brak logo

Nowakowski Piekarnie

Nowy Dwór Mazowiecki

Opinie o Nowakowski Piekarnie

pracownik 2017-01-11 23:36
I ciężko pracujących ludzi ! jak by ktoś nie zauważył.Trochę szacunku.Samo się nie zrobi . Taki z Ciebie kierownik jak ze mnie ksiądz buraku !-PRACOWNIK
1
BOOS 2017-01-12 17:46
Panie pracowniku jeżeli Pan tak ciężko pracuje to ile za Pana robią maszyny gdyby nie te maszyny to mam takie pytanie czy był by pan w stanie formować ręcznie bułkę czy chleb nie nazywajcie się piekarzami bo 3/4 z was pracowników niewie skąd się bierze maka a co ta są drożdże to niewie nikt nawet kierownicy jesteście pomocnikami maszyn pracusie więc aż tak ciężkiej pracy niemacie zawsze możesz iść na budowę będziesz miał lżej panie pracowniku
3
Pracownica z michalowa 2017-01-18 19:21
Dobre bossów pomyśl moze i zmianach a nie robię cały czas na noc a te Lizusy na rano cały czas niektórzy mają rodzinę
Xyz 2017-01-18 20:08
Wkoncu ktoś i tym napisał jaka to praca 3 zmianowa jak zapierdziela się cały czas na noc moze teraz czas na zmiany niech inni też tego doświadcza
Gonzalez 2017-01-19 15:35
O czym wy mówicie jaka praca 3 zmianowa robisz na 1 zmianę zależy od małego człowieka na którą trafisz zmianę a gdzie macie płacone za nad godziny za które pracujecie charytatywnie ?
Dyrektor 2017-01-21 18:07
ale Ty głupi jesteś chłopie słoma z butów wychodzi bu ha ha ha :)
pracownik 1 2017-01-22 15:57
Panie Dyrektorze to po co pan głupków zatrudnia ????.
ŁOLA 2017-01-25 14:33
wezcie ludzie sie ogarnijcie
niepiszcie ze dobrze zarabiacie bo to az żal
pracownicy produkcji maja 2100 na rękę i to jeszcze przy dobrych nadgodzinach.
gdzie tu sens pracowania ?
gdzie jak każdy ma duże wydatki w domu i sam dojazd i co zostaje może 1000 zł z miesiaca to jak tu zarobic oszczedzic
tutaj ludzi traktują jak jakies maszyny troche szacunku
kierownicy bez znaczenia czy to produkcji czy od magazynu zarabiaja OKOŁO 4-5 tyś to sobie mogą rzadzic ludzmi....
PATOLOGIAAAAAAAAA
3
seba 2017-01-26 08:31
Oriętuje sie ktoś czy będą jakies podwyżki ?
zosia 2017-01-31 13:41
Witam czy mowa o tej samej piekarni która powstała w koloni klepaczce ? a ul. transportowej 4 ?
OSZUKANY 2017-01-31 15:16
OSTRZEGAM WSZYSTKIE FIRMY KOOPERUJĄCE Z TYM PRZEDSIĘBIORCA ZALEGŁOŚCI PŁATNICZE SIĘGAJĄ KILKU MIESIĘCY !!!!!!!! INWESTYCJA POD CZĘSTOCHOWA CHYBA ICH PRZEROSŁA
Kadry 2017-01-31 18:51
Pod Częstochowa powstaje zakład jednego byłego właściciela piekarni nowel który dobrze ze stąd poszedł bo za jego rządów wypłaty dla pracowników były opóźnione o 3 miesiące od kad pozbyli się go z nowel u od razu firma wstala na nogi to samo z piekarnia w ndm która sprzedał belgom la lorraine którzy na jego byłej prawie upadłej firmie robią miliony także nie polecam jak to pan Jacek N. Się reklamuje
4
Kadry 2017-01-31 19:04
Firma Nowel zresztą też wszędzie ma pełno długów za usługi czy to transportowe czy też najmowe czy wobec pracowników jedno jest pewne to wszystko funkcjonuje bardzo nie pewnie dziś jesta za miesiąc firma może być zamknięta bo lidl może zerwać umowę i nie ma dla kogo produkować pseudo pieczywa
1
pytajacy 2017-01-31 20:00
Czy jest ktos tutaj kto pracuje w Koloni Klepaczce i moze cos powiedzieć na temat zarobków i warunków pracy?
Piotr 2017-02-02 12:16
13 zł brutto na godzinę czyli 9,46 na rękę (czyli najniższa krajowa,jak na pracę na produkcji to według mnie zbytnio za mało-Dlatego zrezygnowałem). Nie zapewniają dojazdu do pracy. Praca zapowiada się w systemie 4-brygadowym.
