Acana Polska Ewa Naworol

Jelcz-Laskowice

Opinie o Acana Polska Ewa Naworol

ronin 2014-11-07 23:19:51
DAEWOO LANOS w gazie z tego co mi wiadomo
1
marttu 2014-11-11 19:04:02
MiNi benzynka, czemu tak żle się tam dzieje ?? wie ktoś jak ph ?? jak zarobki i atmo?
Mario 2014-11-12 11:28:19
mam zaproszenie na rozmowę ale chyba jednak nie pojadę. W sumie firma która próbuje przeprowadzić wstępną rekrutacje przez tel jest dość dziwną firmą. A na wyjazd do Wr szkoda i czasu i pieniedzy apropo proponuja ph podstawę 1700 netto::) lekka przesada...
Andru 2014-11-13 07:33:03
Na jaki teren startujesz ?? No kasa marna,a dziwne niby samochody okk. No ale to nie wszystko coś mnie nie pokoi czemu tak szybko się zmieniają pracownicy ...??
cool 2014-11-13 13:03:10
1700 pln netto. U nas ludzie bez doświadczenia po studiach dostają min 2500 netto na dzień dobry. To naprawdę odważne proponować PH 1700 pln w 2014 r to jak sie nie mylę 400 EUR.
2
Andru 2014-11-13 20:23:21
Gdzie dają 2500 na dzień dobry ?? To się zgłoszę :))
ja 2014-11-14 09:22:48
Masz kilku doświadczenie jako handlowiec i potrafisz sprzedawać to 2500 netto dostaniesz wszędzie - wszystko zależy od Ciebie i jak sprzedasz Swoją wiedzę handlową.
2
cool 2014-11-14 22:26:12
w poważnych firmach taka jest podstawa i do tego dochodzą premie
xxx 2014-11-17 10:04:24
sam nie wiem co myśleć po przeczytaniu tych wszystkich opinii, uczucia mam mieszane, ale jeżeli o zarobkach 1700 netto dla przedstawiciela rozmawiamy w XXI wieku to jest mała przesada
1
minimini 2014-11-18 00:18:46
Hej, powiedzcie jak wygląda praca PH, jest duży monitoring pracy? GPS itd?
Ciężko się sprzedaje te produkty? Kogo się obsługuje w sensie tylko sklepy zoologiczne czy też inne miejsca?
Sasza 2014-11-20 23:07:10
Tak. GPS są wszędzie. Kamery są nawet w biurze. Zero zaufania, 100 % kontroli i monitoringu. Jeśli ktoś nie dostał się do big brothera a ma parcie na szkło to tu jest soap opera
bob 2014-11-22 18:27:52
Wygląda na to, że Barbara pisze do nas z ul. Kasztanowej.
3
kizia-mizia 2014-11-27 12:00:06
za to "bob" to zapewne człowiek AP
1
sasza 2014-12-09 15:02:40
Pani Renato. Życzę wielu sukcesów na nowym stanowisku. Dużo szczęśćia...będzie potrzebne.
AW 2014-12-27 15:43:38
Ile jest etapów procesu rekrutacji na przedstawiciela handlowego w ACANA Polska - bo mam do firmy 300km - to koszt przejazdu autem 250pln ?! Z góry dzieki za odpowiedź.
Do AW 2015-01-04 20:33:38
Pierwszy - telefoniczny, drugi w hotelu, trzeci s siedzibie firmy
Hmm 2015-01-09 23:19:56
A dlaczego nie zrezygnujecie z etapu "hotelowego" na rzecz jednego konstruktywnego interview w firmie???
pablo 2015-01-14 01:29:49
2 etapy - to koszt przejazdu 500-600pln na same tylko rozmowy, a Acana nie zwraca kasy....
do pablo 2015-01-15 22:12:49
Jedź pociągiem :) z pewnością taniej wyjdzie :)
1
hm 2015-01-16 15:05:04
No cóż... byłam i ja na rozmowach w tej firmie... Poczułam się jak w Mam Talent - brakowało tylko grzybków do wciskania :) Wchodzę, stół za nim komisja składająca się z trzech kobiet. Niby miło sympatycznie, ale sam poziom zadawanych pytań żenujący... Myślę, że pytania powinny być dostosowane do poziomu i doświadczenia zawodowego kandydata, a tymczasem miałam wrażenie, że pytania zostały ściągnięte z netu, zapisane na kartce i po prostu bezmyślnie zadawane... Do końca tygodnia czyli do dziś miała być jakaś informacja zwrotna, czy będzie kolejny etap ( chociaż nie wiem po co ). Mamy godzinę 15, a odpowiedzi nie ma... Szkoda kasy na przyjazdy do tej firmy.
