brak logo

Shinchang Poland sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Shinchang Poland sp. z o.o.

ehh 2016-01-05 19:01
Znowu tylko nakazy juz teraz oficjalne hehe piesek koreanczyków Boni sie nauczyl , niedługo ludzie ruszą do sądów to zrozumieją że to już praktycznie planowanie nadgodzin. Co robią Ci pseudo specjalisci , ze nie potrafia rozwiazac problemów , brak słów ta firma to porażka totalna. Dobrze, że finansowanie z Korei i HMMC i KIA sa.
2
bolek 2016-02-04 20:36
Hej. Co tam w Daedongu słychać. Dalej Shin rządzi?
Załamana 2016-02-08 15:30
Wiecie co? Jesteście okropni! Tu się wyzywacie, grozicie sobie, a w oczy nic sobie nie umiecie powiedzieć! A jeżeli już tak dobrze wiecie kto z kim pisze, to piszcie sobie gdzieś na privie a nie na forum opinii O ZAKŁADZIE. Ludzie chcą się tu czegoś dowiedzieć o firmie, a nie o tym, kto co robi, kto jest głupi, a kto fajny. Jesteście dorosłymi osobami i się tak zachowujcie - a nie jak dzieci w gimnazjum. Wiem, wiem, wiem. Zaraz poleci na mnie fala hejtów w stylu " przemądrzała się znalazła - nie chcesz to nie czytaj " Ale pracuje tutaj długo i widzę jak to wygląda. Jedna z drugą obgadują trzecią, a za chwilę druga leci do trzeciej i obgaduje pierwszą. To jest normalne? nie! Zastanówcie się nad sobą. A jak praca wam się nie podoba, to wypier***ać do innej firmy!
3
ehh 2016-02-13 13:17
Nie nie!!! to nie jest tak, że jak się nie podoba to droga wolna bo obowiązkiem pracodawcy który chce okradać Polaków z godności jak DDPL, jeżeli zakład otwiera się w Polsce to musi w pełni podporządkować się przePISą w Polsce a nie naginać je lub całkowicie ignorować. To jedyna sprzeczna rzecz z którą się nie zgadzam z "Załamaną" ponieważ praca sama w sobie jest ok niestety zbiór zasad, norm i podejść pseudo managerów i kierowników a tym bardziej pseudo dyrektorów jest poniżej krytyki osoby pracujące na hali produkcyjnej nie mają pojęcia co dzieje się w biurze i jak celowo omija się prawo żeby zmusić ludzi do pracy chociażby w nadgodzinach, prosty przykład darmowych godzin za puszczony bubel i darmowa selekcja poza godzinami pracy, która podobno to była konsultowana z PIP - BREDNIE!!! pokaż mi przepis który pozwala przebywać w zakładzie a tym bardziej pracować za darmo na jego rzecz przez to że człowiek się pomylił ma przecież do tego prawo. (Nie myli się tylko ten kto nic nie robi czyli Shin i Boni) Wmawiaja ludzią takei brednie a ludzie za free siedzą po godzinach noo brak słów.
5
Załamana 2016-02-28 13:56
Mi nie chodzi tutaj o pracodawców tylko o pracowników. Chodziło mi tutaj o to, że na tym forum pracownicy się tu wyzywają, oczerniają i cholera wie co jeszcze, a w zakładzie gdy się widzą, wszyscy są dla siebie falszywie mili. Ale tu się z Tobą zgodzę, że nadgodziny i nakazy zostania by naprawić bubla. I jeszcze wiem, że osoby są za to zwalniane. Dla mnie też to jest chore, ponieważ wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i każdy ma prawo popełnić błąd. Więc masz rację z tym, że dyrektor i Koreańczycy bezprawnie zmuszają do pracy a szczególnie do naprawienia pseudo szkód. Mi tu bardziej chodzi o zachowanie pracowników wobec siebie. ;)
2
swietny ubaw 2016-04-19 10:41
Słuchajcie najbardziej bawi mnie to ze pracodawca jest idiota daje umowę dziewczynie z jakości ktora jest w ciąży to jest sprawiedliwe? Wobec tych którzy czekają dwa lata? 3? Laska powinna miec poczucie winy a po racodawca oczu na miejscu
3
niezły ubaw 2016-04-19 12:01
Pracodawca niech osadza dobrze bo jedni zapierdalaja jak osly a drudzy maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i taki ma szanse przejsc pod firme nawet w ciąży heh debile!
2
jedna z was 2016-04-22 23:10
Martuniu i Madziu z jakosci ale za to chodzila trzezwa do pracy
2
Bebilon21 2016-04-30 08:00
W tej firmie na układy niema rady.
