brak logo

EKOSUN

Bielsko-Biała

Opinie o EKOSUN

Batman 2010-10-03 21:41:26
Jeśli ktoś chce podjąć prace w takiej firmie radze się zastanowić i to mocno lub przespać z tym problemem( usunięte przez administratora )
Beata 2010-10-22 15:21:37
Drogi Batmanie- jak siebie nazywasz... widzę, że cuda to przede wszystkim tworzysz w ortografii, która ( usunięte przez administratora )po oczach jak mało co... Natomiast bardzo chcę się odnieść do Twojej wypowiedzi, mianowicie widzę, że ogólnie idealną pracą dla Ciebie jest praca w domu, bo nie musisz ponosić kosztów na dojazdy do pracy- co w dzisiejszych czasach jest rzeczą nieodzowną- patrz biedni Amerykanie czy Niemcy, którzy do miejsca pracy muszą robić nie kilkadziesiąt jak Ty piszesz, a kilkaset kilometrów dziennie i nie narzekają, że niszczą sobie samochód... Jeśli chodzi natomiast o strukturę Ekosun to jest mi ona akurat bardzo dobrze znana i tak naprawdę nie ma to nic wspólnego z tym co piszesz. ( usunięte przez administratora )( usunięte przez administratora ) Szkolenia prowadzone w tej firmie nie trwają jeden dzień jak piszesz, a może w sumie masz rację trwają jeden dzień, ale w tygodniu !!! I naprawdę byłam na wielu szkoleniach i z czystym sumieniem muszę przyznać, że prowadzone są na bardzo wysokim poziomie i bardzo profesjonalnie (szczególnie polecam szkolenia ( usunięte przez administratora )z Będzina). Wiadomo, że nie każdy nadaje się do kontaktu bezpośredniego z klientem, ale na szkoleniach można tego wszystkiego się nauczyć- jeśli ma ktoś zapał do nauki i chęć do pracy. Przed pierwszą samodzielną wizytą u klienta odbywasz szereg spotkań towarzysząc Twojemu wprowadzającemu jako obserwator- i szczególnie na takich wizytach bezpośrednio u klienta można najwięcej się nauczyć.To może na tyle mojego monologu. Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące tej konkretnej firmy to proszę pytać- szczerze odpowiem- bo jest to jedna z niewielu firm, w której wszelkie reguły są jasno omawiane i nie ma żadnych gwiazdek, ani drobnego druczku. Życzę powodzenia w dalszej karierze. Pozdrawiam Beata
grzegorz 2011-01-08 15:04:34
cześć Beato.
wlaśnie jestem przed prezentacja pana z tej firmy która moze zechce mnie zatrudnic....wczoraj bylem na interwiew...
powiedz mi prosze czy to jest warte zachodu.dodam ze poszukuje pracy po powrocie z zagranicy.szesc lat pozapolskimi realiami...wiec troche jestem nie w temacie takich firm...
bartek_z 2011-03-19 01:13:50
Pracowałem w niej krótko, tylko 4 miesiące ale uważam firmę za rzetelną. Szefostwo zaangażowane i znające się na rzeczy. Praca trudna i wymagająca dużej konsekwencji i energii. Ogólnie polecam ( szczególnie dla ambitnych) .(usunięte przez administratora)
Adam 2012-05-30 20:12:06
Kolego możesz coś wiecej napisać o tych kolektorach bo właśnie sie nad nimi zastanawiam, kuszą dotacjami 45%
1
TOM 2012-12-09 10:44:42
WIĘKSZOŚĆ NEGATYWNYCH OPINIACH O NICH ZOSTAŁA USUNIĘTA
ZOSTAŁY TYLKO TE POZYTYWNE NIE DAJE TO DO MYŚLENIA W KOŃCU POWINNIŚMY MIEĆ WOLNOŚĆ SŁOWA
1
TOM 2012-12-09 10:47:47
WIĘKSZOŚĆ NEGATYWNYCH OPINIACH O NICH ZOSTAŁA USUNIĘTA
ZOSTAŁY TYLKO TE POZYTYWNE NIE DAJE TO DO MYŚLENIA W KOŃCU POWINNIŚMY MIEĆ WOLNOŚĆ SŁOWA CHYBA ŻE INTERWENIOWALI SAMI WŁAŚCICIELE EKOSUN
1
Maciek 2012-12-19 12:16:28
