brak logo

Nowakowski Piekarnie Sp. z o.o.

Nowy Dwór Mazowiecki

Opinie o Nowakowski Piekarnie Sp. z o.o.

Zainteresowany pracą 2017-03-27 19:56
Witam wszystkich. W związku z pojawiającymi się ogłoszeniami o pracę w piekarni, chciałbym się dowiedzieć w jakim systemie realizowana jest praca czy jest to system 3 zmianowy (pon.- piątek) czy soboty i niedziele też się pracuje (jeżeli tak to po ile godzin), czy w tygodniu wychodzi 40godz czy więcej,czy pracując na 3 zmiany co tydzień pracuje się na inną zmianę czy cały czas na tą samą, i czy jest to umowa o pracę czy jakaś inna forma. Za wszystkie informację z góry dziękuję. Pozdrawiam
Zainteresowany pracą 2017-03-27 19:58
dodam, że na stanowisko : Pracownik magazynu lub Pracownik produkcji
Nick 2017-03-28 18:45
Witam Pana. Praca jest taka że pracuje się jedną zmianę przez X lat tzn: 1 zmiana przez kilka lat, 2 zmiana przez kilka lat lub też (o zgrozo) 3 zmiana NOCKA przez kilka lat! Taka to jest właśnie praca zmianowa. O każdą najdrobniejszą rzecz trzeba się codziennie wykłócać z kierownikami zmian. Pracuje się codziennie. Nie ma że święta, nie ma że weekend. Także nie ma Pan co liczyć na weekendy czy święta wolne. Umowa? Tu na początku pewnikiem będzie zlecenie. Po jakimś czasie można liczyć na umowę o pracę. Być może teraz jest trochę lepiej ale nie chcę już wspominać jak bywało wcześniej. Ogólnie nie polecam tej pracy, to jest czysty wyzysk człowieka przez człowieka w XXI wieku. Ta firma oszukuje! Zmieniają etykiety z datami ważności. Dzisiaj na produkcji zmieniali etykiety chleba. Data ważności zamiast GRUDZIEŃ 2017, to zmienili na MARZEC 2018. Tak oszukują klientów! Mam nadzieję że ktoś z klientów to przeczyta. Proszę powielić i rozprzestrzenić ten wpis jak najdalej i wszędzie gdzie może być to przydatne!
5
Zainteresowany pracą 2017-03-28 19:47
Dziękuję za odpowiedź. A ja dzisiaj dostałem taką informację na e maila od biura pośrednictwa, cytuje:
"Praca realizowana jest w systemie 3 zmianowym (pon-pt), czasami zdarzają się sytuacje, w której jest potrzeba pracy w weekend. Pracując na 3 zmiany, jeden tydzień pracuje Pan na I zmianę (6:00-14:00) drugi tydzień na II zmianę (14:00-22:00), trzeci tydzień na III zmianę (22:00-6:00). Umowa jest umową o pracę".

Ciekawe czy to jest prawda :)
Nick 2017-03-28 20:00
To bujda proszę w to nie wierzyć. Inaczej. Proszę przyjść popracować wtedy będzie wszystko wiadomo...
Nic niewidzialem nic nieslyszalem 2017-03-29 11:07
Ciekawe o której piekarni mowa bo to forum stało się skupiskiem piekarni Nowakowski czyli Nowel La lorine i gorąco polecam a w każdej z tych firm jest inna polityka jeżeli piszą że praca tygodniowa zmianowa to może tak być tylko nie w Nowelu tutaj od lat grafik jest taki sam jak już trafisz na jakąś zmianę to będziesz na niej pracował dopóki się nie zwolnisz tak czy siak powodzenia w nowym miejscu pracy
pracownik 1 2017-04-19 10:56
No to w takim układzie nie wylewajcie pomyj na żadną z piekarni i tyle .Serdecznie pozdrawiam.Najłatwiej krytykować tylko że to nic nie zmieni tak w zasadzie .