2
olaboga 2016-05-22 18:37
witam...juz opisane było biuro, key set multifunction remocon a co z cpadem??? tam jest fajnie? może tak....gdzie najlepiej haha
1
Bebilon21 2016-05-29 09:45
Cpad- nudy!!! Najlepiej jest na jakości, ale tylko na górze u Anety, bo na dole też nudy.
2
Trampkara 2016-06-05 16:55
No i znowu słyszę iż nasza Koczu niegdyś z reworka zaszalala...
;) 2016-06-07 17:52
Tak? To bardzo ciekawe.. Zapraszam na spotkanie ze mną twarzą w twarz. Więcej odwagi ;)
1
Trampkara 2016-06-08 15:33
Odważna się odezwala a chodzi i nadaje na kogoś wiecznie do swoich koleżanek albo do kierownika a w twarz nie potrafi powiedzieć hihih ...
3
;) 2016-06-08 17:18
Widać, że za bardzo mnie nie znasz bo tak się składa, że wszystko mówię w twarz ;) wiesz w sumie cieszy mnie to, że tak bardzo interesujesz się moim życiem, jednocześnie szkoda mi Cie, bo nie masz za grosz odwagi, żeby stanąć ze mną twarzą w twarz tylko tutaj piszesz jakieś brednie a to oznaka słabych ludzi ;) myślisz, że się przejęłam ha, wręcz przeciwnie. Zazdrość przez Ciebie przemawia a to zrozumiałe zapewne jesteś nijaka i potrzebujesz się tutaj dowartosciować obrazajac przy tym innych, zresztą tak jak większość osób, które tutaj piszą ;)
2
robi 2016-06-08 18:36
można wiedzieć z czym znowu zaszalała ta gwiazda?
Neutralna 2016-06-09 14:49
Ah te (usunięte przez administratora) które nie mają własnego życia. Zajmijcie się czymś pożytecznym i zostawcie dziewczyne w spokoju. Żal wam (usunięte przez administratora) ściska taka prawda. Ma racje zero odwagi z waszej strony.
Mateusz Figas 2016-07-13 06:29
Menagerowie oraz starsi specjaliści którzy są marionetkami koreańców, Liderzy produkcji bez znajomości języka angielskiego, na wysokim składzie operatorzy wózków którzy nigdy wózkiem nie jeździli na dodatek z ilorazem IQ mniejszym od kontenera (przykład - "lufa").
Wojtek gratuluję rekrutacji w końcu operator wózka za najniższą krajową to skarb :)
Marzenko dziękuje za Oskara :)
Dziękuję również wszystkim którzy tak długo ze mną wytrzymali \o/
15
rj 2016-07-16 21:23
z tymi zarobkami to was nieco poniosło hahha :D 3,5k brutto max jako specjalista robisz po 12h a a czasem dłużej, żyć nie umierać
2
Eureka 2016-08-05 20:27
Ileż to mam czekać na Ciebie:)
chyyt 2016-08-06 10:55
jasne 4500 netto sa szanse na takie zarobki na stanowiskach Managerskich, manager poczatkujacy dostawal 6000 brutto a najdluzsi stazem max 10000 brutto. specjalisci wzieci z linni maja max 4000-4500 brutto na liniach leaderzy duzo duzo mniej w zaleznosci od stazu. te wysokie stawki biora sie z masy masy masy nadgodzin bezprawnych smuszania ludzi do pracy w weekendy, dwie listy godzinowe i wtedy faktycznie maja 4 soboty 4 niedziele i w tygodniu po 12 zarobic naprawde dobre pieniadze.
Pozdrawiam stara kadre ktorej juz nie ma
4
Freek 2016-08-13 20:54
Zapomnij o podwyzkach i premiach, podstawa i koniec plus nadgodziny i to wszystko.
1
LEADER 2016-08-19 23:33
Mateusz wracaj brakuje nam ciebie ;) pozdrowienia od leadera jakości ;)
1
ja 2016-09-02 11:16
oczywiście są przyjęcia przez WORK EXPRES za najniższą krajową -przejścia pod firmę po ok 2-3lat
2
Mateusz 2016-09-22 00:08
może jeszcze kiedyś będziemy mieli okazję razem pracować w normalnej firmie :) najważniejsze że Marzenka w końcu osobiście wypisała mnie z tego psychiatryka :D pozdrawiam dziewczyny!
????? 2016-09-25 20:47
Jeżeli ktoś chce pracować a nie opieprzać się to pod firme przejdzie po 6 lub 8 miesiącach. to się nie chodzi na l4. Nikt nikogo do pracy nie zmusza.............
hm 2016-09-26 12:37
Są takie co zamiast pracować siedzą ciągle na fonie i piszą sms-y i jakoś nikt się nie czepia a pod firmą pracują już od dawna.
nigdywiecejkoreanczykow 2016-10-18 13:01
kasa spoko, zero komunikacji, kierownictwo żałosne, ogólna ocena = 1,5/5
3
3 2016-10-18 13:04
kasa spoko czyli jakiego wynagrodzenia się mogę spodziewać?
