brak logo

Nowakowski Piekarnie

Nowy Dwór Mazowiecki

Opinie o Nowakowski Piekarnie

8111 2016-11-20 08:34:51
Wiesz do tego dążę, wcale nie uważam aby to było śmieszne. I jeszcze jedno: tak właśnie powinna wyglądać godna pensja w Polsce, naszym kraju. Właśnie 30 zł na godz. 30 x 8h = 240 zł. 240 zł dniówki to jest ok. Nie jest to nie wiadomo jak dużo ale też mało nie jest. Teraz 240 zł x 20 dni roboczych w miesiącu to jest 4800. To też nie jest kwota jakaś powalająca na kolana ale już jest ok. Pracowałeś kiedyś na zachodzie? Ja akurat tak. Chcesz zarobić więcej? To pracuj sobie DODATKOWO w weekendy, święta czy rób nadgodziny. Taki powinien być standard i gdyby on obowiązywał nie byłoby potrzeby ściągać masowo ludzi zza wschodniej granicy. Chętni sami by się znaleźli a i Polacy nie musieliby już pracować za granicą. Moim zdaniem to jest tak: pracujesz = zarabiasz uczciwie, jesteś obibokiem, leniem = nie zarabiasz. Niestety obecnie jest tak że ludzie zarzynają się za góra 2000 do 2500 PLN. I właśnie tacy jak ty co śmieją się z tych 30 zł/h psują rynek pracy i dają sobą pomiatać za śmieszne pieniądze.
5
pracownik 2016-11-20 21:42:16
Współczuję Gosia no trochę nie fajnie masz.Pewnie chciałabyś pierwszą zmianę.A czy nie można tego pana kierownika buraka i czereśniaka jakoś ustawić do pionu. Przykre trochę uwazam że człowiek który zrządza grupą ludzi swoje frustracje powinien zostawiać w domu.Eh życie.Popytaj wśród pracowników może znalazł by się ktoś tak kto chciałby popracowac na nocną zmianę a Ty wskoczyłabyś na jego miejsce ?.Nie zapominaj też o tym że na nocnej zmianie jest najmniej stresowo ha ha .Na jedynkach to zawsze albo pani prezes albo coś innego musisz miec oczy dookoła głowy ,a na nocy to aby praca była zrobiona. piszę to żeby cię pocieszyć haha ,Pozdrawiam
Pracownik fizyczny 2016-11-21 16:31:03
8 lat na same nocki no nieźle. I jest na to przyzwolenie. To jak to wygląda np jak masz dzień wolny czy kilka dni wolnego czy też urlop? Tak samo śpisz w dzień a w nocy się "urlopujesz"? Jak to wygląda po tak długim czasie?
. 2016-11-22 14:57:57
W tej firmie nigdy się nie poprawi.
Nigdy pracownik nie będzie wartością dla wyższej kadry zarządzającej.
Dla nich liczą się tylko pieniądze, których głównym przeznaczeniem nie jest rozwój firmy a zaspokojenie własnych potrzeb. Nowe samochody, wczasy, posiłki w restauracjach, ubrania i wiele innych. To egoistyczni ludzie, zadufani i fałszywi.
Cenią pieniądze ponad życie i zdrowie pracowników. Tacy ludzie się nie zmienią.
Kierownicy niższych szczebli (w tym kierownicy zakładów i zmian) boją się o siebie i swoje stanowiska. Nikt się z nich nie wychyli. W wyniku czego przy tak marnych kompetencjach większości kadry i jej ogromnym strachu o siebie, Zajezierscy czują się bezkarni.
Jednak nie wszystko można kupić, kiedyś wszystko do nich wróci i zapłacą za krzywdy wyrządzone ludziom.
