brak logo

quick-mix sp. z o. o.

Strzelin

Opinie o quick-mix sp. z o. o.

bezstronny 2014-09-28 13:00:33
Znowu zmiany w firmie. Odszedł Handlowiec z Wrocławia zaledwie po 6 miesiącach pracy. Teraz kolejny bardzo dobry Handlowiec z Krakowa. Czyli w tym roku z regionu południowego dwoch. W marcu z Wroclawia, teraz w wełnie, obecnie Krakow ,nie liczac sześcio miesięcznej przygody chłopaka z PPG ktory odszedł na koniec sierpnia.
Nie wiem czy Prezes nie widzi ze to nie wina handlowcow i regionalnego, tylko handlowego ktory nic nie potrfi zrobic. Kiedy sie to zmieni i ukkad kokeżeński pęknie
1
riki 2014-10-03 11:04:56
To może ktoś powiedzieć ile osób teraz pracuje na regionie południowym?? Gdyż na Opolu też nikogo nie ma. Wyjątkowy region.
Roman 2014-11-01 00:05:54
Trochę nie rozumiem niektórych opinii.Każdemu może coś nie wyjść. Jeżeli komuś nie odpowiada praca to zmienia na lepszą. Jeżeli mu praca nie odpowiada, narzeka i nie zmienia to po prostu jest słaby i niekonsekwentny. Przecież nikt nikogo nie przymusza do pracy. Polska wolny kraj a każdy decyduje za siebie.
1
bezstronny 2014-11-03 21:56:07
Znowu dziwna sytuacja. Był już handlowiec na Wrocław i Opole, ale w tamtym tygodniu w czwartek dowiedział się, (przypadkiem),że zmieniają mu region na sam Wrocław. Na szczęście mógł wrócić do poprzedniej firmy. Zaznaczam że miał przejść od 2 listopada. W ostatniej chwili załapał ze nie idzie na stanowisko na które aplikował. Dobrze ze poprzednia firma jest ok i mógł wrócić..
Co o tym sądzicie.
Naprawdę to może być super firma, ale......
Cóż sami wyróżnienia sobie zdanie
szukam pracy 2014-11-08 15:28:07
Z tego co piszesz wynika że działania osób nie budzą zaufania i stabilności. Delikatnie pisząc nie ma to nic wspólnego z etyką zawodową. Na marginesie kto prowadzi rozmowy rekrutacyjne? jakiś kierownik pracodawcy, czy firma zewnętrzna? Może to problem jest w tej osobie co rozmawia z kandydatami?
znawca tematu 2014-11-08 19:04:52
to nieżle tam robią handlowców w uja hehe
bezstronny 2014-11-09 22:24:58
Rozmowy prowadzą pracownicy firmy
dyr.Handlowy wszystko ustala.Czasami Prezes, ale miał okres ze się troszkę odsunął. Teraz zobaczył co się dzieje i chyba zrobi w końcu porządek z tym fokwarkiem.Oby nie wygrały układy kokeżeńskie.
Generalnie Gość ok
bezstronny 2014-11-26 21:10:26
Nie wiem gdzie pracowałeś wcześniej, ale samochód, laptop itp to teraz standard.
Sorki, ale jak pytasz o limity i " takie tam" to gdzie Ty pracowałeś.
Ważne są pieniążki, atmosfera i możliwości. Jak masz takie pytanko to złóż C.V do FMCG
bezstronny 2014-11-28 23:12:08
Kolejny handlowiec z Wrocławia odszedł po 3 latach, był od inwestycji. Na całym regionie południowym jest 8 etatów i 3 pracowników.
W tym roku jeszcze nie koniec, zostało jeszcze dwóch którzy w tym roku się zwolnnią. No i chodzą słuchy, że Do tez ma już fuche z jednej sieci branży. Ma tam dobre układy.
Kto tu zostanie
bezstronny 2014-11-28 23:18:38
DH ma robotę z jednej z sieci z branży, angilskiej. Nie podam nazwy, bo to znana sieciówka.Ma tam DH z Quick układy i ma zalecane miejsce na region połnocno-zachodni
1
Zaciekawiony 2014-12-04 00:00:35
Kto decyduje, że jest taka rotacja? Może to jakaś strategia dla rozwoju aby co kilka miesięcy mieć nowych pracowników ? Firma wywodzi się z Niemiec.Czy tam też są takie rotacje pracowników?
anonim 2014-12-05 12:33:03
Może ktoś napisać dlaczego tak wszyscy uciekają z firmy??
i dlaczego nikt nie chce tam pracować i chyba sama firma nikogo nie zatrudnia?
Wiem 2014-12-06 00:49:38
Prezes zarządu kreuje swoją politykę firmy i odpowiada za całość organizacji w Polsce. Zarządza i wie wszystko co się dzieje w spółce. Wydaje dyspozycje podwładnym i obserwuje, jest mocno zaangażowany prawie we wszystkie działania firmy łącznie z tym że dzwoni do przedstawicieli i przypomina o tym żeby sprzedawali. Poza tym "rąk sobie nie brudzi" i od wydawania wielu poleceń i pomysłów dalej ma dyrektora i kierowników.
fortis 2015-01-06 18:39:37
no dobrze, ale rozmowa rozmową a praca pracą. Dlatego ja bardziej skłaniałbym się do opinii na temat samej pracy jaką można zastać w quick-mixie . Czy obecnie właściwie jest możliwość zatrudnienia się w tej firmie czy póki co wakatów brak ? jesli ktoś posiada jakieś informacje w tych tematach to będę bardzo wdzięczny za info
ania 2015-01-06 20:37:26
A o jaki region Ci chodzi?
Były przedstawiciel 2015-01-07 14:48:11
Ludzie uciekają z q-m bo tu panuje chora atmosfera. To dobra praca aby poznać rynek, hurtownie, budowy ale dłużej niż 1 rok nie da się pracować w chorej atmosferze. Przykład: Siedzisz sobie o 9.00 z kierownikiem hurtowni X i pijecie kawkę. Wchodzi z ulicy DH q-m i, przerywając Wam rozmowę, zadaje Ci ciekawe pytanie: "Co tu robisz o tej porze, przecież miałeś być dziś o 9.00 w hurtowni Y ???" I tym podobne historie. Ocena pracy PH polega na ocenie WYNIKÓW a nie bieżących działań, to bez sensu. Bieganie i sprawdzanie na zasadzie "gdzie byłeś i co robiłeś" GPSy w autach, sprawdzanie raportów z zegarkiem w ręku, przywalanie się o jakieś nic nie znaczące drobiazgi do handlowców - to wszystko powoduje, że atmosfera pracy jest chora. I dlatego ludzie odchodzą do normalnych firm, w których - realizacja planu = szacunek i uśmiech kierownika i dyrektora. I tyle. Ja również pracowałem w q-m za czasów obecnego prezesa i DH i tak to widzę, skoro ludzie odchodzą to albo: kasy mało albo: atmosfera do kitu. Odpowiadając na pytanie innej osoby: w q-m Niemcy ludzie pracują po 10-20-30 lat i są bardzo zadowoleni. Tam jest trochę inaczej, jest rodzinna atmosfera. Tutaj jest raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z mało sympatycznymi zarządcami.
bezstronny 2015-01-09 21:24:19
Nie wiem a jakich GPS mówisz, to bzdura.Pracowałem w tej firmie. Nigdy też nie miałem takich tekstów od DH czy Kier. Regionów.
Nie Jesteś obiektywny.Zaznaczam nikogo nie bronie, tylko piszę prawdę
1
anna 2015-01-31 13:52:53
Czy jest możliwość otrzymania od QM 4000 na rękę z bogatym doświadczeniem?
pytanie 2015-04-16 22:05:12
Podobno znowu dwóch handlowców się zwolniło w ciągu około miesiąca czasu. jeden nie chciał przedłużyć po 3 miesiącach umowy a drugi nie przepracował roku i podziękował. Co się dzieje?
2
Jaro 2015-08-14 17:12:50
Zastanawiam się nad ostatnimi wpisami a raczej w jakim celu prezes uskutecznia wywody?
Kto 2015-08-15 13:41:51
Czy to prawda ze zwolnili Gila i czy jest nowy prezes i kto ?
Były 2015-08-25 22:36:41
Został odwołany przez zarząd w Niemczech i był w firmie do końca lipca pracownicy czekają na nowego prezesa
1
Magda 2015-08-28 21:37:58
Wszystko wskazuje na to że właściciel firmy chce mieć stabilną sytuację w każdym oddziale QUICK-MIX w europie a Polska to ważny rynek. Życzę personelowi spokojnej pracy i wybrania dobrego prezesa i oby na tym portalu od teraz pojawiały się tylko pozytywne opinie o QUICK-MIX.
killer 2015-09-11 16:21:03
wylali wreszcie cwanego kurdupla z zachodniopomorskiego?
Remik 2015-10-21 20:50:44
Jaki zakrez zaropkow w firmie?ile można dostać na reke jako przedstawiciel regionalny?Czy autem można sobie jezdzic po pracy np. do sklepu albo znajomych?
5
Właściwy temat-Były pracownik 2015-11-19 01:07:59
chłopcy co wy tu wypisujecie? To nie jest forum dla ludzi wymagających opieki. Z tych tekstów co piszecie nic nie wynika. Tu chodzi o normalne opinie a nie pierdoły. Jak jest teraz w firmie po tym odwołaniu prezesa qm? poleprzyło się jest jusz normalnie?
szpec 2015-11-24 20:04:26
Tragedia z tego co słyszałem nikt nie poleca słabo to ponoć w terenie wygląda
wiedza 2015-12-02 19:02:06
Podobno sam odszedł. Ciekawe kiedy popłynie ten ala kierownik bez wiedzy.
szpec 2015-12-15 20:29:36
kierownicy w QM są, z łapanki , niskie płace bałagan największa rotacją ludzi w chemii budowalnej , szkoda czasu , nie ma sensu niskie płace, brak wsparcia, narzędzi tak słyszałem od byłego pracownika QM NIE POLECAM /////////
Sprzedawca 2015-12-19 19:14:56
Sam nie odszedł został zwolniony. Ludzie liczą ze nowy zmieni na lepsze
1
mk 2015-12-28 10:03:58
nowym prezesem w Quick Mix będzie kolega Waldemar P, były DH z Caparol Polska. czyli kasy w rynek pójdzie sporo i pewnie ściągnie swoich przydupasów.
2
ciekawski 2015-12-29 19:14:22
prawdziwy idiota???
1
Kit 2016-01-12 15:44:39
Czy juz wybrano nowgo Prezesa w tej dziadoskiej firmie?
Kit 2016-01-19 15:08:54
Czy w quick mix jest juz nowy Prezes. .? Czy ktos wie ?
Szukam iformacji 2016-03-06 22:35:09
Część opinii jakby preparowana. Nikt kto ma dwie działające szare komórki w mózgu nie wysyła cv i nie pisze o tym na forum. Czesc odpowiedzi jakby reżyserowane.
Niech ktoś normalny napisze krotka opinie jak tam się teraz pracuje i czy jakies oferty sa na okolice Żar?
obecny pracownik 2016-03-07 22:48:30
Już szukają - aplikuj , najlepiej kontakt bezpośrednio do Karoliny H.
potencjalny 2016-03-08 19:39:36
Na rynku chodzą suchy ze jak zwolnili prezesa to jest lepiej i ludzie mogą pracowac normalnie. Czy to prawda?
wojtek 2016-03-15 12:16:58
Witam
Jaki jest system pracy dla wózkowego są nocki , 4 brygadówka i jakie mniej wiecej zarobki ??
z góry dzieki za odpowiedz
szpec 2016-03-31 21:26:00
uwaga na ludzi w firmie z tego co słuchy chodzą biorą nawet ludzi co pracowali i wykładali w sklepie proszek persil bo mało płacą i nikt nie chce pracować ponoć zostali ludzi bynajmniej większość z branży spożywczej
Pracownik 2016-04-25 20:23:58
Pod zarządem nowego prezesa wszystko wskazuje na to że przychodzi normalność dla firmy szacunek do ludzi a firma podąży w kierunku dalszego rozwoju. Na pewno prezes musi dokładnie sprawdzić co w trawie piszczy i kto ściemnia a kto nie. Jednak ja wam mówie będzie dobrze i warto będzie z firmą się wiazac na lata
ja 2016-05-01 12:31:32
A jaki ma stosunek do szarych pracowników. Zabiera premie, zwalnia ?
Romek 2016-06-04 14:57:37
W pracy nie chodzi o to żeby czuć się jak niewolnik i bać się zwolnień czy zabrania pensji w końcu to nie łaska . Za pracę każdy oczekuję należne wynagrodzenie. Każdy decyduje który pracodawca zapewni mu lepsze warunki pracy i płacy. Obecnie jest coraz większe zapotrzebowanie na dobrych pracowników a wynagrodzenie jest sprawa indywidualna a nie statystyk podawanych w internecie lub gazecie. Więc spokojnie. Każda firma w dzisiejszych czasach która chce się rozwijać i zarabiać na rynku musi zadbac o pracowników i wciąz ich motywowac
He he 2016-09-11 17:08:26
Wszystko tak jak było :)...
Kodeka 2016-10-04 18:35:49
Znowu w Quickmix wróciło wszystko do normy tzn. Zaczęli zwalniać - podobno puknęli 2 kierowników i paru pH . Chyba nowy prezes zaczął reformy :)
Dragon 2016-10-07 22:37:32
Jak to znowu zwolnienia? O co tam chodzi? Kto będzie teraz tam pracować?
szpec 2016-10-11 18:57:03
czas na dyrektorka niech tych ślizgaczy po zwalniają wraz z produkt managerami produkty fajne ale kadra zerowa wraz z dziewczynkami w biurze . Dobrze , że Prezes robi to co się należało dawno super decyzję tylko szkoda tych ludzi co kiedyś pracowali
1
lalek 2016-10-11 20:05:51
No nareszcie :) Brawo dla Prezesa. Jeszcze tylko 4 osoby i sytuacja czysta i klarowna.
Kierownicy byli potrzebni jak umarłemu kadzidło. Może firma się teraz podniesie :)
Kto 2016-10-13 00:56:13
O co chodzi jeszcze 4 osoby do zwolnienia? Kogoś jeszcze będzie zwalnial?
witam 2016-10-13 21:33:04
Prezes ma prawo zatrudniać i zwalniać kogo chce. Zarząd mu na to pozwala i robi co uważa. Jak to wygląda na rynku i jak czują się pracownicy w takiej firmie to już inna historia. Kto bardziej rozgarniety poradzi sobie bez problemu na rynku. Widze że archiwum bogate ma firma na tym portalu
mai 2016-10-15 17:31:14
a to w takim razie będą się jakies nowe stanowiska pracy szykowały wolne w związku z tymi zmianami? ogólnie to widze bardzo często szukacie doradców techniczno handlowych - to jakaś jest duża rotacja w tym stanowisku?
Zostaw swoją opinię o quick-mix sp. z o. o. - Strzelin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie quick-mix sp. z o. o.