Zla 2016-11-17 01:21
Najniższa krajowa plus nadgodziny których teraz za bardzo nie ma
Ciekawa 2016-11-20 15:52
Orientuje się ktoś czy są przyjęcia do pracy w biurze? A jeśli tak, to jakie trzeba spełniać wymagania, jakie wykształcenie?
Oczywiste 2016-11-27 18:31
Wykształcenie żadne trzeba tylko przytakiwc przełożonym a najlepiej jak byś pracowała na linii i sprzedawała koleżanki wtedy raz dwa dostaniesz się do biura + prefekt angielski!!!!
2
nigdywiecejkoreanczykow 2016-12-07 13:02
po co angielski perfect, skoro koreanczycy nie potrafią? zawołaja inu i się dogadają
2
Mat 2016-12-25 23:26
Pamieta ktos moze rudego adama z biura? Odszedł jakieś 2 lata temu. Mam pracowac pod jego rzadami ale slyszalem ze to kawal.....wuja. Ktos cos?
1
Rozgoryczona 2016-12-26 01:38
Ja go nie pamiętam ale tam nie ma co pracować tylko sam wyzysk pomiatanie ludźmi jest a szacunku brak plus do tego mnóstwo nadgodziny i mało spędzanie czasu z rodziną.jak ja masz . Nie polecam firmy .wiem co mówię bo w niej pracuje. Czy w biurze czy na produkcji.!!!!!!
2
ehh 2016-12-27 08:42
"Pamieta ktos moze rudego adama z biura? Odszedł jakieś 2 lata temu. Mam pracowac pod jego rzadami ale slyszalem ze to kawal.....wuja. Ktos cos?"
- Ma swoja firmę więc raczej jaj już zarządza to małą garstką ludzi i nie ma ciśnienia to zaplanowania którego wykonać się nie da bo zamówneinia zmieniają sie poprostu cały czas.
3
:) 2017-01-12 09:48
:)
kasik 2017-01-14 08:13
Witam, czy praca na produkcji jest non stop stojaca? Czy da się przejść pod firmę? Ewentualnie po przejściu ile można zarobić? Dziękuję.
1
Rozgoryczona 2017-01-19 20:39
Tak jest stojąca. Da się przejść pod firmę po pół roku. Zarobki najniższa krajowa plus premia oczywiście pod firmą.
2
kasik 2017-01-20 10:55
dziękuję za informację.
1
AuTpI 2017-04-29 15:21
JAK SIĘ LUDZIE BEDA GODZIC NA TAKIE ZAROBKI TO SIĘ ONE NIE ZMIENIĄ
5
Rene 2017-06-15 23:02
To co się wyprawia w tej firmie już lepiej nie będzie
3
a 2017-06-20 17:38
Lepiej napewno nie będzie, za to śmieszniej to jak najbardziej :)
2
Karoap92 2017-06-22 13:15
Firma jest okropna. Zero tolerancji wobec pracowników. Natomiast najbardziej wkurzające jest zmuszanie pracowników do nadgodzin. Rozumiem, że czasami firma ma mnóstwo do zrobienia ale niech też liczą się ze zdaniem pracowników a nie Ty musisz przyjsc na 12 h tu i tu bo Ci premię zabierzemy.
3
Kong 2017-06-22 19:44
Proponuję się zwolnić może gdzie indziej jak kasę będziesz potrzebować pozwolą ci nadgodziny pracować . Pierd..ic głupoty każdy umie ale zwolnić się to już nie . Nie podoba się zapraszamy na bezrobocie .
1
żenada 2017-06-30 17:16
ciekawe jak sam byś sobie poradził z zarządzaniem i ..... z takim prezesem, który tylko wydziera się na ludzi i nie ma za grosz respektu do kogokolwiek Bez komentarza
2
Ciekawa 2017-07-01 09:48
Całkowita racja!!!! Wszyscy starzy pracownicy dużo gadają, a jak sie coś dzieje to najbardziej tyłkami trzęsą. Po wczorajszej akcji z Panem dyrektorem co druga ma sie zwalniać, pożyjemy zobaczymy.
1
andrzej ł 2017-07-07 11:53
teraz ania na kierownika goska na dyrektora i sie pozabijaja hahah i nas przy okazji co jedna to lepsza!!!
5
Rene 2017-07-07 20:13
Obudza sie po urlopie jak sie ludzie bd zwalniac , na samych ukraincach daleko nie pociagna a i ci powoli maja juz dosc . Najgorszy zakład na strefie pod wzgledem płacy ale najlepszy w mozliwosci poobijania sie
2
Bolek 2017-07-11 21:19
No super. Zwalniają się już w biurze. To musi być źle.
1
Zostaw swoją opinię o Shinchang Poland sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Shinchang Poland sp. z o.o.