brak logo

Nowakowski Piekarnie

Nowy Dwór Mazowiecki

Opinie o Nowakowski Piekarnie

Byly 2017-02-25 13:22
Popieram nikt nie zmusza żeby tu pracować to sami ludzie są winni bo dają się szmacic i nie upominaja i swoje ale jak się nie chce znaleźć lepszej pracy to niech ich tak traktują ludzie nie mają godności i się cieszą ze ich woza do pracy
111 2017-02-25 13:30
Masz rację kolego i dlatego jeszcze wynoszą pieczywo w udają ze niby pracują a narzekanie na Ukrainę jest nie fer oni sumiennie pracują przyjezdni z buziaków bez wykształcenia zawodowego doprowadzili do takich stawek i takiego traktowania
1
Boję się 2017-02-25 18:30
Wszystko to prawda. Tylko czy z etycznego punktu widzenia. Taka firma powinna istnieć czy upaść??? Co to za wartość dla ludzi dla społeczeństwa? Jakich doczekaliśmy czasów że człowiek boi się innego człowieka? Czy to "cywilizacja" strachu???
1
Morał 2017-02-25 19:32
Strach o utratę pracy w którym większość stawek to najniższa krajowa takie czasy Polska to kraj w którym żeby coś mieć to trzeba to albo ukraść albo wziąść kredyt na 30 i potem się siedzi w takiej firmie by mieć na raty więc takie firmy będą się bogacily a ty niemasz wyboru i musisz w tym trwać bo jak inaczej uzasadnić wszystkich pracujących tu ludzi.
1
pracownik 2017-02-26 14:45
Tak sobie czytam te wypowiedzi i hm.........Polska to biedny kraj i żyje się ciężko.Przykładem może być praca w piekarni ( ja piszę o tej z ul.Szarych Szw\eregów).Tempo produkcyjne bardzo duże praca ciężka mało płatna.Brak jakiego kolwiek socjalu .Pracownik traktowany jest powiem delikatnie średnio fajnie.Różowo nie jest to fakt .Mimo to ludzie tam pracują bo chcą mieć na chleb i rachunki.Jestem w stanie to zrozumieć człowiek zaciska zęby i pracuje świątek piątek i niedziela.Takie życie.Jednego jednak nie mogę zrozumieć jak możecie dać sobą pomiatać .Chodzi mi o podejście kierownictwa.Macie języki w buzi????.Ja zniosę wszystko oprócz traktowania mnie jak śmiecia.Nie pozwoliła bym na to nigdy!!!!!.Na chamskie zachowanie też trzeba reagować chamstwem i tyle to jest dobra metoda.Nie dajcie się !.Pozdrawiam pracowników i kierowników.Kulturalna pracownica.
2
Cześć 2017-02-26 19:05
Wie pani, ma pani wiele racji. Rzecz w tym że człowiek ogarnięty strachem, nie będzie w stanie odpowiedzieć. Taki człowiek boi się nie tyle kierownictwa co właściwie własnego cienia. Człowiek z produkcji boi się , kierownicy zmianami panicznie boją się ,,wuja" i kółko się zamyka. To forum jest fajne ale rzeczywistość jest rzeczywistością. Okazuje się że najważniejsze w życiu człowieka są pieniądze...
1
Cześć 2017-02-26 19:05
Wie pani, ma pani wiele racji. Rzecz w tym że człowiek ogarnięty strachem, nie będzie w stanie odpowiedzieć. Taki człowiek boi się nie tyle kierownictwa co właściwie własnego cienia. Człowiek z produkcji boi się , kierownicy zmianami panicznie boją się ,,wuja" i kółko się zamyka. To forum jest fajne ale rzeczywistość jest rzeczywistością. Okazuje się że najważniejsze w życiu człowieka są pieniądze...