7
... 2016-11-22 15:22:27
Dziękuję nareszcie ktoś to napisał, proszę więcej takich wspaniałych, mądrych wypowiedzi. Prawda to jest to czego się boją najbardziej. Pamiętam ile kłamstw było jak zginął Pan Wojciech, że niby taśmociąg się sam uruchomił itp. Dobrze że jest internet, chociażby takie fora internetowe jak to. Ludzie to czytają, wyrabiają sobie opinie. Pewnie tak jest że wyrządzone zło (które aktualnie rządzi tym światem) z czasem wraca. Oby tak było...
6
pracownik 2016-11-27 16:23:22
Poczekaj do wigilii zakładowej wtedy usłyszysz że jesteśmy jedną wielką rodziną .Pozostałe dni w roku -masz z.........ć i nie dyskutować a jak ci nie pasuje to się zwolnij. I taka jest miej więcej smutna prawda o tym zakładzie . Pieniądz rządzi.Pozdrawiam pracowników.
4
Św. Mikolaj 2016-11-28 15:01:34
Życzę wszystkim pracownikom wesołych świąt w piekarni życzę również zimnej wodeczki w trakcie pracy nie i oby wam się dobrze pracowało a nam żyło się lepiej przecież uwielbiacie pracować całym rokiem prawda ???? Jesteście niewolnikami firmy nowel i tak już zostanie banda jeleni co pracują w wierze ze im więcej mają godzin tym więcej zarobią a robią 250 godzin za najniższa krajowa i jeszcze szczęśliwi że jest praca czy nie za nisko postawiliscie sobie poprzeczkę????
3
Nowel 2016-11-28 15:21:22
Piekarnia ta produkuje pieczywo głęboko zamrożone produkty są smaczne i wysokiej jakości ale to co wyprawia że swoimi pracownikami to dno zero socjalu zero kar czy wynagrodzeń pomysły ułatwienia czy bezpieczeństwa nikna w zalazku bo kierownictwo tylko umie nawyzywac lub ukarać 3 zmiana pracownika łamane są wszystkie przepisy czasu pracy czy też bhp a jak jest jakaś kontrola PIP to niby wszystko jest ok mamy 21 wiek a ludzie tu pracują jak w czasach średniowiecza jak chłopi praca za kawałek chleba podsumowując jeżeli jesteś w desperacji i dasz radę pracować za dwóch w ciągłym stresie to gorąco polecam
1
Admin 2016-11-28 15:42:47
Proponuję nowa formę forum aby każdy kto tu zagląda napisał mile chwilę związane z firmą lub te złe stanowisko jakie posiada i zarobki z nim związane .Wtedy każdy zainteresowany pracą będzie mieć porównanie ponieważ czytając forum związane z tą firmą przyszły pracownik może czuć się zdezorientowany opiniami
kierownik 2016-11-29 04:31:01
Dawaj, dawaj, dawaj, dawaj, nie dyskutuj bo odpisze ci godziny i będzie po premii. Mało masz pieniędzy? To teraz nie są żarty...
2
Jakie to piekne 2016-11-29 09:46:31
A gdzie wy ludzie macie premie w tym zakładzie etat to 168 godzin to na wasze zarobki to niecałe 1500 zł a wy pracujecie po 216 godzin i zarabiacię 1900 zł a gdzie premia chyba tylko 3 dni wolnego to wasza premia mówi wam się że jesteście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a wam to pasuje ludzie bez ambicji bez przyszłości a pan kierownik to sam się niech za robotę weźmie bo lenie z was i głupki co tylko podsmiac się umieją z kadry dziwię się że jeszcze nikt tam nie dał po mordzie
pracownik 2016-11-30 12:16:56
He heeeeee ten post wymiata dobry !!!!!.Pracownicy pomimo ciężkiej harówki widać ze humory dopisują .A więc na to wychodzi że nie jest tak żle ?????!!!.Pozdro dla wszystkich
Kierownik 2016-11-30 12:43:18
Nie dyskutuj, bo obetnę ci premię. Zresztą już masz po premii. (poważna mina).