1
Osa 2015-01-16 21:05:43
szkoda "prądu". Powinni zawęzić ogłoszenie do gminy Jelcz. Interesują ich osoby o niskich oczekiwaniach finansowych, lub stażyści. Ew. bezrobotni z nożem na gardle.
nemo 2015-01-16 21:11:41
W skłądzie AP jest Asystentka Prezesa. A kto jest Prezesem? Jeśli ktoś jest tym Prezesem widmo to jak to możliwe skoro to nie jest Sp. z o.o.? Czy któś z AP może mi odpowiedzieć?
kKk 2015-01-18 00:41:32
firma jest żenująca, a zarobki - szkoda gadać - kierownicy opowiadają mrzonki o wysokich premiach, a tych nie ma...
sms 2015-01-19 10:45:16
Odpowedz zwrotna po rozmowie wyslana smsem.... Gratuluje poziomu ;)
oli 2015-01-19 12:03:03
Również byłem na rozmowie pytania standardowe i była jasna informacja,że oddzwonią tylko do osób ,które przechodzą dalej. Nie spotkałem się jeszcze żeby po jakiejkolwiek innej rozmowie oddzwaniali do wszystkich biorących udział w rekrutacji. Postępują jak większość więc nierozumień oburzenia.
1
wise 2015-01-19 13:14:29
Otóż nie OLi (pracowniku AP) nie jest to standardem. Odpowiadać nie musicie na wysłane CV, ale jeżeli ktoś jest zaproszony na rozmowę rekrutacyjną to elementarna kultura nie tylko biznesowa ale międzyludzka nakazuje poinformować o statusie procesu lub finalnej decyzji. Jak tak dalej będziecie postępować to Wasze procesy rekrutacyjne zamkną się do powiatowego urzędu pracy.
2
kKk 2015-01-20 01:45:54
Zgadzam się w pełni z tobą wise, takie postępowanie świadczy tylko o menedżerach.... Menedżer o "dobrej kulturze biznesowej" zawsze odpowiada klientowi (a w tym przypadku kandydatów tak trzeba traktować ---- jak "klienta"). Pracowałem w międzynarodowych korporacjach (nr 2 i 3 na swiecie w swojej branży), zarządzałem sprzedażą do klientów na poziomie 500 000 pln/msc i brałem udział w wielu procesach rekrutacyjnych do dużych, globalnych firm, więc wiem jakie zasady są tam stosowane w procesach rekrutacyjnych. A małe firmy zarządzane często przez pseudo managerów lub/i firmy rodzinne, charakteryzują się często słabą kulturą biznesową i kiepskim "podejściem" do ludzi.
3
jja 2015-02-07 01:37:27
Osobie, która pisze "apropo" nie należy się nawet 700 brutto.
wise 2015-02-09 17:28:41
A to co za uwaga? Taka przedawniona. Ni w pięść ni w oko. Zaraz pewnie napiszesz, że jak ktoś pisze "ni" to 600 brutto. Po co ten post napisałaś. Przecież każdy wie , że gdyby było można to byście tyle płacili.
sales 2015-02-20 13:17:13
Hej, trafiłem na ogłoszenie na managera exportu. Wymogi b. wyskoie np: 3 języki, a oferują np: umowę na pełen etat. Kto redaguje te ogłoszenia? Szukają prawdziwego managera z językami i chcą go zachęcić tym, że nie dostanie umowy śmieciowej. Chcecie kogoś dobrego? ok pomogę waszemu działowi kadr: "Atrakcyjne wynagrodzenie i jasny system premiowy."