Młyn 2017-04-19 15:59
Zawód piekarza to ciężki kawałek chleba zawsze może się coś nieudac ale liczy się zrozumienie tymbardziej że to nie są piekarnie tylko fabryki gdzie idą miliony wyprodukowanego pieczywa a krytyka jest potrzeba skoro kierownicy wylewaja ja na pracowników którzy traktowani są za niewolników ja ci każe ty masz tak mi grać a zwykly pracownik który nie raz jest niewinny dostaje najbardziej po d u p i e bo jest na końcu układu pokarmowego zarządu który chciałby wydać grosze a sprzedać towar z 100 % przebitka więc może chociaż dajcie o pracownika a będziecie mieć towar najlepszej jakosci
1
Bartłomiej Mi.....cz 2017-04-20 08:57
Zgoda. Konstruktywna krytyka zawsze jest potrzebna. Choćby po to aby się poprawiało. Nie może być przecież tak że np pensje nie wpływają na czas, praca za 1200 zł itd. Po to jest forum żeby kulturalnie nie obrażając nikogo zgłaszać nieprawidłowości. Szefowie, zarząd, właściciele firm też to czytają i analizują. To ma służyć poprawie w miejscach pracy a nie o wylewanie "pomyj".
3
M.......cz 2017-04-21 04:17
Uwierz że czytają i mają stracha większego niż myślisz. Nie mają ludzi do pracy i nikt normalny tam już nie przyjdzie. Wiedzą dokładnie że mają ch.....ą opinię już wszędzie. Ogłoszenia o pracę wiszą non stop a jeśli ktoś nowy przyjdzie zaraz się zwalnia. Myślisz że Ukraińcy będą zawsze? Nie sądzę. Dlaczego niby nagle nie ma już problemu z pieniędzmi na czas? Wiedzą że muszą się jakoś ogarnąć bo nie potrafią sobie poradzić z rotacją ludzi a i kolejni którzy już jakiś czas pracują się zwalniają. Może jestem naiwny ale gdzieś przeczytałem że firma która ma problemy z rotacją pracowników to na 100 procent oszust. I to by się na 100% potwierdzało...
2
pracownik 1 2017-04-21 17:25
Gdyby mieli stracha to coś by z tym zrobili np, podwyżki jaki kolwiek socjal(bony na święta ,wczasy pod gruszą itd,,,,,)Mają pracownika w głębokej d........e Zawsze przyjdzie ktoś nowy.Owszem opinię mają złą ale jest też fama że przyjmują wszystkich bez większych wymagań abyś tylko wódki nie pił w czasie pracy .Zmian na lepsze nie ma się co spodziewać .Jeżeli ktoś myśli inaczej to naiwniak jak się patrzy .p
1
123 2017-04-22 02:24
Nic z tym nie robią bo póki co mają Ukrainy dużo. Ale nic nie trwa wiecznie wszystko się zmienia.
Oszukany 2017-05-10 22:30
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I OSOBY PRYWATNE PRZED WSPÓŁPRACĄ Z FIRMĄ: NOWAKOWSKI PIEKARNIE SP. Z O.O. 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Mazowiecka 11. NIP: 531-169-11-50. Oszustwa odbywają się w filii zakładu w miejscowości Kolonia Klepaczka ul. Transportowa 4 gm. Kamienica Polska. Firma nie płaci za wykonane usługi ponad pół roku.
2
pracownik 2017-05-17 12:35
Oj to prawda !!!!!!! .Szkoda pracowników .Wynagrodzenie powinno wzrosnąć .Ludzie charują świątek piątek i niedziela za marne pieniądze .Czy kiedyś będzie inaczej ????????????
Pracownik 2017-05-17 17:41
Nie macie się co martwić jeszcze ze 2 miesiące a Ukraińców nie zobaczycie :) Na zachód Europy ich ciągnie. I tak pracują na czarno to tam też na czarno ale w Euro płatne!!! :)
kaktus123 2017-05-20 10:52
Ostatnio w Pułtusku pojawiło się ogłoszenie pracy w piekarni w Nowym Dworze Mazowieckim ul przemysłowa i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda tam praca czy te wszystkie negatywne opinie dotyczą tej piekarni czy innej chodzi o to jaka jest płaca traktowanie pracownika liczba godzin pracy w tygodniu czy jest fundusz socjalny jak jest z urlopem itp ponieważ teraz pracuje w ciężkiej pracy i jestem ciekawy czy warto ją zmienić
1
pracownik 2017-05-20 10:58
Zgadzam się z Tobą do podniesienia wynagrodzenia dla pracowników może tylko zmusić fakt braku rąk do pracy!!!!.Nic innego.Nie szanują pracownika.Pracodawco szanuj pracownika swego bo możesz nie mieć żadnego !.I z tą myślą państwa zarządzających zostawiam.
