brak logo

Nowakowski Piekarnie

Nowy Dwór Mazowiecki

Opinie o Nowakowski Piekarnie

Zbigniew 2016-09-13 07:04:55
Czy na Szarych Szeregow pracuja jeszcze kombatant "Zolnierz", "Ufo", "Maniek"?
Kto pracuje na piecach, a kto wybija chleb?
1
Chytra Baba 2016-09-19 11:18:03
Wy wszyscy tu piszący...

jesteście chyba urodzeni pod jakąś ciemną gwiazdą. Nie rozumiem o co wam chodzi. Ja np. od 6 lat w tej samej firmie pracuję za te same pieniądze. Przez ten czas nie dostałem żadnej podwyżki, ba nawet teraz nie mam już marnej premii tak jak to było na początku. I wcale z tego powodu nie mam pretensji do szefa, bo wiem że jest kryzys, a on człowiek na wskroś poczciwy, nie ma pieniędzy. Sam mi to ostatnio powiedział, choć wcale nie pytałem. On nas, wszystkich swoich pracowników-niewolników, dobrze rozumie, bo jesteśmy przecież jak sam mówi jedną wielką rodziną i chciałby, aby jego pracownicy zarabiali po 10 tysięcy zł, ale nie ma skąd wziąć na podwyżki. Bo kupił ostatnio dwa nowe mieszkania, nową beemkę dla córki, syna wysłał do Ameryki na studia. Wczoraj wyjechał z rodziną na szósty w tym roku egzotyczny urlop i nie wie czy starczy mu na powrót. Bo kto prowadził kiedykolwiek działalność gospodarczą wie, że nie raz trzeba odjąć sobie od ust żeby dać pracownikowi i na podatki. Więc jak mógłbym od niego cokolwiek żądać, jak śmiałbym prosić? Przecież nie jest mu lekko. Tak jak mnie.
4
$$$$$$$$$$$$$$$$ 2016-09-19 11:44:21
heh świetny tekst tej Chytrej baby po prostu padłem ze śmiechu. Jeśli chodzi o mnie to ja przeszedłem drogę od zatrudnionego przez agencję (3 miesiące), później bardzo długo na umowach zlecenia (mam ich cały pliczek) aż do chwili obecnej gdzie mam umowę o pracę na czas określony (olbrzymie osiągnięcie). Czy możesz od razu bezpośrednio, pytaj u kierownika głównego lub w kadrach. Powodzenia i przychodź szybko bo potrzeba ludzi.
1
qaz 2016-09-19 17:56:55
Takie życie pracodawca (prawie każdy) chce się szybko dorobić pracownik się nie liczy,Tu jest niestety Polska a nie inny cywilizowany kraj europejski.Gdzie ludzi stać na jako tako fajne i normalne życie (u nas od wypłaty do wypłaty i nie zaszalejesz człowieku).Z drugiej strony jak wyjedziesz za granicę to cię pobiją albo zabiją jak ostatnio w Anglii .I tak żle i tak nie dodrze.Wredne to życie bywa.No cóż uszy do góry i nie ma co rozkminiać bo tylko doła można złapać a tego z całą pewnością nie chcemy. Pozdrawiam pracowników z Szarych Szeregów i Michałów Reginów.
Zdezorientowany 2016-09-20 19:57:01
Pojawiło się ogłoszenie na kierownika działu logistyki. Czy to też "gorące krzesło"? Kogo szuka firma?