1
pracownik 1 2017-02-02 17:22
Ano mało mało ehhhhh
klepaczka 2017-02-05 22:35
Ale to może przez okres przyjęcia przez agencje potem może firma da więcej ?
Żabka 2017-02-08 08:40
dobrze napisane, pytanie czy taka firma z etycznego punktu widzenia powinna istnieć czy upaść?
1
anonim 2017-02-13 15:02
mam ten sam problem nie mam umowy i nie zanosi sie na to
Były robol 2017-02-21 18:24
Więcej Ukrainy i buziaków na Pułtusku i piekarnia padnie z takimi fachowcami: -)
King kong 2017-02-23 15:50
Traktują dobrych pracowników jak śmieci jak zobaczą że dajesz radę to najlepiej żebyś robił i za siebie i za kierownika a kierownik wali ćwiartki u mechaników w kanciapie i potem życzliwie donosi do przełożonego że ten mechanik co z nim pił jest pod wpływem alkoholu taka życzliwość a ten śmieszny kierownik potem w oczach szefa jest ok bo przecież udupupil szaraka drugi pan kierownik ustawia grafik w stylu rok temu tego dnia miałaś wolne tego dnia to i w tym będziesz mieć ogólnie idzie sam syf zamiast pieczywa bo prawdziwi ludzie którzy wkladali serce żeby to smakowało poszli stąd bo się cenili i niedali sobą pomiatac teraz pracują ludzie którzy zostali wyuczeni przez najmadrzejszych kierowników Piekarzy którzy nie mają pojęcia co robic gdy maka jest inna albo jest za goraco na hali także piekarnia na Michałowie jest do likwidacji a na szarych szeregów pójdzie na sprzedaż za długi w firmie która już niedługo skończy swoją działalność a szkoda kiedyś tu było naprawdę dobre i swierze pieczywo a nie tak jak teraz co się niesprzedalo w ciągu roku zmienimy etykietę z datą sprzeda się za rok smacznego dla klienta LIDLA
2
pracownik 1 2017-02-24 14:54
He he to niezły cyrk wesoło przynajmniej co niektórzy mają .Donosicielstwo i picie w pracy było jest i będzie tego nikt nie zmieni niestety.
Makabra 2017-02-24 17:12
Bardzo dobrze napisane bałagan jaki tu panuje sprowadza ten zakład do bankructwa sama Ukraina tu już prawie pracuje nawet rąk po wyjściu z kibla nie myją a potem taka łapa co przed chwilą d..pe podcieral robi chleb tacy są piekarze a kierownicy to banda niespelnionych karierowiczow nie mają szacunku do ludzi traktuja nas jak szmaty rzucają wyzwiskami i ciągle dra ryja a człowiek przecież ciężko pracuje a ci tylko dawaj dawaj dawaj luty jest to wolnego dają po 15 dni a jak przyjdzie czerwiec to może że 2 dni na cały miesiąc będzie gdzie na hali nie będzie powietrza do oddychania i ludzi do pracy a maszyny jakby mogli to by jeszcze ze 2 razy szybciej przyspieszyli ogólnie zero podwyżek zero socjalu zero praw dla pracowników takie kamieniolomy z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nad plecami
2
Gizmo 2017-02-24 23:20
Niestety prawda tylko sami się szmacimy godząc się na takie traktowanie
2
Byly 2017-02-25 13:22
Popieram nikt nie zmusza żeby tu pracować to sami ludzie są winni bo dają się szmacic i nie upominaja i swoje ale jak się nie chce znaleźć lepszej pracy to niech ich tak traktują ludzie nie mają godności i się cieszą ze ich woza do pracy
111 2017-02-25 13:30
Masz rację kolego i dlatego jeszcze wynoszą pieczywo w udają ze niby pracują a narzekanie na Ukrainę jest nie fer oni sumiennie pracują przyjezdni z buziaków bez wykształcenia zawodowego doprowadzili do takich stawek i takiego traktowania
1
Boję się 2017-02-25 18:30
Wszystko to prawda. Tylko czy z etycznego punktu widzenia. Taka firma powinna istnieć czy upaść??? Co to za wartość dla ludzi dla społeczeństwa? Jakich doczekaliśmy czasów że człowiek boi się innego człowieka? Czy to "cywilizacja" strachu???
1
Morał 2017-02-25 19:32
Strach o utratę pracy w którym większość stawek to najniższa krajowa takie czasy Polska to kraj w którym żeby coś mieć to trzeba to albo ukraść albo wziąść kredyt na 30 i potem się siedzi w takiej firmie by mieć na raty więc takie firmy będą się bogacily a ty niemasz wyboru i musisz w tym trwać bo jak inaczej uzasadnić wszystkich pracujących tu ludzi.