1
Agnieszka 2017-03-02 12:16
Dla chętnych - pojawiło się ogłoszenie. Poszukują osób na stanowiska Elektromechanik / Mechanik/ Automatyk Kontroler jakości Magazynier/ Operator wózka jezdniowego Kierownik zmiany Operator linii produkcyjnej Pracownik obsługi produkcji
pracownik 2017-03-04 17:09
Szukają to i pewnie znajda
Kadry 2017-03-06 22:47
Jeleni nie brakuje jak widać: )
pracownik 2017-03-07 12:01
Z tąd duża rotacja wśród pracowników .Wszędzie to samo pracownikowi dać jak najmniej bo dla "góry" musi zostać jak najwięcej .I tak mniej więcej to wygląda .
888 2017-03-07 19:09
Witam,chciałbym się dowiedzieć jak jest z praca na wózkach ?Jakie zarobki na wózkach ? Mowa o piekarni w koloni klepaczce ? a ul. transportowej 4 ?
Ricky 2017-03-09 16:53
Siema buraki jak wam się pracuje w tej cudownej firmie pracują jeszcze jacyś Polacy w tym balaganie wypłata się zgadza czy dalej kręcą
Ricky 2017-03-10 23:44
O ile kojarzę to w nowym dworze niema Nowelu tylko konkurencja także jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj chodzi o firmę Nowel tej firmy dotyczy forum jak i pytanie pracowniku powinieneś podpisać się niewolnik i nie pisać jak nie rozumiesz pytania
Nick 2017-03-11 16:15
Wiesz masz rację z tym "niewolnikiem". Jeśli chodzi o halę na Szarych Szeregów to jest tam coraz bardziej gęsto. Postawili linie produkcyjne obok siebie w odległości kilku cm. Ciężko jest nawet przejść. W planach są kolejne. Pewnie za jakiś czas hala będzie całkowicie zabudowana liniami produkcyjnymi. Ciekawe tylko kto to wszystko ogarnie jak już teraz jest mało ludzi i posiłkują się w dużej mierze Ukraińcami. Reszta to tak jak napisałeś niewolnicy (kredyty na głowie, alimenty itp.). W każdym razie pracy przybywa z miesiąca na miesiąc i ja już zastanawiam się gdzie tu uciekać. Może ktoś ma namiary na jakąś normalną (w miarę oczywiście) pracę w tych okolicach? Bo to co zaczyna się tam robić to jakaś masakra. Pracodawca coraz więcej produkuje i się bogaci a pracownikowi tylko dokłada się roboty. Oczywiście pracujesz więcej i szybciej ale czy odczujesz to jakoś finansowo? Jakieś podwyżki? Zapomnij, jeszcze tylko usłyszysz że stracisz premię za to czy za tamto. Trzeba szukać czegoś innego...
6
pracownik 2017-03-11 17:28
A ja ci mówię buraku jeszcze raz że ludzie z Nowego Dworu też tu zaglądają. Obserwuj to forum ze zrozumieniem.Nie niewolniku.Zapewne jesteś prezesem skoro nas uważasz za niewolników .Pozdro prezesie.
1
Polak 2017-03-14 18:07
Ostrzegam wszystkich współpracowników firmy Nowakowski Piekarnie. Ta firma nie wywiązuje się z należności finansowych przez wiele miesięcy. Nic nie robi sobie z interwencji.
Agnieszka 2017-03-17 12:03
A jakie dostrzegacie pozytywne strony pracy w Nowakowski Piekarnie ?
Pozytyw 2017-03-17 17:05
Pozytywne... hmm że od jakiegoś czasu skromna wypłata na tzw "czas"? Tylko to raczej powinien być obowiązek pracodawcy a nie jakiś zaszczyt. Poza tym ciężko doszukać się pozytywów. Chociaż? Jest np szatnia i każdy ma swoją szafkę no i jakieś tam ciuchy, nawet buty ostatnio dali. To można zaznaczyć na pozytyw bo niestety nie we wszystkich firmach jest to oczywiste.