pracownik 2016-11-30 15:06:25
Uważaj bo jak ja ci obetnę to dopiero będzie ZONG :))))))))))))))))))
Denis 2016-12-02 07:50:14
Kierowniku a skąd wy się bierzecie schodzicie dopiero z drzew pani prezes używa już papieru toaletowego więc nie potrzeba używać języka by to robić jesteście ludźmi którzy nieumieja policzyć 2 ×2 zastanówcie się co będzie gdy to na wasze stanowisko padnie wyrok gryziecie się między sobą a ochroniarz w biedronce zarabia od was więcej więc miejcie trochę szacunku dla tych ludzi co tam pracują i chcą mieć chociaż za co rachunki opłacić
pracownik 2016-12-02 12:34:48
Uuuuuuuuuu ale ciężki hejt !!! Zaraz zamknę się w sobie heee heee .Przesadziłeś mają dużo więcej niż pracownik Biedronki .Aż tak żle im nie płacą.
pracownik 2016-12-03 19:12:26
Co ciekawego słychać.Dużo premi na święta będzie????
Kadry 2016-12-04 01:01:13
Standardowo będzie większa premia za to że przyjdziesz w święta do pracy to wtedy szefowa da ci 100 zł a jak nie przyjdziesz w święta to ci zabierze tak dla wyrównania
Kadry 2016-12-04 16:15:48
Oczywiście że będzie premia. Nie dość że standardowo wyższa to jeszcze można liczyć na specjalne dodatki (np za pracę w nocy). Jak zawsze są przewidziane paczki dla dzieci na święta a także talony ( w ym roku zamiast bonów będzie to dodatkowo 950 zł). Można liczyć również na pensję tzw "trzynastkę". nas pensja jest zawsze na czas, jesteśmy solidną firmą szanującą pracownika. Jeśli chodzi o pracę w święta. Raczej tego nie przewidujemy ale może się zdarzyć (wyjątkowo) że trzeba będzie jednak coś wyprodukować dodatkowo. W takim przypadku kierownik zmiany kulturalnie poprosi ewentualnych chętnych i wpisze w grafik. Oczywiście za taką dodatkową usługę jest odpowiednie wynagrodzenie. Podobnie rzecz się ma w przypadku dodatkowych Sobót czy Niedziel. Soboty "50-tki", Niedziele tzw "setki". To są dodatkowe dni. Jak co roku będzie zakładowa Wigilia gdzie wszyscy pracownicy w jednym momencie, niczym jedna wielka rodzina spotkają się przy dużym stole. Pani Prezes wygłosi orędzie i złoży wszystkim pracownikom serdeczne życzenia. W takim momencie produkcja jest zatrzymana, wszyscy składają sobie życzenia, jest specyficzny rodzinny wręcz klimat. Zapraszamy do pracy u nas. My w kadrach oraz zarząd rozumiemy, że praca bywa ciężka jednak odpowiednio ją wynagradzamy. Wesołych Świąt oraz szczęśliwego Nowego roku! Merry Christmas Everyone!!!
1
pracownik 2016-12-05 15:27:32
Hmm bo jak ktoś z zewnątrz to przeczyta to pomyśli że to prawda.