1
pracownik 2017-02-26 14:45
Tak sobie czytam te wypowiedzi i hm.........Polska to biedny kraj i żyje się ciężko.Przykładem może być praca w piekarni ( ja piszę o tej z ul.Szarych Szw\eregów).Tempo produkcyjne bardzo duże praca ciężka mało płatna.Brak jakiego kolwiek socjalu .Pracownik traktowany jest powiem delikatnie średnio fajnie.Różowo nie jest to fakt .Mimo to ludzie tam pracują bo chcą mieć na chleb i rachunki.Jestem w stanie to zrozumieć człowiek zaciska zęby i pracuje świątek piątek i niedziela.Takie życie.Jednego jednak nie mogę zrozumieć jak możecie dać sobą pomiatać .Chodzi mi o podejście kierownictwa.Macie języki w buzi????.Ja zniosę wszystko oprócz traktowania mnie jak śmiecia.Nie pozwoliła bym na to nigdy!!!!!.Na chamskie zachowanie też trzeba reagować chamstwem i tyle to jest dobra metoda.Nie dajcie się !.Pozdrawiam pracowników i kierowników.Kulturalna pracownica.
2
Cześć 2017-02-26 19:05
Wie pani, ma pani wiele racji. Rzecz w tym że człowiek ogarnięty strachem, nie będzie w stanie odpowiedzieć. Taki człowiek boi się nie tyle kierownictwa co właściwie własnego cienia. Człowiek z produkcji boi się , kierownicy zmianami panicznie boją się ,,wuja" i kółko się zamyka. To forum jest fajne ale rzeczywistość jest rzeczywistością. Okazuje się że najważniejsze w życiu człowieka są pieniądze...
1
Cześć 2017-02-26 19:05
Wie pani, ma pani wiele racji. Rzecz w tym że człowiek ogarnięty strachem, nie będzie w stanie odpowiedzieć. Taki człowiek boi się nie tyle kierownictwa co właściwie własnego cienia. Człowiek z produkcji boi się , kierownicy zmianami panicznie boją się ,,wuja" i kółko się zamyka. To forum jest fajne ale rzeczywistość jest rzeczywistością. Okazuje się że najważniejsze w życiu człowieka są pieniądze...
1
Agnieszka 2017-03-02 12:16
Dla chętnych - pojawiło się ogłoszenie. Poszukują osób na stanowiska Elektromechanik / Mechanik/ Automatyk Kontroler jakości Magazynier/ Operator wózka jezdniowego Kierownik zmiany Operator linii produkcyjnej Pracownik obsługi produkcji
pracownik 2017-03-04 17:09
Szukają to i pewnie znajda
Kadry 2017-03-06 22:47
Jeleni nie brakuje jak widać: )
pracownik 2017-03-07 12:01
Z tąd duża rotacja wśród pracowników .Wszędzie to samo pracownikowi dać jak najmniej bo dla "góry" musi zostać jak najwięcej .I tak mniej więcej to wygląda .
888 2017-03-07 19:09
Witam,chciałbym się dowiedzieć jak jest z praca na wózkach ?Jakie zarobki na wózkach ? Mowa o piekarni w koloni klepaczce ? a ul. transportowej 4 ?
Ricky 2017-03-09 16:53
Siema buraki jak wam się pracuje w tej cudownej firmie pracują jeszcze jacyś Polacy w tym balaganie wypłata się zgadza czy dalej kręcą
Ricky 2017-03-10 23:44
O ile kojarzę to w nowym dworze niema Nowelu tylko konkurencja także jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj chodzi o firmę Nowel tej firmy dotyczy forum jak i pytanie pracowniku powinieneś podpisać się niewolnik i nie pisać jak nie rozumiesz pytania
Nick 2017-03-11 16:15
Wiesz masz rację z tym "niewolnikiem". Jeśli chodzi o halę na Szarych Szeregów to jest tam coraz bardziej gęsto. Postawili linie produkcyjne obok siebie w odległości kilku cm. Ciężko jest nawet przejść. W planach są kolejne. Pewnie za jakiś czas hala będzie całkowicie zabudowana liniami produkcyjnymi. Ciekawe tylko kto to wszystko ogarnie jak już teraz jest mało ludzi i posiłkują się w dużej mierze Ukraińcami. Reszta to tak jak napisałeś niewolnicy (kredyty na głowie, alimenty itp.). W każdym razie pracy przybywa z miesiąca na miesiąc i ja już zastanawiam się gdzie tu uciekać. Może ktoś ma namiary na jakąś normalną (w miarę oczywiście) pracę w tych okolicach? Bo to co zaczyna się tam robić to jakaś masakra. Pracodawca coraz więcej produkuje i się bogaci a pracownikowi tylko dokłada się roboty. Oczywiście pracujesz więcej i szybciej ale czy odczujesz to jakoś finansowo? Jakieś podwyżki? Zapomnij, jeszcze tylko usłyszysz że stracisz premię za to czy za tamto. Trzeba szukać czegoś innego...