Ot właśnie to. Co to za portal? Dlaczego usuwane są negatywne opinie - choć prawdziwe. Szefostwo nadęte jak baloniki. Działali kiedyś w sprzedaży bezpośredniej. Sprzedawali tzw czyściki naiwniakom i starszym osobom za kwotę 100 (słownie: sto) razy wyższą niż miały kosztować. Kłaniają się sklepy - wszystko po 2zł... Co do dofinansowania - 45%? Kpina. Owszem. Jest. Ale i tak to nic nie daje, bo sprzedaż ratalna tylko wchodzi w grę. I jak wiadomo owe 45% co niby jest dofinansowane trafia do banku w formie odsetek, obsługi, prowizji itp. Przy zakupie za gotówkę nie ma mowy aby dostać takiego bonusa.
Artek 2013-01-04 13:36:04
No i tu się kolego Maćku głęboko mylisz, bo dotacja naprawdę wynosi 45% brutto. Po odjęciu kosztów bankowych i podatku od dotacji wychodzi ok. 37% czystej dotacji. Także nadal jest to bardzo atrakcyjna oferta. Poza tym gdybyś był bardziej doinformowany to wiedziałbyś, że Ekosun nie ma nic do opłat bankowych i podatku, ponieważ jest tak ustalone odgórnie przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej, że dotacja przechodzi przez bank. Mało tego Ekosun świetnie pomaga klientowi przez całą papierkową robotę przebrnąć. Zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz!
GMD 2013-01-10 13:22:17
Drogi Artku. Wydaje mi sie że troszkę bujasz w obłokach z chwaleniem firmy EKOSUN. Po pierwsze dlaczego firma nie mówi o kosztach bankowych, podatku oraz prowizji w banku?. dlaczego ludzie dowiadują się o tym w chwili podpisania umowy?. Pozatym dlaczego też wszystkie dotacje lecą przez jeden bank z najwyższymi opłatami?. Odpowiedz jest bardzo prosta firma dostaje dzialke z banku od każdego kredytu na zakup kolektorów słonecznych a kto za to płaci? KLIENT!!! Sprawdziłem wszystkie firmy w Bielsku-Białej nie bede żadnej polecał ale jeżeli chodzi o firme EKOSUN to przepraszam ale nie powinna istnieć. Czasy się zmieniają i bardzo dobrze że są takie portale jak ten na którym można wyrazić swoją opinie lecz szkoda że administrator tego portalu na bieżąco usuwa negatywne opinie.
1
Mirek54 2013-01-11 00:00:55
Witam. Nie wiem z kim mieliście do czynienia ale ja od nich dostałem wszystkie informacje związane z kosztami bankowymi i podatkiem. Dodatkowo doradca był w stanie podać wysokość raty co do złotówki z czego byłem bardzo zadowolony i do wyboru miałem wszystkie banki z okolicy. Oczywiste było, że wspólnie wybraliśmy bank, który miał najniższą prowizję, oprocentowanie i był najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Ponadto poleciłem firmę znajomym, którzy wybrali inny bank na podobnych warunkach i także byli bardzo zadowoleni. Czego wy w ogóle oczekujecie?? Firma przychodzi, doradza, dobiera odpowiedni system, nie kombinuje, żeby sprzedać jak najmniejszy i najtańszy tylko naprawdę stara się spełnić oczekiwania klienta, załatwia papiery i do tego serwisuje wszystko jak należy, a wy co? mają tańczyć, śpiewać i grać na harmoszce? Firma nie ma nic wspólnego z wysokością dotacji i jej formą. Mi to wystarczyło, aby mieć to co chciałem, w dodatku jeszcze działa tak jak chciałem. Pozdrawiam wszystkich złośliwych i niedoinformowanych!
rad 2013-03-07 23:40:57
ekosun to domokrazcy ,kiedys odkurzaczami naciagali a teraz kolektory !!!! ciemnota sa tak drodzy ze hej sprawdzcie konkurencje!!!!!!!!
1
Były pracownik 2013-05-17 17:19:53
rad - 2013-03-07 23:40:57