4
Rogal 2017-03-17 17:25
Pozytywnie można spojrzeć na to tylko chyba że jest praca bo jak pozytywnie wychwalac firmę która ciśnie pracownika nie dając żadnych premi a wymaganiami by człowieka wycisneli do ostatniej kropli krwi podkręcanie śruby coraz gorsze traktowanie ludzi przez kierowników i zero bhp niejasne jest też wynagrodzenie czemu ludzie pracują po 220 godzin i gdzie są dodatki za nadgodziny czy za godziny nocne a jakie pani pani Agnieszko widzi pozytywy i jakie firma ma plany by poprawić swój wizerunek
4
pracownik 2017-03-18 12:43
Właśnie dlaczego nie są uwzględnione dodatki za pracę w nocy .Ta sama stawka w święta .Powinien się ktoś za to wziąć !!!!!.Rogal w stu procentach się z tobą zgadzam.Napisałeś całą prawdę szczerze i brutalnie.Jedyny pozytyw to taki że inwestują w firmę .Dla pracownika jednak nic z tego nie wynika .Gdzie jakiś tzw,socjal chociaż by jakiś skromny.Trochę wstyd ! ludzi tak traktować .
2
Pracownicy 2017-03-18 22:01
Uwaga w babkach wielkanocnych wykryto Opiłki metalu przez detektor......U P.Nowakowskiego Kolonia Klepaczka..Smacznego.
Piekarz 2017-03-18 22:23
Mąka bierze się z młyna a Drożdże pochodzą z pleśni A jak jest gorąco na hali to ciasto robi się zimniejsze a jak jest zimno to element wodę cieplejsze...i jeszcze jest parę innych zasad a poza tym pracując w małych piekarniach to bułki chleb robi się ręcznie Panie pracowniku.Cos jeszcze chcesz wiedziec Piekarz...A wiesz co to jest Jaskulka.Jak chleb się sadzi do pieca...
NX 2017-03-19 01:40
Ten taśmociąg jest na hali w legionowie, szarych szeregów 11. To tam zginął pan Wojciech, miał 60 lat. Pamiętam jak kłamali że niby zasłabł czy miał zawał. I jeszcze po wypadku podobno było zebranie żeby nie rozprzestrzeniać plotek. Nawet oficjalna wersja w internecie była taka że niby taśmociąg sam się uruchomił, chociaż pracował cały czas. Kłamali w tej sprawie od samego początku, tak jak panie kadrowe swego czasu na temat wypłat. To straszne ale nawet do dziś w tej sprawie jest zmowa milczenia, każdy się boi o siebie i nikt nic nie mówi...
2
Agnieszka 2017-03-21 12:06
@Pozytyw, @Rogal , dziękuję za Wasze opinie. Jeżeli ktoś ma ochotę dowiedzieć się więcej o Nowakowski Piekarnie - zapraszam na stronę internetową firmy http://lalorraine.pl/marka/
Rogal 2017-03-22 12:01
Pani Agnieszko większość wpisów tutaj jest kierowane pod markę Nowel Piekarnie Nowakowski mało wpisów dotyczy firmy la lorraine wszyscy tutaj wypisują te same pozytywne opinie o firmie która mieści się w michalowie regionowie i legionowie
Pytacz 2017-03-27 19:23
Słyszałem że pani zajezierska sprzedaje zakład na Michałowie regionowie ciekawe jak długo jeszcze utrzyma się na rynku coraz większe długi i coraz więcej wierzycieli ciekawe co się stanie z ludźmi czyżby masowe zwolnienia
Zainteresowany pracą 2017-03-27 19:56
Witam wszystkich. W związku z pojawiającymi się ogłoszeniami o pracę w piekarni, chciałbym się dowiedzieć w jakim systemie realizowana jest praca czy jest to system 3 zmianowy (pon.- piątek) czy soboty i niedziele też się pracuje (jeżeli tak to po ile godzin), czy w tygodniu wychodzi 40godz czy więcej,czy pracując na 3 zmiany co tydzień pracuje się na inną zmianę czy cały czas na tą samą, i czy jest to umowa o pracę czy jakaś inna forma. Za wszystkie informację z góry dziękuję. Pozdrawiam
Zainteresowany pracą 2017-03-27 19:58
dodam, że na stanowisko : Pracownik magazynu lub Pracownik produkcji
Nick 2017-03-28 18:45
Witam Pana. Praca jest taka że pracuje się jedną zmianę przez X lat tzn: 1 zmiana przez kilka lat, 2 zmiana przez kilka lat lub też (o zgrozo) 3 zmiana NOCKA przez kilka lat! Taka to jest właśnie praca zmianowa. O każdą najdrobniejszą rzecz trzeba się codziennie wykłócać z kierownikami zmian. Pracuje się codziennie. Nie ma że święta, nie ma że weekend. Także nie ma Pan co liczyć na weekendy czy święta wolne. Umowa? Tu na początku pewnikiem będzie zlecenie. Po jakimś czasie można liczyć na umowę o pracę. Być może teraz jest trochę lepiej ale nie chcę już wspominać jak bywało wcześniej. Ogólnie nie polecam tej pracy, to jest czysty wyzysk człowieka przez człowieka w XXI wieku. Ta firma oszukuje! Zmieniają etykiety z datami ważności. Dzisiaj na produkcji zmieniali etykiety chleba. Data ważności zamiast GRUDZIEŃ 2017, to zmienili na MARZEC 2018. Tak oszukują klientów! Mam nadzieję że ktoś z klientów to przeczyta. Proszę powielić i rozprzestrzenić ten wpis jak najdalej i wszędzie gdzie może być to przydatne!