1
Hallo!!! 2017-05-21 17:54
Prawie każdy podpisuje się tutaj jako "Pracownik". Cóż póki co tych pracowników jest wielu i godzą się na to na co się godzą. Ja także wyrażam swój sprzeciw przeciwko takiemu traktowaniu. Nie szanują człowieka, wołają "hallo" ( a za halo jak dobrze wiemy ze szkoły to w m....ę walą!)! No w sumie ktoś za to "hallo" naprawdę powinien dostać w twarz i to nie jeden raz. Brak kultury, buta, arogancja tacy są ci "zarządzający". Kto ich wychował? Tak się nauczyli wołać, ludzie się na to godzą i mamy to co mamy. Niestety...
3
12345 2017-05-22 11:16
Zawsze można zwrócić uwagę tej osobie która woła do ciebie halo!!!!!Nie każdy sobie pozwoli na takie traktowanie i uwierz mi ja nigdy nie pozwolę!!!!! Zwykły pracownik jakich wielu .Szacunek musi być .I idealnie by było gdyby działało to w obie strony .Pozdrawiam wszystkich.
1
Też pracownik 2017-05-22 18:13
Zgadzam się z tym wpisem w całej rozciągłości. Pójdźmy dalej. Jak widzi Pani odpowiedź na tego typu zaczepki w stylu: "hallo"? Jak konkretnie odpowiedzieć? Co oni sobie myślą? Że jest audyt, maszyny nie pracują to wszystko ma być "cacy". Na co dzień? Syf, bałagan i kombinatorstwo. Ale audyt musi wyjść super. Jakie to wszystko jest kłamliwe, obłudne, denerwujące. A niech ten audyt zobaczy jaka jest prawda. Niech zobaczą codzienność jak pieczywo wala się po podłodze, jak kartony się nie zamykają, ile jest ciężkiej, siermiężnej pracy. Dokładają kolejną linię. Coraz mniej miejsca. Robi się ciekawie/nie ciekawie? No właśnie ponawiam pytanie. Jak odpowiedzieć? "Za halo w mordę walą?" A może kulturalniej, nie zniżając się do ich wątpliwego "poziomu"? Co robić???
1
Ricky 2017-05-22 21:43
Powiem tak to nie jest apteka każde ciasto inaczej garuje z każdego ciasta będzie inny chleb i każde ciasto czy bulka jest inna a w aptece mają być 2 tabletki to są 2 tabletki zawód piłkarza jest trudny ale o czym my rozmawiamy skoro 3/4 z was wogole nie wie co tam robi macie robić co wam mówią przełożeni a nie co wam się podoba ciekawe ilu z was wie z kad bierze się bułka oceniacie pracodawcę że jest słaby a może z was słabi piekarze nieoszukujmy się staneliscie w miejscu i boicie się coś zmienić jeżeli nie masz smykalki do tego co robisz to tego nierob i nienazekaj że nie możesz zmienić swego losu
1
123456 2017-05-23 13:13
Ty Ricky to widzę że wszystkie rozumy pozjadałeś .Mowa tu jak widzisz o relacjach pracownik -kierownik.Lub raczej jej braku.Piekarz z ciebie pełną gębą ha ha zapewne wybitny znawca tematu ??!.No ale chociaż jeden nie narzeka dobre i to .Pozdrawiam Rikusiu he he he
Ricky 2017-05-23 15:42
To są gbury masz racje ale ty niemasz tam mu wchodzić w 4 litery tylko robić powierzone pracę chyba że lubisz wchodzić pod biurko to wtedy masz układy a jeżeli nie podoba Ci się relacja z przełożonym to się zwolnij załóż własną firmę i ciekawe czy ty pozwolisz na to żebyś płacił za siedzenie na kawie i chlanie na zakładzie gdzie w każdej chwili ktoś może zginąć wogole atmosfera w tej firmie to dno mówisz że kierownicy są źli a może to twój dobry kolega cię pod p i e r d a l a spójrz że ludzie w tej firmie to Żmije a ty prędzej czy później sam sie zwolnisz tylko na co tu jeszcze czekać te 2 tys które tu masz zarobisz wszędzie pozdrowienia