Św. Mikolaj 2016-12-05 17:54:39
Ha ha roz je balo mnie to dziwne ze w tamtym roku jedni byli na orędziu a drudzy zapierdzielali po godz była zmiana żebym mógł isc na waszą rodzinna wigilię i wiecie co zastałem ości i zimny barszcz powiedzcie co cpacie w tych kadrach to i ja zacznę bo widzę że kozak towar
pracownik 1 2016-12-10 13:37:46
W tym roku weż ze sobą kawałek rybki i kilka pierogów jakiś barszczyk w termosie .Będziesz miało dużo i na ciepło No napewno Ci nie zabraknie. I już problem rozwiązany .Taki problem to nie problem. :)))
Ricky 2016-12-13 21:08:47
Fajnych ma ta firma pracowników dy ma ja was w du pe a wy to lubicie nie dlugo i tak Ukraina was wy je bie dalej będziecie popierać nowel ? Lubicie żyć na krawędzi? Wypowiedź się pracowniku jak jesteś zniewolony murzynów lapali w siatki a was co tam trzyma no słucham przecież zyjecie tym forum nie boli was ze wszyscy święta mają wolne dostają paczki dla dzieci a wy kolejny rok będziecie się bic o bułki żeby na święta mieć poczekajcie do nowego roku jak dostaniecie wypowiedzenia bo 12 zł na godz nie dostaniecie lepiej dać ukrainie 7 wesołych świąt może mikołaj upiecze wam wózek bulek
1
Ricky 2016-12-13 21:29:21
A jak wam się podobają rządy Pana Sławka Ch. W zakładzie na Michałowie Bo mi się nie podobają wogole kto mu dał ten urząd rządzi ludźmi od 8 do 13 gdy ma tylko swoich slugusow którzy mu nic nie powiedzą bo trzymają się 1 zmiany. Slawek zacznij pić z powrotem może zaczniesz ogarniać bo teraz jesteś nie do wytzymania nic nie można ci powiedzieć bo rzucasz się jak pchła na psim ogonie weź przykład z Marcina . Proponuję żeby ktoś wziol się za kierowników z michalowa bo od kad Andrzej Nowakowski sobie olal michalow to nie ma na nich bata od razu i pracownicy przestaną oszukiwać kraść i pić w zakładzie dno nie polecam tej firmy nikomu
3
Robol 2016-12-14 16:19:16
Pan sfawus dawno powinien dostać ale ze 3 lata więzienia stosuje mobbing w stosunku do pracowników a pani zajezierska to popiera wcale się nie zdziwie gdy ktoś z nim wyrównana rachunki po za zakładem uważa się za Pana i władcę z resztą cała rodzina która tu pracuje sa nietykalni i najlepsi ale co my szare roboty możemy temu gnojowi zrobić wyzywa ludzi gardzi jaka kolwiek prośbą niema komu go zwolnić bo jest Panem własnych 4 liter niech splajtuja będzie spokój ludzie nie kupujcie pieczywa w lidlu pomóżcie nam zamknąć ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
pracownik 2016-12-15 14:30:44
Co tam się dzieje u was ? Nie dość że ciężka praca to jeszcze mobbing .Fatalnie !!! bardzo współczuję .Jestem kobietą i NIE dałabym się tak traktować usłyszałby odemnie takie słowa że ............Albo dostał by w twarz nawet za cenę zwolnienia mnie z pracy.Ludzie nie pozwalajcie sobie na takie traktowanie was.Może niech mu ktoś przynosi co dzień pół litra to złagodnieje he he he .
Redaktor 2016-12-17 12:48:07
Ten pan powinien już być dawno zwolniony z pracy za swoje postępowanie jest agresywny i nad pobudliwy ludzi ma gdzieś potrzebuje dobrego psychiatry bo ma duzo za dużo problemów w głowie co przekłada na podwładnych wcale się nie zdziwie jak tam znowu ktoś zginie przez takich ludzi
1
Niedostateczny 2016-12-17 16:19:06
Piszesz o kierowniku który jest na Michałowie Reginowie. Tam chyba nikt nie zginął o ile się nie mylę? Wypadek był na Szarych Szeregów w Legionowie na początku Stycznia. Ten wypadek był nawet opisywany w internecie ale później jakby wszystko ucichło. Miało się wszystko wyjaśnić, była sekcja zwłok itd. Ciekawe jakie były jej wyniki... Nikt nie poniósł konsekwencji. Ciekawe to wszystko pewnie ktoś komuś zapłacił i wszystko wyciszone...