4
Zainteresowany pracą 2017-03-28 19:47
Dziękuję za odpowiedź. A ja dzisiaj dostałem taką informację na e maila od biura pośrednictwa, cytuje:
"Praca realizowana jest w systemie 3 zmianowym (pon-pt), czasami zdarzają się sytuacje, w której jest potrzeba pracy w weekend. Pracując na 3 zmiany, jeden tydzień pracuje Pan na I zmianę (6:00-14:00) drugi tydzień na II zmianę (14:00-22:00), trzeci tydzień na III zmianę (22:00-6:00). Umowa jest umową o pracę".

Ciekawe czy to jest prawda :)
Nick 2017-03-28 20:00
To bujda proszę w to nie wierzyć. Inaczej. Proszę przyjść popracować wtedy będzie wszystko wiadomo...
Nic niewidzialem nic nieslyszalem 2017-03-29 11:07
Ciekawe o której piekarni mowa bo to forum stało się skupiskiem piekarni Nowakowski czyli Nowel La lorine i gorąco polecam a w każdej z tych firm jest inna polityka jeżeli piszą że praca tygodniowa zmianowa to może tak być tylko nie w Nowelu tutaj od lat grafik jest taki sam jak już trafisz na jakąś zmianę to będziesz na niej pracował dopóki się nie zwolnisz tak czy siak powodzenia w nowym miejscu pracy
Tak słyszałem 2017-04-14 05:34
Tutaj mowa jest o piekarni na Szarych Szeregów 11 w Legionowie lub też o piekarni w Michałowie Reginowie. Tutaj tylko wtrąciła się Pani Agnieszka która pomyliła piekarnie. Myślała że chodzi o tę w Nowym Dworze a to już zupełnie co innego. Zresztą to wszystko jest pomieszane. W opisie jest Nowakowski Piekarnie - Nowy Dwór Mazowiecki, w rzeczywistości pomyje są tutaj wylewane na piekarnie w Michałowie i Legionowie. Czy słusznie? W wielu wypadkach tak. Nie wiem jak jest w Nowym Dworze gdzie jest nowoczesna piekarnia wybudowana przez Belgów.
1
pracownik 1 2017-04-19 10:56
No to w takim układzie nie wylewajcie pomyj na żadną z piekarni i tyle .Serdecznie pozdrawiam.Najłatwiej krytykować tylko że to nic nie zmieni tak w zasadzie .