Ricky 2017-05-23 15:43
To są gbury masz racje ale ty niemasz tam mu wchodzić w 4 litery tylko robić powierzone pracę chyba że lubisz wchodzić pod biurko to wtedy masz układy a jeżeli nie podoba Ci się relacja z przełożonym to się zwolnij załóż własną firmę i ciekawe czy ty pozwolisz na to żebyś płacił za siedzenie na kawie i chlanie na zakładzie gdzie w każdej chwili ktoś może zginąć wogole atmosfera w tej firmie to dno mówisz że kierownicy są źli a może to twój dobry kolega cię pod p i e r d a l a spójrz że ludzie w tej firmie to Żmije a ty prędzej czy później sam sie zwolnisz tylko na co tu jeszcze czekać te 2 tys które tu masz zarobisz wszędzie pozdrowienia
1
zaq 2017-05-24 11:53
Ty Ricky to chyba masz jakiś problem emocjonalny sam ze sobą ??.O tym że wszystkie rozumy pozjadałeś to już nie wspomnę!.Zapewne jestęś wspaniałym pracownikiem wzór cnót wszelakich .Ja proponuję Ci stanowisko zastępcy prezesa.Co Ty na to ?.Weż się człowieku ogarnij.I do pracy weż!!!
Ricky 2017-05-25 11:47
Poziom buractwa w tej firmie osiągnął totalne dno kiedyś to kierownicy zachowywali się jak buraki dziś i pracownicy jak widać kiedyś w tej firmie pracowali ludzie z charakterem a nie takie zwykłe szare myszki które piszcza między sobą że jest źle zamiast coś z tym zrobić szkoda mi was pieski pani Z.
123456 2017-06-07 10:25
O której piekarni napisałeś ?
OSZUKANY 2017-06-12 22:43
UWAGA NA OSZUSTA JACKA NOWAKOWSKIEGO Z FIRMY NOWAKOWSKI PIEKARNIE KOLONIA KLEPACZKA GM. KAMIENICA POLSKA . FIRMA NIE PŁACI MIESIĄCAMI ZA WYKONANE USŁUGI. ZALEGŁOŚCI TEJ FIRMY SIĘGAJĄ KILKADZIESIĄT MILIONÓW ZŁOTYCH
1
OSZUKANY 2017-06-12 22:47
UWAGA NA OSZUSTA JACKA NOWAKOWSKIEGO Z FIRMY NOWAKOWSKI PIEKARNIE KOLONIA KLEPACZKA GM. KAMIENICA POLSKA . FIRMA NIE PŁACI MIESIĄCAMI ZA WYKONANE USŁUGI. ZALEGŁOŚCI TEJ FIRMY SIĘGAJĄ KILKADZIESIĄT MILIONÓW ZŁOTYCH
OSZUKANY 2017-06-12 22:48
UWAGA NA OSZUSTA JACKA NOWAKOWSKIEGO Z FIRMY NOWAKOWSKI PIEKARNIE KOLONIA KLEPACZKA GM. KAMIENICA POLSKA . FIRMA NIE PŁACI MIESIĄCAMI ZA WYKONANE USŁUGI. ZALEGŁOŚCI TEJ FIRMY SIĘGAJĄ KILKADZIESIĄT MILIONÓW ZŁOTYCH
OSZUKANY 2017-06-12 22:49
UWAGA NA OSZUSTA JACKA NOWAKOWSKIEGO Z FIRMY NOWAKOWSKI PIEKARNIE KOLONIA KLEPACZKA GM. KAMIENICA POLSKA . FIRMA NIE PŁACI MIESIĄCAMI ZA WYKONANE USŁUGI. ZALEGŁOŚCI TEJ FIRMY SIĘGAJĄ KILKADZIESIĄT MILIONÓW ZŁOTYCH
Żłopuś 2017-06-14 01:01
No wymagają od człowieka żeby pracował jak robot, a tu nawet maszyna się poddała. I na linii kajzerki maszyna stop. I co? Chytry dwa razy traci. A ten Sajgon co tam był jak to się zepsuło to właśnie audyt jakiś powinien zobaczyć. TO są chytre lisy tylko produkcję zwiększać i zwiększać. Jak najszybciej jak najwięcej. Ale niestety człowiek jest człowiekiem i nawet maszyny mogą się po prostu poddać czego zresztą tym ,,państwu,, życzę. I tak jak jest tutaj napisane nie jestem robotem.