1
niedostateczny redaktor 2016-12-18 19:49:06
I w jednej i w drugiej piekarni jest jazda po bandzie jeżeli chodzi o traktowanie pracowników .Liczy się tempo produkcyjne nie BHP .To ze się nic nie stało w tej drugiej piekarni to dobrze .Szkoda że zarządza tam nieodpowiedzialny człowiek .Bo to dobrze nie wróży. Temu panu kierownikowi z Michałowa Reginowa rzeczywiście może by go tak do psychologa i do tego zamiast bułek na śniadanie kupcie pół litra czystej wyborowej to znormalnieje. To był oczywiście gorzki żart.
pawełek 2016-12-20 20:12:12
jest git
pracownik 2016-12-21 16:09:48
Pawełek co za głęboka i wyczerpująca myśl .Może jednak troszkę rozwiń temat. Co autor miał na myśli ? Bo jak dla mnie taka wypowiedz to żadna wypowiedz, pozdrawiam
Pawełek :-) 2016-12-22 15:29:12
Ludzie nie narzekajcie firma się rozwija jest coraz lepiej a że stres zżera kierowników to normalne wiadomo dostają opieprz za błędy pracowników taka kolej rzeczy dyrektor nie będzie opier... samego pracownika bo już dawno byście tam nie pracowali ma od tego ludzi a co do pracy jest czasami ciężko ale jak chcesz siedzieć za biurkiem to nie szukaj tu pracy to ze firma ma pracowników z Ukrainy nic dziwnego skoro Polacy pracują w Europie Ukraińcy pracują u nas ciekawe ilu z was by siedziało w kraju w którym jest wojna szkoda ze malo placa ale pamiętajcie zawsze mogło być gorzej czemu panie które wiecznie płaczą i skarżą jak jest źle nie pójdą pracować do jakiegoś dyskontu skończyły by się kawki i papieroski prawda jest taka jak ci się nie podoba to się zwolnij ciekawe czy znajdziesz lepszy zakład czy gorszy . Mimo wszystko życzę wam wszystkim zdrowych i wesołych świąt pamiętajcie pieniądze i zawiść to nie wszystko pomagające wszyscy sobie nawzajem a zobaczycie że i w tym zakładzie jest dobrze bo do tej pory to tylko sobie kłody rzucacie pod nogi
Sfawek 2016-12-22 16:55:47
Ludzie sobie nie radzą, ludzie lubią narzekać
Ludzie potrafią płakać, nad szklanką rozlanego mleka Gdzie boska ręka, kiedy każdy dzień to męka Nasze problemy to beka
były pracownik 2016-12-23 13:51:09
Firma beznadziejna. Pracowałam tam przez 3 miesiące nie mogąc doprosić się o umowę od samego początku. Ciągle były jakieś problemy, wypłaty na czas nigdy nie było, zawsze natomiast jakieś wytłumaczenie. Po rezygnacji z pracy PIENIĘDZY W OGÓLE NIE DOSTAŁAM. Aktualnie sprawę zgłosiłam do PIP-u i do sądu. Żałosne zachowanie ze strony pseudopracodawcy, unika kontaktu, nie odbiera telefonów i nie odpowiada na SMS-y. Zgłosiłam to, bo to niedopuszczalne. Zdziwi się chłopaczek bo mu wezwania przyjdą.
Ukrainka 2016-12-23 16:45:57
Ostatnio były tam przeprowadzone ćwiczenia przeciwpożarowe. Przyjechała straż pożarna, był sztuczny pożar. Żałośnie zorganizowane, nikt nie poinformował pracowników że w czasie tych ćwiczeń muszą pozostać na stanowiskach. Efekt? Produkcja nadal szła a bułki się posypały, było dużo niepotrzebnej roboty. Ci kierownicy wszyscy to zachowywali się jakby z byka spadli. Wystarczyło tylko poinformować pracowników. Ostatnio w tej firmie była taka ankieta traktująca o komunikacji firma a pracownik. No właśnie te ćwiczenia pokazały całkowity brak tej komunikacji. O każdy drobiazg trzeba się codziennie dopominać. Mam nadzieję były pracowniku, że te bandziory jednak zapłacą Ci te pieniądze (w końcu się Tobie należą i to żadna łaska). Tak sobie pomyślałam w czasie tych ćwiczeń ewakuacji. Czy gdyby się naprawdę zapaliło to czy jakiś kierownik (głupek) też będzie kazał pracownikom zostać żeby pilnować produkcji? Jak patrzę na to towarzystwo to wcale bym się nie zdziwiła. Naprawdę nikomu nigdy źle nie życzę. Tyle tylko że w przypadku tej firmy z etycznego punktu widzenia ten cały b.....l powinien wylecieć w powietrze. Tylko to otworzyło by oczy tym śmieciowym wyzyskiwaczom. Oni będą kręcić te ciasta zawsze, za wszelką cenę, byle jak najszybciej, byle jak najwięcej. Oni tylko siedzą, liczą i knują. Niestety odbywa się to kosztem ludzi. Zwykłych ludzi którzy pracują na hali produkcyjnej.