NOWELA 2016-09-24 20:57:40
Super firma ekipa jest super szczerzy mili ludzie szkoda ze ci ludzie są zbyt szczerzy w stosunku do kierownictwa każdy o każdym wszystko wie w sumie to z ludźmi z pracy żyje się częściej jak z rodziną jejku już niepamietam jak wygląda moja matka ktoś tak powiedział tyle się tam pracuje za śmieszne pieniądze mówię o ludziach pracujących fizycznie my też tu pracujemy też chcemy życia a przepraszam niepodoba się do proszę iść gdzieś indziej my mamy 1000 cv
1
wsx 2016-09-25 22:23:24
E tam w każdej pracy znajdzie się taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co donosi na współpracowników ,to jest powszechne zjawisko.Kierownicy wiedzą co się na produkcji dzieje he he .I sie zapewne śmieją z tych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co donoszą.I tak to miej więcej wygląda.Takimi pierdołami ty się NOWELA nie przejmuj taki problem to nie problem.Najważniejsze aby wynagrodzenie było na czas.Pozdrawiam
pracownik 2016-10-03 15:49:43
Napiszcie cos ciekawego.Pozdrawiam
Coś ciekawego 2016-10-03 16:19:56
Zamiast siedzieć i narzekać że jest źle wejście sprawy w swoje ręce zbierz cię się w kupę i uderzenie do prezesa po podwyżkę a jak nie da to nie a może uda się wszyscy marudza płaczą jak jest źle przyszłości nie będzie w tej robocie więc w garść się wes jeden z drugą i dalej do innej firmy w dluga 2000 złoty zarabiasz malo sie cenisz do końca życia zamiar macie tam pracować jak tak to firma nawet nie użyje słowa dziękować słabe głowę macie i tak z Ela nie wygracie
Coś ciekawego 2016-10-03 16:20:35
Zamiast siedzieć i narzekać że jest źle wejście sprawy w swoje ręce zbierz cię się w kupę i uderzenie do prezesa po podwyżkę a jak nie da to nie a może uda się wszyscy marudza płaczą jak jest źle przyszłości nie będzie w tej robocie więc w garść się wes jeden z drugą i dalej do innej firmy w dluga 2000 złoty zarabiasz malo sie cenisz do końca życia zamiar macie tam pracować jak tak to firma nawet nie użyje słowa dziękować słabe głowę macie i tak z Ela nie wygracie
P I P 2016-10-03 16:26:03
Czytam te forum i widzę same zle opinie czy w tym zakładzie naprawdę jest tak źle?
darek200@onet.com.pl 2016-10-04 08:20:17
Kolejny raz ta Firma zrobiła ze mnie balona.
W sklepie na ul. Zajączka 9a jak zwykle rano kupowałem pieczywo i jagodzianki, Pani zapewniła mnie że są świeże i zapakowała mi to wszystko. W domu po rozpakowani okazało się że jagodzianki były mrożone i stare. jak to jest że nie traktujecie Państwo poważnie swoich stałych klientów. Oszukano mnie już u Państwa któryś raz kolejny i ostatni, bo ja już więcej zakupów w tym sklepie nie zrobię i znajomym też od radzę.
darek200@onet.com.pl 2016-10-04 08:22:03
Kolejny raz ta Firma zrobiła ze mnie balona.
W sklepie na ul. Zajączka 9a jak zwykle rano kupowałem pieczywo i jagodzianki, Pani zapewniła mnie że są świeże i zapakowała mi to wszystko. W domu po rozpakowani okazało się że jagodzianki były mrożone i stare. jak to jest że nie traktujecie Państwo poważnie swoich stałych klientów. Oszukano mnie już u Państwa któryś raz kolejny i ostatni, bo ja już więcej zakupów w tym sklepie nie zrobię i znajomym też od radzę.
Ela 2016-10-06 00:01:30
Dobre rzadko można znalesc ogłoszenie pracy do piekarni przecież do tej piekarni zawsze jest ogłoszenie zawsze jest potrzebny robol tu przyjmą każdego zero rekrutacji liczy się sztuką aby jakoś szlo
12345 2016-10-06 08:13:42
Tak ostatnio był nowy pracownik, popracował kilka godzin i sobie poszedł. Za ciężko stwierdził. Zresztą takich jednodniowych lub nie cało dniowych pracowników to już tu było bardzo wielu. Teraz tylko Ukraina się przyjmuje i tyrają po 16 godzin. Ktoś tu pisze o braku rotacji czy o dobrej jakości produktów. Od razu widać że te osoby nie mają pojęcia i nigdy tam nie pracowały. Wczoraj np schodziły z taśmy bułeczki z dodatkiem pleśni. Sanepid mógłby się zainteresować. Zresztą produkują i wyrzucają straszne ilości (bo są awarie), dużo palet jest też blokowanych. Więc jak nikt tam nie pracował, nie zobaczył o co kaman to lepiej niech nie pisze tutaj swoich trzech groszy...
1
pracownik 2016-10-08 10:44:16
Dziękuję za usunięcie moich dwóch postów!!!!!.Jaka firma takie forum niestety.Prawda nawet niewygodna to jednak nadal prawda.To co napisała Ela to też niestety prawda .Może kiedyś będzie lepiej .I z tą myślą państwa zostawiam.:)))))
Piecowy 2016-10-10 18:48:53
Wymagania to dwie ręce dwie nogi i dyspozycyjność a jak umiesz czytać i pisać to może wezmą cię gdzieś wyżej a i długi język też mile widziany :)
2
pracownik 2016-10-13 12:52:08
Wymagania sa takie ze masz ciezko i duzo pracowac. I z przełozonym nie dyskutowac .
2
pracownik 2016-10-29 17:04:13
Jaka atmosfera w pracy ?.Drodzy pracownicy .Może się ktoś wypowie ?
Slowik 2016-10-29 23:32:34
Atmosfera jest super chciałbym żeby w tej firmie wprowadzili czerwone kartki wolne
1
marek 2016-11-11 10:30:18
jakie som zmiany po 8 godzin czy po 12
pracownik 2016-11-13 13:42:48
Marek po osiem godzin pracujemy .Trzy zmiany .I jak to mówią świątek piątek i niedziela.Inaczej mówiąc non stop. Ludzi na produkcję potrzebują.Więc .......... Pozdrawiam wszystkich pracowników.
zxcvbnm 2016-11-15 15:52:18
W tym momencie Ukraińcy niszczą szanse na wzrost pensji Polaków. Póki było ich niewielu to problem był niewielki, ale teraz staje się poważny. Dla pracodawców pewnie byłoby super, gdyby mogli zatrudniać samych Ukraińców czy ruskich za psie pieniądze, ale to skutkuje wzrostem bezrobocia wśród Polaków. Wkrótce zacznie się taka nagonka w Polsce na Ukraińców jaka jest w UK na Polaków.
2
pracownik 2016-11-16 11:16:40
Polacy też zabierają pracę innym.Do jakiego kraju byś nie pojechał to wszędzie spotkasz ziomka .Wniosek nasuwa się taki że wszyscy szukają lepszego życia .Nie koniecznie we własnym kraju .I wcale się nie dziwię.
mike 2016-11-18 11:06:40
Nie wiem jak wygląda praca w firmie ale rekrutacja pracowników jest na żenującym poziomie. Nie wiem nawet kto prowadził rozmowę kwalifikacyjną bo nie był łaskaw się przedstawić. Siedział tam jak za kare z miną jak by patrzył na kosmitę, strasznie lekceważące podejście od samego wejścia.
Spojrzał na moje wykształcenie i je lekko wyśmiał jestem kolejną osobą tutaj na romowie po tych studiach, a gdy dowiedział sie ze zacząłem studia podyplomowe to znowuż sie zaczło jakies prychanie bo,, wszyscy na to teraz idą- bezsensu''. Cała rozmowa była na takim poziomie
Pracownik na takim stanowisku powien wykazać trochę kulury i klasy, bo reprezentuję firmę.
A tak psuja sobie nie tylko opinie o firmie, ale też tracą potencjalnych klientów

1
pracownik 2016-11-18 15:23:29
A co ty chciałes żeby czerwony dywan ci rozwineli ? Rozmowa jak rozmowa.Dawaj do pracy bo ludzi potrzebują
8111 2016-11-19 10:23:59
Skąd brać ludzi do pracy? Co za głupie pytanie . Niech pracodawcy zapłacą 25 zł na godzinę zaraz znajda chętnych do pracy. Po co pisać takie bzdury.
