brak logo

Elanor Polska

Katowice

Opinie o Elanor Polska

XxX 2011-01-04 11:42
Witam wszystkich i od razu chciałbym przestrzec przed tą firmą,
w Elanorze nie szanuje się ludzi niszczy się ich psychicznie i nie pozwala na rozwijanie, o jakich kolwiek szkoleniach możemy zapomnieć bo po pierwsze nie ma na to czasu (nawał pracy) a po drugie "Dyrektor" nie pozwala. Nadgodziny nie płatne bo przecież nikt tu nie siedzi dłużej, premie się nam nie należą no bo............?

No i najważniejsze cały czas obietnice po których nie ma żadnego śladu.
hm 2016-05-02 08:40
Patrząc na stronę @filip to raczej pełna profeska zajmują się outsourcingiem na terenie wschodniej i środkowej Europy głównie w hr i w finansach. Wydaje się, że pracę można znaleźć szybko ale na razie ogłoszeń brak
Byly 2017-02-27 14:08
Chcę przestrzec przed tą firemką, dyrektor nie ma nic do gadania, rzadza dwie panie - mama z corką, które potrafią tylko gadac, ile to pracują, a tak naprawde to potrzebuja asystentów do wszystkiego - do systemu, do tlumaczen, do wprowadzania...
Pan dyrektor A na to patrzy, bo boi się. Natomiast każdy inny pracownik, ktory cos sobą reprezentuje nie ma nic do gadania
Jezeli podoba Wam si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i towarzystwo dwóch obłudniczek, to prendko tam aplikujcie - maja miejsca, dwie osoby odeszly w tym roku.
3
Beta 2017-02-27 21:40
Zgadzam się z poprzednią opinią, kwalifikacje sie nie tam nie licza, wystarczy glosno krzyczec o tym ile podobnoż sie pracuje. Praca tam to czysta kpina!
Była kandydatka 2017-03-02 10:55
Byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej i przeprowadzono ją tak nieprofesjonalnie, że od razu zdecydowałam się zrezygnować. Wymagano znajomości języka angielskiego, której nawet nikt nie zweryfikował, choć podobno była to kluczowa umiejętność. Przyszła za to bardzo zarozumiała starsza pani, aby sprawdzić moją wiedzę z prawa pracy. Przy każdym pytaniu miała tak złośliwy i szyderczy uśmiech, jakby już na zapas cieszyła się, że odpowiem źle. Nie wyobrażam sobie pracować z kimś takim.
3
Królowa Saba 2017-03-02 17:47
Nie sprawdzono znajomości języka, bo nie ma osoby, która byłaby w stanie to zrobić profesjonalnie. Zarozumiała starsza pani ma nie mniej zarozumiałą córkę i głównym zajęciem obu pań jest wyszydzanie, pomawianie i krytykowanie wszystkiego i wszystkich dookoła oraz szukanie winnych, poza sobą. Powód zachowania na rozmowie jest prosty - a nuż znalazłaby się osoba, która byłaby zagrożeniem dla córki, której wiedza merytoryczna i kwalifikacje językowe są niewystarczające do pracy w tej firmie. Zastanawiające jest, że osobę o tak niskim poziomie kultury osobistej wybrano na rekrutera reprezentującego pracodawcę. Dopóki te panie tam są, dopóty będzie taka atmosfera.
1
Była kandydatka 2017-03-04 13:28
Widzę, że dobrze zrobiłam ufając intuicji i wycofując się z rekrutacji:)
Zaskoczyło mnie również to, że finalnie otrzymałam ofertę zatrudnienia... mailem (który równie dobrze mógł trafić do spamu i nie zostać odczytany lub w ogóle nie dojść). Właściwie nie była to oferta zatrudnienia, a zawiadomienie, że zdecydowano się na mnie i informacja, że mam się stawić w biurze konkretnego dnia, aby porozmawiać o warunkach zatrudnienia. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Dla kogoś, kto mieszka w innym mieście - poświęcenie czasu na dojazd tylko po to, aby poznać termin rozpoczęcia pracy i wynagrodzenie, na pewno jest uciążliwe, tym bardziej, że wcale nie ma się pewności, czy otrzyma się warunki do zaakceptowania.
NoIdea 2017-03-12 09:21
Witam,
a jak z zarobkami ?? przykładowo na stanowisku pracownika w dziale kadr i płac ?

Czy ten brak profesjonalizmu jest chociaż jakoś wynagrodzony ?
Czy jest sens rezygnować z całkiem dobrej pracy w amerykańskiej korporacji dla rozwoju tam ?


rea 2017-03-13 18:45
@ Noldea hmm rozwoju, na rozwój w tej firmie nie można liczyć, szkoleń brak, nawet wewnętrznych nie wspominając o zewnętrznych, struktura firmy jest raczej płaska a określenie pracownik w dziale kadr i plac jest raczej na wyrost, bo dział ten liczy 3 osoby, także szans na awans też nie ma i nie będzie. Cały blichtr międzynarodowości też niknie gdyż oddział w Polsce (w Katowicach), to raczej niechciane dziecko czeskiej firmy , więc firma ta jest sumą minusów pracy w malej firmie z minusami pracy w międzynarodowej firmie, niestety plusów brak. Tak więc, zaczynając od braku wdrożenia, brak szkoleń, brak perspektyw, nadgodziny, które jednak są mimo, że utrzymuje się, że ich nie ma więc nie płatne i nie do odbioru, stres, pełna odpowiedzialność zrzucana na pracowników, brak możliwość urlopu lub innej nieobecności (w firmie nie istnieje coś takiego jak zastępowanie się w pracy), do tego brak zarządzania i brak współpracy między pracownikami. Kultura organizacyjna raczej bardziej przypomina charakterem targowisko niż miejsce pracy. Dodam jedynie, że charakter firmy uzupełnia szef umywający ręce od zarządzania czy jakiejkolwiek odpowiedzialności.
6
Zostaw swoją opinię o Elanor Polska - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elanor Polska