1
pracownik 2016-12-23 18:15:26
Same przykre wypowiedzi niestety.Czy to się kiedyś zmieni? To pytanie otwarte. zbliżają sie święta Bożego Narodzenia.Wszystkim pracownikom i kierownikom ( oczywiście z obu piekarni) życzę wesołych świąt.
654321 2016-12-27 19:38:03
Drodzy pracownicy jak tam po świętach ???.Napiszcie
paul.so 2016-12-30 10:52:24
wezie slabiutkie zarobki dużó roboty swiątek piatek caly czzas zasówamy niech ktoś przetrze sobie oczy ...zenada
Roman Romanowski 2016-12-30 10:59:22
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spalć piekarnie :)
pracownik 2016-12-30 15:57:02
Oj Roman Roman co tak brutalnie .Tobie też h..... w d....e he he he he i szczęśliwego nowego roku he he he .Z nowym rokiem będzie lepiej .Podwyżki itd. pozdrawiam cię Romanku drogi
Katarzyna 2017-01-07 00:19:37
Slabe zarobki ? To znaczy ile na miesiac sie wychodzi mozesz powiedziec to znaczy napisac
pracownik 2017-01-10 23:19:24
No i co taka cisza na forum ?
Kierownik 2017-01-11 17:52:03
Nawet po pracy tęsknicie za praca aż tak chęć wiedzy i nowych plotek was tu ściąga proponuję zmiencię pracę banda plociuchow i lizusow
pracownik 2017-01-11 23:36:14
I ciężko pracujących ludzi ! jak by ktoś nie zauważył.Trochę szacunku.Samo się nie zrobi . Taki z Ciebie kierownik jak ze mnie ksiądz buraku !-PRACOWNIK
1
BOOS 2017-01-12 17:46:11
Panie pracowniku jeżeli Pan tak ciężko pracuje to ile za Pana robią maszyny gdyby nie te maszyny to mam takie pytanie czy był by pan w stanie formować ręcznie bułkę czy chleb nie nazywajcie się piekarzami bo 3/4 z was pracowników niewie skąd się bierze maka a co ta są drożdże to niewie nikt nawet kierownicy jesteście pomocnikami maszyn pracusie więc aż tak ciężkiej pracy niemacie zawsze możesz iść na budowę będziesz miał lżej panie pracowniku
2
Pracownica z michalowa 2017-01-18 19:21:24
Dobre bossów pomyśl moze i zmianach a nie robię cały czas na noc a te Lizusy na rano cały czas niektórzy mają rodzinę
Xyz 2017-01-18 20:08:21
Wkoncu ktoś i tym napisał jaka to praca 3 zmianowa jak zapierdziela się cały czas na noc moze teraz czas na zmiany niech inni też tego doświadcza
Gonzalez 2017-01-19 15:35:19
O czym wy mówicie jaka praca 3 zmianowa robisz na 1 zmianę zależy od małego człowieka na którą trafisz zmianę a gdzie macie płacone za nad godziny za które pracujecie charytatywnie ?
Dyrektor 2017-01-21 18:07:12
ale Ty głupi jesteś chłopie słoma z butów wychodzi bu ha ha ha :)
pracownik 1 2017-01-22 15:57:08
Panie Dyrektorze to po co pan głupków zatrudnia ????.
Zostaw swoją opinię o Nowakowski Piekarnie - Nowy Dwór Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nowakowski Piekarnie