ekosun to domokrazcy ,kiedys odkurzaczami naciagali a teraz kolektory !!!! ciemnota sa tak drodzy ze hej sprawdzcie konkurencje!!!!!!!!
Witam, jeżeli chodzi o tę cudowną firmę, miałem wątpliwą przyjemność być jej pracownikiem, szefostwo w dalszym ciągu powinno sprzedawać po domach czyściki lub może wziąć się za dywany bo na prowadzeniu firmy to się nie znają,krótko-Dużo gadania,obiecywania i co tygodniowe zmiany godzin pracy i warunków umowy....nie zdecydowany system zarządzania, tak jakby nie wiedzieli co mają robić...heh śmiech na sali,
cieszę się ze już tam nie pracuję...pozdrawiam wszystkich naiwniaków
PRACOWNIK EKOSUN 2013-05-20 01:11:18
A JA JESTEM NOWYM PRACOWNIKIEM FIRMY EKOSUN Z WROCŁAWIA ... MAM DUŻE DOŚWIADCZENIE W HANDLU I MUSZĘ PRZYZNAĆ, ŻE UDAŁO MI SIĘ PODPISAĆ KILKA UMÓW PO RZETELNYM SZKOLENIU !!

CO DO PRACY TO KAŻDY SAMEMU MOŻE SOBIE USTALIĆ ZAKRES DOTARCIA DO KLIENTA - CIEKAWE W KTÓREJ PRACY KAŻDY HANDLOWIEC JEST ZAOPATRYWANY W BAZY KLIENTÓW????

REKLAMA NA AUCIE, BANERY, TELEFONY I AKTYWNOŚĆ W KAŻDEJ BRANŻY ZWIĄZANEJ Z PREZENTACJĄ I RZETELNĄ INFORMACJĄ DLA KLIENTA TO PODSTAWA DZIAŁALNOŚCI...

NIE ROZUMIEM LUDZI, KTÓRZY MYŚLĄ, ŻE ZAROBIĄ KILKASET ALBO KILKADZIESIĄT TYSIĘCY ZŁOTYCH BEZ ŻADNEGO WYSIŁKU... JEŚLI JEST TAKA PRACA TO PROSZĘ O PODANIE MI NAZWY FIRMY - OD RAZU ZŁOŻĘ TAM CV...

JEŚLI CHODZI O WŁAŚCICIELI TO JA MIAŁEM AKURAT PRZYJEMNOŚĆ SPOTKANIA SIĘ Z NIMI I SĄ DOSTĘPNI POD TELEFONEM CZY MAILEM ...

I RADZIŁBYM KONKURENCJI SKUPIĆ SIĘ NA SPRZEDAŻY SYSTEMÓW SOLARNYCH - BO DOTACJĘ Z NFOŚIGW NIEDŁUGO SIĘ SKOŃCZĄ I WTEDY ZAWSZE NARZEKANIA I PSIOCZENIE NA INNE FIRMY SIĘ SKOŃCZĄ - ALE ŚMIETANKĘ ZBIORĄ TYLKO CI CO COŚ ROBIĄ A NIE NARZEKAJĄ :)

FIRMA SKUPIA SIĘ NA PODAWANIU WSZYSTKICH KOSZTÓW, BO UMOWĘ W KAŻDEJ CHWILI KLIENT MA PRAWO ZERWAĆ, MAJĄC 10 DNI OD PODPISANIA ALBO W CZASIE GDY NIE DOSTANIE KREDYTU ALBO DOFINANSOWANIA, WIĘC GRA JEST CZYSTA I OTWARTA ....

