brak logo

Expans Avena

Warszawa

Opinie o Expans Avena

anonim 2010-01-15 15:28:20
radze poszukać innej firmy
Oika 2010-01-16 13:20:12
Jestem wzburzona Waszymi wypowiedziami. Mam wrażenie, że te posty piszą jakieś dzieciaki nie znające realiów i nie mający do czynienia z innymi firmami. Expans jest jak najbardziej przyjazny dla pracowników. Zawsze jest miła atmosfera, można wszystko domówić, wyjaśnić. Narzekacie na małe stawki godzinowe, a myślę, że trzeba zapracować sobie na lepszą płacę. Każdy pracownik jest w tej firmie doceniony, pod warunkiem, że widać efekty jego pracy. To jest maniera naszego narodu, nic nie robić, ale kasa ma być od razu wieeeeelka i jeszcze fajnie jest jak jest fura służbowa, komórka itp. Popracujcie sobie kochani gdzie indziej, a potem na maksa miło będziecie wspominać pracę w Expansie.
Jeśli ktoś się w jakiś sposób zawiódł, to myślę, że nie powinien na forum oczerniać firmy, ale wyjaśnić problem.
Pozdrawiam
ps. Kadrowy naprawdę jest sexy i przemiły :))
Tomek 2010-01-16 20:15:41
Pracowałem w tej firmie ponad trzy lata (ale nie na stoisku). Pieniądze zawsze na czas, miła atmosfera. Jeżeli chodzi o zarobki to było dobrze ale do czasu. A swoją drogą ciekaw jestem która dziewczyna ze stoiska uważa że zna firmę od podszewki. Lepiej niech się zastanowi co pisze!!! Pozdrowienia dla całej ekipy z Ordona i wszystkich dziewczyn ze stoisk:)
anonim 2010-01-17 12:53:34
Widac, że kierownictwo próbuje sobie polepszyć opinie w internecie za pomocą przemyślanych i chwalących firmę wypowiedzi. Nie dajcie się nabrać! Wszędzie dobrze, byle nie tam. Jak sobie zapracować na stawkę wyższa niż 6,7 zł za godzinę? Zwalniając się z tej pracy i poszukać innej. Studenci - nie jesteście niewolnikami, nie dajcie sie pomiatać tym małolatom z Expansa.
ruda 2010-01-20 13:31:21
wizerunek firmy nie zmienicie wystawiajac pochlebne opinie o firmie...co ja bredze:) przeciez ta firma i tak nie dba o wizerunek. a co to wizerunek?:) buehehe
ewela 2010-01-21 17:46:33
na jakiej podstawie piszesz, że firma upada? Z tego co wiem ma się zupełnie dobrze
anonim 2010-02-21 01:29:54
no prosze jak tu duzo opinii... co do zarobkow to kazdy przed rozpoczeciem pracy zostaje poinformowany ile wynosi stawka, nikt nikogo na sile nie ciagnie :) a jak sie czlowiek postara to mozna i wiecej wziac. Atmosfera swietna, zalezy oczywiscie na jakiego wspolpracownika sie trafi, inaczej to wyglada jesli chodzi o ludzi z samej firmy (oprocz nielicznych wyjatkow :) ) oczywiscie najlepiej stac po 12h bez jedzenia i wyjscia do lazienki, ale to juz bardziej wina kierownictwa galerii handlowych. Trzeba miec jednak duzo poczucia humoru i samozaparcia, zeby dluzej w firmie wytrzymac, panuje tu jeden wielki burdel, ciezko sie o cokolwiek doprosic i trzeba samemu wszystkiego pilnowac.
mańka 2010-04-09 21:12:05
pracuje tu od grudnia i nie mogę narzekać,pracuje sie fajnie,jest czas dla siebie i jest kasa niewiem o co wam chodzi..., no a ze umowa zlecenie to chyba jedyny minus,ale ogolnie zeby dorobic jest naprawde spoko, pozdrawiam z pomorza:)
ccc 2010-04-27 12:27:08