4
Zawiedziony 2017-06-14 15:42
Zgadza się. Odradzam firmę Nowakowski Gorąco Polecam każdemu. Jestem franczyzobiorcą i mogę wszystkich zapewnić że z nimi wiążą się problemy na tle i finansowym i zdrowotnym. Bardzo dużo osób zaczyna się wycofywać z tej sieci. Rozmawiałem też z pracownikami ich jednostek którzy potwierdzili bardzo złą sytuację.
1
okradziony 2017-06-14 22:46
Z tego co się orientuję to prokuratura i policja wydział gospodarczy jest na etapie zbierania dokumentów od poszkodowanych. W sprawie nadużyć finansowych.
uświadomiony 2017-06-14 23:05
Firmy, które remontowały lokale pod działalność gorąco polecam również nie dostały wynagrodzenia za wykonane usługi. Sprawa lada miesiąc będzie tak nagłośniona jak AmberGold. Wtedy zajmą się już z Urzędu tym byznesmenem.
Byznesmen Henryk 2017-06-17 15:32
Szukam doktora habilitowanego z czterema językami do wywożenia gnoju z obory. Dwie niedziele w miesiącu wolne. No nie mogę znaleźć kandydatów...
3
robol 2017-06-18 15:57
Mnie zatrudnij. Ja mam takie kwalifikacje. Tylko pod warunkiem, że zapłacisz pensję choć raz na trzy miesiące i będziesz tolerował pijaństwo tak jak innym pracownikom. Papiery dostarczę po wtorkowym rynku. Muszę je najpierw zdobyć i skompletować.
Obserwator 2017-06-18 16:53
Właściciel firmy Nowakowski Piekarnie - Jacek Nowakowski okazał się przy tej inwestycji cienkim Bolkiem. Nie sprostał zadaniu. Daleko mu do właściciela np. Press Glassu i innych wysokiej klasy przedsiębiorców. Zabiera się za duże interesy, o których nie ma zielonego pojęcia. Z ekonomią jest na bakier. Z inwestycjami również. Wydaje mu się, że jest dobry a tymczasem powinien zająć się garażową piekarnią. Może wtedy by się sprawdził działając na mniejszą skalę. Historia rodziny nie wystarczy. To, że kiedyś jego przodek był dobry w biznesie nie znaczy, że on też taki będzie. Otacza się nieodpowiednimi ludźmi. Niestety dobrym trzeba dobrze zapłacić. Jedni udają, że pracują a drudzy, że płacą. Ot stąd ta porażka. Nie wyciąga wniosków ze swoich porażek. Popełnia cały czas te same błędy. Na koniec ktoś inny skorzysta z gotowej fabryki. Ludzie dziś są uświadomieni co do swoich praw pracowniczych. To nie średniowiecze. Życie samo zweryfikuje tą piramidę finansową.
2
wsxedc 2017-06-18 18:43
Ty to nie dość że obrotny to jeszcze dowcipny hłe hłe hłe;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Anonim 2017-06-24 16:06
Nie polecam pracy u Nowakowskiego. Pan Jacek nie szanuje pracowników, traktuje ich jak śmieci. Wchodząc do lokalu nawet nie potrafi powiedzieć "dzień dobry". Brak klimatyzacji, przez co nie da się pracować. Stawka godzinowa nie adekwatna do pracy (14/h brutto) Nadgodziny płatne tak jak za normalna godzinę. Co chwile otwierają nowe punkty nie mając w ogóle pracowników. Pan Jacek w ogóle nie ogarnia co sie dzieje, tylko kasa go interesuje (firma i tak toooonie w długach), nie zna składu pieczywa, kanapek. Brak pracowniczych zniżek, przerwa dopiero wtedy kiedy ruch się skończy, nawet kawy jednej dziennie nie można sobie zrobić. Szczerze odradzam tam prace, chyba ze u Franczyzobiorców, na pewno nie u Pana Jacka.
