logo Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.

Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.

HHHHH 2015-05-03 22:48:10
Mozliwe. Jednej takiej już nie ma... hehe karma wróciła. Ale są inne... W tym jedna wybitna :D
2
hdfu 2015-05-04 19:24:52
złodziejska firma, bedąc na urlopie dostałem mniej niz najniższa krajowa... czyli zero premii. firma tylko dla desperatów i zyciowych nieudaczników, bo ja sie zwalniam...
Ja 2015-05-08 20:15:46
Ludzie, skąd u was tyle jadu? i skąd to zainteresowanie życiem innych ludzi? nie macie ciekawszych tematów do rozmów? Co was obchodzą prywatne sprawy innych? Ja uważam, że Skraw- mech nie jest złą firmą tylko... specyficzną. Jak w każdej innej firmie są tu układy i układziki, ludzie ambitni i mniej ambitni, zgrane team'y pracujące na wspólny sukces i źle zarządzane zespoły prowadzące wręcz do zjawisk patologicznych. Przykłady można mnożyć. Czy jest jednak aż tak źle jak opisujecie? Jeżeli tak, to co wy tam jeszcze robicie? Dlaczego męczycie się tyle lat w tej firmie? tylko błagam...nie zasłaniajcie się argumentami, że nigdzie indziej nie ma pracy... Prawda jest taka, że nie chce wam się jej szukać!, a nie chce wam się, bo doskonale wiecie, że rzadko która firma zapewni wam to co macie tutaj. Fakt, wypłaty są bardzo niskie, ale zawsze są na czas. Poza tym płatny urlop pod gruszą, liczne szkolenia, płatne nadgodziny, imprezy integracyjne, imprezy dla rodzin. Naprawdę jest aż tak źle?

1
irokez 2015-05-09 20:28:14
A kto powiedział, że ja jeszcze tam robię? hehe
Jesli dla ciebie s-m to eldorado to naprawdę nisko mierzysz w życiu człowieku!
1
Me again 2015-05-10 21:48:36
czy z treści mojego wpisu wynika, że ja też tam nadal pracuje? I don't think so..:) Fakt, Eldorado to zdecydowanie nie jest, ale bez przesady! są też gorsze firmy. Od kiedy pamiętam ludzie tam narzekali i nic z tym nie robili. 3/ 4 wpisów na tej stronie jest ich produkcji, bo lepiej narzekać, że jest źle niż zmienić pracę.
ktoś 2015-05-27 21:28:19
Imprezy dla rodzin??? A to coś nowego pracuję sporo lat w tej firmie i nic o czymś takim nie słyszałem. Z resztą twojej wypowiedzi się częściowo zgadzam podkreślam częściowo. Niektórzy mają w tej firmie dobrze i inni już niekoniecznie.
zza roga 2015-07-11 00:11:28
Witam, mam pytanie jak aktualnie wygląda sytuacja jeśli chodzi o stanowisko frezera CNC. Jak wyglądają zarobki po okresie próbnym, co należy do obowiązków nowego pracownika, oraz jak wygląda rotacja zmianowa, gdyż nie ukrywam, że Wasze opinie są interesujące.
zza roga 2015-07-11 09:38:04
Droga Anku, umowa o pracę po stażu o ile się nie mylę jest prawnie uregulowana, i gwarantuje zatrudnienie po stażu, są różne kryteria późniejszego zatrudnienia oczywiście jeśli to staż z urzędu pracy :) jeśli się nie mylę 12 miesięcy to najdłuższy wymiar zatrudnienia po stażu.
Jednak mam nadzieje, że ta firma nie zatrudnia na staż pracowników fizycznych.
Piotr 2015-07-14 22:38:50
A ile płacą w księgowości ?
Free Your Mind 2015-07-16 21:40:10
Pozdrawiam Panią Agnieszkę z Działu Kadr :))
Robert 2015-07-23 00:26:18
a kogo trzeba znać, żeby dostać się do księgowości ?
1
mobbing 2015-08-13 10:09:40
Poljaki robljo horoszo. Oczen horoszo. Skrów mlek oczeń dobraja robota. Ten z bydkoszczy burjaki z ulicy nakielskiejej. Jo robje i mom na ser i prosytutkije a tolka oni poljaki kciuk do kciuka i wąchju cóś tam. A my palić możem i dajema uże fajki kilograma i mamy robote a majsetr dobryj. A spawacze to hujowina i uni bedom mieć hujowina tramwaje.
KAPPPA 2015-09-05 13:43:09
Chciałbyś zapisać się do najlepszej szkoły ukraińskiego w miejscowości bydgoszcz? Zapraszamy do serwisu Preply (usunięte przez administratora) Zapisz się już dzisiaj do najlepszej szkoły języków obcych!
Lord 2015-09-07 15:52:30
No nie możliwe że mirończika zwolnili legendę skraw mechu (celowo napisałem nazwisko z małej litery bo ten dziad na wiecej nie zasługuje )
2
P.S. 2015-10-01 07:42:02
Aktualnie Skraw-Mech zwalnia, a nie zatrudnia.
Ludzie boją się o swoje posady.
Zwolnienia niestety dotyczą osób, które najmniej zarabiają tz. pracowników fizycznych.
Nikt dotychczas w tej firmie nie wpadł na to, że żeby ją uzdrowić to nie zwolnienia z najniższego szczebla pracowników i obniżanie ich wynagrodzenia jest potrzebne, tylko przegląd "góry" i zwolnienie osób na sztucznie stworzonych albo utrzymanych stanowiskach.
Stare powiedzenie będzie tu świetnie pasowało - ryba psuje się od głowy.
amelka 2015-10-01 13:44:00
Zwalnia się tych pracowników, którzy tworzą wartość dodaną dla firmy. Wyfiołkowane paniusie od przerzucania papierków z kupki na kupkę są nietykalne. Biura pękają w szwach, hale produkcyjne świecą pustkami. Podobno na Titanicu muzyka grała do końca..
1
Markus 2015-10-01 16:12:00
...ile osób już zwolnili , wie ktoś?
X 2015-10-02 21:38:02
Tylu żeby nie podchodziło pod zwolnienia grupowe
jakiś człek 2015-10-10 13:48:59
około 30-stu a reszcie umowy wygasły czyli im nie przedłużyli.
galaretka 2015-10-30 23:12:06
ktos wie czy przysluguja nam odprawy ?
Łukasz 2015-11-02 09:38:03
Chłopaki pracuje w tej firmie na wyższym stanowisku i wiem już oficjalnie że będzie redukcja jak nie całkowite zamknięcie. Szukajcie pracy bo na zakładzie nie mogę tego jeszcze powiedzieć.
Wrtu 2015-11-03 16:39:16
Spokojnie Panowie !!!!! balboa Nas wybroni przed zwolnieniami
2
Gość 2015-11-04 13:42:20
Tak odprawa Ci przysluguje ale pośmiertna ;) pozdrawiam ;)
ja 2015-11-16 06:35:31
Panowie czyżby Magda Gesler wpadła do SM ? Aż takie rewolucję przechodzi ta firma ?.
Grzechu 2015-11-22 03:44:21
Proponują 11 ewentualnie 12 zł/h brutto przez agencje. Po przejściu na firme obiecują podwyżke, z tego co dowiedziałem się od kilku ludzi to można liczyc na jakieś 14 zł brutto po kilku miesiacach.
Grzechu 2015-11-25 13:09:14
Ta firma przyjmuje albo ludzi do przyuczenia albo przyjezdnych spoza miasta, którzy w swojej wiosce nie mają zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o miejsca pracy. Do tego praca w czterobrygadówce, czyli kalendarz się ciągle przesuwa a przychodząc do pracy w sobotę i niedzielę masz płacone jak za normalny dzień.
heniu 2015-11-25 13:15:39
Nawet firma była na targach pracy w Bydgoszczy pare dni temu. Niema co sie dziwic ze firma tylko w taki sposób szuka pracowników takze przez posrednika pracy! Niestety niektóży w tej firmie za prace w łikendy nie maja płacone tylko oddaje im się dzień wolny.Jaka płaca tacy pracownicy.
woder 2015-11-25 13:23:15
Tak prawda wiekrzość z nas jeszcze pracujacych jest przyjezdnych. stawki godzinowe sa niskie ale cuż jakos do przodu byle do emerytóry tylko kto nas zastapi???
Nie matura lecz chęć szczera... 2015-12-01 15:08:49
"niektóży", "wiekrzość", "cuż", "emerytóry" ...
bryga 2015-12-02 08:18:19
Musi sie odlezec przez czas jakis, a ochrona to nawet nic nie sprawdza tylko prowizorka.
Meee 2015-12-05 00:40:31
a co z Wolly`m ?
@ Jarek 2015-12-07 00:40:16
Prawdy tyle, że przez agencję za 11 góra 12 brutto. Potem podwyżka do 14. Sprawdzone dane.
bywalec 2015-12-27 15:57:06
Na początku nie masz szans się dostać przez firmę , najpierw agencja pracy (pośrednik) max 10 - 11 zł na godzinę , potem jak przejdziesz to od 13 - 14 zł , zdarzało się że ktoś dostał 15 zł , co do premii jest uzależniona od wymyślonego debilnego systemu premiowania , nawet jeśli byś wiedział ile jest premii to i tak masz poucinane nie wiadomo za co , do systemu trzeba wliczyć system 5S , reklamacje , chorobowe , sprzedaż zewnętrzna i wewnętrzna - system bzdura według mnie bo i tak nie wiesz czy sprzedaż była czy nie , inne dodatki są też np : godziny szkodliwe ( przerabiasz 180 godz w miesiącu i dostajesz tak zwane szkodliwe 7,87 brutto totalna bzdura ) nie wiem jak tam jest dzisiaj - pewnie się pozmieniało już coś ale widząc pozostałe komentarze to wątpię w to .. pozdrawiam
hahah 2016-01-15 12:11:45
Pracowalam w tej firmie. Na szczesie krotko. Bogacto opinii o tej firmie swiadczy o jakosci pracy.
Bryga 2016-02-12 14:35:05
Robota jest dobra, ja z nadgodzinami jako bryga miałem ostatnio 14 600 do rasi. Szukamy tera frezerow i slusarzy.
bux 2016-02-16 18:26:28
mam 4 lata doświadczenia jako frezer, chcialbym sie tam dostacc, na jaka stawke moge liczyc?
żona pracownika 2016-02-16 19:44:22
Do skraw-mechu się nie dostaniesz chyba, że jesteś Ukraińcem bo Polaków tam nie lubią. Ta firma jest w rozsypce.Ledwo zipią. Zwolnili już wielu ludzi i nadal będą zwalniać. Nie polecam. Każda alternatywa teraz jest lepsza. Szacunku zero. W tej firmie jesteś tylko silą roboczą a nie człowiekiem.
3
Xxcc 2016-02-19 00:13:52
Prezes Pesy powinien się zainteresować jak są robione wózki w tej firmie jak wszędzie piszą że pękają ramy podejrzewam że pracownicy nie są winni tyko ci co nadzorują te wyroby
Mały 2016-02-22 01:31:58
Na 13 zł. Pół roku przez Agencję. Później ewentualna podwyżka w ramach przejścia na SN :) Czyli 15 zł.
orłen 2016-03-02 22:21:24
ciekawy jestem czy robi jeszcze ten gorący z nazwiska brygadzista z nakła/n wąchacz tabaki
Xxcc 2016-03-07 17:13:33
Żenada sciemnianie na całego nie roboty .Ukraińców przyjęli dla picu .Duże maszyny nie mają co robić gdzie marketing!!!! Wszyscy mają zlewke łącznie z białymi kaskami .Gdzie tu zysk firmy po tej robocie na pewno mają tyły w sprzedaży przecież to widać .Maszyny chodzą na pół gwizdki żeby starczyło do końca zmiany. Totalne bagno!! Władza Pesy tego nie widzi tak rozbudowana firma w nowoczesny sprzęt to skarb a oni to rujnuje, roboty spawalnicze za grube pieniądze przybierają coraz grubszego kurzu !!!!!
1
@cewik 2016-03-19 16:07:09
Pracownik ds. technicznego przygotowania produkcji, czyli gość po studiach technicznych, tak? Te 12-15 na godzinę to netto oczywiście?
Klono 2016-03-31 21:37:07
A elektryk przy utrzymaniu ruchu ile u was może zarobić? Mam zawodowe plus SEPY i 5 lat doświadczenia za sobą.
pracownik gorszego sortu 2016-04-18 21:30:42
może masz i rację, że Ukraińcy dobrze pracują, tylko dlaczego są lepiej traktowani od nas Polaków? Bo chodzi o pieniądze. Nam już nic nie można zabrać (goła stawka)a KRISMAR podzieli się z kim trzeba.
Prawilny 2016-07-08 14:32:38
Czy jeszcze jacyś Polacy w tej firmie pracują?
Miki 2016-07-17 01:55:17
Najgorszy zakład w jakim pracowałam. Dzisiaj jesteś, jutro cię nie ma. Zero szacunku do człowieka. ISO? IRIS? Jeden wielki bałagan. Firma bez przyszłości, bez planu rozwoju, park maszynowy imponujący, ale absolutnie niewykorzystany. Jak pesa da, to masz prace, jak pesa :nie da" to pa pa z dnia na dzień.
Grześ 2016-08-07 17:00:25
No chyba jest skoro firma woli ukraińców niż Polaków.
CBY 2016-09-19 23:21:18
Zakład pada związki hu... Robią tylko kase biorą za czymanie gęby brak solitarność wśród pracowików lubią pracować bez premi itp teraz wystarczy czekać aż ogłoszaą upadłoś lub zwolnią pozdrawiam pracowników
3
CBY 2016-09-19 23:21:52
Zakład pada związki hu... Robią tylko kase biorą za czymanie gęby brak solitarność wśród pracowików lubią pracować bez premi itp teraz wystarczy czekać aż ogłoszaą upadłoś lub zwolnią pozdrawiam pracowników
4
Alam 2016-09-19 23:23:45
Czy Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o. ma oferty z tego roku?
2
Zostaw swoją opinię o Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Mechaniczny SKRAW-MECH Spółka z o.o.