bez przesady...są stoiska gdzie się mniej zarabia. Dla mnie plusem była możliwość samodzielnej pracy. Kierownictwo daleko w W-WIE więc nikt Ci nie patrzył na ręce. Można było sobie czytać i uczyć się na zajęcia, jak nie było ruchu:)
studentka 2010-04-28 10:06:03
Pracowałam w tej firmie na szczęście tylko trochę, bo mimo że był czas na naukę, denerwowało mnie podejście kierownictwa do ich sklepów, towarów, pracowników - dziwie się ze jeszcze na rynku się trzyma. Nie wróże im nic dobrego, bo tak wyzyskują ludzi, że niedługo nikt nie będzie u nich pracował. Ciesze się że poszukałam innej pracy - i nie dość, że mam porządne pieniądze, to pracuje w normalnych warunkach i z normalnymi ludźmi. Wiadomo, że w każdej firmie są ludzie mniej lub bardziej niepoważni - ale w tej to są wszyscy. Pytanie - dlaczego godzicie sie pracować za taka niską stawkę? To juz zasiłek dla bezrobotnych jest większy.
nuna 2010-11-20 12:38:37
pracuję tam od roku, ze wszystkimi można się dogadać, oczywiście jak wszędzie zdążają się trudne sytuacje, ale generalnie przyjazna firma!!!
tupść 2011-02-10 11:55:17
Pracowałam tam pół roku i do pewnego momentu bardzo miło mi się tam pracowało. Kierownictwo jest bardzo Tobie przychylne, dopóki robisz wszystko, o co Cię poproszą, a fakt, że to zrobisz punktuje chociażby w tym, że jak potrzebujesz dnia wolnego, to nie musisz sobie szukać zastępstwa. Nie zdarzyło mi się ani razu, żeby nie wypłacili mi pieniążków za pracę, ale trzeba się naprawdę napracować, żeby z 7zł na rękę wyczarować zaledwie 1200zł na miesiąc (jeśli ktoś nie jest z Wawy, to sam wie, jak się wydatki rozkładają). Praca ogólnie jest banalnie prosta, obsługa kasy fiskalnej, można sobie książkę poczytać, pouczyć się (nie na każdym stoisku, oczywiście), ale nie liczcie na jakieś profity ze względu na wykonanie jakiejś nadprogramowej pracy, starałam się, ale szczerze powiem, że to się tam po prostu nie opłaca. Jeśli chodzi o zwalnianie pracowników, to firma nabrała dziwnego zwyczaju nieinformowania ich o tym aż do momentu przyjścia do pracy - na miejscu pracownik widzi kogoś nowego i dopiero, gdy zadzwoni do biura, to się dowiaduje o swoim zwolnieniu (!). Polecam, ale tylko na "tymczasem". Ach, i nie liczcie na umowę o pracę, nieważne, ile byście tam pracowali, tego po prostu tam nie ma.
anonim 2011-02-12 16:05:40
z większością Twoich słów się zgodzę ale jeśli chodzi o umowy o pracę to akurat bardzo się mylisz, nie masz najwidoczniej sprawdzonych informacji.
klient 2011-03-29 13:42:48
Cała ta firma to jeden wielki bałagan, wytłumaczcie mi jedno, bo nie mogę w to uwierzyć - macie tyle stoisk w całej polsce, a nie stać was na porządne prowadzenie interesu? Mam na mysli przede wszystkim - ogolny wyglad - te wasze namioty ledwo stoja, tylko czekac az bedzie tragedia i komus zawali sie na glowe. Druga sprawa - kazdy porzadny sklep maskaner kodow - u was pracownicy musza wpisywac do zeszytu nazwe i cene - to doprawdy smieszne i zenujace. Strata czasu dla klientow. Omijam wasze stanowiska szerokim lukiem, pracownikom - wspolczuje.
anonim 2011-08-22 01:28:03
klient - 2011-03-29 13:42:48