1
Były pracownik 2013-06-05 16:15:37
może kolego twoje szczęście tkwi w tym że nie pracujesz w BB,może w tam są bardziej kompetentni przełożeni-powodzenia
amimi@onet.pl 2013-12-05 10:08:37
Dramat, był dzisiaj u mnie przedstawiciel firmy Ekosun .
Nawet nie wiedziałam że tacy ludzie jeszcze istnieją .(usunięte przez administratora)Naprawdę chciałam te kolektory założyć od jakiegoś czasu i w sumie to byłam zdecydowana ale jak zobaczyłam tego pana od namawiania mnie do czegoś na co byłam zdecydowana to mi przeszło.
Takie firmy to kojarzę z wczesnych lat 90 kiedy można było sprzedać (usunięte przez administratora) i wszyscy byli zadowoleni.
Jednak jestem ostrożna.
(usunięte przez administratora)
2
lex 2014-03-08 14:51:17
Kolektory mam krótko więc ciężko wyrażać swoją opinię na ich temat.
A co do firmy EKOSUN i reprezentujących ich przedstawicieli? Stara się wcisnąć towar na siłę a gdy to się już uda, kredyt podpisany itd. to ma klienta bardzo głęboko.... Katastrofalne podejście. No ale w końcu to szkoła poprzedniego systemu wojskowego...
igor 2014-04-27 16:15:49
Czasem nie działa to właśnie tak jak myślisz, czasem duży udział w rynku, to jednak koszta i presja, ale owszem przychody powinny byc najwieksze, ale nie kazda firma to uciągnie.
grześ 2014-05-29 19:43:54
Może nie każda, ale ekosun do małych i nieobeznanych w branży firm raczej nie należy, czy może się mylę?
rolnik 2014-07-11 19:50:09
ekosun sobie poradzi, bo zatrudnia fachowców i mają pieniądze. Gorzej z pseudo firmami jak np z jaworza ener*ia presti*e. Gość co prowadzi tą firmę (oczywiście na kogo innego) to przekręciarz jakich mało. Pracuje tam zbieranina frustartów z różnych firm co myśleli, że boga za nogi chwycili jak im Pan (usunięte przez administratora) zrobił wodę z mózgu, ech długa historia. wkrótce więcej będzie o nich na blogu (usunięte przez administratora)
łośki 2015-01-29 03:41:28
ja mimo wszystko uważam że relację na poziomie szef-pracownik są ważna, może faktycznie nie takie konkretne, bo wiadomo,że z szefem raczej przyjaźnić się nie będziemy, tylko np takie relacjie żeby nie było "terroru" i w ogóle bardziej na luzie. Więc jak jest w Ekosun między pracownikami a szefostwem?
puppy 2015-03-30 21:28:57
To jak w końcu jest z tymi kontaktami z szefostwem w Ekosun, bo każdy pisze jakieś poematy jak to być powinno, ale nikt nie napisał do tej pory jak jest obecnie. Czy sa tu jakieś problemy, aby dla przykładu wyjść czasem godzinę wcześniej, bo ma się coś do załatwienia na mieście, czy umówioną wizytę u dentysty?
ja 2015-05-17 19:49:18
dzial produkcji - CHINY ! :))
Jarek 2015-05-26 22:11:25
No i gdzie te wszystkie firmy garażowe na inne nazwiska z Jaworza i inne dali gwarancję 10 lat i nie ma oszustów i hydraulików.Teraz ciekawe co sprzedają.Mają inne nazwy żeby gwarancji nie realizować,typowe cwaniaczki wiejskie.
1
Zinek 2015-05-27 13:09:00
Nie Idźcie tam do pracy!!!! wszystkie pozytywne opinie tutaj to dzieło jednej osoby która ma za zadanie naprawiać wizerunek tej popapranej, chciwej i żałosnej instytucji-nie wierzcie w ani jedno dobre słowo które napisała-Mamy Cię gościu.
Jola 2015-08-06 17:40:35
Zastanawiam się po co niektórzy wypisują takie negatywne opinie i to jeszcze z trzema wykrzyknikami. Ciekawe, czy zrobiliby to samo, gdyby musieli się pod tym podpisać imieniem i nazwiskiem. Określenie "popaprana, chciwa i żałosna" jest delikatnie mówiąc lekko przesadzone i brzmi infantylnie.
Współpracuję z Firmą od pewnego czasu i uważam, jestem zadowolona ze współpracy. Jest zorientowana na klienta, załatwia dofinansowania, ma profesjonalny serwis. Przedstawiciele handlowi mają szkolenia zarówno produktowe jak i z kompetencji miękkich. Firma inwestuje również w coaching, więc jeżeli pracownicy chcą - mogą z niego korzystać. Poznałam wiele osób pracujących w Firmie od kilkunastu lat. Gdyby było tak źle,jak tu niektórzy wypisują jestem pewna, że już dawno by ich tam nie było.
Aby uwiarygodnić mój wpis podpisuję się imieniem i nazwiskiem
Jolanta Tereszkiewicz http://coachingbielsko.pl/
1
binka 2015-10-22 16:44:53
Witam wszystkich.Jestem po rozmowie z przedstawicielem firmy Ekosun i wrażenie OK.generalnie odradzał dodacje!-lepsza opcja wsparcia to sprzedaż!-ale i tak nie mam pojęcia w jakiej firmie załatwić solary - może Ktoś podpowie!pozdrawiam
1
ania 2016-05-07 23:29:23
ale na jakim stanowisku takie sa zarobki @xim?? Bo nie wiem
Zostaw swoją opinię o EKOSUN - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKOSUN