwykli ludzie mamy normalną krew, a Beatka błękitną.
Ktosiowa 2015-11-26 15:30:21
Umowa o prace poprzez pośrednika pracy. Przejście pod firme po roku czasu ;)
ehh 2015-11-26 19:33:10
Nie tutaj nikt nie dostaje umow o prace prawdziwych najpierw work a potem jak prezes ma dobry humor to umowa na czas nie okreslony , umowy na czas stały to ma moze 5% fabryki osoby ktore pracuja ponad 6 lat. nie wskazane sa takie umowy bo ciezko kogos zwolnic
1
UST 2015-11-27 17:22:41
Ile firma posiada wtryskarek?
lolek 2015-11-27 18:31:31
Wtryskarek mamy 21 szt
UST 2015-11-27 23:19:28
A ilu jest ustawiaczy na zmianie?
ja 2015-11-28 20:32:55
ludzie pracują za najniższą krajową
lolek 2015-11-28 21:05:20
jeden
UST 2015-11-30 12:41:49
Jeden na tyle maszyn?! Paranoja....
1
A 2015-12-05 06:03:37
Żadna paranoja. A to DaeDong właśnie :-)
1
głodna 2015-12-14 06:52:17
Średnie zarobki to ok 5tyś brutto biorąc pod uwagę prezesa i pracownika linii
1
ehh 2015-12-17 14:01:04
zarobki super hehehe// to byl żart chyba przeciez tam manager zarabia ledwo 6000 brutto ludzie a na linii grosze do tego systematyczne zmuszanie do nadgodzin pod groźba zwolnienia. Bo umow stalych praktycznie brak.
1
ehh 2015-12-21 11:00:39
6000 stawka managera, ci najstarsi maja moze z 8000. Na linii ogolnie najniższa krajowa osoby po 8 latach w firmie moze 300 zl wiecej. Ogolnie poziom wiedzy tych specjalistow na poziomie pracowanika z linii zreszta wiekszosc tych specjalistow z biura to wlasnie osoby z linii wziete zeby moc nimi sterowac tak jak koreance chca, nawet dyrektor pelni ta sama funkcje.Specjalisci z prawdziwa wiedza techniczna juz dawno tam nie pracuje hehe
1
spokojny 2015-12-30 22:25:03
Ludzie pracujący na linii zastanówcie się spokojnie jeszcze w starym roku,
Czy stara ekipa przed Shinem pseudo prezesem i Bonim pseudo dyrektorem:
1. Zmuszała ludzi nakazami do nadgodzin w Soboty, Niedziele i w tygodniu?
2. Czy kiedykolwiek chodzenie na nadgodziny miał wpływ na podwyżki?
3. Czy kiedykolwiek przez 6 lat nie było obiecanych podwyżek nawet jak były małe to co rok były?
4. Wkońcy czy kiedykolwiek ktoś z poprzedniej ekipy legalnie zabrał wam pieniądze z socjalu żeby zrobić impreze która to i tak dużo taniej wypadła żeby podnieść wyniki finansowe?
5. Czy kiedykolwiek nie było z socjalu dodatku za święta?

Prezes robi z wami co chce a związki są max zastraszone ludzie nie mają umów stałych to się boją no masakra... a tak gadaliśmy na tych manageró produkcji i kierowników to teraz mamy. ludzie z linii mądrzejsi niż specjaliści z biura do tego z linii wybiera się osoby najbardziej podatne na wpływ trzecich osób i takie które nie mają swojego zdania.
Odeszli już najstarsi managerowie, księgowi wszyscy mają dość. Dyrektor toleruje przemoc w firmie były przypadki pobicia osób na niższym stanowisku a dyrektor nie zrobił nic.
Nie polecam pracy w tym obozie dla Polaków jaki Koreanczycy nam zgotowali a My te auta kupujemy - szkoda gadać
4
ehh 2016-01-05 19:01:55
Znowu tylko nakazy juz teraz oficjalne hehe piesek koreanczyków Boni sie nauczyl , niedługo ludzie ruszą do sądów to zrozumieją że to już praktycznie planowanie nadgodzin. Co robią Ci pseudo specjalisci , ze nie potrafia rozwiazac problemów , brak słów ta firma to porażka totalna. Dobrze, że finansowanie z Korei i HMMC i KIA sa.
1
bolek 2016-02-04 20:36:50
Hej. Co tam w Daedongu słychać. Dalej Shin rządzi?
Załamana 2016-02-08 15:30:19
Wiecie co? Jesteście okropni! Tu się wyzywacie, grozicie sobie, a w oczy nic sobie nie umiecie powiedzieć! A jeżeli już tak dobrze wiecie kto z kim pisze, to piszcie sobie gdzieś na privie a nie na forum opinii O ZAKŁADZIE. Ludzie chcą się tu czegoś dowiedzieć o firmie, a nie o tym, kto co robi, kto jest głupi, a kto fajny. Jesteście dorosłymi osobami i się tak zachowujcie - a nie jak dzieci w gimnazjum. Wiem, wiem, wiem. Zaraz poleci na mnie fala hejtów w stylu " przemądrzała się znalazła - nie chcesz to nie czytaj " Ale pracuje tutaj długo i widzę jak to wygląda. Jedna z drugą obgadują trzecią, a za chwilę druga leci do trzeciej i obgaduje pierwszą. To jest normalne? nie! Zastanówcie się nad sobą. A jak praca wam się nie podoba, to wypier***ać do innej firmy!
1
ehh 2016-02-13 13:17:50
Nie nie!!! to nie jest tak, że jak się nie podoba to droga wolna bo obowiązkiem pracodawcy który chce okradać Polaków z godności jak DDPL, jeżeli zakład otwiera się w Polsce to musi w pełni podporządkować się przePISą w Polsce a nie naginać je lub całkowicie ignorować. To jedyna sprzeczna rzecz z którą się nie zgadzam z "Załamaną" ponieważ praca sama w sobie jest ok niestety zbiór zasad, norm i podejść pseudo managerów i kierowników a tym bardziej pseudo dyrektorów jest poniżej krytyki osoby pracujące na hali produkcyjnej nie mają pojęcia co dzieje się w biurze i jak celowo omija się prawo żeby zmusić ludzi do pracy chociażby w nadgodzinach, prosty przykład darmowych godzin za puszczony bubel i darmowa selekcja poza godzinami pracy, która podobno to była konsultowana z PIP - BREDNIE!!! pokaż mi przepis który pozwala przebywać w zakładzie a tym bardziej pracować za darmo na jego rzecz przez to że człowiek się pomylił ma przecież do tego prawo. (Nie myli się tylko ten kto nic nie robi czyli Shin i Boni) Wmawiaja ludzią takei brednie a ludzie za free siedzą po godzinach noo brak słów.
4
Załamana 2016-02-28 13:56:11
Mi nie chodzi tutaj o pracodawców tylko o pracowników. Chodziło mi tutaj o to, że na tym forum pracownicy się tu wyzywają, oczerniają i cholera wie co jeszcze, a w zakładzie gdy się widzą, wszyscy są dla siebie falszywie mili. Ale tu się z Tobą zgodzę, że nadgodziny i nakazy zostania by naprawić bubla. I jeszcze wiem, że osoby są za to zwalniane. Dla mnie też to jest chore, ponieważ wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i każdy ma prawo popełnić błąd. Więc masz rację z tym, że dyrektor i Koreańczycy bezprawnie zmuszają do pracy a szczególnie do naprawienia pseudo szkód. Mi tu bardziej chodzi o zachowanie pracowników wobec siebie. ;)
2
swietny ubaw 2016-04-19 10:41:02
Słuchajcie najbardziej bawi mnie to ze pracodawca jest idiota daje umowę dziewczynie z jakości ktora jest w ciąży to jest sprawiedliwe? Wobec tych którzy czekają dwa lata? 3? Laska powinna miec poczucie winy a po racodawca oczu na miejscu
2
niezły ubaw 2016-04-19 12:01:19
Pracodawca niech osadza dobrze bo jedni zapierdalaja jak osly a drudzy maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i taki ma szanse przejsc pod firme nawet w ciąży heh debile!
2
jedna z was 2016-04-22 23:10:20
Martuniu i Madziu z jakosci ale za to chodzila trzezwa do pracy
1
Bebilon21 2016-04-30 08:00:23
W tej firmie na układy niema rady.
2
olaboga 2016-05-22 18:37:02
witam...juz opisane było biuro, key set multifunction remocon a co z cpadem??? tam jest fajnie? może tak....gdzie najlepiej haha
1
Bebilon21 2016-05-29 09:45:32
Cpad- nudy!!! Najlepiej jest na jakości, ale tylko na górze u Anety, bo na dole też nudy.
1
Trampkara 2016-06-05 16:55:56
No i znowu słyszę iż nasza Koczu niegdyś z reworka zaszalala...
;) 2016-06-07 17:52:55
Tak? To bardzo ciekawe.. Zapraszam na spotkanie ze mną twarzą w twarz. Więcej odwagi ;)
1
Trampkara 2016-06-08 15:33:01
Odważna się odezwala a chodzi i nadaje na kogoś wiecznie do swoich koleżanek albo do kierownika a w twarz nie potrafi powiedzieć hihih ...