2
pracownik 2016-11-19 15:58:11
Hej nie było pytania skąd brać ludzi do pracy tylko że rozmowa kwalifikacyjna żle przeprowadzona była.Nie doczytasz a się bulwersujesz. Uwazaj żeby ci 30 zeta na godz.nie zapłacili he he .
Gosia 2016-11-19 22:09:34
Polacy sami do siebie powinni mieć pretensje już dawno powinni spalić ten burdel na wiejskiej ale o czym mowa żądza nami mali tchurze i w państwie i w tej firmie pan slawek ch. Główny kierownik zakładu na Michałowie regionie jest niespełna rozumu brak alkoholu przeszkadza mu w funkcjonowaniu jest agresywny hamski i niesprawiedliwy praca 3 zmianowa pracuje tu już 8 lat i ani razu nie pracowałam na innej zmianie niż 3 tyle lat na noc a pupile i życzliwi ciągle mają pierwsze zmiany mam już dość tego wariata
3
8111 2016-11-20 08:34:51
Wiesz do tego dążę, wcale nie uważam aby to było śmieszne. I jeszcze jedno: tak właśnie powinna wyglądać godna pensja w Polsce, naszym kraju. Właśnie 30 zł na godz. 30 x 8h = 240 zł. 240 zł dniówki to jest ok. Nie jest to nie wiadomo jak dużo ale też mało nie jest. Teraz 240 zł x 20 dni roboczych w miesiącu to jest 4800. To też nie jest kwota jakaś powalająca na kolana ale już jest ok. Pracowałeś kiedyś na zachodzie? Ja akurat tak. Chcesz zarobić więcej? To pracuj sobie DODATKOWO w weekendy, święta czy rób nadgodziny. Taki powinien być standard i gdyby on obowiązywał nie byłoby potrzeby ściągać masowo ludzi zza wschodniej granicy. Chętni sami by się znaleźli a i Polacy nie musieliby już pracować za granicą. Moim zdaniem to jest tak: pracujesz = zarabiasz uczciwie, jesteś obibokiem, leniem = nie zarabiasz. Niestety obecnie jest tak że ludzie zarzynają się za góra 2000 do 2500 PLN. I właśnie tacy jak ty co śmieją się z tych 30 zł/h psują rynek pracy i dają sobą pomiatać za śmieszne pieniądze.
3
pracownik 2016-11-20 21:42:16
Współczuję Gosia no trochę nie fajnie masz.Pewnie chciałabyś pierwszą zmianę.A czy nie można tego pana kierownika buraka i czereśniaka jakoś ustawić do pionu. Przykre trochę uwazam że człowiek który zrządza grupą ludzi swoje frustracje powinien zostawiać w domu.Eh życie.Popytaj wśród pracowników może znalazł by się ktoś tak kto chciałby popracowac na nocną zmianę a Ty wskoczyłabyś na jego miejsce ?.Nie zapominaj też o tym że na nocnej zmianie jest najmniej stresowo ha ha .Na jedynkach to zawsze albo pani prezes albo coś innego musisz miec oczy dookoła głowy ,a na nocy to aby praca była zrobiona. piszę to żeby cię pocieszyć haha ,Pozdrawiam
Pracownik fizyczny 2016-11-21 16:31:03
8 lat na same nocki no nieźle. I jest na to przyzwolenie. To jak to wygląda np jak masz dzień wolny czy kilka dni wolnego czy też urlop? Tak samo śpisz w dzień a w nocy się "urlopujesz"? Jak to wygląda po tak długim czasie?
. 2016-11-22 14:57:57
W tej firmie nigdy się nie poprawi.
Nigdy pracownik nie będzie wartością dla wyższej kadry zarządzającej.
Dla nich liczą się tylko pieniądze, których głównym przeznaczeniem nie jest rozwój firmy a zaspokojenie własnych potrzeb. Nowe samochody, wczasy, posiłki w restauracjach, ubrania i wiele innych. To egoistyczni ludzie, zadufani i fałszywi.
Cenią pieniądze ponad życie i zdrowie pracowników. Tacy ludzie się nie zmienią.