1
dyro 2017-07-07 22:28
Przeszedłem proces rekrutacyjny na stanowisko managerskie. Złożyłem wypowiedzenie w swojej firmie po czym.....otrzymalem informację iż byłem zbyt opieszały i oferta jest nieaktualna....Nigdy w życiu nie spotkałem się z takim nieprofesjonalizmem, kłamstwem i przedmiotowym traktowaniem osób. To po prostu nie wypada i świadczy o kulturze osób zarządzających. Sugeruję omijać szeeeeerokim łukiem szczególnie Kolonia Klepaczka.
3
OSZUKANY 2017-07-08 10:03
OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZEDSIĘBIORCÓW I OSOBY PRYWATNE PRZED WSPÓŁPRACĄ Z FIRMĄ: NOWAKOWSKI PIEKARNIE SP. Z O.O. JACEK NOWAKOWSKI. 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki ul. Mazowiecka 11. NIP: 531-169-11-50. Oszustwa odbywają się w filii zakładu w miejscowości Kolonia Klepaczka ul. Transportowa 4 gm. Kamienica Polska. Firma nie płaci za wykonane usługi i zlecenia ponad pół roku. Usługi zleca bezpośrednio współwłaściciel firmy Jacek Nowakowski, którego długi wobec firm współpracujących rosną jak na drożdżach. Proceder oszukiwania jest bardzo prosty. Jacek Nowakowski zleca prace do wykonania płaci za pierwsze faktury. Firmy nabierają zaufania, po czym zleca coraz więcej robót i już przestaje płacić. W ten sposób zostało oszukanych kilkadziesiąt firm na kilkadziesiąt milionów złotych. W tej chwili sprawę prowadzi Policja - Wydział Przestępczości Gospodarczej i Urząd Skarbowy w Nowym Dworze Mazowieckim. Wszystkich poszkodowanych uprasza się o zgłaszanie do wymienionych instytucji. Przy jakichkolwiek rozmowach telefonicznych lub bezpośrednio w biurze o zaległych finansach Jacek Nowakowski zachowuje się bardzo arogancko, nie wywiązuje się ze składanych obietnic.
2
Dziennikarz 2017-07-24 15:42
Proszę o kontakt osoby które pracują bądź pracowały w tej firmie i mają wiedzę o nadużyciach, Jestem dziennikarzem i chcę przygotować materiał na ten temat. Jestem zainteresowany jedynie faktami, które są do udokumentowania: kopie grafików z nieprzepisowym czasem pracy, potwierdzenie braku świadczeń z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych, jeśli taki istnieje, zaległości w wynagrodzeniach...
Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem tel.: 797 862 695
2
oszukany 2017-07-28 21:14
Skontaktuję się z Panem w sierpniu gdyż teraz mam dużo pracy i w szczegółach omówię działalność tego przedsiębiorcy podpierając się dokumentami.
Agnieszka 2017-08-06 16:38
Może ktoś wyjaśnić - w jaki dokładnie sposób Nowakowski Piekarnie Sp. z o.o. ma oszukiwać pracowników? To wyjaśni wątpliwości wielu osób, które poszukują zatrudnienia w tych okolicach.