Młyn 2017-04-19 15:59
Zawód piekarza to ciężki kawałek chleba zawsze może się coś nieudac ale liczy się zrozumienie tymbardziej że to nie są piekarnie tylko fabryki gdzie idą miliony wyprodukowanego pieczywa a krytyka jest potrzeba skoro kierownicy wylewaja ja na pracowników którzy traktowani są za niewolników ja ci każe ty masz tak mi grać a zwykly pracownik który nie raz jest niewinny dostaje najbardziej po d u p i e bo jest na końcu układu pokarmowego zarządu który chciałby wydać grosze a sprzedać towar z 100 % przebitka więc może chociaż dajcie o pracownika a będziecie mieć towar najlepszej jakosci
Bartłomiej Mi.....cz 2017-04-20 08:57
Zgoda. Konstruktywna krytyka zawsze jest potrzebna. Choćby po to aby się poprawiało. Nie może być przecież tak że np pensje nie wpływają na czas, praca za 1200 zł itd. Po to jest forum żeby kulturalnie nie obrażając nikogo zgłaszać nieprawidłowości. Szefowie, zarząd, właściciele firm też to czytają i analizują. To ma służyć poprawie w miejscach pracy a nie o wylewanie "pomyj".
3
M.......cz 2017-04-21 04:17
Uwierz że czytają i mają stracha większego niż myślisz. Nie mają ludzi do pracy i nikt normalny tam już nie przyjdzie. Wiedzą dokładnie że mają ch.....ą opinię już wszędzie. Ogłoszenia o pracę wiszą non stop a jeśli ktoś nowy przyjdzie zaraz się zwalnia. Myślisz że Ukraińcy będą zawsze? Nie sądzę. Dlaczego niby nagle nie ma już problemu z pieniędzmi na czas? Wiedzą że muszą się jakoś ogarnąć bo nie potrafią sobie poradzić z rotacją ludzi a i kolejni którzy już jakiś czas pracują się zwalniają. Może jestem naiwny ale gdzieś przeczytałem że firma która ma problemy z rotacją pracowników to na 100 procent oszust. I to by się na 100% potwierdzało...
1
pracownik 1 2017-04-21 17:25
Gdyby mieli stracha to coś by z tym zrobili np, podwyżki jaki kolwiek socjal(bony na święta ,wczasy pod gruszą itd,,,,,)Mają pracownika w głębokej d........e Zawsze przyjdzie ktoś nowy.Owszem opinię mają złą ale jest też fama że przyjmują wszystkich bez większych wymagań abyś tylko wódki nie pił w czasie pracy .Zmian na lepsze nie ma się co spodziewać .Jeżeli ktoś myśli inaczej to naiwniak jak się patrzy .p
123 2017-04-22 02:24
Nic z tym nie robią bo póki co mają Ukrainy dużo. Ale nic nie trwa wiecznie wszystko się zmienia.
Oszukany 2017-05-10 22:30
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I OSOBY PRYWATNE PRZED WSPÓŁPRACĄ Z FIRMĄ: NOWAKOWSKI PIEKARNIE SP. Z O.O. 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Mazowiecka 11. NIP: 531-169-11-50. Oszustwa odbywają się w filii zakładu w miejscowości Kolonia Klepaczka ul. Transportowa 4 gm. Kamienica Polska. Firma nie płaci za wykonane usługi ponad pół roku.
M.......cz 2017-05-14 20:36
Ma pan na pewno rację. Problem w tym że w nowym dworze tej firmy tam już nie ma. Tutaj jest głównie mowa o zakładach w Michałowie reginowie i o sławnej piekarni na szarych szeregów 11 w Legionowie. Nie jest dobrze to fakt. Firma się bogaci na plecach zwykłych ludzi. Podjeżdżają pod zakład porsche panamera a pan mówi o długach. Czy pan wie ile kosztuje taki samochód? To są już miliony zł. Oni nie mają wstydu budują bogactwo kosztem zwykłych ciężko pracujących ludzi. Ci ludzie to często zagubieni pijacy i ćpuni. Ci na górze nie doceniają dobrych pracowników tylko cały czas wymagają i ich dojeżdżają. Najwyższy czas zrównać takie firmy z ziemią. Raz na zawsze...
1
pracownik 2017-05-17 12:35
Oj to prawda !!!!!!! .Szkoda pracowników .Wynagrodzenie powinno wzrosnąć .Ludzie charują świątek piątek i niedziela za marne pieniądze .Czy kiedyś będzie inaczej ????????????