wise 2015-02-20 13:19:33
Współczuję osobie redagującej stronę AP. Pracownicy odchodzą tak szybko, że biedna nie nadąża ze aktualizacją zdjęć na stronie. Na zdjęciu zbiorowym połowa ludzi już zapomniała, że tu pracowała.
ivan 2015-02-28 23:15:24
No i nie starczyło "dobroci" na "wyśrubowane standardy" w AP. Powinni podpisywać pierwszą umowę na 1 m-c a nie na 3. Po co tak długo czekać?
nolan 2015-02-28 23:18:36
Kurcze znowu do krzyżowki potrzebuję. To ile na dziś tych dyrektorów było od stycznia 2010 do dziś? Mało tego w krzyżówce prosza jeszcze o średni czasokres panowania. góry dziękuję
2
m 2015-03-02 17:41:54
raptem 7 przedstawicieli na Polskę, a wypowiedzi jak by z 50 pracowało :D lol sami znawcy tematu :D
1
dickens 2015-04-19 11:29:00
Jakim autami jezdza ph?
wolf 2015-04-29 11:13:25
Tata w gazie.
2
Les 2015-06-17 03:06:00
Taa. (usunięte przez administratora) "Szkolenia doszkalające" co to jest? Kto to u Was redaguje? I na koniec czym wyróżnia się Wasza oferta? Omową o pracę? Narzędziami do pracy? To dziś oferuje każdy. Tak więc przeredagujcie i umieśćcie jeszcze raz, a wtedy może się zainteresuję. No to Pa.
wise 2015-07-31 05:19:28
hahahahaha... tzn jak rozbudowany? co znajomy mówił ciekawego? Atmosfera niezła? No to znajomy musiał przedtem pracować u bauera pod Hanowerem. Proponuję pracę w Portugalskiej korporacji jako merchandiser. Tam też płacą terminowo.
olgierd 2015-08-25 23:06:25
do mikołaja, marlen i westfala (tej samej osoby z AP) jak juz probujecie ocieplac wizerunek tej firmy to róbcie to jakos tak, zeby nie było widać, że to lipa. Jak mozna pisać o dużych pieniądzach czy atmosferze skoro każdy wie że zarobki tam marne i najlepsi PH juz odeszli. Co do atmosfery...nie wypowiem się. Czasem lepiej spuścic kurtynę milczenia...
2
szczęsliwy-pracownik 2015-09-01 10:55:17
Olgierd swoje frustracje może wylewaj na prywatnym blogu a nie na forum bo jak tak sobie śledzę, to co piszesz pod różnymi pseudonimami, to ręce opadają. Widać, że masz uraz personalny do tej firmy a Twoje opinie w ogóle nie są rzeczowe i nie mają pokrycia w rzeczywistości, więc po co zaśmiecasz forum. Bo jest anonimowe i można wylać swoje żale do całego świata? A co Ty masz monopol na całą wiedzę dotyczącą tej firmy i każdą pozytywna opinia to od razu ściema? "Wszyscy najlepsi PH odeszli..." A skąd Ty to możesz wiedzieć? Przecież nie pracujesz w tej firmie, więc skąd masz wiedzę na temat obecnej jakości pracy PH? Albo zarobków? No chyba, że Ty byłeś najlepszym PH, to chylę czoła, trzeba było wprost napisać. Chcesz to pogadamy na temat Acana Polska, bo ja w tej firmie PRACUJE i nie mam zamiaru tego ukrywać, bo jestem z tego dumna i to był najlepszy wybór jakiego dokonałam jeżeli chodzi o pracę. Uprzedzając Twoje paranoiczne oskarżenia - piszę ten post bo CHCĘ a przede wszystkim dlatego że mam już dość Twoich oszczerczych komentarzy. Praca w Acana Polska daje mnóstwo możliwości rozwoju - jak się ma ochotę rozwijać, jest bardzo dobrze płatna - jak się chce pracować a atmosfera jest świetna - jak się chce dogadywać z ludźmi a nie wszędzie węszyć spisek. Chyba zapomniałeś, że atmosferę w pracy tworzą przede wszystkim pracownicy. Wiadomo, że bywają gorsze i lepsze dni, kogoś się lubi bardziej, kogoś mniej - jak wszędzie i jak w każdej pracy. Podsumowując - to co piszesz to nieprawda. Pracowałeś w tej firmie z własnej woli, odszedłeś też z własnej, nikt Cię do niczego nie zmuszał, to już odpuść sobie ten etap swojego życia i idź dalej! A jak masz coś rzeczowego do powiedzenia, to zapraszam do dyskusji. Podkreślam - coś rzeczowego, bo jak do tej pory nic takiego jeszcze w Twoich wypowiedziach nie padło. Pozdrawiam
anastasia 2015-09-06 13:37:09
-Może Olo nie jest ani blogerem ani vlogerem. Są jeszcze tacy.