2
;) 2016-06-08 17:18:39
Widać, że za bardzo mnie nie znasz bo tak się składa, że wszystko mówię w twarz ;) wiesz w sumie cieszy mnie to, że tak bardzo interesujesz się moim życiem, jednocześnie szkoda mi Cie, bo nie masz za grosz odwagi, żeby stanąć ze mną twarzą w twarz tylko tutaj piszesz jakieś brednie a to oznaka słabych ludzi ;) myślisz, że się przejęłam ha, wręcz przeciwnie. Zazdrość przez Ciebie przemawia a to zrozumiałe zapewne jesteś nijaka i potrzebujesz się tutaj dowartosciować obrazajac przy tym innych, zresztą tak jak większość osób, które tutaj piszą ;)
2
robi 2016-06-08 18:36:25
można wiedzieć z czym znowu zaszalała ta gwiazda?
Neutralna 2016-06-09 14:49:32
Ah te (usunięte przez administratora) które nie mają własnego życia. Zajmijcie się czymś pożytecznym i zostawcie dziewczyne w spokoju. Żal wam (usunięte przez administratora) ściska taka prawda. Ma racje zero odwagi z waszej strony.
Mateusz Figas 2016-07-13 06:29:32
Menagerowie oraz starsi specjaliści którzy są marionetkami koreańców, Liderzy produkcji bez znajomości języka angielskiego, na wysokim składzie operatorzy wózków którzy nigdy wózkiem nie jeździli na dodatek z ilorazem IQ mniejszym od kontenera (przykład - "lufa").
Wojtek gratuluję rekrutacji w końcu operator wózka za najniższą krajową to skarb :)
Marzenko dziękuje za Oskara :)
Dziękuję również wszystkim którzy tak długo ze mną wytrzymali o/
13
rj 2016-07-16 21:23:13
z tymi zarobkami to was nieco poniosło hahha :D 3,5k brutto max jako specjalista robisz po 12h a a czasem dłużej, żyć nie umierać
2
Eureka 2016-08-05 20:27:23
Ileż to mam czekać na Ciebie:)
chyyt 2016-08-06 10:55:39
jasne 4500 netto sa szanse na takie zarobki na stanowiskach Managerskich, manager poczatkujacy dostawal 6000 brutto a najdluzsi stazem max 10000 brutto. specjalisci wzieci z linni maja max 4000-4500 brutto na liniach leaderzy duzo duzo mniej w zaleznosci od stazu. te wysokie stawki biora sie z masy masy masy nadgodzin bezprawnych smuszania ludzi do pracy w weekendy, dwie listy godzinowe i wtedy faktycznie maja 4 soboty 4 niedziele i w tygodniu po 12 zarobic naprawde dobre pieniadze.
Pozdrawiam stara kadre ktorej juz nie ma
4
Freek 2016-08-13 20:54:12
Zapomnij o podwyzkach i premiach, podstawa i koniec plus nadgodziny i to wszystko.
1
LEADER 2016-08-19 23:33:01
Mateusz wracaj brakuje nam ciebie ;) pozdrowienia od leadera jakości ;)
1
ja 2016-09-02 11:16:07
oczywiście są przyjęcia przez WORK EXPRES za najniższą krajową -przejścia pod firmę po ok 2-3lat
1
Mateusz 2016-09-22 00:08:13
może jeszcze kiedyś będziemy mieli okazję razem pracować w normalnej firmie :) najważniejsze że Marzenka w końcu osobiście wypisała mnie z tego psychiatryka :D pozdrawiam dziewczyny!
????? 2016-09-25 20:47:36
Jeżeli ktoś chce pracować a nie opieprzać się to pod firme przejdzie po 6 lub 8 miesiącach. to się nie chodzi na l4. Nikt nikogo do pracy nie zmusza.............
hm 2016-09-26 12:37:00
Są takie co zamiast pracować siedzą ciągle na fonie i piszą sms-y i jakoś nikt się nie czepia a pod firmą pracują już od dawna.
nigdywiecejkoreanczykow 2016-10-18 13:01:13
kasa spoko, zero komunikacji, kierownictwo żałosne, ogólna ocena = 1,5/5
3
3 2016-10-18 13:04:14
kasa spoko czyli jakiego wynagrodzenia się mogę spodziewać?
Zla 2016-11-17 01:21:43
Najniższa krajowa plus nadgodziny których teraz za bardzo nie ma
Ciekawa 2016-11-20 15:52:41
Orientuje się ktoś czy są przyjęcia do pracy w biurze? A jeśli tak, to jakie trzeba spełniać wymagania, jakie wykształcenie?
Oczywiste 2016-11-27 18:31:59
Wykształcenie żadne trzeba tylko przytakiwc przełożonym a najlepiej jak byś pracowała na linii i sprzedawała koleżanki wtedy raz dwa dostaniesz się do biura + prefekt angielski!!!!
2
nigdywiecejkoreanczykow 2016-12-07 13:02:20
po co angielski perfect, skoro koreanczycy nie potrafią? zawołaja inu i się dogadają
Zostaw swoją opinię o Shinchang Poland sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shinchang Poland sp. z o.o.