Pracownik 2017-05-17 17:41
Nie macie się co martwić jeszcze ze 2 miesiące a Ukraińców nie zobaczycie :) Na zachód Europy ich ciągnie. I tak pracują na czarno to tam też na czarno ale w Euro płatne!!! :)
kaktus123 2017-05-20 10:52
Ostatnio w Pułtusku pojawiło się ogłoszenie pracy w piekarni w Nowym Dworze Mazowieckim ul przemysłowa i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda tam praca czy te wszystkie negatywne opinie dotyczą tej piekarni czy innej chodzi o to jaka jest płaca traktowanie pracownika liczba godzin pracy w tygodniu czy jest fundusz socjalny jak jest z urlopem itp ponieważ teraz pracuje w ciężkiej pracy i jestem ciekawy czy warto ją zmienić
pracownik 2017-05-20 10:58
Zgadzam się z Tobą do podniesienia wynagrodzenia dla pracowników może tylko zmusić fakt braku rąk do pracy!!!!.Nic innego.Nie szanują pracownika.Pracodawco szanuj pracownika swego bo możesz nie mieć żadnego !.I z tą myślą państwa zarządzających zostawiam.
1
Hallo!!! 2017-05-21 17:54
Prawie każdy podpisuje się tutaj jako "Pracownik". Cóż póki co tych pracowników jest wielu i godzą się na to na co się godzą. Ja także wyrażam swój sprzeciw przeciwko takiemu traktowaniu. Nie szanują człowieka, wołają "hallo" ( a za halo jak dobrze wiemy ze szkoły to w m....ę walą!)! No w sumie ktoś za to "hallo" naprawdę powinien dostać w twarz i to nie jeden raz. Brak kultury, buta, arogancja tacy są ci "zarządzający". Kto ich wychował? Tak się nauczyli wołać, ludzie się na to godzą i mamy to co mamy. Niestety...
1
12345 2017-05-22 11:16
Zawsze można zwrócić uwagę tej osobie która woła do ciebie halo!!!!!Nie każdy sobie pozwoli na takie traktowanie i uwierz mi ja nigdy nie pozwolę!!!!! Zwykły pracownik jakich wielu .Szacunek musi być .I idealnie by było gdyby działało to w obie strony .Pozdrawiam wszystkich.
1
Też pracownik 2017-05-22 18:13
Zgadzam się z tym wpisem w całej rozciągłości. Pójdźmy dalej. Jak widzi Pani odpowiedź na tego typu zaczepki w stylu: "hallo"? Jak konkretnie odpowiedzieć? Co oni sobie myślą? Że jest audyt, maszyny nie pracują to wszystko ma być "cacy". Na co dzień? Syf, bałagan i kombinatorstwo. Ale audyt musi wyjść super. Jakie to wszystko jest kłamliwe, obłudne, denerwujące. A niech ten audyt zobaczy jaka jest prawda. Niech zobaczą codzienność jak pieczywo wala się po podłodze, jak kartony się nie zamykają, ile jest ciężkiej, siermiężnej pracy. Dokładają kolejną linię. Coraz mniej miejsca. Robi się ciekawie/nie ciekawie? No właśnie ponawiam pytanie. Jak odpowiedzieć? "Za halo w mordę walą?" A może kulturalniej, nie zniżając się do ich wątpliwego "poziomu"? Co robić???
1
Ricky 2017-05-22 21:43
Powiem tak to nie jest apteka każde ciasto inaczej garuje z każdego ciasta będzie inny chleb i każde ciasto czy bulka jest inna a w aptece mają być 2 tabletki to są 2 tabletki zawód piłkarza jest trudny ale o czym my rozmawiamy skoro 3/4 z was wogole nie wie co tam robi macie robić co wam mówią przełożeni a nie co wam się podoba ciekawe ilu z was wie z kad bierze się bułka oceniacie pracodawcę że jest słaby a może z was słabi piekarze nieoszukujmy się staneliscie w miejscu i boicie się coś zmienić jeżeli nie masz smykalki do tego co robisz to tego nierob i nienazekaj że nie możesz zmienić swego losu
Zostaw swoją opinię o Nowakowski Piekarnie - Nowy Dwór Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowakowski Piekarnie