"Polaczek" 2017-08-09 23:56
Oszukujecie niskimi zarobkami i traktujące ludzi jak cześć zamienne pani Agnieszko skoro reprezentuje pani ta firmę to czemu rządzi tu myśl przewodnią cytuję " Jak Ci się nie podoba to się zwolnij". Dlaczego zanizacie stawki placowe czy według was pracować za 1800zl netto to nie jest oszustwo myśli pani że w Niemczech pracownik dostaje 500 euro wypłaty i z czego musi 200 euro zapłacić ratę za kredyt mieszkaniowy i kolejne 100 euro zapłacić za rachunki czy to nie jest oszustwo proponuję niech pani spróbuję przez 1 miesiąc przeżyć z mężem i 2 dziećmi za te 200 euro jak pani by się wtedy wypowiadala na temat swojego pracodawcy dobrze czy zle ?Problemem nie są warunki pracy.Problemem jest wynagrodzenie które jest ustalone w zmowie pracodawców a nie warunki jakie panują w danej firmie placicie serwisom,firmom zewnętrznym ogromne pieniądze a swoich ludzi nie potraficie wynagrodzić.Jak pani ma zamiar poprawić piar zewnętrzny firmy skoro ludzi się tak traktuje ciekawe czy jak by tak cały personel postanowił przerwać produkcję to czy wasi menedżerowie kierownicy i prezesi dali by radę to ogarnąć może zainwestujcie w ludzi to nie będą o was źle mówić ????
5
Źródło 2017-08-17 15:05
Praca po kilkanaście dni z rzędu np 3 tygodnie bez dnia wolnego i na same nocki czy dwójki? To na Szarych Szeregów w Legionowie norma. Przestrzegam osoby które chcą się tam zatrudnić. W sumie to nadaje się do inspekcji pracy. Poczytajcie dobrze bo jeśli macie umowę o pracę (nie zlecenie które niestety pod kodeks pracy nie podlega), to nie można zaplanować pracownikowi więcej niż 10 dni z rzędu pracy. To że jacyś pracownicy się na to godzą to zupełnie nie zmienia faktu że to wykroczenie i jest za to kara od 1000 do 30 000 zł polskich kary. To wygląda na naruszenie przepisów o czasie pracy. Tu jest odpowiedni cytat: "Nie jest dozwolone wykonywanie pracy dłużej niż łącznie przez 10 dni. Polecenie pracownikowi większej liczby dni do przepracowania „w ciągu” naruszyłoby przepisy Kodeksu pracy o tygodniowym odpoczynku i stanowiłoby wykroczenie zagrożone grzywną od 1000 zł do 30 000 zł (art. 281 pkt 5 Kodeksu pracy)". Także trzeba będzie inspekcję powiadomić. Pozdrawiam
3
Agnieszka 2017-08-18 09:47
@Polaczek, moim zadaniem na forum nie jest w żadnym wypadku "wybielanie" Nowakowski Piekarnie, zapytałam jakie jest wyjaśnienie negatywnych opinii bo niestety wiele osób tego nie robi wprowadzając chaos. Jestem pracownikiem zatrudnionym przez Gowork.pl i mam za zadanie wprowadzić merytoryczny poziom toczącej się tutaj dyskusji.
Ciekawe co prezesi sądzą o relacjach z personelem 2017-08-19 22:24
Najgorsza firma w okolicy niedosc że płacą grosze to jeszcze poszanowania dla personelu brak kierownicy w wielu wypadkach stosują agresję i wulgaryzmy do podwładnych nie mówiąc już o tym że jak się trafi na jakąś zmianę to juz się na niej pracuje dożywocie łamanie czasu pracy to norma nic się nie należy firma nawet nie może w święta dać wolnego bo przecież świeże mrożone bułki muszą być na magazynie
2
Czasie pracy 2017-08-20 16:34
To forum dotyczy piekarni ul. Szarych Szeregów 11 Legionowo. Wystarczy że popada tam deszcz i wszystko jest zalane. Zalewa halę produkcyjną, szatnię męską, wybija szambo i to jest po prostu niebezpieczne. Poza tym smród niemiłosierny. Tak było tam dzisiaj, tak było podczas ostatniej dużej nawałnicy. Przecież może dojść do jakiegoś zwarcia gdy woda leje się strumieniami z sufitu... Co do poprzedniej wypowiedzi. To prawda kierownicy są agresywni i nie radzą sobie z emocjami. To chorzy ludzie, panikują i wydzierają mordy na pracowników. Wszystko się zgadza także jeśli chodzi o czas pracy, jakieś 3/4 pracowników to już teraz Ukraińcy. Wielu ludzi się ostatnio zwolniło samych. To wszystko tworzy dość ponury obraz...
2
Zostaw swoją opinię o Nowakowski Piekarnie Sp. z o.o. - Nowy Dwór Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowakowski Piekarnie Sp. z o.o.