5
pracownik 2017-03-11 17:28
A ja ci mówię buraku jeszcze raz że ludzie z Nowego Dworu też tu zaglądają. Obserwuj to forum ze zrozumieniem.Nie niewolniku.Zapewne jesteś prezesem skoro nas uważasz za niewolników .Pozdro prezesie.
Polak 2017-03-14 18:07
Ostrzegam wszystkich współpracowników firmy Nowakowski Piekarnie. Ta firma nie wywiązuje się z należności finansowych przez wiele miesięcy. Nic nie robi sobie z interwencji.
Agnieszka 2017-03-17 12:03
A jakie dostrzegacie pozytywne strony pracy w Nowakowski Piekarnie ?
Pozytyw 2017-03-17 17:05
Pozytywne... hmm że od jakiegoś czasu skromna wypłata na tzw "czas"? Tylko to raczej powinien być obowiązek pracodawcy a nie jakiś zaszczyt. Poza tym ciężko doszukać się pozytywów. Chociaż? Jest np szatnia i każdy ma swoją szafkę no i jakieś tam ciuchy, nawet buty ostatnio dali. To można zaznaczyć na pozytyw bo niestety nie we wszystkich firmach jest to oczywiste.
2
Rogal 2017-03-17 17:25
Pozytywnie można spojrzeć na to tylko chyba że jest praca bo jak pozytywnie wychwalac firmę która ciśnie pracownika nie dając żadnych premi a wymaganiami by człowieka wycisneli do ostatniej kropli krwi podkręcanie śruby coraz gorsze traktowanie ludzi przez kierowników i zero bhp niejasne jest też wynagrodzenie czemu ludzie pracują po 220 godzin i gdzie są dodatki za nadgodziny czy za godziny nocne a jakie pani pani Agnieszko widzi pozytywy i jakie firma ma plany by poprawić swój wizerunek
3
pracownik 2017-03-18 12:43
Właśnie dlaczego nie są uwzględnione dodatki za pracę w nocy .Ta sama stawka w święta .Powinien się ktoś za to wziąć !!!!!.Rogal w stu procentach się z tobą zgadzam.Napisałeś całą prawdę szczerze i brutalnie.Jedyny pozytyw to taki że inwestują w firmę .Dla pracownika jednak nic z tego nie wynika .Gdzie jakiś tzw,socjal chociaż by jakiś skromny.Trochę wstyd ! ludzi tak traktować .
1
Pracownicy 2017-03-18 22:01
Uwaga w babkach wielkanocnych wykryto Opiłki metalu przez detektor......U P.Nowakowskiego Kolonia Klepaczka..Smacznego.
Piekarz 2017-03-18 22:23
Mąka bierze się z młyna a Drożdże pochodzą z pleśni A jak jest gorąco na hali to ciasto robi się zimniejsze a jak jest zimno to element wodę cieplejsze...i jeszcze jest parę innych zasad a poza tym pracując w małych piekarniach to bułki chleb robi się ręcznie Panie pracowniku.Cos jeszcze chcesz wiedziec Piekarz...A wiesz co to jest Jaskulka.Jak chleb się sadzi do pieca...
NX 2017-03-19 01:40
Ten taśmociąg jest na hali w legionowie, szarych szeregów 11. To tam zginął pan Wojciech, miał 60 lat. Pamiętam jak kłamali że niby zasłabł czy miał zawał. I jeszcze po wypadku podobno było zebranie żeby nie rozprzestrzeniać plotek. Nawet oficjalna wersja w internecie była taka że niby taśmociąg sam się uruchomił, chociaż pracował cały czas. Kłamali w tej sprawie od samego początku, tak jak panie kadrowe swego czasu na temat wypłat. To straszne ale nawet do dziś w tej sprawie jest zmowa milczenia, każdy się boi o siebie i nikt nic nie mówi...
2
Agnieszka 2017-03-21 12:06
@Pozytyw, @Rogal , dziękuję za Wasze opinie. Jeżeli ktoś ma ochotę dowiedzieć się więcej o Nowakowski Piekarnie - zapraszam na stronę internetową firmy http://lalorraine.pl/marka/
Rogal 2017-03-22 12:01
Pani Agnieszko większość wpisów tutaj jest kierowane pod markę Nowel Piekarnie Nowakowski mało wpisów dotyczy firmy la lorraine wszyscy tutaj wypisują te same pozytywne opinie o firmie która mieści się w michalowie regionowie i legionowie
Zostaw swoją opinię o Nowakowski Piekarnie - Nowy Dwór Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowakowski Piekarnie