Kierownicy niższych szczebli (w tym kierownicy zakładów i zmian) boją się o siebie i swoje stanowiska. Nikt się z nich nie wychyli. W wyniku czego przy tak marnych kompetencjach większości kadry i jej ogromnym strachu o siebie, Zajezierscy czują się bezkarni.
Jednak nie wszystko można kupić, kiedyś wszystko do nich wróci i zapłacą za krzywdy wyrządzone ludziom.
4
... 2016-11-22 15:22:27
Dziękuję nareszcie ktoś to napisał, proszę więcej takich wspaniałych, mądrych wypowiedzi. Prawda to jest to czego się boją najbardziej. Pamiętam ile kłamstw było jak zginął Pan Wojciech, że niby taśmociąg się sam uruchomił itp. Dobrze że jest internet, chociażby takie fora internetowe jak to. Ludzie to czytają, wyrabiają sobie opinie. Pewnie tak jest że wyrządzone zło (które aktualnie rządzi tym światem) z czasem wraca. Oby tak było...
3
pracownik 2016-11-27 16:23:22
Poczekaj do wigilii zakładowej wtedy usłyszysz że jesteśmy jedną wielką rodziną .Pozostałe dni w roku -masz z.........ć i nie dyskutować a jak ci nie pasuje to się zwolnij. I taka jest miej więcej smutna prawda o tym zakładzie . Pieniądz rządzi.Pozdrawiam pracowników.
1
Św. Mikolaj 2016-11-28 15:01:34
Życzę wszystkim pracownikom wesołych świąt w piekarni życzę również zimnej wodeczki w trakcie pracy nie i oby wam się dobrze pracowało a nam żyło się lepiej przecież uwielbiacie pracować całym rokiem prawda ???? Jesteście niewolnikami firmy nowel i tak już zostanie banda jeleni co pracują w wierze ze im więcej mają godzin tym więcej zarobią a robią 250 godzin za najniższa krajowa i jeszcze szczęśliwi że jest praca czy nie za nisko postawiliscie sobie poprzeczkę????
2
Nowel 2016-11-28 15:21:22
Piekarnia ta produkuje pieczywo głęboko zamrożone produkty są smaczne i wysokiej jakości ale to co wyprawia że swoimi pracownikami to dno zero socjalu zero kar czy wynagrodzeń pomysły ułatwienia czy bezpieczeństwa nikna w zalazku bo kierownictwo tylko umie nawyzywac lub ukarać 3 zmiana pracownika łamane są wszystkie przepisy czasu pracy czy też bhp a jak jest jakaś kontrola PIP to niby wszystko jest ok mamy 21 wiek a ludzie tu pracują jak w czasach średniowiecza jak chłopi praca za kawałek chleba podsumowując jeżeli jesteś w desperacji i dasz radę pracować za dwóch w ciągłym stresie to gorąco polecam
1
Admin 2016-11-28 15:42:47
Proponuję nowa formę forum aby każdy kto tu zagląda napisał mile chwilę związane z firmą lub te złe stanowisko jakie posiada i zarobki z nim związane .Wtedy każdy zainteresowany pracą będzie mieć porównanie ponieważ czytając forum związane z tą firmą przyszły pracownik może czuć się zdezorientowany opiniami
kierownik 2016-11-29 04:31:01
Dawaj, dawaj, dawaj, dawaj, nie dyskutuj bo odpisze ci godziny i będzie po premii. Mało masz pieniędzy? To teraz nie są żarty...
1
Jakie to piekne 2016-11-29 09:46:31
A gdzie wy ludzie macie premie w tym zakładzie etat to 168 godzin to na wasze zarobki to niecałe 1500 zł a wy pracujecie po 216 godzin i zarabiacię 1900 zł a gdzie premia chyba tylko 3 dni wolnego to wasza premia mówi wam się że jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wam to pasuje ludzie bez ambicji bez przyszłości a pan kierownik to sam się niech za robotę weźmie bo lenie z was i głupki co tylko podsmiac się umieją z kadry dziwię się że jeszcze nikt tam nie dał po mordzie
pracownik 2016-11-30 12:16:56
He heeeeee ten post wymiata dobry !!!!!.Pracownicy pomimo ciężkiej harówki widać ze humory dopisują .A więc na to wychodzi że nie jest tak żle ?????!!!.Pozdro dla wszystkich
Kierownik 2016-11-30 12:43:18
Nie dyskutuj, bo obetnę ci premię. Zresztą już masz po premii. (poważna mina).