- Nie podobało mu się w AP więc o tym pisze (nie tylko on z resztą osób jest wiele)
- Ty Szczęśliwa pracownico nie baw się w admina bo już skutecznie robią to Gowork pod Wasze dyktando. Nie zamykaj ludziom ust. Skoro pisze że ludzie odeszli to wie. Wypowiedz była sensowna i potwierdza to co działo sie w AP przez lata. Twój post z kolei nie poparty żadnymi przykładami. Jak to mówią Enjoy AP z atmosferą i Twoimi wysokimi zarobkami. Jakie możliwości daje AP? Jak mniemam jesteś repem. Kim możesz byc za rok za dwa? Napisz. czekam na odp.
szczesliwy-pracownik 2015-09-07 12:15:23
Witaj anastasio. Odpowiem Ci w kilku punktach:

1. W admina się nie bawię, bo forum jest otwarte i raczej mam małe szanse zamykania komuś ust. Pisze tu każdy kto chce - tak było jest i będzie i chyba nie sądzisz, że jedna szara myszka jak ja wyrażając swoją opinię od razu zamyka usta ludziom i ogranicza wolność słowa. Troszkę demonizujesz nie uważasz?
2. Ja jedynie poprosiłam o rzeczowe komentarze a nie bezpodstawne, nieprzerwane wałkowanie tego samego. Chociaż silisz się na obiektywizm w swoim poście to Ci nie wyszło. Podejście masz takie samo jak kolega Olo. Popatrzmy: "Skoro [Olo] pisze że ludzie odeszli to wie" a co do mnie to "Twój post z kolei nie poparty żadnymi przykładami". Czyli ta sama bajka - Ty i Olo wiecie a ja nie wiem, bo piszę pozytywnie o tej firmie. Haha, dobre! Wychodzi na to, że nie Olo ma monopol na całą wiedzę o AP tylko obydwoje macie oligopol.
3. News flash - to właśnie tacy jak Ty i Twój kolega Olo próbujecie zamykać usta ludziom, jak to tendencyjnie nazwałaś... nikomu nie pozwalacie się pozytywnie wypowiedzieć tylko od razu atakujecie. Olo wie, ze odeszli najlepsi pracownicy? Skąd pytam wie, jacy są teraz i jaka jest teraz atmosfera? Z fusów wróżycie sobie co wieczór? Śmieszne to naprawdę... I śmieszne i straszne w sumie.
4. A kim ja będę za dwa lata? To się okaże anastasio! Nie martwcie się o mnie. Będę kim zechcę – albo w AP albo gdzie indziej. Jeśli nawet nie zostanę w AP to nie będę winić za to tej firmy, bo bardzo dużo się tu nauczyłam i na pewno nauczę jeszcze więcej.
5. I dzięki za radę - taki mam właśnie zamiar ENJOY AP i enjoy moje zarobki i wszystko inne, łącznie z atmosferą. A Wam radzę enjoy swoją obecną pracę i przestańcie się czepiać AP.
6. A jakich byś chciała przykładów anastasio ode mnie? Mam Ci swoją ścieżkę kariery w firmie opisać? Jeszcze nie jesteśmy na takim etapie znajomości. A jakie Ty czy Olo podaliście niby przykłady? Że rotacja jest taaaaka dużo i w ogóle mało pieniędzy. Ludzie odchodzą i będą odchodzić z tej firmy i ze wszystkich innych bo każdy szuka czegoś odpowiedniego dla siebie. AP była nieodpowiednia dla Was to się pożegnaliście. End of story. Dla mnie jest super odpowiednim miejscem pracy, z którego jestem zadowolona i jestem przekonana, że mnóstwo jest takich pracowników, którzy byliby wdzięczni za taką pracę, w takim miejscu. A zarabialiście za mało no to sorry, przecież nikt Was na siłę w firmie nie trzymał.