Cała ta firma to jeden wielki bałagan, wytłumaczcie mi jedno, bo nie mogę w to uwierzyć - macie tyle stoisk w całej polsce, a nie stać was na porządne prowadzenie interesu? Mam na mysli przede wszystkim - ogolny wyglad - te wasze namioty ledwo stoja, tylko czekac az bedzie tragedia i komus zawali sie na glowe. Druga sprawa - kazdy porzadny sklep maskaner kodow - u was pracownicy musza wpisywac do zeszytu nazwe i cene - to doprawdy smieszne i zenujace. Strata czasu dla klientow. Omijam wasze stanowiska szerokim lukiem, pracownikom - wspolczuje.

od niedawna tu pracuję ale te zeszyty to jest porazka jakas ;d nawet klienci się dziwia ze musimy cos skrobac w zeszycie hahaah. sredniowieczee
tupść 2011-11-14 14:47:27
A dostałeś/aś u nich umowę o pracę pracując przy stoisku? Bo nawet dziewczyny pracujące po 2 lata jej nie dostawały.
wwa 2012-01-25 09:26:58
i nie dostaną - taka jest polityka firmy, całkiem zresztą normalna w dzisiejszych czasach. Nie oszukujmy się - pracownikami z sady mają być studenci, ci przecież po zakończeniu nie będą chcieć cały czas pracować przy fiskalu, stracą też podatkowe ulgi. W takiej sytuacji nic lepszego nie da się wymyślić przy obecnej sytuacji prawnej.
Wypada jeszcze potwierdzić, że mechanika przedsiębiorstwa to absolutny chaos, ale skoro coś działa, to chyba nie jest to kłopot, czy się mylę? Duża doza humoru i ogromny dystans wystarczą, by tu przetrwać, pod warunkiem, że współpracownicy i kierownik są ludźmi miłymi i ugodowymi. Dopiero wtedy można się szczerze zdenerwować
Joanna-Mazury 2012-07-15 20:48:04
Jestem bardzo zadowolona z pracy w tej firmie.Ludzie w biurze są przemili i zawsze jak najbardziej pomocni.Zaskoczyło mnie podejście do pracowników oczywiście jak najbardziej na plus!Dla mnie w ogóle inny świat.Zaskoczyło mnie interesowanie się każdym regionem tak jakby był on najważniejszy dla kierownictwa a przecież mają takich punktów mnóstwo!Nierozumiem wypowiedzi negatywnych w kwestii płac.Moim zdaniem sa to relacje ludzi którzy pracy po prostu nie szanują alb im na niej nie zależy!Ja nie mam żadnych zastrzeżeń.Wręcz przeciwnie!Mam 10 lat stażu pracy i to jest pierwsza firma w której czuję się naprawdę doceniona.Pozdrawiam wszystkich z biura i wszystkie punkty a Expans Avena i Papirusa.
anonim 2012-11-22 10:34:49
NIE polecam pracy w EXPANSIE.
Brak możliwości awansu a tym bardziej normalnej umowy. WYZYSK.

Nie aplikujcie do blaszaka w centrum Warszawy.TRAGEDIA.

Ludzie pracujący po 6 lat nadal maja niezmienną stawkę 7 zł.
ewelinnn 2013-12-21 08:44:47
Pracuje w tej firmie bardzo długo z małą przerwą i oczywiście można mieć wiele zastrzeżeń, ale chyba nie wiecie jak jest w innych miejscach. Wypłata zawsze na czas, miła obsługa, nie czepiają się o głupoty i oczywiście jest umowa zlecenie bo taka jest polityka firmy, ale jeśli im na kimś zależy dadzą mu umowę o pracę, wiem bo znam taką osobę:)
Pozdrawiam wszystkich pracowników:)
Romek 2014-05-14 19:29:14
Pamiętaj, że sprzedaz internetowa wiaże sie z magazynami, sprowadzeniem towaru i jego wysyłką, więc pracy w expans avena jest trochę.
Romek 2014-05-18 15:29:58
Szukam i szukam ogłoszeń o prace z Expans Avena i nic znaleźć nie mogę, także chyba jednak nikogo nie szukają - zwracam honor.
piki 2014-10-13 15:17:46
pracowałem, nie polecam. wyzysk, ściema przy umowach i jeśli ktoś ma umowę o pracę to wyłącznie... kierownictwo.
1
kastr 2015-01-13 16:50:27
Może ktoś w końcu napisac na jakiego typu umowy można liczyć w Expans Avena, czy jest jakakolwiek szansa na umowę o pracę? Dodatkowo zapytam, za jaką stawkę pracujecie, czy aby nie jest to kolejna firma, która oferuje minimalną krajową i żadnych podwyżek do tego... Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
granda 2015-03-21 23:09:38
Firma Expans Avena Sp. z o.o. powstała w Warszawie w 2002 roku. Prowadzi ona sprzedaż książek zarówno detaliczną jak i hurtową. Od 2006 roku firma aktywnie udziela się także na rynku wydawniczym. W tym samym roku zostali laureatami prestiżowej nagrody Gazele Biznesu, które otrzymywali również w 2007, 2008 i 2009.
kkk 2016-05-11 23:09:27
nie dziwię się, że firma ma tak duże wymagania.. Działają na rynku tyle lat. Od 1983 roku są producentem maszyn do obróbki drewna, metalu, ceramiki, kamienia, spełniających każde wymagania użytkowe, techniczne i handlowe. To chyba mówi samo za siebie.
Zostaw swoją opinię o Expans Avena - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Expans Avena