pracownik 2016-11-30 15:06:25
Uważaj bo jak ja ci obetnę to dopiero będzie ZONG :))))))))))))))))))
Denis 2016-12-02 07:50:14
Kierowniku a skąd wy się bierzecie schodzicie dopiero z drzew pani prezes używa już papieru toaletowego więc nie potrzeba używać języka by to robić jesteście ludźmi którzy nieumieja policzyć 2 ×2 zastanówcie się co będzie gdy to na wasze stanowisko padnie wyrok gryziecie się między sobą a ochroniarz w biedronce zarabia od was więcej więc miejcie trochę szacunku dla tych ludzi co tam pracują i chcą mieć chociaż za co rachunki opłacić
pracownik 2016-12-02 12:34:48
Uuuuuuuuuu ale ciężki hejt !!! Zaraz zamknę się w sobie heee heee .Przesadziłeś mają dużo więcej niż pracownik Biedronki .Aż tak żle im nie płacą.
pracownik 2016-12-03 19:12:26
Co ciekawego słychać.Dużo premi na święta będzie????
Kadry 2016-12-04 01:01:13
Standardowo będzie większa premia za to że przyjdziesz w święta do pracy to wtedy szefowa da ci 100 zł a jak nie przyjdziesz w święta to ci zabierze tak dla wyrównania
Kadry 2016-12-04 16:15:48
Oczywiście że będzie premia. Nie dość że standardowo wyższa to jeszcze można liczyć na specjalne dodatki (np za pracę w nocy). Jak zawsze są przewidziane paczki dla dzieci na święta a także talony ( w ym roku zamiast bonów będzie to dodatkowo 950 zł). Można liczyć również na pensję tzw "trzynastkę". nas pensja jest zawsze na czas, jesteśmy solidną firmą szanującą pracownika. Jeśli chodzi o pracę w święta. Raczej tego nie przewidujemy ale może się zdarzyć (wyjątkowo) że trzeba będzie jednak coś wyprodukować dodatkowo. W takim przypadku kierownik zmiany kulturalnie poprosi ewentualnych chętnych i wpisze w grafik. Oczywiście za taką dodatkową usługę jest odpowiednie wynagrodzenie. Podobnie rzecz się ma w przypadku dodatkowych Sobót czy Niedziel. Soboty "50-tki", Niedziele tzw "setki". To są dodatkowe dni. Jak co roku będzie zakładowa Wigilia gdzie wszyscy pracownicy w jednym momencie, niczym jedna wielka rodzina spotkają się przy dużym stole. Pani Prezes wygłosi orędzie i złoży wszystkim pracownikom serdeczne życzenia. W takim momencie produkcja jest zatrzymana, wszyscy składają sobie życzenia, jest specyficzny rodzinny wręcz klimat. Zapraszamy do pracy u nas. My w kadrach oraz zarząd rozumiemy, że praca bywa ciężka jednak odpowiednio ją wynagradzamy. Wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego roku! Merry Christmas Everyone!!!
1
pracownik 2016-12-05 15:27:32
Hmm bo jak ktoś z zewnątrz to przeczyta to pomyśli że to prawda.
Św. Mikolaj 2016-12-05 17:54:39
Ha ha roz je balo mnie to dziwne ze w tamtym roku jedni byli na orędziu a drudzy zapierdzielali po godz była zmiana żebym mógł isc na waszą rodzinna wigilię i wiecie co zastałem ości i zimny barszcz powiedzcie co cpacie w tych kadrach to i ja zacznę bo widzę że kozak towar
Zostaw swoją opinię o Nowakowski Piekarnie - Nowy Dwór Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowakowski Piekarnie