7. Szkoda, że nie raczyliście wspomnieć o premiach okresowych, o możliwości dorabiania na różnego rodzaju eventach i wystawach, o ciągłej dbałości o podnoszenie kwalifikacji pracowników wszystkich działów w postaci szkoleń – grupowych i indywidualnych, o możliwości wyjazdów zagranicznych, o warunkach pracy, które przewyższają standardy w większości firm, o REWELACYJNYCH wyjazdach integracyjnych itp., itd... Przykłady można mnożyć, ale po co. Za chwile pewnie przeczytam, że i tak nic nie wiem i jak w ogóle śmiem pisać coś dobrego o tej firmie.
To forum jest przecież Twoje i Olo i tylko Wy możecie tu sobie pluć na AP.

Dobrze, że ja nie zwracałam uwagi na wpisy na takich forach zanim przyszłam do AP. I patrząc na to co tu się dzieje, chyba nigdy już nie będę. Ja wolę się przekonać o takich sprawach SAMA i nie chciałabym, żeby zwykli HEJTERZY decydowali o moich wyborach. Do tego zachęcam wszystkich ludzi, którzy kiedykolwiek wejdą na to forum. Pozdrawiam
3
Inia 2015-10-08 10:08:23
Jaco no to spróbuj jeśli będzie rekrutacja. Szkolenia są nie jako tako, ale naprawdę profesjonalne a drugiej takiej firmy pod względem wyjątkowości produktów i szansy rozwoju indywidualnego nie znajdziesz. Jeżeli masz ciekawą osobowość, niestandardowe pomysły i chcesz spróbować czegoś innego niż rola zwykłego PH - AP to idealne miejsce.
Inia 2015-10-22 09:12:37
Ok, to czy produkty są dobre czy super wyjątkowe to może rzeczywiście kwestia indywidualnej interpretacji. Ja mimo wszystko uważam, że prawdziwej konkurencji dla nich w Polsce ze świecą szukać. Fakt faktem jednak, ze Orijen jest powszechnie uznany na całym świecie za najlepszą i bezkonkurencyjną karmę dla zwierząt. A to już jest niezła dźwignia sprzedażowa.
Inia 2015-11-12 10:53:39
@Hejka - jasne, że się opłaca. Czy firma najlepsza - dla wielu na pewno tak, dla mnie też, ale znowu - to kwestia osobistego zdania :) Pozdrawiam i powodzenia jeśli zdecydujesz się aplikować
krusta 2016-02-08 09:31:52
A to tylko w acanie wyniki same się nie robią? Bo myślałam, że na wyniki i prowizje to wszędzie trzeba pracować... :)
1
Misza 2016-03-10 20:16:31
czesć wszystkim. Zastanawiam się nad aplikacją na Managera ds marketingu, ale widzę że managerowie w Acanie bardzo rotują. Czy któs z obecnych lub byłych pracowników może coś napisać czemu? @Szczęśliwy pracownik - Ty nie pisz.
ów były 2016-03-25 14:04:36
jakieś siły nieczyste to sprawiają bo w firmie tylko wspaniała atmosfera, szerokie perspektywy, wzajemne zrozumienie, zaufanie i jasna spójna wizja rozwoju
acana jest przereklamowana 2016-08-06 08:52:50
bmw 116, czerwone i oklejone całe, dwudrzwiowe
paw 2016-08-06 09:44:10
To zalezy na jakim stanwosiku jestes, jak dostajesz na start 1800zł netto to uważam ,że to jest też spoko kasa bo na poczatek każdy pracuje na najnizszej krajowej przez jakis czas a dopiero pozniej dostaje jakas normalna umowe i podwyzke a z teg co piszesz to u nich amsz to od razu
Zostaw swoją opinię o Acana Polska Ewa Naworol - Jelcz-Laskowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Acana Polska Ewa Naworol